✅ از عوامل دیگر پیشگیری از طلاق در بین زوجین 👈داشتن صبر در زندگی همانند صبر اولیای خاص الهی
🌸معرفی یک خانواده زیبای قرآنی 🌸
✨يُوفُونَ بِالنَّذْرِ وَ يَخافُونَ يَوْماً كانَ شَرُّهُ مُسْتَطِيراً «۷» وَ يُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى حُبِّهِ مِسْكِيناً وَ يَتِيماً وَ أَسِيراً «۸» إِنَّما نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزاءً وَ لا شُكُوراً «۹» إِنَّا نَخافُ مِنْ رَبِّنا يَوْماً عَبُوساً قَمْطَرِيراً «۱۰»
(آیات ۷ تا ۱۰ سوره انسان )
ترجمه آیات : آنان به نذر وفا مىكنند و از روزى كه شرش فراگير است مىترسند. و غذاى خود را با آن كه دوستش دارند، به بينوا و يتيم و اسير مىدهند. (و مىگويند:) ما براى رضاى خدا به شما طعام مىدهيم و از شما پاداش و تشكّرى نمىخواهيم. همانا ما از پروردگارمان، به خاطر روزى عبوس و سخت، مىترسيم
📝آیات ۷ تا ۲۲ سوره انسان؛ عمل یک خانواده الگوی قرآنی و پاداش آنها را بیان میکند .
🌹خانواده امام علی علیه السلام و خانم فاطمه زهرا سلام الله علیها یک خانواده زیبای الگو
🌹 که برای رضای خداوند نذر میکنند روزه میگیرند.
🌹برای رضای خدا انفاق میکنند به یتیم ومسکین و اسیر
🌹برای رضای خدا صبوری میکنند و
از خلق خدا توقع پاداش و تشکر ندارند
🌹خداوند این خانواده زیبای قرآنی یعنی خانواده مولا علی علیه السلام و فاطمه زهرا سلام الله علیها را الگوی همه مومنان معرفی میکند.
خداوند در موارد مختلف به پاداش صابران پرداخته است از جمله در آیه«وَ جَزاهُمْ بِماصَبَرُوا جَنَّةً وَ حَريراً...»«و در برابر صبرشان، بهشت و لباسهاى حرير بهشتى را به آنها پاداش مىدهد!...»
این آیه و آیات بعد که در وصف صبر بر گرسنگی و ایثار طعام امام علی(ع) و خانواده ایشان نازل شده است، به پاداش آن اشاره نموده و نعمتهای بهشتی را که به خاطر صبر به آن بزرگوارن داده شده، بیان میکند، و این خود بیانگر نشانه ای بر پاداش عظیم و منزلت صابران در درگاه خداوند است.
خداوند صبر را از ویژگی صاحبان عقل توصیف می کند
به هر حال انسان و محل زندگی او به نحوی آفریده شده که با آفات، کمبودها، موانع و مصیبتهای فراوانی همراه است و همیشه آفات و مصائبی در اموال، عزیزان، دوستان و... در کمین نعمتهاست که موجب از دست دادن آنها میشود؛ از سویی دیگر انسان در معرض حملات شدید تمایلات نفسانی است که همه این موارد ابزار آزمایش انسان توسط خدای متعال به شمار می آیند همانگونه که قرآن می فرماید«وَ نَبْلُوَكُمْ بِالشَّرِّ وَ الْخَيْرِ فِتْنَةً وَ إِلَيْنا تُرْجَعُون» یعنی«و شما را با بديها و خوبيها آزمايش مى كنيم و سرانجام بسوى ما بازگردانده مى شويد!»
✅نکته آخر قرآنی که توجه به آن در زندگی بسیار ضروری است
✅نکته : خداوند حساب ذره ذره ها را دارد
✨ فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ «زلزله/۷» وَ مَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ «زلزله/۸»
پس هر كس به مقدار ذرّهاى كار نيك كرده باشد همان را ببيند. و هركس هم وزن ذرهاى كار بد كرده باشد آن را ببيند.
📝 آیاتی که توجه به آن زندگی را زیباتر میکند.
🌹آیاتی که در همه جا بخصوص در زندگی خانوادگی خیلی به کار می آید ، اینکه هر یک از زن و مرد توجه داشته باشند که ذره ذره کارشان از دیدگاه خدا پنهان نمی ماند و برای آن پاداش و عقاب هست ..
👈با این نگاه زن ومرد بیشتر مراقبت بر اعمالشان دارند تا عقاب الهی دامنشان را نگیرد.
👈با این نگاه زن ومرد در صورت انجام کار خیر ، امیدوارند چون میدانند که خداوند حساب ذره ذره کارهایشان را دارد.
✅ چه زیبا میشود زندگی هایی که نگاه خدا را بیشتر باور دارند
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ(علق/۱۴)
آیا انسان نمیداند که خدا میبیند
📝محمدلو
✅راهکارهای قرآنی برای پیشگیری از طلاق
1⃣رعایت موازین اخلاقی در خانواده
2⃣دوری از کینه و ترویج خصلت گذشت در خانواده ها
3⃣بدی را به نیکی دفع کردن ، محبت درقبال بدی کردن
4⃣صبر پیشه کردن
5⃣توجه به حساب ذره ذره ها
6⃣و در صورت تصمیم به طلاق، چند راهکار اورژانسی اسلام در نظر گرفته که در سوره نساء آیه ۱۲۸ به انها اشاره شده
تمام آیات قرآنی با جستجو از آیات قرآن تهیه کردم و بیشتر با قلم خودم توضیح دادم
📝محمدلو
✅راهکارهای پیامبر و اهل بیت پیامبر برای کاهش طلاق در خانواده ها
1⃣با محبت به هم نگاه کنید
پیامبر اکرم(ص) فرمود: وقتی مرد به زن خود با محبت مینگرد و زنش نیز به او با مهر نگرد، خداوند به دیده رحمت به آن ها نگاه میکند. همچنین فرمودهاند: «کلما ازداد العبد ایمانا ازداد حبا للنسآء (۱)هر چه ایمان بنده زیاد شود، محبت [وی] به زنها نیز زیاد میشود».
به نیکی همنشینی کنید
حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرمایند: «فدارها علی کل حال واحسن الصحبة لها فیصفو عیشک (۳)؛ همیشه با همسرت مدارا کن، و با او به نیکی همنشینی کن تا زندگیت باصفا شود».
از تکبر و خشونت بپرهیزید
پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله میفرمایند: «خیر الرجال من امتی الذین لایتطاولون علی اهلیهم و یحنون علیهم ولا یظلمونهم (۴)؛ بهترین مردان امت من، آن کسانی هستند که نسبت به خانواده خود خشن و متکبر نباشند و بر آنان ترحم و نوازش کنند و به آنان آزار نرسانند».
بگویید: من تو را دوست دارم
حضرت رسول(ص) میفرمایند: «قول الرجل للمراة انی احبک لا یذهب من قلبها ابدا (۵)؛ این گفتار مرد به همسرش که «من تو را دوست دارم» ، هرگز از قلب زن بیرون نمیرود».
برای هم هدیه بخرید
حضرت محمد(ص) میفرمایند: «من دخل السوق فاشتری تحفة فحملها الی عیاله کان کحامل صدقة الی قوم محاویج ولیبدا بالاناث قبل الذکور فان من فرح ابنته فکانما اعتق رقبة من ولد اسماعیل ومن اقر بعین ابن فکانما بکی من خشیة الله ومن بکی من خشیة الله ادخله الله جنات النعیم (۶)؛ هر کس به بازار رود و هدیهای برای خانوادهاش بخرد و ببرد، [پاداش او] مانند کسی است که برای نیازمندان صدقه میبرد. [و هنگامی که هدیه را به خانه میبرد]، باید، قبل از پسران، به دختران بدهد، زیرا کسی که دخترش را شادمان کند، مانند کسی است که یک بنده از فرزندان اسماعیل را آزاد کرده است. و هر کس [با دادن هدیهای ] چشم پسری را روشن کند، گویا از ترس خدا گریسته است و هر کس از ترس خدا بگرید، خداوند او را داخل نعمتهای بهشت کند».
برای هم سوغات بخرید
امام صادق علیه السلام میفرمایند: «اذا سافر احدکم فقدم من سفره فلیات اهله بما تیسر (۷)؛ هرگاه یکی از شما به مسافرت رود و سپس از سفر برگردد، پس باید برای خانواده خود به اندازه ای که توانایی دارد سوغاتی بیاورد»
برای هم آرایش کنید
امام باقر علیه السلام میفرمایند: «النسآء یحببن ان یرین الرجل فی مثل ما یحب الرجل ان یری فیه النسآء من الزینة (۸)؛ همان گونه که مردان دوست دارند زینت و آرایش را در زنانشان ببینند، زنان نیز دوست دارند زینت و آرایش را در مردانشان ببینند».
تهمت و سوء ظن هرگز
امام صادق علیه السلام میفرمایند: «لا تقذفوا نسآءکم فان فی قذفهن ندامة طویلة وعقوبة شدیدة (۹)؛ به زنان خود تهمت نزنید [و نسبت ناروا ندهید]، زیرا در این کار، [برای شما] پشیمانی طولانی و کیفر سختی خواهد بود.»
در کنار همسرتان بنشینید
پیامبر عزیز اسلام (ص) میفرمایند: «جلوس المرء عند عیاله احب الی الله تعالی من اعتکاف فی مسجدی هذ (۱۰) ; نشستن مرد در کنار خانوادهاش، نزد خدای بزرگ دوست داشتنی تر از اعتکاف [و نشستن] در این مسجد من است».
در دهان همسرتان لقمه بگذارید
پیامبر عزیز خدا صلی الله علیه و آله میفرمایند: «ان الرجل لیؤجر فی رفع اللقمة الی فی امراته (۱۱)؛ مرد در برابر لقمه ای که در دهان زنش می گذارد پاداش میبرد».
به استقبال و بدرقه همسرتان بروید
مردی خدمت رسول خدا صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد: همسری دارم که هرگاه وارد خانه میشوم به استقبالم میآید، و چون از خانه بیرون میروم بدرقهام میکند و زمانی که مرا اندوهگین میبیند میگوید: اگر برای رزق و روزی [و مخارج زندگی] غصه میخوری، بدان که خداوند آن را به عهده گرفته است و اگر برای آخرت خود غصه میخوری، خدا اندوهت را زیاد کند [و بیشتر به فکر آخرت باشی]. رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: «ان لله عمالا و هذه من عماله لها نصف اجر الشهید (۱۲)؛ برای خدا کارگزارانی [در روی زمین] است و این زن یکی از کارگزاران خداست که پاداش او برابر با نیمی از پاداش شهید است».
البته قدر مسلم دستورات داده شده در قالب حدیث توسط ائمه (ع) بیش از این مباحث است، اما عمل به چند حدیث در این خصوص هم قدر مسلم نه تنها از طلاقهای عاطفی پیشگیری میکند بلکه در صورت وجود چنین مشکلی در خانواده نیز موحب رفع آنها خواهد شد.
منابع:
۱) بحار الانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۲۸ .
۲) همان، ج ۱۰۳، ص ۲۲۷ .
۳) مکارم الاخلاق، ص ۲۱۸ .
۴) همان، ص ۲۱۶ .
۵) وسائل الشیعة، ج ۱۴، ص ۱۰ .
۶) وسائل الشیعة، ج ۱۵، ص ۲۲۷ .
۷) همان، ج ۸، ص ۳۳۷ .
۸) مکارم الاخلاق، ص ۸۰ .
۹) بحارالانوار، ج ۱۰۳، ص ۲۴۹ .
۱۰) میزان الحکمة، ج ۴، ص ۲۸۷ .
۱۱) المحجة البیضاء، ج۳،ص۷۰
۱۲) وسائل الشیعه، ج ۱۴، ص ۱۷
منبع:سایت قرآنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 ببينيد| روايت رهبرمعظم انقلاب از نامگذاری هفته وحدت توسط ایشان
hosseinsibsorkhi-@yaa_hossein.mp3
3.25M
میلاد #پیامبر_اکرم صلی الله علیه و آله وسلم
🎵 شجر نبوت سرمدی
🎤حسین #سیب_سرخی
#سرود
#لبیک_یا_رسول_الله
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپی زیبا
به مناسبت میلاد #پیامبر_رحمت
و هفته وحدت
🌸پیشاپیش میلاد حضرت محمد (ص)
و هفته وحدت مبارک.
#من_محمد_را_دوست_دارم
#لبیک_یا_رسول_الله
🌹دعای سلامتی امام عصر عج
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
اللَّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَةٍ وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْناً حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا
✨سلامتی و تعجیل در فرج امام عصر عج #صلوات✨
@hagigatevasel
️حقیقت واصل
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم به منظور عرض ارادت به پیامبر خدا ؛ سلسه جلسات مشاوره خانواده در
بررسی راههای کاهش طلاق
حوزه/ استاد حوزه علمیه خواهران آذربایجانغربی خانم محمدلو گفت: دین برای حل مشکلات خانواده اول راههای مختلفی را بیان میکند که عمل به آنها موجب تقویت رابطه صیمی بین زوجین خواهد شد.
ادامه مطلب در خبرگزاری حوزه👇
https://hawzahnews.com/x9SD4
️حقیقت واصل
بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم به منظور عرض ارادت به پیامبر خدا ؛ سلسه جلسات مشاوره خانواده در
بسم الله الرحمن الرحیم
دومین نشست کارگاه مجازی مشاوره خانواده با موضوع همسرداری در آیات و روایات پیامبر و اهل بیت عصمت و طهارت امشب در کانال حقیقت واصل
🌺تقدیم به محضر آقا رسول الله 🌺
✅بحث اول در همسرداری اشاره دارد به این نکته که
1⃣ زن و مرد از یک جنس خلق شده اند
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالًا كَثِيراً وَ نِساءً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذِي تَسائَلُونَ بِهِ وَ الْأَرْحامَ إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلَيْكُمْ رَقِيباً «نساء/۱»
اى مردم! از پروردگارتان پروا كنيد، آن كس كه شما را از يك نفس آفريد و همسرش را نيز از (جنس) او آفريد و از آن دو، مردان و زنان بسيارى را (در روى زمين) پراكنده ساخت واز خدايى كه (با سوگند) به او از يكديگر درخواست مىكنيد، پروا كنيد. و (نسبت) به ارحام نيز تقوا پيشه كنيد (وقطع رحم نكنيد) كه خداوند همواره مراقب شماست.
پیام ها
۱- آغاز سورهى نساء که به سوره خانواده هم معروف است به خاطر ۳۵ آیه اول آن، با سفارش به تقوا شروع شده است، يعنى بنيان خانواده، بر تقواست و مراعات آن بر همه لازم است. «يا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُوا»
۲- خلقت و تربيت انسان، هر دو به دست خداست، پس پروا و اطاعت هم بايد
از او باشد. «اتَّقُوا رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُمْ»
۳- همهى انسانها از يك نوعند، پس هر نوع تبعيض نژادى، زبانى، اقليمى و ...
ممنوع است. «خَلَقَكُمْ مِنْ نَفْسٍ واحِدَةٍ»
۴- زن و مرد در آفرينش وحدت دارند و هيچكدام از نظر جنسيّت بر ديگرى برترى ندارند. «خَلَقَ مِنْها زَوْجَها»
۵- همهى انسانها در طول تاريخ، از يك پدر و مادرند. بَثَّ مِنْهُما رِجالًا ...
روايات دربارهى ازدواج فرزندان آدم دو نوع است، آنچه با قرآن هماهنگ است، رواياتى است كه مىگويد: فرزندان آدم با يكديگر ازدواج كردند. (نظر استاد قرائتی و برخی مفسران)
۶- در مسائل تربيتى، تكرار يك اصل است. اتَّقُوا رَبَّكُمُ ... اتَّقُوا اللَّهَ
۷- رعايت حقوق خانواده و خويشاوندان، لازمهى تقواست. اتَّقُوا اللَّهَ ... وَ الْأَرْحامَ
🌹امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند:صله رحم کنید،گرچه با سلام کردن باشد. واتقوالله ..والارحام ..
🌹 امام باقر عليه السلام فرمود: قرابت دلبستگان پيامبر صلى الله عليه و آله را بايد با موّدت مراعات كرد.
(نکته های استاد قرائتی)
👈برخلاف برخی تصورات غلط که گفته میشود زن از دنده چپ مرد خلق شده!!
👈 زن و مرد از یک جنس خلق شده اند هر دو از گل آفریده شده اند و خداوند از روح خود در آنها دمیده
🔺فرزندان آدم نیز ازدواجشان دو گونه نظر بین مفسران هست
👈اینکه با جن و فرشته ازدواج کنند
👈یا اینکه با خودشان ازدواج کنند که ظاهرا این آیه نشان میدهد که ازدواج اینها با خودشان بوده، البته الله اعلم خدا بهتر میداند و اولیاء خاص ایشان
✅دومین آیاتی که در زمینه همسرداری و ازدواج به ما کمک میکند آیات سوره مبارکه روم میباشد که هدف ازدواج و ثمره ازدواج را معرفی میکند
✅فلسفه ازدواج در قرآن
وَ مِنْ آياتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ «روم/۲۱»
و از نشانههاى او آن است كه از جنس خودتان همسرانى براى شما آفريد تا در كنار آنان آرامش يابيد و ميان شما و همسرانتان علاقهى شديد و رحمت قرار داد؛ بى شك در اين (نعمت الهى،) براى گروهى كه مىانديشند نشانههاى قطعى است.
🔺پایه های زندگی مشترک در این آیه قرآنی به زیبایی تبیین شده
1⃣باور کنیم که همسرمان از خود ماست. این باور باعث میشود که از برتری طلبی و تحقیر نسبت به او جدا شویم .
2⃣ رسیدن به آرامش روحی هم از اهداف اصلی ازدواج است که همسران در زندگی به هم میدهند .
البته کسانی میتوانند که آرامش بدهند که خودشان با ایمان به خدا در زندگی آرامش یابند.
✨الا بذکرالله تطمئن القلوب✨
3⃣مودّت در بین همسران جزو ثمرات ازدواج است .
🌹مودّت یعنی محبت توام با عمل
مودت را در ازدواج خداوند ایجاد میکند منتها برای ادامه زندگی باید این مودت را دائما بیشتر کرد چون لازمه زندگی مشترک است .
4⃣رحمت هم از ثمرات ازدواج است
🌹رحمت هم از خداست
خداوند رحمان بر همه خوبان و بدان یکسان نعمت عطا میکند خورشید آب یاد باران بر همه یکسان است...
ما هم در زندگی باید جلوه های رحمت الهی را داشته باشیم یعنی اینکه همسران در زندگی با وجود تمام تفاوتهای تکوینی یا گاها خانوادگی بین همدیگر سعی کنند با مهربانی به هم کمک کنند و فقط دنبال عیب و ایراد گرفتن از همدیگه نباشند.
🔺تعبیر آیه الله جوادی آملی از این قسمت آیه "وجعل موده و رحمه"
👈دوستی عاقلانه نسبت به هم و گذشت مهربانانه از خطای یکدیگر است .
✅نکته های آیه ۲۱ سوره روم در تفسیر آقای قرائتی
ياد خداوند مايهى آرامش دل و روح است، «بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ»
«رعد/۲۸» و همسر مايهى آرامش جسم و روان. «أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها» «روم/۲۱»
پیام ها
۱_ آفرينش، هدفدار است. «خَلَقَ لَكُمْ»
۲- زن و مرد از يك جنس هستند. (بر خلاف پارهاى عقايد خرافى و تحقيرآميز كه زن را موجودى پستتر يا از جنس ديگر مىپندارند.) «مِنْ أَنْفُسِكُمْ»
۳- همسر بايد عامل آرامش باشد نه مايهى تشنّج و اضطراب. «لِتَسْكُنُوا إِلَيْها»
۴_ هدف از ازدواج، تنها ارضاى غريزهى جنسى نيست، بلكه رسيدن به يك آرامش جسمى و روانى است. «لِتَسْكُنُوا إِلَيْها»
۵- نقش همسر، آرام بخشى است. «لِتَسْكُنُوا إِلَيْها»
۵- محبّت، هديهاى الهى است كه با مال و مقام و زيبايى به دست نمىآيد. «جَعَلَ» (مودّت و رحمت، هديهى خدا به عروس و داماد است.)
۷- هر كس با هر عملى كه آرامش و مودّت و رحمت خانواده را خدشهدار كند، از مدار الهى خارج و در خطّ شيطان است. جَعَلَ بَيْنَكُمْ ...
۸- رابطهى زن و مرد، بايد بر اساس مودّت و رحمت باشد. «مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً» (مودّت و رحمت، عامل بقا و تداوم آرامش در زندگى مشترك است.)
۹- مودّت و رحمت، هر دو با هم كارساز است. (مودّت بدون رحمت و خدمت، به سردى كشيده مىشود و رحمت بدون مودّت نيز دوام ندارد.) «مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً»
۱۰- تنها اهل فكر مىتوانند به نقش سازندهى ازدواج پى ببرند. «لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ»
✅آیه کلیدی بعدی قرآن اشاره دارد به اینکه زن و مرد همچون #لباس برای همدیگر هستند
✨هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنتُمْ لِبَاسٌ لَّهُنَّ(بقره/۱۸۷)
ایشان، یعنی زنان شما، همچون لباس (مایۀ شأن و منزلت و پوشش و آبرو و حیثیت) باشند شما را و شما نیز همچون لباس باشید ایشان را.
* این عبارت کوتاه در مجموع مشتمل بر بیش از یک کلمه نیست و آن، کلمۀ لباس است. بنابراین خداوند با کاربرد تنها یک کلمه رابطه متقابل و برابریِ کاملِ زن و مرد را چنین بیان کرده است که زنان در حکم لباس و پوشش و شأن اجتماعی و شخصیت و هویت شما هستند و شما نیز همین مقام را در مقابل ایشان دارید.
* چه تعبیر زیبایی است که: زن همچون جامهای فراگیر، مرد را در خود میپوشاند.
* برخی استادان اخلاق تعبیر لباس در این آیه را، دربرگیرنده و مفید سه معنا دانستهاند:
الف) زن و مرد، زینت یکدیگر و مایه مباهات و افتخار همدیگر هستند؛ چنان چه لباس نیز زینت است. البته این افتخار و احساس روانی آن بسیار اهمیت دارد.
ب) زن و مرد مایه تهذیب نفس یکدیگرند و همدیگر را از آلودگی به گناه باز میدارند. یکی از کارهای لباس، حفظ بدن از خطرهایی مانند سرما است. بنابراین، همسران نیز همدیگر را در افتادن به گناه باز میدارند و سبب تکامل همدیگر میشوند.
ج) زن و مرد پوشاننده یکدیگر هستند. هم چنان که لباس، عیبها و زشتیهای بدن را میپوشاند، مرد و زن نیز عیب یکدیگر را میپوشانند و اصلاح میکنند.
*دو کلمه «لَکُم» یعنی برای شما مردان و «لَهُنّ» یعنی برای آن زنان، حامل این معنی لطیف است که زن و مرد علیه یکدیگر نیستند بلکه این «برای» او و او «برای» این است، بدین معنی که هر یک در جهت سود و بهرهمندی دیگری است.
( 📚مطالب از کتاب در محضر قرآن اثر ارزشمند استاد الهی قمشه ای)
(📚در کتاب همسران برتر هم تعبیر لباس در این آیه را به زیبایی تبیین کرده علاقه مندان میتوانند مراجعه کرده و استفاده کنند )
2⃣آیات بعدی که کمک میکند در بهتر شدن زندگی خانوادگی آیاتی است که به دو اصل مهم زندگی مشترک اشاره دارد :
🌺صبر و و فاداری🌺
✅توصیه به صبر در زندگی
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَعِينُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ(بقره/۱۵۳)
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! (در برابر حوادث سخت زندگى،) از صبر و نماز كمك بگيريد، همانا خداوند با صابران است.
✅توصیه به وفاداری
وَ الْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذا عاهَدُوا وَ الصَّابِرِينَ فِي الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ وَ حِينَ الْبَأْسِ أُولئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا وَ أُولئِكَ هُمُ الْمُتَّقُون(بقره/۱۷۷)
به عهد خود وفا کنند و آنان که در برابر سختی ها محرومیت ها بیماری ها و در میدان جنگ استقامت به خرج میدهند
اینها کسانی هستند که راست گفتند و اینان همان پرهیزگارانند
✅✅نتیجه گیری :
1⃣در جزء دوم میخوانیم که در زندگی اولا زن و شوهر باید قبول کنند که برای همدیگر لباس هستند
2⃣و دوم اینکه دو شرط را هم در زندگی رعایت کنند :صبر و وفاداری
3⃣سوم اینکه قبول کنند هرکدام در عین اینکه حقی دارند وظایفی هم دارند در زندگی یعنی به همان اندازه که حقی هست به همان اندازه وظایفی هستند
وَلَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ(بقره/۲۲۸)
وبرای زنان همانند وظایفی که بر دوش آنها هست حقوق شایسته ای قرار داده شده
📝محمدلو
✅نکته بعدی در همسرداری : لزوم شناخت تفاوتهای تکوینی زن و مرد
✨أَ وَ مَنْ يُنَشَّؤُا فِي الْحِلْيَةِ وَ هُوَ فِي الْخِصامِ غَيْرُ مُبِينٍ «زخرف/۱۸»
آيا كسى را كه در زيور پرورش يافته و در مجادله بيانش غير روشن است (شايسته نسبت دادن به خداست؟)
✅آیه در جواب کسانی نازل شده که دختران را نعوذبالله جزو دختران خدا میدانستند که قرآن پاسخ میدهد با این دو ویژگی که در دختران هست چگونه این نسبت را به خدا میدهید .
🌹از این آیه در موضوعات خانوادگی هم میتوان بهره برد
این دو ویژگی که خداوند در این آیه اشاره کرده👈همان تفاوتهای تکوینی و ذاتی بین زن و مرد هست
استاد قرائتی درنکات این آیه فرموده :
"۱_زينتطلبى و زيورگرايى، براى زنان و دختران امرى طبيعى است. «يُنَشَّؤُا فِي الْحِلْيَةِ»
۲- زن از جهت عاطفه و احساسات قوىتر از مرد و از جهت برخورد و مجادله ضعیف تر است .«وَ هُوَ فِي الْخِصامِ غَيْرُ مُبِينٍ»"
🔺این تفاوتهای تکوینی که استاد قرائتی در تبیین آیه مشخص کردند در غالب زنان وجود دارد . دانستن تفاوتهای تکوینی زن ومرد در زندگی یک سری از مشکلات خانوادگی را حل میکند .
✅توصیه میکنم زوجین حتما قبل از ازدواج یا در دوران نامزدی این تفاوتهای عمومی بین دو جنس را بشناسند
و البته زمان #خواستگاری هم لازم است
با سوالات خواستگاری و تحقیق درباره
👈تفاوتهای دیگر همدیگر از جمله تفاوتهای اعتقادی و فرهنگی هم بپرسند وتحقیق کنند و آگاه بشند.
👈اگر تفاوتها به خصوص در زمینه اعتقادی بیش از حد بود، توجه داشته باشند که این ازدواج به صلاح طرفین نیست .
📝محمدلو
نکته بعدی در خانواده توجه به قوامیت مرد در خانواده است
🚨تبیین بحث قوامیت در قرآن
✨الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَى النِّساءِ بِما فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلى بَعْضٍ وَ بِما أَنْفَقُوا مِنْ أَمْوالِهِمْ فَالصَّالِحاتُ قانِتاتٌ حافِظاتٌ لِلْغَيْبِ بِما حَفِظَ الله(نساء/۳۴)»
مردان داراى ولايت بر زنانند از آن جهت كه خدا بعضى از ايشان (مردان) را بر بعضى (زنان) برترى داده (قدرت بدنى، توليدى واراده بيشترى دارند) و از آن جهت كه از اموال خود نفقه مىدهند، پس زنانِ شايسته، فرمان بردارند و نگهدار آنچه خدا (براى آنان) حفظ كرده، (حقوق واسرار شوهر،) در غياب اويند.
🌹امام خامنه ای درباره این آیه می فرمایند:
قرآن می فرماید آیه «الرجال قوامون علی النساء». این آیه بدین معناست که سرپرستی امور خانه به دوش مرد است. مرد باید برود کار کند.معیشت خانواده به عهده اوست. زن هر چه ثروت دارد مال خودش است اما معیشت خانواده به دوش او نیست.
این طور هم نیست که بگوییم همه جا باید خانم از آقا تبعیت کند،نخیر. چنین چیزی نه در اسلام داریم و نه در شرع. آیه «الرجال قوامون علی النساء» معنایش این نیست که زن باید در تمام امور تابع شوهر باشد.نه! یا مثل برخی از این اروپا ندیده های بدتر از اروپا و مقلد اروپا ،بگوییم که زن بایستی همه کاره باشدو مرد باید تابع باشد. نه این هم غلط است.
بالاخره دو تا شریک و دو تا رفیق هستند. یک جا مرد کوتاه بیاید و یک جا زن کوتاه بیاید. یکی اینجا از سلیقه و خواست خود بگذرد و دیگری در جای دیگر، تا بتوانید با هم زندگی کنید.
اما خداوند متعال تفاوت طبیعی را در زن و مرد قرار داده است. خدای متعال طبیعت زن را ظریف قرار داده است. بعضی از انگشتها خیلی درشت و گنده هستند و برای کندن یک سنگ از زمین خیلی مناسب است، اما اگر بخواهند یک جواهر خیلی ریز را لمس کنند معلوم نیست بتوانند بردارند.
اما بعضی از انگشتها ظریف و باریکند. آن سنگ را نمی توانند بردارند اما آن خرده جواهر و خرده طلا را می توانند از روی زمین جمع کنند. زن و مرد این طورند. هر کدام یک مسئولیتی دارند. نمی شود هم گفت که مسئولیت کدامیک سنگین تر است. مسئولیت هر دو سنگین است. هر دو لازم است. خدا اینها را اینطور کنار هم قرار داده است . ۷۹/۶/۲۸
🌺🌺🌺🌺
✅تبیین آیه سوره نساء
🚨برتری که خداوند در این آیه کریمه اشاره کرده
1⃣اولا در چهارچوب خانواده مطرح است چون در ادامه آیه بحث نفقه مطرح شده
و نفقه هم فقط در خانواده مردان بر زنان برعهده دارند .
2⃣ثانیا برتری هم برمیگردد به تفاوتهای زن و مرد در خلقت آفرینش که خداوند مرد را از لحاظ جسمی برتری داده
👈یعنی اولا قدرت بدنی و جسمی مرد بیشتر است.
👈ثانیا از لحاظ عقلی و عاطفی باتوجه به اینکه عقل و عاطفه در هر دو جنس زن و مرد وجود دارد . اما ظهور و بروز آن در دو جنس متفاوت است
👈قدرت و ظهور #عاطفه و احساسات در #زن قوی تر و بیشتر است به همین خاطر تربیت فرزند بر عهده مادر بیشتر گذاشته میشود چون تربیت فرزند نیاز به عاطفه و محبت بیشتر دارد.
✅✅پس همین #تفاوتهای_تکوینی در دو جنس زن ومرد باعث تفاوت در وظایف و مسئولیتهای اجتماعی در زنان و مردان در خانواده و جامعه شده است . و هرکدام بهتر هست که در چهارچوب استعداد و وظایف خود عهده دار مسئولیت های محوله خود باشند .
✅نتیجه بحث اینکه در قسمت اول این آیه بحث قوامیت مردان ومدیریت مردان در خانواده مطرح شده که اشاره کردیم که منظور قدرت جسمی بیشتر مرد هست به همین خاطر وظیفه نفقه هم بر عهده او گذاشته شده در خانواده
✅و در ادامه آیه هم ویژگی خوب زنان در خانواده مطرح شده:
1⃣زنان صالح
2⃣زنان متواضع و فرمانبردار👈 نه لجباز
3⃣زنان عفیف و پاکدامن
👈که اگر خواهران محترم این سه ویژگی را به خصوص در چهارچوب خانواده رعایت کنند ، زندگی هایشان شیرین ومحکم میشود.
📝محمدلو
✅نکته بعدی در همسرداری نیکو سخن گفتن نیکو در خانواده است
🌺کلام طیب و عمل شایسته داشته باشیم
✨مَنْ كانَ يُرِيدُ الْعِزَّةَ فَلِلَّهِ الْعِزَّةُ جَمِيعاً إِلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ وَ الَّذِينَ يَمْكُرُونَ السَّيِّئاتِ لَهُمْ عَذابٌ شَدِيدٌ وَ مَكْرُ أُولئِكَ هُوَ يَبُورُ «فاطر/۱۰»
هر كس خواهان عزّت است، پس عزّت، همه از آن اوست (و به هر كه بخواهد مىدهد.)
تنها سخن (و عقيدهى) پاك به سوى او بالا مىرود، و كار شايسته آن را بالا مىبرد،
و كسانى كه براى انجام بدىها نقشه مىكشند، برايشان عذاب سختى است و نيرنگ آنان است كه تباه مىشود
✨✨✨
🌹 ابتدا بررسی معنای کلام طیب
1⃣«طیب» در لغت به معنای پاکیزه، دلپذیر و خوشایند است. راغب میگوید: «طیب آن است که حواس و نفس از آن لذت میبرد».
2⃣"طیب، به معنای حلال، پاک و پاکیزه و نظیف است.
👈گفتار سنجیده ی بی غل و غش و یا سخن نیکو و بی ریا، فضیلتی والا مرتبه ی قرآنی است که صفای قلب و صداقت زبان انسان به آن شناخته می شود.
وقتی خداوند، قلبی پاک و مالامال از احساس و زبانی شیرین و خوش بیان[ و دور از فریبکاری] را روزی آدمی نمود، به یقین سرافرازی و موفقیت را به وی بخشیده.
👌 سخن وگفتار پاکیزه و بی آلایش هم چون سحر در انسان اثر می گذارد، به قلبش نیرو می بخشد، روانش را آرام نگه می دارد و #آرامش و #سعه_ی_صدر به او می دهد."
📝دکتر احمد شرباصی مصری
3⃣برخی هم گفته اند کلمه «طیب» در مقابل کلمه «خبیث» معنای ملایمت با نفس و طبع هرچیزی را میدهد، مثل «کلمه طیب» که به معنای آن سخنی است که گوش از شنیدنش خوش آید
🔰در مباحث خانوادگی هم از این آیه میتوان استفاده کرد👇
🌹سخن شایسته کلام زیبا به همراه اعمال شایسته در زندگی معجزه میکند هم خدا از کلام زیبا خوشش می آید و هم زندگی زیبا میشود و هم اجر و قرب انسان در زندگی بین همسر و اقوام و فامیل او بیشتر میشود. به عبارتی عزت انسان زیاد میشود.
📝محمدلو
✅ مراقب سخن گفتن خود باشید و نیکو سخن بگویید
✨وَ قُلْ لِعِبادِي يَقُولُوا الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّيْطانَ يَنْزَغُ بَيْنَهُمْ إِنَّ الشَّيْطانَ كانَ لِلْإِنْسانِ عَدُوًّا مُبِيناً «اسراء/۵۳»
وبه بندگانم بگو: سخنى گويند كه نيكوتر است، چرا كه شيطان (با سخنان ناموزون) ميان آنان فتنه وفساد مىكند. همانا شيطان همواره براى انسان، دشمنى آشكار بوده است.
نکته
✅كلام احسن» شامل هر نوع سخن شايسته است، همچون: سلام، دعا، ارشاد، اظهار محبّت، امربهمعروف و نهى از منكر، ذكر خدا، توبه و استغفار و امثال آن.
🔺- در دعوت به كلام نيكو، بايد خود نيكو سخن بود. «يَقُولُوا الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ»
🔺 كلام و گفتار خوب، زمينهساز محبّت، و سخنناروا، زمينهساز انواع وسوسههاى شيطانى است. آرى سخن نيكو، زمينهى وسوسه را مىزدايد. يَقُولُوا الَّتِي هِيَ أَحْسَنُ إِنَّ الشَّيْطانَ يَنْزَغُ ...
🔺در خانواده بخصوص باید سخن گفتن نیکو ترویج شود . باید اعضای خانواده خود را ملزم کنند که با کلام زیبا با هم سخن بگویند .
🌹کلامی محبت آمیز
🌹 کلامی بدون طعنه و کنایه
🌹 و کلامی بدون توهین و سرزنش و تحقیر...
🔰شیطان در کمین خانواده هاست اگر مراقبت نباشد.
✅نکته بسیار مهم کلیدی در همسرداری : توجه به وفای به عهد و پیمان در خانواده میباشد.
✨يأيهَا الَّذينَ ءَامَنوا أَوفوا بِالعُقودِ...»
ای کسانی که ایمان آورده اید، به پیمان ها وفا کنید
✅در اسلام وفای به عهد و پیمان سفارش شده است .
✅زهرا حیدری کارشناس دینی فرمودند :
وفای به عهد عالیترین و بهترین خصلت در خانواده است در محیط خانواده نه تنها زن و شوهر باید نسبت به هم وفادار باشند، بلکه در مورد فرزندان هم باید به همین منوال باشد.
✅کسانی که در زندگی مشترک نسبت به همسر خود وفادار هستند، سه خصلت نیکو در زندگی نصیب آنها میشود.
1⃣اولین خصلت این است که در زندگی آرامش دارند،
2⃣ همچنین مردم به آنها اعتماد دارندو
3⃣سومین ویژگی این افراد این است که رحمت الهی از نظر مادی و معنوی بر آنها نازل میشود.
حیدری با اشاره به حدیثی از پیامبر اکرم(ص) اظهار کرد: ایشان فرمودهاند: «همنشین من در قیامت وفادارترین شما نسبت به همسرانشان است»، بنابراین نتیجه میگیریم که وفاداری در محیط خانواده از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ ملاک همنشینی با پیامبر(ص) عبادت بسیار نیست، بلکه وفاداری و پایبند بودن به عهد و پیمان است.
وی عنوان کرد: امام علی(ع) نیز وفاداری را یکی از عالیترین خلق و خوهای بین زن و شوهر معرفی کردهاند، چنانچه زن و شوهر در محیط خانواده به این مسئله توجه داشته باشند و نسبت به هم وفادار باشند، همنشینان و دوستان خوبی برای هم خواهند بود و محیط خانواده سرشار از آرامش میشود.
وی با بیان اینکه وفاداری و وفای به عهد عالیترین و بهترین خصلت در خانواده است، اظهار کرد: در محیط خانواده زن و شوهر باید نسبت به هم وفادار باشند
✅حجت الاسلام و المسلمین موسویان هم گفت:
📍 بر اساس پیمان نامه و عهدنامه در نظام خانواده اگر وفای به عهد انجام شود اطمینان میوه التزام عهد است و اگر عهدشکنی در میان باشد بنیان خانواده متزلزل می شود. اگر وفای به عهد انجامی شود افراد خانواده و جامعه به یکباره دچار شک و تردید و دو دلی می شوند که باید ریشه یابی شود. آرامش قلبی و امنیت نتیجه وفای به عهد و استرس و اضطراب و تشنج حاصل عهد شکنی است که تشنج در جامعه را نیز به همراه دارد.
درباره تاثیرات وفای به عهد« ترویج صداقت»،«از بین رفتن سوء ظن ها »، «اعتماد» و «محبت آفرینی» مهمترین آثار وفای عهد در خانواده و جامعه هستند.
✅در قبال نیکی، نیکی کنیم ..
✨هَلْ جَزاءُ الْإِحْسانِ إِلَّا الْإِحْسانُ «الرحمن/۶۰»
آيا پاداش نيكى جز نيكى است
✅ آیه زیبایی که در همه جا بخصوص زندگی خانوادگی ،خیلی به کار می آید. خداوند می فرماید اگر کسی به شما نیکی کرد پاسخش را به نیکی بدهید مقابله به مثل در نیکی ها
🚨برخی ها را دیدید به کسی نیکی میکنند و اما طرف مقابلشان جوابشان را به بدی میدهد یا نیکی را نمی فهمد و این جوری باعث میشوند طرف مقابلشان از نیکی کردن به همه دلسرد شود ..
👈قرآن میخواهد که انسان ها پاسخ نیکی را با نیکی بدهند. قرآن میخواهد انسانها را شاکر تربیت کند .
وقتی در مقابل بنده شاکر باشند یاد میگیرند نسبت به خالقشان هم شاکرتر باشند .
🔺چه بد دردی است درد ناشکری و ناسپاسی
🌹امام باقر (علیه السلام)فرمودند: چهار چیز زود عقوبت میآورند، مردی به دیگری احسان میکند و او در برابر آن بدی میکند.
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۴۳۲
الخصال، ج۱، ص۲۳۰/ نورالثقلین
🌹امام صادق (علیه السلام) فرمودند :خدا لعنت کند کسانی را که راه احسان و نیکی را میگیرند، گفته شد: «آنان که جلوی احسان را میگیرند چه کسانی هستند»؟ حضرت (علیه السلام) فرمود: «کسی که دربارهی او احسان و نیکی شود و او [در مقابل آن ناسپاسی نماید، که در اثر آن صاحب احسان و نیکی [بهواسطهی ناسپاسی وی] از احسان به دیگران خودداری میکند».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۵، ص۴۳۲
الإختصاص، ص۲۴۱/ نورالثقلین
✅✅در زندگی خانوادگی در مقابل نیکی های پدر و مادر، همسر و فرزندانمان، شاکر باشیم.
✅ تاثیر تشکر و قدردانی در خانواده
✨وَ إِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَ لَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذابِي لَشَدِيدٌ «ابراهیم/۷»
و (نيز به يادآور) هنگامى كه پروردگارتان اعلام فرمود: همانا اگر شكر كنيد، قطعاً (نعمتهاى) شما را مىافزايم، و اگر كفران كنيد البتّه عذاب من سخت است.
✅این آیه درباره نعمتهای خدای متعال گفته شده اما میتوان در زندگی خانوادگی هم از آن بهره جست .چراکه
🌹امام رضا (ع) ميفرمود: هر كه سپاس مردم نعمت دهنده را نگويد، سپاس خداي بزرگ را نگفته است.
📚وسائل الشیعه،حدیث ۲۱۶۳۷
🌹تشکر به معنای اظهار تقدیر و تجلیل در برابر نعمت ظاهری یا معنوی است که از سوی منعم به فرد میرسد .
👈در مقابل آن کفران به معنای پوشاندن نعمت و تقدیر نکردن از نعمت دادن مُنعم است
✅✅نقش تشکر در تحکیم بنیاد خانواده تا جایی است که امام صادق علیه السلام آن را ملاک بهترین همسر معرفی کرده و فرموده اند :
🌹بهترین همسران شما زنی است که اگر به او عطا شود مراتب سپاس را به جا آورد و اگر چیزی از او دریغ شود، راضی باشد .📚مستدرک الوسائل ،ج۱۴،ص۱۶۱
✅برخی آثار تشکر از همسر که در منابع دینی مورد توجه قرار گرفته :
1⃣بقای نعمت
همسری که از زحمات همسر خود قدردانی میکند بیش از همه خود را در تداوم لطف همسر بهره مند میسازد .
2⃣افزایش نعمت
همسری که از زحمات همسر خود تشکر میکند به مثابه تقویت کننده ای است که رفتار خوب شوهرش را تقویت میکند و باعث افزایش ان میسود
3⃣تقویت محبت
تشکر و قدردانی از همدیگر باعث تشدید علاقه و محبت بین همسران میشود
🚨انواع سپاسگذاری:
✅تشکر گفتاری، تشکر عملی
🌹 #تشکر_گفتاری و کلامی همین کلمات محبت آمیزی است که بین همسران به کار گرفته میشود. مثلا با کلمه متشکرم یا مثلا خیلی خوشحالم کردی خیلی ممنونم خیلی بهت افتخار میکنم و..
🌹 #تشکر_رفتاری هم میتواند شامل نگاه محبت آمیز لبخند زدن، هدیه دادن و ..باشد .
🚨اما یک نکته مهم دیگر
❓❓اگر همسری کلی تلاش کرد و زحمت کشید اما همسرش از او قدردانی نکند، اون وقت چی ؟؟
✅✅ اینجا دیگه مرحله آزمایش انسان است .
👈اولا نبایستی ناامید شود .
👈بلکه باید با خدا معامله کرد.
توقع خود را از مردم کم کرد
و پاداش کار خود را از خدا طلب کند
🌹خدا خیلی عادل است ذره ای عمل صالح از دید او مخفی نمی ماند.
✨فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ «زلزال/۷»
✨وَ مَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ «زلزال/۸»
پس هر كس به مقدار ذرّهاى كار نيك كرده باشد همان را ببيند. و هركس هم وزن ذرهاى كار بد كرده باشد آن را ببيند.
📝برگرفته از سایت راسخون با اضافاتی
✅در پایان دعایی زیبا در حق خود و خانواده که در قرآن بیان شده است
✨وَ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا وَ ذُرِّيَّاتِنا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِينَ إِماماً «فرقان/۷۴»
و كسانىاند كه مىگويند: پروردگارا! به ما از ناحيهى همسران و فرزندانمان مايهى روشنى چشم عطا كن و مارا پيشواى پرهيزگاران قرار ده.
✅دعای فوق العاده زیبا برای انسان و خانواده اش
🌹نکته های این دعا
انسان در برابر همسر و فرزند و نسل خود متعهّد است و بايد براى عاقبت نيكوى آنها تلاش و دعا كند. رَبَّنا هَبْ لَنا مِنْ أَزْواجِنا ...
در تربيت علاوه بر علم وتلاش بايد از خدا نيز كمك خواست. رَبَّنا هَبْ لَنا ...
- فرزند صالح، نور چشم است. «قُرَّةَ أَعْيُنٍ»
- تشكيل خانواده وداشتن همسر و فرزند و دعا براى بدست آوردن آنها، مورد توجّه اسلام است. رَبَّنا هَبْ لَنا ...
- در دست گرفتن مديريّت جامعه، آرزوى عبادالرحمن است، زيرا عهدهدار شدن امامت و رهبرى متّقين، ارزش است. «وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِينَ إِماماً»
در دعا به حداقل اكتفا نكنيد، بلند همّت باشيد. «وَ اجْعَلْنا لِلْمُتَّقِينَ إِماماً» (خدايا مارا در رسيدن به كمال، رهبر متّقين قرار ده، نه آنكه تنها از متّقين باشيم)
- بندگان خدا، وحدت هدف و وحدت كلمه دارند. «إِماماً» و نفرمود:/ «ائمة».
(ممكن است كلمه «امام» به جاى «ائمة»، رمز آن باشد كه در جامعه اسلامى رهبر بايد يك نفر باشد)
✅ توجه به نکته های کلیدی زندگی خانوادگی همسران
1⃣رعایت تقوا بین همسران
2⃣توجه به هدف ازدواج و ثمره آن
هدف ازدواج آرامش زوجین و ثمره آن ایجاد مودت و رحمت بین همسدان
3⃣ توجه به تفاوتهای زن و مرد
4⃣توجه به قوامیت مرد در خانواده
5⃣زن و مرد چون لباس برای همدیگر هستند توجه به ویژگی های لباس
6⃣ سخن گفتن نیکو در خانواده
7⃣وفاداری بین همسران
8⃣دعا برای همسدان