وفات حضرت حجت الاسلام والمسلمین محمد کوهستانی، فذزند مرحوم آیتالله کوهستانی را به پیشگاه حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف و قاطبه علمای اسلام و امت اسلامی تسلیت و تعزیت عرض می کنیم.
✍ محمد علی فتحی
🆔 @hajfathi_ir
💠اثر #لغزش_عالم و دانشمند
اميرالمؤمنين علي عليه السلام:
▫️زَلَّةُ العالِمِ كانكِسارِ السَّفينَةِ تَغرَقُ، وتُغرِقُ[۱]
▫️ لغزش عالم مانند شكسته شدن #كشتى است كه سرنشينان خود را #غرق مى كند و خودش هم غرق مى شود.
اميرالمؤمنين علي عليه السلام:
▫️لا يَستَوي عِندَ اللّه ِ في العُقوبَهِ الّذينَ يَعلَمونَ والّذينَ لا يَعلَمونَ، نَفَعَنا اللّه ُ وإيّاكُم بِما عَلِمنا، وجَعَلَهُ لِوَجهِهِ خالِصا، إنَّهُ سَميعٌ مُجيبٌ.[۲]
▫️ كيفر كسانى كه مى دانند و كسانى كه نمى دانند، نزد #خداوند يكسان نيست. خداوند ما و شما را از علمى كه داريم بهره مند سازد و آن را براى خود خالص گرداند، همانا او شنوا و پذيرنده [دعا] است.[۲]
👌نکته:
نقل است که روزی عالمی از جایی میگذشت. کودکی را دید که پا در گل فرو کرده و ایستاده است.
عالم به آن کودک گفت: مراقب باش که در گل فرود نیایی و نیفتی.
کودک گفت: افتادن من چندان مهم نیست؛ که اگر بیفتم، فقط خود را گلی و خاک آلود خواهم کرد، اما تو خود را نگه دار که اگر پای تو بلغزد و بیفتی، #مسلمانان نیز بلغزند و بیفتند و #گناه همه بر تو است.
عالم از زیرکی آن کودک به شگفت آمد و گریست! [۳]
--------------
📚منابع:
[۱]: بحار الأنوار: ۲/۵۸/۳۹.
[۲]:الإرشاد: ۱/۲۳۰.
[۳]: رضا بابایی، حکایت پارسایان، ص ۱۰۰.
#دفتر_پاسخگویی_به_سؤالات_شرعی_فتحی
#۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶
#۰۹۳۸۲۴۴۱۸۷۹
🆔 @hajfathi_ir
#سوال_کاربران :
❓ من قبلا #مغازه داشتم بلاخره شاید خواسته یا ناخواسته ظلمی درحق #مشتری شده باشه. حالا میخام #جبران کنم نمیدونم چه مقدار باید و به کجا پرداخت کنم؟ لطفا راهنمایی کنید.
✅جواب:
اگر #یقین دارید به کسی #ظلم کرده اید ، باید او را پیدا کنید و حق او را بدهد و اگر یقین ندارید و در حد احتمال است، واجب نیست چیزی بدید.
ولی جهت #احتیاط هر اندازه که #گمان_غالب دارید ظلم کرده اید و صاحبان آن را نمی شناسید، #رد_مظالم به #مرجع_تقلید یا نماینده وی بدهید.
رد مظالم با #اجازه مرجع تقلید، برای #نیازمندان خرج می شود.
#دفتر_پاسخگویی_به_سؤالات_شرعی_فتحی
#۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶
#۰۹۳۸۲۴۴۱۸۷۹
🆔 @hajfathi_ir
#سوال_کاربران :
❓اگر مردی به خاطر #لجبازی به زنش بگوید راضی نیستم #کتاب بخوانی وظیفه زن چیست؟
✅جواب:
اگر کتاب خواندن #حقوق_شوهر را ضایع می کند، جایز نیست.
بهتر است با #گفتگو و با #برنامه_ریزی مشکل را حل کنید.
#دفتر_پاسخگویی_به_سؤالات_شرعی_فتحی
#۰۹۳۸۲۴۴۱۸۷۹
#۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶
🆔 @hajfathi_ir
#سوال_کاربران :
من #روزه ی قضادارم نمیتونم بگیرم ،
تکلیف من چیه؟
✅جواب:
اگر #قضای_روزه را به دلیل #عذر نمی توانید بگیرید مثلا بیماری امکان گرفتن قضای روزه را نمی دهند و #یقین دارید که این بیماری #استمراری است، قضا از شما ساقط است و به جای هر روز یک #مد_طعام به فقیر به عنوان #کفاره پرداخت کنید.
البته دقت بفرمایید در صورت بهبودی ، قضای روزه های #آخرین_رمضان بر شما واجب است.
#دفتر_پاسخگویی_به_سؤالات_شرعی_فتحی
#۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶
#۰۹۳۸۲۴۴۱۸۷۹
🆔 @hajfathi_ir
#سوال_کاربران :
رنگ هایی که در کتاب حلیه المتقین بیان شده که کراهت داره،رنگ قرمز و مشکی هست.
اما میگن کراهتِ رنگ مشکی سندی نداره.
میخواستم بدونم چه رنگی برای لباس و روسری و.... پوشیدنش کراهت داره با سند معتبر.
✅جواب:
به طور کلی در لباس رنگ های #سفید، #زعفرانی ، #سبز، #زرد، توصیه شده است.
استفاده از #رنگ_سرخ و #سیاه در حالت عادی #مکروه است.
رنگ سیاه در #عمامه و #نعلین و نیز برای #عزای اهل البیت علیهمالسلام کراهت ندارد. همچنین برای #بانوان در بیرون از منزل کراهت ندارد.
بهتر است بانوان از پوشیدن لباس هایی که باعث جلب توجه #نامحرمان و #تهییج آنان می شود پرهیز کنند و در منزل برای همسر خود از هر رنگی که خوشایند #همسر باشد بپوشند.
✅ برخی روایات:
▫️رسول خدا صلّی اللّٰه علیه و آله هر نوع لباسی که دسترسی داشت میپوشید از روپوش و عبا و پیراهن و جبّه و امثال آن. و از لباس سبز خوشش میآمد، و بیشتر لباسهایش سفید بود، و میفرمود: زندگان خود را سفید بپوشانید و مردگانتان را در آن کفن کنید.
▫️ آن حضرت روپوشی داشت که با زعفران رنگ شده بود.
▫️آن حضرت عبای سیاه رنگی داشت که به کسی بخشید. امّ سلمه گفت: پدر و مادرم فدایت! آن عبای سیاه چه شد؟ فرمود: آن را [به برهنه ای]پوشاندم. امّ سلمه گفت: هرگز چیزی زیباتر از سفیدی شما بر سیاهی آن عبا ندیدم.
▫️رسول خدا صلّی اللّٰه علیه و آله چون روز جمعه فرا میرسید و عطری پیدا نمی کرد، لباسی را که با زعفران رنگ شده بود میخواست و بر آن آب میپاشید، آن گاه آن را به دست و صورت خود میکشید.
▫️ رسول خدا صلّی اللّٰه علیه و آله از لباس سرخ رنگ کراهت داشت.
▫️امام باقر علیه السّلام فرمود: ما در خانه لباس زرد رنگ میپوشیم.
📚سنن النبی: اداب و سنن پیامبر صلی الله علیه و اله - ملحقات - صفحه ۷۵
#دفتر_پاسخگویی_به_سؤالات_شرعی_فتحی
#۰۹۳۸۲۴۴۱۸۷۹
#۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶
🆔 @hajfathi_ir
#سؤال_کاربران
❓حکم #سلام دادن در فضای مجازی چیست؟ چه پیام و چه زنگ و...
✅جواب:
مقام معظم رهبری:
▫️ احتياط در #جواب دادن است.
آیت الله مکارم شیرازی:
▫️بنابراحتیاط واجب باید به #سلام نامه و #پیامک پاسخ داد و در صورتی که #محذور و مفسده ای نباشد پاسخ این #سلام، فوری است.
#دفتر_پاسخگویی_به_سؤالات_شرعی_فتحی
#۰۹۳۸۲۴۴۱۸۷۹
#۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶
🆔 @hajfathi_ir
#سؤال_کاربران
❓حکم کشیدن #مواد مخدر از قبیل تریاک و شیره گل و ناس چیست؟
✅ جواب:
مقام معظم رهبری:
▫️استعمال #مواد مخدر و استفاده از آن ها با توجه به #آثار سوءشان از قبیل ضررهای شخصی و اجتماعی قابل ملاحظه ای که بر استعمال آن ها مترتب می شود، #حرام است و به همین دلیل کسب درآمد با آن ها از طریق حمل و نقل و نگهداری و خرید و فروش و غیر آن هم حرام است.
#دفتر_پاسخگویی_به_سؤالات_شرعی_فتحی
#۰۹۳۸۲۴۴۱۸۷۹
#۰۹۱۹۲۶۵۵۸۶۶
🆔 @hajfathi_ir
🔹برای طلبه جهادگری که همسر و دو فرزند به دنیا نیامده اش را در راه خدمت به مبتلایان به کرونا از دست داد.
#کرونا_را_شکست_میدهیم
ستاد بسیج ملی مبارزه با کرونا
@salamatbeman