❇❇بیست و ششمین جلسه شورای برنامهریزی کنگره بینالمللی «بقیع، مدفن امامان و اصحاب» چهارشنبه 8 فروردین ماه 1403 به ریاست نماینده محترم ولی فقیه در امور حج و زیارت و با حضور جمعی از معاونان و مدیران بعثه مقام معظم رهبری از ساعت 9 تا 11 در پژوهشکده حج و زیارت برگزار گردید.
🔹در این جلسه ابتدا گزارشی از فعالیتهای علمی ـ پژوهشی صورتگرفته در باره این کنگره بینالمللی ارائه گردید. رئیس پژوهشکده حج و زیارت دکتر میرزا علیزاده از چاپ 63 مقاله در مجموعه مقالات این همایش، به زبانهای فارسی، عربی، ترکی، فرانسوی، اردو، اسپانیولی و ... خبر داد.
🔶سپس نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالفتاح نواب، ضمن تشکر از کارهای انجام شده و تاکید برای پیگیری کارهای بر زمین مانده گفت: بقیع، پیونددهنده مذاهب اسلامی و نقطه وصل مسلمانان است که مضجع چهار امام معصوم و اصحاب گرانقدر پیامبر خدا می باشد.
ایشان سپس افزودند: بقیع میراثی گرانبهاست که مورد توجه همه مسلمانان بوده و قداستی خاص برای همگان دارد و کنگره بینالمللی «بقیع، مدفن امامان و اصحاب» نیز به منظور همدلی مسلمانان با یکدیگر برگزار میگردد.
♦️در پایان حجت الاسلام برکت رضایی، دبیر اجرایی همایش، گزارشی از کارهای اجرایی انجام شده ارائه کرد و برگزاری جلسات هماهنگی را هر دو سه روز یکبار تا زمان برگزاری کنگره ضروری دانست.
📌کنگره بینالمللی «بقیع، مدفن امامان و اصحاب» روز پنجشنبه 30 فرودین ماه 1403 از ساعت 8 تا 11 در پژوهشکده حج و زیارت برگزار میگردد.
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
رَبُّنَا الرَّحْمَٰنُ الْمُسْتَعَانُ
پروردگار ما بخشایندهی یاریرسان است.
«انبیاء ۱۱۲»
◾️▪️◾️▪️◾️▪️◾️▪️
علی را وصف در باور نیاید
زبان هرگز ز وصفش برنیاید
علی را قدر پیغمبر شناسد
که هر کس خویش را بهتر شناسد
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
بسم الله النور
مظهر العجائب
گریه می گیردم از ناله شبهای علی
لرزه بر جان فکنَد لرزش آوای علی
از شب کوفه و خاموشی نخلستان پرس
قصه خون دل و چشم گوهرزای علی
برگ هر نخل، زبانی شد و در گوشم گفت:
که علی بود و شب و نعرهی ای وای علی
بر سر چاه، چه شبها که غم دل می گفت
جز خدا کیست که داند غم شبهای علی؟
قد برافراخت که تا پرچم دین افرازد
خَم شد از جور منافق، قد رعنای علی
سالها حیله گران خانه نشین کردند
تا به گوشی نرسد منطق گویای علی
مردم کوردل این رمز نمی دانستند
که خدا بود در آئینه سیمای علی
ای بسا دست تبهکار که از راه نفاق
متّحد شد که به مسجد نرسد پای علی
عقل، باور نکند آن که پس از مرگ رسول
بنشیند جدل و سفسطه برجای علی
دل هر جمع، پریشان کنم ار شرح دهم
که چه کردند ددان با تن تنهای علی
درنوردید بسا کوی، به دنبال یتیم
پای پر آبلهی بادیه پیمای علی
در ره عشق خدا چهره به خون رنگین کن
دین اگر هست چنین است به فتوای علی
مهدی سهیلی
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
🔺🔻
✳✳✳ «حج؛ قرآن محوری، همدلی و اقتدار امت اسلامی و دفاع از فلسطین مظلوم» به عنوان شعار حج 1403 انتخاب و اعلام شد.
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت 🌐 https://eitaa.com/hajj_ziyarat
✅✅خروش مقتدرانهی مظلومان
در ایران و جهان
روز قدس روز اسلام است
منطق و برهان مستحکم ما این است:
ظلم نمیکنیم و ستم نیز نمیپذیریم.
هیهات منا الذله
🙏🙏🙏
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
عالم گرانمایه، ابوالشهید مرحوم جناب آقای حاج شیخ جعفرالهادی خوشنویس، یکی از نویسندگان صاحبنظر در عرصههای مختلف علوم اسلامی بود که در سال ۱۳۹۹ چهره در تیرهی تراب کشید. آثار ارزنده و گرانبهایی از ایشان بر جای مانده است که همچنان مورد استفاده و بهرهبرداری قرار میگیرد؛
کتابها و مقالات این استاد فقید به شکل پیدیاف در فضای ایتا و سروش، برای بهرهمندی علاقمندان، در آدرسهای زیر بارگذاری شده است.
https://splus.ir/Jafaralhadi
سروش
https://eitaa.com/jafaralhadi
ایتا
پژوهشکده حج و زیارت با همکاری سی مرکز علمی پژوهشی برگزار میکند:
❇️❇️همایش جهانی ❇️❇️
«بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب»
🎤با حضور علماء و پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی
🗓زمان: پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
🕗 ساعت ۸ صبح
🏢 مکان: قم ۷۵ متری عماریاسر خیابان شهید قدوسی ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت سالن همایشها
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
✅✅✅همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب»
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ با حضور علماء، پژوهشگران برجسته داخلی و خارجی و نویسندگان مقالات برتر، برگزار میگردد.
این همایش به همت پژوهشکده حج و زیارت و با مشارکت سی مرکز علمی، در سالن همایشهای ساختمان حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت، واقع در قم، ۷۵ متری عمار یاسر خیابان شهید قدوسی برگزار میگردد.
برای غنای علمی هرچه بیشتر همایش بینالمللی «بقیع، مدفن امامان و اصحاب» اقدامات مختلفی، از جمله موارد زیر انجام شده است:
• برگزاری پنج همایش علمی-فرهنگی در سطح ملی و بینالمللی در سالروز هشتم شوال (روز فاجعهبار تخریب حرم بقیع) از سال ۱۳۹۸ش. تاکنون؛ با حضور اندیشمندان و پژوهشگران داخلی و خارجی از کشورهای عراق، هند، الجزایر، افغانستان، پاکستان و ... با عناوین:
۱. اولین هماندیشی بقیعپژوهان کشور در سال ۱۳۹۸ش.؛
۲. همایش «بقیع؛ نگین تراث اسلامی» در سال ۱۳۹۹ش.؛
۳. همایش «بقیع؛ حرم اهلبیت (ع) و اصحاب» در سال ۱۴۰۰ش.؛
۴. همایش «بقیع؛ پیونددهندهی مذاهب اسلامی» در سال ۱۴۰۱ش.؛
۵. پیشکنگرهی بینالمللی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» در سال ۱۴۰۲ش..
• برگزاری هجده پیشنشست علمی پژوهشی؛
• تدوین نظامنامهی پژوهشی مطالعات بقیع
• راهاندازی بانک اطلاعاتی و رسانهای baqi.ir برای اولین بار و شبکههای مختلف اجتماعی متصل به آن؛
• تدوین قریب به سی اثر مهم علمی
• تولید بیش از هفتاد عنوان مقالهی علمی پژوهشی و ترویجی در بارهی بقیع؛
و...
🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت
https://eitaa.com/hajj_ziyarat
سه کمیسیون علمی-تخصصی همایش جهانی «بقیع؛ مدفن امامان و اصحاب» با عناوین
«مطالعات دینی»، «مطالعات معاصر بقیع» و «مطالعات سیاسی و اجتماعی بقیع» امروز چهارشنبه در نوبت صبح در ساختمان حوزه نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت در شهر قم کار خود را آغاز کرد. کمیسیونهای علمی این همایش به همت پژوهشکده حج و زیارت و با همکاری پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامی امروز در دو نوبت صبح و عصر برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده حج و زیارت، درکارگاه «مطالعات دینی» چهارمقاله با عناوین «المعصومون و البقیع فی کتب الفریقین» از خانم سوسن حسن فضلی، «بازخوانی، نقد و تحلیل مبانی وهابیت در تخریب بارگاههای موجود در بقیع از دیدگاه مذاهب اسلامی» از حجتالاسلام والمسلمین مهدی ساجدی، «نقد و بررسی مبانی فقهی ممانعت از حضور بانوان در بقیع» از حجتالاسلام والمسلمین مهدی درگاهی و «بازخوانی تحلیلی انتقادی فتوای شیخ بلیهد در مساله تخریب بقیع با تکیه بر منابع اهل سنت» از خانم نجیب السادات حسینی ارائه شد.
در این کارگاه به ترتیب حجج اسلام داوود حسینی، محمدباقرپورامینی، مهدی ساجدی و غلامرضا رضایی از استادان و پژوهشگران حوزوی مقالات ارائه شده را از زوایای گوناگون نقد کردند.
کارگروه علمی- تخصصی «مطالعات دینی» به ریاست حجتالاسلام حسن ترکاشوند برگزار شد. وی ضمن بیان توضیح مختصری در خصوص چهار مقاله قابل طرح، عنوان کرد که بقیع میراث گرانبهای دنیای اسلام که در۸ شوال تخریب گردید اما هم اکنون هرساله پذیرای میلیونها مسلمان است که برای زیارت قبور و پاسداشت مدفونین در بقیع به این مکان مقدس میروند.
❇️❇️❇️همایش جهانی بقیع مدفن امامان و اصحاب
کمیسیون «مطالعات معاصر بقیع» با ارائه چهار مقاله برگزار شد که میتوان به مقاله «بازپژوهی انعکاس تخریب بقیع در عراق و ایران» از حجت الاسلام علی اکبر ذاکری، «نقش جنبش خلافت هندوستان در تحولات حجاز و تخریب دوم بقیع» از خانم لیلا عبدی خجسته، «انتقال و نصب ضریح فولادی حرم ائمه بقیع در دوران قاجار به روایت اسناد» از حجت الاسلام علی احمدی و «درآمدی بر دیدگاه مردم اندونزی در مورد جایگاه شریف بقیع در اندیشه اسلامی» از خانم رچماواتی رچمن از کشور اندونزی اشاره کرد.
دراین کارگاه به ترتیب حجت اسلام محمدرضا باقریزادگان، دکتر سیدحسین فلاحزاده، دکتر محمد ملکزاده و حجت الاسلام سید قاسم رزاقی از پژوهشگران دینی به نقد مقالات فوق پرداختند.
گفتنی است این کارگاه به ریاست حجت الاسلام دکتر حمید رضا مطهری رئیس پژوهشکده تاریخ و سیره پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار شد و شخصیتهای دینی حاضر در آن قبرستان بقیع را از نشانههای تمدنی اسلام و محلی برای ارتباط با عالم معنا توصیف کردند.
❇️❇️❇️همایش جهانی بقیع مدفن امامان
سومین کمیسیون نوبت صبح همایش جهانی بقیع مدفن امامان به «مطالعات سیاسی و اجتماعی بقیع» تعلق داشت که در آن پنج مقاله «مراقد ائمه البقیع فی شعرحسن کاظم الفتال» از آقایان حیدر عبدالحسین زوین و میرزامهدی عباس حمدان الربیعی از کشور عراق ، «نگاهی به ابعاد دینی روانشناختی زیارت بقیع» از آقای مجتبی حیدری، «زیارت بقیع؛ مطالعه ی عملکرد کشور عربستان در پرتو نظام بینالمللی حقوق بشر» ازآقای سیدمحسن قائمی، «اهتمام صوفیه به زیارت بقیع و دفن صوفیان در آن» از آقای رضا تقیزاده و «البقیع بین ماساه الهدم و همهٔ اعادهٔ بنائه» از آقای محمد بن بردی از کشور مراکش ارائه شد.
در این کارگاه منتقدان به ترتیب آقای دکتر میرزا علیزاده، حجتالاسلام والمسلمین محمدعلی اخویان، دکترمصطفی فضائلی، حجتالاسلام والمسلمین حامد قرائتی و دکتر محمد سعید نجاتی بودند.
بر پایه این گزارش، حجتالاسلام و المسلمین دکتر«منصور میراحمدی» معاون امور بینالملل بعثه مقام معظم رهبری و استاد دانشگاه شهید بهشتی مقالات ارائه شده در کارگاه «مطالعات سیاسی و اجتماعی بقیع» را از سه جنبه «نوآوری در موضوع»، «پرداختن به موضوعات کاربردی در مورد بقیع» و «رعایت چارچوبهای علمی در مقالات» مطلوب ارزیابی کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️❇️ نماهنگی از اقدامات پژوهشکده حج و زیارت در غنابخشی محتوایی و علمی به
همایش جهانی بقیع مدفن امامان و اصحاب
با تشکر ویژه از پژوهشکده تاریخ و سیره اهل بیت علیهم السلام(پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)🌐 کانال پژوهشکده حج و زیارت https://eitaa.com/hajj_ziyarat