هدایت شده از پژوهشکده تمدنی شهید صدر
بِسْمِ الله الرَّحْمَٰن الرَّحيمِ
🗓 اطلاعرسانی
▪️ مراسم عزاداری شهادت #حضرت_زهرا (سلاماللهعلیها)
🔸 طلب فدک؛ هدف یا راهبرد
🔺روایتی تحلیلی از رویدادهای بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص)
📜 با ارائه: برادر سیداحمد ابوترابی
🔺پژوهشـگر تاریخ ایران و اسلام
🕰 یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳، به مدّت ۴ روز
از نماز ظهر و عصر
📍 پژوهشکده مطالعات تمدنی شهید صدر(رحمةاللهعلیه)
┄┅═✧❁🌿🌺🌿❁✧═┅┄
🟥 پژوهشکده تمدنی شهید صدر (ره)
📲@sadr_ir
🌐https://sadr.ihu.ac.ir/
#معرفی_کتاب
کتاب فضائل فاطمه زهرا سلام الله علیها
به قلم حاکم نیشابوری متوفی ۴۰۵ هجری قمری ؛
این کتاب با هدف دفاع از شخصیت و فضایل حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) در برابر منکران و جاعلان احادیث به نگارش درآمده است.
این کتاب با هدف دفاع از شخصیت و فضایل حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) در برابر منکران و جاعلان احادیث به نگارش درآمده است.
مؤلف، از علمای بزرگ و صاحب کتابهایی چون «تاریخ نیشابور» و «مستدرک الصحیحین» است.
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
🔻 #حکاکی_اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
دیدگاه بزرگان اهل سنت از جمله سیوطی درباره حاکم نیشابوری، نشاندهنده اعتبار و وثاقت او نزد آنان و همچنین جایگاه برجستهاش در علوم حدیث در میان علمای اهل سنت است.
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
🔻#حکاکی_اشک |پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
حکاکی اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام
انگیزه مؤلف از تألیف این کتاب، دفاع از شخصیت و فضایل حضرت فاطمه زهرا (سلاماللهعلیها) در برابر منکران و جاعلان احادیث بوده است. وی در مقدمه کتاب اشاره میکند که در زمانهای زندگی میکند که برخی افراد برای تقرب به حاکمان، به اهلبیت کینه میورزند و با جعل احادیث، فضائل آنها را منکر میشوند یا به آنان نسبتهای ناروا میدهند، برخلاف آیات قرآن که اهلبیت را از هر گونه پلیدی پاک و مبرا دانسته است. او مینویسد که روزی در مجلس بزرگان، شاگردی از شاگردان او برای جلب نظر حاضران، روایتی بیاساس نقل کرد و یکی از فضائل حضرت زهرا را انکار کرد و ادعا نمود که این روایت در صحیح بخاری آمده است. این واقعه انگیزهای برای تألیف کتاب شد تا از حضرت زهرا (س) دفاعی مستند ارائه دهد.
مؤلف که از بزرگترین محدثان تاریخ اسلام و نویسنده کتابهای برجستهای مانند «تاریخ نیشابور» و «مستدرک الصحیحین» است، در این اثر ۲۳۲ روایت را پیرامون فضایل حضرت زهرا (س) گرد آورده است، بدون تبویب خاصی و تنها به شیوه شمارهگذاری. مقدمه کتاب که توسط محقق نوشته شده، به بررسی اهمیت و اعتبار اثر پرداخته و موضوعاتی همچون نظرات ذهبی و سبکی درباره وجود کتاب، تصحیح آن توسط ابن تیمیه و شاگردش ابن قیم، و نیز مختصری از شرح حال مؤلف را در بر دارد.
روایات این اثر، با هدف تأکید بر جایگاه بیهمتای حضرت زهرا (س) در اسلام گردآوری شده و شامل روایاتی از عایشه است تا نشان دهد که انکار فضایل آن حضرت با هدف ارتقاء مقام عایشه صورت گرفته است. برای نمونه، عایشه نقل کرده است که پیامبر به فاطمه احترام خاصی میگذاشت و فرموده بود: «ای فاطمه، تو سرور زنان عالم و زنان این امت هستی.»
مؤلف در این کتاب، دیدگاه خود را درباره افضلیت حضرت زهرا (س) آشکارا بیان کرده و تاکید میکند که ایشان در فقه و علم بر دیگر زنان برتری دارند. از جمله روایات برجسته کتاب این است که «فاطمه (س) سرور زنان بهشت است» و «هر کس او را بیازارد، مرا آزرده است».
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
🔻 #حکاکی_اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
فضائل فاطمة الزهراء.pdf
4.2M
متن کامل کتاب فضائل فاطمه زهرا سلام الله علیها
به قلم حاکم نیشابوری متوفی ۴۰۵ هجری قمری
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
🔻 حکاکی_اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
فضائل_فاطمة_الزهراء_للحاکم_نیسابوری_م405هـ_همراه_با_ترجمه.pdf
8.14M
فضائل فاطمة الزهراء
حاکم نیشابوری
تصحیح و ترجمه محمود نعمتی
#معرفی_کتاب
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
🔻 حکاکی_اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
📚 خطبه فدکیه سند هویتی شیعه
🔺ابن ابیطیفور، نویسندهی *بلاغات النساء* (متوفی ۲۸۰ ق)، در شرح خطبه فدکیه به نکتهای شگرف اشاره میکند. او روایت میکند که این خطبه را به زید بن علی (بن زید بن علی بن حسین بن علی ابن ابیطالب) عرضه داشته و به او گفته است: به دلیل قوت ادبی و والایی متن، برخی گمان میکنند که این سخن از ابوالعیناء، از ادبای دربار منصور عباسی، باشد.
🔸زید در جواب گفت:
🔻من دیدم که مشایخ آل ابیطالب خطبه را از پدرانشان روایت میکنند و به فرزندان خود آموزش میدهند و همچنین مرا پدرم و او از جدش - تا اینکه سلسله سند به فاطمه زهرا (علیهاالسلام) میرسد - این خطبه را برایم حدیث نموده است.
🔸مشایخ شیعه این خطبه را روایت میکردند و آن را محور بحث و درس خود قرار میدادند پیش از آنکه جد ابوالعیناء قدم به عالم وجود نهد.
🔻آنگاه ادامه داد که چگونه این کلام فاطمه را ذکر کرده و منکر میشوند که گویندهاش فاطمه میباشد در حالی که ایشان هنگام مرگ پیامبر خدا کلامی از عایشه شنیدهاند (و یا نقل کردهاند) که از سخن فاطمه عليهاالسلام شگفت انگیزتر است.
🔸 پس اگر دشمنی آنان با اهل بیت نباشد این کلام را به تحقیق از فاطمه میدانند.
#حکاکی_اشک
#فاطمیه
#امام_زمان
#فاطمیه۱۴۴۶
🔻 #حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
حکاکی اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام
بِسْمِ الله الرَّحْمَٰن الرَّحيمِ 🗓 اطلاعرسانی ▪️ مراسم عزاداری شهادت #حضرت_زهرا (سلاماللهعلیه
برخی از نکات قابل توجه این گزارش
۱- این کتاب در قرن سوم نوشته شده و نویسنده در قرن سوم از راوی پرسش می کند و او می گوید که این خطبه را سینه به سینه از پدرانش یاد گرفته است.
۲- شیعیان تا قرن سوم این خطبه را در جمع های خود میخواندند، بررسی می کردند تدریس می کردند و همین باعث ماندگاری خطبه شد.
۳- نه تنها شیعیان خطبه را میخواندند که غیر شیعه نیز خطبه را میخواندند و به علت قوت متن و محتوا نسبت به صدور خطبه از حضرت زهرا علیهاالسلام مشکوک شده بودند!!!
۴-اینکه در قرن سوم لدهای از روی دشمنی با اهل بیت حاضر نبودند بپذیرند که اهل بیت و فاطمه زهرا علیهاالسلام چنین خطبه ای با چنین قوت متنی و ادبی ایراد کرده نیز در نوع خود جای تامل دارد.
۵- نویسنده کتاب در بغداد زندگی می کرده که مرکز خلافت عباسی و دور از محل تجمع اصلی شیعیان بوده است، اینکه در چنین شرایطی او به متن خطبه دسترسی پیدا کرده و دنبال استنادات متن است نیز نشانگر تلاش ائمه و شیعیان در حفظ میراث حضرت زهرا علیهاالسلام است.
#امام_زمان
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
🔻 #حکاکی_اشک | پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
زندگانی فاطمه زهرا(س)، کتابی درباره حضرت فاطمه(س) به زبان فارسی نوشته سید جعفر شهیدی (متوفای ۱۳۸۶ش) .
این اثر گزارشی از زندگی دختر پیامبر اکرم(ص) است که در ضمن آن رویدادها و تحلیلهایی نیز ارائه شده است.
شهیدی از عصر پیامبر آغاز کرده و تا شهادت حضرت زهرا(س) و حوادث پس از آن را بررسی کرده است.
اصل کتاب و خلاصه آن بارها از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ شده است.
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
#معرفی_کتاب
🔻#حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk
سید جعفر شهیدی (۱۲۹۷-۱۳۸۶ش) تاریخپژوه، مترجم، پژوهشگر زبان و ادبیات فارسی و استاد دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران بود. او از شاگردان علیاکبر دهخدا و بدیع الزمان فروزانفر در دانشگاه تهران بود و در سال ۱۳۴۰ دکترای خود را در رشته ادبیات فارسی و تاریخ دریافت کرد.
شهیدی در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف(۱۳۲۱-۱۳۲۷ش) نیز تحصیل کرده بود و از اساتیدی همچون آیت الله بروجردی و آیت الله خویی بهره برد. گفته شده شهیدی به درجه اجتهاد نیز رسیده بود. وی در مقطعی نیز لباس روحانیت را برتن داشته است.
ترجمه شهیدی از نهج البلاغه، برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ۱۳۶۹ش شد. این ترجمه و برخی از آثار وی همچون تاریخ تحلیلی اسلام و پس از پنجاه سال (با موضوع چرایی وقوع واقعه عاشورا) بارها تجدید چاپ شده است.
منبع: ویکی شیعه
#فاطمیه۱۴۴۶
#فاطمیه
#امام_زمان
@hakakiashk
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سید جعفر شهیدی در این کتاب بیش از ۷۰ منبع از شیعه و اهل سنت را بهکار گرفته است. کتاب بدون فصلبندی خاصی تدوین شده است، اما مطالب آن با ترتیب تاریخی از زمان پیامبر اکرم(ص) آغاز شده و تا شهادت حضرت زهرا(س) پیش رفته است. او سپس به مباحث دیگری نیز پرداخته است.
در این فیلم توضیحات دکتر سید سعید طاووسی مسرور عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در معرفی این کتاب را مشاهده میکنید.
#فاطمیه۱۴۴۶
#فاطمیه
#امام_زمان
@hakakiashk
شهیدی-زندگانی فاطمه زهرا.pdf
1.56M
متن کتاب زندگانی حضرت فاطمه زهرا علیهاالسلام
نوشته استاد سید جعفر شهیدی
#فاطمیه
#فاطمیه۱۴۴۶
#امام_زمان
🔻#حکاکی_اشک پژوهشی در تاریخ اسلام 🔻
@hakakiashk