14.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #ببینید
🔻 تفاوت مفهوم گفتمان در مراحل انقلاب اسلامی به چیست؟
🔻 گفتمان و حرکت عمومی چه نسبتی با تصمیمات حاکمیت دارد؟
#حجتالاسلام_علی_محمدی
#نشست_های_هم_عزم
#گفتمان_سازی_پیشرفت_از_معنا_تا_فرآیند
#نشست_چهارم
✅ @hamazm
14.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #ببینید
🔻 اراده و عزم عمومی چگونه به حرکت جامعه منجر میشود؟
🔻 جایگاه گفتمانسازی در تحولات حکمرانی چیست؟
#هانی_ایرانمنش
#نشست_های_هم_عزم
#گفتمان_سازی_پیشرفت_از_معنا_تا_فرآیند
#نشست_چهارم
✅ @hamazm
📽 #ببینید
📌 جهت دریافت و تماشای فیلم کامل نشست چهارم به کانال آپارات همعزم به نشانی زیر مراجعه نمایید.
https://www.aparat.com/v/t6cYI
#نشست_های_هم_عزم
#گفتمان_سازی_پیشرفت_از_معنا_تا_فرآیند
#نشست_چهارم
✅ @hamazm
🔻 پنجمین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
(گفتگوهای انتقادی پیرامون نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت)
🔰 گفتمانسازی پیشرفت، از معنا تا فرآیند
«پیشرفت» در نسبت با واقعیت امروز جمهوری اسلامی
پرداختن به چیستی «پیشرفت» به عنوان معنایی که در نسبت با وضعیت امروز جمهوری اسلامی مفهومپردازی شده، مسأله این نشست است. آیا این مفهوم قدرت توضیح و تبیین حرکت انقلاب اسلامی و جامعهی ایرانی را به ما میدهد؟ و با فرض داشتن چنین قدرتی، مقوم اصلی این مفهوم چیست؟
با حضور:
🔹 مهدی افراز
مدیر کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده باقرالعلوم (علیهالسلام)
🔸 سجاد صفارهرندی
رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر
🔹 محمد رسول علیبابایی
مدیر مرکز نظام سازی ستاد پیشرفت
🗓️ زمان: دوشنبه ۲۳ بهمنماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۳:۳۰ تا ۱۵:۳۰
📍مکان: خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان
🔘 پخش زنده
▫️در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/tsi/society
✅ @hamazm
🔻 چهارمین نشست از مجموعه نشستهای همعزم
🔹 گفتمانسازی پیشرفت؛ از معنا تا فرآیند
▫️ ادبیات "گفتمان" در منظومه مفاهیم انقلاب اسلامی
🔸 حجتالاسلام علی محمدی:
گفتمان وقتی میخواهد بشود، محتوایش یک طرح تحول است. باید محتوا داشته باشید، طرح باید داشته باشید. طرح تحولی که هم نخبگان در آن جا دارند، هم ضلع حاکمیت، هم آن بخشی که باید به عهده مردم باشد، تعهد پذیری و مسئولیت پذیری مردم است.
در اینکه این طرح چطور شکل میگیرد، حتماً ابلاغی نیست و مشارکت عمومی میخواهد. یک فناوری اجتماعی میخواهد ولی این غیر از این است که من متکثر کنم و حرکت عمومی را بی موضوع کنم.
🔹 هانی ایرانمنش:
دولت مهمترین مسئلهاش به میدانآوردن مردم است. نقش آفرینی مردم، هم در مقام تصمیمسازی هم در مقام اجرا هم در مقام نظارت. کار دولت پشتیبانی و حمایت و میدانسازی و اینهاست، این مسئلهی مهمی است. این همان تعبیر نظام انقلابی است، این همان نظام نهضتی است که هم دولت است و هم نهضت است، در هم تنیده است. نظریه مترقی نظام انقلابی است که انقلاب را و نهضت را و کنشگر در برابر این قرار نمیدهد، انقلاب را یک مرحله نمیبیند که تمام شد، حالا وقت مرحله بعدی دولت است. میگوید انقلاب، جاری است.
📆 چهار شنبه ۱۱ بهمنماه ۱۴۰۲
📝 #گزارش کامل این نشست در:
http://fna.ir/3hqyyh
📍کانال همعزم در بله، ایتا و آپارات
https://ble.ir/hamazm
https://eitaa.com/hamazm
https://www.aparat.com/hamazm
✅ @hamazm
یا علیم
#دربارهی_نشست
#نشست_پنجم
🔰 "پیشرفت" از مفاهیم خاص انقلاب اسلامی است و در مقابل مفهوم "توسعه" که دارای بار معنایی و ارزشی خاصی در فهم و عرف جهانی و جامعهی علمی است، وضع شده است. ما بعضاً در فرآیند انقلاب اسلامی، براساس نیازها و اقتضائاتمان با این قبیل واژهسازی و مفهومسازیها روبرو بوده ایم. به عنوان مثال مفهوم "استکبار" که امام خمینی (ره) آن را در مقابل مفهوم پربسامد و پرکاربرد "امپریالیسم" با ادبیات پرباری که داشت، به کار بردند.
🔰 برخلاف مفهومی مثل امپریالیسم که هم در عرف عمومی و هم نخبگانی، معنای نسبتاً مشترک و ارتکاز واحدی یافت و توجه به آن میتوانست موجب عمل متناسب با دایرهی معنایی خودش شود، در مفهوم پیشرفت هنوز در مرحلهی #تشتت_معنایی هستیم و با طیفی از تعاریف که یک سر آن حتی به مهمل دانستن این مفهوم ختم میشود، روبروییم.
🔰 یکی از دلایلی که این مفهوم را از معنای وضع شده برای آن دور میکند، جدا کردنش از #واقعیت و عدم توجه به مابازایهای بیرونیاش است. "پیشرفت" ابتدائاً به مثابه یک تحقق بیرونی -ولو این تحقق کامل نبوده است- درک شده است و سپس مفهومی برای این معنای واقعی وضع شده است. به عبارتی این مفهوم در نسبت با یک واقعیت بیرونی و #نیاز_واقعی به کار رفته است و لذا نیاز داریم برای پرکردن این مفهوم و معنادارکردنش، به این نیاز و واقعیت، توجه دوبارهای داشته باشیم.
🔰 هر چند صحبت از چیستی پیشرفت و تمایزش با مفاهیم مشابه و بدیل و بعضاً غیریتهایش حتماً نیاز به مباحث نظری دارد، اما براساس مقدمهای که بیان شد، در این نشست بنا داریم برای برای رسیدن به تعریفی از "پیشرفت"، از مسیر واقعیت به سمت مفهوم، حرکت کنیم. و به همین دلیل مسأله اصلی این نشست، فهم مفهوم پیشرفت در نسبت با واقعیت امروز #جمهوری_اسلامی است. لذا تلاش داریم برای توضیح مابازای بیرونی پیشرفت براساس سوالی که "آیا ما پیشرفت کرده ایم؟" یا این انگاره که "ما پیشرفت کردیم" به واکاوی مفهوم پیشرفت بپردازیم.
🔰 سوال جزییترمان براساس مقوم یا مقوماتی که پیشرفت را با آن توضیح میدهیم، این است که تمایز پیشرفت با مفاهیم مشابهاش و مشخصا مفهوم "توسعه" در چیست؟ سپس این پرسش پیش میآید که آنچه را به عنوان حقایق بیرونی در جامعه با آن روبرو هستیم، چگونه با این مفهوم پیشرفت توضیح دهیم و چگونه تمایزش از توسعه را نشان دهیم؟ و از آنجا که پیشرفت از مقوله و سنخ "حرکت" است، لذا در این مقومات و آنچه در توضیح این مفهوم در نسبت با واقعیت میخواهیم بیان کنیم، عنصر حرکت هم باید دیده شود. با در نظر گرفتن این امر، یکی دیگر از سؤالات نحوه لحاظ کردن عنصر حرکت در تعریف مدنظرمان از پیشرفت است.
#گفتگو_های_انتقادی
#نشست_های_هم_عزم
#گفتمان_سازی_پیشرفت_از_معنا_تا_فرآیند
✅@hamazm
📝 #گزارش
🔻 مجموعه نشستهای همعزم
گفتمانسازی پیشرفت؛ از معنا تا فرآیند
▫️ «پیشرفت» در نسبت با واقعیتِ امروز جمهوری اسلامی
📌 محمد رسول علی بابایی
🔹 سه تلقی از پیشرفت وجود دارد. تلقی اول، تلقی عرفی، رسانهای و پرتکرار در ادبیات سیاسی است و البته تلقی دقیقی نیست. استفاده از پیشرفت را روایت دستاورد می داند و هر آنچه رو به جلو است.
🔹تلقی دوم، پیشرفت را ترجمهای از ادبیات عربی میداند، آن را دروندینی و انقلابی نمیداند و در نتیجه تقابل جدی هم نمیبیند.
🔹تلقی سوم، پیشرفت را تنها اشتراک لفظی میداند با چیزی که در ادبیات عرب است و یک اصطلاح دیگری است و یک شبکه مفاهیم و آثار و نتایج دیگری دارد. اصطلاح تولیدشده در انقلاب اسلامی است.
بنده هم وضع اصطلاح پیشرفت را منفعلانه و واکنشی در برابر ادبیات عرب نمیدانم و نقاط افتراق و تقابل با مفهوم ادبیات تولیدشده غرب را زیاد میبینم.
#نشست_پنجم
#گزارش_حیننشست
✅ @hamazm
📝 #گزارش
🔻 مجموعه نشستهای همعزم
گفتمانسازی پیشرفت؛ از معنا تا فرآیند
▫️ «پیشرفت» در نسبت با واقعیتِ امروز جمهوری اسلامی
📌 مهدی افراز
🔹 ما در طول مدت مواجهه با توسعه، در سیر تطوری که در گذشتهی سیاسی و اقتصادی خود در دولتهای مختلف بعد از انقلاب اسلامی داشتهایم، دامنه فهم خود را گسترش دادیم و در باب آنکه چه نمیخواهیم و نقد مبانی توسعه در الگوها و نتایج، برتری یافتهایم. اما در باب آنکه چه میخواهیم، نمیدانیم و نیازمند مداقه و تأمل بیشتری در مختصات و تفصیل پیشرفت هستیم.
🔹 پیشرفت به معنای نحوه حرکت یک جامعهی موحد است و قطعا پیشینه آن به قبل از انقلاب باز میگردد. ما در طول تاریخ نفی توسعه نه با آن ساختار نظاممند اما در تعین سیاسی، نگاه توسعهستیز داشتیم مانند مقاومتی که در نهضت تنباکو، نفت و... داشتیم، نقطه اصلی عزیمت هم به نظرم همین است.
#نشست_پنجم
#گزارش_حیننشست
✅ @hamazm