متن نشست دوم.pdf
1.93M
🔻 متن دومین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
🔹 با موضوع:
از روایت فتح تا روایت پیشرفت
🔸 با حضور:
_ حسامالدین ابوالحسنی
پژوهشگر و مستندساز
_ حسین مهدیزاده
مسئول میز نظریه اجتماعی فرهنگستان علوم اسلامی
_ پژمان عرب
محقق تاریخ شفاهی پیشرفت
🗓️ زمان: شنبه ۹ دی ماه ۱۴۰۲
📍مکان: خانه اندیشهورزان
✅ @hamazm
متن نشست سوم.pdf
980.3K
🔻 متن سومین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
🔹 با موضوع:
از روایت فتح تا روایت پیشرفت
🔸 با حضور:
_ سیدمهدی ناظمی
پژوهشگر و مدرس دانشگاه
_ سیدعلی کشفی
مدیر مسئول موسسه علم و سیاست اشراق
_ زهرا ابوالحسنی
مدیر گروه جامعه و پیشرفت، پژوهشکده مطالعات فناوری
🗓️ زمان: شنبه ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲
📍مکان: خانه اندیشهورزان
✅ @hamazm
متن نشست چهارم.pdf
1.32M
🔻 متن چهارمین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
🔸 با موضوع:
گفتمانسازی پیشرفت، از معنا تا فرآیند
ادبیات "گفتمان" در منظومه مفاهیم انقلاب اسلامی
🔹با حضور:
_ حجتالاسلام علی محمدی
مدیر موسسه معنا
_ هانی ایرانمنش
مدیر مرکز گفتمانسازی پیشرفت | ستاد پیشرفت منطقهای
🗓️ زمان: چهارشنبه ۱۱ بهمنماه ۱۴۰۲
📍مکان: خانه اندیشهورزان
✅ @hamazm
متن نشست پنجم.pdf
1.52M
🔻 متن پنجمین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
🔸 با موضوع:
گفتمانسازی پیشرفت، از معنا تا فرآیند
«پیشرفت» در نسبت با واقعیت امروز جمهوری اسلامی
🔹با حضور:
_ مهدی افراز
مدیر کارگروه سیاستگذاری فرهنگی پژوهشکده باقرالعلوم (علیهالسلام)
_ سجاد صفارهرندی
رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر
_ محمدرسول علیبابایی
مدیر مرکز نظام سازی ستاد پیشرفت
🗓️ زمان: دوشنبه ۲۳ بهمنماه ۱۴۰۲
📍مکان: خانه اندیشهورزان
✅ @hamazm
متن نشست ششم.pdf
1.71M
🔻 متن ششمین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
🔸 با موضوع:
گفتمانسازی پیشرفت، از معنا تا فرآیند
حرکت جمهوری اسلامی در نسبت با دو مفهوم «توسعه» و «پیشرفت»
🔹با حضور:
_ محمدرضا قائمینیک
عضو هیات علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی
_ سعید خورشیدی
پژوهشگر تاریخ شفاهی
_ سیدمهدی سیدمحسنی
معاونت علمی موسسه مطالعات تاریخ شفاهی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی
🗓️ زمان: دوشنبه ۲۵ بهمنماه ۱۴۰۲
✅ @hamazm
یا علیم
🗓 #درباره_نشست
🔰 فاصله نظر تا عمل؛ به تعبیر دقیقتر فاصله #میدان_عمل با #عرصه_فکر و ذهن گاهی شبیه فاصله یک خط کوتاه در یک کالک و نقشه عملیاتی با تحقق یک عملیات پیچیده است، که حتی اگر به پیروزی و موفقیت منجر شود همراه با تلفات مادی و انسانی و شکستها و عدم موفقیتهایی است. شان عرصه نظر و فکر، زدن حرف کلی و بیان منطقها و قواعد اصلی است و عرصه عمل ورود به جزییات و درگیری با مسائل متصل به زمان و مکان و شرایط خاص است.
🔰 تلاش "همعزم" در این نشستها این بوده که درباره دو سوی داستان نظر و عمل در صحنهی گفتمانسازی پیشرفت وارد بحث شود تا گفتگوهایی شکل گیرد و #پرسش هایی قوام پیدا کند. در مسیر این تلاش در مرحلهی سوم از این گفتگوها خود به میدانِ عملِ مساله اتصال نظر و عمل زده است. به این صورت که در این مرحله تلاش خواهد کرد تا #"نظر"- که از نقطه مبانی میتواند شروع شود و تا نقطهی پیش از عمل که یک طراحی، رسیدن به یک منطق و چیزی شبیه این است را شامل شود- و #"عمل" که همان لحظهی ورود به میدان و درگیر شدن با جزییات است را به صورت همزمان در نمونه تجربههایی از این دست مورد واکاوی قرار دهد.
🔰 در مسیر طراحی یک عملیات، سویههای نظری یا گزارههایی که طراحی مبتنی بر آن انجام می شود تا کشیده شدن به صحنه عمل، یک مسیر پیوستهای است که گاهی بنا به درگیریهای در اجرا و گاهی بنا به دوری از میدان و غفلت از جزییات در صحنه مورد توجه نیست. در این #خط_پیوسته -که پیوستگیاش باید آگاهانه پیگیری شود و مورد توجه باشد- مجموعهی زیادی از افراد و گروهها قرار میگیرند که ممکن است همگی به این "کل" متفتن و متوجه نباشند اما فردی، افرادی یا گروه و گروههایی هستند و باید باشند که از بالا این مسیر را زیر نظر داشته باشند و دائم این اتصال و پیوستگی را رصد کنند.
🔰 تجربههای خُرد بسیاری یا تک پروژه و مجموعه پروژههای زیادی میتواند ذیل چنین منطقی قرار گیرند که در مجموع حرکتی را موجب میشود. اما منطقی حاکم بر این حرکت هست و باید باشد تا موجب تحقق حرکت جمعی در نسبت با یک ماموریت مشخص و هدفی روشن باشد. بخصوص در بحث گفتمانسازی که "گفتمان سازی" در نسبت با "حرکت عمومی" و حرکت عمومی در نسبت با "تجمیع اراده" هاست.
🔰 در این مرحله مدنظر است تا دو ایده مورد کاوای قرار گیرد: یک ایده مربوط به یکی از جریانهای اصلی "روایت پیشرفت" و ایده دیگر ذیل تجربه "اتم" و در امتدادش تجربه "نوپیا" خواهد بود ان شالله. نقطه ی مشترک این دو تجربه این است که اول: کنشگران این جریان به صورت آگاهانه منطقی برای حرکت خود داشته اند، دوم این که تلاششان در جهت ایجاد یک #حرکت_عمومی بوده است؛ به عبارتی افقی که داشته اند ایجاد حرکت عمومی در موضوع پیشرفت در کشور بوده است، سوم این که براساس دادههایی که در یک فرآیند زمانی از میدان و صحنه عمل دریافت کردند حرکت خود را طراحی نمودهاند و چهارم این که طراحی را در میدان هم، پیگری نموده و به تعبیری درگیر عملیات شدهاند و اکنون در میانهی این حرکت قرار دارند. ممکن است بتوان بر این ویژگیها افزود و یا براساس آن چه ما شاخص #ایده_گفتمانی داشتن یک تجربه میدانیم به آنها نظم دیگری داد.
🔰 همان طور که اشاره شد این جلسات که ان شالله پایهای برای شکلگیری جلساتی از این دست باشد، تلاشی ناظر به مساله اصلی این مجموعه نشستها؛ یعنی برقراری نسبت و اتصال بین نظر و عمل است. که نقطهی این اتصال را در واکاوی تجربههایی با #پیشینه_نظری دیده است. در این واکاوی ابتدائاً سوالاتی هست و براساس آن تجربه مورد نظر بررسی میشود اما بنا است در این نقطهی اتصال، #سوالات_پیشبرنده ای شکل بگیرند؛پرسشهایی که هم بازنگری در بخش تلاشهای نظری را در پی داشته باشند و هم توجهاتی در طراحیها برای عملیات را ایجاد کنند انشاءالله.
#گفتگو_های_انتقادی
#نشست_های_هم_عزم
#گفتمان_سازی_پیشرفت_از_معنا_تا_فرآیند
#ایده_گفتمانی
✅@hamazm
🔻 هشتمین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
(گفتگوهای انتقادی پیرامون نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت)
🔰 ایده گفتمانی؛ از اندیشه تا اجرا
تجربه برنامه اتم
نحوه ارتباط و اتصال بین عرصه فکر با میدان عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت مسأله اصلی در نشستهای همعزم است. در این مسیر تلاش شد با شکل دادن به گفتگوهایی میان کنشگران این دو عرصه مختصات مساله روشن و تا حد امکان سوالات اصلی و پیش برنده مورد نیاز در این صحنه مشخص شوند.
در ادامه ی این مسیر و در این مرحله تلاش داریم نسبت این دو عرصه را در ضمن دو تجربه که مبتنی بر ایده و منطق گفتمانی مشخصی تحقق پیدا کرده اند بررسی نماییم.
🔸 با حضور طراحان و مجریان برنامه اتم:
- محسن دنیوی
- محسن دوباشی
- متین محجوب
- حامد کاظمی
🗓️ زمان: چهارشنبه ۱۹ اردیبهشتماه ۱۴۰۳، ساعت ۹:۳۰ تا ۱۲
📍مکان: خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان
✅ @hamazm
📷 #گزارش_تصویری
🔻 هشتمین نشست از مجموعه نشستهای همعزم
🔹 ایده گفتمانی؛ از اندیشه تا اجرا
▫️ تجربه برنامه اتم
#نشست_هشتم
📆 تاریخ : ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
📍خانه اندیشه ورزان
✅ @hamazm
🔻 نهمین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
(گفتگوهای انتقادی پیرامون نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت)
🔰 ایده گفتمانی؛ از اندیشه تا اجرا
تجربه "روایت پیشرفت"
نحوه ارتباط و اتصال بین عرصه فکر با میدان عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت، مسأله اصلی در نشستهای همعزم است. در این مسیر تلاش شد با شکلدادن به گفتوگوهایی میان کنشگران این دو عرصه، مختصات مساله روشن و تا حد امکان سوالات اصلی و پیشبرنده مورد نیاز در این صحنه مشخص شوند.
در ادامهی این مسیر و در این مرحله، تلاش داریم نسبت این دو عرصه را در ضمن تجربهای که مبتنی بر ایده و منطق گفتمانی مشخصی تحقق پیدا کردهاست، بررسی نماییم.
🔸 با حضور:
- مسعود ملکی، مسئول باشگاه «روایت کلمه» حوزههنری
- مجید مالکی، مسئول دفاتر استانی «هنر و ادبیات پیشرفت» حوزههنری
📍مکان: خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان
✅ @hamazm
📷 #گزارش_تصویری
🔻 نهمین نشست از مجموعه نشستهای همعزم
🔹 ایده گفتمانی؛ از اندیشه تا اجرا
▫️ تجربه "روایت پیشرفت"
#نشست_نهم
📍خانه اندیشه ورزان
✅ @hamazm
🔻 دهمین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
(گفتگوهای انتقادی پیرامون نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت)
🔰 تحقق گفتمانسازی پیشرفت
نسبت عرصه نظر و میدان عمل
یکی از چالش های جدی در تحقق گفتمان سازی پیشرفت و حتی به طور عام در تحقق بسیاری از موضوعات مورد نیاز در جامعه، به گسست میان دو عرصه نظر و میدان عمل باز میگردد. عدم التفات یا عدم توجه به این چالش، خود یک چالش مضاعف است، لذا نیاز است ابتدا مختصات این مساله و وجه مسالگی آن در وضعیت امروزمان روشن شود.
در این نشست و نشست آتی انشالله به این موضوع و ابعاد آن ورود خواهیم کرد.
با حضور:
🔹 حجت الاسلام حمید آقانوری
پژوهشگر و مدرس حوزه و دانشگاه
🔸 محمد پورکیانی
پژوهشگر سیاستگذاری فرهنگی و مدرس دانشگاه
🗓️ زمان: یکشنبه ۲۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۳ تا ۱۵
📍مکان: خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان، سالن کنفرانس
🔘 پخش زنده
▫️در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/tsi/society
✅ @hamazm
یا علیم
#درباره_نشست
#نشست_دهم
🔰 یکی از چالشهای جدی در فرآیند تحقق گفتمان پیشرفت و حتی به طور عام در تحقق بسیاری از موضوعات مورد نیاز در جامعه، گسست میان دو #عرصه_نظر و #میدان_عمل است. عدم التفات یا عدم توجه به این چالش خود چالشی مضاعف است که نیاز است تا با بررسی مختصات این مساله ابتدا وجه مسالگی آن در وضعیت امروزمان روشن شود.
🔰 آنچه ما را به این گسست ملتفت میکند، نقطهی توضیح #وضعیت_امروز_جمهوری_اسلامی است. پیشرفت هم به عنوان مفهومی برای توضیح این وضعیت و هم برانگیزانده به سمت افقی متفاوت از افق توسعه وضع شده است. اما در هنگام مواجه شدن با واقعیت بیرونی تفاوتهای معناداری در روایت وضعیت به وجود میآید. بعضاً این روایتهای در دو سر طیفِ "پیشرفت کردهایم" و "پیشرفت نکردهایم"، هر دو مستند به شواهدی عینی و آمار کمی است. این تفاوت در واقع نشاندهنده همین فاصلهی بین نظر و عمل است.
🔰 روایت پیشرفت با درکی اولی از معنای پیشرفت شکل گرفته است و نیاز است تا از این روایتها به #صورت بندی نظری دست پیدا کنیم. در واقع مفهوم پیشرفت و مفاهیم در ارتباط با آن آنقدر سهل الوصول نبودهاند که دست راوی را قبل از ورود به میدان پر کند. چرا که ما در داستان "پیشرفت" با یک #قصد برای #تغییر خود شروع کردهایم و خواستهایم به نحوی توسعه را از آن خود کنیم یا بدیلی برای این مدل توسعه که بر جهانِ امروز ما غلبه یافته است، بیابیم. با این توصیف باز به همان سوالی که در نشستهای پیشرفت-نشست 5 و 6- با آن روبرو بودیم میرسیم که اساساً در واقعیت و خارج چه نسبتی بین این دو مفهوم برقرار است و چطور یک پدیده را میتوانیم پیشرفت یا توسعه لحاظ کنیم؟ که این سوال بیان دیگری از مسأله نحوه تعیین نسبت نظر و عمل در این صحنه است.
🔰 نسبت نظر و عمل در لایههای مختلفی مطرح میشود که در بحث از آن باید به تفکیک این لایهها دقت داشت چرا که هر لایه میتواند احکام خاص خود را داشته باشد، هر چند بین آنها نسبتی برقرار است. لایهی اول نسبت کنشگران عرصه نظر و کنشگران میدان عمل است، که اساساً می توان در مورد چنین تفکیکی در ساختارها و نهادهای اجتماعی مناقشه کرد. لایهی دیگر نسبت بین #نظام_دانش و #نظام_کنش است و لایهی سوم نسبت نظر و عمل است که بحث آن کمی مفهومیتر است و به تعریف ما از علم و عمل و نسبت میان این دو در کنش انسانی باز میگردد.
🔰 حد وسط این دو عرصه در هر سه لایه "واقعیت" است. در #روایت_وضعیت از سویی و در #خلق_واقعیت از سوی دیگر پیوند میان این دو رقم می خورد. در روایت واقعیت ما چگونه باید مفاهیم مربوط به پیشرفت را لحاظ کنیم. این مسیر در ابتدا از کدام سو است؟ از سمت میدان عمل به سمت عرصه فکر و نظر یا بالعکس؟ آیا وضعیت ما و مباحث مربوط به پیشرفت که ضرورتی تاریخی داشته است در تعیین نوع این نسبت اثرگذار است و نسبت متفاوتی را رقم می زند؟ به عبارتی آیا پیشرفت که به عنوان مفهومی در اتصال با واقعیت امروز جمهوری اسلامی و بعد از انقلاب اسلامی تکوین یافته است یا حداقل مطرح شده است، نسبت متفاوت و خاصی را براساس این ضرورت تاریخی بین این دو عرصه ایجاد میکند؟
#گفتگو_های_انتقادی
#نشست_های_هم_عزم
#تحقق_گفتمان_پیشرفت
#نسبت_عرصه_نظر_و_میدان_عمل
✅ @hamazm
هدایت شده از همعزم
🔻 دهمین نشست از مجموعه نشستهای «همعزم»
(گفتگوهای انتقادی پیرامون نحوه اتصال نظر و عمل در فرآیند گفتمانسازی پیشرفت)
🔰 تحقق گفتمانسازی پیشرفت
نسبت عرصه نظر و میدان عمل
یکی از چالش های جدی در تحقق گفتمان سازی پیشرفت و حتی به طور عام در تحقق بسیاری از موضوعات مورد نیاز در جامعه، به گسست میان دو عرصه نظر و میدان عمل باز میگردد. عدم التفات یا عدم توجه به این چالش، خود یک چالش مضاعف است، لذا نیاز است ابتدا مختصات این مساله و وجه مسالگی آن در وضعیت امروزمان روشن شود.
در این نشست و نشست آتی انشالله به این موضوع و ابعاد آن ورود خواهیم کرد.
با حضور:
🔹 حجت الاسلام حمید آقانوری
پژوهشگر و مدرس حوزه و دانشگاه
🔸 محمد پورکیانی
پژوهشگر سیاستگذاری فرهنگی و مدرس دانشگاه
🗓️ زمان: یکشنبه ۲۳ اردیبهشتماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۳ تا ۱۵
📍مکان: خیابان انقلاب اسلامی، بین خیابان ولیعصر و برادران مظفر، پلاک ۹۰۷، خانه اندیشهورزان، سالن کنفرانس
🔘 پخش زنده
▫️در بستر اسکای روم
https://www.skyroom.online/ch/tsi/society
✅ @hamazm
📝 #گزارش
🔻 مجموعه نشستهای همعزم
تحقق گفتمانسازی پیشرفت
▫️ نسبت عرصه نظر و میدان عمل
📌 حجت الاسلام حمید آقانوری
مسأله گفتمان پیشرفت، گسست عمل و نظر نیست. مسأله ما در مقام نظر است و اینکه درباره چگونگی گفتمانسازی پیشرفت باید به نتیجه برسیم.
تعریف پیشرفت به حمل ذاتی اولی؛ بحث کردن درباره آن، گفتوگو درباره آن، شمردن شقوق آن، نامسأله است، نتیجه ای ندارد.
مسأله پیشرفت، مسأله جدیدی نیست، از ابتدای انقلاب بر روی میز بوده و امروز تنها ادبیات آن تغییر کردهاست.
#نشست_دهم
#گزارش_حیننشست
✅ @hamazm
📝 #گزارش
🔻 مجموعه نشستهای همعزم
تحقق گفتمانسازی پیشرفت
▫️ نسبت عرصه نظر و میدان عمل
📌 محمد پورکیانی
مکانیزم علوم انسانی در جهان مدرن، حذف شدن نظر به نفع عمل است در حالیکه ما نمیخواهیم از حکمت عملی خودمان فاصله بگیریم.
این حکمت عملی موجود برای ما قابل لمس نیست و در عین حال پشتوانههای نظری آن را هم زیر سوال میبرند. این حکمت عملی امروز، انرژی لازم و معنا بخشی کافی برای حرکت اجتماعی را ایجاد نمیکند. باید رابطه عینی بین حکمت عملی با میدان معلوم باشد.
#نشست_دهم
#گزارش_حیننشست
✅ @hamazm