✅ خوبانِ محرومیت نچشیده!
میدانید یکی از مشکلات مدیران امروز جامعه ما چیست؟
یکی از پررنگ ترین فاکتورهایی که #حضرت_امام تاکید زیادی بر آن داشتند اما متاسفانه - علی رغم تاکیدات رهبر انقلاب- به تدریج در انتخاب مدیران جامعه این عنصر را فراموش کردیم مساله #چشیدنِ_فقر_و_محرومیت است.
یکی از اساسی ترین عوامل حل نشدن مسائل و مشکلات اقتصادی و اجتماعی و حتی فرهنگی این است که مدیران و متولیان امر کسانی نیستند که درد فقر و محرومیت چشیده باشند. وقتی مدیری در فضای #رفاه بزرگ شده ولو اینکه انسان درست و صادق و حتی مذهبی باشد اساسا #مشکل_مردم جامعه را لمس نمی کند. چون خودش نچشیده هیچ درکی از آن ندارد.
مدیر خوبِ محرومیت نچشیده بد دردی است برای جامعه اسلامی!
💥این جملات حضرت امام را مرور کنیم:
« خاصیت حکومت مستضعفین این است که [مسئولین] میدانند #محرومیت یعنی چه؛ برای اینکه خودشان لمس کردهاند. »
« تنها آنهایى #تا_آخر_خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند! »
@hamedkamaliardakani
🖼 #کتاب_باز
💥 ۱۰ کتاب مناسب برای مطالعه در این روزها
✍ پ ن: در یکی از کانال ها دیدم این کتاب ها برای این اوضاع و احوال معرفی شده بود. دیدم کتاب های خوبیه.
هفت تاش رو خودم خوندم و توصیه میکنم حتما بخونید.
(رهبری نسل جوان، بررسی، نظام حقوق زن، مشکلات حکومت دینی، حلزونهای خانه به دوش، جاذبه و دافعه، سواد روایت)
اون سه تا هم تعریفش رو شنیدم ولی خودم هنوز نخوندم.
@hamedkamaliardakani
✅ مردم چقدر مهم اند؟
برای مسئولان و متولیان امر در کشور ما #مردم چقدر اهمیت دارند؟ چقدر در تصمیم گیری ها مردم #دخالت می کنند؟ چقدر در اقدامات مختلف از نظرات و ایده ها و #حضور مردم استفاده می شود؟ چقدر حس می کنند باید کارهای خود را برای مردم #تبیین کنند؟ به هر میزان حضور مردم در میدان عمل، تصمیم سازی و #نظارت بیشتر باشد به مفهوم مردم سالاری دینی نزدیکیم و به میزانی که از جایگاه مردم #غفلت میکنیم از مردم سالاری دینی دوریم.
در نگرش حضرت امام و رهبر انقلاب مردم ولی نعمت اند و مسئولان، خادم ملت. این معنا بار دارد. این جمله لوازمی دارد. این یک شعارِ صرف نیست؛ یک تفکر است. یک #فرهنگ است. #خادم همه چیز خود را از صاحب خود می داند، خادم لازم میداند هر کاری انجام میدهد به صاحب خود گزارش دهد. خادم نباید چیزی را از صاحب خود #پنهان کند. خادم نمی تواند در انجام تصمیم های مهم، نظر صاحب خود را نپرسد و اینها را از سر لطف نمی بیند بلکه #وظیفه اوست.
«مردم ولی نعمت اند و مسئولان خادم آنها» لوازمی دارد که هرکس #فهم نکند نمی تواند به مردم خدمت کند. بلکه برعکس، #خیانت می کند؛ نقش مردم را حذف می کند؛ کم کم خود را صاحب می پندارد؛ خودش تصمیم گیری می کند و حتی لزومی نمی بیند کارهایش را برای مردم #گزارش دهد. ولو اینکه #حزب_اللهی_ترین آدم باشد، ولایی ترین مسئول باشد!
❌ اما سوال بعدی اینه که اساسا #چرا_مردم_مهم_اند؟ ان شاء الله در یادداشت بعدی!
@hamedkamaliardakani
✅ چرا مردم مهم اند؟
«لیقوم الناس بالقسط» تا مردم برای اقامه عدل #قیام کنند ..
این آیه دارد هدف نزول قرآن و بعثت انبیا را بیان میکند. دقت کنید؛ مردم باید #اقامه_قسط کنند نه آنکه فقط رای بدهند تا مسئولان یا بخشی از خواص، اقامه قسط کنند!
مردم باید در تحقق قسط و عدل باهم #مشارکت کنند و اساسا حاکمیت باید این مسیر را برای مردم #تسهیل کند. پس فلسفه تشکیل حکومت این است که مردم با سهولت تمام، خودشان اقامه قسط کنند.
بنابر این، مردم مهم اند چون اساسا مردم اند که باید دین را اقامه کنند. البته این #زمان_بر است. چون بسته به #فهم و آگاهی مردم دارد. هرچه میتوانیم باید بر آگاهی عمومی مردم و فهم دقیق نقش خودشان اضافه کنیم.
باید به مردم #میدان داد تا در حوزه های مختلف تا #نقش_آفرینی کنند.
بزرگترین دغدغه مسئولان و متولیان امر باید این باشد که چگونه و با چه کیفیتی مردم را در حکمرانی و حل مسائل #دخالت دهیم.
دقت کردید؟ هرجا به مردم #میدان داده شد، پیروز شدیم و هرجا مردم را راه ندادیم و خودمان تصمیم گرفتیم هنوز مشکلات باقی است. جمع شدن کرونا مثل دفاع مقدس به برکت #حضور_مردم بود.
اساسا هر حرکت انقلابی در هر عرصه ای با محوریت نقش مردم است که محقق می شود وگرنه هر برنامه ای و هر حرکتی که بدون حضور مردم - توسط حاکمیت یا خواص- انجام شود، آغاز #تهی_شدن_انقلاب است!
تاکید رهبری بر مشارکت مردم، جذب حداکثری و تعابیری نظیر اینکه «ما در حقیقت دنبال مردم حرکت میکنیم (12 دی 1400)» و «رکن حیات طیبه بودن حضور مردم (5 مرداد 1401)» و اینکه حضرت امام در #وصیتنامه خود مردم را یکی از ارکان اساسی انقلاب می داند ناشی از این #نگرش است.
اساسا این نگاه، نوع مواجهه ما با مردم را متفاوت خواهد کرد.
💥 #دشمن این مساله را خوب فهمیده که همه توانش را گذاشته تا مشارکت مردم کم شده و #اعتماد_مردم از نظام برگردد. دوستان نادان هم گاهی ناخواسته پازل دشمن را تکمیل می کنند.
@hamedkamaliardakani
این روزها که فضای مجازی و خبرهای رسانه ها رو میخونم، دقیقا این رباعیِ #میلاد_عرفان_پور برام تداعی میشه:
در این همه رنگ، آنچه می خواهی نیست
در این همه راه، غیر گمراهی نیست
در شهر خیابان به خیابان گشتم
آنقدر که آگهی ست آگاهی نیست!
@hamedkamaliardakani
#تلنگر
رسانه ها برای انسان #ذهنیت می سازند و انسان ها بر اساس دهنیت خود #قضاوت می کنند.
اعتراض به وضع موجود که همیشه وجود داشته و دارد اما چرا بیش از 40 روز است که #فضای_ذهنی_مردم گرایش منفی به عملکرد کشور دارد و برخی جوانان هم معترض اند؟! درحالیکه گاهی وضعیت خیلی بدتر بوده و اعتراض و آشوبی ایجاد نشده است.
این طبیعی نیست.
این اتفاقی است که #رسانه_ها رقم زدند و مشخص است که یک #دست_پنهان دارد این شبکه را #مدیریت می کند.
اعتراض و انتقادمان سرجایش .. اما #ساده نباشیم!
مؤمن زیرک است و کلاه سرش نمی رود.
@hamedkamaliardakani