.
برای ما از کودکی هم استاد و هم مربی دلسوز است. برای طلبه ها نویسنده کتاب منطق ۱و ۲و ۳ حوزه است. و برای اهالی اتریش امام مرکز اسلامی امام علی ع وین است. نه از این امام هایی باید از مسئول دفتر شان وقت بگیری و چند هفته به انتظار بنشینی. حساب حضور همه ی مأمومین را دارد. در این جمعیت زیاد شب های رمضان، خوب نگاه میکند که آنهایی را که نیامدند سراغ بگیرد. نکند مریض شده باشند و او بی خبر باشد. از کوچک تا بزرگ و پیرشان را می شناسند و برای هر کدام پرونده ای در ذهن دارد و با هر کدام به گونه ای رفتار میکند و گام به گام رشد می دهد.
.
شاید باور تان نشود ، راستش من هم فکر نمی کردم که در این روزهای اول ماه رمضان که معمولا توان ها کم است و کمتر کسی به مسجد می رود ، در این ناکجاآباد #اتریش چنین جمعیتی به مرکز اسلامی بیایند. نه اینکه یک ساعتی بیایند و بروند. بلکه همه جمعیت از چند ساعت مانده به افطار می آیند و برای بچه های زیر هفت سال، هفت تا دوازده سال و دوازده تا هجده سال کلاس های مفصلی برگزار میشود. برای خانواده ها قرائت قرآن و تفسیر و کلاس های مشاوره و خانواده برقرار است و هر کسی برنامه ی خودش را دنبال میکند. موقع اذان که جا برای نماز پیدا نمی شود و ما با جوان ها مکانی را آماده کرده ایم و نماز جداگانه ای داریم. بعد از نماز هم همه سر سفره افطاری ساده مرکز هستند و تازه بعد از افطار کلی دیدار ها تازه میشود و تا پاسی از شب هر کسی سوال و مشکل خود را میتواند دنبال کند.
.
حجت الاسلام والمسلمین محمود منتظری مقدم از آن امام هایی است که باید پای درسش بنشینیم و امامت مسجد و جماعت را مشق کنیم. ما هم فرصت را مغتنم شمردیم و از قبل از سحر تا ساعتی بعد از طلوع آفتاب از استاد بهره هایی می بریم که در هیچ کلاسی پیدا نمی شود.
.
یادتان هست گفتم برای تقدیر هایمان دعا کنیم؟! تقدیر استاد های زندگی مان یکی از آن تقدیرهای مهم است. تقدیری که بسیار باید برای آن دعا کرد. ما که هیچیم. هیچ محض. اما حواستان باشد هر چقدر هم بزرگ شدید ، بی نیاز از استاد و عرضه فهم هایتان به ایشان و اصلاح آن نیستید.
.
استاد روز اول فرمودند: به گونه ای کار کنید که اگر امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف از درب وارد شدند و فرمودند چرا چنین کردی؟! جز ضعف یا عدم علم دلیل دیگری نداشته باشی و همه توانت را به کار بسته باشی. استاد خودش هجرت کرده، نه فقط هجرت از قم به وین که این هجرت برای استاد رنج طاقت فرسا است. اما هجرت از نفس به وظیفه از آن هجرت های سخت و البته پر برکت است که در وجود استاد نمایان است.
.
#رمضان_المبارک ۱۴۳۳
@hamedtaghdiri
اگر کسی به ما می گفت در قلب اروپا ، مرکز اسلامی هست که خیمه امن مسلمانان منطقه است و همیشه شور و اشتیاق در آن موج می زند باور نمی کردیم. آن هم در ماه مبارک رمضان که ضعف روزه داری در کنار اشتغال روزانه ، فرصت حضور در مراکز اسلامی را کمتر میکند. اما وقتی در روزهای اول ماه مبارک وارد مرکز اسلامی امام علی علیه السلام وین شدیم و دیدیم برای ورود به محل مراسم، جا نیست ، زیبایی این خیمه و مرجعیت این مکان را یافتیم.
.
در ایران هم ندیدم که برنامه های کودکان و نوجوانان آنقدر مهم باشد که مثل برنامه بزرگترها برای آن برنامه ریزی کنند و حتی برای آن روحانی دعوت کنند. یکی از برنامه های موثر و پر نشاط مرکز اسلامی امام علی علیهالسلام وین ، برنامه های کودکان و نوجوانان است. امام مرکز و مربیان فعال و دلسوز برای برنامه های کودکان و نوجوانان بسیار وقت می گذارند و این دغدغه در مناسبت ها با حضور یک روحانی بیشتر خودش را نشان می دهد. هر روز بچه ها با شور و شوق برای حضور در مراسم های اختصاصی خود به مرکز اسلامی می آیند . بچه های زیر هفت سال ، بچه های هفت تا دوازده سال و بچه های دوازده تا هجده سال هرکدام برنامه های خود را دارند. مربیان و کمک مربیان دلسوز بعد از تولید محتوا و برگزاری جلسات هماهنگی زیر نظر امام مرکز و روحانی مدعو ، ساعت ها همصحبت و همراه کودکان و نوجوانان پاک و معصوم می شوند.
.
اگر خانواده ای اختلاف خانوادگی داشته باشد و دنبال حل آن باشد ، خانه امن مشورت او مرکز اسلامی امام علی علیه السلام وین است. اگر تازه مسلمانی به دنبال معارف ناب باشد، اگر جوانان و دانشجویانی به دنبال یادگیری قرآن باشند، اگر کسی در زندگی خود به مشکلی بر خورده باشد، اگر کسی سوال شرعی داشته باشد ، اگر مادری به دنبال یادگیری روش های تربیت دینی در محیط باز اروپا باشد، همه و همه اولین گزینه ای که به دنبال آن می روند مرکز اسلامی امام علی علیهالسلام ، وین است.
.
مرکز اسلامی امام علی علیهالسلام وین فقط یک مرکز اسلامی ساده نیست. یک جهان در قلب اروپا است. جهانی که همه ملیت ها از فارس، ترک و عرب و اردو زبان و کرد و... را در خود جای داده است. جهانی که مراکز اسلامی دیگر در وین و سالزبورگ و لینز و اینسبورگ و .. از برکات آن بهره مند می شوند.
.
اگر من جای تاریخ بودم می نوشتم در وسط اروپای سبز در کنار رودخانه دانوب ، رودخانه خروشانی است که از آسمان سر چشمه می گیرد. رودخانه ای به وسعت دل های پاک مسلمانان اروپا ، رودخانه ای به نام شهید ماه مبارک رمضان امیر المومنین ع ، رودخانه ی پر خیر و برکت مرکز اسلامی امام علی علیهالسلام وین.
@hamedtaghdiri
در سال ۱۳۳۹ خبر کوتاهی منتشر شد :« به سبب سفر شاهنشاه به اتریش دو دولت بر آن شدند که نمایندگی سیاسی خود را در دو کشور به سفارت کبرا بالابردند.
۳۱ اردیبهشت ۱۳۳۹ کارخانههای ساختن وسیلهها و ابزار الکتریکی و ماشینآلات و لکوموتیو دیزل مورد بازدید شاهنشاه قرارگرفت. در این روز دانشجویان ایرانی در شهر #اینسبورگ به پیشگاه شاهنشاه شرفیاب شدند و شاهنشاه به آنان گفتند: شما هستید که میتوانید مملکت را به اوج ترقی برسانید و باز هم شما هستید که میتوانید باعث عدم پیشرفت باشید. بهر حال آینده مملکت در دست شماست و شما هستید که جای نسل فعلی را خواهید گرفت و سرنوشت کشورتان را تعیین خواهید کرد.»
.
سال ۱۳۴۲ خبر دیگری منتشر شد :« روز دوم بهمنماه، شاهنشاه و شهبانو رهسپار اتریش شدند و در آن کشور، از بازیهای زمستانی المپیک دیدن کردند. بازیهای زمستانی المپیک روز نهم اسفندماه آغازشد و بیش از یکهزاروسیصدوپنجاه قهرمان از برابر جایگاهی که شاهنشاه و شهبانو و پرزیدنت اتریش در آن قرار داشتند، رژه رفتند. شاهنشاه سپس از اتریش رهسپار سوییس شدند و مسافرتشان رویهم رفته ۳۹ روز به درازا کشید.»
.
تاریخ یادش نرفته بنویسد چقدر شاه ایران در این سفرها پول کشور را هزینه کرد و به کشورهایی که می رفت پول هنگفتی هدیه می داد. حتی تاریخ تابلوی امضای شاه را در #اینسبورگ به یادگار گذاشته است.
.
عکس چهارم را نگاه کنید. جایی است که هیتلر آمد و برای جمعیت زیادی سخنرانی کرد. تاریخ حتی هیتلر را هم فراموش نکرده است.
.
اما تاریخ از حسینیه کوچک و اجاره ای زیر ریل راه آهن اینسبورگ حرفی نزده است. بگذارید تاریخ هیأت باصفای #اینسبورگ را من برای شما بنویسم. هیأتی از بچه های خوب و باصفای افغانستانی که این روزها عزادارند. هیأتی از شیعیان کشورهای مختلف که در زیر ریل قطار به سختی مکانی را اجاره کرده اند که در این شب های با برکت در ناکجاآباد اروپا دل شان گم نشود. (عکس پنجم به بعد) مجالسی که ما در ایران قدرش را نمی دانیم در اینجا گنج است.هر شب جمعیت بیشتری از راه های دور خود را به مجلس می رسانند و من خجالت زده میزبانی شان هستم. چه بگویم که خودشان دل به ارباب گره زده اند. دل عوامی ام می گوید اینجا هر چه میخواهی بخواه. هر که را می خواهی دعا کن که در این آسمان سر فرشته ها خلوت است و دعا ها سریع تر می رسد.اما وجودم درک میکند که خدای مهربان هوای همه مان را در همه جای دنیا دارد و صدای مان را می شنود که من روسیاه را از قم به زیر خیمه ی این دل های پاک می کشاند تا ندای توبه سر دهیم و روضه مولا بخوانیم.
.
ماه رمضان #اینسبورگ #اتریش
@hamedtaghdiri
.
در میان این همه شب سال ، به بیان و توصیه بسیاری از بزرگان امشب از همه ی شب ها مهمتر و شب قدر است . راستش را بخواهید شب های قدر همه ی آدم ها یک جور نیست. بعضی اعمال شب قدر اختصاص به آدم های خاصی دارد. مادر ها و پدر ها و مربی ها از آن آدم های خاص هستند.
.
امروز به مادرم زنگ زدم و گفتم یکی از اعمال امشب این است که دفترچه بردارید و روی آن دعاهایی که برای من می خواهید را بنویسید که فراموش نکنید و چیزی از قلم نیفتد. مادرجان خندیدند و گفتند مادرها چیزی را فراموش نمی کنند.
.
از من به شما نصیحت اگر مادرها هم فراموش نکنند، حواس تان به پدر ها باشد. این ها می خواهند با چند دعای کلی ما را عاقبت به خیر کنند. گاهی باید برایشان دعاها را نوشت و کارشان را ساده کرد که در این شب با برکت، فرزندانشان را فراموش نکنند و به تفصیل و ریز دعا کنند.
.
مربی ها هم شب های قدر شان فرق میکند. همه نشسته اند و حاجات و تقدیرهایشان را لیست کرده اند و از خدا آنها را می خواهند اما مربی نشسته است و یک دفترچه اسم افراد را لیست کرده است. مربی ها امشب به در خانه خدا می آیند و فریاد می زنند یا «اله العاصین » آخر مربیان می دانند روایت شده هر وقت خدا را بخوانیم خدای مهربان یکبار لبیک می گوید اما وقتی گفتیم یا « اله العاصین» خدای آمرزنده ، هفت بار پاسخ لبیک، می دهد. بعد مربیان یکی یکی متربیانش را نام می برد و برای هرکدامشان تقدیر شان را می خواهند. مربی است دیگر . دلش نگران است که نکند متربیانش خواب مانده باشند و یا دعایی را یادشان برود.
.
متربیان که تمام میشود ، مربی به سراغ مربی های دیگر می رود . برای تک تک شان دعا میکند و بعد توفیق خادمین انقلاب اسلامی در سراسر جهان را میخواهد. مربی انقلاب اسلامی از آن آدم هایی است که آخرش امشب تمام میشود و نوبت به خودش نمی رسد. آنقدر که دلش بی تاب انسان هاست که « الناس عیال الله»
.
من که مربی خودم هم نبودم چه برسد به دیگران اما دلم خواست امشب مثل مربی ها رفتار کنم بلکه ما را هم در این خیمه راه دهند. دفترچه ام را آماده کرده ام و از سر شب شروع کرده ام و اسم ها را روی آن می نویسم تا کسی از قلم نیفتد. یکی یکی را دعا میکنم و به در خانه محبوب هستی، آن مربی مطلق ، آن معشوقی که عشقش همه وجود را آتش میزند ، عرضه می دارم که بارالها ، معبودا ، این بنده ی گنهکار تو جز خانه تو پناهی ندارد. تنها هم جایی نمی رود و عیال تو را هم همراه آورده است. تو به همه ی ما رحم کن.
.
امشب کار پدر و مادر ها، مربی ها و معلم ها زیاد است. آن ها را فراموش نکنید و بخواهید که شما را فراموش نکنند.
التماس دعای مخصوص، شب قدر ۲۳ ماه رمضان
@hamedtaghdiri
از این نوجوان ها خیلی کارها بر می آید. نه اینکه فکر کنید این حرف من است، نه! گام اول انقلاب اسلامی این را ثابت کرده است. در دفاع مقدس ۳۶۰۰۰ نوجوان لبیک به امام شان را با خون شان امضا کردند. یعنی به طور میانگین ماهی ۳۷۵ دانش آموز نوجوان آسمانی شده اند.
.
برایمان گفته اند ۱۸ سالگی سن قانونی است، اما تاریخ یادش نرفته فریاد بزند ، این نوجوان ها قبل از سن قانونی کارهایی کرده اند کارستان. تا فعالیت های انقلاب بوده ، در کوچه پس کوچه های شهر نوجوان های انقلاب را می بینیم ، حتی زندان ساواک هم عکس هایشان را به یادگار نگه داشته است. انقلاب هم که شد ، کوله شان را برداشتند و رفتند در بیابان ها، به دور از خانواده، جلوی تیر و تفنگ ایستادند. شدند سرداران جنگ. شدند بهنام محمدی ها و حسین فهمیده ها و عزیز اللهی ها . خلاصه که این نوجوان ها خیلی کارها می کنند.
.
بهشون گفتم خیلی عتیقه اید ، اولش خندیدند اما بعدش گفتم یعنی خیلی با ارزشید. استعدادهایی دارید که حواستان به آنها نیست. گفتم بسم الله بگید و بیایید وسط میدان.
.
راستش را بخواهید ما جمله های حضرت آقا برایمان سخنرانی نیست. کلمه کلمه اش روی باور ها و تلاش هایمان می نشیند. #جهاد_تبیین برایمان معنای واقعی جهاد می دهد. از همان هایی که باید کوله را بست و برایش از خود هجرت کرد و وارد میدان شد. حالا این جنگ سخت ، تبیینی است. ما هم قرارگاه زدیم و اسمش را گذاشتیم #نوآوین . نو آوین جای فرماندهان نوجوان رسانه ای است. همان هایی که دست به سلاح رسانه اند و ما باور داریم با همین فرماندهان نوجوان می توانیم علم جهاد تبیین را بلند کنیم.
.
نه اینکه فکر کنید این حرف من است، بلکه باور حاج آقای قمی هم همین است. که وارد قرارگاه معنوی این نوجوان ها شدند و برایشان دعا کردند که فرماندهان مخلص و موثری برای این مسیر باشند. حاج آقای قمی پای میدان جهاد تبیین این نوجوان ها ایستاده اند و قرار است ما خیلی خبرها از این ها بشنویم. از همین نوجوان های هجرت کرده، سلاح رسانه به دست، جان بر کف وارد میدان شده، به فرمان رهبرشان لبیک گفته. پس هر کس هوای کربلا دارد بیاید ، هر کس به سر شور و نوا دارد بیاید.
.
راستی عملیات ما رمز داشت رمزش یا زهرا بود. حاج احمدرضا ربانی هم بعدش روضه حضرت زهرا س خواندند و بچه ها پلاک سربازی به گردن آویختند. چقدر این جبهه دیدنی است.
@hamedtaghdiri