هدایت شده از علی محمدی
reza, [۰۶.۰۹.۱۹ ۲۲:۲۷]
📌نقد ریشه ای نظریات بنیادی توسعه ای «غرب استعماری»
✍️مرتضی فرهادی★
🔺نظام سلطه بسیار دوست دارد که در مورد مسایل اساسی فرهنگی کشورهای توسعه نیافته، کوری و کری کُنشی ایجاد کند. از آنجا که نظام استعماری می داندد
توسعه برخی و عدم توسعه برخی دیگر، دو رویه از واقعیتی یگانه هستند، بنابراین پس از جنگ های جهانی و با بالا رفتن آگاهی و توقعات ملتهای مستعمرهٔ درگیر با جنگ کوشیده است، بیش از پیش، "روبر" (۱)و "واگیره "، (۴) (الگو)ی پیشرفت تخیلی و شده غرب را به مثابه تنها راه پیشرفت کشورهای توسعه نیافته قلمداد کند، و با ابزارها و شیوه های گوناگون، برنامه مورد نظر خود را بر حکومتهای غالبا دست نشانده و تحصیل کردگان دست آموز خود و به ندرت یاغی؛ تحمیل نماید. دلیل این مسئله آن است که نظام استعماری نوین به خوبی می داند، که این راه، هم افسونگر و ظاهراً بدیهی و بی نیاز از استدلال و هم به هزارویک دلیل غیرقابل پیاده شدن در کشورهای توسعه نیافته است. آنها می دانند که کشورهای توسعه نیافته نمی توانند، شرایط پیشین غرب را برای توسعه خویش فراهم سازند(۳). برای مثال آنها نمی توانند حتی برای یک روز هم که شده کشورهای غربی را مستعمره خود سازند، در حالی که غرب توانسته است، در طی بیش از چهارصد سال از نیروی کار جاری میلیونها برده "ابزار زنده ! و ذخایر و ثروت های مادی میلیونها مرده آنان (کار متجسد و متبلور و پس انداز شده نیاکان کشورهای استعمار زده) و همچنین تجربه انباشته شده چند هزار ساله ("پتانسیل فرهنگی) (۴) فشرده و متکاثف آسیا و آفریقا و آمریکای پیش از کلمب سودجویی کند. آنها در طی این مدت، نه تنها شیر مردمان این قاره را، (۵) که خون آنان را کنه آسا و زالوصفتانه (۶) و شیره جان آنان را "مردازما "(۷) وارانه مکیده اند و "دوالپا-(۸) گونه بر آنان سوار و چیره شده اند.
-----------------------------------------------
🔻پی نوشت:
.. روبر (Rubor) اصطلاح کرمانی برای سرمشق، گرته، "واگیره و طرح و نقشه است. ۲. "واگیره" : در گویش استان مرکزی به طرح از پیش آماده و به ویژه نقشه قالی گویند. . ۳. نک: تفاوت های فرایند توسعه در غرب و کشورهای توسعه نیافته در فصل اول همین کتاب. ۴. درباره پتانسیل فرهنگی و ارتباط آن با سرمایه اجتماعی و باریگری نک: مقدمه انسان شناسی یاریگری، تهران، ۱۳۸۸، نشر ثالث. ۵.ما در هنگام آخرین ویراستاری مؤلف از کتاب "ترامپ" در چند نوبت در دوشیدن شیر کشورهای جنوب خلیج فارس و به ویژه عربستان سعودی آشکارا و خارج از عرف سیاست سخن گفت. ادبیاتی که مؤلف را به یاد ابیاتی از مولوی می انداخت:
گاو اگر واقف ز قصابان بدی/ کی پی ایشان بدان دکان شدی/ کی بخوردی از کف ایشان سبوس / کی بدادی شیر شان از چاپلوس/ .۶.گفتنی است که خونخواری به اشکال گوناگون، از خون خواری واقعی زالو و پشه مالاریا و کنه وار و کنایه ای و نانرئی و نمادین است.
(برای فهم معانی اصطلاحات رجوع شود به پانوشت صفحهٔ ۱۲).
📚صنعت بر فراز سنت یا در برابر آن، مرتضی فرهادی، انتشارات دانشگاه علامه طباطبایی، چاپ اول۱۳۹۷، ص۱۰-۱۳
@BarayeAzadi
◀️#ونزوئلا_یونان
⏪استراتژی جدید نئولیبرال های بر مسند قدرت نشسته این است که ضمن امنیتی کردن کشور، این تصور را القاء کنند که با سرعت در حال حرکت به سمت ونزوئلا شدن هستیم. اگر این باور را در افکار عمومی ایجاد کنند، در مرحله بعد خواهند گفت: راه دوم، راه یونان است. یعنی پذیرش سیاست های تعدیل ساختاری به منظور دریافت مواهبی چون وام های صندوق بین المللی پول. کشور باید ریاضت هایی را تحمل کند تا بتواند کاهش درآمدهای خود را جبران کند. طبعا ریاضتهای سیاسی، امنیتی، نظامی و منطقهای نیز به این ریاضتها الصاق میشوند.
⏪سکوت تعجبآور نئولیبرال ها در روزهای اخیر و پس از اتفاق مهمی چون گران کردن بنزین، حکایت از انتظار آنها برای امنیتی شدن شدید کشور دارد. پروپاگاندای نادرست صدا و سیما و قوه قضائیه و نیروی انتظامی در مورد بازداشت آشوبگران نیز خود به این افکارسازی کمک می کند. همچنین افزایش شدید اطلاعرسانی در موضوع فسادهای اقتصادی علیالخصوص در مواردی که ارزش اطلاعرسانی چندانی ندارند. عاملی که موجب میشود این تفکر القاء شود که ایران دارای رانتخواری گسترده است. در اطلاعرسانی در مورد حجم مفاسد بایستی موارد متعددی را بررسی کرد. این که در کشورهای اروپایی و آمریکا علیرغم فساد شدید مالی و مافیای گسترده مالی و پولشویی گسترده، اطلاعرسانی به صورت قطره چکانی صورت میگیرد خود نشان میدهد که افکار عمومی چقدر اهمیت دارد.
⏪در مقابله با این دوگانه سازی نادرست ابتدا باید تصور باطل امنیتی شدن کشور را از بین برد. ثانیا باید تلاش کرد سیاست های حمایتی را از منابع وافر کشور تداوم بخشید (که دولت البته میلی به این سو ندارد). صدا و سیما را باید وادار کرد که این توطئه را بر ملا کند. تجربه های موفق مبارزه با این تلقی بن بست به باور مردم کمک زیادی می کند. باید این تجارب را معرفی کرد.
⏪یادمان باشد، هیچ کشوری با تعدیل ساختاری پیشرفت نکرده است.
⏪بدون شک، بهترین راهکار، اجرای اقتصاد مقاومتی است. حمایت از تولید در مقیاس های مختلف. حمایتهایی که قوه قضائیه در ماههای گذشته از تولید کرد، درآورترین اتفاق برای نئولبیرالهای ایرانی بود. باید قوه قهریه نظام را در حمایت بهکارگرفت نه در تنبیه. این سیاست طبعا سرمایه اجتماعی کشور را افزایش میدهد و برای مدیران ناکارآمد ناراحت کننده است. استقاده از قوه قهریه در حمایت، یعنی قرار گرفتن پشت سر مردم و تقویت بازوی اقتصادی آنها. این کار همزمان بایستی توسط نیروی انتظامی و قوه قضائیه صورت گیرد.
⏪در شرایطی که دولت، استراتژی اقتصاد مقاومتی را نمیپذیرد و بر خلاف آن عمل میکند، نهادهایی چون سپاه پاسداران مثل همیشه باید فقدان ها را جبران کنند. این بار اما دوباره باید در مقیاس پالایشگاه خلیج فارس عمل کنند و تصور کمبود را از بین ببرند و جلو سیاستهایی چون افزایش قیمت بنزین برا بگیرند تا ناامنیها تداوم نیابد. شاید بازار ارز، هدف بعدی این ناامنی باشد. یا صنایع بزرگی چون ایران خودرو و سایپا. لذا لازم است نهادهای حاکمیتی که دارای قدرت اقتصادی هستند، تلاش خود را معطوف به امن سازی بازار ارز و صنایع سنگین کنند.
⏪ در بازار سرمایه اما بعید است بحران جدی پدید آید، چرا که همه اطراف نظام قدرت در ایران در این بازار سرمایهگذاری کردهاند و حتی نئولیبرالهای وطنی نیز بخش عمده ای از منافع خود را از این بازار کسب میکنند. مگر آنکه دشمن خارجی ضمن جبران خسارت این جریان، آنها را مجاب کند از منافع خود بگذرند. یا استراتژی عبور از آنها را پیشه کند که بعید است!
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️آیا با سهمیه بندی بنزین موافق هستید:
⏪پاسخ من: بله
◀️چرا؟
⏪ کنترل مصرف از اصول دانش اقتصاد است. در شرایطی که متوسط مصرف کشور، از میانگین جهانی فاصله میگیرد، یا مردم بیش از حد مصرف میکنند(که به نظر من اینگونه نیست) یا اقتصاد دارای درزها و شکافهایی از جنس فقدان تکنولوژی(مثل حجم مصرف سوخت در خودروهای داخلی)، فساد و قاچاق است. در چنین شرایطی باید از ابزارهای کنترل مصرف استفاده کرد. نئولیبرالها تنها ابزار کنترلی را قیمت میدانند. اما ابزار قیمت، ناکارامدیهای فراوانی را بر اقتصاد بار میکند. تعدیل متغیرها و اصلاح فضای کسب و کار در نتیجه تعدیل قیمتها نیز افسانه ای بیش نیست. لذا میتوان از ابزارهای جایگزین استفاده کرد. سهمیهبندی (rationing) از جمله این ابزارهاست. در فرصت مقتضی نشان خواهم داد زیان رفاهی ناشی از این سیاست، قطعا بیش از زیان رفاهی آزاد کردن قیمتها نیست و این که آزادی بازار زیان رفاهی ندارد، مغالطه ای بیش نیست.
◀️آیا با گران کردن بنزین موافق هستید:
⏪پاسخ من: خیر
◀️چرا؟
⏪گران کردن بنزین در ایران، اخذ هزینه فرصت نفروختن بنزین است. هزینه فرصتی که هیچ گاه نقد نشده است و دولت نیز تصوری نسبت به نقد کردن آن ندارد. دولت میتواند هزینه تولید بنزین را از مردم بگیرد نه هزینه فرصت نفروختن آن را. دولت بنگاهدار نیست بلکه حافظ منافع ملی است و در سطح ملی، تصمیمهای قیمتی دولت تابع بازار نیست. اگر چنین کند، آیا رواست که مردم و کارمندان نیز قدرت خرید بازاری را از دولت طلب کنند؟ یعنی مابهازاء فعالیت اقتصادی خود در کشور را بر اساس فوب خلیج یا بازار اروپا یا نیروی کار آمریکا از دولت بخواهند؟ «من له الغنم فعلیه الغرم». دولت با افزایش قیمت بنزین به مثابه بنگاهداری عمل میکند که سود را طلب میکند، اما حاضر نیست هزینه آن را بدهد. که البته منطق بنگاهداری در مقیاس دولت، پذیرقتنی نیست.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از سطلیات
من اعتراض دارم...امضا:مردم
🔹
بخشهایی از سرمقاله دکتر مصباحالهدی باقری پژوهشگر مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) در روزنامه #فرهیختگان:
🔻
هفته گذشته، قصه عجیبی درمورد بنزین در کشور ما اتفاق افتاد. در حالی که سالها به دلایل سیاسی و انتخاباتی، قیمت بنزین تغییر نکرده بود و در اقدامی غریب کارت سوخت که می توانست به نوعی نشانگر و در مقاطع بحرانی کنترل کننده (در وهله اول) و جهت دهنده (در وهله دوم) به رفتار مصرفی باشد، از چرخه عرضه بنزین حذف شده بود، به ناگاه قیمت بنزین تا سه برابر افزایش یافت و همزمان سهمیه بندی هم انجام شد.
🔻
هر فرد نسبتا عاقلی اگر این تصمیم را با اوضاع کنونی معیشت مردم و فضای کلی اقتصاد تحریم و همچنین وضعیت منطقه جمع نماید، می داند عاقبت این تصمیم چیست و تلاش می کند تا با ابزارهای مختلف، اثرات اعتراضی و (احتمالا خشونتی) تصمیم را به حداقل ممکن برساند.
🔻
اما درست عکس همه فرمولهای مذاکره، گفت وگو، اقناع و همراهی صورت گرفت و مردم در #اعتراض به این تصمیم بیرون ریختند. خیلی زود موج سواران حاضر به یراق (که هر بار موج سواری شان بر مطالبات مردمی همه را غافلگیر می کند مثل قصه غافلگیری همیشگی شهرداری مقابل برف و باران) خود را روی #خواست_به_حق_مردم (=اعتراض به دیده و شنیده نشدن) سوار کردند و شد آنچه نباید می شد.
🔻
هم تلفات جانی و هم خسارات مالی فراوان حاصل این نوع جدید تصمیم گیری در یک دولت به ظاهر مدرن (و مدعی تخصص گفتگودرمانی و سابقه داری و دنیادیدگی) به بار آمد و هم صدای مردم زیر گرد و خاک آشوبگری و تجاوز فرصت طلبان، آنچنان که باید، دیده نشد و همچون عقده ای در گلوهایشان ماند و مانده.
🔻
درواقع، گفت وگو شکل نگرفت و 《باید بشود》تحمیل شد. از آن طرف مسیر شنیدن و شنیده شدن هم تعطیل بود. در آخر هم صدای اعتراض در هوای مه آلود آشوبگری، گم شد.
http://farhikhtegandaily.com/newspaper/2922/1/&page=167275
@satliyat
سازمان WTO، معاهده ای بین المللی است و پیوستن به آن به عنوان یک عضو رسمی نیازمند طی مراحل قانونگذاری در مراجع قانونگذار کشور است. دستور رئیس جمهور در پیوستن به این معاهده، غیرقانونی است و ضمانت اجرایی ندارد.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
◀️احیای گنجینهها
⏪کتب متعددی در موضوعات مختلف در دهههای مختلف نگاشته شده است. اما منهای کتبی که در دهه نود منتشر شده و میتوان آنها را خریداری کرد، عموم این کتابها، بازنشر نشده اند و نسخههای دیجیتالی نیز ندارند. نهایتا ممکن است در برخی از کتابخانهها بتوان این کتابها را یافت. این کتب، میراث گرانقدری از گنجینه علمی کشور هستند و پژوهشگران نیز حاضرند برای دسترسی به آنها مبالغی را پرداخت کنند.
⏪گویا نهادهای ذی ربط مثل نهاد کتابخانهها، وزارت ارشاد و حتی ناشران نیز دغدغهای برای بازیایی این کتابها ندارند.
⏪تحت این شرایط، یکی از کسب و کارهای مفید و در عین حال سودآور، تبدیل این گنجینه به نسخههای دیجیتالی و فروش آنها از طریق وب است. کسب و کاری تفریبا بی هزینه.
⏪با داشتن یک اسکنر و مراجعه به کتابخانهها و هماهنگی با آنها و با داشتن مجوز از وزارت ارشاد میتوان این کتب را بازیابی کرد و در اختیار پژوهشگران قرار داد. شاید گفته شود این ایده نو نیست و فلان مجموعه این کار را استارت زده است، اما تا همین امروز نمیتوان نمونه ای موفق از این کار را سراغ گرفت. تنها نمونه نسبتا موفق، بازار کتاب قائمیه است که البته موضوعات محدودی را پوشش میدهد.
⏪کافی است بررسی شود که ناشر کتاب میلی به بازنشر دارد یا نه. اگر خیر یا اگر نشر تعطیل شده باشد، می توان این کار را شروع کرد. تصور من این است که با رساندن عناوین کتاب به ۱۰۰۰ عدد، بازدهی مثبت آغاز می شود. به شرط آنکه معرفی مناسبی از این کسب و کار انجام شده باشد.
⏪شکلهای پیچیدهتری از این بازار نیز میتواند شکل بگیرد که در این مجال فرصت توضیح این پیچیدگیها نیست.
⏪این کسب و کار مفید را به دانشجویانم در دانشگاه قم پیشنهاد میکنم. چرا که قم دارای کتابخانههایی بسیار غنی و در دسترس است.
#⃣کانال تحلیلهای اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ماجرای نابودی درختان گردو و پسته ایران توسط انگلیس در زمان رضاشاه
@Farsna
💢نائومی کلاین در کتاب "No Logo":
«ترجیح کالا یا خدمات یک برند یا یک
کشور(فارغ از نوع کالا) به موارد مشابه نتیجه ثانویه پذیرش برتری فرهنگی، فنی، اقتصادی و ایدئولوژیک کشورِ سازنده توسط جامعه مخاطب است.»
مسئله برند، فرهنگی تر از آن است که بتوانیم آن را اقتصادی(قیمت) یا فنی(کیفیت) بدانیم.
آن چه دست ما را به سوی انتخاب برند خارجی هدایت میکند، نه قیمت است و نه کیفیت. بلکه حقارت فرهنگی است. اگر چه منکر آن نیستم که برخی برندهای خارجی، قیمت پایین تر یا کیفیت بالاتر دارند. اما نکته اینجاست که این دو، عامل اصلی و تعیین کننده نیستند. اما عامل توجیه کننده هستند و کسی که برند خارجی میخرد، همواره خود را بر بال کمیت و کیفیت برتر می داند. ذر حالی که بر بال حقارت نشسته است!
#برند_ملی
🇮🇷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ یه سوال رو از بچههای بالاشهر و پایینشهر تهران پرسیدیم: آرزوتون چیه؟
✅ کانال مصاف
@Masaf
تغییرات شاخص رفاه اجتماعی را در جدول فوق ببینید. متاسفانه در شاخص ضریب جینی پس از گذشت ۹ سال دوباره به چهل درصد رسیدیم. در سال ۱۳۹۲، این ضریب در کمترین مقدار خود در طول تاریخ یعنی ۳۷ درصد قرار داشت. شاخص ضریب جینی نشان دهنده شدت شکاف درآمدی است و هر چه بالاتر باشد، شماف درآمدی فقرا و ثروتمندان بالاتر است.
🇮🇷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از موسسه مصاف
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ نظام سرمایه داری چیزی جز فریب نیست
🔺 شما همیشه بازنده هستید
ببینید داستان تخفیف های بلک فرایدی یا همان جمعه سیاه را در فرانسه
✅ کانال مصاف
@Masaf
هدایت شده از موسسه مصاف
🔅امام على عليه السلام:
🔺تنگدستىِ انسان بزرگوار نيكوتر از توانگرىِ فرد خسيس و فرومايه
✅ کانال مصاف
@Masaf
هدایت شده از حسین عباسی فر
اینجا و آنجا #زنگنه
پایین و بالا زنگنه
باید بماند تا ابد
مسئول مانا زنگنه
هم نفت ما هم گاز ما
آوازِ ما!ما! زنگنه
مشکل نباشد؛ تا تویی-
حل معما! زنگنه!
هم نسل داییناسورا
ما قبلِ حوّا زنگنه
گاز از تو آمد در زمین
نفت از تو پیدا زنگنه
ما بردگان بیژن و
آقای آقا زنگنه
مجلس تو را چون مادر و
دولت چو بابا زنگنه
اصلا غلط کرده کسی
گفته به تو "ها" زنگنه
بنزین ما را کن عطا
با نرخ بالا زنگنه
آی پی سی ات در حلقمان
بر دیده نِه پا! زنگنه
فرموده از لطف شما
برجام، مارا زنگنه
توتال در پیش تو شد
قدش دو دو تا زنگنه
کرسنت را در پاچه نه
تا انتها ها زنگنه
ما تلخ و تو شیرین ما
شهد و مربا زنگنه
فرقی ندارد جنس ما
خانم و آقا زنگنه
ماهیتا ما جمله او
اصلُ الوُجودا! زنگنه
لطف تو بر ما شد ز حد
ای لطفِ بسیا...رنگنه!
یک خواهشی داریم...هِی
[جون هر کی دوست داری و دوسِت داره]
بگذر ز ماها زنگنه!
#حسین_عباسی_فر
⭕️ استاندار خراسان رضوی گفته برآورد میشه خانمای خراسانی۲۰هزار میلیارد تومن طلا دارن که میتونن از این ظرفیت و دارایی راکد برای حل مشکلاتشون استفاده کنن
این کدها، رسما کد دزدی از مردم و ایجاد قحطی در کشور است.
چرا طلای زینتی مردم، برای دولت جالب شده است؟
شاه سلطان حسین با همین کد، طلاهای حرم امام رضا را فروخت و ایران را چنان ضعیف کرد که محمود افغان در چشم به هم زدنی ایران را گرفت.
امیدوارم دستگاه های امنیتی کشور از خواب بیدار شوند.
🇮🇷 کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
🥞امیدوارم اینبار دیگه کالباس نباشه!
طبق معمول وقتی می خواست در ظرف غذایش را باز کند، زیر لب غرغر کنان می گفت: لعنتی! لعنتی! لعنتی! امیدوارم امروز دیگه کالباس نباشه! بعد که درش را باز می کرد می گفت: دیدی باز هم که کالباسه!
روزی یکی از همکاران خطاب به او گفت: فلانی تو که انقدر از کالباس متنفری خب به زنت بگو کالباس نذاره!
خنده معناداری کرد و گفت: من اصلا زن ندارم! خودم هر روز کالباس می گذارم!!!
این داستان کوتاه، حکایت امروز بخش زیادی از جامعه ایران ماست! پای صندوق رای که می ایستیم، از بیم جان، یا به امید نان، به افراد خاصی، دوباره و سه باره رای می دهیم و هر دفعه هم می گوییم: امیدوارم این دوره کالباس ها رای نیاورند!
قرآن مجید می فرماید: "ان الله لایغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم" ما در سرنوشت هیچ قومی تغییری ایجاد نمی کنیم مگر اینکه خودشان بخواهند!
پس ای برادر و ای خواهر عزیزم بجای غر زدن هایی که دیگر تبدیل به فرهنگ عمومی شده است، بپذیریم که از ماست که برماست!
#تغییر
✍ حجت الاسلام علي ارجمند عین الدین
┏━━━😊😍😘😅━━━┓
🌺 @khandehhhalal 🌺
┗━━━😅😘😍😊━━━┛
🇮🇷#قرص_و_قحطی
✅واضح است که ماجرای قرص های آلوده، امنیت غذایی مردم را هدف گرفته است.
✅امنیتی که با آگاهی مردم تداوم می یابد و درصورتی که مردم فریب بخورند، آن را از دست میدهند.
❇️بهترین راه مقابله:
با آرامش به زندگی عادی خود ادامه دهید. احتمال بسیار اندک وجود قرص در کیک ها نباید انتخاب های مصرفی شما را تغییر دهد.
❇️اگر تغییر کند، دومینوی بیکاری صنایع غذایی، ایران را قحطی زده میکند. به همین راحتی.
پس فریب نخورید.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
📃برجام؛ ابزار سیاسی برای بسط بازار کشورهای اروپایی
🔸️توافقنامه برجام را می توان نمونه یک ابزار سیاسی برای بسط بازار دانست. در استراتژی تدوین شده از سوی اتحادیه اروپا در رابطه با ایران پس از توافق هستهای به صراحت تاکید شد که «برجام می تواند بازار ایران را مجددا به روی اروپا باز کند. ایران بازار بالقوه ای برای کالاهای باکیفیت اروپایی است»(Howitt, 2016). مقامات تجاری انگلیس پس از امضای برجام اعلام کردند که ایران پس از برجام «بزرگترین بازار جدید جهان طی دهههای گذشته برای ورود است» و تولیدکنندگان فرانسوی تعبیر «یک سرزمین جدید برای فتح» را برای بازار ایران به کار بردند (Economist, 21 April 2016)
🔸️به دنبال اجرایی شدن برجام، صدها هیئت تجاری اروپایی به ایران سفر کردند و رسانههای داخلی متعلق به طیف لیبرال سفر این هیئت ها را با آب و تاب فراوان پوشش دادند. اما چنانکه در استراتژی رسمی اتحادیه اروپا عنوان شده بود، این هیئت ها به دنبال بازاریابی برای فروش کالاهایشان بودند. بهمن ماه 1394 نیز حسن روحانی رئیس جمهور ایران طی سفری به ایتالیا و فرانسه مجموعا 34 سند همکاری با این دو کشور به ارزش بالغ بر 50 میلیارد یورو امضا کرد(خبرآنلاین، 09/11/1394)
🔸️بررسی آمارهای گمرک ایران نشان می دهد واردات ایران از کشورهای اروپایی در سال 1396 یعنی سال اجرای برجام نسبت به سال 1394 یعنی قبل از امضای برجام، جهش فوق العادهای یافت. برای نمونه، واردات از آلمان، از یک میلیارد و 672 میلیون دلار به 3 میلیارد و 72 میلیون دلار(83 درصد افزایش)؛ واردات از فرانسه، از 652 میلیون دلار به یک میلیارد و 763 میلیون دلار(170 درصد افزایش)؛ و واردات از ایتالیا، از 802 میلیون دلار به یک میلیارد و 426 میلیون دلار(77 درصد افزایش) رسید(اتاق بازرگانی ایران، 1398)
✏بخشی از کتاب در دست انتشار "دولت و بازار: الگویی پویا برای روابط متقابل"
@syjebraily
دکتر حمیدرضا مقصودی
📃برجام؛ ابزار سیاسی برای بسط بازار کشورهای اروپایی 🔸️توافقنامه برجام را می توان نمونه یک ابزار سیاس
بهتر بود عنوان مطلب فوق را «بازار ربایی اروپائیان» میگذاشتند. در این ماجرا ربایش بازار عمدتا توسط اروپائیان انجام شد و بازارهایی را ربودند که پیش از این نه از آن چینیها که از آن تولیدکنندگان ایرانی بود.
کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی کردها و سیستانیها که تاجران واقعی و تاریخی و سنتی ایران زمین هستند تنبیه شوند و به ناحق عنوان قاچاقچی بگیرند و عدهای سوداگر تاجر شوند، از پنجره رانت، آقازاده میبارد و جوانان کرد یخ میپیمایند و سیستانیها خاک!
✍ کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
حاضرم همه دارایی و جونم رو بدم فقط مملکت ریست بشه به .۱۳۹۲ کاش کشور یه بک آپ از ۱۳۹۲ داشت.
✍ کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
دکترای اقتصاد دارم
طراحی بازارهای دیجیتال تدریس می کنم
سال هاست با فضای وب و بازار الکترونیک درگیرم
اما
دو بار تا شعبه رفتم
چندتا نرمافزار نصب کردم
چندین ساعت وقت گذاشتم
و ...
اما
چهار روزه نمیتونم یک ریال با بانکداری الکترونیک جابجا کنم.
فکر کنم من خیلی کند ذهنم
یا چی؟؟؟؟؟
شاید هم رمز دوم خر است.
البته مدیونید فکر کنید مجریان مهندسی خوانده این سیاست مقصر هستند.
✍ کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
🔴 دولت ایرانی مطلوب غرب ‼️
🔻هیلاری کلینتون در کتاب "انتخاب های سخت":
ما دنبال این بودیم در ایران دولتی بر سر کار بیاید که نفت خام بفروشد و کالا وارد کند! دولتی وابسته که تولید و اشتغال را نابود کند، مطلوب غرب است!
【 #زمانه: آنچه یک تحلیلگر بایست بداند】
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔻اگر تحلیل های ناب و راهبردی می خوانید
🆔 eitaa.com/joinchat/796000260C5d9fc9afdd
وقتی بازار ارز و سهام از #ویکی_پدیا سیگنال میگیرند، مشخص میشود سطح سواد کنش گران این دو بازار در چه حد است:
🔴روزنامه جوان: ویکی پدیا را دستکاری کرده اند تا بگویند FATF ایران را در لیست سیاه قرار می دهد
روزنامه جوان نوشت:
🔻برخی نشانههاحاکی است قرار است جدلها بر سر تصویب دو لایحه سی. اف. تی و پالرمو در صحن مجمع تشخیص مصلحت نظام جدی شود
🔻یکی از مشکوکترین حرکاتی که در این باره انجام شده است، تغییر در ویکیپدیای فارسی و افزودن نام ایران به لیست سیاه FATF بود.
🔻از آنجا که اطلاعات موجود در ویکی پدیا به صورت داوطلبانه اصلاح شده و هیچ مرجع خاصی برای نظارت بر آن وجود ندارد، هر شخصی توانایی تغییر آن را دارد.
🔻اگرچه این اشکال یک یا دو ساعت بعد از این تغییر مبهم برطرف شد و صفحه FATF در ویکی پدیای انگلیسی به حالت عادی بازگشت، اما خبر آن به صورت گسترده در کانال مجازی پخش شد و بلافاصله بعد از آن بازار ارز نیز تحت تاثیر قرار گرفت.
https://eitaa.com/hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از قیام
📌 جنگ اقتصادی علیه ایران روی دیگر حمله به حشدالشعبی
🔸یکی از مناطقی که آمریکا هدف قرار داده گذرگاه القائم-بوکمال در مرز #عراق و #سوریه است. این گذرگاه شاهراه ارتباطی ایران با #دریای_مدیرانه و #اروپا خواهد بود و آمریکا به دنبال قطع این ارتباط است تا از قدرت گرفتن ایران جلوگیری نماید.
🔸 عناصر مخفی #داعش هم در یک ماه اخیر نیز چندین مرتبه مواضع نیروهای عراقی را در استان #دیاله هدف قرار دادند.
🔸موقعیت راهبردی گذرگاه #القائم - #بوکمال و همچنین استان دیاله که یکی از پل های مهم اقتصادی تهران و بغداد به شمار می آید به این سوال پاسخ می دهد که چرا این مناطق شاهد حملات آمریکا و تروریست های داعش بود.
🔸 در کنار مقاصد شوم #آمریکا برای حذف حشد الشعبی در عراق، به نظر میرسد #جنگ_اقتصادی آمریکا بر علیه کشورمان از طریق بستن منافذ اقتصادی ایران،یکی از اهداف آمریکاییها در تحرکات اخیر عراق است.
@qiam_ir