چند کلمه در موضوع واکسن:
میلیونها نفر از جامعه واکسن زده و میلیونها نفر نزدهاند.
پیامدهایی که ادعا میشود پیامدهای منفی واکسن زدن هستند، واکسن زدهها و واکسن نزدههای در شرف واکسن زدن و حتی افرادی که گمان میکنند باید با اجبار واکسن بزنند را به شدت نگران کرده.
پیامدهایی که ادعا میشود پیامدهای منفی واکسن نزدن هستند نیز افرادی را که هنوز نوبت واکسن زدنشان نرسیده است بسیار نگران کرده است و صفهای طولانی را ایجاد کرده و مطالبات بعضا نامعقول برای واردات واکسن را گسترش داده است.
تجمیع این نگرانی در جامعه، خود عاملی شده است برای تضعیف نظام روحی و روانی در جامعه. اعتماد به نفسی که در جامعه لازم است وجود داشته باشد تا از این بحران عبور کنیم در دو سر طیف در حال تضعیف است.
واکسن امروزه در جامعه به یک مسئله سیاسی و نه درمانی تبدیل شده و لذا بیش از متخصصان، گروههای سیاسی هستند که دعوای حیدری نعمتی راه انداخته اند که بزنیم یا نزنیم. البته مشخص است که منظور از متخصصان، فقط پزشکان نیستند. بلکه متخصصان پزشکی و طب، امنیت، روانشناسی و اقتصاد و ... هرکدام به نوعی باید این مرحله را بررسی کنند.
زدن یا نزدن واکسن، جامعه را حداقل به طور موقت، چندپاره کرده است. شاید این چندپاره شدن اجتماع، خودش زیانی باشد که باید در مقابل پیامدهای واکسن زدن و واکسن نزدن مورد توجه جدی قرار بگیرد.
در اینجا اگر بگویم واکسن بزنید یا نزنید، باز هم در حال دامن زدن به این موضوع هستم. تنها پیشنهادم این است که با توجه به اینکه خود موضوع واکسن کرونا، کاملا جدید است و موافقان و مخالفان، هرکدام استدلالهای جدی در تآیید و رد آن دارند، شما وارد دعواها نشوید. حتی در خانواده خودتان نیز به هر تصمیمی احترام بگذارید و سعی نکنید با اجبار طرف مقابل به واکسن زدن یا نزدن، مسئولیت خود را در برابر پیامدهای احتمالی سنگین و سهمگین آن بیش از حد کنید.
جامعه به آرامش احتیاج دارد. به نظر من واکسن زدن یا نزدن، یک انتخاب شخصی است که اولا آنقدرها مهم نیست که بخواهیم با پافشاری بر آن نظم اجتماعی را به هم بزنیم. و ثانیا به نظر میرسد که اشخاص چارهای ندارند جز اینکه به متخصصان مورد اعتماد خود مراجعه کنند و تصمیم بگیرند.
و پر واضح است که هم در میان موافقان و هم در میان مخالفان، متخصصان درجه یک وجود دارند.
هر گونه تحمیلگری در موضوع طرح دعاوی له و علیه واکسن در جامعه، اوضاع را بغرنجتر میکند. هرگونه عدم شفافیت و پنهانکاری اوضاع را خطرناکتر میکند.
کرونا را به جد باید در یک اتاق شیشهای به مردم نشان دهیم و در شرایطی که ابعاد مختلف آن مبهم است، به خود آنها اجازه دهیم در مورد آن تصمیم بگیرند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
چند کلمه در موضوع واکسن: میلیونها نفر از جامعه واکسن زده و میلیونها نفر نزدهاند. پیامدهایی که
احتمالا در مخاطبان من، هر دو سر طیف حضور دارند. و از این رو به دوستانم حق میدهم که از من بابت نگارش این متن ناراحت شوند. اما من هم نگرانی سومی را در جامعه میبینم که بسیار خطرناک است. آن هم انشقاق اجتماعی است.
از مهمترین عوامل کنترل تورم، کنترل روانی بازار است. بدون شک امروزه که فضای بازار ملتهب است اولا سیاستگذاران باید حداکثر تلاش خود را بکنند خودشان سیگنالهای منفی به بازار ندهند و ثانیا با نظارت شدید و قاعدهمند کردن رسانهها از هرگونه پالس منفی ناظر به قیمتها در محیط بازار جلوگیری کنند.
بدترین اتفاق این است که یک مدیر یا یک رسانه این پالس را بدهد که «فلان جنس در حال گران شدن است». یا اینکه «در حال حرکت به سوی یک ابرتورم هستیم». یا اینکه حتی «اگر دقت نکنیم در تورم قرار میگیریم». این سیگنالهای تورمی، با القای التهاب به بازار اولا سوداگران را به احتکار دعوت میکند، ثانیا مردم را برای خرید بیش از حد تشجیع میکند و ثالثا این انتظار را در میان تولیدکنندگان و مصرفکنندگان تقویت میکند که کالا را گرانتر بفروشند و بخرند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست پانزدهم:
♦️جایگاه جمهوریت در اندیشۀ امامین انقلاب اسلامی
ارائه دهنده:
✅ استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق علیه السلام
زمان:
🗓 پنجشنبه ١١ شهریور ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۵ الی ١٧
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
🔶 بین دو مسئلۀ شوم اقتصادی تزاحم پیدا شده است: تورم و رکود. کسانی که اولویت را به تورم میدهند با توصیۀ سیاستهای انقباضی مالی و پولی توأمان (که این توأمان بودن خیلی مسئله را حاد و فاجعهآمیز میکند!) باعث تشدید رکود و بیکاری میشوند و نهایتاً دولتها برای جبران این مسئله، از روی ناچاری، «مجبور» به کسری بودجه بیشتر و خلق پول بیشتر میشوند و این امر، توصیۀ سیاستهای انقباضی توسط آن دسته از اقتصاددانان را تشدید میکند و نتیجه همین شده است که الآن میبینیم: تشدید رکود اقتصادی همراه با تورمهای بالا!
🔶جالب است که در همین اقتصاد رایج و در نظریات اقتصاددانان مشهور، همواره در شرایط رکود تولید، استفاده از سیاستهای انبساطی توصیه میشود و در این زمینه اختلاف نظری وجود ندارد.
🔶 سیاستهای انبساطی چه پولی و چه مالی، همواره و به هر صورت باعث تشدید تورم نمیشود.
🔶 براساس نمودار فوق، در بین سالهای ۱۳۷۸ تا ۱۳۹۰، افزایش نقدینگی نهتنها باعث تورم نشده است که حتی تورم کاهش هم پیدا کرده است. جالب است که در این دوره، رشد اقتصادی بیشتر از سایر دورهها بوده است.
🔶 بنابراین، هم بهلحاظ نظری و هم بهلحاظ تجربی در اقتصاد ایران، سیاستهای انبساطی چه پولی و چه مالی و چه توأمان، میتواند باعث رونق و کاهش تورم بهصورت همزمان شود.
🔶 بنابراین، میتوان مسئله را جور دیگری دید: انبساط پولی و مالی و جهتدهی آن به سمت تولید بیشتر.
🔶 مسئلۀ اصلی ما، چگونگی هدایت نقدینگی و مخارج دولت به سمت تولید است نه فشار آوردن بر دولت برای انقباض بیشتر و نهایتا رکود تورمی شدیدتر!
🆔 @DrSaeedi
اربابان دروغین دنیا قصد داشتند به مسلمانان بفهمانند به افکار و روش غرب در امور اجتماعی نیازمندند و خود تفکر اجتماعی با هویت مستقل ندارند وگرنه اگر مسلمانان این گنج عظیم و کلید رمزگشای ثروت فکری فروآمده از آسمان را بیابند، دیگر نیازی به مکتب فکری غرب وجود نخواهد داشت
#شهید_صدر
و اگر نخبگان ما به منابع الهی رجوع کنند چه تمدنی شکل خواهیم داد ؟
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
10.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
قابل توجه دوستان:
از ابتدای کرونا در خانه ما دیدن اخبار تلویزیون ممنوعه😄
البته من بنا به تکلیفم هرروز اخبار رسمی و غیررسمی رو پیگیری می کنم با علم به اینکه یکی از کارکردهای اخبار در #کرونا بالا بردن آستانه ترس و نگرانی مردم است.
لذا هر دوز خبری را بر ۱۰ یا حتی۱۰۰ تقسیم می کنم تا واقعیت ها رو ببینم.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔴 طناب ما نمیتوانیم به پای فیل ایرانی!
🔹باغ وحش های مختلف دنیا برای نگهداری فیل ، وقتی که او بسیار کم سن است به پایش طنابی میبندند ، طول این طناب به دو یا سه متر می رسد. فیل از همان کودکی میفهمد که بیشتر از دو یا سه متر نمی تواند تکان بخورد . اتفاقی که می افتد این است که آن فیل بزرگ می شود و با این باور که بیش از سه متر نمیتواند حرکت کند خود را محدود می کند . ایران فیل تنومندی است که عده ای می خواهند طناب ما نمیتوانیم را به پای آن ببندند .
🔹درونزایی و پیشرفت اقتصادی برای ایران یک امر دست یافتنی است، کافی است مسئولین و مردم خود را باور داشته باشند.
@Fetan2
Eric Posner, E. Weyl - Radical Markets_ Uprooting Capitalism and Democracy for a Just Society-Princeton University Press (2018).pdf
3.92M
Radical Markets: Uprooting Capitalism and Democracy for a Just Society
Eric A. Posner and E. Glen Weyl
#نظام_های_اقتصادی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
📕بازارهای رادیکال؛ ریشهکن کردن سرمایهداری و دموکراسی برای تحقق جامعهای عادلانه
نویسندگان: اریک پوزنر-گلن ویل
مترجم: علی خرمشاهی
نشر هورمزد
#نظام_های_اقتصادی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd
وضعیت زندگی انسان در چند دهۀ اخیر با رشد نابرابری همراه بوده است. برای مثال در ایالات متّحده از ۱۹۷۰ به اینسو سهم یکدرصد بالای صاحبان ثروت دوبرابر افزایش یافته است. این الگو با شدّت متفاوت در کشورهای دیگر نیز تکرار شده است. وقوع بحرانهای مالی از جمله بحران مالی سال ۲۰۰۸ این سوال را به ذهن متبادر میکند که چارۀ کار چیست؟ چرا لیبرال-دموکراسی که روزی «پایان تاریخ» خوانده شد، از نظر اقتصادی مشکلآفرین ظاهر شد و با دموکراسی به سلطهجویان اجازۀ تحرّک بیشتری داد؟ پوزنر و ویل در این کتاب به ما نشان میدهند که چگونه نبود اندیشههای اقتصادی نو به وضع کنونی انسان منجر شده است. به اعتقاد نویسندگان این کتاب، توان نظریههای اقتصادی چپ و راست تحلیل رفته و پاسخگوی نیازهای انسان امروز نیست. اندیشۀ چپ با سقوط شوروی ناتوانی خود در برآوردهکردن نیازهای انسان را اثبات کرد و همچنین اندیشۀ راست حتی از پایبندی به ارزشهای خود نیز ناتوان است. از همینرو نویسندگان کتاب، با الگوگیری از فعّالیت نوابغ اقتصادی پیش از خود و توجّه به ارزشهای اصلی اندیشههای چپ و راست که امروزه نادیده گرفته میشوند، راهکار عملی خود مبنیبر ایجاد و توسعۀ «بازارهای رادیکال» را مطرح میکنند. راهکاری که با وضعیت انسان امروز که رو به سوی هوش مصنوعی دارد، انطباق داشته باشد؛ راهکاری که بازار را به ساحتهای مختلف زندگیمان توسعه دهد.
🆔 @SSL_Qasd
📕Radical Markets: Uprooting Capitalism and Democracy for a Just Society
نویسندگان:
اریک پوزنر(استاد برجسته دانشکده حقوق شیکاگو)
گلن ویل (اقتصاددان، متخصص طراحی بازار و پژوهشگر ارشد مایکروسافت)
#نظام_های_اقتصادی
#نقد_کاپیتالیسم
🆔 @SSL_Qasd