فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آقای دکتر #سبحانیان عزیز؛
کنترل تورم موجب رکود نمی شود.
اجرای سیاست های تعدیل به بهانه تورم زدایی، رکود را تشدید می کند. تورم را هم از بین نمیبرد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
آقای دکتر #سبحانیان عزیز
کنترل تورم موجب رکود نمی شود. انجام سیاست های تعدیل با بهانه تورم زدایی رکود را تشدید می کند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
خودشون اعتراف میکنند به قدرت و اثرگذاری کشورهای نفتخیز و صاحب منابع انرژی بر اقتصاد و تورمِشان! خودشون میگن ما میتونیم تورمهای آنچنانی بر کشورهای مصرفکننده مثل آمریکا تحمیل کنیم
ولی بسیاری از ما خودمون رو باور نداریم!!!
#حسین_زمانی_میقان
♻️کانال گزیدهگوییهای یک اقتصادخوان
@hzamanim
💢 ساخت کابل برق خورشیدی 2 میلیارد دلاری، زیر دریا، از شیلی به چین
🔰 شیلی در حال برنامه ریزی برای ساخت یک کابل زیردریایی 15000 کیلومتری با هزینه بیش از 2 میلیارد دلار و برای ارسال انرژی خورشیدی به چین است.
در جریان نشست ملی کارآفرینان شیلی، رئیس جمهور شیلی گفت: برق تولید شده بین 200 تا 600 گیگاوات از فتوولتائیک، احتمالأ بوسیله کابل زیردریایی به آسیا منتقل میشود. طول این کابل 15000 کیلومتر خواهد بود و هزینه آن حدود 2 میلیارد دلار پیش بینی شده است.
پروژه موسوم به Antípodas بر اساس پتانسیل عظیم انرژی خورشیدی صحرای آتاکامای شیلی ساخته خواهد شد. در حالی که دما در آتاکاما معمولاً نسبتا معتدل است، اما میتواند تا 130 درجه فارنهایت (50 درجه سانتیگراد) افزایش یابد. این بیابان تقریباً بدون ابر بوده و بالاترین میزان تابش خورشیدی را دارد، از همین روی آن را به مکانی مناسب برای مزرعه پنلهای خورشیدی تبدیل میکند.
چین در حال حاضر فشار شدید انرژی را احساس میکند و برای پر کردن شکافهای عرضه، به شدت بر تولید زغال سنگ تکیه کرده است. این نشان میدهد که چقدر برای چین دشوار خواهد بود تا هم به نیازهای انرژی خود ادامه دهد و در عین حال تعهدات آب و هوایی خود را که به تازگی تجدید و دو برابر شده را برآورده کند.
به نقل از یک منبع ناشناس
#انرژی
#نوآوری
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
ماهیت و روش اقتصاد اسلامی
سلسله جلسات ارائه تخصصی پرفسور درخشان در حوزه اقتصاد اسلامی با همکاری نهاد رهبری در دانشگاه علامه برگزار گردید. در طی این جلسات چارچوب اندیشهای پرفسور درخشان در زمینة اقتصاد اسلامی در قالب یک طرح جدید ارائه شده است.
به همه علاقمندان به #اقتصاد_اسلامی توصیه میکنم این جلسات را از دست ندهید، فوق العاده است.
http://dr-derakhshan.ir/teachings/اقتصاد-اسلامی/post/45/سلسله-جلسات-رویکردی-نو-با-نگاه-اسلامی-در-مطالعات-اقتصادی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
شالوده تفکر و تفسیر امور اقتصادی و راهکارهای اقتصاد دانان برای بهبود شرایط اقتصادی جامعه تابع گرایش فکری اوست. نقطه عزیمت اقتصاددان برای تحلیل، واقعیات جهان اقتصادی است. این واقعیات، نوع تفکر یا تفسیر جهان واقعی توسط او را میسازد. گرایش فکری یا نوع نگاه به امور، واجد اهمیت بسیار است. زیرا چارچوب پژوهش علمی را میسازد. جهانبینی یا چارچوب تفسیر دانشمندان محدوده نظریهپردازی آنان و نحوه گزینش و سازماندهی به دادهها و استخراج واقعیات از تجربه انضمامی را تعیین میکند. این چارچوب تفسیری یا روش کنکاش در امور، تابع قالب ذهنی دانشمند، نسبتاش با رویدادهای انسانی، تعامل با اندیشمندان سرشناس، مطالعه آثار مهم و هر چیز بااهمیت برای اوست. این چارچوب، تایید به روش استقرایی نیست. بلکه گرایشی است که دانشمندان به صورت خودآگاه و ناخودآگاه در ابتدای پژوهش خود در ذهن دارند.
برد، تاریخ به مثابه نگاشتی از ایمان، ۱۹۳۴
تمام دانشمندان، چارچوب تفسیری یا گرایش ذهنی دارند اما متاسفانه هنگام تفکر علمی، از جهانبینی خود آگاهی کامل ندارند.
گروچی،۱۹۴۷، ص۲۹
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
بخشی از کتاب الن گروچی که بسیار متناسب با اقتصاد زمانه ماست. اگر عبرت بگیریم:
وقتی دیگر نمیشد ناکارامدی نظام فعالیت خصوصی را کتمان کرد و سیاست اقتصاد ملی در دوره پسا ۱۹۲۹ (رکود بزرگ) به مدیریت جمعی تمایل یافت، مقبولیت اقتصاد دانشگاهی و گرایش مکانیکی اش نزد بسیاری از افراد کاهش یافت. آشکار شد در جهانی که نظم آن روز به روز دچار تغییر میشود، چارچوب مکانیکی کارایی ندارد. در جهانی که مناسبات اقتصادی بهجای مانده از گذشته را بستر خوبی برای اجرای تغییرات نهادی میدانست، علم اقتصاد که به توهم برتری فکری دچار بود، توجه چندانی به عوامل دگرگونی زندگی اقتصادی نداشت و لذا نمیتوانست ثمربخش باشد. اقتصاددانان اصولگرا بیهیچ بازبینیای به چاپ مجدد آثار قبلی خود میپرداختند. به عنوان مثال اف، دبلیو. تاسیگ در سال ۱۹۳۹ نوشت: «مبانی کتاب حاضر در قیاس با زمان نگارشاش یعنی سی سال پیش، هیچ تغییری نکرده است». با این همه طراحان سیاستهای اقتصاد ملی ناگزیر بودند به منابعی مراجعه کنند که اصولگرایی کمتری داشت.
گروچی، ۱۹۴۷، ص۳۵
آیا سیاستگذاران اقتصاد ملی ما پس از سی سال آزمون نظریات کتب درسی، در نیافتهاند که باید به منابعی رجوع کنند که با این کتابها تفاوت دارد؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
پیشنهاد دکتر زلفی گل مبنی بر ادغام دانشگاههای علوم پزشکی در سایر دانشگاهها، یک پیشنهاد معقول و کاملا مبتنی بر تجارب موفق در کشورهای مختلف دنیاست. نبود نظام تنظیم تعارض منافع در نتیجه ساختار فعلی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که هم متکفل بهداشت است، هم درمان و هم آموزش پزشکی، موجب شده است که قاضی، وکیل و متهم در نظام سلامت کشور از یک دسته خاص یعنی پزشکانی باشد که همگی از یک جا دستور و دستمزد و اعتبار میگیرند. حتی اینگونه نیست که پزشکانی با منافع متباین در کنار هم قرار گرفته باشند تا بتوان نظام نظارتی دقیقی را طرحریزی کرد.
در بسیاری از نقاط دنیا، چنین تعارضاتی با جدا کردن بخش آموزش از بخش درمان و سلامت رخ داده است. به عنوان مثال، در آمریکا یک وزارت آموزش و یک وزارت بهداشت و خدمات انسانی وجود دارد. همه امور آموزشی در شاخههای مختلف تحت نظارت وزارت آموزش است و خدمات حوزه سلامت در جای دیگری مدیریت میشود. از این روست که نمیتوان پزشکانی را یافت که برای ایجاد درآمد بیشتر، از افزایش تعداد پزشک جلوگیری کنند. یا اساتیدی که برای افزایش سطح درآمد خود در مطب و درمانگاه، از دانشجویان خود بیگاری بکشند یا دروس خود را به طور ناقص ارائه کنند تا فرصت بیشتری برای درآمدزایی داشته باشند.
اما در همین حین، متن بسیار گستاخانه و خودخواهانه رئیس سازمان نظام پزشکی منتشر میشود. متنی خجالت آور به این شرح:
وزیر علوم! حد و حدود حریم دیگر وزارتخانهها را رعایت کنید. وضعیت افتخار آمیز در نظام سلامت کشور، ماحصل تلاشهایی است که صورت میگیرد. کسی بهتر از ما دلسوز نظام سلامت نیست و ما میدانیم این طرح ادغام، غیر کارشناسی است. این ادغام به ضرر سلامت جامعه خواهد بود و ما اجازه نمیدهیم با جان مردم بازی شود. عدد مد نظر ما جهت افزایش تعرفههای پزشکی، ۶۰ درصد است که تضمین کننده خدمات مناسب خواهد بود. در غیر این صورت ما تعرفهها را امضا نخواهیم کرد.
به گمانم با دیدن این متن، نیازی به توضیح بیشتر نیست.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دو تحصن مردمی با دو پوشش رسانهای متفاوت
آقای جبلی اگر بناست رویکرد سازمان صدا و سیما تغییر کند، نباید بین مردمی که در رودخانه زاینده رود تحصن میکنند و اعتراض خود را (به حق یا به ناحق) فریاد میزنند و مردمی که در تحصنهای ضد اجباریسازی واکسن (به حق یا به ناحق) شرکت میکنند تفاوت بگذارید.
شما فریاد مردم را منتقل کنید. ممیزی را بگذارید برای خود مردم و مراکز مسئول...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⚜️ نظریه بازار ضد عدالت است (۱)
✍️ دکتر سید مهدی زریباف
🔸 مفهوم بازار یکی از مشهورترین انگارههای ضد عدالت است. نظریه بازار اگر مطلق انگاشته شود و بهعنوان محور یک علم یعنی Market theory در نظر گرفته شود، ضد عدالت است. اصلاً بازار آمده است که عدالت نباشد و فضایی را به نفع اغنیا و مستکبرین ایجاد کند. در حقیقت نظریه بازار کمک به طاغوت است اما در کتابها طوری مطرح میشود که بازار عین عدالت است.
🔹 اغلب متفکران، جریانهای فکری و مکاتب در خصوص عدالت بحث و گفتوگو میکنند و این مسئله در حوزههای مختلف اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی قابل بحث و مناقشه است. همین امر نشان میدهد که عدالت یک امر فطری است.
🔹 وجه تمایز اسلام با سایر مکاتب در خصوص عدالت بسیار روشن است. نمیتوان تماماً مکاتب را نفی کرد. زیرا که هر یک از مکاتب بهاندازه معرفت و فهم خودشان بخشی از حقیقت عدالت را درک میکنند. این هم بهلحاظ فطری بودن مورد احترام است. البته یک تذکری که لازم است در این خصوص مطرح شود این است که برخی دشمنان عدالت هستند و کسانی که اعتقادی به عدالت در نظام تکوین ندارند و عمدتاً هم در مکاتب شیطانی هستند، آنها هم صحبت از عدالت میکنند اما منظورشان از عدالت، ظلم است و تلاش میکنند از این مفهوم مقدس استفاده ابزاری کنند و در مخالف خودش به کار بگیرند و این خودش در نظریات اقتصادی مدرن و اقتصاد نئوکلاسیک دارای انگارههای زیادی است.
🔰 ادامه مطلب:
🔗 http://zaribaf.qasd.ir/articles/602#start
💠 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گزیدهای از برنامه "در مسير پيشرفت" با همت سیمای قم و بسیج سازندگی
دوشنبهها ساعت ۸ شب
اقدام تحسینبرانگیز در شناسایی، راهنمایی و ارائه تسهیلات توسط بسیج سازندگی جهت حمایت از مشاغل خرد و خانگی ( رکن اساسی اقتصاد مردمی ) 👌
عزیزان متقاضی "تسهیلات خرد" در "استان قم" میتونند نام و نام خانوادگی خود رو به شماره ۳۰۰۰۰۲۵۱ ارسال کنند.
@hzamanim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ حکم حکومتی در مورد حذف جادوی دلار
🆔 🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #دیدار_نخبگان_با_رهبر_انقلاب/ محمد امینی رعیا: در حال حاضر مدیریت ناکارآمد در کشور هزینه ندارد و اگر مدیران به دلیل ترک فعل ها محاکمه نمی شوند
🔸اگر تسهیلات کلان بانکی شفاف و نظارت میشد یک بانک خاص نمیتوانست ۴۰ برابر سقف قانونی برای ساخت یک مال تسهیلات بدهد!
🔸دفتر رهبری اهتمام لازم برای سیاستهای اقتصادی را ندارد و اعضای اقتصادی دفتر برای کشور گاهی هزینه سازی هم میکنند
🆔 🔆 موسسه فقه اقتصادی طیبات
👇👇👇👇👇👇
🆔 @tayebat_public
🌐 Tyb.ir
⚜️ آزموده را آزمودن خطاست (۱) (نقدی بر کلیات نقشه راه رشد غیرتورمی وزارت اقتصاد)
✍️ محمدجواد معصومینیا
🔹 مدتی است وزارت اقتصاد اقدام به انتشار کلیات نقشه راه رشد غیرتورمی کرده است. این برنامه همانند همه برنامههایی که تاکنون توسط متولیان امر تدوین شده است از همه مشکلات از جمله کنترل تورم، برگشت ثبات به اقتصاد، کنترل رشد مخارج دولت، ... و حل این مشکلات سخن گفته است. طراحان این نقشه راه با ذکر بخش زیادی از مشکلات سعی کردهاند به مخاطب القا کنند که این برنامه سعی در حل همه مشکلات کشور دارد اما...
🔹 هرچندکه در این کلیات ذکر شده است که «در یکی از بالاترین نقاط تورم در تاریخ ایران و یکی از پایینترین نقاط درآمد سرانه که دولت سیزدهم بر سر کار آمده است کشور نیازمند الگوی کلان با محوریت مهار تورم و تقویت تولید و رشد اقتصادی است»، اما در ادامه با ذکر این نکات که «امروزه رشد اقتصادی نیز محقق نمیشود مگر با کنترل تورم، برگشت ثبات به بازارها و پیشبینی کردن اقتصاد» و «ارائه سه محور برای مهار تورم در سه حوزه سیاست پولی، سیاست ارزی و سیاست بودجهای» مشخص میشود که کنترل تورم مهمترین لنگر سیاستی مدنظر تهیه کنندگان این طرح بوده است.
🔸با وجود اینکه «تمرکز بر ابرپروژه های پیشران تولید با بیشترین پیوند و خلق مزیت» راهکار هوشمندانه و امیدبخشی برای خروج از شرایط کنونی است اما راهکارهای پیشنهادی برای تحقق آن غیرهوشمندانه و ناامیدکننده است. راهکارهای ذکر شده عبارتاند از:
🔰برای مشاهده ادامه مطلب در سایت قصد، به لینک زیر مراجعه نمایید:
🔗 http://public.qasd.ir/articles/603#start
💠 @QasdWay
⚜️ مالیات پنهان ۱۰ میلیون تومانی بنزین!
✍️ دکتر محمدجواد توکلی
❎این روزها از زبان دولتمردان بسیار می شنوید که ما به مردم یارانه پنهان می دهیم آن هم ناعادلانه، مثلاً می گوید قیمت واقعی بنزین لیتری ۱۴ هزار تومان است ولی ما می دهیم ۳ هزار تومان یعنی ۱۱ هزار تومان یارانه می دهیم.
✳️چون یارانه دادن یعنی دادن مبلغی کمکی، اگر دقیق بگوییم شما به مردم تخفیف می دهید به جای اینکه بنزین را بدهید لیتری ۱۴ هزار تومان می دهید ۳ هزارتومان، ولی صبر کنید چرا نگوییم ما بجای اینکه بنزین را به شما بدهیم لیتری ۳۰۰ هزار تومان می دهیم ۳ هزار تومان؟
❇️میگویند ما بنزین را می توانیم صادر کنیم لیتری ۵۰ سنت که با نرخ دلار ۲۸ هزار تومانی می شود ۱۴ هزار تومان ولی به شما می دهیم ۳ هزار تومان پس ۱۱ هزار تومان تخفیف دادیم و یارانه پنهان
❇️یا می گویند در فرانسه بنزین لیتری ۱ یورو و ۴۷ سنت است که با یورو ۳۲ هزار تومانی می شود ۴۷ هزار تومان ولی ما به شما می دهیم ۳ هزار تومان پس ۴۴ هزار تومان به شما تخفیف دادیم و یارانه پنهان
⁉️ولی یک مقدار صبر کنید آیا ما با دادن بنزین ۳ هزار تومانی به مردم کمک می کنیم و فرانسه با دادن بنزین لیتری ۴۷ هزار تومانی به مردم کمک نمی کند؟
✅مشکل در همینجا ست، شهروند فرانسوی به طور متوسط ساعتی ۱۰ یورو دستمزد می گیرد یعنی با یورو ۳۲ هزارتومانی ساعتی ۳۲۰ هزار تومان ولی شهروند ایرانی به طور متوسط ساعتی ۳۰ هزار تومان می گیرد. پس اینجا به شهروند فرانسوی ۲۹۰ هزار تومان بیشتر کمک می شود.
✳️حال بیاییم مقایسه کنیم، شهروند ایرانی ساعتی ۳۰ هزار تومان می گیرد و ۳ هزار تومان پول بنزین می دهد یعنی ۱ دهم درآمد ساعتی اش، شهروند فرانسوی ۳۲۰ هزار تومان می گیرد و ۴۷ هزار تومان پول بنزین میدهد یعنی ۱.۴ دهم درآمد ساعتی اش را می دهد یک لیتر بنزین می خرد. پس خیلی تفاوت چندانی نیست.
✅بسم الله شما هم به شهروند ایرانی ساعتی ۳۲۰ هزار تومان دستمزد بدهید و بنزین را هم لیتری ۴۷ هزار تومان به او بفروشید! اگر نمیتوانید دستمزدش را بالا ببرید بیایید۲۹۰ هزار تومان به او یارانه بدهید تا از پس خرید بنزین لیتری ۴۷ هزار تومان و سایر اقلام برآید. به عنوان یک برآورد حداقلی برای ۴۰ ساعت این مابه التفاوت را بدهید. بر این اساس باید ۱۱ میلیون و ششصد هزار تومان به او ماهانه یارانه بدهید تا کمی شبیه شهروند فرانسوی شود(اگر برای ۱۴۰ ساعت کار ماهانه بخواهیم پرداخت کنیم که مبالغ بسیار بالا خواهد رفت)
✅ما با نگرفتن ۴۴ هزارتومان از شهروند ایرانی بابت هر لیتر بنزین ماهی حدود ۱.۵ میلیون تومان بابت ۴۰ لیتر بنزین در مقایسه با شهروند فرانسوی تخفیف و یارانه پنهان میدهیم ولی ۱۱.۵ میلیون تومان هم به او نمی دهیم، یعنی به طور خالص ماهانه ۱۰ میلیون تومان از او مالیات پنهان می گیریم .
✅✳️ حالا ما ۱.۵ میلیون تومان یارانه پنهان می دهیم و ماهی ۱۱.۵ میلیون تومان نمی دهیم یا مالیات پنهان می گیریم، پس در نهایت مردم ماهی ۱۰ میلیون تومان طلبکار می شوند نه یک میلیون و نیم بدهکار به اسم یارانه پنهان!
https://eitaa.com/eqmoq2
💠 @QasdWay
❓آیا کینز پول را خنثی میداند؟
❌خیر❌
کینز پول را عاملی لازم برای تسهیل کارکرد اقتصاد میداند.
در ادامه به نکاتی از نظریه عمومی کینز دقت فرمایید.
کینز در شناسایی و تبیین عوامل اساسی مؤثر بر محصول کل اقتصاد، بر دو عامل پول و کار تأکید میکند. به اعتقاد او «یک نظام پولی لزوماً نظامی است که در آن دیدگاههای متحول دربارۀ آینده قادرند بر مقدار اشتغال و نه صرفاً جهت آن، تأثیر بگذارند» (Keynes, 1936: 10).
او پول را بهمثابۀ روغنی میداند که فعالیت نظام اقتصادی را تحریک میکند (Keynes, 1936: 112). همچنین او واحدهای کار را بهعنوان تنها واحدهای فیزیکی میداند که در کنار پول و زمان، در مطالعۀ نظام اقتصادی مورد نیاز است (Keynes, 1936: 136).
و بدین ترتیب، نتیجه میگیرد که دستمزدهای پولی تعیینکنندۀ ثبات نظام اقتصادی هستند نه دستمزدهای واقعی به باور کلاسیکها (Keynes, 1936: 150).
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
❓آیا اقتصاد سرمایهداری یک نظام است.
🔺هایک این گونه پاسخ میدهد:
به باور هایک، هیچکدام از اصطلاحات «لیبرالیسم» یا «دموکراسی»، «سرمایهداری» یا «سوسیالیسم» امروزه بیانگر نظامهای جامعی از اندیشهها نیستند بلکه «اینها بیانگر تجمیع اصول و واقعیتهایی هستند که برحسب اتفاق تاریخی با این واژهها ارتباط پیدا کردهاند» (Hayek, 1948: 3).
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔘تجارت خارجی ایران در هشت ماهه ۱۴۰۰ از نظر وزنی ۴۳.۵٪ و از نظر ارزشی ۴۰٪ افزایش یافته است. ضمنا FATF از اسفند ۹۸ ایران را در لیست سیاه خود قرار داده است.
✍ سید یاسر جبرائیلی
📢مردم عزیز ایران یادتان هست گفتند وارد لیست سیاه شویم تجارتمان صفر خواهد شد؟! یادتان هست خواستند تحریم را به داخل مرزها بکشانند؟
پ.ن. در سرمقاله ۲۷ آذر ۹۸ روزنامه فرهیختگان پوچ بودن ادعای صفر شدن تجارت خارجی ایران در صورت ورود به لیست سیاه را با استناد به سوابق تجارت خارجی کشور نشان داده بودم.
بخشی از سرمقاله؛
🔸️یکی از تاکتیکهای لیبرالهای ایرانی برای پیشبرد پروژه هضم جمهوری اسلامی در نظم غربی، این بوده که در فضای عمومی کشور به خوف و رجاهای کاذب دامن زده و ببرها و بهشتهای کاغذی بسازند؛ مردم را از ببر بترسانند و وعده بهشت دهند تا زمینه پیشبرد اهدافشان در کشور فراهم شود. طبیعتا این جریان برای اثبات واقعیبودن وعدههای کاغذیاش، هیچ استناد و استدلالی در دست ندارد. لذا همه همّ خود را مصروف این میکنند که مردم فرصت لمس واقعیت این ببرها و بهشتهای کاغذی را پیدا نکنند. به همین جهت، راه از بین بردن خوف و رجاهای کاذب و ساختگی، جز کمک به مردم برای لمس واقعیات نیست.
🔸لیبرالهای ایرانی میگویند درصورت عدم رعایت الزامات FATF، تجارت ایران با خارج دیگر ممکن نخواهد بود. مقامات اجرایی دولت، شخصیتهای سیاسی و رسانههای حامی این رویکرد، تقریبا روزی نیست که فریاد نزنند «تصویب لوایح FATF برای همراهی با اقتصاد جهانی ضروری است»، «اگر میخواهیم با دنیا مبادلات تجاری داشته باشیم، باید الزامات بینالمللی را بپذیریم»، «اگر این لوایح تصویب نشود، درواقع دور تجارت با جهان سیمخاردار میکشیم»، «اگر لوایح مرتبط با FATF را تصویب کنیم ممکن است فشار بیشتر نشود»، «اگر ایران در لیست سیاه FATF قرار گیرد، دستش برای مبادلات تجاری با جهان باز نخواهد بود»، «اگر ایران به لیست سیاه FATF بازگردد، باید فاتحه تجارت و اقتصاد را خواند»، «قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF بهمعنای محدود شدن مبادلات تجاری است» و صدها و بلکه هزاران شعار دیگر که چنانکه اشاره شد، هیچگونه پشتوانه استدلالی و استنادی قابل اعتنایی ندارد.
🔸آمارهای رسمی بانک مرکزی و گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهند طی دوره 1387 تا 1398، حجم تجارت خارجی غیرنفتی ایران، چه در حالت حضور در لیست سیاه FATF و چه در حالت تعلیق از لیست سیاه و فراتر از آن، چه در زمان اعمال تحریمهای سال 1390، چه پس از اجرای برجام و چه پس از خروج آمریکا از برجام، تقریبا بین 80 تا 100 میلیارد دلار در نوسان بوده است و از هیچ یک از این رویدادها متاثر نشده است.
@syjebraily
💠 @QasdWay
🌅 *«اگر گذر تان به بهشت زهراء افتاد!.»*
⬅️ سعی کنید حتما به مزار این دو قلو ها سر بزنید!.
برادران دو قلوی غریبی که هیچ گاه پدر یا مادری به خود ندیده اند و کسی زائر مزار شان نبوده است!.
من سال ۶۱ و در اوج جنگ ایران و عراق ثابت و ثاقب شهابی نشاط، را برای اولین بار در منطقه سومار دیدم.
دو برادری که آماده بودند تا به عنوان امداد گر در خدمت جنگ باشند!، طوری که هم رزمان این دو برادر شهید نقل می کردند وقتی پست چی نامه ها را به خط مقدم می آورد معمولاً ثابت و ثاقب غیب شان می زد!.
یک بار یکی از رزمندهگان متوجه شده بود که وقتی همه سر گرم نامه خواندن هستند و خبر سلامتی خانواده و عکس های شان را با خوش حالی نگاه می کنند این برادران دو قلو دست در گردن هم در کنج سنگر، های های گریه می کنند!.
بعد ها که موضوع را جویا شدیم، فهمیدیم آن ها بی سر پرست هستند.
و در پرورش گاه بزرگ شده اند، هر بار دل شان می شکند که کسی آن سوی جبهه چشم انتظار شان نیست.
عکس های کودکی و زنبیل قرمزی که در آن سر راه گذاشته شده اند، را بغل کرده، گریه می کنند.
جنگ شوخی بر دار نیست، زن و بچه و برادر و دوست و رفیق نمی شناسد، او نمی فهمد که وقتی از دار دنیا فقط و فقط یک برادر داری یعنی چه!؟.
جنگ بی رحم است، این دو برادر حتی مرخصی هم نمی رفتند، چون کسی پشت جبهه چشم به راه شان نبود!.
پس از مدتی تلاش و فدا کاری ثاقب برادری که فقط چند ثانیه از ثابت بزرگ تر بود، بهشدت مجروح و در نهایت شهید شد و بردارش را تنها گذاشت!.
اما مگر ممکن است کسی که در این دنیا تنها یار و غم خوار و مونس تنهایی اش برادرش بوده، او را تنها بگذارد و این چنین شد تا ثابت دوری برادر را تاب نیاورد و تنها به فاصله ی چند ساعت طوری که هنوز جنازه ی برادر را به پشت جبهه منتقل نکرده بودند، او نیز بر اثر استنشاق گاز های شیمیایی شهید شود!.
و اما قصه ی پر غصه ی این دو برادر شهید به نقل از دفتر خاطرات خود شان: روزی شخصی ثاقب و ثابت را پشت به یک دیگر داخل زنبیل کوچک قرمز رنگی گذاشته بود، زیر شُر شُر باران کنار درب ورودی بهزیستی رها می کند!.
حال درد نان بوده یا درد جان کسی نمی دانست! از آن پس بود که آن زنبیل کوچک شده بود تنها یاد گاری از پدر و مادر ندیده ی شان.
ثاقب و ثابت سال ها از کرمانشاه و غرب کشور گرفته تا اهواز و خرمشهر به هر کجا که اعزام می شدند در درون ساک شان اعلامی ههایی را به هم راه داشتند که، عکسی از دوران کودکی شان به هم راه دست نوشتهیی به این مضمون به در و دیوار شهر ها می چسباندند:« پدر و مادر عزیز از آن روزی که ما را تنها در کنار خیابان رها کردید و رفتید، سال ها می گذرد حال امروز دیگر ما برای خود مان مردی شده ایم ولی هم چنان مشتاق و محتاج دیدار شماییم!».
ولی هیچ گاه از پدر و مادر شان خبری نشد ( شاید هم مرده بودند ).
اما از شیر خوار گاه تا آسمان برای این دو برادر راه طولانی و پر پیچ و خمی نبود...
آن چه که امروز از ثاقب و ثابت شهابی نشاط، باقی است دو قبر مشکی رنگ شبیه به هم و در کنار هم در قطعه ی ۵۰ گل زار شهدای بهشت زهراء است.
سعی کنید اگر چنان چه روزی گذار تان به بهشت زهراء افتاد سری به گل زار شهداء قطعه ی ۵۰ ردیف ۶۷ شماره ی ۱۹ و ردیف ۶۶ شماره ۱۹ این دو برادر شهید غریب آرام کنار یک دیگر خفته اند.
آنان شب های جمعه هیچ گاه پدر و مادری زائر مزار شان نبوده است و سخت چشم به راه پدر و مادر و دوستان اند.
توجه کنید که آن ها خیلی غریب اند، هیچ کس را ندارند، ولی به گردن تکت ک ما حق دارند!.
لطفاً برای شادی روح همه ی در گذشته گان که دست شان از دنیا کوتاه است، به خصوص این دو برادر شهید و غریب فاتحه و صلواتی قرائت کنید.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
قریب به دوسال از پشت پرده اقتصادی #کروناهراسی گفتیم بازهم میگوییم ولی کو گوش شنوا !!! فقط با خبرپردازی سویه جدید کرونا به نام اُمیکرون ده دلار قیمت نفت سقوط کرد! حالا شما بدو دنبال واکسن...
پرتقالفروش هم پیداست نمیخواد دنبالش بگردی✋
#حسین_زمانی_میقان
♻️کانال گزیدهگوییهای یک اقتصادخوان
@hzamanim
برای تطبیق یک حکم بر یک موضوع، علاوه بر اقتصاد، دانش فقه هم لازم است. و علاوه بر این دو، توانایی تطبیق.
مسئله به این راحتیها نیست. وگر نه فقها و اقتصاددانان اسلامی سالها بود در این مورد به اجماع رسیده بودند.
مسئله به شدت اختلافی است.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
حتی یک طنزپرداز هم نمیتونست با ساعتی تفکر به چنین راهکار خنده داری برسد.
برای راهکار اقتصادی بحران آب میگوید آن را در #بورس عرضه کنیم.
جناب الحسینی بزرگوار
اگر راهکارهای شما محدود به فضای مجازی و اقتصاد آنلاین بود حرفی نبود اما لابی سنگین شما در عرضه این منویات عیانه..
نکنید..🙏
آب مایه ی حیاته
مایه ی نوسانگیری و بازارگردانی شما نیست.
آب دیگر فقیر و غنی و کارگر و کارفرما نمی شناسد.
شما را به همان اقتصاد جهانی که می پرستید قسم، روح آن مرحومان را در گور نلرزانید.
خود اسمیت و فریدمن هم فکر نمیکردند نظرات استعماری شان انقدر به لجن کشیده شود.
حرمت نگه دارید.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi