🔴خبری که نباید لابلای اخبار حاشیهای گم شود
◾️ حرکت اولین قطار باری بین المللی از چین (منطقه هوی نینگ شیا) به مقصد ایران (بندر انزلی)، از مسیر قزاقستان و دریای خزر (بصورت یک کانال حمل و نقل بینالمللی ریلی و دریایی)، با کاهش مدت زمان ۲۰ روزه و صرفه جویی مالی حدود ۹۰۰ دلاری برای هر کانتینر (نسبت به مسیر قبلی)، میتواند باعث توسعه تبادلات تجاری ایران و چین و همچنین افزایش نقش ترانزیتی کشورمان در منطقه (با ایجاد زمینه اتصال ارزانتر چین به کشورهای غرب آسیا) شود!
#دیپلماسی_فعال
#خبر_خوب
#بیش_باد
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
دکتر حمیدرضا مقصودی
🔴خبری که نباید لابلای اخبار حاشیهای گم شود ◾️ حرکت اولین قطار باری بین المللی از چین (منطقه هوی نی
بهترین خبری که در سالهای اخیر در اقتصاد شنیده ام با فاصله از سایر خبرهای خوب...
این یعنی طلیعه تمدن تجاری زمینی ایران محور...
پیام وارده:
*حکم غذا خوردن در خانه میت بعد از دفن میت چیست؟*
امام صادق عليهالسلام میفرماید:
" الاکل عند اهل المصیبه من عمل الجاهلیه. "
*یعنی: غذا خوردن نزد مصیبتزدگان با خرج آنان، از رفتارهای جاهلیت است و سنت* *پیامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) فرستادن غذا برای مصیبتزدگان است.*
*من لایحضره الفقیه، ج۱ ص۱۸۲*
بر اساس حدیث فوق، پس از شهادت جعفر بن ابیطالب (جعفر طیار) پیامبر(صلی الله علیه و آله) دستور داد به خانه جعفر غذا بفرستند تا خانوادهاش جز مصیبت از دست دادن جعفر، دغدغه دیگری نداشته باشند. براساس سنت پیامبر، اگر حتی صاحبان عزا دیگران را برای غذا خوردن در خانه متوفی دعوت کنند شایسته نیست بروند زیرا غذا خوردن نزد اهل مصیبت و در منزلشان از اعمال مردم قبل از ظهور اسلام و دوره جاهلیت بوده است
همچنین در حدیث آمده
زمانی که حضرت جعفر طیار(علیه السلام) در جنگ موته شهید شد پیامبر(صلی الله علیه و آله) از حضرت فاطمه(سلام الله علیها) خواست که به نزد اسماء همسر جعفر و خانوادهاش برود و برایشان غذا تهیه کند، بعد از این دستور پیامبر، میان مسلمانان رسم شد که وقتی کسی دچار مصیبت میشد همسایگان و خویشان او برایش غذا تهیه کرده و میبردند
سنت عقلانی و قرآنی اسلام اقتضا میکند تا در جهت همدردی با مصیبتزده و کاهش فشار روحی و روانی شرایط به گونهای فراهم شود که او در مدت عزاداری دغدغه نداشته باشد
در روایات شیعی و سنی با استناد به حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و اله و سلم) در شهادت جعفر بن ابیطالب، تصریح شده که مستحب است خویشان و نزدیکان متوفی در تهیه غذا و فراهم آوردن برخی امکانات، به خانواده او که دچار تألمات روحی شدهاند یاری رسانند و از آنان مراقبت و به آنها مهربانی کنند. به فرموده امام صادق عليهالسلام از همان زمان، این کار به صورت «سنت» درآمد
بعد از دفن، مستحب است صاحبان عزا را سر سلامتی دهند ولی اگر مدتی گذشته است که به واسطه سرسلامتی دادن مصیبت، یادشان میآید، ترک آن بهتر است و نیز مستحب است تا برای اهل خانه میت غذا بفرستند و غذا خوردن نزد آنان و در منزلشان مکروه است
متأسفانه آداب مجالس عزای میت امروزه از مسیر اصلی و اسلامی خود خارج شده و مصیبت بلکه مصیبتهای دیگر را بر مصیبتزده تحمیل میکند؛ زیرا افزون بر صرف هزینههای سنگین برای خرید قبر و تهیه وسایل کفن و دفن و ختم؛ مصیبت زده باید با توجه به هزینههای سنگین امروزی پذیرای افرادی باشد که برای تسلای خاطر و تعزیت بر مصیبتزده وارد میشوند و علاوه بر مصیبت اصلی هزینههای گزاف بیموردی را متحمل شود.
از نظر آموزههای اسلام، تحمیل هزینه پذیرایی از مردم بر مصیبتزده، از سنتهای غیرعقلانی است..
حدیث/من لایحضر الفقیه،ج۱ص۱۸۲
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⚡سود روزانه این تحول را محاسبه کنید!
حرکت نخستین قطار باری بینالمللی از مبدا چین به ایران که زمان لازم برای انتقال کالا را ۲۰روز کاهش میدهد، یک دستاورد مهم و از نتایج راهبرد نگاه به شرق است؛ راهبردی اقتصادی که لیبرالهای ایرانی -از فرط نگاه ایدئولوژیک به رابطه با غرب- تلاش کردند ایدئولوژیکش بنامند. تعلق ایدئولوژیک جریان لیبرال به رابطه با غرب و متمرکز ساختن همه ظرفیت سیاست خارجی برای ایجاد رضایت در دولتهای غربی در حوزههای مختلف - از هستهای تا حقوق بشر و منطقه- نه منجر به رضایت غربیها شده و نه حاصلی اقتصادی داشته است؛ بلکه باید گفت هم زیان و هم عدمالنفع فراوان تجربه کردهایم.
زیان میلیونها دلاری و چند صدمیلیون دلاری که هر روز از زبان عناصر سیاسی جریان لیبرال بابت تاخیر در اجرای برجام بیان میشد، واقعی نبود؛ و اجرای برجام و بیحاصلی آن، توهم بودن این سخنان را آشکار ساخت. زیان واقعی، چشم بستن و بلکه دست رد زدن بر ظرفیتهای شرق بود که امروز میبینیم میتوانست چه دستاوردهایی را برای کشور رقم زند. درباره آثار این تبادل ریلی کالا و کاهش زمانی قابل توجه انتقال بار، اهل تجارت باید نظر دهند و فوایدش را بیان کنند؛ اینک باید سود روزانه این تحول را محاسبه کرد.
اما آنچه از نظر راهبردی حائز اهمیت است، آشکار شدن ثمرات راهبرد نگاه به شرق است که رهبر حکیم انقلاب اسلامی سالهاست بر آن تاکید دارند و روی زمین مانده است.
@syjebraily
آخرالزمان شده!
هرآنچه طرفدار اقتصادی دولت قبل بوده
امروز مدافع دولت فعلی هست.
هرچه اقتصاددان منتسب به جریان انقلاب
منتقد دولت است.
وزیر معتقد به اقتصاد مقاومتی عنصر ناهماهنگ میشه و استعفا میده
سازمان برنامه لیبرال یادگاری از دولت قبل استوار و ماندگاره..
ترسیم صحنه جالبیست!
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
🔸 بهگفتهی مسئولان بانک مرکزی، «رمزریال» از شهریور امسال وارد مرحلهی اجرایی میشود و به این ترتیب باید انتظار داشت که یک انقلاب بزرگ در حوزهی اقتصاد و بهتبع آن سایر حوزهها رقم بخورد که این انقلاب مشخصاً متکی بر «فضای سایبر» و دانش «سایبرنتیک» است.
🔸 به دلیل اینکه فضای مطالعات کارشناسی این پدیده در کشور ما چندان شفاف نیست، لازم است محیطهای علمی و دانشگاهی به تبیین، تحلیل و نقد این پدیده بپردازند و مزایا و معایب آن را روشن کنند.
🔸 از آنجا که بر اساس توضیحات مسئولان بانک مرکزی به نظر میرسد که «رمزریال» یک CBDC (یعنی ارز دیجیتال بانک مرکزی: Central Bank Digital Currency) است، تصمیم گرفتم کتاب موجز و همهفهم
"CBDC: Why is a digital currency with an expiry date a very dangerous solution?"
اثر Rafal Ganowski که اخیراً منتشر شده است را به فارسی ترجمه کنم، تا بهعنوان یک منبع بتواند مورد استفادهی علاقهمندان و دغدغهمندان این حوزه قرار گیرد.
🔸 این ترجمه بهصورت قسمتبندی شده طی چند روز متوالی از طریق این کانال منتشر میشود و انشاءالله نسخهی کامل آن در قالب کتاب بهزودی توسط آزمایشگاه پژوهشی فضای سایبر داتشگاه تهران ( @ut_cyber ) عرضه خواهد شد.
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 با این حال، متأسفانه در سال ۲۰۲۰، با درگیر شدن بانکهای مرکزی در سراسر جهان در پژوهشهای مربوط به امکان صدور ارز دیجیتال بانک مرکزی (CBDC)، که اغلب بهعنوان معادل دیجیتالی پول نقد معرفی شد، بهطور قابل توجهی افزایش یافته است - برخی از کشورها می خواهند چنین پولی را بهصورت «دارای تاریخ انقضا» (expiry date) معرفی کنند.
بر اساس تحقیقات بانک تسویه بین المللی مستقر در بازل -در پایان سال ۲۰۲۰، ۸۶ درصد از ۶۵ بانک مرکزی مورد بررسی در جهان درگیر پژوهش در مورد مسائل CBDC بودند.
🔸 اولین کشوری که پول دیجیتال بانک مرکزی (اما بدون تاریخ انقضا) به نام Sand Dollar معرفی کرد، کشور باهاما در اکتبر 2020 بود. سپس، در اکتبر ۲۰۲۱، اولین کشور در آفریقا و دومین در جهان CBDC، یعنی eNaira در نیجریه راهاندازی شد و بدین ترتیب جعبه پاندورا (Pandora's box)
باز شد.
🔸 پیشرفتهترین بانکهای مرکزی در این زمینه در حال حاضر عبارتند از: اتحادیه اروپا (بانک مرکزی اروپا)، ایالات متحده آمریکا، چین، ژاپن و سوئد. با این حال، اولین کشور در جهان که بهطور رسمی پول دیجیتال را با تاریخ انقضا وارد گردش کرد، چین است.
🔸 موضوع ارز دیجیتال بانک مرکزی بهطور کلی در جامعه بسیار کم شناخته شده است، من فکر میکنم که حدود ۹۰ درصد از مردم در سراسر جهان هرگز چیزی شبیه به آن نشنیدهاند. حیف است، زیرا این موضوع برای همهی ما بسیار مهم است. معرفی CBDC با حذف تدریجی پول نقد نیز مرتبط است. در واقع، حتی هیچ کس تا به حال از شهروندان نپرسیده است که آیا با آن موافقت کرده اند یا خیر و ما باید حق داشته باشیم که ارادهی خود را در این زمینه مثلاً در یک همهپرسی ابراز کنیم.
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/131
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
✳️ فصل اول:
مقدمه
🔸 چند سال پیش، اگر کسی به من میگفت که ما در معرض خطر معرفی پول دیجیتال با تاریخ انقضا هستیم، احتمالاً با او به عنوان فردی برخورد میکردم که داستانهای ترسناک علمی-تخیلی آیندهنگرانه یا تئوریهای توطئهی کمارزش را خوانده است، یا بهسادگی به این فکر میکردم که او بهنوعی دیوانه است؛ و جای تعجب نیست، زیرا چنین نسخههای ضد آرمانشهری از آیندهی تمامیتخواهانه (totalitarian) تاکنون دیدگاه نویسندگانی مانند جورج اورول (George Orwell)،
یانوش زایدل (Janusz Zajdel) یا آلدوس هاکسلی (Aldous Huxley) بوده است.
🔸 در چند یا شاید ده سال گذشته - و به ویژه از مارس ۲۰۲۰ - تغییرات در جهان بهقدری سریع رخ داده است که بسیاری از ما حتی از آن آگاه نیستیم. متأسفانه، اینها تغییرات قانونی بسیار گستردهای است که حقوق و آزادیهای مدنی ما را به شیوهای بسیار خطرناک همراه با تغییرات خطرناک در حوزه مالی و همچنین با استفاده از فناوریهای بسیار مدرن محدود میکند.
🔸 و همهی اینها ظاهراً به نام ایمنی، بهداشت و به بهانهی مبارزه با تروریسم یا پولشویی انجام میشود. با این حال، همانطور که بنجامین فرانکلین (Benjamin Franklin) گفته بود: «کسانی که از آزادی اساسی دست میکشند تا کمی ایمنی موقت بخرند،
نه سزاوار آزادی هستند و نه ایمنی».
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/130
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔸 شخصاً هیچ مخالفتی با تکنولوژی مدرن ندارم، اما به این شرط که هر شخص با حق حاکمیتی دارد که انتخاب کند که آیا میخواهد بهصورت نقدی پرداخت کند یا مثلاً از طریق CBDC، نقدی، کارت اعتباری یا انتقال بانکی. با این حال، همه چیز به این واقعیت اشاره دارد که دولتها با استفاده از اقدامات قانونی بهظاهر بیگناه، بهتدریج پول نقد را حذف کرده و CBDC را معرفی میکنند. در نتیجه، ما در حال حرکت بهسمت جامعهای بهاصطلاح بدون پول نقد هستیم
که اغلب برخلاف میل شهروندان است.
🔸 ممکن است بسیاری از شما فکر کنید که CBDC نوع خاصی از ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین یا اتریوم است و بنابراین راهحل خوبی برای جامعه است. با این حال، هیچ چیز اشتباهتر از این نمیتواند باشد.
🔸 در این کتاب میخواهم به شما توضیح دهم که ارز دیجیتال بانک مرکزی چیست و انواع اصلی آن چیست. من همچنین به این سؤال پاسخ خواهم داد که تفاوت بین CBDC و ارزهای دیجیتال چیست.
من همچنین به شما خواهم گفت که چگونه CBDC در عمل بهعنوان مثال از سه کشور به نظر میرسد.
همچنین به شما توضیح خواهم داد که چرا بانکهای مرکزی اینقدر مشتاق وارد کردن CBDC هستند
و چگونه آن را توجیه میکنند. با این وجود، به نظر من، مهمترین مورد در این کتاب، آخرین فصل آن است که در آن توضیح میدهم که چرا ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راه حل بسیار خطرناکی است.
🔸 به نظر من، CBDC بهعنوان ارز دیجیتال با تاریخ انقضا راه حل بسیار خطرناکی است که عملاً آزادی ما را از بین میبرد. بنابراین، آیا این امر اجتناب ناپذیر است یا فرآیندی است که میتوانیم متوقف کنیم؟ به نظر من همه چیز به ما بستگی دارد و با هم میتوانیم این گرایش خطرناک را تغییر دهیم. بههمین دلیل است که افزایش آگاهی در سراسر جامعه در مورد CBDC بسیار مهم است. به همین دلیل، من این کتاب را نوشتهام و شدیداً شما را تشویق میکنم تا حد امکان به صورت نقدی پرداخت کنید و مقالات، کتابها یا مطالب دیگر در مورد ارز دیجیتال با تاریخ انقضا را از طریق شبکههای اجتماعی برای دوستان خود توزیع کنید.
رافال گانوفسکی؛
نویسنده
▪️ ادامه دارد ...
قسمت قبلی:
🔗 https://eitaa.com/kfouladi_ir/132
#اکانوسایبرنتیک
#سایبراکانومی
#رمزریال
#econocybernetics
#cybereconomy
#CBDC
✍️ دکتر کاظم فولادی قلعه
@kfouladi_ir
🌐 پیوند کانال:
https://eitaa.com/joinchat/2260009079C2fcc92c468
🔶🔹 حرکت اولین قطار بینالمللی باری از چین به مقصد ایران
این اقدام دولت سیزدهم، یک تحول عظیم برای ایران است، آن هم نه فقط در سطح قدرت منطقهای؛ بلکه در سطح قدرت فرامنطقهای!
بهطور ویژه اقتصاد اروپا شدیداً تحت تأثیر توان ترابری ریلی شرق به غرب ایران قرار خواهد گرفت.
⬅️ این موضوع فوقالعاده مهم، توان کنترل رفتار اروپا در سیاست اقتصادی را برای جمهوری اسلامی ایران فراهم میآورد!
یک بار دیگر بخوانید:
⭕️ کنترل سیاست اقتصادی اروپا توسط ایران
موضوع فوق و ادلهی آن در نشست علمی «درآمدی بر اکانوسایبرنتیک» که بهمن ۱۴۰۰ به میزبانی دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد، مفصلا تشریح شده است.
💠 این توان استراتژیک، نخستین بار است که برای ایران عزیز بهصورت ریلی فراهم شده و بازیگر جدیدی را در عرصهی تجارت بینالملل از حیث ترانزیت کالا به قارهی اوراسیا معرفی میکند.
🌐 ایران_مقتدر، نیازمند اینگونه تصمیماتی است که حوزهی تمدنی ما را قویتر و تمدن دشمن را ضعیفتر میگرداند؛ تصمیماتی که با رویکرد کارشناسی بومی و مستقل حاصل شده است.
❇️ با تمام توان از اینچنین تصمیمات و اقداماتی که #ایران_قویتر را میسازد، حمایت و تشکر میکنیم.
✍️ مهندس شکوهیانراد
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13