🎯عدالتِ سرمایه داری
یه جمله ای منسوب به بیل گیتس است که می گه;" اگر کسی فقیر بدنیا بیاید مقصر نیست اما اگر فقیر از دنیا برود خودش مقصر است" این جمله رو زیاد دیدم که تو شبکه های مجازی دست بدست کردن و به خیال خودشون از برابری فرصت ها و نقش اساسی انسان در کسب موفقیت, حمایت کردن.
اما بقول معروف زهی خیال باطل... این حرف دقیقا در مقابل اون حرف منسوب به امیره که گفت "اگر کاخی ساخته شد در کنارش کوخی است " این حرف بیانگر اینه که; نظام اقتصادی یک نظام یکپارچه است و چیزی تحت عنوان برابری فرصت ها وجود نداره و اینجور نیست که دو نفر اگر یکی به جایی رسید حاصل تلاش خودش باشد و دیگری اگر موفق نبود مقصر خودش .. امروز یه مایه دار احمق (حماقت صفت ذاتیه این گروهه ) به یکی دیگه می گفت; به کارگر روزی 50 تا نمیدم که اینجوری کار کنه!
اونکه احمق بود و حرف براش بیفایده, اما واسه شما میگم که شاید نسبت به اون جمله بیل گیتس سمپاتی دارین; اینکه اون سرمایه دار احمق, خیال کرده سهم کارگر ازون ساختمون روزی 50 تومنه و سهم خودش از کار اون نیروی کار, روزی یه تومن, این تقصیر نظام اقتصادی بیمار حاکم بر این کشوره.. اینکه تناسب بین سود حاصل از یک کار, که ازون به ثروت تعبیر میشه, چطور بین افراد شریک در اون پروژه, تقسیم بشه تا تهش نرسیم به یه شکاف طبقاتی رو باید از یک نظام اقتصادی منسجم خواست
اگر امیر گفت "کاخ ساخته نمیشه مگر با وجود یک کوخ" یعنی اینکه تو یِ سرمایه دار احمق که از منابع انسانی و خدمات یه عده کارگر سود می بری, باید بدونی به ازای هر یک میلیون سودی که میبری, رقم زیادی از حق اون کارگر رو تو جیب خودت میذاری و این زالو صفتی تهش میشه فاصله و بلکه شکاف طبقاتی (لطفا انگ کمونیستی و چپی به متن نزن اگر سواد نداری)
و جالب اینجاست که همین کارگر بدبخت که حقش رو خوردن, میاد تو شبکه های اجتماعی جمله ای رو از باب پز روشنفکری نشر میده که اون جمله رو سران چپاولگرِ سرمایه دار ساختن, تا تو ی کارگر, تو ذهنت مرورش کنی و وختی به وضع معیشتیت نگاه می کنی به خودت بگی; این تقصیر خودمه که اینجوریم, و اینجوری واسه سرمایه داریشون یه امنیت ایجاد کنن, امنیتی که جلوی جنبش هایی مثل وال استریت رو خواهد گرفت/
#علی_بهداد
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔶 رسانه بهمثابۀ ابزار قدرت؛ درآمدی بر فقه رسانه
✍️ دکتر علی سعیدی
🔹رویکرد علم اقتصاد به مسائل، کلان و حکومتی است. در نتیجه میتوان این علم را علمی حکومتی دانست. ازاینرو علم اقتصاد، علمی همعرض و هم موضوع با علم فقه است؛چراکه علم فقه نیز به تقسیم حقوق مختلف در جایگاه حاکمیتی میپردازد؛ براین اساس فقه رسانه و اقتصاد رسانه نیز در کشف بستههای حقوقی رسانه یکی هستند.
🔹موضوع «فقه رسانه» با «اقتصاد رسانه» یکی است و در هردوی اینها، ما به دنبال کشف بستههای حقوقی موجود در رسانه، مدل استفاده و مدیریت آن هستیم. فلذا ما در علم اقتصاد بهدنبال تئوری اقتصادی هستیم که همعرض آن در علم فقه فتوا و حکم را داریم و در «اقتصاد رسانه» ما به دنبال فهم ماهیت رسانه از منظر اقتصاد و حقوق اقتصادی حاصل از آن هستیم؛ حقوقی مانند حق مالکیت، مدیریت و دسترسی.
🔹رویکرد اقتصادی غالب در دانشگاههای ایران رویکرد «آمریکایی ـ انگلیسی» است. در این رویکرد تلاش میشود تا تمام کالاها بهنوعی خصوصیسازی شود. در این رویکرد حتی مواهب عمومی و پول هم نوعی کالای خصوصی شمرده میشود؛ برای مثال وقتی شما میخواهید در زمین خود ساختمان چندطبقه بسازید، باید بابت هر طبقه مبلغی را به شهرداری پرداخت کنید و این یعنی شهرداری هوا را که یک موهبت عمومی است بهعنوان یک کالای خصوصی به شما میفروشد.
🔹خصوصیسازی در اقتصاد امروز به مسئله رسانه نیز رسیده است و تقریباً تمام کتابهای اقتصاد رسانه، رسانه را یک کالای خصوصی قلمداد میکنند که قابلیت عرضه و تقاضا دارد؛ فلذا ما در دنیای امروز با صنعت رسانه یا صنعت محصولات فرهنگی مواجهیم. تمام محصولات رسانهای در بازار عرضه میشود و بهمنزلهی یک کالای خصوصی خریدوفروش میشوند؛ ازاینرو امروز رسانه اعم از صنعت نشر، روزنامه، مجلات، سینما، خبررسانی و سایر فعالیتهای رسانهای در وهله اول یک فعالیت تجاری شناخته میشود تا مثلاً یک فعالیت رسانهای با هدف فرهنگی یا سیاسی. بنابراین خصوصیسازی رسانه باعث دور شدن رسانه و رسانهچی از اهداف اصلی خود شده و آن را به راهی برای تجارت بدل کرده است.
برای مشاهده کامل مطلب به لینک زیر مراجعه نمایید
📌 http://public.qasd.ir/articles/548#start
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اعتماد ما به خدا بیشتر است یا به بازارگردانان بازار سرمایه؟
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
وضعیت امروز #بورس در ایران
🔻 اوضاع امروز بازار بورس دقیقا همان چیزی است که باید باشد. آنچه قبلاً شاهد بودیم غیر طبیعی بود زیرا در وضعیت وخیم اقتصادی کنونی باید شاخص بورس کاهشی باشد تا با واقعیت اقتصاد همخوانی داشته باشد.
🔻کسی که گفت #همه_چیز_را_به_بورس_بسپارید و #علی_اقا_محمدی، مردم را در رابطه با رشد غیر واقعی و غیر منطقی بازارهای سرمایه #فریب دادند.
🔻این افراد به همراه تیم عملیات روانی و رسانه ای خود حداکثر را فدای حداقل کردند.
🔻 انتظاری از این بزرگواران نداریم اینها پای درس شخصی بزرگ شدند که گفت: اشکالی ندارد عده ای #زیر_چرخ_توسعه له شوند...
🔻اما انتظار میرود مردم بشناسند جریانی را که مسئولیت هشت سال مسئول بودن خود را نمی پذیرند و یقینا مسئولیت دعوت مردم به بورس را نخواهند پذیرفت.
#بورس
#بیت_کوین
#آرزوی_ثروت
#قانون_راز
#بیز
#پنبهریز
#بازاریابی_شبکهای
#بادران
#عرفانهای_اقتصادی
#فروشگاههای_زنجیرهای
📌در انتشار مطالب و معرفی کانال ما را یاری نمایید
🆔eitaa.com/economy_and_media
لینک تماشا و دریافت برنامه ثریا با حضور پرفسور درخشان
telewebion.com/episode/2488578
💠 @Profderakhshan
دکتر حمیدرضا مقصودی
لینک تماشا و دریافت برنامه ثریا با حضور پرفسور درخشان telewebion.com/episode/2488578 💠 @Profderakh
پیشنهاد می کنم که حتما سخنان دکتر درخشان برنامه ثریا را ببینید.
⚡️قله حماقت!
🔸دو دانشمند روانشناس به نامهای دانینگ (David Dunning) و کروگر(Justin Kruger) در نتیجه یک کار مطالعاتی به عنوان «بی مهارتی و بیخبری از آن» بر این امر تاکید کردند که افراد وقتی کمتر میدانند این امکان وجود دارد که دچار توهمِ بیشتر دانستن شوند!
🔸 امکان دارد با شخصیتهایی رو به رو شویم که در حوزههای مختلف سیاسی،#اقتصادی، فرهنگی، #بازاریابی، #مدیریت، آموزش و ... خیلی اطلاعات سطحی دارند ولی در تمام این حوزهها با اعتماد به نفس بالایی اظهار نظر میکنند؛ به عبارت دیگر «خطرناکترین فرد کسی است که تنها یک کتاب خوانده باشد»
🔸نمودار بالا نشان میدهد که پس از شروع هر کاری، افراد به علت نداشتن اطلاعات کافی کاستیهای خود را نشناخته و درنتیجه، احساس برتری میکنند. اینگونه افراد، در نقطه حداکثری نمودار قرار دارند.
🔸در حوزههای اقتصادی و #کسب_و_کار نیز این سوگیری شناختی و رفتاری وجود دارد کم نیستند افرادی که با #توهم_پولدار_شدن زندگی می کنند؛ تخصص ندارند اما فکر می کنند متخصصاند!
🔸افراد مختلف هرگاه در ابتدا میگویند من صد در صد میتوانم یک کار را انجام بدهم معمولاً موفق نمیشوند!
🔸در حوزههای مختلف #اقتصادی، آموزشی علمی و... انسان با ذکاوت صبور و جوینده دانش به دور از هیاهوی تبلیغاتی به سرعت قله حماقت و دره نا امیدی را سپری می کند؛ او با استفاده از تکنیک خِرَد جمعی به سمت افق روشن پیش می رود؛ اما آهسته و پیوسته! رمز موفقیت نه در #حُبابِ_اعتماد_به_نفس و خودبرتربینی، بلکه در استقامت است. با استقامت، تلاش و تخصص می توان قله را فتح کرد!
eitaa.com/economy_and_media
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام خمینی رحمتاللهعلیه:
اگر وضع به همان منوال خان خانی و بورس بازی و زمینخواری بماند که باز یک طبقه اشراف بدون رسیدگی به وضعشان، که غالباً بر خلاف موازین شرعیه است، در اروپا به عیش و عشرت مشغول و یک طبقه عظیم فقرا برای آنان- بر خلاف موازین- کار کنند و با فقر و فاقه زندگی کنند، برای حکومت اسلام و اسلام و قانون اساسی باید فاتحه خواند.
۲۵بهمن۶۰
💠 @Profderakhshan
📌 دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امامصادق«علیهالسلام» با همکاری مؤسسه احیاگران مسیر قصد برگزار میکند:
♦️ کارگاه کاربردهای هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در اقتصاد ♦️
مدرسین:
✅ دکتر روح الله رحمانی (رئیس هیئت مدیره دیجیکالانکست)
✅ احسان ولدان (پژوهشگر حوزه طراحی بازار)
زمان:
🗓 شنبه 11 بهمنماه 1399
⏰ ساعت 15 الی 17:30
لینک جلسه:
👉 https://vc.isu.ac.ir/ch/economicworkshops
📬 ما را در کانال کارگاه دنبال کنید:
🆔 https://ble.ir/mdworkshops
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
رابطه جعلی:
حسین عباسی فر، پژوهشگر اقتصادی
در کشور ما اول، سرمایهداران (و به تعبیر قرآن طبقه مترفین)
با هدف "کسب سود بادآورده"
اختلالی در یکی از بازارها (مثل زمین و مسکن و ارز و طلا و...)
بوجود میآورند. به این صورت که پول زیادی در آن بازار تزریق میکنند.
با این تزریق تقاضا در آن بازار زیاد شده و قیمت هم بالا میرود.
به محض اینکه تا حد مناسبی قیمتها بالارفت
آن افراد آنچه خریده بودند را میفروشند.
با فروش ایشان عرضه به صورت تصاعدی بالا میرود و قیمت سقوط میکند یا نهایتا ثابت میماند و آن بازار در رکود میرود.
اتفاقی که میافتد این است:
بالارفتن قیمتها
ضرر کردن عده بسیاری که در قیمت بالا خریدند و یا مجبورند بخرند
سود کردن عدهای معدود در زمان بسیار کوتاه
عدهای بسیار زیادی هم این وسط فکر میکنند سود کردند اما هیچ تفاوتی در زندگی آنها رخ نداده است. آنها که مثلا یک خانه داشتند و اکنون هم همان یک خانه را دارند اما قیمتش روی کاغذ بالاتر رفته.
در حقیقت تورم فقط و فقط نتیجه سوداگری کسانیست که سودشان در گران شدن کالاها و خدمات عموما سرمایهایست.
اینها را گفتم که عرض کنم کجای این معادله نقدینگیست؟
بله. اگر نقدینگی خلق شود و به دست اینها بیفتد این کار را بیش تر انجام میدهند. اما این انحراف از مسیر است. ربطی به اصل نقدینگی ندارد. شما همین پول را ببر در تولید. مردم تولید را افزایش دهند. عرضه زیاد شود.قیمتها بالا میرود یا پایین؟
مثل این است که بگوئیم برای اینکه علف هرز زیاد نشود آب را قطع کنیم
خب مسیر آب به سمت درختان را اصلاح کنید. کاری کنید که آب پای درخت برود. چرا آب را قطع میکنید؟
از آن طرف مردم قدرت خرید هم ندارند. تقاضا کم میشود تولید هم کم میشود. یعنی این کاهش تقاضا باعث نمیشود قیمت پایین بیاید. فقط سبب رکود میشود. که همان رکود تورمیست.
پس باز هم ربطی به نقدینگی ندارد و اتفاقا این مساله کاملا برعکسست
حالا مجلس و دولت ما میآید برای کمک به مردم یک کار خوبی انجام میدهد. آنهم اینکه قدرت خرید مردم را که توسط سرمایهداران کاهش پیدا کرده افزایش میدهد تا زیر خط فقر نمانند و ابتدائیات زندگی را داشته باشند. نقدینگی در جامعه افزایش پیدا میکند.
اما داستان از اینجا شروع میشود.
برخی اقتصاددانهای بیسواد اینجا میگویند چون نقدینگی بالا رفته
تورم ایجاد شده است. در صورتی که دارند شیپور را از سر گشادش میزنند. قصه مرغ و تخممرغ معروف نیست. قصه کاملا مشخص است از کجا آب میخورد. از حرص و طمع اغنیاء که خداوند متعال فرمود:
ان الانسان لیطغی ان رآه استغنی.
طغیان طبقه ملأ و مترفین با نظریه مقداری پول نظام سرمایهدادی توجیه میشود. توسط اساتید غربزده و مشاوران مسئولین دولتی و با ابزار ساینس و رسانه.اینجاست که شهوت زر و زور و علم و رسانه با هم جمع میشوند برای کسب متاع بیشتری از این دنیای فانی.
مردم را هم میترسانند که حقشان را بگیرند. چرا؟ چون اگر حقشان را بگیرند تورم ایجاد میشود. چون میروند نان میخرند و گران میشود.
و در نتیجه مهمترین توصیه مسئولین به مردم این است که نخرید!
...(ادامهدارد)
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
10.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥دکتر سعید محمد :نباید اجازه حذف ایران از مسیر ترانزیتی منطقه را بدهیم.
🔹از ۱۴ هزار کیلومتر خط آهن کشور ۴ هزار کیلومتر حاصل کار قرارگاه خاتم بوده..
👌دولت جوان حزباللهی
✅کانال حامیان سردار محمد👇
https://eitaa.com/joinchat/1635647570C3725f53a3d