فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دزدی مغزها رو خودشان هم اعتراف می کنند.
استعمار نوین این است.
استعمار یک اتفاق واقعی است. حتی همین الان...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
هدایت شده از محسن قنبریان
⛪️مسیحیت چگونه سرمایه داری را پذیرفت؟!
❓این سؤال ذهن پژوهشگرانی را به خود مشغول کرد که:
چگونه متدینان مسیحی به ستایندگان سرمایه داری تبدیل شدند؟
چطور ممکن است لذت گراترین فرهنگ مصرفی در این کره خاکی، همزمان محل زندگی مذهبی ترین افراد جهان باشد؟!
🔅در پاسخ ماکس وبر معتقد بود: دین پیرایی قرن۱۶ چیزی پدید آورد که خصلت راهبر جهان مدرن شد: "اخلاق پروتستانی و روح سرمایه داری"!
اخلاق پروتستانی، کامیابی دنیوی و #منفعت_جویی را ارج می نهد. فردیت موجود در آن با #میل_غریزی_انسان_به_انباشت_ثروت ؛پروتستانتیسم را بدانجا رساند که: "کار زمینی را بمثابه شکلی از #رستگاری_مسیحی بپذیرد"! چیزی که البته پس از قرن۱۶ بار دینی اش زدوده شد.
🔅در این دوره استدلالهای جدید دینی رخ نمود. کسی مثل کاسپاربارلایوس در دهه۱۶۳۰م به مردم آموزاند که قدر چیزهای نو و تازه وارد را بدانند و استدلال کرد: "اگر خدا نمی خواست مردم مواد معدنی و گیاهان سرزمین های غریب را کشف و استفاده کنند، آیا سیاره ای سرشار از آنها می آفرید؟!"
⬅️اکنون گفته می شد دنبال اشیاء و اموال جدید رفتن نه تنها مردم را از مسیر مسیحیت حقیقی دور نمی کند بلکه #اجرای_اراده_خداست "!
🔅سیمون پتن در۱۹۱۳ در مراسم کلیسای فیلادلفیا این اخلاق جدید مصرف را ستود و خرج کردن بیشتر حتی با مقروض شدن را #رشد_اخلاقی خواند!
🔅دراین سالها کریس لیمن در پاسخ به سؤال اصلی این یادداشت کتابی بنام: "کیش پول؛ سرمایه داری و مسیحیت" نوشته و نشان داده چگونه تاریخ مذهبی، بخش اصلی تاریخ آمریکاست و در عین حال مذهب در این کشور باسرمایه داری سازگار شده است.
نکته کلیدی را آنجا می داند که: "بنیان گذاران مذهبی آمریکا(پیوریتن ها)، برای فعالیت اقتصادی دنیایی فرد بر روی زمین #در_همین_زندگی ارزش قائل شدند نه کارهایی که در زندگی بعدی و در جهان دیگر پاداشش داده شود"!
🔅جیمزلیوینگ تون نویسنده نیویورک تایمز در مقاله ای با معرفی کتاب کیش پول، از واعظان مسیحی مثل جوئل آوستین #پیام_آور_بشارت_رفاه_در_هزاره_جدید نیز یاد میکند که به این فرآیند کمک می کند.
🔅جوئل اوستین کشیش و واعظ پرطرفدار آمریکایی بابیش از ۷میلیون بیننده در هفته و بیشتر از ۲۰میلیون درماه در بیش از ۱۰۰کشور و در۲۰۰۶ درلیست ۱۰چهره تأثیرگذار جهان بود. کلیسای او یک سالن بزرگ بستکتبال است که سال۲۰۰۵ باهزینه ۱۰۵میلیون دلار ترمیم و برای ۵۶۰۰۰شرکت کننده ی مسیحی مهیا شد!
سخنرانی های جذابش در حوزه روانشناسی و موفقیت فردی است وبه هیچ عنوان صرفا در راستای مسیحیت سخن نمی گوید!
باخانواده در یک مجتمع با مساحت ۱۷۰۰۰مترمربع و به ارزش۱۰/۵میلیون دلار درکنار رودخانه اواکس #زندگی_مرفه ای دارد. در همایش هایش درباره #افزایش_سطح_رفاه در زندگی شامل سلامت، موفقیت، شادابی و روابط خوب می گوید و از ذکر گناهان، مسائل سیاسی و ...پرهیز می کند.
📰برای مطالعه بیشتر دو مقاله زیر را از سایت ترجمان علوم انسانی مطالعه کنید:
-تاریخ تبدیل انسانها به مصرف کننده.
-چطور آمریکا دینداری را با مصرف گرایی افراطی آشتی داده است؟
📝محسن قنبریان ۹۸/۵/۱۳
☑️ @m_ghanbarian
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تشکر از حاج آقا پناهیان بزرگوار برای فراخوان به اقتصاد مردمی.
🔺گرچه ملتی که ۸۰درصد فاصله زمین تا ماه را قنات کشیده و ۲میلیون زن عشایرش در ۴۰۰هزار تعاونی های زنانه "واره" مشارکت داشتند، فرهنگ کار جمعی اقتصادی هم داشت؛ اما دولت مدرن و تمرکز گرا از دهه ۳۰ آنرا از مردم گرفت.
🔺 اقتصاد مردمی، حکمرانی مردمی هم لازمه دارد.
بیشتر بخوانید 👇
https://eitaa.com/m_ghanbarian/2436
محسن قنبریان
☑️ @m_ghanbarian
موتور سوم تورم را روشن نکنید!
دکتر محمد جواد توکلی
❇️ سه موتور شتاب گرفتن تورم در اقتصاد کشور روشن شده است:
1⃣ موتور #تورم_وارداتی با افزایش قیمت جهانی کالاهای واسطهای، سرمایهای و نهایی وارداتی (در اثر بحران کرونا) و وجود تقاضا برای کالاهای وارداتی و قاچاق (در اثر ناکارآمدی دولت در مدیریت واردات، قاچاق و خروج سرمایه)
2⃣ موتور #تورم_فشار_تقاضا در اثر رشد افسارگسیخته نقدینگی توسط شبکه بانکی (در اثر بیعملی و بدعملی بانک مرکزی) و رفتن آن به سمت فعالیتهای غیرمولد و سفتهبازی (در اثر ناکارآمدی نظام مالیاتی)
3⃣ موتور #تورم_فشار_هزینه_تولید (در اثر سیاستهای نادرست شوک درمانی در بودجه: شوک حذف ارز حمایتی ۴۲۰۰ تومانی، افزایش نرخ تسعیر در بودجه ۱۴۰۱ و ...)
✳️ در شرایط کنونی دولتمردان ما سیاست خاصی برای خاموش کردن موتور دوم تورم(سیل نقدینگی) ندارند، موتور اول(تورم وارداتی) هم که در اختیارشان نیست، ولی خودشان به خاطر اشتباه محاسباتی در حال ریختن سوخت بیشتر در موتور سوم (تورم هزینه تولید) می باشند.
❇️ شتاب دادن به موتور سوم تورم(افزایش خودخواسته هزینه تولید)، ممکن است حتی شتاب موتور دوم (سیل نقدینگی) را هم زیاد کند. با گران شدن کالاها و کاهش قدرت خرید عموم مردم و دولت و با گران شدن نهاده تولید و به تبع کاهش سرمایه در گردش تولیدکنندگان، تقاضا برای نقدینگی برای پوشش هزینههای فزاینده افزایش مییابد. در این شرایط شبکه بانکی برای استفاده حداکثری از فرصت پیشرو، رشد نقدینگی را بالا می برد و آن را ناعادلانه توزیع می کند(شتاب گرفتن موتور دوم تورم)
✅ هرچند روشن کردن موتور سوم تورم در کوتاهمدت به کم شدن کسری بودجه دولت کمک میکند، ولی در میان مدت و بلندمدت خودش باعث افزایش کسری بودجه دولت میشود. یعنی دولت خودش قربانی شوکدرمانی خودش میشود.
‼️ کاش دولتمردان ما کوتاه مدت فکر نکنند و به جای روشن کردن موتور سوم تورم(افزایش هزینه تولید و حمایت غیرموثر از مصرف کننده (با دادن یارانه کم اثر) و فراموش کردن تولیدکننده با حذف یارانه تولید)، به دنبال خاموش کردن موتور دوم (مدیریت خلق پول بانکی) باشند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
آقایان تیمِ اقتصادی دولت:
در ظلمی که به تک تک اون جوجهها میشه شریکید
در ظلمی که به تولیدکنندهها میشه شریکید
در ظلمی که به مردم ضعیف میشه شریکید
اگر با حذف ارز ترجیحی یا عدم حذف، از #تولید حمایت نکنید.
اگر دلار ندارید
ریال به تولید برسانید...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
حکمرانی مردم .mp3
5.7M
📻 حتماً گوش کنیم | اصلی ترین چالش حکمرانی اسلامی، آیت الله سید محمد مهدی میرباقری (عضو مجلس خبرگان رهبری)
🔻مهمترین چالش در مرحله دولت اسلامی :
+ بر اساس بیانیه گام دوم، مهمترین چالش حکمرانی، اصلاح دستگاه های تصمیم ساز است. نفوذ سیاسی فهمش آسانتر از نفوذ فرهنگی است. اگر فرهنگ حاکم بر دستگاه محاسباتی، سکولار و عرفی و مادی بود، حکمرانی در مرحله تصمیم گیری، مادی تصمیم خواهد گرفت.
+ مهترین بخش در تصمیم سازی، سطح برنامه ریزی است. چرا که طرفداران جریان انقلاب حداکثر در سیاست گذاری حضور دارند لکن الگوهای برنامه ریزی عمدتاً به جریان توسعه غربی واگذار شده است و آن ها با مبانی غربی برنامه می نویسند و یک شورای نگهبانی برای تطبیق با مبانی شما درست میکنند!
🔻مهمترین چالش در مرحله ی جامعه اسلامی:
+ مشارکت عمومی در جهت اسلامی شدن جامعه باید افزایش یابد و نباید مشارکت مردم در حد نظارت و انتخابات باقی بماند. مردم باید در تصمیم گیری و تصمیم سازی حضور پیدا کنند. این مدل آرام آرام دولت مردم را شکل خواهد داد و جامعه اسلامی شکل خواهد گرفت.
📌جهانِ پساکرونا👇
🌐 @jahanepasakorona
به جنبههای دیگر طرحهای عدالتخواهانه هم فکر میکنیم؟
#حسین_زمانی_میقان
@hzamanim
دکتر حمیدرضا مقصودی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی @hamidrezamaghsoodi
چند نکته:
۱. حرف غنینژاد کاملا یک حرف ایدئولوژیک است و فقط تفاوت در ایدئولوژیهای مختلف است. یکی طرفدار نولیبراایسم است یکی کمونیسم ما هم هیچکدام.
۲. استقلال یکی از پر رنگترین گزارهها در بین مباحث امامین انقلاب بوده و اولین و از مهمترین شعارهای انقلاب که بدون آن هیچ چیزی نخواهیم داشت. خودکفایی جلوهی اقتصادی استقلال است.
۳. در سند پروژه ضدایرانی دانشگاه استنفورد (ایران ۲۰۴۰) آمده است: هیچکدام از مسئولین ایران نباید از خودکفایی حرفی بزنند.
۴. خودکفایی در تمام دنیا معنا دارد و اتفاقا در کشورهای توسعه یافته بسیار بیشتر هم هست. آنها هیچ کالایی نیست که تولید نکنند و هر کالایی را نام ببرید چینی و ژاپنی و آلمانی و فرانسوی و آمریکایی و انگلیسی آن وجود دارد. فلذا اصل مزیت نسبی یک اصل استعماری برای غارت منابع طبیعی کشورهای فقیر است. آنها تولیدکننده هستند و ما مصرفکننده.
ما منابع طبیعیمان را مفت میدهیم و آنها محصولاتشان را گران میفروشند
۵. این رشته توییت در مورد افسانه علم اقتصادِ غیرایدئولوژیک را بخوانید:
https://twitter.com/h_ABBASIFAR/status/1468455080332460033?s=20
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
افسانه علم اقتصاد.pdf
2.53M
لینکهای مرتبط:
لینک مقاله دکتر دینی ترکمانی:
b2n.ir/t59231
لینک نشریه خردورزی/مقاله دکتر سعیدی:
b2n.ir/a39383
لینک TED TALK پرفسور BARRY SCHWARTZ
(PARADOX OF CHOICE)
https://www.ted.com/talks/barry_schwartz_the_paradox_of_choice/transcript
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
نامه ۶ فروردین ۶٨ امام خمینی به مرحوم منتظری:
ازآنجاکه روشن شده است که شما این کشور و انقلاب عزیز مردم مسلمان ایران را پس از من به دست #لیبرالها و از کانال آنها به منافقین میسپارید، صلاحیّت و مشروعیّت رهبری آیندهی نظام را از دست دادهاید. شما در اکثر نامهها و صحبتها و موضعگیریهایتان نشان دادید که معتقدید #لیبرالها و منافقین باید بر کشور حکومت کنند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
سرمقاله امروز:
تو خود حجاب خودی «دولت» از میان برخیز
✍ دولت، چه زمانی که از طریق قیمتگذاری دستوری محصولاتی مانند خودرو که ثروت سهامداران را تخریب کرده و چه زمانی که از ترس فروریختن بازار سهام به اقدامات حمایتی دست زده، در عمل مشغول ضربه زدن به بنیانهای بازار سهام بوده است.
✍ سرِ درِ ورودی پارکهای ملی در اغلب نقاط دنیا نوشته شده است: «لطفا به حیوانات این پارک غذا ندهید.» این جمله نه به قصد دشمنی، بلکه از سر علاقه به حیات وحش نوشته شده است. توریستهای حیات وحش، با غذا دادن به حیواناتی که طبیعت زندگیشان شکار در دنیای بیرحم رقابت است، آنها را به خوردن غذای آماده عادت میدهند و زمستان وقتی که دیگر توریستی در کار نیست، حیوانات که حالا شکار را هم از یاد بردهاند، از یافتن غذای خود درمیمانند و تلف میشوند.
✍ لوییجی زینگالس، اقتصاددان ایتالیایی زمانی رابطه میان دولت و کسبوکارها را به مثال بالا تشبیه کرد و از دولت ایتالیا خواست که با اعطای یارانه و تصویب قوانین ضدرقابتی، کسبوکارها را تنبل و عاجز از تغییر نکند. رابطه میان دولت و بازار سهام ایران در این چند سال اخیر هم، بی شباهت به مثال بالا نبوده است. دولت ما، چه زمانی که از طریق قیمتگذاری دستوری محصولاتی مانند خودرو که ثروت سهامداران را تخریب کرده و چه زمانی که از ترس فروریختن بازار سهام به اقدامات حمایتی دست زده، در عمل مشغول ضربه زدن به بنیانهای بازار سهام بوده است.
✍ نتیجه مستقیم چنین اقداماتی، بلاموضوع شدن کارکرد بازار سهام در نظام اقتصادی کشور، سردرگم شدن هر چه بیشتر سهامداران و کم کردن توان آنها در پیشبینی شرایط آینده و درنهایت مختل شدن نظام تخصیص بهینه منابع بوده و خواهد بود...
کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3828787
در این متن روزنامه دنیای اقتصاد، اعترافات جالبی وجود دارد. اینها مردم را به مثابه حیوانات وحشی میدانند که نباید به آنها ترحم کرد. ترحم به مردم، خوی وحشی گری را از آنان میگیرد و موجب میشود نتوانند از خود در برابر سایر حیوانات وحشی (سایر مردم) دفاع کنند. به یاد کلیپی افتادم که از ایدئولوگ ایرانی این جریان یعنی مصطفی ملکیان در هفته گذشته دیدم که در آن کلیپ میگفت خیریهها نباید به مردم کمک کنند. چون مردم را ساکت و آرام میکنند و به دولت نمیتازند و آشوب به پا نمیکنند.
این تفکر، اعطای یارانه و خدمت رسانی دولت به مردم محروم را خلاف روح حیوانی (animal sprite) میخواند. همان خویی که ماندویل کندوی زنبور عسل را نیز بر آن خوی تعریف و تعبیر میکند.
اما از خود بپرسید که آیا تمدن ایرانی اسلامی که نه، آیا نوع بشر میتواند با این خوی زیست کند.
نکته ظریف دیگر این است که در این مثال، کدام بخش از جامعه را بر حذر میدارد که از مردم حمایت نکن؟ طبعا مراد اینها، دولت است. و اگر دولت وجود نداشته باشد چه؟ آیا سرمایهداران حق دارند از محرومان حمایت کنند؟
بدیهی است که نه. حق ندارند.
فعلا همین چند کلمه کفایت میکند که ذات این نگاه را بدانید.
این که اینها نگاهشان به ارز ترجیحی چیست!
اینها میخواهند همانطور که میگویند، مردم حیوانات وحشی باشند که در رینگ بازار دستساز و مصنوعی به اصطلاح آزاد به جان هم بیفتند تا رشد کنند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
🔴 از مجموعه نشستهای پنل اقتصاد مقاومتی و مدیریت اسلامی/سومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی، مکتب شهید سلیمانی؛ الگوی جریان حلقههای میانی تمدنساز
💠 عنوان نشست: تحول در الگوی هدایت نقدینگی: لازمه تحقق اقتصاد مقاومتی
🔸با حضور:
👤دکتر رسول بخشی دستجردی؛ مدیرگروه اقتصاد دانشگاه اصفهان
📆چهارشنبه۸دیماه ۱۴۰۰
🕙ساعت ۱۰ الی۱۲
🏢دانشگاه جامع امام حسین علیهالسلام، دانشکده مدیریت و برنامهریزی، سالن جلسات شهید اسداللهی
✅لینک پیوستن به جلسه از طریق مجازی 👇
https://www.skyroom.online/ch/cspanel/panel
همچنین پخش زنده نشست از طریق تارنمای همایش👇🏻
🌐http://hgaam2.ihu.ac.ir
🖥 hgaam2.ihu.ac.ir
┄┅─═◈═─┅┄
🆔 @hgaam2
🆔@farhanghi_E
هدایت شده از گفتمان عدالت
💢 *نامه جنبش عدالتخواه دانشجویی به سید ابراهیم رئیسی در مخالفت با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی*
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی
ریاست محترم جمهور
سلام علیکم
🔸 *در روزهای اخیر زمزمۀ حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در ابتدای دی ماه، از جانب افراد دولتی و غیر دولتی شنیده میشود که صحت و سقم آن، تاکنون در هالهای از ابهام قرار دارد. لکن آنچه مسلم است؛ حذف ارز ترجیحی در بودجه ۱۴۰۱ میباشد. این مسئله حکایت از عزم جزم دولت برای حذف ارز ۴۲۰۰ دارد و نشان دهندهی این است که دیر یا زود، این تصمیم عملی خواهد شد. جنبش عدالتخواه دانشجویی در این نامه، در چند سرفصل هشدارهایی را در رابطه با حذف ارز ۴۲۰۰ خدمت حضرتعالی مطرح میکند.*
1️⃣ *اینگونه بیان میشود که از عمده دلایل حذف این ارز، از بین بردن فساد و رانت ناشی از این سیاست میباشد. در این رابطه سوال ما این است که چرا هشتاد میلیون ایرانی باید به دلیل بیعرضگی و ناکارآمدی دستگاههای مسئول در مبارزه با مفاسد به وجود آمده تنبیه شوند؟ چرا به جای تعقیب فاسدان و رانتخواران، قصد انتقامگیری از مردم، به ویژه مستضعفین را دارید؟*
2️⃣ *همچنین گفته میشود که ارز ۴۲۰۰ تومانی موجب افزایش پایه پولی و تورم است و اگر این سیاست ادامه پیدا کند، تورمهای چند ده درصدی را به وجود خواهد آورد؛ لکن حذف ارز ترجیحی آثار تورمی به مراتب کمتری دارد. در این رابطه باید بگوییم همه کارشناسان موافق و مخالف بر این موضوع متفقند که حذف ارز ترجیحی، جامعه را دچار یک شوک قیمتی درکالاهای اساسی میکند، این شوک قطعا با بروز انتظارات تورمی همراه خواهد بود و در سایرکالاها و بازارها نظیر بازار ارز نیز، آثار تورمی خود را نشان خواهد داد. واضح است که این انتظارات تورمی و افزایش نرخ ارز، نظیر آنچه پس از آبان ۹۸ رخ داد، تمام پیشبینیهای تورمی کارشناسان اقتصادی موافق حذف ارز ترجیهی را بی اعتبار خواهد کرد.*
3️⃣ *مطابق با گفته رئیس سازمان برنامه، دولت هر ماه ۱.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی برای واردات کالاهای اساسی تخصیص میدهد؛ حذف این ارز و فروش آن با نرخ حداقل ۲۳ هزار تومان، درآمدی ۳۴۰ هزار میلیارد تومانی خواهد داشت. این درحالی است که مجموع اعتبارات در نظر گرفته شده برای اجرای این سیاست ۱۰۰ هزار میلیارد تومان میباشد. اجرای این سیاست به وضوح، سرقت بزرگِ حداقل ۲۴۰ هزار میلیارد تومانی از جیب مردم است. سرقتی به بهانه کاهش کسری بودجه و با نتیجهی کوچکتر شدن هرچه بیشتر سفره مردم. جالب آنجاست که حضرتعالی در همین هفته گذشته از بالا بودن قیمت کالاها ابراز نگرانی کردید. آقای رئیسی واقعا نمیدانید اجرای این سیاست، یعنی مرغ ۶۵ هزار تومانی و تخم مرغ شانهای ۸۰ هزار تومانی؟*
4️⃣ *مطابق با پیشبینی فروش نفتی که در بودجه سال ۱۴۰۱ وجود دارد؛ سهم دولت از فروش نفت در سال آینده نزدیک به ۱۷ میلیارد دلار خواهد بود. این در حالی است که در سال ۹۹ درآمد دولت دوازدهم از فروش نفت چیزی کمتر از یک سوم این رقم بود. همچنین اظهارات رئیس بانک مرکزی و وضعیت مبادلات ارزی در بازار نیما حکایت از اوضاع خوب ارزی دولت دارد. به نحوی که آقای صالح آبادی اظهار کردند در حال حاضر اوضاع ذخایر ارزی کشور در یکی از بهترین دورانهای خودش قرار دارد. حال سوال اینجاست که علت تاکید دولت بر حذف یکباره ارز ترجیحی آن هم در شرایطی که اوضاع ارزی خوبی دارد، چیست؟*
5️⃣ *آقای رئیسی حتما از وضعیت مذاکرات ایران با گروه ۴+۱ وهمچنین فشارهای آمریکا بر روی صرافیهای اماراتی جهت ایجاد تلاطم در بازار ارز داخلی ایران مطلع هستید. سوال ما در این رابطه از شما این است که آیا گمان نمیکنید تلاطمات اجتماعی احتمالی ناشی از حذف این ارز وافزایش قیمت کالاهای اساسی لاجرم منجر به تضعیف موضع ایران وافزایش فشار آمریکا برای وصول به توافق موقت خواهد شد؟ فکر نمیکنید که بهتر است کمی در این رابطه تامل کنید؟*
6️⃣ *مسئله دیگر این است که اگر هدف شما ازحذف ارز ترجیحی، کنترل و کاهش تورم است؛ چرا گام اول مبارزه با تورم را از کاهش سفره آحاد مردم شروع کردهاید؟ حال آنکه تجربه دولت آقای روحانی نشان داد که این اقدام بدون اصلاح وضعیت نظام بانکی منجر به کنترل تورم نخواهد شد. چرا به جای اینکه به سراغ اصلاح نظام بانکی بروید، مسئله را با کاهش قدرت خرید مردم و افزایش قیمت کالاهای اساسی شروع کردید؟ با این حساب چه تفاوتی بین دولت شما و دولت روحانی است؟ انتظار از شما این است که تلقی عمومی از اجرای سیاستهای اقتصادی دولت که کوچک کردن سفره مردم ودست کردن در جیبشان است را بشکنید؛چرا که پس از آزادسازی قیمت بنزین و مسئله بورس، این سومین سیاستی خواهد بود که دولت به طور مستقیم دست درجیب ملت میکند ومردم علاوه بر دولت قبل به شما نیز خواهند گفت که جیب بُرها به بهشت نمیروند.*
👇 ادامه در پست بعد
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
هدایت شده از گفتمان عدالت
7️⃣ *عجیبترین مسئله در مواجهه با موضوع حذف ارز ترجیهی برای ما این است که شما و هیچ یک از سیاستگذاران اقتصادی دولت شما، عبرتی از وقایع خونین آبان ۹۸ نگرفتهاید و گمان میکنید که اگر کمی در اطلاع رسانی سیاست خود قویتر عمل کنید؛ مردم راضی به کوچک شدن سفره خودشان خواهند شد و در برابر این سیاست سکوت خواهند کرد.*
8⃣ *آقای رئیسی این را بدانید که مردم و سفرهی مردم بازیچه شما و برخی از کارشناسان اقتصادی نیستند که هر روز بخواهید با سیاستهای آزادسازی، آنها را به بازیچه بگیرید و به جای رشد و توسعه برای آنها، فقر و بدبختی به همراه بیاورید و توقع داشته باشید که زیر بار این فشارها دم بر نیاورند.*
9⃣ *هنوز تجربۀ تلخ و سیاه برخورد امنیتی با معترضان وقایع آبان 98 که منجر به کشته شدن حداقل 230 نفر از مردم شد، در ذهنها باقی است؛ لذا اگر بناست دولت به هشدارهای مذکور بیتوجهی کند و تصمیم دارد عامدانه خرمن مستضعفین را بسوزاند، لااقل جانشان را امین بوده و مال و جان را با هم نسوزاند.*
🔟 *آقای رئیسی به تغییر رویهی نهادهای امنیتی تحت امرتان با معترضان به سیاست حذف ارز ترجیحی را مد نظر داشته باشید تا فاجعه ای چون آبان ۹۸ رخ ندهد البته به شما حق میدهیم، چرا که وقتی به اسلاف خود نگاه میکنید؛ به این نتیجه میرسید، دولتی که خود مسبب فاجعه آبان 98 بود نه توسط مجلس شورای اسلامی استیضاح شد و نه حتی مورد سوال قرار گرفت و نه حتی توسط قوه قضائیه به دلیل تضییع حقوق عامه پایش به محاکم قضائی باز شد. شاید ما هم جای شما بودیم هوس اجرای چنین سیاستهای خطرناکی را [ولو به بهای له شدن مستضعفین] در سر میپروراندیم، چرا که باکی از برخورد و هزینه نداشتیم.*
1⃣1⃣ *نهایتا باید بگوییم که امیدواریم فریب این اظهارات راهزن را نخورید و کمی از گذشته عبرت بگیرید. این را بدانید که امروز بزرگترین چالش حکمرانی بازگرداندن امید و اعتماد مردم میباشد؛ به نحوی که خود شما نیز دولتتان را با شعار دولت مردمی معرفی کردید، لذا باید تسکین دهنده دردها و زخم هایشان باشید؛ نه اینکه خودتان بشوید نمکی بر روی زخم مردم.*
2⃣1⃣ *با توجه به دلایل و موارد ذکر شده جنبش عدالتخواه دانشجویی، مخالفت قاطع خود را با اجرای سیاست حذف ارز ترجیحی در این شرایط اعلام میدارد.*
و السلام علی من اتبع الهدی
✅صدای مستضعفان عالم✌️
🆔 @adalatkhane
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی: حذف ارز 4200 تومانی باز هم به نفع پولدارهاست و به ضرر فقرا
👈 دکتر صمصامی در گفتوگوی #بعد_از_جهان_آرا دوشنبه شب ششم دی ماه:
🔸 حذف ارز 4200 تومانی باز هم به نفع اغنیا و به ضرر فقراست چون سهم خوراک در سبد هزینهای فقرا بالا و در سبد خانواده اغنیا پایین است و این کار به گرانی بیشتر میانجامد.
🔸 این سیاست همان چوب و پیاز را با هم خوردن است!
⏰ «جهان آرا»؛ شنبه و دوشنبه هر هفته ساعت ٢٢
🆔@ofogh_tv
🆔 @JahanaraOfoghtv
آقای احسان ولدان.mp3
51.8M
🎧 صوت نشست زنده: جمهوری پولی: همه میتوانند پول بیشتری داشته باشند(الزامات فعالسازی حلقههای میانی در نظم پولی کشور)
👤جناب آقای احسان ولدان؛ پژوهشگر شبکه جامع علمی قصد
🗒 | #صدای_جامع
🖥 hgaam2.ihu.ac.ir
┄┅─═◈═─┅┄
🆔 @hgaam2
🆔@farhanghi_E
🔊 روابط عمومی سومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب اسلامی📚
ارز ترجیحی ۱۱۹۵ کالا را حذف کردند، بفرمایید چقدر تورم کم شد؟
حال با حذف این ۵ قلم چقدر تورم کم میشود؟
بعضی از مدافعان حذف ارز ترجیحی به صرافت این افتاده اند که مدلسازی کنند که حذف ارز ترجیحی، موجب کاهش تورم می شود.
از عجایب روزگار اینهاست...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
دکتر حمیدرضا مقصودی
پادکست صوتی اقیانوس آلام... #حاج_قاسم
به همراه آخرین جملات حاج قاسم قبل از شهادت به نقل از دکتر لطیفی بزرگوار
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مخالفت اقتصاددانان اسلامی با حذف ارز ترجیحی
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
پیام وارده از یکی اساتید درجه یک جنگ اقتصادی
سلام دکتر عرض ادب
آزادسازی (بنزین و ارز4200) و بودجه انقباضی دقیقا برای نابودی اقتصاد ایران در جنگ ت ع اقتصادی تجویز میشود.
الف. آزادسازی بنزین و ارز 4200 تورم زاست. البته اگر به صورت یکباره و شوک گونه باشد اثرات زیانبار ناشی از انتظارات تورمی بیشتر خواهد بود. لذا اقتصاد به دلیل تورم فزاینده ناشی از آزادسازی و انتظارات تورمی به صورت درونزا نیازمند تقاضای پول فزاینده ای خواهد بود. ( مثل مریضی که در اثر خونریزی شدید به تزریق خون نیاز دارد) و این ممکن نخواهد بود جز با انبساط مالی. (زیرا انبساط مالی قیمت پول را کاهش میدهد. و هزینه استقراض را به صورت سیستمی کاهش خواهد داد در چنین شرایطی مریض از مرگ نجات خواهد یافت ) و گرنه انقباض مالی مثل اقتصاد ایران (بخش واقعی و نیز پولی را نابود خواهد کرد) بخش واقعی پول نداره که مواد اولیه و دستمزد بده. مردم پول ندارن که تقاضاکنن و کالا بخرن (تعمیق رکود)
و لذا تسهیلات دریافتی تولیدکنندگان نکول خواهد شد و مطالبات معوق افزایش خواهد یافت. بانک ها برای به تعویق انداختن اعسار، نرخ بهره سپرده را تا جایی افزایش می دهند که کمتر از نرخ سود بازار بین بانکی است آن هم به دلیل انقباض ناشی از سیاست مالی دولت افزایش یافته
شبه پول فزاینده افزایش خواهد یافت و شکاف دارایی و بدهی بانکی آنقدر شتابنده فزونی می یابد که با تنها بهانه مذاکرات و شرطی شدن اذهان و نهایتا یک شوک بیرونی سیاسی
هم نظام بانکی فروپاشی میکند، هم نظام تولید کشور. مرگ ریال قطعی خواهد بود در چنین شرایطی حکمرانی پولی به طور کامل به دست دشمن خواهد افتاد. و مهم نیست که انقلابی ترین دولت بر سر کار باشد و یا دولتی اهل مسامحه و سرشار از مذاکره. دیگر باید به حرف حاکم پولی برود وگرنه فشردن گلوی دولت توسط حاکم پولی زرسالار صهیون تا جایی ادامه می یابد که نظام سیاسی فروپاشی نماید و یا استحاله از درون.
چه کنیم؟
1_پولپاشی بین 5دهک پایین درآمدی با افزایش مخارج دولت(هزینه های جاری) 2_ انصراف از آزادسازی 3_ اعطای یارانه به تسهیلات تولیدی و رانت مولد و گرفتم جریمه از سپرده های تخصیص یافته به سوداگری(نرخ بهره منفی برای تسهیلات تولیدی و نرخ بهره منفی برای سپرده های بانکی و اعتبارات تخصیص یافته در بازارهای سوداگری با ابزار CGT)
شرط لازم برای اصلاح نظام توزیع اعتبار پولی برقراری سیستم اطلاعاتی هوشمند اقتصادی (EIS:Economic Intelligent System) است
روند فعلی جهت گیری تصمیم گیران اقتصادی دولت شبیه دوران رکود بزرگ در آمریکاست. سیاست انقباضی مالی که دولت آمریکا در سال 1929 اتخاذ کرد و در شرایطی که سیاست پولی انقباضی توسط فدرال رزرو صورت گرفت، دولت هم نرخ مالیات را افزایش داد و نیز هزینه های خود را کاهش داد و این منجر به رکود بزرگ سال 1930 شد.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
در سالروز ۹ دی ماه اساتید اقتصاد اسلامی جهادی اسمی کردند.
امروز خبرهایی جدی در جلسه وزیر اقتصاد با اقتصاددانان اسلامی بود...
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi