دو روز پیش گفت: «حالا که به پایان سال رسیدهایم و به پشت سر خودم نگاه میکنم، میبینم که امسال هیچ دستاوردی نداشتهام جز» یکیدو کار کوچک و سادهای که نام برد. و ناخوش بود از اینکه چیزی، کاری، محصولی برای ارائه و عرضه ندارد؛ گوئی این نداشتن باعث هدررفت عمر و مایۀ شرمساری است.
نمیدانم کجا خواندم، یادم نمیآید چه کسی گفته، که یکی از بزرگترین و مهمترین و ارزشمندترین دستاوردهای انسان تواضع و فروتنی است. تلاش بسیار میخواهد تا انسان گردنکشی را کنار بگذارد و خم شود؛ فهم بسیار لازم است تا انسان خود را بزرگ و مهم نبیند. بهعلاوه، فروتنی حد و پایان و انتهایی هم ندارد. نامحدود و مستمر میتوان فروتن بود. این فروتنی گشودگی به روی کمالات اشیاء و اشخاص و هستی است و انسان را بهرهمند، بلکه سرشار میسازد از غنای وجود. اما فروتنی در برابر چه؟
فروتنی در برابر دیگران، طبیعت، تاریخ، سنت، جهان و اساساً کل هستی و شاید همهچیز.
✍ غزالی فر
#فروتنی
#دستاورد
https://eitaa.com/hamim1377
هوای بلندی ها را نفس بکش..
گفت منتظر سرنوشت سنوار و نصرالله باش، محمد البخیتی (از چهرهای انصارالله یمن) جواب داد فرض کنیم بهشت و جهنمی هم در کار نباشد، زندگی بدون شرافت به چه دردی میخورد؟ من مرگ را ترجیح میدهم.
چیزی که کارشناس سعودی و احمد زیدآبادی نمیفهمند همان ارزش زندگی است: هوای بلندیها را نفس کشیدن.
✍خیراللهی
#زندگی
#شرف
#یمن
https://eitaa.com/hamim1377
هدایت شده از بارقه ها...
🔰نوجوان و سلوک توحیدی
مهمان: حجة الاسلام محیی الدین محتشم
میزبان: وحید یامین پور
امشب؛ چهارم فروردین ماه، ساعت۲۲، شبکه افق
بازپخش: سه شنبه ۵فروردین ماه، بعد از اذان ظهر
#راز
@Baregheh313
هدایت شده از سرباز۵۷(حسن فاضل)
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻پیشنهاد جهت دیدن و تفکر کردن و عمل کردن👆
وای بر ما اگر حرفهای خوب رو بشنویم و به جای رعایت کردن، صرفا روایت کنیم و فقط نشر دهیم🙏
«نگذارید جهان روی خود را برگرداند. به مبارزه ادامه دهید...»
بخوانید وصیتنامهی شورانگیزِ حسام شبات را. خبرنگاری که از آغازِ طوفان، صدای شمال غزه بود و حالا در جبالیا، به شهادت رسید.
#غزه
#فلسطین
https://eitaa.com/hamim1377
متاسفانه وضعیت مدنی در غزه به هیچ وجه مناسب نیست. دشمن دیگر هیچ خط قرمزی حتی نسبت به دور اول جنگ ندارد و در حال پیادهسازی و آزمایش الگوهای جدید کشتار در محله تلالسلطان رفح است: شلیک به هر جنبنده، انداختن مَردان در گور و شلیک دسته جمعی. در دور اول، به دلیل شوکهای ایجاد شده، یک فشار افکار عمومی جهانی وجود داشت که به دلیل لمس شدن ناشی از تواتر جنایت، کمرنگ شده است. همچنین در دولت بایدن یک فشار هر چند نمایشی از سوی آمریکا یا کشورهای اروپایی وجود داشت اما اکنون آمریکا کوچکترین فشاری وارد نمیکند و دول اروپایی نیز از ترس کاخ سفید، کلامی سخن نمیگویند. دشمن در این میان مراکز و افراد سازمان ملل، صلیب سرخ و خبرنگاران را به راحتی هدف قرار میدهد و دیگر حتی هزینه بیانیه محکومیت نیز برایش وجود ندارد. اهرم اسرا نیز حداقل در بعد زنده بودن آن ها دیگر کماثر شده، اگر اسرا زنده آزاد شوند، نتانیاهو آن را یک پیروزی معرفی میکند و اگر مرده آزاد شوند، میگویند: بسیار عالی! حالا وقت این است که از غزه و حماس انتقام بگیریم!
در این بین مصر همچنان در حال ارائه متنهای مختلف است. در آخرین متن ارائه شده، پیشنهاد شده یک هفته آتشبس برقرار شده و در آن کمکهای امدادی بدون مانع وارد غزه شده و ارتش رژیم از نقاط تازه وارد شده عقب نشینی کند تا مذاکرات انجام شود. از هفته دوم مرحله دوم توافق آتش بس آغاز می شود که در آن هر هفته ۵ زندانی صهیون آزاد و با آزادی همه اسرا، رژیم باید از غزه به طور کامل عقبنشینی کند و آمریکا نیز باید تضمین قاطع دهد اما رژیم که تحلیلش این است که دیگر موقعیتی بهتر از این نصیب او نخواهد شد و حمایت قاطع آمریکا را پشت سر خود دارد، به هیچ وجه نمیخواهد عقبنشینی کند.
دوستانی میپرسند راه چیست، چاره چیست؟ چه کاری باید انجام داد تا از این وضعیت اضطرار خارج شد و صحنه برگردد؟ من جز امداد الهی راهی را نمیشناسم. لازمه این امداد الهی اما جز دعا، دعا و دعا نیست. باید قدر این شبها را بدانیم و لحظهای دست از دعا برنداریم. اطمینان دارم مانند سایر اوقات که در شرایط مشابه قرار داشتیم، امداد و عنایت خاص الهی که در محاسبات هیچ یک از قدرتها جایی ندارد وارد شده و ورق را به سود مقاومت اسلامی برمیگرداند بعونالله تعالی.
✍ محلل
#غزه
#دعا
#عجز
#امداد_الهی
https://eitaa.com/hamim1377
12.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فقهِ قائم
من فقه نمیدانم اما چیزی شنیدم که فکر کردم اگر فقه این است، کاش ما این همه فقه داشتیم و فقه همه این گونه بود...
از پژوهشگر دینی که ظاهراً کویتی هم هست پرسیده شد که نظرتان در مورد این صحبت که هفت اکتبر بی پرواییِ نابخردانه ای از سمت حماس بوده، چیست؟
و او پاسخ میدهد:
ما در فقه آموختیم که نشسته به ایستاده و قائم فتوا نمیدهد. آنکه زیر باد کولر روی مبل لمیده فلسفه بافی میکند و میگوید نابخردانه... تو چه می فهمی خردمندانه بودنش را؟ به خدا قسم اتفاقی که در هفت اکتبر افتاد باید در مدارس عالی تدریس شود.
#فقه
#روحانیت
#طوفان_الاقصی
https://eitaa.com/hamim1377
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ماه مبارک هنوز تمام نشده!
کاش قدر بدانیم...
#ماه_مبارک
#شهید_سید_حسن_نصرالله
https://eitaa.com/hamim1377
چند بار نهجالبلاغه خوانده اید؟
اصلا خوانده اید؟ من دو بار خوانده ام. خیلی وقت پیش! محرک من مرحوم دشتی و ترجمه ی خوب ایشان از نهجالبلاغه بود. ترجمه ی ایشان را رهبر انقلاب هم تایید و سفارش کرده اند. نیت کرده ام حتما نهجالبلاغه خوانی را از سر بگیرم.
در مقدمه نهجالبلاغه ای که به ترجمه استاد محمد دشتی خواندم ، ایشان این تذکر و تلنگر را آورده که واقعا عجیب است و حیرت انگیز 👇👇
« از آغاز تحصیلات حوزوی (سالهای ۴۳ـ۵۰) که ترجمههای موجود را مطالعه میکردم و کاستیهای مفهومی را مییافتم، نگران و در فکر چارهاندیشی بودم که یکی از نوشتههای جرج جرداق مسیحی (استاد ادبیات عرب در لبنان) را خواندم که اعتراف کرده بود: «جاذبههای کلمات امام علی علیه السلام، شوری در من ایجاد کرد که ۲۰۰ بار نهج البلاغه را مطالعه کردم».
چنان بر خود لرزیدم و به تعصب و غرور اعتقادی من ضربه وارد شد که تا مدتی حالت عادی نداشتم.
بر خود نفرین کردم که چرا یک مسیحی ۲۰۰ بار نهجالبلاغه را میخواند اما من که خود را از شیعیان امام علی علیه السلام میشمارم و ادعای محبت و ولایت او را دارم به راستی چند بار نهج البلاغه را خواندهام و با مفاهیم ارزشمند آن به چه میزان آشنایی دارم ما که در خانواده شیعه از پدر و مادر شیعه و از خاندان شیعه و در کشور شیعیان قرار داریم چرا باید با نهج البلاغه بیگانه باشیم؟»
#مولا_علی
#نهجالبلاغه
https://eitaa.com/hamim1377
چه بهتر است؟
✓ «لَمَغْفِرَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرَحْمَةٌ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ»(آلعمران: ۱۵۷)
بیگمان، آمرزش و رحمتی از سوی خدا [که به شما میرسد] از آنچه گِرد میآورند بهتر است.
✓ «وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ لِلْأَبْرَارِ»(آلعمران: ۱۹۸)
و آنچه نزد خداست براى نيكان بهتر است.
✓ «قُلْ مَتَاعُ الدُّنْيَا قَلِيلٌ وَالْآخِرَةُ خَيْرٌ لِمَنِ اتَّقَى»(نساء: ۷۷)
بگو برخورداری (از این) دنیا اندک، و برای کسانی که پروا پیشه کرده، آخرت بهتر است.
✓ «وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَلَلدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ أَفَلَا تَعْقِلُونَ»(أنعام: ۳۲)
و زندگی دنیوی جز بازیچه و سرگرمی نیست، و بیگمان، سرای آخرت برای کسانی که پروا پیشه میکنند، بهتر است. پس چرا خرد نمیورزید؟
✓ «وَالدَّارُ الْآخِرَةُ خَيْرٌ لِلَّذِينَ يَتَّقُونَ أَفَلَا تَعْقِلُونَ»(أعراف: ۱۶۹)
و سرای اخروی برای آنان که پروا پیشه کنند بهتر است، پس چرا خرد نمیورزید؟
✓ «قُلْ بِفَضْلِ اللَّهِ وَبِرَحْمَتِهِ فَبِذَٰلِكَ فَلْيَفْرَحُوا هُوَ خَيْرٌ مِّمَّا يَجْمَعُونَ»(یونس: ۵۸)
بگو: «به فضل و رحمت خداست که (مؤمنان) باید شاد شوند.» و این از هر چه گرد میآورند بهتر است.
✓ «وَلَأَجْرُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ آمَنُوا وَكَانُوا يَتَّقُونَ»(یوسف: ۵۷)
و البته پاداش آخرت، براى كسانى كه ايمان آورده و پروا پیشه میکردهاند، بهتر است.
✓ «وَلَدَارُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ اتَّقَوْا أَفَلَا تَعْقِلُونَ»(یوسف: ١٠٩)
و البته سرای آخرت برای کسانی که پروا پیشه کردند بهتر است؛ پس چرا خرد نمیورزید؟
✓ «لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا فِي هَذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةٌ وَلَدَارُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ وَلَنِعْمَ دَارُ الْمُتَّقِينَ»(نحل: ٣٠)
برای نکوکاران در این دنیا نیکی است [لیکن] سرای آخرت [از آن هم] بهتر است. و چه خوب است سرای پرهیزگاران!
✓«الْمَالُ وَالْبَنُونَ زِينَةُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ أَمَلًا»(کهف: ۴۶)
دارایی و فرزندان، زیورِ زندگیِ دنیویاند، و کارهای ماندگار شایسته، در پیشگاه پروردگارت نیکپاداشتر و امیدبخشتر است.
✓ «وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِندَ رَبِّكَ ثَوَابًا وَخَيْرٌ مَّرَدًّا»(مریم: ۷۶)
و کارهای شایستهٔ ماندگار، در پیشگاه پروردگارت پاداشی بهتر و فرجامی نیکوتر دارد.
✓ «وَلَا تَمُدَّنَّ عَيْنَيْكَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِّنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا لِنَفْتِنَهُمْ فِيهِ وَرِزْقُ رَبِّكَ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ»(طه: ١٣١)
و هرگز چشم مدوز بدانچه از رونقِ زندگیِ دنیا گروههایی از آنان را برخوردار کردهایم که ایشان را بدان بیازماییم، و روزیِ پروردگارت بهتر و پایدارتر است.
✓ «وَمَا أُوتِيتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَمَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَزِينَتُهَا وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ وَأَبْقَى أَفَلَا تَعْقِلُونَ»(قصص: ۶۰)
و هر چیزی که به شما داده شده کالای زندگی دنیوی و زیور آن است، و آنچه نزد خداست بهتر و پایدارتر است، پس چرا خرد نمیورزید؟
✓ «ثَوَابُ اللَّهِ خَيْرٌ لِمَنْ آمَنَ وَعَمِلَ صَالِحًا وَلَا يُلَقَّاهَا إِلَّا الصَّابِرُونَ»(قصص: ۸۰)
پاداش خدا برای کسی که ایمان آورده و کار شایسته انجام داده بهتر است، و این پاداش جز به شکیبایان داده نمیشود.
✓ «وَمَا هَذِهِ الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا لَهْوٌ وَلَعِبٌ وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ»(عنکبوت: ۶۴)
و این زندگی دنیوی جز سرگرمی و بازیچه نیست، و بهراستی سرای اخروی است که زندگانی [حقیقی] است، اگر میدانستند.
✓ «فَمَا أُوتِيتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَمَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ وَأَبْقَى لِلَّذِينَ آمَنُوا وَعَلَى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ»(شوری: ۳۶)
آنچه به شما داده شده کالای این زندگی دنیوی است، و آنچه نزد خداست برای کسانی که ایمان آورده و تنها بر پروردگارشان توکّل میکنند بهتر و پایدارتر است.
✓ «وَرَحْمَتُ رَبِّكَ خَيْرٌ مِمَّا يَجْمَعُونَ»(زخرف: ۳۲)
و رحمت پروردگارت از آنچه گِرد میآورند بهتر است.
✓ «مَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ مِنَ اللَّهْوِ وَمِنَ التِّجَارَةِ»(جمعه: ۱۱)
آنچه نزد خداست از سرگرمی و داد و ستَد بهتر است.
✓ «بَلْ تُؤْثِرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا وَالْآخِرَةُ خَيْرٌ وَأَبْقَى»(اعلی: ۱۶-۱۷)
حقّا که زندگیِ دنیوی را ترجیح میدهید.
در حالی که آخرت بهتر و پایدارتر است.
✓ «وَلَلآخِرَةُ خَیْرٌ لَکَ مِنَ الأولَی»(ضحی: ۴)
و بیگمان، آخرت برای تو بهتر از دنیاست.
#خیر
#آخرت
https://eitaa.com/hamim1377
حسرت برای هیچ، آزادی معجزه نکرد
چند وقت پیش محمد خاکپور با کنایه از سازنده ورزشگاه آزادی تمجید کرد. اینجا کاری ندارم چقدر پول خرج آن شده، چه کارهای دیگری میشد کرد، و در جنونِ پس از جهش نفت چقدر ریخت و پاش و ولخرجی در ایران رقم خورد. فقط در ادامه مطلب قبلی میخواهم بعد از تمجید از آزادی که واقعا ورزشگاه بزرگ و زیبایی است بپرسم: چه فایده؟
فرض کنیم به جای کرهشمالی ما بزرگترین ورزشگاه جهان با ظرفیت ۱۵۰ هزار نفر را داشتیم، خب؟ وقتی فوتبال در ایران جان نمیگیرد و مایه آبروریزی شده، چرا باید حسرت بخوریم که کاش بیشتر برایش خرج میکردند یا چند آزادی میداشتیم؟ اگر به جای ۸۰ هزار نفر، جمعیت انبوهتری خاکپور را تشویق میکردند، وضع فوتبالمان چقدر بهتر میشد؟
فرض کنیم شاه دیکتاتور بلندپروازتری بود و برای نمادسازی و یادگار گذاشتن از خودش بیشتر حرص میزد. در دورهای که ورزشگاههای بزرگ از معنی میافتاد آریامهر را ساختند که حتی بعد از انفجار جمعیت در تهران، ندرتا پر میشود آن هم بیشتر در دعوای آبی و قرمز که بازیهایشان گرهخورده و بیکیفیت در میآید. بسیار گران و پرهزینه، اما کم فایده.
در آمریکا هم که عشقِ بزرگ ساختن دارند غولهای بالای صدهزارتایشان مربوط به دهه ۲۰ میلادی برای راگبی است. بعد از اختراع تلویزیون برپایی ورزشگاه بزرگ توجیهپذیر نبوده. مهمترینش برگزاری المپیک یا بازیهای آسیایی است که آریامهر را هم برای همان ساختند. پولپاشی برای یک بار نمایشِ شکوه و بعد؟ دردسرهایی که همه میزبانها دارند.
کارکردِ آزادی فعلا فحش و شعار روی سکوها چند ساعت پیش از بازی است. محیط ضدفرهنگی ساختهایم برای تربیت نوجوانها و حالا زنها و دخترها هم اضافه شدند. بیتعارف بپرسیم: جمهوری اسلامی که یادگار امام را ساخت چه بهرهای برد؟ دامن زدن به قومگرایی و بسترسازی برای پانترکیسم. تف انداختن به صورتش با شعار «خلیج ع/ربی».
فرض کنیم به جز اصفهان و اهواز و مشهد و قم و قزوین و شیراز و کرمان و... در شهرهای کوچک هم ورزشگاههای متوسط علم میکردند، خب؟ ما که از فوتبالیستهایمان سلبریتی و مبارزِ سیاسی ساختیم اما به اندازه کامرون و غنا و تونس در جامجهانی و حتی به اندازه عراقِ جنگزده در آسیا درخشش نداشتهایم، بیشتر و بزرگتر به چه کارمان میآید؟
این حسرتِ نابخردانه به نفع اهالی فوتبال هم نیست چون بودجهها را بیشتر سمت ساخت و ساز میبرد نه مربی و بازیکن، یا اردو و امکانات، یا تشویقهای میلیاردی. کشورهای موفقی در فوتبال داریم که ورزشگاههایشان کوچکتر از آزادی بوده. آزادی حتما به هیجانِ فوتبال کمک کرده اما بعد از نیم قرن حاصلش همین جایی است که الآن ایستادهایم.
✍ دانشطلب
#فوتبال
#مدیریت_ورزشی
https://eitaa.com/hamim1377
نوشته بود:
رنج های ما، برای تاریخ، نوعی شوخی است...
حرف بدی نیست
#رنج
https://eitaa.com/hamim1377