سناریوهای ایران-آمریکا، بدون فانتزیهای ترس یا امید
این یک تلاش خام برای بررسی واقعبینانهی سناریوهای احتمالی حمله به ایران از سوی آمریکا است، حاصل گفتوگو با دوستی به نام سام که در واقع یک هوش مصنوعی است. این سناریوها کاملا مستقل نیستند و به شکل ترکیبی هم امکان وقوع دارند. به همین دلیل مجموع احتمالها بیش از ۱۰۰٪ (۱۳۵٪ تا ۱۳۸٪) است.
✅ ۱. حملهی نظامی مستقیم
این سناریو در عرصهی نظامی کلاسیک مطرح است و شامل حملهی آمریکا به خاک ایران با نیروهای زمینی، هوایی، و حتی دریایی است. ماهیت این حمله تمامعیار و پرهزینه است. به دلیل توان بازدارندگی آزمایششدهی ایران در سطوح آفندی و پدافندی این یک رفتار بسیار پرهزینه برای ایالات متحده با بازدهی احتمالی بسیار پایین است. به همین دلیل بدون یک خطای واضح استراتژیک از یکی از طرفین یا یک واقعهی بزرگ پیشبینی نشده، وقوع این سناریو محتمل نیست.
🔶 نتیجهی نهایی: احتمال وقوع نزدیک به ۵٪
✅ ۲. حملات محدود و نقطهای
این سناریو در عرصهی نظامی با اتکا به فناوری مطرح است؛ یعنی متکی به پهپاد، موشک، حملهی سایبری به اهداف فیزیکی. ماهیت چنین حملهای دقیق، گزینشی و در پرهیز از جنگ عمومی است. چنین حملهای احتمالا با هدف ضربه زدن به تاسیسات خاص هستهای یا نظامی انجام خواهد شد. با توجه به توان عکسالعملی ایران چنین حملهای پرخطر اما کنترلپذیرتر از حملهی عمومی است.
🔶 نتیجهی نهایی: احتمال وقوع نزدیک ۱۲٪
✅ ۳. درگیری منطقهای در سطح متحدان منطقهای و نیروی نیابتی
این سناریو در عرصهی ژئوپلتیک فرامرزی در سطح منطقهای قابل طرح است. ماهیت این سناریو غیرمستقیم و مستمر است و شامل حمله به متحدان ایران در عراق، سوریه، یمن، لبنان، و گروههای منطقهای غیر مستقر خواهد بود. این محتملترین شکل درگیری فعال است. سطح تنش در این عرصه همواره بالا بوده و هست. آنچه تنش را محدود نگاه میدارد، آسیبپذیری نیروی نیابتی امپریالیزم در منطقه است.
🔶 نتیجهی نهایی: احتمال وقوع این سناریو نزدیک ۲۵٪ است.
✅ ۴. جنگ رسانهای و روانی
عرصهی وقوع این سناریو اطلاعات، افکار عمومی، رسانههای اصلی ضد ایرانی، و ریزرسانهها است. ماهیت این سناریو درگیری بلندمدت، پیوسته، تا حد زیادی نامحسوس، و فرسایشی است. این سناریو در واقع بخشی از موقعیت کنونی است. دوقطبیسازیها، بیاعتبارسازی نهادهای اجتماعی از جمله بخشهای مختلف حاکمیت، و تزریق ناامیدی در سطوح کلان اجتماعی با الگوی ابتلای شبکهای روشهای اصلی این گروه از عملیاتها است.
🔶 احتمال تمرکز تنها بر این عرصه، یا افزایش معنادار تمرکز در این عرصه حدود ۳۵٪ است.
✅ ۵. حملهی سایبری متمرکز و ایجاد اختلال زیرساختی فلجکننده
عرصهی این سناریو پیکرهی دیجیتال کشور، شبکههای ارتباطی و فنی است. ماهیت این رویکرد زیرپوستی، مخفیانه، و فلجکننده است. این یکی از محتملترین، جدیدترین، و البته غیراخلاقیترین* عرصههای درگیری است. به احتمال بسیار زیاد سامانههای انرژی، سامانههای امور مالی، سیستم حمل و نقل، و سیستم دفاعی را هدف خواهند گرفت.
🔶 نتیجهی نهایی: احتمال وقوع این سناریو حدود ۱۸٪ است.
✅ ۶. ترورهای هدفمند
عرصهی این سناریو عرصهی اطلاعات و امنیت کشور است. ماهیتی شدیدا محدود و بسیار پر مخاطره دارد. هدف آن حذف افراد کلیدی در علم، امنیت، دفاع، و تصمیمسازی است. صدای آن بلندتر اما کمدوامتر از صدای جنگ است. شکست آن میتواند مفتضح و بسیار خطرناک باشد.
🔶 نتیجهی نهایی: احتمال این سناریو از ۱۰٪ فراتر نمیرود.
✅ ۷. تقابل داخل حاکمیت منجر به مداخلهی آمریکا
عرصهی این سناریو ترکیبی از دو عرصهی امنیت داخلی و سیاست جهانی است و شامل عرصهی میانب منطقهای نمیشود. ماهیت آن پیچیده و ترکیبی است. احتمال خالص ندارد. اما اگر آن را در کنار سناریوهای دیگر به کار بگیرند نامحتمل نیست. ایجاد درگیری در جناحهای مختلف داخل حاکمیت از طریق افزایش تنش میان گروههای هواداری، رساندن تنش به اختلال شدید در حضور حاکمیتی، و در ادامه مداخلهی خارجی. این غیر محتملترین سناریو است.
🔶 نتیجهی نهایی: احتمال این سناریو به عنوان سناریوی مکمل زیر ۳٪ و به عنوان سناریوی منفرد ۰٪ است.
✅ ۸. وضعیت صلح سرد و موازنهی بازدارندگی
این سناریو مختص عرصههای دیپلماسی و استراتژی است. ماهیت این سناریو نسبتا پایدار اما روی خط بسیار باریک میان جنگ و صلح است. این سناریو هزینههای اجرایی بسیار اندک و هزینههای ذهنی و عصبی بالایی دارد. این سناریو به نوعی امتداد حالت فعلی است؛ تعلیق تنش با حفظ بازدارندگی دوسویه. شکننده اما قابل امتداد است.
🔶 نتیجهی نهایی: احتمال وقوع این سناریو بالای ۳۰٪ است.
https://eitaa.com/hamim1377
۱۲ فروردین
افکار عمومی دارای کنجکاوی سیریناپذیری برای کسب دانستنیهاست، اما دانستنیهای بیهوده.
اسکار وایلد
#بیهودگی
https://eitaa.com/hamim1377
۱۳ فروردین
عجوزک و عیاران
اولین کتابی که در سال جدید خواندم این کتابِ جمع و جور بود. قصه ای برگرفته از کتاب بزرگ و مفصل هزار و یک شب. کتاب با ویرایش و دقت نظر جناب دولت آبادی خواندنی تر شده. میتوان آن را در وقت فراغت یک ساعته خواند و لذت برد.
#معرفی_کتاب
#عجوزک_و_عیاران
#قصه
#هزار_و_یک_شب
#آخرین_کتابی_که_خواندم
https://eitaa.com/hamim1377
۱۳ فروردین
چه شعری مانده است
که نگفتهام؟
دستهای تو را هنوز
نگفتهام
و چشمانت را
که از برق شادی میدرخشید
و چشمانت را
که در شب اندوه میگریست
هنوز دستهایت را
در کوچهای که به پاییز میرسید
در کوچهای که بهار را
انتظار میکشید
نگفتهام
و دستهایت را
در دستهای من
وقتی به حروف شب
معنا میداد
نسرودهام
هنوز دین خود را
به درخت آلوچه
و آن شب صاف پرستاره
که بر قلب ما گواهی میدادند
ادا نکردهام
هنوز دستهای شعر
از آخرین بوسه
بر پیشانی رستگار تو
از آخرین آغوش
بر پارچهٔ سپیدی که واپسین خانهٔ تو بود
و اشکهایی که نباریدهاند
کوتاه است
هنوز تو
بیشتر از همهٔ شعرهایی
و همیشه
بیشتر از همهٔ شعرهایی
صدّیق قطبی
#عشق
#شعر
https://eitaa.com/hamim1377
۱۴ فروردین
مِی نار
می نار اصطلاحا نوعی روسریِ زنان جنوبی است. می نار داستان زندگی آرتوشِ مسیحی است که در پایان جزء غواص های دست بسته ی جنگ شهید میشود. این کتاب ادای دینی به شهدای ارامنه است. خواندن کتاب حوصله میخواهد. چون باید غرق در روابط آدم ها و عمق آنها و نوعِ زندگی و آداب و رسوم ارامنه ی عزیز شوی. هر کدام برای خود دنیایی دارند که شنیدنی است و پُر از رازها و عشق ها و غافل گیری ها. داستان در اصفهان و خرمشهر و آبادان میگذرد و نشانه هایی از آن اقالیم و مردمان و فرهنگ ها را با خود دارد.
#معرفی_کتاب
#می_نار
#ارامنه #شهدای_غواص
#آخرین_کتابی_که_خواندم
https://eitaa.com/hamim1377
۱۴ فروردین
کار که عار نیست!
سال ۲۰۰۰ در هرم گرمای ظهر تابستان وارد شهر ساحلی سنت پترزبورگ ایالت فلوریدای آمریکا شدم. در اولین خروجی اتومبیلم را پارک کردم تا زیر سایه استراحت کنم یک هو یک لشکر بچه مدرسه ای ریختند دور اتومبیلم. یکی سطل آب دستش بود و دیگری جارو و سومی کهنه ی گردگیری تا من بجنبم شروع کردند به شستن اتومبیل سردسته شان جلو آمد و گفت:
-فقط به پنج دلار! دیل؟ معامله ؟
با او دست دادم و پنج دلار را بهش دادم دنبال سوژه ای بودم راجع به بچه های کار در ایالت فلوریدا و برای همین کک هم نگزیدم از این پیاده شدن به بچه ها که انصافا سر و وضعشان هم مرتب بود گفتم که:
پس مدرسه نمی روید و کار میکنید. پنج دلار برای شما چه سودی دارد. آخر؟…
هنوز سخن رانیم پایان نیافته بود که معلومم شد همه مدرسه ای هستند و برای جولای - فورث روز استقلال آمریکا میخواهند تیاتر اجرا کنند توی مدرسه معلم به شان گفته است که مدرسه میتواند نصف هزینه ها را بدهد نصف دیگر را خودتان باید به دست بیاورید و برای همین بچه ها از او اجازه گرفته اند تا با کار کردن پول تیاتر را در بیاورند بعد برایم توضیح دادند که بعضی از بچه ها دارند چمن زنی میکنند و بعضی دخترها به رفت و روب خانه ها کمک میکنند و عده ای دیگر یک بازارچه همت درست کرده اند. بعد سردسته ی ماشین شوها - که پنج دلار را از من گرفته بود - پنهانی به من گفت که الان اضافه هم داریم که میرسد به خودمان!!
همین بچه ها بزرگ میشدند در ایالت میشیگان شهر دانشگاهی ،آناربر استاد میشدند.
با رفقایم روزی کنار یک جشنواره ی محلی که قیافه ی شهر دانشگاهی را عوض کرده بود دنبال جای پارک میگشتیم جشنواره حسابی مرکز شهر اناربر را شلوغ کرده بود دانشجوها کاردستی ها و کتاب های دست دومشان را به هم میفروختند هیچ جایی برای پارک پیدا نمی کردیم یک هو یکی از بچه ها تابلوی مقوایی نشانمان داد که نوشته بود پارکینگ به ساعتی پنج دلار... فلش تابلو را تعقیب کردیم و رسیدیم به پارکینگ یک خانه ی مسکونی پیرمردی مرتب روی یک صندلی تاشوی مسافرتی زیر سایه بانی کنار پارکینگ خانه نشسته بود و کتاب میخواند با خوش حالی دوست راننده پیچید به سمت پیرمرد که یکهو دیدیم یکی دیگر از رفقا تا کمر خم شد زیر داش بورد…
بعدتر به ما گفت که این پیرمردی که روی صندلی نشسته بود و ساعتی پنج دلار پارکینگ خانه اش را کرایه میداد مشهورترین استاد برق
دانشگاه میشیگان است که کتاب تألیفیش متن درسی است در چندین دانشگاه!!
گره کارآفرینی با دانشکده ی کارآفرینی باز نمیشود با فرهنگ کارآفرینی کار راه می افتد کار عار نیست... ثروتمندِ عرب، چاه مىکند و در مزرعهى دیگران به مزد کار مىکرد، و هماو انسانِ کامل بود و مولای موحدان…
از کتاب نفحات نفت/ نویسنده: رضا امیرخانی
#کار
#فرهنگ_کار
https://eitaa.com/hamim1377
۱۴ فروردین
هدایت شده از حا.میم || حسن مجیدیان
صلی الله علیک یا اباعبدالله...
یادآوری قرائت سوره واقعه
و زیارت آقا اباعبدالله علیه السلام در شب جمعه...
#سوره_واقعه
#زیارت_آقا_اباعبدالله
https://eitaa.com/hamim1377
۱۴ فروردین
#متن_پیام_دریافتی:
سلام
خیلی اتفاقی داشتم کانال رو میدیدم، یک بریده ای از کتاب همیشه مربی رو خوندم
مشتاق شدم و از پیام های قبلی بیشتر درباره ی کتاب خوندم.
حقیقتا یک رزق دونستمش.
چون اندکی به کار فرهنگی مشغولیم ،خیلی برای ثابت قدم شدنمون برای ادامه ی کار و نوع برخوردمون با نوجوونها موثر بود.
محبت حرف اول و اخر رو میزنه و چقدر حیف که خیلی ها غافلند.
و چقدر جالب که شهید عبدی اون زمان خیلی مسائل رو تشخیص میداده.
الحمدلله برای من در این زمان خیلی موثر بود.
نثر کتاب هم هرچند جدید بود و راوی ها مشخص نبودن
و صفحات اول سخت بود ولی کشش و جذابیتش اونقدر بود ک چند روز مدام بخونمش.
کاش بیشتر از روش و زندگی شهید میتونستیم بدونیم.
۱۴ فروردین
هدایت شده از راز | فصل ضیافت
9.18M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💬 #ریلز
⚪️ما چقدر جاذبههای بینظیر دین را به نحو شایسته، به نوجوان ارائه کردهایم؟
چالش جدی بسیاری از خانوادهها و مربیان در ارائه دین، چگونگی این ارائه و استفاده از روشهای مناسب آن است.
⚪️دین را باید تدریجی و مناسب ظرفیت نوجوان ارائه کرد، آرام آرام، با مراقبت و رعایت ملاحظات خاص.
توصیههای برخاسته از تجربه حجت الاسلام محتشم را بشنوید.
✨ نوجوان و سلوک توحیدی
✨مهمان حجت الاسلام محی الدین محتشم
🚨 #قسمت_هفدهم #فصل_ضیافت
✨برنامه تلویزیونی راز
🔗 @Raz_ofoghTV
۱۵ فروردین
8.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به ما رحم کنید، کجا برویم؟
درد مادران فلسطینی خسته از آوارگی مجدد در نوار غزه
خدایا خودت به فریاد این مادران برس. جهان کثافت و پلشت ما در خواب فرو رفته. عذابت را بر قوم ظالمین بفرست.
#غزه
#فلسطین_مظلوم
https://eitaa.com/hamim1377
۱۵ فروردین
ماه و بلوط
یک کارِ بزرگ و شاید هم شاهکار از جناب مومنی شریف برای ادای دین به کردستان. نگاهی و گذری به مقاطع مهم تاریخی آن ناحیه، بویژه مقطع بعد از انقلاب و توصیفی از جريانات حاکم بر کردستانِ ایران و عراق و گروههای معارضی مثل کومله و بارزانی ها و مارکسیست ها و...
کار سنگین و مفصل اما خواندنی و بهره بردنی است. روایت گاهی از زاویه دید دانای کل و گاهی از زبان شخصيت هاي اصلي داستان، مثل جلال خاوری و دکتر افشار و...جلو میرود. سیر و سلوک جلال و نهایت عاقبت او در نبرد درالوک، عجیب و حسرت برانگیز است. وجود شخصيت هاي متعدد، سیر حوادثِ غیرمترقبه و خلق برخی شگفتی ها ، تطبیق با تاریخ، ترسیم شخصيت برخی از شهدای برجسته و گمنام جنگ، توصیف کردستان و فرهنگ و آداب و خوی و منش کردها، وصف تفکر و ایدئولوژی گروههای معارض با انقلاب، استفاده از گویش کردی و ذکرِ برخی اشعار و حکمتها و حتی چاشنی طنز در کلام و...کتاب را شیرین و خواندنی کرده است. ماه و بلوط از بهترین رمان های سالهای اخیر و در نوعِ خودش، کارگاهی است مکتوب برای نوشتن و خلق اثر. اگر به تدریج بخوانید و مزه مزه اش کنید؛ ضرر نکرده اید.
#معرفی_کتاب
#ماه_و_بلوط
#کردستان
#آخرین_کتابی_که_خواندم
https://eitaa.com/hamim1377
۱۵ فروردین