🔵ایران ابرقدرتی منحصر به فرد
🔹قدرت جغرافیایی :
ایران از قدیم الایام چهارراه تمدن ها محسوب شده و از نظر موقعیت دریایی و زمینی از موقعیت بسیار مناسبی برخوردار بوده است ایران در جایگاه فوق العاده استثنایی و بینظیری قرار گرفته و موقعیت ها و عناصر متفاوتی ایران را در شرایط استثنایی قرار میدهد که یکی از آنها موقعیت جغرافیایی ایران می باشد .
ایران در چهارراه شرق و غرب قرار دارد و نزدیکی آن به آسیای شرقی و اروپا عنوان لقب قلب جهان را به خود گرفته است زیرا تنها کشوری است که دو منبع غنی انرژی خلیج فارس و دریای خزر را به هم متصل می کند .
بر اساس نظریه آلفرد میکند در استراتژی انگلیسی در جهان یک جزیره بزرگ جوانی در بین قاره های آسیا آفریقا اروپا وجود دارد که قلب زمین محسوب میشود و ایران در داخل این جزیره قرار گرفته و دولتی که بر این سرزمین مسلط شود جهان را فرمانروایی خواهد کرد بخشهای شمالی ایران جزو قلب زمین محسوب میشود و ایران از اعتبار خاصی در این میان برخوردار است.
ایران با در اختیار داشتن تنگه هرمز از ارزش نظامی ویژهای برخوردار است زیرا وضعیت و ویژگی های توپوگرافی و عرض و شکل آن به گونه ای است که امکان عبور و مرور کشتی های بزرگ جنگی و تجاری را به راحتی فراهم می آورد و با حاکمیت ایران بر آن امکان مسدود کردن آن با توپخانه دورزن و موشک های با برد کوتاه وجود دارد.
برای اینکه ایران را بهتر بشناسیم باید از این مطلب آگاه باشیم که ایران علاوه بر موقعیت استثنایی جغرافیایی دارای چه وسعتی است.
ایران وسعتی دارد به اندازه مجموعه فرانسه آلمان هلند بلژیک اسپانیا و پرتغال در اروپای غربی.
یکی دیگر از دلایل این است که اغلب همسایگان ایران همچون افغانستان ترکمنستان تاجیکستان و قرقیزستان در آسیای مرکزی و آذربایجان ارمنستان و گرجستان در منطقه قفقاز و عراق در غرب و سوریه و روسیه در شمال برای دسترسی به آبهای گرم احتیاج به عبور از ایران دارند
هر قدرتی چنین جایگاه جغرافیایی را در اختیار داشته باشد به خودی خود به قلب جهان مسلط است و کمتر قدرت دیگری میتواند بر او تسلط پیدا کند و به همین دلیل در دوران پهلوی و قاجار به علت ضعف دولت های مرکزی و در دوران دو جنگ جهانی مورد اشغال قوای متفقین قرار گرفت و پل پیروزی برای متفقین لقب گرفت .
✍منوچهر محمدی
@khaAbar_amariyon
🔵 توصیههای «فارن افرز» به «جو بایدن» برای مواجهه با ایران در پرونده سوریه
#گزارش
🔸 نشریه آمریکایی «فارن افرز» در یادداشتی با عنوان «ایران در سوریه هست تا بماند»، به مسئله حضور ایران در سوریه و نقش ایالات متحده در مقابله با آن پرداخته و مدعی است به دلیل نقش بیثباتکننده ایران در منازعه سوریه، امکان دارد «جو بایدن» ناگزیر از ورود به این پرونده شود.
🔹 نویسندگان این یادداشت، معتقدند سیاست خارجی آمریکا در سوریه باعث گسترش نفوذ ایران در این کشور شده و نشان داده که مقابله با ایران، اولویت «دونالد ترامپ» در سوریه نبوده است. به همین دلیل، نفوذ آمریکا در سوریه به شمال شرق این کشور، تسلط بر چاههای نفت و قدرت هوایی محدود میشود.
🔹 از اینرو، نویسندگان ضمن تأکید بر لزوم چرخش در سیاست آمریکا در قبال پرونده سوریه، توصیههایی به دولت جو بایدن ارائه میدهند که برخی از آنها عبارتند از:
1️⃣ آمریکا باید زمینههای لازم برای گفتوگو میان روسیه و نیروهای دموکراتیک سوریه را فراهم کند. تقویت یک بازیگر مخالف ایران در سوریه، میتواند از نفوذ نیروهای نزدیک به این کشور در امتداد رود فرات، دیرالزور و قامشلی بکاهد.
2️⃣ آمریکا میتواند زمینههای لازم برای برقراری روابط میان کشورهای عربی با سوریه در برخی موضوعات ازجمله تمایل این کشورها به بازگشایی سفارت در سوریه را هموار و از آن به عنوان یک کانال ارتباطی استفاده کند.
3️⃣ آمریکا باید از شکاف فزاینده میان ایران و روسیه در پرونده سوریه استفاده کند. واشنگتن میتواند در قبال تحویل مناطقی مانند التنف به روسیه، این کشور را برای دور کردن ایران از مناطقی که برای تلآویو حساسیتبرانگیز است، تحت فشار قرار دهد.
🔹 با این وجود، نویسندگان در پایان دولت بایدن را به پذیرش این واقعیت فرامیخوانند که: «ایران نه سوریه را به طور کامل ترک خواهد کرد و نه نفوذ خود را در آنجا کاملا از دست خواهد داد. اما یک سیاست واقعبینانه میتواند از تنشها بکاهد و خسارات را کم کند».
@khaAbar_amariyon
🔵 کلاه تان را بالاتر بگذارید
🔹مدیرکل آژانس مُرده بود، وقتی دانشمند بزرگ هسته ای جهان اسلام، دکتر فخری زاده را ترور کردند. "رافائل گروسی" اما حالا زبان به گزافه گشوده و می گوید باید برجام دیگری تدارک شود، چون ایران به توافق عمل عمل نکرده(!)
♦️او مدعی شده "احیای برجام، نیاز به انعقاد توافق جدیدی در زمان جو بایدن دارد تا مشخص شود چگونه باید بر نقض عهد ایران غلبه کرد (!) تخلفات زیادی در این توافق صورت گرفته که باید با شتاب به سر جای خود برگردد". نقض حقوق ایران و ترور دانشمندانش با اطلاعات محرمانه آژانس چه؟ گروسی اینجا لال است!
🔹سخنان یکطرفه مدیر کل آژانس در حالی است که دولت روحانی پنج سال است به اعتبار وعده سیاسی آمریکا و اروپا (برداشتن تحریم های اقتصادی)، بازرسی ها، محدویت ها و تعلیق های هسته ای بسیار فراتر از معاهده NPT را داوطلبانه به اجرا گذاشته، اما اکنون با وجود نقض تمام تعهدات غرب، ایران متهم می شود!
♦️این اتفاق تلخ، یادآور وعده برداشتن تحریم ها در ازای شش ماه تعلیق داوطلبانه در سال 82 است که بالغ بر دو سال به طول انجامید و پس از آن، اروپایی ها گفتند بهترین تضمین، توقف دائمی فعالیت های هسته ای ایران است! آن زمان هم تیم آقای روحانی، با غرب توافق کرده بودند و طرف غربی کلاهبرداری کرد.
🔹آقای روحانی، آقای ظریف! خوابید یا بیدار؟ کلاه تان را بالاتر بگذارید، اگر درایت دارید. چند بار قرار است کلاه شما را بردارند و کلاه خودشان را سرتان بگذارند؛ و با این همه، شما به جای استقامت و اعتراض به غرب، در داخل جبهه بگشایید و طلبکارانه، منتقدان را متهم کنید؟
♦️ملت ایران چه قدر دیگر باید فدیه و خسارت بدهند تا شما سر عقل و غیرت بیایید؟!
#محمد_ایمانی
@khaAbar_amariyon
🔴 مجمع تشخیص مصلحت نظام: رهبر انقلاب صرفا با تمدید زمان بررسی FATF موافقت کردهاند
◾اطلاعیه روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام:
👈همانگونه که دبیر محترم مجمع درحاشیه جلسه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام(۹۹/۹/۱۹)، در جمع خبرنگاران اعلام کردند، ریاست محترم جمهوری طی نامه ای به محضر مقام معظم رهبری ضمن درخواست تمدید زمان بررسی لوایح "پالرمو" و "سی اف تی" مربوط به پیوستنجمهوری اسلامی ایران به گروه اقدام مالی (FATF) در مجمع تشخیص مصلحت نظام ، از معظم له درخواست کردهاند که مجمع، با اضافه کردن تحفّظ جدید، شرایط الحاق به اینمعاهدات را فراهمکند.
👤👈رهبر معظم انقلاب در پاسخ به دو درخواست مذکور، صرفا با تمدید زمان بررسی این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت فرمودهاند.
@khaAbar_amariyon
🔵 انتخابات؛ افزایش رضایتمندی یا تشدید اعتراض
🔹تحلیل
✅ انتخابات اصلی ترین بستر و مجرای مشارکت سیاسی در هر جامعه است و از نتایج آن افزایش احساس اثرگذاری و رضایتمندی در شهروندان است. در جامعه ایرانی، با توجه به فقدان یا ضعف مفرط سازوکارهای مشارکت سیاسی، انتخابات مهمترین و شاید تنهاترین مجرای مشارکت سیاسی برای شهروندان است؛ بنابراین از اهمیت و حساسیت خاصی برخوردار است
✅ تبدیل شدن انتخابات به تنها مجرای مشارکت سیاسی در ایران، سبب شده تا انتخابات فراتر از امکانی برای گزینش سیاسی و انتخاب مسولان، به بستر بروز و ظهور خواست ها و مطالبات انباشت شده (فرهنگی، اجتماعی ، سیاسی و...) جامعه بدل شده و به نوعی، بستر عرض اندام جامعه و تلاش برای دیده شدن و تحمیل خود به حکومت باشد. پس باید گفت، شفاف ترین و واقعی ترین چهره ی جامعه ایرانی در فضای انتخابات تجلی می یابد.
✅ از این جهت هر انتخابات، با انباشتی از مطالبات و خواست های متراکم مواجه است و از سوی دیگر، این مطالبات به صورت مدام توسط نخبگان و نامزدها (و برای کسب رای) برجسته شده و براورده شدن انان به جامعه وعده داده می شود که البته افزایش انتظارات را در پی دارد. با توجه به محدود بودن مقدورات و امکانات کشور و عدم تناسب شان با وعده ها، بخش زیادی از این مطالبات بی پاسخ مانده و روند فزایند شکاف انتظار -پاداش در جامعه تداوم می یابد.
✅ برایند حتمی چنین وضعیتی، تبدیل شدن انتخابات به بستر افزایش نارضایتی و در نتیجه، تشدید و انباشت اعتراض در جامعه ایرانی است. پس به جای افزایش رضایتمندی و همگرایی، انتخابات سبب عصبی تر شدن جامعه و افزایش واگرایی سپهر مدنی و رسمی می شود.
✅ نتیجه چنین وضعیتی ان است که بخش زیادی از جامعه در بلندمدت اعتقادش به انتخابات را به عنوان مجرای پیگیری مطالبات، ایجاد تغییر و اعمال اعتراض مسالمت آمیز از دست می دهد و از ان گریزان می شود. در نتیجه روند شکل گیری و نهادینه شدن اعتراض ساختار شکن و خشونت در جامعه، تشدید و تعمیق می گردد.
✍محسن محمدی
@khaAbar_amariyon
⭕️حزب الله فرانسه با شعارها و فعالیت هایی شبیه به گروه های مقاومت شیعی رسما اعلام موجودیت کرد.
🔺لوگوی این گروه هم مانند حزبالله لبنان و حزبالله عراق، شبیه به آرم سپاه پاسداران انقلاب طراحی شده است. عبارت دقیق اسم آنان، «اتحادیه مجاهدین الله» است که در فرانسه فعالیت میکند.
🔺این گروه در مطلبی که بر روی صفحه رسمی خود در فیسبوک منتشر کرده نوشته است که برای حمایت از مظلومین و نابودی صهیونیست های فاسد از زمین تلاش میکند.
@khaAbar_amariyon
🔵عطاالله مهاجرانی در توئیت خود درواکنش به اظهارات محمود امجد نوشت:
۱- در آستانه ماه رجب سال گذشته كه باخبر شدم، آيت الله امجد به فرانسه مى آيند. با ايشان صحبت كردم، كه يك دهه فرانسه بروم و هر روز با ايشان روزى ٤ تا ٥ ساعت رسالة الولاية علامه طباطبايى را بخوانم و براى جوانان كتابى در شرح و تفسير رساله بنويسم. ممكن نشد.
۲- پيشنهاد كردم ايشان در اين فرصت ويژه روزگار كرونا، كتابى در تفسير قرآن مجيد و در تبيين " غرر آيات " بنويسند. به دوستان تهران هم گفتم منابع لازم را براى ايشان ارسال كنند. ممكن نشد.
ناگاه ايشان با سخنانى بسيار تند و ساختار شكن همه ما را بهت زده كردند.
۳- آيت الله خامنه اى رمز اقتدار و عزت ملى و سربلندى ملت و نظام جمهورى اسلامى ايران اند. مى توان خيرخواهانه از بسيارى از امور اجرائى و قضايى و مجلس و سپاه انتقاد كرد. اما ساختار شكنى و انكار انقلاب و نظام امر ديگرى است. به تعبير امير مؤمنان: لقد صرت جسرًا لمن حارب الله و رسوله.
۴- ربنا لا تزغنا الى انفسنا طرفة عين ابدا، لا اقل من ذالك و لا اكثر. و لله الحمد حمد الشاكرين.
https://twitter.com/MohajeraniSayed/status/1340007428893634566?s=19
@khaAbar_amariyon
🔵 منطقه در یک نگاه
1️⃣ درگیریهای پراکنده میان گروههای مورد حمایت ترکیه و نیروهای دموکراتیک سوریه در منطقه «عین عیسی» واقع در شمال شرقی استان الرقه سوریه، احتمال حمله نظامی ترکیه به این منطقه را افزایش داده است.
2️⃣ براساس اعلام وبگاه «المعلومه»، هواپیماهای ترکیه صبح امروز، هشت روستا در دو منطقه از اقلیم کردستان عراق را بمباران کردند.
3️⃣ وزرای خارجه مصر، اردن و فلسطین در قاهره طی یک کنفرانس خبری مشترک با تاکید بر راهحل دو دولتی در مسئله فلسطین، در مورد نحوه بازگشت به میز مذاکرات توضیح دادند.
4️⃣ براساس اعلام برخی رسانهها، امیر قطر تأکید کرده که هرگز بر سر پایگاه نظامی ترکیه با هیچ کشور عربی حاشیه خلیجفارس معامله نخواهد کرد.
5️⃣ رئیسجمهور افغانستان با محکومیت حمله روز گذشته به غزنی، از طالبان خواست به خشونت پایان داده و آتشبس را بپذیرند.
6️⃣ «رویترز» به نقل از مقامات فرانسوی گزارش کرد، رئیسجمهور این کشور با مأمور شدن «سعد الحریری» برای تشکیل کابینه جدید لبنان مخالف بوده و به ناچار به این موضوع رضایت داده است.
7️⃣ خبرگزاری رسمی یمن اعلام کرد، نیروهای ائتلاف سعودی در ۲۴ ساعت گذشته به نقض مکرر توافق آتشبس الحدیده ادامه دادهاند.
@khaAbar_amariyon
🍁مجموعه خاطرات به رنگ ارغوان
✍️ دکتر محمود رضا امینی
👌لباده امام
وقتی آیت¬الله خامنه¬ای برای رهبری انتخاب شدند و مردم هم به تدریج در حال بیعت کردن با ایشان بودند، من و برخی از دوستان دلمان می¬خواست حالا که ارتباط تنگاتنگی با آیت¬الله بهاءالدینی داریم و خب از آنجا که ایشان بصیرت ماورایی نیز داشتند، عملاً در این خصوص تأیید ایشان را هم داشته باشیم. در عین حال ارادت ما به آقا ویژه بود و در برنامه ریزی¬مان این بود که در فرصتی مغتنم به دست بوس آقا و بیعت با ایشان برویم. وقتی خدمت آیت¬الله بهاءالدینی رسیدیم همین موضوع را مطرح کردیم ایشان فرمودند: بله ما از قبل می¬دانستیم که آقای خامنه¬ای بعد از امام مسیر را ادامه خواهند داد و شما هم با خیال راحت بروید و سلام ما را به ایشان برسانید. بعد آیت¬الله بهاءالدینی یک نشانه هم مطرح کرد و فرمود: «وقتی شما ایشان را می¬بینید، لباده امام را پوشیده است.» مطلب گذشت و ما به محضر مقام معظم رهبری رسیدیم. زمانی که نوبت به من رسید، دست آقا را گرفتم اما نشستم و لباده ایشان را هم بوسیدم. ایشان فرمودند: این چه کاری است که می¬کنید آقای امینی؟!
گفتم: مگر این لباس امام نیست؟
فرمودند: چرا از کجا می¬دانید؟
گفتم: این خبری بود که آیت¬الله بهاءالدینی به من دادند و سلامی ویژه هم به شما رساندند.
ایشان دست نوازشی بر سر من کشید و اشک در چشمانشان حلقه زد.
بعد فرمودند: به ایشان بگویید ما را خیلی دعا کنند. ما محتاج دعای خیر ایشان هستیم.
من هم که شش دانگ دلم بابت این انتخاب راضی و مطمئن بود، هزاران گوشه قلبم هم مطمئن شد و با خاطری ایمن و امیدوار بعد از دقایقی از محضر ایشان مرخص شدم.
@khaAbar_amariyon
🔵 ترسیم «خاورمیانه مطلوب» آمریکا توسط شورای آتلانتیک
#گزارش_کوتاه
🔹 اندیشکده شورای آتلانتیک در یادداشتی به دولت آتی آمریکا توصیه کرده به توافق برجام بازگردد. در عین حال که اضافه میکند گشایش دیپلماسی در قبال ایران باید آهسته، محتاطانه و با بدگمانی همراه باشد.
🔹 در این یادداشت دو مشکل اصلی در احیای برجام، اولاً نقص آن در عدم اعمال محدودیت بر برنامههای موشکی و منطقهای ایران و ثانیاً تقویت گرایشهای مقاومتجویانه در ایران پس از فشارهای آمریکا و بهویژه پس از ترور سردار سلیمانی و دکتر فخریزاده قلمداد شده است.
🔹 این مقاله با وجود اشاره به دشواری احیای برجام، این توافق را برای منافع منطقهای آمریکا و اروپا در غرب آسیا ضروری میداند. همچنین معتقد است تداوم روند کنونی عادیسازی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی که از امارات و بحرین آغاز شده و به مراکش رسیده، دستاوردی برای کاهش تنشهای امنیتی در این منطقه نخواهد داشت.
🔹 به نظر نویسنده، بایدن ضمن استقبال از روند عادیسازی باید تلاش کند این فرآیند بر مبنای راهحل دودولتی به پیش برود. بر این اساس که احتمالاً عادیسازی روابط عربستان با رژیم صهیونیستی منوط به پذیرش این راهحل از سوی تلآویو خواهد بود.
🔹 این یادداشت تداوم روند عادیسازی بر اساس اصلاحات داخلی و دموکراتیک در کشورهای عربی، توسعه روابط اقتصادی با رژیم صهیونیستی و کاهش تنشهای مذهبی در منطقه را بنیانی برای «آینده راهبردی خاورمیانه» قلمداد میکند که در کنار احیای برجام و اعمال محدودیت برای ایران، مطلوبیتهای منطقهای غرب را تأمین خواهد کرد.
🔸 به نظر میرسد پیشنهاد این یادداشت مبنی بر تداوم و اصلاح دو توافق «برجام» و «ابراهیم» از سوی دولت بایدن، راهبردی برای واگذاری مسائل امنیتی منطقه به متحدان آمریکا و ایجاد نوعی از توازن قوای مطلوب غرب در منطقه باشد. هدف این راهبرد، ایجاد محدودیت استراتژیک برای ایران و حاشیه امن برای رژیم صهیونیستی خواهد بود.
@khaAbar_amariyon
🔆 #تاریخچه_حجاب در ایران
🔰زنان #اشکانی در پوشش سر و استفاده از #چادر بسیار پیشرفته تر از زنان #هخامنشی بودند و کلاه عمامه وار آنان تقریباً بیشتر موهای آنها را می پوشاند. در شواهد مربوط به پوشاک زنان این عهد، #چادر به منزله یکی از اجزای اصلی پوشاک آنان کاملًا مشهود است و در بیشتر موارد زنان دربار و اشراف نیز مانند سایر زنان پوشیده دیده می شوند.
🔰«مجسمه ای از شهر «هاترا» به نام پرنسس واشفاری در موزه بغداد هست که گفته شده دختر سناتروک اشکانی (اشک دهم) است. این بانو بر سکویی نشسته، کلاهی به شکل مخروط ناقص پنج قسمتی بر سر نهاده است. دامن پرچین پیراهن آستین دارش (که بسیار بلند است) از زیر چادرش در جلو پیداست.
🔹مقالات ایرانیکا ،صفحه ی۴۳۳🔹
@khaAbar_amariyon
🔵 نامه مقامهای اسبق آمریکا به بایدن برای بازگشت به برجام
#تحلیل_کوتاه
🔹 هفته گذشته جمعی از مقامهای سیاسی، دیپلماتیک و امنیتی پیشین آمریکا در نامهای به بایدن رییسجمهور منتخب آمریکا خواستار رفع تحریمهای ایران و بازگشت کامل آمریکا به برجام شدند. نویسندگان سیاستهای توسعهطلبانه دولتهای عربی حاشیه خلیج فارس را موجب ناامنسازی غرب آسیا دانسته و خواستار کانال ارتباطی میان ایران و آمریکا برای جلوگیری از تنش شدهاند.
🔸 در نامه آمده است:«احیای برجام توسط ایران و آمریکا، آغازی برای مذاکرات بر روی محدودیتهای تسلیحاتی منطقهای و حل و فصل اختلافات منطقهای خواهد بود». با این توصیف به نظر میرسد دو رویکرد در میان حامیان بایدن نسبت به پرونده هستهای و به طور کلی موضوعات اختلافی با ایران وجود دارد:
1️⃣ یک رویکرد معتقد است از منظر روشی باید تعلیق تحریمهای هستهای و تعهدات برجامی آمریکا به عنوان گروگانی برای وادارسازی ایران به مذاکرات منطقهای و موشکی درآید و از منظر محتوایی نیز عمدتاً به مذاکرات با هدف محدودسازی هر دو حوزه موشکی و فعالیتهای منطقهای ایران میاندیشد.
2️⃣ رویکرد دیگر از منظر روشی به بازگشت کامل آمریکا به برجام با هدف ترغیب ایران به مذاکرات معتقد است و استفاده از فشارهای اقتصادی حداکثری را سبب تحریک ایران به مقاومت بیشتر قلمداد میکند. از منظر محتوایی نیز با توجه به حساسیت ایران بر توان دفاعی، اولویت را به مسائل منطقهای بهویژه عراق، سوریه و یمن میدهد و معتقد است تأکید بر محدودسازی توان موشکی، امکان مذاکره را سلب میکند.
🔸 به نظر میرسد با توجه به ایده جناح میانه حزب دموکرات مبنی بر ضرورت تعمیم محدودیتهای برجام به توان موشکی ایران و همچنین فشارهای لابیهای صهیونیستی، دولت بایدن به رویکرد اول تمایل بیشتری داشته باشد و این ضرورت رویکرد تهاجمی ایران برای جلوگیری از تحقق زیادهخواهیهای غرب را بیش از پیش یادآور میشود.
@khaAbar_amariyon
♦️ منطقه در یک نگاه
1️⃣ مرکز آشتی روسیه در سوریه از ۳۸ حمله عناصر تروریستی به مناطق کاهش تنش در شمال غرب این کشور خبر داد.
2️⃣ یک روزنامه سعودی مدعی شد، رئیسجمهور لبنان و جریان متبوع وی از درخواست برای دستیابی به یک سوم تعیین کننده در دولت آینده لبنان دست کشیدهاند اما برای تسهیل در تشکیل دولت، خواستار وزارتخانههای کشور و دادگستری هستند.
3️⃣ نیروهای امنیتی و اطلاعاتی عراق موفق شدند مسئول یگان بمبگذاری داعش در محور دیالی را در پایتخت این کشور شناسایی و دستگیر کنند.
4️⃣ معاون وزیر بهداشت دولت نجات ملی یمن از فوت سالانه ۱۰۰ هزار نوزاد تازه متولد شده به دلیل محاصره و جنگ ائتلاف سعودی-اماراتی خبر داد.
5️⃣ رئیس حزب «القوات اللبنانیه» گفت، تنها راه رسیدن به حقیقت درباره انفجار بندر بیروت تشکیل کمیته حقیقتیاب بینالمللی در این خصوص است.
6️⃣ وزارت دفاع ترکیه در بیانیهای ادعا کرد، نیروهای این کشور طی یک ماه گذشته در سوریه ۱۷۷ تروریست را «خنثی» کردند.
7️⃣ وزارت امور اضطراری روسیه از ارسال محموله جدید کمکهای بشردوستانه به منطقه «قره باغ کوهستانی» خبر داده است.
@khaAbar_amariyon
🔆 #تاریخچه_حجاب در ایران
🔹از ابتدای اسلام تا دوران صفویان
🔰 در پایان دوره #ساسانیان اسلام وارد ایران گردید و پس از ورود اسلام به ایران نیز #حجاب با تأثیرپذیری از فرهنگ غنی اسلام شکوه بیشتری یافت و زنان ایرانی همچنان از فرهنگ عفت و حجاب پاسداری نمودند.
در این دوره گرچه حجاب زنان با تغییراتی همراه بوده است، ولی همچنان فرهنگ استفاده از چارقد و #چادر بلند و دوری از اختلاط با مردان بیگانه تأکید می شد که مستندات تاریخی در کتب مختلف ثبت و ضبط گردیده است.
🔻 کلاویخو در سفرنامه اش می نویسد: «زن های شهری معمولًا روی پوشیده اند و چادر سفید داشته اند و نقاب سیاه»
«چادر که سرتاسر بدن را می پوشاند، معمولًا سیاه رنگ بود و همراه با آن در جلوی صورت خود از روبند نیز استفاده می کردند.»
📚تاريخ پوشاك ايرانيان نوشته محمد رضا چيت ساز،ص 236 _ص 396.
@khaAbar_amariyon
🔵 توصیه بنیاد دفاع از دموکراسیها به عربستان: زمان عادیسازی با اسرائیل است
🔹گزارش
🔹 بنیاد صهیونیستی «دفاع از دموکراسیها» در یادداشتی به قلم ریچارد گلدبرگ از اعضای سابق شورای امنیت ملی کاخ سفید در دولت ترامپ به بنسلمان ولیعهد عربستان توصیه کرده تا پیش از استقرار دولت بایدن، به عادیسازی رابطه عربستان و رژیم صهیونیستی بپردازد.
🔹 نویسنده به دو چالش جدی عربستان با دولت بایدن اشاره میکند. اول احتمال تأیید طرح توقف فروش تسلیحات به عربستان از سوی کاخ سفید که سال پیش کنگره تصویب ولی ترامپ وتو کرده بود و دوم پیگیری مجازات عاملان قتل جمالخاشقچی از سوی وزارت خارجه آمریکا.
🔹 در این یادداشت، بازگشت آمریکا به برجام و دستاوردهای اقتصادی این توافق برای ایران و همچنین مخالفت بایدن و آنتونی بلینکن با تداوم جنگ یمن و سیاستهای احتمالی دوحزبی در آمریکا برای پایان این جنگ، از دیگر تنشهای حاکمان سعودی با دولت آتی آمریکا برشمرده شده است.
🔹 پیشنهاد گلدبرگ به عربستان برای غلبه بر این چالشها، عادیسازی روابط با اسرائیل است. او با اشاره به حمایتهای دولت و کنگره آمریکا از مصر، اردن، امارات، بحرین و سودان پس از برقراری روابط با رژیم صهیونیستی، بیان میکند که «وقتی کشوری در خاورمیانه ریسک صلح با اسراییل را بپذیرد، واشنگتن پاسخ حمایتآمیزی به آن میدهد».
🔹 طبق ادعای این یادداشت، تداوم فروش تسلیحات آمریکایی به عربستان، تشکیل یک صندوق سرمایهگذاری سهجانبه سعودی، آمریکایی و اسرائیلی و همچنین مشارکت استارتآپها و فناوریهای نوین رژیم صهیونیستی در ساخت شهر نئوم و طرح 2030 عربستان از دستاوردهای عادیسازی روابط خواهد بود.
🔸 یادداشت بنیاد دفاع از دموکراسیها نشان میدهد این اندیشکده، خواهان رسمیت یافتن هر چه سریعتر همکاریهای عربستان و رژیم صهیونیستی علیه ایران است. به نظر میرسد نویسنده، فارغ از تبعات این عادیسازی برای موقعیت حکام سعودی در جهان اسلام، ایجاد اتحاد عربی-عبری را برای اهداف صهیونیستها در منطقه، ضروریتر از هر مسئله دیگر می داند
@khaAbar_amariyon
🔵 واکنشها به پیشنهاد مقتدی برای احیای «بیت شیعی»
🔹گزارش_کوتاه
🔸 پایگاه خبری-تحلیلی المانیتور در یادداشتی به بررسی پیشنهاد اخیر مقتدی صدر برای ایجاد اجماعی جدید بین نیروهای شیعه عراقی و احیای «بیت شیعی» پرداخته است.
🔹 ریاض المسعودی، عضو ائتلاف سائرون در پارلمان عراق در گفتوگو با المانیتور با بیان اینکه رسانهها، تعبیر صحیحی از توئیت رهبر جریان صدر ارائه ندادهاند، معتقد است که احیای بیت شیعی به معنای بازبینی اشتباهاتی است که از سوی احزاب شیعه در التزام به یک تعهد ایدئولوژیک برای مواجهه با چالش گروههای مخالف و رادیکال اخذ شده است.
🔹 المسعودی مدعی است، اگرچه احزاب سیاسی شیعه از فراخوان صدر استقبال كردند، اما از ترس اینکه صدر مبارزات انتخاباتی یا گفتوگوها را رهبری كند و در انتخابات آینده تأثیر بگذارد، اقدامات عملی برای مذاکره درباره این ایده انجام نخواهند داد.
🔹 عضو ائتلاف دولت قانون در پارلمان عراق نیز به المانیتور میگوید: «با توجه به شرایط سیاسی کشور و در پیش بودن انتخابات پارلمانی، هماهنگی میان احزاب شیعه ضروری است... البته پیشنهاد مقتدی لزوماً به معنای اتحاد انتخاباتی نیست، بلکه میتواند طرحی برای پیشبرد مبارزات انتخاباتی و توافق درباره شرایط پساانتخابات و جلوگیری از تکرار اشتباهات گذشته در تشکیل دولت باشد».
🔹 نعیم العبودی، یکی از نمایندگان عصائب اهل الحق در پارلمان عراق هم به المانیتور میگوید: «ما معتقدیم فراخوان صدر، بسیار مهم است. زیرا خاستگاهی فرقهای نداشته و به دنبال تحقق منافع ملی است. بنابراین باید از فرصت استفاده کرد».
🔹 در این میان اما ائتلاف النصر با صدور بیانیهای پیشنهاد داد به جای بازگشت به سازوکار سنتی بیت شیعی، چارچوبی برای پیگیری اصول ملی با حضور همه شخصیتها و نیروهای عراقی تدوین و تصویب شود.
🔹 نویسنده یادداشت در پایان به جدایی صدر از حزب کمونیست و جریان مدنی یا همان معترضان انقلاب اکتبر اشاره میکند و معتقد است مقتدی در ابتدا تصور میکرده که کسب جایگاه نخستوزیری برای صدریها، صرفاً در گرو ائتلاف با جریان سنتی شیعیان است، اما با مشاهده مخالفتهای مردمی در قبال توئیتهای اخیرش، هدف خود را «اصلاح ایدئولوژیک» و نه یک فراخوان سیاسی اعلام کرده است.
@khaAbar_amariyon
🔵تاثیر شجاعت آیت الله یزدی کمتر از خون شهدای شاخص انقلاب نبود
✍️دکتر محمود رضا امینی
🔸 تاسف و تاثر ازفقدان این عالم برجسته و ارزشمند انقلابی، آشنائی من با ایشان به پیش از انقلاب و در مسیر طلبگی برمیگردد، از ابتدای انقلاب با توجه به روحیاتشان مورد توجه ما قرار گرفتند و با تشکیل لجنه ای متشکل از جمعی از مسئولین انقلابی از جلسات ماهیانه درس اخلاق و تفسیر آیت الله یزدی تا قریب یک ماه قبل از فوت ایشون بهره می بردیم و بهانه ای برای بحث و تبادل نظر و مرور اخبار و موضوعات مختلف و راهنمایی گرفتن از ایشان بود، همچنین از اواخر دوره اول و اوایل دوره دومی که ایشان در قوه قضائیه مشغول به کار بودند، سالیانی را به عنوان مشاور راهبردی با ایشان همکاری داشتم. این رفاقت، ارادت و همکاری، باعث یک نزدیکی گفتمانی و ذهنی مابین ما شد، نکات که می توانیم در عالم بیرونی در خصوص ویژگیهای شخصیتی ایشان مطرح کنیم شاید با گفته های حوزوی و فقهی تفاوت کند، ویژگیهایی مانند:
1️⃣ شجاعت :ایشان در رابطه با مسائل انقلاب بسیار شجاع و بی پروا بود. یعنی اگر بخواهیم بگوئیم که بین علمای اعلام چه کسی حریم اسلام، انقلاب، امامت امام و رهبری را بیش از هر کس دیگری رعایت و مراقبت می کرد به جرات می توانیم بگوئیم که آیت الله یزدی بود و در حدی که شاید تنها فقیهی بود که بر خودش احساس تکلیف می کرد که هر شذوذات یا کم توجهی مسئولین را در حد مشاوره و یادآوری و یا تذکر به هر مسئولی در دستور کارش قرار دهد.
اگر به این نتیجه می رسید که باید یادداشتی برای کسی بنویسد، می نوشت؛ همانطور که بارها یادداشت هایی به روسای جمهور مختلف نوشتند.
2️⃣ ولایتمداری:ایشان با اینکه در کمیته نظارت بر رهبری مجلس خبرگان هم بودند. اما نسبت به مقام معظم رهبری ارادت ویژه و مخلصانه ای داشت تا این حد که به رغم جایگاه علمی و کبر سنی، به محض اینکه حضرت آقا درسشان را شروع کردند، آیت الله یزدی هم رفتند و پای درس ایشان نشستند که در بین علما این حرکت بسیار قابل ملاحظه است.
3️⃣ جدیت و تواضع : ایشان با همه با جدیت سخن می گفت و به همان جدیت نظرش را بیان می کرد، به عبارتی آیت الله یزدی در جدیت وشجاعت برای مسئولین کشور، علما، بزرگان، نخبگان و فرهیختگان یک شاخص بود و انگار همان ابهتی که حضرت امام (ره) داشتند، آیت الله یزدی هم دارا بودند. من از نزدیک چنین رویکردی را در جلسات مشاوره و بحث ها به دفعات دیده بودم. هیچ وقت به دنبال پست و مقام نبود و تا جائی که من به یاد دارم این پست و مقام بود که دنبال ایشان می دوید.
حتی شاید در تاریخ ثبت شود که تا امروز و شاید تا آینده ای دور هم تنها فردی باشد که در چنین جایگاهی (ریاست قوه قضائیه) بوده و با شکایت یک شاکی خصوصی شخصا در دادگاه حاضر شده و از قاضی خواست که کار قضاوتش را بدون در نظر گرفتن سمت او انجام دهد.
4️⃣امانت داری و مسئولیت پذیری: امین بودن ویژگی بسیار مهم آیت الله یزدی بود حتی درمواجه با کسانی که مشی سیاسی متفاوت و یا مخالف او داشتند. من به خوبی یادم است که در جریان فائزه هاشمی، مرحوم هاشمی رفسنجانی خطاب به آیت الله یزدی گفتند که اگر شما پرونده را رسیدگی می کنید من حرفتان را قبول دارم، در مسئولیت پذیری این گونه بودند که اگر برای حل مسئله ای باید به ملاقات وزیری برود، تردید نمی کرد که دور از شان من است بلکه این کار را انجام می داد تا مشکل حل شود.
✅ بطور کلی آیت الله یزدی مجموعه ای از علم، تعبد، زهد، تقوا، شجاعت و مسئولیت پذیری و حکمت بسیار بود و چندبار هم با ایشان مطرح کردیم که همه این ظرفیت ها اقتضای مرجعیت می کند ولی ایشان به رغم اینکه صلاحیتشان از خیلی ها بیشتر بود، اما انگار وقف شدن برای نگهداری از دستاوردهای امام و انقلاب را ترجیح می دادند.
*متن کامل در خبرگزاری موج*
@khaAbar_amariyon
🔵 آینده ناتو از نگاه اندیشکده اروپایی
🔹گزارش
🔹 در بهار سال 2020 اظهارنظر مکرون رئیسجمهور فرانسه مبنی بر اینکه «ناتو دچار مرگ مغزی شده است» با واکنشهای بسیاری همراه بود. همزمان با این واکنشها دبیرکل ناتو از گروهی از پژوهشگران خواست تا درباره آینده ناتو به بحث و تبادل نظر بپردازند. نتیجه تحت عنوان «ناتو 2030: اتحادی برای دوره جدید» منتشر شد که موارد زیر خلاصهای از آن ارزیابیها است:
1️⃣ تهدید کلاسیک روسیه تقویت شده و چین نیز به تهدیدی سیستمی بدل شده است. تقویت نهادهای مشورتی ناتو و افزایش همکاری راهبردی با ژاپن، کره جنوبی، نیوزلند، استرالیا و احتمالاً هند بهویژه در حوزههای اطلاعاتی و فناوریهای نوین ضروری است.
2️⃣ گرچه ناتو اتحادی نظامی است ولی با توجه به تنوع و تکثر تهدیدات جدید مانند حملات سایبری، تغییرات آبوهوایی و شیوع بیماریهای همهگیر مانند کرونا لازم است تدابیری برای اتخاذ اقدامهای راهبردی برای مقابله با این تهدیدات و حفظ امنیت اعضای ناتو اندیشیده شود.
3️⃣ حفظ انسجام داخلی ناتو از طریق افزایش جلسات وزرای خارجه عضو، تنظیم معیارهایی برای جلوگیری از تخطی اعضا از اصول دموکراتیک و ایجاد مکانیسمهای اجماعآفرین میان ناتو و اتحادیه اروپا مبتنی بر سرعت و کارآمدی، دیگر پیشنهاد اصلی این گزارش بوده است.
🔸 به نظر میرسد آینده ناتو میان دو گرایش حداقلی (محدودشدن به بازدارندگی و دفاع مشترک) و حداکثری (توسعه اقدامات ناتو به مسائل غیرنظامی) در نوسان است. این گزارش درصدد تقویت رویکرد دوم برآمده ولی تبعات اقتصادی کرونا که به توسعه نفوذ چین در اروپای شرقی انجامیده و همچنین مشکلات درونی آمریکا که رهبری دو سوی اقیانوس اطلس را با ابهام مواجه ساخته است، از چالشهای این رویکرد خواهد بود.
@khaAbar_amariyon
🔵 تمدن نوین اسلامی
❇️مردم سالاری دینی
🔻واژه «مردم سالاری دینی»، اصطلاح تازه ای در گفتمان سیاسی دنیاست که در بستر مبانی سیاسی اسلام و متأثر از آموزه های نبوی و علوی روییده و بر آن است تا ضمن پاسداشت حقوق مردم در حوزه سیاست و اداره امور جامعه و پرهیز از الگوهای حکومتی استبدادی، رعایت اصول و مبانی ارزشی را بنماید و بدین ترتیب، نظام اسلامی را از الگوهای سکولار غربی تمییز دهد. برای این منظور، در حکومت اسلامی، روش نوینی مورد توجه قرار گرفته که نه استبدادی و نه لیبرالی است.
🔸مقام معظم رهبری از این روش حکومتی، به «مردم سالاری دینی» تعبیر نموده اند، و در توضیح آن می فرماید: «این مردم سالاری (دینی) به ریشه های دمکراسی غربی مطلقاً ارتباط ندارد؛ این یک چیز دیگر است. اولاً مردم سالاری دینی دو چیز نیست؛ این طور نیست که ما دمکراسی را از غرب بگیریم و به دین سنجاق کنیم تا بتوانیم یک مجموعه کاملی داشته باشیم؛ نه، خود این مردم سالاری هم متعلق به دین است. مردم سالاری هم دو سر دارد... یک سر آن عبارت است از این که تشکیل نظام به وسیله اراده و رأی مردم صورت بگیرد؛ یعنی مردم نظام را انتخاب می کنند؛ دولت را انتخاب می کنند... انتخاب مردم یکی از دو بخش مردم سالاری دینی است.
🔹مردم بایستی انتخاب کنند، بخواهند، بشناسند و تصمیم بگیرند تا تکلیف شرعی درباره آنها منجز بشود. بدون شناختن و دانستن و خواستن، تکلیفی نخواهند داشت. سر دیگر قضیه مردم سالاری (دینی) این است که حالا بعد از آن که من و شما را انتخاب کردند، ما در قبال آنها وظایف جدی و حقیقی داریم...»
به طور خلاصه در تبیین مفهوم مردم سالاری دینی، می توان چنین بیان نمود:
مردم سالاری دینی، ناظر به مدلی از حکومت است که بر مشروعیت الهی و مقبولیت مردم و در چارچوب مقررات الهی استوار است و در راستای حق مداری، خدمت محوری و ایجاد بستری برای رشد و تعالی مادی و معنوی، ایفای نقش می کند. این مدل، بر دو پایه استوار است:
1️⃣ از سویی ریشه در آموزه های وحیانی دارد
2️⃣ این آموزه ها را از رهگذر خواست و اراده مردم دنبال می کند
🔻از این رو در نظام مردم سالاری دینی، نظام سیاسی بر دو رکن الهی و انسانی استوار است و این نظام با در نظر داشتن اصول اعتقادی اسلام، رابطه مردم و حکومت را تبیین می کند.
@khaAbar_amariyon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
گفتگوی محمد حسينی ملعون مجری دلقک در tv بيگانه با روح الله زم و مسائل فتنه ٨٨ . او قول داده که فقط مساجد شیعه را آتش بزنند نه مساجد اهل تسنن! و به آن افتخار می کند. او شاگرد روح الله زم بود.
أقای امجد مبارکتان باشد. از نظر آقای امجد این ارازل و اوباش و قاتل که سربازان دشمنان اسلام و مسلمین می باشند، شهدای زنده هستند!
خدا نابودشان کند. کی فکر می کرد سید محمد حسینی، افتخارش آتش زدن مساجد شیعیان بشود! و استاد اخلاق از این طیف پشتیبانی کند و اعدامی های این طیف را شهید بنامند🤔😔
@khaAbar_amariyon
♦️ مصونیت قضایی مادامالعمر رؤسای جمهور در روسیه
🔹 ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه قانونی را به امضا رسانده است که مطابق آن رؤسای جمهور روسیه حتی پس از خروج از قدرت، از مصونیت قضایی برخوردار خواهند بود و میتوانند پس از ریاستجمهوری به عنوان سناتور به عضویت شورای فدرال روسیه در آیند. پیش از این، چنین مصونیتی محدود به اقدامات دوران ریاستجمهوری بود.
🔹 امضای این قانون در راستای تغییرات و اصلاحات سیاسی است که پوتین از سال جاری میلادی آغاز کرده و اقدامی در چارچوب متمم قانون اساسی است که در رفراندوم تابستان گذشته به تصویب رسید. طبق این تغییرات، پوتین میتواند تا سال 2036 در قدرت باقی بماند.
@khaAbar_amariyon
🔵 درخواست اقلیم کردستان عراق از آمریکا برای استقرار گشتهای نظارتی در «فیش خابور»
🔹گزارش
🔸 پایگاه خبری-تحلیلی المانیتور در یادداشتی به بررسی درخواست مقامات دولت اقلیم کردستان عراق(KRG) از آمریکا برای استقرار گشتهای نظارتی در مرز عراق با شمال شرق سوریه پرداخته است.
🔹 معاون دفتر نخستوزیر اقلیم کردستان عراق در گفتوگو با المانیتور با اشاره به تماس تلفنی مسرور بارزانی با وزیر خارجه آمریکا، اهداف پیشنهاد استقرار نیروهای آمریکایی در مرز «فیش خابور» که مرکز اصلی تأمین نیروهای ائتلاف مستقر در شمال شرق سوریه است را شناسایی عملیاتهای قاچاق در مرز و جلوگیری از انتقال افراد و تجهیزات توسط PKK از پایگاههای شمال عراق به خاک سوریه برشمرده است.
🔹 نویسنده یادداشت در ادامه به درگیری نیروهای وابسته به KRG با جنگجویان PKK و YPG اشاره میکند که در امتداد رود فیش خابور به وقوع پیوست و به مجروح شدن چند نفر منجر شد. پس از این درگیری و بیانیه تند مقامات اقلیم، YPG ضمن رد اتهامات KRG، از مقامات اقلیم خواست از سخنان و اقدامات تحریکآمیز اجتناب کنند و به میز گفتوگوها بازگردند.
🔹 در این میان اما به اعتقاد نویسنده یادداشت، نیروهای آمریکایی تمایلی به حمایت از هیچکدام از طرفین ندارند و به همین دلیل تاکنون خواستههای اقلیم برای جلوگیری از اقدامات کردهای سوریه را بیپاسخ گذاشتهاند. با این حال، استقرار نیروهای آمریکایی در فیش خابور، میتواند مانع از ورود ترکیه به خاک عراق از این مسیر شود و از نفوذ احتمالی نیروهای روسیه و وابسته به ایران در این منطقه جلوگیری کند
@khaAbar_amariyon
🔵سیاست امریکا در قبال مسئله فلسطین و دورنمای حل منازعه
#گزارش
🔸 اندیشکده آمریکایی شورای روابط خارجی در مقالهای به بررسی سیاست آمریکا در قبال مسئله فلسطین پرداخته است و نتیجهگیری میکند که کاهش علاقه آمریکا به ایفای نقش یک میانجی معتمد در این زمینه امکان یک توافق صلح را غیرمحتملتر کرده است.
🔹 نویسنده معتقد است از مدتها قبل ایالات متحده در غرب آسیا اهداف راهبردی به هم مرتبطی مانند حفظ امنیت منابع انرژی حیاتی، مقابله با نفوذ شوروی و ایران، تضمین بقای اسرائیل و متحدان عربی، مقابله با تروریسم، ارتقای دموکراسی و کاهش جریان پناهندگان را دنبال کرده است.
🔹 بنابراین در مسئله فلسطین که محرک عمدهای در تحولات منطقه بوده نگاه آمریکا به اهداف راهبردی فوق بوده است. به علاوه نگرانی جامعه یهودی آمریکا و مسیحیان اوانجلیک در این خصوص عامل دیگری بوده است که آن را برای آمریکا با اهمیت میساخته است.
🔹 مطابق این مقاله در سالهای اخیر علاقه آمریکا به حل مساله فلسطین کاهش یافته است و علت آن حوادث بهار عربی، دیگر منازعات منطقهای مانند جنگ سوریه و یمن، تلاش ایران برای برتری در منطقه و گروههای تروریست مانند القاعده و داعش بوده است که تهدیداتی فوریتر برای منافع امریکا ایجاد کرده است.
🔹 به علاوه روابط آمریکا با ایران و کشورهای عربی نیز دیگر به نظر نمیرسد که وابسته به مسئله فلسطین باشد؛ به همین دلیل اولویت این مساله برای آمریکا کمتر شده است.
🔹 طبق این تحلیل علاقه آمریکا به کل غرب آسیا نیز در زمانی که دیگر مناطق اولویت یافتهاند کاهش یافته است. این کاهش علاقه به غرب آسیا در سیاست چرخش به شرق اوباما برجسته شد و دولت ترامپ با تغییرات قابلتوجه در سیاستگذاری آمریکا به دنبال این بوده است که منازعه را به نفع اسرائیل حل کند و یک راهحل را بر فلسطینیها تحمیل کند.
🔹 این مقاله با ذکر سابقه آمریکا در حمایت از راهحل دو دولتی و تغییر رویکرد دولت ترامپ معتقد است عواملی مانند روند عادیسازی روابط میتواند اسرائیلیها و فلسطینیها را در مسیر راهحل تک دولتی قرار دهد که بسیاری از متخصصان آن را خطرناک تلقی میکنند؛ راهحلی که به ادعای نویسنده در اسرائیل طرفداران بیشتری پیدا کرده است و مطابق یک نظرسنجی بیش از یک سوم فلسطینیها نیز از آن حمایت میکنند.
@khaAbar_amariyon
🍃شهدا الگوی جاودانگی🍃
خاطره ای که در ادامه می آید روایتی است از سردار جانباز میرزا محمد سلگی فرمانده گردان ۱۵۲حضرت اباالفضل نهاوند در مورد دو برادر ۱۴ و ۱۶ ساله که بیانگر لحظات شهادت و مواجهه برادر کوچکتر با پیکر بیجان آن شهید است . خاطرات این جانباز توسط حمید حسام در کتابی با عنوان ” آب هرگز نمی میرد ” گردآوری شده است . در ادامه شما را به خواندن گوشه ای از این روایت سوزناک اما پر معنا دعوت می کنیم .
میرزا محمد سلگی فرمانده گردان : جلوتر رفتم ، مهدی ظفری معاون گروهان یکی از شهدایی را که توسط تیر قناسه چی ها تیر به وسط پیشانی اش خورده بود نشان داد . یک جوان ۱۶ ساله به اسم مرتضی میرزایی ، که قد بلندی داشت و به دستور مهدی ظفری روی این شهید جوان یک پتو کشیده بودند که مبادا برادر کوچکتر او که ۱۴ ساله بود و مقابل قناسه چی ها می جنگید از شهادت برادرش مطلع شود . اتفاقا در اوج درگیری برادر کوچکتر از محل درگیری کمی به عقب آمد و سراغ برادر بزرگترش مرتضی را گرفت . مهدی ظفری گفت : “مرتضی آنجاست ، خسته بود . خوابیده”
مصطفی برادر کوچکتر باور کرد و دوباره رفت سر وقت عراقی ها و دقایقی بعد که قناسه چی های عراق خاموش شدند ، برگشت و پرسید : مرتضی هنوز خوابه ؟!
مهدی ظفری به او گفت : تو تیربار چی خوبی هستی اگر کمک می خواهی من بجای مرتضی کنار تو هستم ، بگذار او بخوابد
مصطفی این حرف را که شنید مشکوک شد و رفت پتو را از صورت مرتضی کنار زد و زیر نور مهتاب شب چهارده ، دید که تیر وسط پیشانی برادر بزرگترش را سوراخ کرده است . همینجا بی هیچ اعتراضی به ما ، پتو را روی خودش و مرتضی کشید و کنارش خوابید .
نتوانستم بی تفاوت بمانم . نزدیک شدم ، صحنه ای دیدنی در هنگامه آتش و خون بود با دست در موهای برادر بزرگترش می کشید و با او حرف می زد و نجاو می کرد .
باور نمی کرد که او شهید شده ، سرش را از روی خاک بر می داشت و روی شانه ی خود می گذاشت و صورتش را نوازش می کرد . کم کم گریه اش گرفت و از کودکی و خاطرات مشترکشان در روستا و از مدرسه حرف زد .
دوباره پتو را روی صورت برادرش کشید و گفت : داداش مبادا سردت شود من زود برمیگردم .
ما فقط نگاه می کردیم و محو این عاطفه ورزی او در اوج سختی جنگ بودیم . مصطفی پرسید : اسلحه مرتضی کجاست ؟ می خواهم با اسلحه ی او بجنگم.
بچه ها یک قبضه کلاش دست او دادند و سریع به سمت عراقی ها رفت .
{ حمید حسام ، آب هرگز نمی میرد ، ۱۳۹۳ ، ص ۲۰۰ }
@khaAbar_amariyon
♦️ حمایت دموکراتهای کنگره آمریکا از بازگشت محدودیتها بر برنامه هستهای ایران
🔹 150 نماینده دموکرات کنگره آمریکا در بیانیهای از سیاست اعلام شدۀ جو بایدن در بازگشت به توافق هستهای ایران حمایت کردند. جن شاکوفسکی از افرادی که نقش اصلی را در جمع کردن امضاهای این بیانیه داشتند در توئیتی از اهداف خود در تهیه این بیانیه نوشته است:
🔹 «من کمک کردم تا به صورت مشترک نامهای خطاب به رئیسجمهور منتخب بایدن تهیه شود در حمایت از هدف وی در برداشتن قدمهای دیپلماتیک ضروری جهت بازگرداندن محدودیتها بر برنامه هستهای ایران و بازگشت ایران و آمریکا به اجرای تعهدات ذیل برنامه جامع اقدام مشترک به عنوان نقطه آغازی برای مذاکرات بیشتر. ما 150 امضا جمعآوری کردیم که نشاندهنده حمایت گسترده از سیاستی است که قابل راستیآزمایی و در متوقف کردن برنامه هستهای ایران کارا بود.»
@khaAbar_amariyon