💥تکالیف خلاق و مشترک برای تمامیدرسهای فارسی
▫️كلمات بی نقطه و یک نقطه و ... را از درس پیدا کن و بنویس
▫️کلمات سه حرفی ، چهار حرفی و... را از درس پیدا کن و بنویس
▫️جملات پرسشی درس را بنویس
▫️جملات نقل قول درس را بنویس
▫️کلماتی که حروف (ص ث ط ت و...) دارند را از درس پیدا کن و بنویس
▪️کلمات تشدید دار درس را پیدا کن و بنویس
( قبل از دادن تمامی این تکالیف " حتما خودتون چک کنید که کلمات زیاد و خسته کننده نباشه و همیشگی هم نباشد چون باعث زدگی و خستگی بچه ها از انجام تکالیف میشود )
▪️۳ کلمه بنویس که تمام نقطه های آن بالا باشد
▪️۳ کلمه بنویسکه تمام نقطه های آن پایین باشد
▪️۳ کلمه بنویس که هم نقطه در بالا داشته باشد و هم در پایین .
▪️۵ کلمه بنویس که حروف آن ها به هم چسبیده باشد و با آن ها جمله بساز (مسجد)
▪️۵کلمه بنویس که حروف آن ها جدا باشد(درس)
🔸️ده کلمه از درس را بصورت دومینو بنویس (حرف آخر کلمه اول، حرف اول کلمه ی بعدی ...)مثل تشکر رایانه و... |
🔸️با حروف اسم خود، کلماتی را در درس پیدا کن و بنویس مثال احمد:انجام_حوض_مسجد_دقت
🔸️و یا کلماتی از درس پیدا کن و بنویس که حرف اولشان، مشابه حرف اول اسم خودشان است )
🔹️روخوانی درس از آخر به اول مثال اما محله ی مسجد..
🔹️قسمتی از درس را بصورت کچل بنویسند(بی نقطه و سرکش) و فردا همان قسمت را با مداد قرمز نقطه گذاری کنند و سرکش بگذارند
🔹️مشق رنگی بنویسند(قسمتی از درس را رونویسی کنند به این صورت که هر کلمه را با یک رنگ بنویسند)
🔹️سه جمله از درس را بصورت نامرتب بنویس این تمرین برای انجام تمرین مرتب کن، که اکثر بچه ها مشکل دارند، عالیست و حتما توصیه می شود)
🔹️اسامی که در درس آمده است را به ترتیب حروف الفبا بنویس
🔹️هم معنی یا مخالف کلمات زیر را از حکایت یا درس پیدا کن و با آن ها جمله
بساز
🔹️املا از والدین و تصحیح توسط بچهها
🔹️داستان درس را برای پدر و مادرت تعریف کن
🍁با چند کلمه جدید درس، یک داستان کوتاه بنویس
🍁با توجه به متن درس، داستان نیمه تمام داده و بچه ها آن را به دلخواه ادامه بدهند(حتی تخیلی)
🍁كل درس را روخوانی کنند و آنچه از درس در ذهنشان مانده را بنویسند
________
👇👇
@hamyari_1
🔮نکاتی که باید در آموزش املا به آن توجه کرد🔮
🎀- پیش از هر چیز ، معلم باید مطمئن باشد که دانش آموزان نام حروف الفبا و شکل صداها را به خوبی می دانند و آن ها را در کلمات مختلف تشخیص می دهند .
🎀- چون در املا تبدیل گفتار به نوشتار صورت می گیرد و در حقیقت دانش آموزان رمزها ئ نشانه های صوتی را به نشانه ها و رمزهای تصویری ( حروف الفبا ) تبدیل می کنند ، باید معلم مطمئن باشد که دانش آموزان نکات زیر را هنگام نوشتن رعایت می کنند .
الف)صداها را خوب می شنوند تشخیص درست کلمه ←ادراک کلمه
ب) آن ها را خوب تشخیص می دهند ← یاد آوری و مجسم ساختن تصویر ←باز شناسی کلمه صحیح در ذهن هر کدام از این فرآیندها با یکی از فرآیندهای ذهنی ارتباط مستقیم دارد :
ج) آن ها را درست می نویسند ← نوشتن حروف درست سازنده کلمه ← بازنویسی کلمه و توالی مناسب آن ها
🌸ادراک کلمه ← حافظه شنیداری و تمیز شنیداری
🌸بازشناسی کلمه ←حافظه دیداری ←شکل صحیح تک تک حروف -حافظه دیداری ترتیب (حافظه توالی دیداری)
🌸بازنویسی کلمه←حافظه حرکتی
🎀- آموزش املا از کلماتی شروع می شود که بیشتر مورد نیاز ،کاربرد و علاقه فراگیران است و در گفتار و نوشتار روزانه به کار برده می شوند. به ویژه در پایه اول ابتدایی باید از دیکته کردن کلمات نامانوس ، غیر رایج و دور از علاقه فراگیران خودداری شود . متاسفانه گاه با عنوان کلمات خارج از کتاب ، دیکته کردن این گونه کلمات را در کلاس های درس شاهد هستیم.
🎀- باید از نقش بستن صورت نادرست کلمات در ذهن دانش آموزان جلوگیری کرد . بدین منظور بهره مندی از تمرین های واژگان هم خانواده ، مترادف ، متضاد ، مشتق و مرکب توصیه می شود.
🎀- آموزش املاتنها منحصر به ساعت این درس نیست ،و معلم باید در سایر دروس و فعالیت های نوشتاری دانش آموزان ،مانند جمله نویسی و انشا ، نوشتن پاسخ سوالات و تمرین های علوم ، اجتماعی و.... به نحوه نوشتن کلمات توجه کند و اشکالات املایی آنان را مشخص کند و تذکر دهد.
🎀- املا یک درس آموختنی است ، بنابراین ضرورت دارد معلم با برنامه ریزی درست و دقیق به اموزش و ارزیابی بپردازد . لازمه این کار آشنا بودن معلم با اهداف این درس است . آگاهی از اهداف موجب می شود تا معلم انتظارات خود را از دانش آموزان معین کند ، تشخیص دهد و بر این اساس برنامه اموزشی خویش را تنظیم نماید و روش های مناسبی را به کار گیرد .
________
👇👇
@hamyari_1
دفتر مدیریت کلاس 1395 نهایی.pdf
9.72M
________
👇👇
@hamyari_1
کتاب معلم فارسی اول بخش سه.pdf
354.4K
(🎬📀)
#کتاب_معلم_فارسی اول
________
👇👇
@hamyari_1
راهکارهای عملی
تقویت مهارت خواندن:
🍭 روخوانی متون درسی با لحن دلپذیر و خوشایند ( آهنگین ) برای دانش آموزان و ترغیب کودکان در رعایت این حالت در هنگام خواندن
🍭فرصت هایی فراهم شود تا شاگردان به صورت گروهی کتاب بخوانند ، اعضای گروه می توانند کتاب خود را برای دیگران بلند بخوانند و یا خواب و رؤیاهای خود را تعریف کنند.
🍭 اختصاص زمان هایی در کلاس جهت گفت و گوی شفاهی با بیان خاطرات ، تعریف داستان ها و برنامه های تلویزیونی و کارتونی
🍭توصیه و تأکید بر خواندن تابلوها در هنگام رفت و آمد در خیابان ها و کوچه ها
🍭ساختن متن های ساده ی خارج از کتاب به تناسب حروف و صداهای جدیدی که می آموزند و ارائه به شاگردان جهت استفاده به عنوان متن املا یا متن روانخوانی
🍭کتابچه های روانخوانی با استفاده از کلمات ساده و قابل فهم به مرور تهیه شود و در اختیار شاگردان قرار گیرد .
🍭تدارک فعالیت های لذت بخش حاشیه ای و فوق برنامه برای خواندن مثل هدایت شاگردان به رفتن به کتابخانه و استفاده از منابع خواندنی
🍭تقویت جنبه های مثبت خواندن و عدم تأکید بر نقاط ضعف آنان
🍭اجازه ی فرضیه آزمایی به دانش آموز
🍭 تجهیز کتابخانه ی کلاس به کتاب های ساده و مورد علاقه ی کودکان
🍭استفاده از مجلات رشد در جهت تقویت روخوانی شاگردان
🍭 فعالیت خواندن در خانه نیز ادامه یابد و جلساتی نیز در این خصوص با والدین برگزار گردد تا رسالت کتابخوانی را برای کودکان خود نیز به عهده بگیرند تا اشتیاق کودکان در امر خواندن نیز افزایش یابد .
🍭 استفاده از فیلم هایی که زیر نویس ساده ی فارسی دارند جهت بالا بردن سرعت عمل و سرعت انتقال در دانش آموزان
🍭 استفاده از دفتر روانخوانی برای دانش آموزان که هر بار متنی توسط معلم یا خود دانش آموز ارائه شود و برای دیگر دانش آموزان خوانده شود .
🍭 تمرین صامت خوانی در کلاس
🍭 خواندن شعر یا مطالب ساده توسط دانش آموزان در مراسم صبحگاه
🍭قصه گویی و قصه خوانی در کلاس
🍭 از دانش آموزان خواسته شود در رابطه با درسی که امروز در کلاس داده شده است نقاشی بکشند و در رابطه با آن نقاشی چند جمله ای بنویسند و برای بچه ها بخوانند.
🍭تمرین تندخوانی از طریق زمان سنجی خواندن متن و سعی در کسب رکوردهای جدید توسط شاگردان
🍭از شاگردان خواسته شود اخبار یا قصه ای را از رادیو یا تلویزیون بشنوند و خلاصه ی آن را در کلاس برای دوستانشان تعریف کنند .
________
👇👇
@hamyari_1
✨چکار کنیم بچه ها کلماتی که حروف #همصدا مانند : ص ض ط ظ ع غ دارند را #بهتر به خاطر بسپارند و گیج نشوند که با کدام ح ه ، یا کدام ص س ث و... بنویسند؟؟!
💥 ۱_ این کلمات هر سال در حد #کتاب فقط با بچه ها کار شوند. یعنی مثلا اگر ده کلمه با #صاد (ص) در کتابشان هست ,فقط همان ها را تأکید داشته باشیم و چند مثال اندک و مشابه و با کتاب های کمک درسی و لغات خارج از کتاب آنها را گیج نکنید.
۲_ برای #تثبیت این لغات تنها به رونویسی اکتفا نکنید و به شیوه های مختلف این کلمات را #تکرار کنند. در جمله , با #نقاشی برای هر کلمه ,درست کردن کلمه با #خمیر بازی , درست کردن کلمه با #حبوبات , #پوستر درست کردن از کلمه ها و..... تمام این کارها باعث تقویت دید #بصری او خواهد شد و #یاد_سپاری او را تقویت می کند.
ارسالی از خانم زینب بابایی
________
👇👇
@hamyari_1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاردستی مناسب تبریک روزهای معلم مادر پدر دانش آموز طبیعت و ....😍
کاردستی روز معلم
________
👇👇
@hamyari_1
کاربرگ تصویری اعداد.pdf
1.1M
کارت تصویری اعداد
________
👇👇
@hamyari_1
16.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ریاضی (فعالیت)
تدریس صفحه ی 42
مدرس:#معصومه_ اشرفی
آموزگار پایه اول ابتدایی🌸
________
👇👇
@hamyari_1