#یادداشت_معرفتی
💢 حضرت زینب(س) و جهاد تبیین
#مهدی_جبرائیلیتبریزی
💠 اصل دعوتِ صدر اسلام از جهت عقبه دینی و اعتقادی بر پایه تبیین استوار بوده است، زیرا بدون تبیین، بستر اغواگری و گمراهسازی مردم در عرصههای مختلف فراهم شده خود زمینه تسلط دشمن در عرصه امنیتی میشود. چرا که جنگ شناختی محور و هسته اصلی همه جنگها است. از این رو تبیین خود جهاد است. دشمن زمانی میتواند در جنگ امنیتی و میدانی پیروز شود که مبانی شناختی و معرفتی جامعه و مردم آن را منهدم سازد.
🔘 قرآن و اهل بیت(ع) هم برای مقابله با آن، تبیین را مهمترین و موثرترین راهبرد میدانند. در رویارویی امیرالمومنین(ع) با معاویه در برهههای مختلف میتوان تبیین و بصیرتدهی حضرت را در جهت خنثی سازی فتنههای اموی مشاهده کرد.
➖ در ماجرای کربلا و پساکربلا هم تبیین و افشاگری، نقش سرنوشتسازی داشته است. قیام حسینی با جهاد تببین زینبی ماندگار شد و به ثمر نشست. به گفته امام خمینی(س) «اگر واقعه کربلا رخ نمیداد یزید بن معاویه دین اسلام و سنت پیامبر(ص) را وارونه جلوه میداد». اما بدون تردید این واقعه بدون کنشگری تبیینی حضرت زینب(س) به انحراف کشیده میشد. دشمن تلاش میکرد با روایت جعلی از حادثه کربلا، آن را به نفع خود مصادره کند و همان گونه که بر جسم شهیدان کربلا تاخت، مرام و مکتب حسینی را نیز از بین میبرد.
🔖 دکتر بنت الشاطی نویسنده مصری می نویسد «خواهر حسین بن علی(ع) لذت پیروزی را در کام ابنزیاد و بنیامیه خراب کرد و در جام پیروزی آنان قطرات زهر ریخت. در همه حوادث سیاسی پس از انقلاب عاشورا همچون قیام مختار و عبدالله بن زبیر و سقوط دولت امویان و برپایی حکومت عباسیان و ریشه دواندن مذهب تشیع، زینب قهرمان کربلا نقش برانگیزنده داشت».
▪️حضرت زینب(س) نشان داد که جهاد منحصر در میدان نظامی و تیر و شمشیر نیست و ساحت شناخت از معرکه کارزار نظامی مهمتر است. زیرا در جنگ شناختی دشمن با هدف قرار دادن قوه شناخت عموم مردم و نخبگان جامعه هدف و تغییر هنجارها، ارزشها، باورها، نگرشها و رفتارها از طریق مدیریت ادراک و استنباط، به جهتدهی و مهندسی رفتارها میپردازد.
🔶 ارکان و الزامات جهاد تبیین
▫️تببین فرع بر معرفت است. زینب کبری(س) حق را شناخته و در جهت دفاع از آن با شجاعت و فداکاری به بیان واقعیتها و حقیقتها پرداخته است. مهمترین شاخصه ایشان در این مسیر؛ اطاعت از ولی و امام است.
➖ رکن دیگر تبیین عقلانیت است. یعنی تبیین باید از استدلال و استناد محکم و غیر قابل انکار برخوردار باشد تا بتواند دشمن را در موضع انفعال و استیصال قرار دهد و بیشترین تاثیر را در مخاطب بگذارد. اقناع مخاطب مستلزم استدلال منطقی و ملموس است.
▫️رکن دیگر تبیین علم و دانش است. حضرت زینب عالمه غیرمعلمه بوده و در خاندان عصمت و علم الهی رشد کرده بود. با مروری بر سخنان حضرت میبینیم که تحلیل و ریشهیابی ایشان از ماجرای کربلا بر اساس تاریخ، مردمشناسی، جامعهشناسی، روانشناسی و علوم دینی مانند فقه و تفسیر انجام گرفته است.
〰️ شاخصه مهم جهاد تبیین شجاعت توام با بصیرت است. در غبار فتنه حق و باطل به هم میآمیزند و تنها کسانی میتوانند از فضای غبارآلود فتنه سالم بیرون آیند که چشم تیزبین برای درک حقیقت داشته باشند.
🔖 لازمه دیگر در تبیین صرف بیان حق کفایت نمیکند و باید به افشای چهره دروغین باطل نیز پرداخت. برخی از الزامات جهاد تبیین در سیره حضرت زینب(س) عبارتند از؛ رعایت اولویتها، اخلاق مداری، استقامت و پایداری، شجاعت، فصاحت و بلاغت، بهرهگیری از عاطفه و بیدارکردن احساسات خفته، بهرهگیری از معارف بلند دینی، دوری از افراط و تفریط و مداومت در تکرار تا نهادینه شدن ارزشها.
#وفات_حضرت_زینب
#جهاد_تبیین
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
🥀#انتخابات
🔘 34 روز مانده تا انتخابات
📌مردم باید کسانی را انتخاب کنند که به کانون های ثروت و قدرت متصل نباشد...
#عکس_نوشت
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
هدایت شده از حقیق
🌱 اندکی درنگ
💠 خودت را ویرایش کن
🔹گاهی خودت را مثل یک کتاب ورق بزن.
🔸انتهای بعضی فکرهایت نقطه بگذار، که بدانی باید همانجا تمامش کنی.
🔹بین بعضی حرفهایت ویرگول بگذار، که بدانی باید با کمی تامل بیانشان کنی.
🔸پس از بعضی رفتارهایت علامت تعجب و آخر برخی عادتهایت نیز علامت سوال بگذار.
🔹تا فرصت ویرایش هست، خودت را هر چند شب یکبار ورق بزن. بعضی از عقایدت را حذف کن و بعضی را پررنگ.
🔸خودت را ویرایش کن تا دست سنگین روزگار، زندگیات را ویرایش نکند.
#درنگ
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
🥀#انتخابات
🔘 33 روز مانده تا انتخابات
📌انتخابات چیزی است که موجب می شود مردم احساس کنند مسئولیت دارند، باید تشخیص بدهند، باید بیایند توی میدان...
#عکس_نوشت
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
#یادداشت_سیاسی
♨️داستان تکراری ایران و FATF
✍️#محمدصادق_خرسند
💢داستان FATF برای ایران، به قصه هزار و یک شبی تبدیل شده که گویا قرار نیست به پایان برسد. گروه ویژه اقدام مالی که به اختصار FATF خوانده می شود، در اواخر سال 2012 آخرین ویرایش توصیههای خود را برای مقابله با جرایم مالی تحت عنوان «استانداردهای بینالمللی در مبارزه با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و اشاعهگری» منتشر نمود که شامل 40 توصیه می باشد.
🔖جدای از نقش غیر قابل انکار قدرتهای جهانی در این گروه و امکان سوءاستفاده از آن برای ایجاد فشار به کشورهای غیرهمسو نظیر ایران، نمیتوان نقش مخرب قرار گرفتن در فهرست سیاه FATF را انکار نمود. از این رو، گام برداشتن در راستای رفع سوء تفاهمات گروه ویژه اقدام مالی باید یکی از اصلی ترین اولویت های مسئولین نظام سیاسی باشد که اقدام حقوقی اخیر دولت سیزدهم در خروج ایران از ذیل توصیه هفت گروه FATF از این منظر قابل ارزیابی می باشد. امری که می تواند نقش مهمی در کاهش ریسک تبادلات تجاری ایران ایفا نماید.
🔘 توصیه شماره هفتِ توصیه نامه گروه ویژه اقدام مالی، در خصوص تحریمهای هدفمند مرتبط با اشاعه سلاح های کشتار جمعی است که از کشورها میخواهد در راستای قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد اقدامات بیان شده از قبیل توقیف وجوه و دارایی های اشخاص تعیین شده را بدون تاخیر اعمال نماید.
➖ با شروع برجام و صدور قطعنامه 2231 شورای امنیت در سال 2015 مبنی بر پایان تحریم تسلیحاتی ایران در سال 1399، گروه FATF نیز می بایست طی نامه ای به کشورهای عضو، ایران را از ذیل توصیه هفت این گروه خارج و شروع روند عادی در این باره را اعلام می کرد که این اتفاق نیفتاد.
🔹 بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم، دستگاه دیپلماسی با راهبرد جدیدی وارد عرصه سیاست بین الملل گردید که بدون تردید یکی از نقاط برجسته آن، تقویت دیپلماسی اقتصادی بوده است. از این رو، انجام اقدامات مؤثر برای مهیا نمودن زمینه های خروج ایران از لیست سیاه FATF در دستور کار قرار گرفت که یکی از این اقدامات، مکاتبه وزارت اقتصاد با گروه ویژه مالی برای خارج کردن نام ایران از لیست کشورهای ذیل توصیه هفتم می باشد که مورد موافقت گروه FATF قرار گرفته است. موافقتی که به اذعان برخی کارشناسان این حوزه، چراغ سبزی برای حل مشکلات ایران با این نهاد بین المللی ارزیابی می شود.
💠 اگرچه این خبر مسرت بخش می تواند فشارهای بین المللی بر اقتصاد ایران را تا حدودی کاهش دهد، اما نباید از این نکته غافل شد که ایران همچنان در لیست سیاه FATF قرار دارد و تا زمانی که از این لیست خارج نشود، تغییر مهمی حاصل نخواهد شد. بدون تردید، تأیید خروج نام ایران از ذیل توصیه هفت، توسط گروه ویژه مالی یک دستاورد ملی و گامی در راستای منافع ملی ایران است و زیبنده است احزاب و گروه های سیاسی نه با عینک حزبی که با دید منافع ملی به آن نگاه کنند. منافعی که رفاه و کاهش مشکلات معیشتی مردم در گرو تأمین آن است و بی توجهی به این مقوله، ضمن کاهش سرمایه اجتماعی نظام، بدتر شدن اوضاع اقتصادی را به همراه خواهد داشت.
#سیاست_بینالملل
#FATF
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
🔰قسم حضرتعباس را باور کنیم یا دم خروس را...
🔸جیغ بنفش برای دوقطبی کارگر_صداوسیما
✴️هنگامی که کمیسیون اصل نود اقدام به افزایش بودجه صدا و سیما نمود، برخی از خواص جریان اصلاحات به همراه جریان رسانه ای خود، به سیاق هر سال، یک دو قطبی فراگیر با محتوای "حقوق کارگر- بودجه صداوسیما" ایجاد کردند.
🔸در این خصوص توجه به چند نکته را لازم می دانم:
1️⃣زمانی می توانیم بگوییم که این افراد نیت سرکوب و تحقیر دولت ندارند که به جای نیش و کنایه زدن به دولت از منظر نقد منصفانه و کارشناسی طرح مسئله کنند و دولت را نصحیت و هدایت نمایند. مثلا چه می شود برای این نوع مقایسه که القای ناامیدی است، دولت و صداوسیما را به جای کسری بودجه توصیه به بهروری و صرفه جویی کنیم.
2️⃣ مسئله از این فراتر است. جریانی که اکنون و ریاکارانه در دفاع از کارگران بر می آید و به صدا و سیما می تازد، در سال ۱۴۰۱ که دولت سیزدهم حقوق کارگران را ۵۷ درصد افزایش داد، به شدت علیه این تصمیم دولت موضع گرفت و با آن به بهانه تورم زا بودن، مخالفت کرد. حالا دوم خروس را باور کنیم یا قسم حضرت عباس را. گویا هدف زمین زدن دولت است، ولو به هر مستمسکی باشد.
3️⃣ اتفاقا از میان دولت ها، دولت سیزدهم بیشتر افزایش دستمزد و خدمات را نسبت به کارگران داشته است و بی انصافی است که اقدامات این دولت را نادیده بگیریم. اگر نیت ها سالم باشد، این ها را نمی توان ندید.
4️⃣مطابق قانون برنامه ششم دولت مکلف است حداقل ۰/۷از بودجه عمومی را به صداو سیما اختصاص دهد، رقمیکه اساساً در مقایسه با شبکههای رقیب ناکافی است. با این حال همین مبلغ نیز عملا هیچگاه محقق نشده است. چه اینکه در سال ۱۴۰۲ که بودجه عمومی دولت ۲۱۶۴ همت است، باید حداقل ۱۵ همت به عنوان بودجه صداوسیما تخصیص داده شود. اما امسال با انتقال اعتبار مصوب صدا و سیما در تبصره ۱۴ به ردیف اصلی عملا این ردیف نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد خاصی(دو همت) نداشت. بنابراین و با توجه به فاصله تقریبا ۴ برابری نرخهای تولید در بخش خصوصی و نمایش خانگی با نرخهای صداوسیما و عدم رشد مناسب بودجه تولید سازمان در سالهای متوالی و نیز در لایحه بودجه۱۴۰۲ عملا آنتن صداوسیما با افت جدی کمیت و کیفیت مواجه شد. از سوی دیگر بودجه جداگانهای نیز برای مجموعه های فاخر و ویژهی در دست ساخت مثل حضرت موسی و حضرت سلمان و برخی تولیدات دیگر، در نظر گرفته نشده است؛ لذا انتظار می رفت با شرایط فعلی روند تولید این دو مجموعه نیز متوقف یا به شدت کند شود.
5️⃣ قابل قبول است که هرگونه ایجاد ناترازی و کسری در بودجه از اساس نادرست بوده و اساسا تولید رفاه پایدار نمی کند و در نهایت منجر به تولید تورم می شود. اما وقتی کشور در یک بحران و چالش بزرگ مثل جنگ روایت ها و جنگ روانی علیه مردم قرار گرفته ، جز تامین مالی برای عبور از این چالش، راهکاری باقی نمی ماند.
6️⃣دلیل جیغهای بنفش جریان تحریف ، دلسوزی برای کارگر ایرانی نیست بلکه صداوسیمای قوی و پرمخاطب باطل کننده نقشههای شوم دشمنان و ایران اسلامی و جریان تحریف است.
📝علی محمدی
#جنگ_رسانهای
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«چيزی را که شنيديد، تا تحقيق نکرديد باور نکن. مطلبی را که خواستی با قلم و با بنان يا بيان، با زبان يا با قلم بنويسی يا بگويی، تا تحقيق نکردی نگو. اين ﴿قُولُوا قَوْلاً سَدِيداً﴾ همين است؛ يعنی مثل سَد حرف بزن، مثل سَد سخن بگو، مثل سَد چيزی بنويس.»
درس اخلاق ۹۶/۹/٩
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
یکی بود، یکی نبود. مورچه کوچکی بود که هر روز صبح زود سرکار حاضر می شد و بلافاصله کار خود را شروع می کرد.
مورچه خیلی کار می کرد و تولید زیادی داشت و از کارش راضی بود.
سلطان جنگل (شیر) از فعالیت مورچه که بدون رئیس کار می کرد، متعجب بود.
شیر فکر می کرد اگر مورچه می تواند بدون نظارت این همه تولید داشته باشد، به طور مسلم اگر رئیسی داشته باشد، تولید بیشتری خواهد داشت.
بنابراین شیر یک سوسک را که تجربه ریاست داشت و به نوشتن گزارشات خوب مشهور بود، به عنوان رئیس مورچه استخدام کرد.
سوسک در اولین اقدام خود برای کنترل مورچه ساعت ورود و خروج نصب کرد.
سوسک همچنین به همکاری نیاز داشت که گزارشات او را بنویسد و تایپ کند... ... سوسک بدین منظور و همچنین برای بایگانی و پاسخگویی به تلفن ها یک عنکبوت استخدام کرد.
شیر از گزارش های سوسک راضی بود و از او خواست که از نمودار برای تجزیه و تحلیل نرخ و روند رشد تولیدی که توسط مورچه صورت می گیرد، استفاده کند. تا شیر بتواند این نمودار ها را در گزارش به مجمع مدیران جنگل به کار برد.
سوسک برای انجام امور یک کامپیوتر و پرینتر لیزری خریداری کرد... ... سوسک برای اداره واحد تکنولوژی اطلاعات یک زنبور نیز استخدام کرد.
مورچه که زمانی بسیار فعال بود و در محیط کارش احساس آرامش می کرد، کاغذ بازی های اداری و جلسات متعددی که وقت او را می گرفت دوست نداشت.
شیر به این نتیجه رسید که فردی را به عنوان مدیر داخلی واحدی که مورچه در آن کار می کرد، بکار گمارد.
این پست به ملخ داده شد.
اولین کار ملخ خریداری یک فرش و صندلی برای کارش بود.
ملخ همچنین به کامپیوتر و کارمند نیاز داشت که آنها را از اداره قبلی خودش آورد تا به او در تهیه و کنترل بودجه و بهینه سازی برنامه ها کمک کند...
محیطی که مورچه در آن کار می کرد، حال به مکانی فاقد شور و نشاط تبدیل شده بود. دیگر هیچ کس نمی خندید و همه غمگین و نگران بودند.
با مطالعه گزارش های رسیده شیر متوجه شد که تولیدات مورچه کمتر از قبل شده است.
بنابراین شیر یک جغد با پرستیژ را به عنوان مشاور عالی استخدام کرد و به او ماموریت داد تا امور را بررسی کرده، مشکلات را مشخص و راه حل ارائه نماید. جغد سه ماه وقت صرف کرد و گزارشی در چند جلد تهیه نمود و در آخر نتیجه گرفت که مشکلات پیش آمده ناشی از وجود تعداد زیاد کارمند است.
و باید تعدیل نیرو صورت گیرد.
و بنابر این ،
شیر دستور داد که مورچه را اخراج نمایند
زیرا
مورچه دیگر انگیزه ای برای کار نداشت.
و
این
هست
حکایت
سیستمهای
اداری ما..
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center
48.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙توصیههای استاد سیّد محمّدمهدی میرباقری به جهادگران تبیین
(دیماه ۱۴۰۲)
💥 روایت دشمن این است:
۱. مشکلات کشور فراوان است!
۲. مشکلات، لاینحلّ است و با تغییر مدیران هم حل نمیشود!
۳. ریشۀ مشکلات به «مقاومت» بر میگردد!
در جهاد تبیین باید هر سه رکنِ روایت دشمن را تصحیح کنیم و روایت درست و واقعی از فتوحات و خلأها ارائه کنیم.
نه مشکلات، فراوان است. نه غیرقابل حل است و نه اینکه به مقاومت برمیگردد.
⚡️ هنر جهاد تبیین و پیچیدگیهای آن
⚡️ اهمیت کلانروایت
⚡️شُبهات و شَهوات دو عرصۀ هجوم شیاطین
⛱با حقیق هـمـراه باشـیـد
@haqiq_center
پرسمان اعتقادی
محسن مروتی
🤔 شبهه: برتری قدرت شیطان بر خدا
بر اساس آیات قرآن، شیطان قدرتمندتر از خداست؛ زیرا خداوند و پیامبران از یک سو در جهت هدایت بشر تلاش میکنند و شیطان از سوی دیگر برای گمراهی بشر. در این جدال ـ به گفتۀ قرآن ـ بیشتر مردم به خدا ایمان نمیآورند و به سوی شیطان میروند.
◀️ پاسخ: در شبهه گفته شده است که بر اساس آیات قرآن، شیطان از خداوند قویتر است. بسیار خوب، اگر معیار حرف و سخن قرآن است، باید دید از خود قرآن چنین برداشتی به دست میآید ؟؟
وقتی قرآن را مطالعه میکنیم، متوجه میشویم که به تصریح قرآن:
1. شیطان مخلوق خداست و هیچ مخلوقی از خالق خود قویتر نیست؛
2. خداوند شیطان را از بهشت بیرون راند؛ درحالیکه اگر شیطان قویتر از خدا بود، خداوند نمیتوانست او را از بهشت بیرون بیندازد؛
3. شیطان از خداوند درخواست کرد تا روز قیامت به او مهلت دهد و او را به دوزخ نیفکند. اگر شیطان قویتر از خداوند بود، از خدا چنین درخواست نمیکرد. هیچگاه قوی از ضعیف چنین درخواستی نمیکند؛
4. سرانجام شیطان و پیروانش جهنم است. اگر شیطان قویتر بود، سرانجام توسط خداوند متعال به جهنم انداخته نمیشد؛
5. شیطان بر کسانی که ایمان دارند و بر خدا توکل میکنند، تسلطی ندارد. اگر شیطان از خداوند قویتر بود، بر همۀ کسانی هم که ایمان دارند و بر خدا توکل میکنند، تسلط مییافت؛
6. فرمانروایی همۀ عالم از آن خداوند است. و خود شیطان نیز جزئی از همین عالم است؛ بنابراین تحت سیطره و حکومت خداوند است؛ اگر او از خداوند قویتر بود، چنین نبود.
اینکه قرآن فرموده بیشتر مردم به آیات الهی ایمان کامل نمیآورند و از دستورهای او سرپیچی میکنند، دلیل بیشتر بودن قدرت ابلیس از خداوند نیست؛ بلکه به خود انسان مربوط است. خداوند راه درست و نادرست را به انسان نشان میدهد. ازآنجاکه طی مسیر درست همواره دشوارتر است، بیشتر مردم بین دشوار و سهل، راه دوم را انتخاب میکنند و فرمانهای الهی را انجام نمیدهند؛ نه آنکه قدرت شیطان بیشتر باشد؛ مثلاً روزه گرفتن از روزهخواری دشوارتر است، تلاش و زحمت برای کسب درآمد حلال از کسب درآمد حرام دشوارتر است، کنترل نگاه از چشمچرانی دشوارتر است، مبارزه و مقاومت در برابر دشمن از سازش دشوارتر است. شیطان فقط از این ویژگی راحتطلبی و لذتجویی انسان سوءاستفاده مینماید و او را وسوسه میکند؛ اما این خود انسان است که راه و بیراه را انتخاب میکند. حتی روز حساب، وقتی مردم شیطان را سرزنش میکنند، شیطان به آنها میگوید: خودتان را سرزنش کنید؛ من تسلطی بر شما نداشتم؛ فقط شما را به بدیها دعوت میکردم و خود شما دعوت مرا میپذیرفتید.
⛱با حقیق همراه باشید
@haqiq_center