حقیقت مسیحیت صهیونیست
روز شکرگزاری Thanksgiving Day ) این جشن یک جشن دینی نیست اما بسیار مورد توجه مسیحیان آمریکای قرار
عید شکر گزاری :در سال 1621 نخستین بار مستعمره نشینان پلیموث (شهرکی در ایالت ماساچوست) و سرخپوستان وامپانواگ در پایان فصل پاییز جشنی برای پایان برداشت محصول برگزار کردند که به جشن شکرگزاری معروف شد. تا بیش از دو قرن روز شکرگزاری به صورت اجتماعات کوچک و خانوادگی در مستعمرات و ایالات مختلف آمریکا برگزار می شد. در سال 1863 در خلال جنگ داخلی، رئیس جمهور وقت " آبراهام لینکولن" روز شکرگزاری را جشنی ملی اعلام کرد و از آن پس هر سال در چهارمین پنجشنبه ماه نوامبر مردم سرتاسر آمریکا روز شکرگزاری را جشن می گیرند. آمریکایی ها این روز را در کنار خانواده سپری کرده و از نعمتهایی که خداوند در اختیارشان قرار داده سپاسگزاری می کنند. به مرور زمان دامنه این جشن از مرزهای ایالات متحده آمریکا فراتر رفت و در حال حاضر هم زمان با این مراسم جشنهای مشابهی در سایر نقاط دنیا نیز برگزار میشود.
در کانادا جشن شکرگزاری یا "تَنکس گیوینگ" با توجه به رسوم و سنت اروپایی در دومین دوشنبه ماه اکتبر برگزار می شود. جشن شکرگذاری در برزیل با الهام از مراسم ایالت متحده آمریکا شکل گرفت. در این روز برزیل ها هم در کنار خانواده به خوردن غذاهایی متنوع مشغول می شوند. در آلمان، جشن شکرگزاری به نام" Erntedankfest" هر ساله در اوایل ماه اکتبر برگزار میشود. ژاپنیها هم روز ۲۳ نوامبر را با برگزاری جشنی به نام"inrō Kansha no Hi" گرامی میدارند.
تاریخچه
داستان این جشن از سفر مهاجران انگلیسی به امریکا آغاز می شود. در سپتامبر سال 1620 یک کشتی کوچک بنام “مِی فلاور” حامل 102 مسافر از افراد انگلیسی تبار، از انگلیس عازم آمریکا شد. مسافرین می فلاور شامل 2 گروه بودند، دسته اول از جدایی طلبان مذهبی بودند که به دنبال مکانی جدید برای انجام آزادانة مراسم مذهبی خود را می گشتند و دسته دوم را افرادی تشکیل می دادند که به واسطه ی وعده زندگی مرفه و مالکیت زمین اغوا شده و اقدام به مهاجرت کرده بودند.
پس از 66 روز سفر طاقت فرسا و سخت سرانجام آنها در نزدیکی دماغه کاد، که در قسمت شمالی مقصد مورد نظرشان قرار داشت رسیدند. مهاجران از مدخل رودخانه هادسون عبور کردند و بعد از گذشت یک ماه در نزدیکی خلیج ماساچوست لنگر انداختند. مسافران که از آن روز به بعد به زائران معروف شدند در این محل که "پلیموث" نام داشت روستایی احداث کردند.
در طول اولین زمستان سخت و جانکاه آن سال، بیشتر مهاجران در کشتی باقی ماندند، نیمی از این افراد در کشتی بدلیل گرفتاری به بیماری "اسکوربوت" (کمبود ویتامین ث) و بیماریهای واگیردار دیگر از دنیا رفتندو باقی مانده آ«ها به همراه خدمه کشتی توانستند زنده بمانند تا شاهد شروع اولین بهار را در" نیوانگلند" باشند. در ماه مارس تقریباً همه افراد به ساحل منتقل شدند. مهاجران در این مکان با استقبال گرم یک سرخپوست "آبناکی" مواجه گشتند که با زبان انگلیسی به آنها سلام و خوشامد می گفت.
چند روز بعد، او به همراه یک سرخپوست دیگر بنام "اسکوانتو" که از اعضای قبیله "پاوتوکست"بود به نزد زائرین بازگشت. اسکوانتو که در دریا توسط یک کاپیتان انگلیسی دزدیده شده و بعنوان برده فروخته شده بود. پس از فرار به لندن رفته و از آنجا با یک اردوی اکتشافی به میهن خود بازگشته بود. اسکوانتو به مهاجرین که از سوء تعذیه و بیماری بشدت ضعیف شده بودند، آموخت که چگونه ذرت پرورش دهند، شیره درخت افرا را استخراج کرده، از رودخانه ماهی بگیرند و گیاهان سمی را شناسایی کنند.
او همچنین به سبب اتحاد مهاجران با قبیله"وامپانواگ" (Wampanoag) شد. این اتحاد بیش از 50 سال ادامه داشت و یکی از نمونه های کمیاب اتحاد اروپایی ها با سرخپوستان بومی منطقه به شمار میرود.در نوامبر سال 1621، پس از اولین برداشت موفق ذرت توسط مهاجران، فرماندار "ویلیام برادفورد" یک جشن شکرگزاری ترتیب داد و گروهی از متحدان سرخپوست خود که قبیله وامپانواگ در راس آنها قرار داشت را هم به این مراسم دعوت کرد. به این ترتیب روز شکر گذاری بوجود آمد.
حقیقت مسیحیت صهیونیست
روز شکرگزاری Thanksgiving Day ) این جشن یک جشن دینی نیست اما بسیار مورد توجه مسیحیان آمریکای قرار
با گذشت زمان این جشن در سایر نقاط آمریکا نیز مورد توجه قرار گرفت. تا اینکه در روز سوم اکتبر سال 1789 "جورج واشنگتن" رئیس جمهور ایالات متحده آنرا بعنوان روز ملی شکرگزاری اعلام نمود. در ابتدا روز شکرگزاری فقط در نیوانگلند برگزار میشد و در جنوب آمریکا این روز بکلی ناشناخته بودو سایر ایالت ها دیگر در زمانهای متفاوتی جشن شکرگزاری را برگزار می کردند، بعضیها در ابتدای اکتبر و بعضی در اواخر ژانویه.
در سال 1846 نویسنده ای بنام "سارا جوزف هیل" جنبشی را بنام "یک زن" پایه گذاری کرد تا به واسطه آن، روز شکرگزاری به عنوان یک جشن و روز تعطیل ملی در تقویم آمریکا ثبت شود.
فعالیت های خانم هیل برای تبدیل این روز به یک روز تعطیل ملی 17 سال طول کشید سرانجام نامه ای که او به رئیس جمهور "آبراهام لینکلن" مورد توجه قرار گرفت و لینکلن در سال 1863 در اوج جنگ های داخلی، آخرین پنج شنبه ماه نوامبر را بعنوان روز ملی شکرگزاری در تقویم ثبت و تعطیل اعلام کرد.
💥آداب ورسوم
خوردن غذاهای متنوع به ویژه بوقلمون
غذای مخصوص روز شکرگزاری عبارت است از بوقلمون و گوشت ران خوک و اردک شکم پر یا "تورداکن". این غذا شامل مرغ بی استخوانی است که در شکم اردک بی استخوان قرار می گیرد و سپس این مجموعه در درون بوقلمون بی استخوان گذاشته شده و داخل فر کباب می شود. این بوقلمون با ترکیبی از نان مکعبی خرد شده و کرفس و هویج و پیاز و گیاه مریم گلی خرد شده، پر می شود. بوقلمون به تنهایی نیز یکی از محبوبترین غذاهای روز شکرگزاری است. از این رو به روز شکرگزاری حتی «روز بوقلمون» نیز می نامند. هر سال رئیس جمهوری آمریکا به مناسبت روز شکرگزاری دو بوقلمون را «عفو» می کند و به آنها اجازه می دهد که به طبیعت بازگردند.
منوی سنتی روز شکرگزاری شامل این موارد است: بوقلمون، کرنبری، پای کدو تنبل یا پای سیب، پای گردو، پای سیب زمینی شیرین و سبزیجات ریشهای مربوط به برداشتهای پاییزهی نیو انگلند، شیرینی و … 💥روز شکرگذاری یا ناسپاسی
همانطور که اشاره شد روز شکر گزاری یاد آور ورود مهاجرانی از انگلستان به آمریکا است که با تحمل سختی فراوان خود را به آمریکا رساندند و با کمک سرخ پوست های بومی توانستند بر شرایط سخت غلبه کنند این میهمانان چه کسانی بودند و با چه نیتی به آمریکا سفر کردند و سرنوشت میزبان های آنها به کجا رسید؟
هنگامی که مهاجران اولیه پروتستانی که از فشار دولت انگلیس به اولین مستعمرات ماساچوست در نیوانگلند وارد شدند، آمریکا را «اورشلیم» جدید یا کنعان جدید و خودشان را عبرانیان قدیم نامیدند که از ظلم فرعون زمان یعنی جیمز اول پادشاه انگلستان فرار کرده و از دریا گذشته و و وارد سرزمین موعود شده اند. حال اگر سرخ پوستان بومی آمریکا همان کنعانیان مستقر در سرزمین فلسطین باشند طبیعی است که سرنوشتی بهتر از کنعانیان در مواجه با بنی اسرائیل نخواهند داشت. عهد عتیق از جنگهایی می گوید که در آن بنی اسرائیل مخالفان خود را از دم تیغ گذراندند. به صغیر و کبیر آنهارحم نکرده و حتی حیوانات مخالفان را قتل عام کردند. مزارع را سوزانده و خانه ها و شهرهای آنها را ویران نمودند. در خوشبینانه ترین وضعیت بجز دختران باکره که به بردگی می رفتند سایر افراد کشته می شدند واموال و سرزمین آنها غصب می شد. به عنوان نمونه در کتاب اول سموئیل 3: 15 خداوند به شائول دستور می دهد:« حال برو و مردم عماقیل را قتل عام کن. بر آنها رحم نکن بلکه زن، مرد و طفل شیرخواره، گاو، گوسفند، شتر و الاغ، همه را نابود کن.» پیورتن های استعمارگر، سرخ پوستان آمریکایی را مانند عبرانیان تحت تعقیب قرار داه و به قتل می رساندند و به دنبال تطهیر
سرزمین مقدس جدید از وجود سرخ پوستان بودند. "جان وینتروپ" رهبر هیأت اعزامی پیوریتن ها به ماساچوست در موعظه ای که در سال 1630 ایراد کرد به مهاجران پیوریتن چنین گوشزد می کند:« شما به سرزمینی آمده اید که پروردگار برای پدرانتان ابراهیم و اسحاق و یعقوب سوگند یاد کرد که به آنان اعطا کند.» سپس درباره سرنوشت آمریکا و مردمی که در آن زندگی می کنند به وقایع کتاب مقدس درباره کنعانیان اشاره می کند و متذکر می شود که این سرنوشت نیز در همین پیمان معلوم شده است.
مهاجران بر مبنای همین عقیده در اقامت گاههای اولیه خود در نیو انگلند نمازهای خود را به زبان عبری می خواندندو اسامی فرزندان خود را از نام های یهودی تورات انتخاب می کردند. آنها حتی زمینه را برای تشکیل کلیسای مسیحیان صهیونیست فراهم نمودند. فتح سرزمین جدید تا پایان قرن نوزدهم ادامه یافت و با تکیه بر تعالیم کتاب مقدس میلیون ها سرخ پوست کشتار و هزاران سیاه پوست به بردگی کشیده شدند . https://eitaa.com/haqiqatmasihiyat
*جمعه سیاه : تصویری کوتاه از پشت پرده فرهنگ مسیحیان آمریکا————-درست روز بعد از روز شکرگزاری، روز «جمعه سیاه» قرار دارد. در آمریکا این روز را نویدی برای آغاز فصل خرید برای سال نو میدانند. روزی که آخرین جمعه ماه نوامبر است و در آن مشتریان زیادی در صفوف طولانی برای خرید محصولات حراجی با قیمتهای مناسب میایستند. https://eitaa.com/haqiqatmasihiyat
💥جمعه سیاه: تصویری کوتاه از پشت پرده فرهنگ مسیحیان آمریکا:جمعه سیاه از سال ۲۰۰۵ به بعد هر سال پررنگتر شده فروشندگان در این روز مغازهها را زودتر باز میکنند و برخی هم از بعداز ظهر روز عید شکرگزاری تا شب بعد مغازهها را نمیبندند. در این مدت آنها پیشنهادهای ویژه و تخفیفهای فوقالعادهای برای مشتریان در نظر میگیرند.
اما چرا نام این روز جمعه سیاه است؟ دو علت برای نامگذاری این روز ذکر شده است:
علت اول، ترافیک سنگین روز بعد از عید شکرگزاری وبسته شدن خیابانها به خاطر هجوم مشتریان برای خرید است، که توسط رانندگان اتوبوس و نیروهای پلیس" فیلادلفیا" در اواسط دهه ۶۰ میلادی به این روز داده شده است. این جمعه در تاریخ آمریکا همیشه باعث جنجال و درگیری همراه با تیر اندازی پلیس با دزدان اجناس مغازهها بوده. درگیری های شدید بین مردم در این روز کار را برای نیروهای امنیتی و پلیس بسیار سخت می کند.
عده ای نیز می گویند که از اواسط دهه ۸۰ میلادی حسابداران برای نشان دادن وضعیت بحرانی و ضرر مالی از جوهر قرمز رنگ استفاده میکردند، در مقابل جوهر مشکی برای نشان دادن میزان سود و منفعت یک کمپانی، مغازه، فروشگاه و … به کار برده می شد. خردهفروشان در آغاز فروش زمستانی و سال نو که با این روز آغاز می شود سودی فراوانی از فروش این روز بدست آورده و لذا از جوهر مشکی بسیار استفاده میکردند به همین دلیل این روز، جمعه سیاه نام گرفته است. https://eitaa.com/haqiqatmasihiyat
هدایت شده از بیداری طلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️فیلترینگ تلگرام در کشورهای خارجی
جنایت هایی که در پیامرسان #تروریست_پرور تلگرام صورت گرفته
ولی خب تنها کشوری که حق فیلترینگ ندارد و تلگرام پیام رسان مورد علاقه دولتمردانش میباشد #ایران است!
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
🔻🔻🔻
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
هدایت شده از اندیشکده مطالعات یهود
✍ مقاله برگزیده:
✡ #محمدعلی_فروغی؛ یهودی فراماسون
👉 http://jscenter.ir/other-topics/jewish-celebrities/3877
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
زن در عهد عتیق(١)
🧕 زن در نگاه تحریفشدهی #یهود دارای آفرینش تَبَعی، اغواشده و اغواگر و همراه با ناپاكی است؛ این نگاه نهتنها در جامعهی یهود، بلكه در متون مقدس نیز یافت میشود!
1️⃣ آفرینش حوا
👈 بنا بر آموزههای #دین_یهود، خداوند، آدم (ع) را از خاک زمین بهوجود آورد و در بینیاش روح زندگی دمید و آدم جاندار شد. [پیدایش، ٢ : ٧] سپس خداوند گفت: «تنها بودنِ آدم خوب نیست؛ [باید] كمكی در مقابلش ایجاد كنم»؛ آنگاه پروردگار خوابى سنگین بر آدم مستولى ساخت تا به خواب رفت، یكى از دندههایش را برداشت و بهجای آن گوشت پُر كرد. خداوند، آن دندهاى را كه از آدم برداشته بود، زنى ساخت و او را نزد آدم آورد. [پیدایش، ٢ : ١٨-٢٢]
2️⃣ فریبخوردنِ زن و فریبدادنِ شوهر
👈 در تورات آمده است: پس از خلقت آدم (ع) و زنش، مار كه از همهی حیوانات صحرا مكارتر بود به زن گفت: «آیا خداوند گفته است كه از هیچ درختى از این باغ نخورید؟»؛ زن به مار گفت: «از میوهی درخت این باغ خواهیم خورد؛ اما خداوند گفته است كه از میوهی آن درختى كه در میان این باغ است نخورید و آن را لمس نكنید، مبادا بمیرید»؛ مار به زن گفت: «حتماً نخواهید مرد، چونكه خداوند میداند روزى كه از آن بخورید چشمانتان باز میشود و مانند خداوند، تشخیصدهندهی نیک و بد خواهید شد»؛ زن دید كه آن درخت براى خوراک نیكو و براى چشمها هوسانگیز بوده و براى معرفتدار شدن پسندیده است؛ از میوهی آن چید و خورد، به شوهرش هم كه در كنارش بود داد و او نیز خورد؛ چشمان هر دو گشوده شد؛ دانستند كه عریانند و برگهاى انجیر را به هم دوخته، وسیلهی ستر عورت براى خویش ساختند. [پیدایش، ٣ : ١-٧]
👈 در ادامه، پس از ذكر بازخواست خدا از آدم و حوّا و مار مىخوانیم: «خداوند به زن گفت: رنج و درد باردارى تو را زیاد خواهم كرد، فرزندان را با رنج بزایى و اشتیاق تو به شوهرت خواهد بود و او بر تو مسلّط خواهد بود»؛ و به آدم (ع) گفت: چون به حرف زنت گوش دادى و از آن درختى كه گفتم نخورى، خوردى، زمین بهخاطر تو ملعون است! تمام عمرت با رنج از محصول آن خواهى خورد». [پیدایش، ٣ : ١۶-١٧]
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
🕎 زن در عهد عتیق (٢)
3️⃣ جبران فریب همسر
👈 روشنكردنِ شمعهاى شبّات (شنبه) بهعهدهی زنان است؛ علت این امر آن است كه حوّا، آدم را وادار كرد از #میوه_ممنوعه بخورد و او را واداشت تا از امر خدا سرپیچى كند. همچنین گفته شده كه زن، با این گناه، چراغ زندگى بشر را خاموش كرد. جان انسانها چون چراغى است؛ از اینرو زن، با روشنكردنِ چراغ شبّات تا حدودى این خطا را جبران مىنماید؛ زیرا اجراى دستورات شبّات و روشنكردنِ شمعها ایمان را روشن مىسازد و بدینوسیله #گناه_زن تخفیف مىیابد!
👉 http://www.iranjewish.com/binesh/Binesh_rah_1_3.htm
4️⃣ استیلای مرد بر زن
👈 در تورات مىخوانیم: در #باغ_عدن بود كه حوا، حضرت آدم را به خوردن از میوهی ممنوعه اغوا كرد و به جزای این گناه، شوهرش تا ابد بر وی مستولی شد. [پیدایش، ٣ : ١-١۶]
5️⃣ تهمت به زن
👈 بر پایهی فرامین تورات، چنانچه مردی با زنی ازدواج كرده، به او تهمت زند كه تو پیش از زناشویی و در خانهی پدر با مرد دیگری همخوابه شدهای، پدرِ زن موظف است جامهی خونین شب زفاف را كه بیانگر باكره بودن دختر اوست به دادگاه ارائه كند؛ چرا كه در غیر اینصورت زن، محكوم به سنگسار خواهد شد. [تثنیه، ٢٢ : ١٣-١۵، ٢٠-٢١]
🕎 زن در عهد عتیق(٣)
6️⃣ بدگمانی به همسر
👈 در #آئین_یهود اگر مردی گمان کند که زنش به او خیانت کرده، باید هدیهی مخصوصی به كاهن بپردازد؛ كاهن نیز با تشریفاتی خاص، آبِ تلخ مخصوصِ تكفیر را به او بخوراند تا چنانچه مرتكب گناهی شده، آبِ لعنت باعث درد شدید و تورم شکم و نازایی او شده و بین قومش ملعون گردد. [اعداد، ۵ : ١۴-٢٧]
7️⃣ وضعیت زن در صورت راضینبودنِ همسر
👈 مطابق با تورات، هرگاه مردی زن بگیرد و با او ازدواج كند، چنانچه چیز ناپسندی در او مشاهده كرده و زن در نظرش پسندیده نیاید، طلاقنامهای نوشته به دستش میدهد و از خانه بیرونش كند. [ثتنیه، ٢۴ : ١]
8️⃣ تفاوت دخترزایی و پسرزایی
👈 در تورات آمده است كه هرگاه زنى فرزند پسر بهدنیا آورد، تا هفت روز ناپاک خواهد بود و باید سىوسه روز در دورهی پاكى صبر كرده و تا كاملشدنِ روزهاى پاكىاش هیچ چیز مقدسى را لمس نكند و به خانهی مقدس (مَعبد) وارد نشود؛ وچنانچه دختر بزاید، مانند دورهی قاعدگیاش دو هفته و در دورهی پاكىاش، باید تا شصتوشش روز از نزدیک شدن به خانهی مقدس خوددارى كند. [لاویان، ١٢ : ٢-۵]
جروم ناقدیس!
جروم یکی از شخصیتهای برجستهی تاریخ مسیحیت است که بیشتر شهرت خود را به خاطر ترجمهی عهدین از عبری و یونانی به لاتین، کسب کرد، در نوشتههای مسیحی همواره او را قدیس میدانند، اما با مطالعهی زندگی و خصوصیات اخلاقی او متوجه میشویم هیچ تناسبی بین جروم و قدیس بودن وجود ندارد.
یکی از شخصیتهای برجستهی تاریخ مسیحیت ائوسبیوس سوفرینوس هیرونیموس[1] معروف به قدیس جروم است که در اواسط قرن چهارم میلادی در منطقهی دالماسی(جنوب شرقی اروپا) چشم به جهان گشود، شاید اگر بزرگترین خدمت او به مسیحیت یعنی ترجمهی کتابمقدس مسیحی از یونانی و عبری به لاتین نبود، امروزه مسیر الهیات مسیحی طریق دیگری را میپیمود،
همانگونه که ذکر شد جروم در قرن پنجم میلادی تصمیم به برگردان یا ترجمهی کل عهدین از عبری به یونانی گرفت، ثمرهی تلاشهای او را به نام ترجمهی «وُلگِیت» میشناسند که منبع رجوع مسیحیان بعد از خودش به کتاب مقدس بود.
اما صحبت اینجاست که جناب جروم علیرغم توانایی علمی بالایی داشت اما در دفع رذایل اخلاقی چندان هم موفق نبود، اگر نگویم اصلا.
کمتر نوشتهجات مسیحی را میخوانیم که پسوند یا پیشوند «قدیس» را به نام جروم اضافه نکرده باشد[2]، اما آیا واقعا این صفت مناسب جناب جروم است؟ آیا آنگونه که نوشته میشود جناب جروم را میتوان یک قدیس مسیحی دانست؟ یا آوردن کلمهی قدیس، صرفا تکرار، بدون دانستن حقیقت ماجراست؟
آنچه از منابع مسیحی استنباط میشود، نه قدیس بودن او، بلکه انسانی غیر قابل تحمل و ناقدیس است،
در کتاب تاریخ تفکر مسیحی در مور د جروم میخوانیم:...
جروم ناقدیس!(2)
در کتاب تاریخ تفکر مسیحی در مور د جروم میخوانیم: «بحث و مناظره باعث میشد خصلتهای منفی از جروم هویدا شود، وی در حین مناظره به شخصی بینزاکت، هرزهدهان و مغرض تبدیل میشد. وی پیوسته مناظره را به سطح مناظرههای مربوط به امور شخصی و مسائل حقیر و زننده میکشاند. علاوه بر این شخصیت او به گونهای بود که مرتب با افراد مشکل پبدا میکرد و با آنان به بحث و مشاجره میپرداخت. یک نویسندهی معاصر مینویسد: بجز یک گروه کوچک از زنان مجاهد دوستدار او و چند نفر دیگر که کورکورانه از او پیروی میکردند، کس دیگری موفق نشد مدت زمان طولانی با صلح و آرامش در کنار جروم زندگی کند. جای خوشبختی است که او با ازدواج مخالف بود، وگرنه زندگی زناشویی او با سرانجام تلخی روبرو میشد... او فردی بیملاحظه و متکبر بود...»[3].
آیا با وجود توصیفات مذکور باز هم میتوان جروم را قدیس خطالب کرد؟
پینوشت:
[1]. Eusebius Sophronius Hieronymus
[2]. بنگرید:
http://is.gd/b7b4eO
http://is.gd/SGVgLe
http://is.gd/D5G05E
http://is.gd/R5TVJE
[3]. تاریخ تفکر مسیحی، تونی لین، روبرت آسراییان، ص 66، انتشارات ایلام 2010