✅ وظیفه ماموم در حال حمد وسوره خواندن #امام جماعت در #نماز ظهر و عصر
✳️ سوال : در حال حمد وسوره خواندن امام جماعت مامومین آیا جایز است حمد وسوره بخوانند؟
✳️ امام (ره)، مقام معظم رهبری : ماموم در این حالت نباید #حمد و سوره بخواند و مستحب است به جای آن ذکر بگوید.
✳️ آقایان مکارم وسیستانی : به احتیاط واجب #ماموم حمد و سوره را نخواند و گفتن ذکر به طور آهسته مستحب است.
🔹منبع : بهجت http://yon.ir/GvRQS
🔹منبع : رهبری http://yon.ir/9J1TC
🔹منبع : مکارم، سیستانی http://yon.ir/L9Plj
❤️ @ahkamerouz احکام روز
هدایت شده از فقه و احکام رهبری (leader.ir)
📚حکام نموداری نماز (بخش چهارم)
شامل: افعال (واجبات) نماز می باشد.
🆔 @leader_ahkam
✅ حکم رکوع قبل از امام در صورتی که وقت برگشتن ندارد.
✳️ مسأله 1477-اگر #سهواً پيش از امام به #ركوع رود و طوري باشد كه اگر برگردد به چيزي از #قرائت امام نمي رسد آیا واجب است سر بردارد و با امام نماز را تمام كند و آیا نمازش به #جماعت صحیح است یا نه ؟وظیف او چیست؟
✳️ گلپايگاني، صافي: در صورتي كه صبر كند تا امام به او برسد نمازش صحيح است و اگر به قصد اين كه با امام نماز بخواند، سر بردارد و با امام به ركوع رود #احتياط مستحبّ آن است كه نماز را تمام كند و دوباره بجا آورد.
✳️ خوئي، تبريزي: اگر به قصد اين كه با امام نماز بخواند، سر بردارد و با امام به ركوع رود جماعت و نمازش صحيح است و اگر عمداً برنگردد نمازش صحيح است و فرادی مي شود.
✳️ وحید : اگر به قصد متابعت امام سر بردارد و با امام به رکوع برود #جماعت و نمازش صحیح است، و اگر صبر کند تا امام به او برسد نمازش صحیح، و جماعتش محل اشکال است.
✳️ سيستاني : لازم است #ذكر ركوع را بگويد، و اگر گفتن ذكر موجب ترك متابعت امام در ركوع شود سر بردارد و با امام به ركوع رود و جماعت و نمازش صحيح است، و اگر عمداً برنگردد صحّت جماعتش محل اشكال است، ولي نمازش صحيح است به تفصيلي كه در مسأله [1423] گذشت.
فاضل: به احتياط واجب بايد صبر كند تا امام به او برسد و نمازش صحيح است.
✳️ زنجاني : چنانچه بخواهد جماعتش باقی باشد باید سر بردارد و با امام به رکوع رود جماعت و نمازش صحيح است، و اگر عمداً برنگردد ، نمازش #فرادي مي شود، و در هر دو صورت، بنابراحتياط مستحبّ، پس از تمام شدن نماز، آن را دوباره بخواند.
🔹 منبع : http://yon.ir/Q8uvp
❤️ @ahkamerouz احکام روز
✅ چطور ثواب نماز جماعت را از دست ندهیم.
✳️ سوال: اگر زمانی به #جماعت رسیدیم که امام در حال #سجده آخر یا تشهد و #سلام بود آیا می توان برای کسب ثواب جماعت اقتدا کرد؟
✳️ در حال #تشهد خواندن #امام، همه مراجع قبول دارند که می تواند اقتدا کند و بنشیند و تشهد را با جماعت بخواند ولی سلام را نگوید برخیزد و نماز خود را شروع کند یعنی حمد و سوره اش را بخواند و این رکعت را رکعت اول خودش حساب کند.
🔻آیت الله بهجت، در حال تشهد بنابر احتیاط مستحب به حالت تجافی (نیم نشسته) بشیند.
🍃 اما در حال سجده آخر امام یا #سلام دادن اگر رسیدیم بعضی از مراجع جایز می دانند اقتدا کردن را برای درک #ثواب جماعت.
🔹منبع: امام http://yon.ir/EByAU
🔹مکارم:http://yon.ir/Kp2Jn
دیگر:http://yon.ir/PTZlW
❤️ @ahkamerouz احکام روز
سید محمد:
⚫️اموالتان را بفروشید و بروید کربلا....
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَال: لَوْ يَعْلَمُونَ مَا فِي زِيَارَتِهِ مِنَ الْخَيْرِ وَ يَعْلَمُ ذَلِكَ النَّاسُ لَاقْتَتَلُوا عَلَى زِيَارَتِهِ بِالسُّيُوفِ وَ لَبَاعُوا أَمْوَالَهُمْ فِي إِتْيَانِهِ ... وَ لَا تَزْهَدُوا فِي إِتْيَانِهِ فَإِنَّ الْخَيْرَ فِي إِتْيَانِهِ أَكْثَرُ مِنْ أَنْ يُحْصَى
👈🏻حضرت صادق علیه السلام فرمودند: اگر مردم به خير و بركتى كه در زيارت حسین بن علی علیه السلام است، آگاهی داشتند، جهت نایل شدن به این زیارت، قطعاً با شمشير می جنگیدند و اموال خود را فروخته و به زيارت آن جناب می
رفتند. ... پس مبادا در رفتنِ به زيارت آن جناب بی رغبت باشيد، زیرا خيرى كه در زيارت آن حضرت است بيشتر از آن است كه بتوان به شمار آورد.
📚کامل الزیارات باب 27( باب بکاءالملائکه علی الحسین علیه السلام) حدیث 19 ح187
و بحارالأنوار جلد45 صفحه 224
✅ #نذر برای معصومین و #امام زادگان
✳️ #رهبر معظم انقلاب : اگر مالی را نذر یکی از #مشاهد مشرفه کند، باید صرف مصالح آن مکان شود. اما اگر مال را نذر یکی از #ائمه (ع) یا اولاد آنها نماید، جایز است در هر کار خیر، اعم از صدقه به فقراء، ساخت و تعمیر مسجد، پل و .... صرف شود؛ با قصد اینکه ثواب آن به منذورله(امام یا امام زاده یاحرم مورد نظر او) برگردد؛
🔻هرچند مستحب است که صرف مخارج حرم و زائران و خادمان آن شود. البته اگر نذر مقید به مصرف خاصی است، باید طبق آن عمل شود
✳️ #مکارم : اگر چيزى براى حرم يكى از امامان يا امامزادگان نذر كند بايد آن را به مصارف حرم برساند، از قبيل کارهای ساخت و ساز حرم و فرش و روشنايى و خادمانی كه خدمت مىكنند ومانند آن،🔻ولى اگر چيزى براى خود #امام يا امامزاده نذر كرده بىآنكه نام حرم را ببرد، مىتواند علاوه بر امورى كه ذكر شد صرف مجالس عزادارى و سوگوارى يا نشر آثار آن بزرگواران، يا كمك به زائرین آنها يا هر كار ديگرى كه نسبتى با آنها دارد بكند.
🔹منابع :
رهبری http://yon.ir/BdH1s
مکارم http://yon.ir/LqQOY
❤️ @ahkamerouz احکام روز
👞#جابجایی_کفش👞
⁉️در سفر #اربعین کفشهایم را در حرم برداشته بودن و کفشی شبیه #کفش خودم بجا مانده بود و من آن را پوشیدم الان تکلیف بنده چیست؟
همه مراجع👈 (به جز سیستانی و تبریزی و فاضل): اگر از قرائن (مانند شباهت کفش) تشخیص دهید که کفشی که مانده مال کسی است که کفش شما را برده، میتوانید آن را بجای کفش خود بردارید.
آیات عظام سیستانی و تبریزی و فاضل👈اگر از قرائن (مانند شباهت کفش) تشخیص دهید که کفشی که مانده مال کسی است که کفش شما را برده و راضی است که کفشش را عوض کفشی که برده است بردارید، میتوانید بجای کفش خود آن را بردارید، ولی اگر بدانید که کفش شما را به طور ناحق و ظلم (به طور عمدی) برده است میتوانید آن را بردارید و دیگر #رضایت شرط نیست.
💮تبصره: اگر #قیمت کفش موجود از کفش شما بیشتر باشد باید مابهالتفاوت را از طرف صاحب آن به #فقیر صدقه دهید.
👞👞👞👞👞👞👞👞👞
توضیح المسائل مراجع،م۲۵۸۱
❤️ @mahzareahkam |درمحضر احکام
*⃣ ژلاتين
💠 سؤال: آیا خوردن خوراکی های خارجی مانند #پاستیل که در تولید آنها #ژلاتین_حیوانی به کار رفته است، اشکال دارد؟
☑️ جواب: حلیت و حرمت #ژلاتین بستگی به موادی دارد که از آنها تهیه می شود؛ اگر #ژلاتین_گیاهی باشد، حلال است، اما اگر حیوانی باشد، در صورتی که از اجزاء حیوان حرام گوشت یا از پوست حلال گوشت که ذبح شرعی نشده است، باشد، حرام است و اگر از استخوان حلال گوشتی که ذبح شرعی شده است، باشد، حلال است ـ اگر #ذبح شرعی نشده باشد، در صورت تطهیر استخوان حلال است ـ، در هر صورت اگر معلوم نباشد ژلاتین مورد مصرف از نوع حلال است یا حرام، مصرف آن اشکال ندارد.
#احکام_خوردنی_ها #حلیت_ژلاتین
🆔 @leader_ahkam