#بازنشر
🔴 سوراخی که هشتبار از آن گزیده شدیم❗️
🔻پنج سال پیش در ۲۳ تیر ۹۴ توافق لوزان موسوم به #برجام نهایی شد. اما برجامی که آب خوردن مردم هم به آن بند بود، بعد از گذشت پنج سال به چنان حال و روزی افتاده که دیگر کسی نامی هم از آن نمیبرد. اما این برای بار اول نبود که گروهی ثابت در کشور ما با خوشبینی به طرف بدعهد مقابل روی آورده و از آن رودست میخورد❗️
#حافظه_تاریخی
1️⃣ بار اول – شکست مذاکره در دولت موقت آقای بازرگان
گام اول مذاکره ایران و آمریکا با هدف عودت ۱۲/۵ میلیارد دلار هزینه تجهیزات نظامی خریداری شده توسط شاه از آمریکا انجام گرفت. دولت موقت، تجهیزات نظامی را مطابق وعده تحویل نگرفت؛ اما آمریکا برخلاف توافق، هزینههای وعده داده شده را هرگز بازپس نداد.
2️⃣ بار دوم - شکست در مذاکره الجزایر برای آزادی گروگانهای آمریکایی
گام دوم، مذاکرات برای آزادسازی باقی مانده گروگانهای لانه جاسوسی توسط اصلاحطلبان در الجزایر انجام شد. ایران، گروگانها را مطابق وعده آزاد کرد اما آمریکا نه تنها به وعدههای خود عمل نکرد (۱۲/۵ میلیارد دلار را پس دهد، ایران را تهدید نکند و در امور داخلی ایران دخالت نکند) که از سال ۵۹ رسماً ایران را تحریم و محاصرهی اقتصادی کرد.
3️⃣ بار سوم، شکست مذاکرات مکفارلین
علیرغم مخالفت امام، مکفارلین همراه با مشاور نخست وزیر اسرائیل – آمیرام نیر- به ایران میآیند. مکفارلین مطابق وعدهی قبلی با خود ۵۰۰ موشک تاو آوردند که بر روی موشکها آرم انبارهای رژیم صهیونیستی خورده بود؛ این سلاح تاریخ مصرف گذشته بود و میبایست از رده خارج میشد. مسئولین ما رودست خوردند و سلاحها بازپس فرستاده شد.
4️⃣ بار چهارم – دخالت مستقیم در جنگ ایران و عراق و حمایت و پشتیبانی همهجانبه از صدام که در نتیجهی آن، پیروزی قطعی ایران در سالهای پایانی جنگ به عدمالفتح و پذیرش قطعنامه ۵۹۸ مبدل شد.
5️⃣ بار پنجم – اعمال تحریمهای هلمز برتون و داماتو در دورهی سازندگی و اصلاحات
آمریکا مزد اقدامات خوشبینانهی دولت کارگزاران و سازندگی (که با سیاست پنجرههای باز به روی غرب، روی کار آمدند و به مدت ۸ سال همهی قواعد و طرحهای غربیها در بانک جهانی، صندوق بینالمللی پول، طرح وازکتومی و... را پیاده کردند) را با تصویب تحریم هلمز – برتون و قانون داماتو دادند!
6️⃣ بار ششم – قرار دادن ایران در لیست محور شرارت، هم ارز عراق (صدام) و کره شمالی.
محمد خاتمی پیشنهاد گفتگوی تمدنها را در سازمان ملل ارائه کرد؛ آمریکا در همین سال، جنگ تمدنها را آغاز کرد و حوادث یازدهم سپتامبر را براه انداخت. به افغانستان یورش برد و دولت ما در این جریان با آمریکاییها همکاری کرد؛ اما پس از آنکه خر آمریکا از پل گذشت، ایران را هم طراز با عراق (صدام) و کرهی شمالی در لیست محور شرارت گذاشت.
7️⃣بار هفتم – شکست مذاکرات هستهای در سعدآباد
پاییز سال ۸۲ با اروپا وارد مذاکره شدیم. وزیر خارجه آلمان، انگلیس و فرانسه وارد ایران شدند. آقای روحانی تسلیم شد و ما تعلیق داوطلبانه را شروع کردیم. همهی تأسیسات هستهایمان را پلمپ کردیم. سپس گفتند تعلیق موقت پذیرفته نیست باید تعلیق دائم داشته باشید. پروتکل الحاقی را نیز باید بپذیرید و حق داشتن یک سانترفیوژ را ندارید. ایران نیز برای پذیرش آن کمی اعلام آمادگی کرد! تا سال ۸۳ مطابق خواستشان جلو رفتیم؛ اما اوایل سال ۸۴ که زیادهخواهیهایشان جدی شد رهبر انقلاب دستور فک پلمپ را صادر کردند.
8️⃣ بار هشتم – شکست برجام
👉 contacts.ystc.ir
#خسارت_محض
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
#بازنشر 🔴 سوراخی که هشتبار از آن گزیده شدیم❗️ 🔻پنج سال پیش در ۲۳ تیر ۹۴ توافق لوزان موسوم به #برج
🔺سالگرد نهایی شدن توافق برجام در ۲۳ تیر ۹۴ است.
تاوان سنگینی که ملتی فرهیخته، به پای سه گروه #سوداگر دادند:
▪️خاماندیشان
▪️شکمپرستان و هویٰپرستان
▪️غربپرستان
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @hasanabbasi_students
▪️ امروز، پنجمین سالروز انعقاد توافقنامه #برجام یا ترکمنچای معاصر است که تا الان خبری از تحقق وعدههای داده شده نیست. جالب آنکه همان حامیان برجام، امروز مجددا مشکلات اقتصادی کشور را به مسائلی مثل مذاکره، تصویب #FATF و امثالهم گره میزنند.
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
▫️ @currency_war
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
▪️ امروز، پنجمین سالروز انعقاد توافقنامه #برجام یا ترکمنچای معاصر است که تا الان خبری از تحقق وعده
↪️ برجام بدون یوترن از همان اول شکستش مشخص بود
📝📝 جنبش مقاومت در جنگ ارزی
⚠️ سخنگوی کاخ سفید در دوره اوباما گفته بود: «آنچه بهطور مشخص میتوانم بگویم، این است که ایالاتمتحده تصمیمی برای برقرار کردن مجدد مجوز موسوم به «مجوز تراکنشهای دوربرگردان یا #یوترن» برای ایران را ندارد. ما قصد نداریم که این مجوزها را برای تراکنشهای آغازشده از ایران برقرار کنیم.»
⚠️ وجود یوترن در چرخهی مبادلات مالی ایران با کشورهای خریدار نفت باعث میشد که ایران بتواند پول نفتش را طی فرآیندی به دلار از بانکهای اروپایی و.... بگیرد. اما در سازوکار تحریمهای اقتصادی طبق پیشبینی و برآوردی که در اندیشکده یقین انجام گرفت، از سال ۱۳۹۰ به بعد این چرخه برداشته و پولهای #نفت ایران در بانکهای آمریکایی بلوکه شدند.
در #برجام قرار بود که این چرخه اصلاح شود و تحریمهای مالی از بین رفته و پول حاصل از فروش نفت ایران به بیتالمال بازگردد؛ اما این اتفاق نیفتاد...
⚠️ حال بزرگترین مشکلی که امروز بر سر مبادلات مالی ایران قرار دارد، پدیدهی «یوترن U-turn» است. #یوترن یا دوربرگردان دلار، که چند سال گذشته در وزارت خزانهداری آمریکا باز تنظیم شد و در کنگرهی آمریکا هم به تصویب رسید، به هیچیک از بانکهای جهان اجازه نمیدهد که بدون واسطهی یک بانک آمریکایی با ایران مبادله داشته باشند و این یعنی هر قطره نفتی که ایران بخواهد بفروشد باید دلارش از مسیر بانکهای آمریکایی عبور دهد و این فرآیند به راحتی میتواند به بلوکه شدن دلارهای ما بینجامد که خارج از جریان اف.ای.تی.اف اداره میشود و هیچ ربطی به تصویب این کنوانسیونها ندارد.
⚠️ با عدم مذاکره در مورد حل معضل یوترن در #برجام و سپس وخیمتر شدن شرایط با روی کارآمدن #ترامپ، استراتژی فشار حداکثری اقتصادی با بسته شدن درآمدهای نفتی و وابستگی توأمان به #دلار باعث چالش بیشتر مالی برای ایران شد.
⚠️ #زاراته معاون سابق خزانهداری و مشاور ضد تروریسم کاخ سفید دوره اوباما در کتاب جنگ خزانهداری در مورد یوترن نوشته بود: «تضعیف توانایی ایران در دادوستد سهل و آسان در بازارهای نفتی نیز بسیار حیاتی بود. ما در تلاش برای اعمال یک توازن بودیم- به گونهای که شرایط را برای ایران و مشتریانش برای انجام تجارت بسیار پر هزینه کنیم و در عین حال اجازه ندهیم بازار نفت متشنج شده و قیمتها صعودی شوند.
کلیدیترین نقطه دسترسی ایران، که هنوز هم تحت قانون ایالات متحده مجاز بود، دادوستدهای مالی #یوترن U-turn بود. دنیا نیازمند نفت ایران بود و نفت به صورت دلاری معامله میشد. معاملات یوترن دادوستدهای دلاری نفتی را از طریق نظام بانکی ایالات متحده امکانپذیر میکرد.
در دهم نوامبر ۲۰۰۸، #وزارت_خزانه_داری مجوز نقل و انتقالات یوترن که ایران در آنها دخیل بود را لغو کرد.
این محدودیتِ مقرراتیِ ساده تأثیرات مهمی داشت. حالا مسئله این بود که بانکها و نهادها در اروپا، خاورمیانه و آسیا که تأمین مالی را برای قراردادهای نفتی ایران انجام میدادند دیگر نمیتوانستند بر روی روابط طرفین آمریکایی خود برای تسویه دلار حساب باز کنند. با در نظر گرفتن دادوستدهایی که به صورت دلاری معامله میشد، این یک لطمه به دادوستدهای عادی ایران بود. »
🔺 تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی که متشکل از دیپلماتها و اقتصاددانهای آمریکا درس خوانده بود، نمیدانست که جریان ورودی ارز (از جمله درآمدهای نفتی) به داخل کشور از راه چرخه «یوترن» صورت میگیرد و باید آمریکا حداقل در قدم اول بپذیرد که فعالیت مجدد آن را در ازای تعطیلی تاسیسات هستهای آغاز کند. چند ماه بعد از توافق که تحریمها مرتفع نشد و ما نتوانستیم پول نفت را به کشور وارد کنیم، محمد جواد ظریف در جلسهای در اتاق بازرگانی تهران اذعان کرد که اصلا در مورد یوترن صحبتی نشده است.
❇️ همهی اینها در حالی است که جریان فکری انقلاب در سال ۸۵ و هفت سال قبل از آغاز مذاکرات این موضوع را مطرح کرده بود و بارها هشدار داد که اگر آمریکا هم تحریمهای اولیه و هم ثانویه را بردارد ولی در مورد یوترن صحبتی نشود، گویی هیچ تحریمی را برنداشته است، چرا که دوربرگردان دلار تنها راه انتقال پول به کشور است و بدون آن نه تنها سوئیفت بلکه هیچ سامانه انتقال پولی دیگر هم چه در اروپا و چه در شرق آسیا عمل نخواهد کرد.
#محاصره_اقتصادی
#بازی_جنگ_اقتصادی
#فرماندهان_جنگ_اقتصادی
✊جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
▫️ @currency_war
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @hasanabbasi_students
🔻افول هژمونی آمریکا، نتیجه استفاده نامناسب این کشور از قدرت خود در سالهای بعد از جنگ جهانی دوم
〽️ ۷ اندیشمندی که افول آمریکا را پیشبینی میکنند
▫️فرید زکریا
🔹دانشمند سیاسی و یکی از مجریهای «سیانان» بخش عمدهای از مطالعات خودش را به سیاست خارجی آمریکا اختصاص داده است.
🔹زکریا معتقد است حملات 11 سپتامبر 2001 ابتدا واشنگتن را به بسیج منابع و نیروهای خود در جهت مقابله با آنچه «تروریسم» مینامید وادار کرد. در سال 2001، ایالات متحده که اقتصادش از مجموع 5 اقتصاد مابعدش بزرگتر بود، تصمیم گرفت هزینههای دفاعی خودش را به طرز قابل توجهی افزایش دهد. عامل دوم، به باور فرید زکریا حمله به عراق بود که به فاجعهای پرهزینه برای این کشور تبدیل شد.
🔹او معتقد است که روی کار آمدن ترامپ آخرین ضربات مهلک را به سیاست خارجی آمریکا وارد کرده و او با خارج کردن آمریکا از پیمانهایی مانند TPP، دوریگزینی از اروپا و برونسپاری سیاست آمریکا به عربستان و اسرائیل هم زوال هژمونی آمریکا را به نمایش گذاشته و هم آن را به پیش برده است.
▫️ tn.ai/2111752
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
🔺فرمانده کل سپاه: تا وقتی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء وجود دارد مهم نیست خارجیها کشور را ترک کنند
▫️سرلشکر سلامی:
🔸سختیها را دور میزنیم و از میان آنها عبور میکنیم اما در مقابل آنها زانو نمیزنیم و متوقف نمیشویم.
🔸کشوری که پیشرفت نکند مرده است، نفس کشیدن به تنهایی کافی نیست حرکت مهم است.
🔸دشمن زمانی که میبیند دستگاهها فعال و همه در حال حرکت هستند ناامید میشود.
🔸تا وقتی قرارگاه وجود دارد مهم نیست خارجیها کشور را ترک کنند.
▫️ fna.ir/eyd0yt
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
13.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 شبکه آمریکایی:
🔰این یک توافق بزرگ است، اینگونه تحریمهای آمریکا علیه ایران شکست خواهد خورد...!
🔻چین تصمیم گرفته از تحریمهای آمریکا علیه ایران تبعیت نکند!
▫️ @Kavoshmedia
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
10.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 دستورالعمل آیت الله رئیسی در مورد نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضاییه تاراج ثروت عظیم سرمایه ملی در استان فارس را متوقف کرد
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 واکنش مهم سخنگوي وزارت خارجه درباره آتش گرفتن ناو آمريکايی
🔹موسوی با شوخی: يوزپلنگان آمريکايی مسئوليتش را برعهده نگرفتهاند؟ اشاره به بیانیه جعلی گروهی با همین نام پس از انفجار سولهای در نطنز...
✔️این چند کلمه اظهار نظر توسط سخنگوی وزارت امور خارجه بسیار قابل توجه و مهم است. فارغ از موضع شوخیگونه آقای موسوی، نکات مهمی در آن نهفته است که هر تحلیلگر سیاسی و مسائل دیپلماتیک به خوبی پیامهای موجود در آن را میفهمد...
▫️ @syriankhabar
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students