فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💚 روز جهانی خنده، و خندهها و شوخی «شهید جواد محمدی» با استاد حسن عباسی
▫️ ۱۳ بهمن ۹۴ – درچه اصفهان
🌹شهید مدافع حرم «جواد محمدی» ۱۶ خرداد ماه ۹۶ با زبان روزه در سوریه به شهادت رسید. در حالی که فرزندی سه ساله در خانه چشم به راه او بود.
✍️خانم [سلیمانی
](https://twitter.com/s_solaymaniie/status/1256992836240769024)اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
💠«اللَّهُمَّ حَبِّبْ إِلَیَّ فِیهِ الْإِحْسَانَ وَ کَرِّهْ إِلَیَّ فِیهِ الْفُسُوقَ وَ الْعِصْیَانَ
💠 «اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ یا عِصْمَةَ الخائِفین»
💠 «خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش و پاكدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى و وادارم نما در آن بر #عدل و #انصاف و آسودهام دار در آن از هر چیز كه میترسم به نگاهدارى خودت اى نگهدار ترسناكان»
✳️ در روایتی از امام صادق(ع) آمده است که: «عدل، تسلط عقل بر نفس است؛ کسی که عقل او بر نفسش حاکم شد، منصف میشود؛ وقتی منصف شد، قسط را اقامه میکند.»
🔺کسی که عقل او بر نفْسَش حاکم باشد، منصف میشود. اما چون اغلب ما عقلمان بر نفسمان سیطره ندارد، منصف نیستیم. طغیان انسان، حاصل هواهای نفسانی اوست؛ پس نفسِ انسانها باید پالایش بشود در غیر این صورت، هرگز به مردم سالاری دینی و یک #جامعه_سازی عمیقاً دینی دست نخواهیم یافت.
🔸فلاح عمومی و فلاح ملی، حاصل فلاح تکتک انسانهاست. هرتعداد از هشتاد میلیون انسان ایرانی که عقل آنها بر نفسشان تسلط دارد، همان مقدار در جامعه انصاف و امکان تحقق قسط را داریم.
🔴 مردمی که به نور فطرت خود لطمه زده و به نور ایمان در درون خود نرسیدهاند، دچار تاریکی و ظلمات شده و اسیر شهواتاند؛ در این صورت، هیچ پیامبری توان اصلاح و نجات این جامعه را نخواهد داشت و هیچ دستگاه قضایی و حقوقی مقتدر امکان تحقق قسط را ندارد؛ چراکه افراد، خود به خود به همدیگر ظلم میکنند. پای تمامی تئوریهای طرحریزیاستراتژیک در جایی که به مناسبات درونی انسانها میرسند، میلنگد.
✅ دههی پنجم انقلاب، دههی اقامه قسط است. بیاییم در چهلمین ماه رمضانِ انقلاب اسلامی، قسط، را از درون خود بیآغازیم و سپس به جامعه تسری دهیم؛ همه برای اقامهی #قسط قیام کنیم.
▫️ شرحی بر دعای #روز_دوازدهم ماه رمضان - برگرفته از جلسه ۴۹۹ #کلبه_کرامت
با موضوع «کارکرد دین» (در فروردین۹۳):
💻 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/536
جنبش مقسطین را دنبال کنید:
💠 @Moghsetin_ir
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
هدایت شده از جنبش مردمی حلالزادهها
✴️ جمعیت مامایی کشور با صبر، دانش و تجربه، وظیفهشناسی و احساس مسؤولیت حرفهای، مهمترین نقش را در حفظ سلامت مادر و کودک ایفا میکنند. تمام مردان و زنان، مرهون منت ماماها هستند.
🔰 امام خامنهای، ۱۳۹۳/۰۲/۱۵
🗓 به مناسبت ۵ مه، #روز_جهانی گرامیداشت ماما
✌️جنبش مردمی حلالزادهها
📡@Halalzadeha
هدایت شده از نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
👨👩👧👦 هرکس به فکرآیندهی بچههای خوداست، کالای ایرانی مصرف کند.
❇️ رهبرانقلاب: آن چیزهایی که مشابه داخلی دارد، متعصّبانه و با تعصّبِ تمام، ملّت ایران، خارجیِ آن را مصرف نکنند. این را من فقط برای یک عدّهی خاص نمیگویم؛... من فقط برای متدیّنین و افرادی که برای حرف ما حجّیّت شرعی قائلند، این را نمیگویم؛ من این حرف را برای هرکسی میگویم که به ایران علاقهمند است، به آیندهی کشور علاقهمند است، به فکر بچّههای خودش است که بنا است فردا در این کشور زندگی کنند. شما مصنوعات خارجی را که مصرف میکنید، در واقع کمک میکنید به اینکه حجم آن بنگاه خارجی، آن کارگر خارجی، آن سرمایهدار خارجی، مدام بیشتر بشود و تولید داخلی ضربه بخورد، شکست بخورد. ۹۳/۱۱/۲۹
❣️ @khamenei_reyhaneh
_____
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
هدایت شده از نهضت مردمی ممانعت از جنگ با خدا
11.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ببینید| #تبعیض قابل تحمل نیست
🔸جمهوری اسلامی نماد کاملی از انقلاب اسلامی در داخل کشور نیست.
🔸ما مستقل ترین کشور در عرصه جهانی هستیم اما از نظر فرهنگی و اقتصادی #مستقل_نیستیم.
#علیرضا_زاکانی
___
✊نهضت مردمی ممانعت از جنگ باخدا
📡 @reba_ir
⁉️ بورس چگونه پدید آمد؟
♦️«بورس» واژهای است که این روزها، زیاد از افراد و رسانههای داخلی شنیده میشود، اما بهراستی پیدایش سازوکار بورس، به چه زمانی برمیگردد؟
🔹پروفسور نائل فرگوسن، استراتژیست غربی و استاد تاریخ اقتصاد دانشگاه هاروارد، در کتاب ترقی پول، اینگونه مینویسد: «هیچچیز، روشنتر از تکرارِ تاریخِ حبابهای بورس اوراق بهادار، سختیِ عبرت گرفتن انسانها از تاریخ را نشان نمیدهد.»
🔸همه ما کموبیش، در هنگام مطالعه تاریخ استعمار کشورها و ملتها، با عناوین «شرکت و کمپانی هند شرقی انگلیس و هلند»، آشنا شدهایم. آمستردام هلند، در دههٔ 1690، پایتخت نوآوریهای مالی جهان بود و هلندیها، به منظور تأمین بودجه جنگ علیه اسپانیا، یکی از اولین لاتاریهای ملی (محلی که در آنجا بلیتهای بختآزمایی به منظور قمار، به مردم فروخته میشود) جهان را ابداع کردند.
🔹هدف از این کار، حفاظت از ورشکستگی تجار بود و این حرکت، عامل ایجاد اولین بانک مرکزی جهان شد. البته این، بزرگترین اختراع هلندیها نبود؛ بلکه بزرگترین اختراع تمام دوران هلندیها، پدیدهای بود به اسم «شرکت یا همان کمپانی».
🔸داستان کمپانی، به سال 1602 و زمان گسیل و پراکنده شدن تجار هلندی در سراسر جهان برمیگردد. در قرن 17، آسیا به دلیلِ داشتن ادویهجات، برای اروپاییها بسیار جذاب، فریبنده و وسوسهانگیز بود. این محصولات، از قدیم از طریق راههای زمینی مانند جاده ابریشم، به اروپا صادر میشدند؛ اما هلندیها قصد داشتند از مسیری طولانیتر ولی سریعتر یعنی دریا، این کار را انجام دهند و این امر باعث شد هلندیها اینگونه فکر کنند که قرار است پول بزرگی به جیب بزنند.
🔹با اینکه تجارت ادویهجات آسیا، بهقدری پرسود بود که تنها با یک نوبت سفر تجاری، هزینه ساخت یک کشتی عظیم تجاری، تأمین میشد؛ ولی سفر از دماغه امید نیک بهطرف شرق، آنچنان طولانی و خطرناک بود که تجار هلندی، مجبور بودند منابع مالی خودشان را همراه برده و به مخاطره بیندازند و نتیجه این کار، تأسیس حدود 600 مؤسسه اقتصادی هند شرقی بود.
🔸سال 1602، در پی تحریک دولت هلند، شرکتهای مختلف هلندی باهم، یکی شدند تا شرکت یا همان «کمپانی هند شرقی هلند» تشکیل شود. همچنین برای تأمین ثروت و سرمایه شرکت و مشارکت در تجارت، از شهروندان و تمامی شهرهای بزرگ هلند دعوت شد تا از طریق سپردهگذاری و خرید سهام شرکت، در این امر وارد شوند و شکل این سپردهگذاری، نقطه عطف این نوآوری بود.
🔹در سال 1606، افراد میتوانستند با سرمایهگذاری و خرید یک یا بخشی از سهام شرکت هند شرقی هلند، در سود آینده آن شریک شوند. سال 1609، «دِرِس بأس»، یکی از مؤسسین کمپانی هند شرقی هلند، به همراه 16 شریک دیگرش، در برابر تقاضای افراد مبنی بر استرداد سهام و دریافت اصل سرمایه، اعلام کردند که سهامداران، نمیتوانند اصل سرمایه خود را پَس بگیرند و تنها میتوانند سود سهام را دریافت نموده و اصل آن را به سرمایهگذار دیگری بفروشند.
🔸اینگونه بود که شبانه، بازاری برای خریدوفروش سهام شرکت ایجاد شد و اولین بازار بورس سرپوشیده واقعی جهان، در شهر روکین تأسیس گردید. این نوآوری، چهره امور مالی را برای همیشه تغییر داد؛ زیرا سازوکاری ایجاد کرد که در آن، ارزش سهام بر اساس عرضه و تقاضا و به عبارتی خریداران و فروشندگان تعیین میشد و اینگونه بود که تا سال 1610، اولین شرکت سهامی جهان یعنی شرکت هند شرقی هلند، آماده غارت جهان شده بود.
🔹البته تجربهٔ تأسیس بورس معاملات سهام به شکل هلندی آن، در سالهای بعد، دولت انگلیس را قادر ساخت تا به یُمن بهرهمندی از نظام قرضهٔ مالی و از طریق انتشار عمومی سهام و سایر اوراق بهادار، امکان پشتیبانی مالی از پروژههای بزرگتر مانند جنگ و غارت کشورها و ملتها را پیدا نماید.
منابع:
کلبه کرامت جلسه 592/ حسن عباسی 1394/06/05
کتاب تاریخ پیدایش پول/ نیل فرگوسن
#مستندات #عبرت
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
16.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⁉️ بورس چگونه پدید آمد؟
⚫️ آمستردام هلند، در دههٔ 1690، پایتخت نوآوریهای مالی جهان بود و هلندیها، به منظور تأمین بودجه جنگ علیه اسپانیا، یکی از اولین لاتاریهای ملی (محلی که در آنجا بلیتهای بختآزمایی به منظور قمار، به مردم فروخته میشود) جهان را ابداع کردند
🎞 ویدئو قابل مشاهده
🗄 حجم: 15.7 مگابایت
📎 برشی از جلسه 529 کلبه کرامت با تدریس استاد حسن عباسی (سال 1394)
http://www.kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/405
#مستندات #عبرت #مبانی
________
🚨پویش مبارزه با قمار سازمانیافته
🎲 @Qomar_ir
🔺آخرین آمار مبتلایان به کرونای جدید در کشورمان
▫️وزارت بهداشت - ۱۷ اردیبهشت:
🔹مبتلایان جدید: ۱۶۸۰
🔹مجموع مبتلایان: ۱۰۱۶۵۰
🔸بهبود یافتگان: ۸۱۵۸۷
🔹جانباختگان در ۲۴ساعت اخیر: ۷۸
🔹مجموع درگذشتگان: ۶۴۱۸
🔹 ۲۷۳۵ نفر از بیماران در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡 @Hasanabbasi_students
هدایت شده از مؤمنات
🔺هرچند وقت یکبار فمینیستها یادشان میافتد بگردند بین سخنان علمای گذشته مصادیق ظلم زن در اسلام را بیابند و آن را منتشر کنند و بگویند، «ببینید، نظر اسلام در مورد زن این است!»
🔺گویا مخاطب را هم نفهم فرض میکنند و انگار نظرات علمای متأخر در رد آن نظرات اشتباه گذشته در دسترس اینها نیست که خیلی واضح و راحت آن نظرات را مردود بداند.
🔸از بین این سخنها، حرف شهید مدرس در مورد مشارکت زنان در انتخابات است که هرچند وقت یکبار توسط فمینیستها بازنشر میشود.
🔸شهید مدرس دیدگاهش در مورد مشارکت سیاسی زنان را اینگونه بیان کرده است: «برهان این است که امروز ما هر چه تأمل میکنیم میبینیم خداوند قابلیت در اینها قرار نداده است که لیاقت حق انتخاب را داشته باشند. مستضعفین و مستضعفات و آنها از آن نمرهاند که عقول آنها استعداد ندارد و گذشته از اینکه در حقیقت نسوان در مذهب اسلام ما در تحت قیومتند الرجال قوامون على النساء در تحت قیومیت رجال هستند و مذهب رسمى ما اسلام است آنها در تحت قیومتند. ابداً حق انتخاب نخواهند داشت. دیگران باید حفظ حقوق زنها را بکنند که خداوند هم در قرآن میفرماید در تحت قیومیتاند و حق انتخاب نخواهند داشت هم دینى هم دنیوى. این مسئلهای بود که اجمالاً عرض شد».
✔️اقتضای سواد رسانهای در مواجهه به این متون این است که در ابتدا چند سؤال بپرسیم. سؤال اول این است، این حرف شهید مدرس هست؟ بله هست.
سؤال دوم این است که محتوا صحیح است و با اسلام تناقض دارد یا خیر؟
👈پاسخ این سؤال هم واضح است؛ این برداشت شهید مدرس در مورد حق اختیار زنان اشتباه هست؛ به دلایل عقلی، قرآنی و روایی.
👈علما هم مثل هر انسانی ممکن الخطا هستند و امکان دارد میان نظراتشان اشتباهاتی پیدا بشود که میتوان آن را اصلاح کرد. این سخن اشتباه به این معنا نیست که تمام گفتارها و مواضع آن شخص اشتباه بوده است، بلکه به این معناست که فقط آن گفتار و نظر بهخصوص اشتباه است.
برای اصلاح نگاه اول به دلیل قرآنی میپردازم.
✅در قرآن کریم یکی از آیات اصلی بیعت که نمود مشارکت سیاسی زنان است در آیه 12 سوره ممتحنه آمده است:
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ إِذَا جَاءَكَ الْمُؤْمِنَاتُ يُبَايِعْنَكَ عَلَى أَنْ لَا يُشْرِكْنَ بِاللَّهِ شَيْئًا وَلَا يَسْرِقْنَ وَلَا يَزْنِينَ وَلَا يَقْتُلْنَ أَوْلَادَهُنَّ وَلَا يَأْتِينَ بِبُهْتَانٍ يَفْتَرِينَهُ بَيْنَ أَيْدِيهِنَّ وَأَرْجُلِهِنَّ وَلَا يَعْصِينَكَ فِي مَعْرُوفٍ فَبَايِعْهُنَّ وَاسْتَغْفِرْ لَهُنَّ اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ
اى پيامبر چون زنان باايمان نزد تو آيند كه [با اين شرط] با تو بيعت كنند كه چيزى را با خدا شريك نسازند و دزدى نكنند و زنا نكنند و فرزندان خود را نكشند و بچههای حرامزاده پيش دست و پاى خود را با بهتان [و حيله] به شوهر نبندند و در [كار] نيك از تو نافرمانى نكنند با آنان بيعت كن و از خدا براى آنان آمرزش بخواه زيرا خداوند آمرزنده مهربان است.
✅در تفسیر نور ذیل این آیه آمده است: « زن، موجودى مستقل، بااراده، انتخابگر و داراى شخصیت حقيقى و حقوقى مستقل است، تا آنجا كه در صدر اسلام، زنان مستقيماً با پيامبر اسلام گفتگو و اظهارنظر مىكردند.»
✅از سوی دیگر رهبر انقلاب در مورد فعالیتهای اجتماعی و سیاسی زنان گفتهاند: «[عرصهی فعالیتهای اجتماعی] اعم از فعالیت اقتصادی، فعالیت سیاسی، فعالیت اجتماعی به معنای خاص، فعالیت علمی، درس خواندن، درس گفتن، تلاش کردن در راه خدا، مجاهدت کردن و همهی میدانهای زندگی در صحن جامعه [است.] 👈در اینجا میان مرد و زن در اجازهی فعالیتهای متنوّع در همهی میدانها، هیچ تفاوتی ازنظر اسلام نیست.
اگر کسی بگوید مرد میتواند درس بخواند، زن نمیتواند؛ مرد میتواند درس بگوید، زن نمیتواند؛ مرد میتواند فعالیت اقتصادی انجام دهد، زن نمیتواند؛ مرد میتواند فعالیت سیاسی کند، زن نمیتواند، منطق اسلام را بیان نکرده و برخلاف سخن اسلام حرف زده است.
👈از نظر اسلام، در همهی این فعالیتهای مربوط به جامعهی بشری و فعالیتهای زندگی، زن و مرد دارای اجازهی مشترک و همسان هستند.»
🔸بنابرتوضیحات بالا نمیتوان ادعای شهید مدرس را صحیح دانست و زن را یک موجود مستضعف و فاقد قوه تشخیص و انتخاب بدانیم.
🔸زن هم مانند مرد انسان است و خداوند به او قوه اختیار و تمیز داده است و میتواند بر اساس تشخیص خود انتخاب کند.
@momenaat
هدایت شده از جدال احسن
🚫صفحه دوم جدال احسن نیز همانند صفحه اصلی توسط اینستاگرام مسدود شد.
برای ادامه فعالیت صفحه سومی را برای کانال راه اندازی کردیم.
🔻از این به بعد با این صفحه در اینستاگرام در خدمت دوستان هستیم.
صفحه سوم جدال احسن در اینستاگرام 👇
instagram.com/jdale_ahsan_3
هدایت شده از پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
🔻 رؤیای مارکسیسم
▫️نیمه اول قرن بیستم متأثر از «کارل مارکس» با انتقادات بیامان او به سرمایهگرایی و وعدههای او مبنی بر انقلابی سوسیالیستی در جهان بود. انقلاب بلشویکی روسیه و گسترش کمونیسم در اروپای شرقی، تحقق #رؤیای_مارکس مبنی بر انقلابی جهانی بود اما این رؤیا پیش از اتمام قرن بیستم به خط پایان رسید.
▫️مارکس و انگلس، جوهرهی اصلی ایدئولوژی مارکسیسم را شکل دادند.
🔷🔹پنجم ماه می، سالروز تولد «كارل ماركس» است.
▪️ #کابوسها
▪️ #رؤیای_مارکسیسم
👈پیش به سوی ایران ۱۴۴۴
🇮🇷 @iran1444_ir
هدایت شده از پیش بهسوی ایران ۱۴۴۴
🔻داستان مرگ یک رؤیا
✍️ پس از جنگ جهانی دوم، کتاب «مزرعه حیوانات» داستانی حیرتانگیز در خصوص ظهور و سقوط تدریجی رؤیای کمونیسم توسط «جورج اورول» نگاشته شد. این قصه، داستان انقلاب شوروی است. خوکی رؤیایی دید که حیوانات یک مزرعه شورش کرده و پس از بیرون کردن صاحب خود، اختیار مزرعه را به دست میگیرند. خوک پیر، (منظور مارکس است که زمان انقلاب شوروی مُرده بود) رؤیای خود را به حیوانات گفته و میمیرد. پس از مرگ خوک پیر، حیوانات مزرعه انقلاب میکنند. اما خوکها ادارهی امور مزرعه را بدست گرفته و از دیگر حیوانات، بیگاری میکشند. حیوانات دیگر صبح تا به شب کار کرده و محصولات مزرعه را کشت میکردند، در حالی که خوکها سرگرم خوشگذرانی و ویژهخواری بودند؛ حیوانات کارگر هر روز ضعیف و ضعیفتر میشدند در حالی که خوکها پروارتر و گستاختر میشدند. یأس و ناامیدی، پایانِ دردناک انقلاب حیوانات بود. در نسخهی انیمیشنیِ این رمان، سرانجام حیوانات مزرعه مجدداً انقلاب کرده و این بار، خوکها را براندازی کردند. انقلاب شوروی هفتاد سال به طول انجامید و سپس فروپاشید.
▪️ #کابوسها :
▪️ #رؤیای_مارکسیسم
👈پیش به سوی ایران ۱۴۴۴
🇮🇷 @iran1444_ir