🔻نماینده ستاد مدیریت بحران حوادث غیرمترقبه حوزه های علمیه کشور:
♨️ زلزلهزدگان نیاز فوری به کانکس دارند
🔹حوزویان تا حل مشکلات در کنار مردم زلزله زده می مانند
🔻حجت الاسلام قوامی در گفت وگو با خبرگزاری «حوزه» در تبریز:
➖برودت هوا در منطقه زلزله زده حاکم است، مردم نیاز فوری به کانکس دارند و نمی توانند در چادر زندگی کنند، متاسفانه کانکسی در مناطق زلزله زده دیده نمی شود.
➖با توجه به هراس مردم زلزله زده و اتفاقی که برای هم روستاهایی ها و اقوام آنان اتفاق افتاده است، حضور مشاوران زبده می تواند مشکلات روحی آنان را کاهش دهد.
➖ حضور خواهران طلبه میتواند نیازهای بانوان مناطق زلزله زده از لحاظ روحی، احکام و توزیع وسایل مربوط به خانمها را برطرف کند، البته در این مورد هماهنگیهایی با حوزه علمیه خواهران انجام شده است.
➖طلاب و روحانیون جهادی از همان لحظات اولیه وقوع زلزله، در کنار زلزله زدگان حضور یافته و به آنان خدمت رسانی می کنند.
وقتی مردم زلزله زده، روحانیون و طلاب را در کنار خود می بینند، هم به آینده دلگرم و امیدوار می شوند و هم همکاری آنان با ارگانها و دستگاه های امدادرسان بهتر میشود.
🔹حوزه علمیه و روحانیت با تمام وجود در خدمت مردم به ویژه زلزله زدگان است.
آیت الله اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور در پیام های جداگانه ای به حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و حجت الاسلام و المسلمین مطهری مدیر حوزه علمیه استان، ضمن تسلیت حادثه زلزله، آمادگی حوزه های علمیه را برای هرگونه همکاری و خدمت به زلزله زدگان اعلام و بر ضرورت تلاش مسئولان و مردم برای کاهش آلام مصیبت زدگان و جبران خسارت های آسیب دیدگان و حل مشکلات آنان تاکید کرده اند.
http://hawzahnews.com/news/871431
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 عطر ماندگار | عبرت از حوادث دنیا
به نقل از khamenei.ir، مجموعه «عطر ماندگار» شامل قطعات کوتاهی از شرح احادیث اخلاقی با بیان رهبر معظم انقلاب اسلامی در ابتدای درس خارج فقه است.
احادیث گنجانده شده در این مجموعه با مضامین اخلاقی و اجتماعی و قابل استفاده برای عموم جامعه است.
@HawzahNews
🔻 آیتالله اعرافی در نشست مدیران مدارس سطح یک استان قم:
🔳 روزانه ۱۴ ساعت برای حوزه وقت میگذارم/ کاری جز برنامههای حوزه ندارم
نکاتی که در رشد و تعالی طلبه میبایست جدیتر به آن پرداخت:🔻
◽️ رشد #جامع و #متوازن طلاب باید در همه ابعاد تربیتی، تهذیبی، علمی، آموزشی، مهارتی، پژوهشی طلاب صورت پذیرد و مدیران و برنامه ریزان نقش مهمی می توانند در این خصوص ایفا کنند.
◽️#ویژگیهایخاص و ممتاز طلاب شناسایی و نسبت به رشد و تعالی آن برنامه های درخوری از سوی مدیر مدرسه ارائه گردد. موفقیتهایی که یک طلبه رقم میزند همه بر اساس شناسایی و تقویت ویژگی خاص است که میتواند تقویت شده و خروجی ارزشمندی را رقم بزند.
◽️ حس #آزادی طلاب یکی دیگر از عوامل رشد و تعالی طلاب است.
معتقد هستم که سطوح عالی و دروس خارج طلاب در انتخاب استاد و خیلی دیگر از انتخاب ها آزادانه عمل کنند، البته برای کنترل آن از رهایی مطلق، برنامه و طرح هدایت علمی یکی دو سالی است که در قم انجام می شود.
◽️ تقویت روحیه انتخاب و #انتخابگری از دیگر راه های رشد و تعالی طلاب است، بطوریکه باید به این سمت حرکت کنیم که طلبه نه تنها در انتخاب استاد بلکه در انتخاب متن نیز اقدام کند و این مهم در یک نظام هوشمندانه آموزشی که شکل میگیرد کمک به شکوفایی استعدادهای طلاب میکند.
◽️جمع میان #تمرکزوجامعیت عامل دیگر این رشد میباشد. در نوسازیهای حوزه این نکته را در دستور کار قرار داده ایم که طلاب جامعیت انتخاب دروس را مدنظر داشته باشد و می شود در برنامه ریزی درسی علاوه بر جامعیت دروس در هر نیم سال یک تمرکز عمیق را برای طلاب ایجاد کرد و راه هایی برای تمرکز طلبه پیدا کرد.
◽️برقرار #ارتباط میان طلاب و اساتید میتواند بهترین برکات را داشته باشد، استادی که ممتاز و برجسته است می توانند نقش بسزایی در رشد و تعالی طلبه داشته باشد، خاطرم است در دورانی که ۱۶-۱۷ سال در درس اصول و فقه حضور پیدا می کردم، آن سه چهار سالی که با مرحوم آیت الله العظمی تبریزی که حشر و نشر خانگی داشتم با ۱۶ – ۱۷ سال برابری می کرد. استادی که تراز و قله علم و معرفت باشد می تواند طلبه را بسازد.
◽️توجه به #هویتطبلگی یک امر انتزاعی است که مناشعات آن نیز متعدد و پراکنده است، وقتی این رسالت در طلبه تقویت شد راه و حرکت رو به جلوی طلبه بازمی شود، معیشت طلاب در شرایط کنونی چندان مناسب نیست، ولی با تقویت این حس می تواند کمی از ناملایمات اجتماعی و معیشتی را کاهش داد.
◽️مشارکت و #اعطای_نقش به طلبهها راه کار دیگری برای رشد و تعالی طلاب است، بحمدالله این اتفاق در برخی از مدارس شکل گرفته که به طلاب نقش می دهند و کارها را می سپارند و این یکی از سنت های حوزه علمیه است.
🔹یکی از اقدامات ارزشمندی که از سوی مرکز مدیریت در این اوضاع نامساعد مالی به صورت جهادی راه اندازی شد، مرکز #مطالعات_راهبردی حوزه علمیه است که تاکنون موفق به ارائه ۲۵ راهبرد اساسی و مهم مورد نیاز حوزه علمیه شده است.
🔹به استثنای روزهای چهارشنبه من طول هفته بین ۸ تا ۱۴ ساعت وقتم را در حوزه و برنامه های حوزه می گذارم و کار دیگری جز حوزه ندارم.
hawzahnews.com/news/871468
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🔻آنچه در دور یازدهم گفتوگوی دینی ایران و واتیکان گذشت؛
🔳 از اسارت اندیشه انسان تا رسالت مشترک مسلمانان و مسیحیان در دنیای امروز
◽️در یازدهمین دور گفتوگوی دینی ایران و کلیسای واتیکان با تاکید بر این که امروز اندیشه انسان به اسارت گرفته شده است، «تقویت کرامت انسانی» رسالت مشترک مسلمانان و مسیحیان عنوان شد.
🔹ابراهیمیترکمان: امروز اندیشه انسان به اسارت گرفته شده است
🔹کاردینال میگل آنجل آیوسو گیسو: تقویت کرامت انسانی رسالت مشترک مسلمانان و مسیحیان است
🔹مونسینیور خالد عکاشه: با گفتوگو به دوستی و برادری دست مییابیم
🔹آیتالله ابوالقاسم علیدوست: «خانه مشترک بشریت» بنا شود
🔹راهبردهای نزدیکی اسلام و مسیحیت از نگاه مدیر عامل خبرگزاری حوزه
مشروح این نشست را در خبرگزاری حوزه بخوانید:👇
http://hawzahnews.com/news/871458
📸 خدمت رسانی طلاب و روحانیون میانه به مردم زلزله زده
hawzahnews.com/photo/871538
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | #چقدر_منتظر_بمانیم؟!
🔻 رهبر انقلاب: به #انتظار خارجیها نمیشود ماند برای #رفع_مشکلات_کشور. یک مدّتی منتظر بمانیم به خاطر #برجام؛ یک مدّتی به خاطر اینکه ببینیم آیا رئیس جمهور #آمریکا آن مهلت سه ماه را که در قراردادِ برجام متأسفانه گذاشتند -وِیوِر- تمدید میکند یا نه؛ یک مدّتی معطّل بمانیم برای اینکه ببینیم برنامهی رئیس جمهور #فرانسه چه میشود، خب همهاش شد انتظار؛ در حال وجود انتظار، سرمایهگذار اقتصادی سرمایهگذاری نمیکند، فعّال اقتصادی تکلیفش معلوم نیست، خود این انتظار کشور را به رکود و عقبماندگی میکشانَد. چقدر انتظار بکشیم؟ رها کنید...» ۱۳۹۸/۸/۱۲
🔺️ پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR براساس این بخش از بیانات رهبر انقلاب، لوح «چقدر منتظر بمانیم؟!» را منتشر میکند.
📥 نسخه چاپ👇
http://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=43948
✍️ به بهانه انتشار پوستر جنجال برانگیز در فضای مجازی؛
⭕️ خرج کردن از جیب زنان چادری
▫️پوستر برگزاری کارگاه مهارتهای چندهمسری که اخیرا در فضای مجازی به طور گسترده منتشر شد، دارای لایههای پنهانی است و میخواهد گفتمان و ابزار فرهنگی زنان چادری را این گونه معرفی کند که تنها آنان، برای چند همسری آمادگی دارند و این یعنی «فناسازی نمادین زنان چادری»!
▫️این نوع تبلیغات، گروههای مذهبی و غیرمذهبی را مقابل هم قرار میدهد و نفرت از دین را در جامعه ایجاد و زیاد میکند.
پوستر و تبلیغ آن در جامعه، میتواند ذهن مخاطبان را دستکاری کرده و با برچسب زدن به یک قشر از جامعه، آنان را به گونهای خاص معرفی و نمایان کند.
متنکامل:
hawzahnews.com/news/871256
🔻آیتالله طباطبایینژاد پاسخ داد:
❓چرا به امام خمینی و رهبر معظم انقلاب «امام» میگوییم
🔹امام جمعه اصفهان گفت: امامت دو معنا دارد، یکی به معنی پیشوایی و #رهبری است که ما از این بُعد به امام راحل و رهبر معظم انقلاب «امام» میگوییم و یا به جلودار نماز جماعت، امام جماعت گفته می شود، حتی در امر کفر و طاغوت هم امام داریم و از این بُعد اهل تسنن قائل هستند که هر کسی حتی به زور حکومت را گرفت امام و پیشوای مردم است.
🔹معنای دوم #امامت، امامت ابراهیمی است؛ امامت و مقامی که خداوند بعد از نبوت و خلیلیت به حضرت ابراهیم(ع) داد و این مقام و جایگاه جعل از سوی مردم نیست.
حضرت ابراهیم(ص) پس از امتحانات سخت وطاقت فرسا به مقام امامت رسید ودراین لحظه «حضرت از خداوند درخواست رسیدن این مقام به ذریه اش را می کند که خداوند صریح می فرماید این مقام به اهل ظالم نمی رسد» اگر کسی حتی یک گناه کرده باشد به همان اندازه ظالم است و ما براین اساس معتقدیم، امامت هیچگاه به آدم ظالم و زورگو نمی رسد.
http://hawzahnews.com/news/871475
🔻دکتر ابراهیم دینانی، در آئین بزرگداشت علامه طباطبایی در دانشگاه مذاهب اسلامی:
🔹علامه طباطبایی در آزاد اندیشی بینظیر بود / تفکر علامه مانع از گسترش تکفیریها است
◽️هانری کربن یک فیلسوف غربی فرانسوی به تمام معنابود اما وقتی با علامه طباطبایی ملاقات کرد به کلی عوض شد و معتقد بود کسی مثل علامه طباطبایی در روی زمین نیست و اصلا معاشرت او با علامه طباطبایی موجب شیعه شدن وی شد.
◽️هانری کربن با همه فلاسفه غرب آشنا بود و ممحض در فلسفه غرب بود و خود او می گفت از وقتی که با علامه آشنا شدم دیگران برای من دیگر معنی ندارد.
◽️علامه طباطبایی خیلی آرام بود و با آنکه علوم حوزوی را خوب می دانست و مسلط بر این علوم حوزوی از قبیل تفسیر، کلام، فقه و اصول و فلسفه بود اما ابراز نمیکرد و این یکی از برجسته ترین خصوصیت شخصیتی علامه بود.
◽️علامه طباطبایی در آزاد اندیشی بی نظیر بود و این مطلب را نباید با ولنگاری یکی دانست.
◽️اسم این تفسیر المیزان است یعنی میزان و باید پرسید میزان یعنی چی؟ در واقع علامه طباطبایی میخواهد بگوید خود خدا و کلام خدا میزان است.
◽️ عالمان ایرانی در اکثر علوم خدمات فوق العاده ای به جهان اسلام ارزانی داشتند که میتوان در علوم ادبی به سیبویهِ که زاده شیراز است برای اولین بار علوم صرف و نحو و بلاغت را تدوین و تالیف کرد و نام کتاب وی الکتاب در ادبیات عرب است.
◽️قرّاء بزرگ قرآن و فلاسفه بزرگ و همچنین صحاح ستّه که شش کتاب اهل سنت است، ایرانی بودند. حتی عالمانی نیز کلینی برای شیعیان و ابوحنیفه از ایرانیان بودند که خدمات شایسته ای برای جهان اسلام انجام دادند.
◽️اگر عالمان دلسوزی مثل علامه طباطبایی ها نبودند کل جهان اسلام را امثال ابوبکر بغدادی ها فرا گرفته بودند.
http://hawzahnews.com/news/871481
آیتالله جنتی، امروز در همایش سراسری هیأتهای نظارت بر انتخابات مجلس در مشهد:🔻
● حاشیهسازی و دخالت دولت در انتخابات، خلاف حقالناس است
● مشارکت حداکثری با افزایش امید محقق میشود نه با کاندیداتوری عناصر بیصلاحیت
● سعهصدر و روحیه پاسخگویی لازمه مسئولان است نه عصبانیت و درشتگویی
●بابت عدم اصلاح قانون انتخابات بر مبنای سیاستهای کلی انتخابات از مجلس گلایه دارم
● هشدار آیتالله جنتی درباره تغییر استانداران و فرمانداران با گرایش جناحی در آستانه انتخابات
● قوه قضائیه با تخلفات انتخاباتی برخورد جدی کند
hawzahnews.com/news/871551
💠 حدیث روز 💠
❇️ حقوق همسایه را اینگونه رعایت کنیم
🔻پیامبر اكرم صلياللهعليهوآله:
فى حُقوقِ الجارِ إِنِ اسْتَغَاثَكَ أَغَثْتَهُ وَ إِنِ اسْتَقْرَضَكَ أَقْرَضْتَهُ وَ إِنِ افْتَقَرَ عُدْتَ عَلَيْهِ وَ إِنْ أَصَابَتْهُ مُصِيبَةٌ عَزَّيْتَهُ وَ إِنْ أَصَابَهُ خَيْرٌ هَنَّأْتَهُ وَ إِنْ مَرِضَ عُدْتَهُ وَ إِنْ مَاتَ تَبِعْتَ جَنَازَتَهُ وَ لَا تَسْتَطِيلُ عَلَيْهِ بِالْبِنَاءِ فَتَحْجُبَ الرِّيحَ عَنْهُ إِلَّا بِإِذْنِهِ ...
🔹درباره حقوق همسايه اینکه
◽️اگر از تو كمك خواست كمكش كنى؛
◽️اگر از تو قرض خواست به او قرض دهى؛
◽️اگر نيازمند شد، نيازش را برطرف سازى؛
◽️اگر مصيبتى ديد او را دلدارى دهى؛
◽️اگر خيرى به او رسيد به وى تبريك گويى؛
◽️اگر بيمار شد به عيادتش روى؛ وقتى مُرد، در تشييع جنازه اش شركت كنى؛
◽️خانهات را بلندتر از خانه او نسازى تا جلوى جريان هوا را بر او بگيرى مگر آن كه خودش اجازه دهد...
📚 مسكّن الفؤاد، ص ۱۱۴
•┈┈••✾••┈┈•
@HawzahNews
🗞 صفحه اول روزنامههای ۲۲ آبان ۹۸👇
http://www.hawzahnews.com/photo/871563
⚠️ نفوذیها آبروی عمامه و حوزه را میبرند
حجتالاسلاموالمسلمین صدیقی در مراسم بزرگداشت سالگشت ارتحال آیتالله العظمی بهاءالدینی:🔻
◽️این عالم ربانی زندگی بسیار سادهای داشت و تا آخر عمر نیز در همان منزل کوچک و ساده زندگی کرد و اهل دنیا نبود و به معنای واقعی به تاسی از امیرالمؤمنین(ع) دنیا را طلاق داده بود.
◽️ملت اگر سرنوشت خود را به کسی بسپارد که آزمونی نداده است، علاوه بر مشکلات، آسیبهای فرهنگی و سختی ومشقت در موضوعات مختلف ایجاد میشود.
◽️در یکشب میتوان خراب کرد، ولی برای آبادی به این سادگیها ایجاد نمیشود، برای همین موضوع است که قرآن کریم به ما هشدار میدهد که چرا کاری را به نااهل میدهید که به مقدسات شما بتازد و برای ایجاد #دوقطبی تلاش کند.
◽️باید حواسمان باشد تا مبادا برما #نفوذ کنند،نفوذیها آبروی عمامه و حوزه را میبرند، باید جان و مال و آبروی خود در راه امام زمان(عج) بدهیم.
hawzahnews.com/news/871559
📸 نشست روحانیون شیعه و سنی خراسان جنوبی در بیرجند
hawzahnews.com/photo/871521
📸 آيتاللهالعظمي مكارم شيرازي با حضور در بيت آيت الله العظمي نوري همداني با ايشان ديدار كردند
🔸در اين ديدار آيتالله العظمي نوري همداني ضمن اظهار خشنودي از بهبودي آيت الله العظمي مكارم شيرازي خطاب به ايشان فرمودند: وجود جنابعالي يك #ركن در حوزه علميه ميباشد و خدمات شما به عالم اسلام و تشيع و خصوصا حوزههاي علميه فراوان است؛ انشاءالله همه مردم خصوصا حوزه علميه قدردان شما خواهد بود.
@noorihamedani
@HawzahNews
🔔 سلسله نشستهای تخصصی بررسی و ارزیابی طرح جدید بانکداری در مجلس شورای اسلامی
🔻با حضور اساتید حوزه و دانشگاه
◽️اساتید نشست اول: استاد غلامرضا مصباحیمقدم، استاد سیدعباس موسویان
🕓پنج شنبه (۲۳ آبان ۹۸)، ساعت ۱۵
◽️اساتید نشست دوم: استاد احمدعلی یوسفی، استاد غلامعلی معصومینیا، استاد جواد عبادی
🕓 پنج شنبه (۳۰ آبان ۹۸)، ساعت ۱۴
📌 قم، صفائیه، کوچه ۱۹، پلاک ۸۲، ساختمان مفتاح
@meftaah_com | @HawzahNews
🔰 توصیههای کاربردی امام جمعه بیرجند به اهالی رسانه
🔹جامعهی سالم و یا ناسالم، محصول تغذیه فکری است صاحبان #قلم، بیان، تریبونها و فضای حقیقی و مجازی است.
🔹مراجع بزرگوار تقلید مجتهدین جامع الشرایط هستند و عمرشان را به تحقیق گذرانده اند، اما در برخی موارد وقتی می خواهد فلان مسئله را در رساله خود درج کنند، می نویسند " #احتیاط این است که این گونه انجام شود".
🔹اگر روزنامهای دارای چهار صفحه باشد، اما نسبت به آنچه می نویسد متعهد باشد، بسیار با ارزشتر خواهد بود.
با حجم کم مطالب را استاندارد کنید و بهترین نوع و جذاب ترین تیتر و مطلب را انتخاب کنید، به گونهای که مردم انتظار روزنامه شما را بکشند.
http://hawzahnews.com/news/871591
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
✍️ دو روایتی که امروز در درس خارج آیت الله العظمی نوری همدانی بیان شد
💠پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «قالَ حَبِیبی جَبرَئِیلُ: إنَّ مَثَلَ هذا الدِّینِ کَمَثَلِ شَجَرَةٍ ثابِتَةٍ، الإیمانُ أصلُها، و الصلاةُ عُروقُها، و الزکاةُ ماؤها، و الصومُ سَعَفُها، و حُسنُ الخُلُقِ وَرَقُها، و الکَفُّ عَنِ المحارِمِ ثَمَرُها، فلا تَکمُلُ شَجَرةٌ إلاّ بالثَّمَرِ، کَذلِکَ الإیمانُ لا یَکمُلُ إلاّ بالکَفِّ عنِ المَحارِمِ
🔻دوستم جبرئیل گفت:
مَثَل این دین، مَثَل درخت استواری است که
ریشه اش ایمان است
آوندهایش نماز،
آبش زکات،
شاخه هایش روزه،
برگهایش خوش خویی،
میوهاش خویشتنداری از کارهای حرام.
هیچ درختی جز با داشتن میوه به کمال نرسد.
ایمان نیز چنین است، جز با خویشتنداری از محرّمات کامل نمی گردد».
🔻امام جعفر صادق (ع) فرمودند:
💠«ثَلَاثٌ یَحْجُزْنَ الْمَرْءَ عَنْ طَلَبِ الْمَعَالِی قَصْرُ الْهِمَّةِ وَ قِلَّةُ الْحِیلَةِ وَ ضَعْفُ الرَّأْی
سه چیز انسان را از دست یابی به مراتب عالی باز می دارد:
کوتاهی همت
تدبیر اندک
ناتوانی در تصمیم گیری.
http://hawzahnews.com/news/871595
@HawzahNews | خبرگزاریحوزه
🔹نامنویسی کاروانهای حج ۹۹ بهمنماه آغاز میشود
در جلسه شورای برنامهریزی بعثه مقام معظم رهبری اعلام شد که طبق برنامهریزی انجام گرفته، ثبتنام زائران حج ۹۹ در بهمنماه آغاز میشود.
جزئیات بیشتر:👇
hawzahnews.com/news/871590