7.31M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✓✓✓ استاد خیر اندیش : ماه مبارک رمضان (۱)
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
@hayate_ensani_teb
11.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ استاد خیر اندیش
📌 تدابیر ماه مبارک رمضان 2
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
@hayate_ensani_teb
🔰 پست ویژه ماه مبارک رمضان (بخش 1)
💢 بهترین نوع سبک زندگی در ماه مبارک رمضان چیست ؟
ماه مبارک رمضان طبع گرم و خشک دارد ، حتی اگر زمستان باشد . لذا باید تغذیه به گونه ای باشد تا اعتدال مزاج بر هم نخورد . در این ماه اخلاط فاسد به شدت تحت گرمای شدید صفرای بدن می سوزند و به نوعی بدن را پاکسازی و ایمن سازی می سازد. همانطور که گفتیم در این ماه صفرا بر بدن غلبه می کند پس باید به گونه ای عمل شود تا رطوبت کافی به بدن برسد.
⛔️کلیات ممنوعیات خوراکی :
1-به هیچ وجه ، روزه خود را با آب یخ ، سرد باز نکنید . آب یخ ناشتا منجر به صدمه به سیستم عصبی و کبد و کلیه شود .
2-با پنیر و سبزی روزه خود را باز نکنید ، پنیر قلیل الغذا و علاوه بر این دیر هضم است ، لذا زمانی که پنیر ابتدا خورده می شود مانع هضم صحیح و باعث سنگینی معده می شود.
3-از غذاهای سرخ کردنی ، فست فودی و سودازا... تا می توانید استفاده نکنید .
4-وعده افطار نباید سنگین و دیر هضم باشد .
5-بهم خوری ، افراط در خوردن و آشامیدن نه تنها موجب رفع تشنگی و گرسنگی نمیشود ، خودش باعث تشنگی می شود.
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
@hayate_ensani_teb
🔰 پست ویژه ماه مبارک رمضان (بخش 2)
💢 بهترین نوع سبک زندگی در ماه مبارک رمضان چیست ؟
نویسنده محمد احمدی، کارشناس ارشد تغذیه_با اندکی تغییر
زین غذاها اندک اندک باز بر
کین غذای خَر بود نی قوت حُر
تا غذای اصل را قابل شوی
لقمه های نور را آکل شوی
لب فروبند از طعام و از شراب
سوی خوان آسمانی کن شتاب
🌷روزه دار حقیقی کسی است که چشم و زبان و گوش و جمیع اعضا و جوارحش از محرّمات و بلکه از مکروهات روزه باشد و روزه تنها پرهیز از خوردن و آشامیدن نیست. اما این پرهیز مقدمه ای است برای کسب فیوضات معنوی، چرا که به فرموده پیامبر اکرم(ص): «معده پر، چراگاه شیطان است». پس در این ماه می توانیم مرتع چرای شیطان را خشک کنیم و از تحریک های ظلمانی شیطان در جان خود آزاد شویم. بهره ما از ماه مبارک رمضان بستگی به انتظار ما از روزه داری دارد. اگر همت ما بلند باشد، حقایق عالی نصیب ما می شود.🍃
🌷در مصباح الشریعه، باب روزه از امام صادق (علیه السّلام) روایت شده است که « روزه هوس را می کُشد، شهرت و میل های سرکش و افراطی طبع و طبیعت و بُعد حیوانی را می کشد، در روزه حیات قلب هست، روزه موجب طهارت اعضا و جوارح می شود و…»🍃
🌷علاوه بر این فواید بی شمار معنوی، با رعایت چند نکته ساده می توانیم جسم خود را هم در ماه رمضان سالم کنیم؛ که همانا بدن سالم و اعتدال مزاج مقدمه سیر و سلوک معنوی است. و قول بزرگان دینی است که «روزه بگیرید تا سالم بمانید.»🍃
🌷در طول ۱۱ ماه بدخوری و بی موقع خوری و پرخوری، بدن ما انباشته از سموم شده است که جز با روزه داری دفع نمی شود. این دفع سموم به شرط کم خوری در ماه رمضان است و فرق است بین افطار کردن و خراب کردن روزه و خراب کردن روزه یعنی اینکه در زمان افطار هر آنچه از صبح نخورده ایم، در آن زمان جبران کنیم و نه تنها فواید جسمی روزه از بین می رود که مضر هم خواهد بود.🍃
🌷روزه داری مانند آتش زدن زباله هایی است که در بدن انباشته شده است و فضای شهر بدن را آلوده کرده است. این وظیفه بر دوش صفرا در بدن است. به همین خاطر بدن روزه دار گرم می شود و با فرد گرسنه ای که روزه دار نیست و بدنش سرد است، متفاوت است.🍃
🌷اگر در هنگام سحر نیز غذای زیاد خورده شود، خواب زیاد شده و ذهن آن تیزی را که حاصل روزه است، به دست نمی آورد و از نتایج روزه محروم می شویم.🍃
🌷به ما گفته شده روزه بگیریم تا ثابت شود که با گرسنگی می توانیم توانا و محکم شویم. البته شرطش این است که به خود القا نکنیم که چون روزه گرفته ایم، ضعیف شده ایم، بلکه بدانیم پرخوری علت ضعف و سستی است.🍃
🌷«سیری، کندی ذهن و کوری دل می آورد و گرسنگی، نفسانیت و هوس را خوار می کند و دل را با عالم سماوی ربط می دهد.»🍃
🌷روایت داریم که «هر کس سیر بخوابد، قسی القلب است.»🍃
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
@hayate_ensani_teb
🔰 پست ویژه ماه مبارک رمضان (بخش 3)
💢 بهترین نوع سبک زندگی در ماه مبارک رمضان چیست ؟
نویسنده محمد احمدی، کارشناس ارشد تغذیه_با اندکی تغییر
🔺در اعمال شب های ماه مبارک رمضان، اول از همه افطار ذکر شده است و گفته شده است که مستحب است بعد از نماز شام افطار کند، مگر آنکه ضعف بر او غلبه کرده باشد یا جمعی منتظر او باشند. دوم این که با چیز پاکیزه از حرام و شبهات افطار کند و اگر به خرمای حلال افطار کند، ثواب نمازش چهارصد برابر گردد. برای جذب غذای معنوی بیشتر در زمان افطار، دعاهای مخصوص آن را که در مفاتیح آمده است و نیز سوره قدر را بخوانیم.
🔺افطار بهتر است با غیر از نوشیدنی آغاز شود و همان طور که گفته شد، خرما بهترین گزینه است. خرما باید چشیده و نه بلعیده شود. اگر نوشیدنی مصرف می شود، حتماً غیر یخ باشد.
🔺ترجیحاً نوشیدنی با آب گرم باشد که در عین حال که تشنگی را فرو می نشاند، ضرری هم ندارد. اگر آب یخ خورده شود، آن آب نمی تواند گرمای بدن را که در اثر روزه داری ایجاد شده است، سرکوب کند و کسی که با آب یخ افطار کرده، باید همین طور پشت سر هم آب یخ بنوشد.
🔺بطور کلی اگر بخواهیم روزه را بر خود آسان کنیم، افطار و شام را غذاهای مرطوب بخوریم: نوشیدنی ها، سوپ و آش.
🔺غذاخوردن، حتما کم باشد و آن قاعده کلی را رعایت کنیم که ۳/۱ معده را برای غذا، ۳/۱ را برای آب و ۳/۱ را برای هوا اختصاص دهیم. چون در روایت داریم که « مبغوض ترین مردم نزد خدا، آن هایی هستند که معده های پر دارند تا آن حدی که تخمه (روی هم خواری) کرده باشند.»
🔺برای رساندن رطوبت به بدن و تأمین مایعات و املاح مورد نیاز بدن که در طول روزهای طولانی و گرم از دست رفته، پس از گذشت فاصله ای از زمان افطار تا زمان خواب می توان از شربت هایی با طبع خنک مثل بیدمشک گلاب ، سکنجبین، سرکنگبین، کاسنی، آبلیمو، و … به همراه تخم های لعاب دار مثل خاکشیر و تخم شربتی ، که آب را در خود حفظ می کند و به مرور زمان به بدن بر می گرداند.
🔺 مثلا در یک لیوان شربت سکنجبین ، از روز قبل یک قاشق مرباخوری تخم شربتی بریزید و در میان افطار تا سحر میل کنید .
🔺همچنین خیسانیدن 10 عدد آلو بخارا به همراه 5 عدد انجیر خشک با کمی آبلیمو از روز قبل و میل 1.5 پس از افطار ، کاهنده تشنگی روزانه است .بصورت جرعه جرعه و همراه مضمضه کردن در دهان استفاده کرد. یک مرتبه سر کشیدن آب ، طبیعت معده را متحیّر کرده و در آینده موجب زخم و ورم معده خواهد شد.
🔺میوه های آبدار مثل هلو، آلو، گیلاس، هندوانه و سبزی هایی مثل کاهو، خیار، خرفه، کرفس و گوجه فرنگی نیز در این مورد مناسبند.
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
@hayate_ensani_teb
14.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ استاد خیر اندیش
📌 تدابیر ماه مبارک رمضان 3
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
@hayate_ensani_teb
بسم الله الرحمن الرحیم
📢ضرورت دانستن طب سنتی اسلامی در سیر و سلوک الی الله(عرفان اسلامی)
📌پیامبر صلى الله علیه و آله :
العِلمُ عِلمانِ: عِلمُ الدین(علم توحید صمدی)ِ، و عِلمُ الأبدانِ.{علم طب و علم تشریح انسان (آناتومی)و تشریح عالم(نجوم و هیئت)}
📌از کلمات راسخون در علم است ، اینکه :
🔺کسی که مزاج شناسی بلد نباشد ، به حقایق عرفان دست نمی یابد ، زیرا تا بدن معتدل نباشد ، نفس انسان درگیر بدن است و نمی تواند به سیر در عالم و کشف اسرار بپردازد!
📌از عارف مجذوب مرحوم انصاری همدانی نقل شده است :
🔺 اگر من #طب نمیدانستم تا به حال #چندین بار #مرده بودم و همچنین نقل میکنند که برای تقویت قلب شان از عرقیات و گیاهان مفید استفاده میکرده اند و مسلط به طب سنتی - یونانی نیز بوده اند.
📌فرزند ارشد علامه طهرانی رضوان الله علیه در جلد اول کتاب نور مجرد میفرمایند:
🔺بارى، از خدمت حضرت آقاى حدّاد سؤال کردم که آیا شدّت محبّت به خدا موجب ابتلاء به بیمارى و ناراحتىهاى قلبى نمىشود؟ و در صورت احتمال ابتلاء چه باید کرد؟ آیا نباید براى حفظ سلامتى، دست از محبّت خدا شست و طریق دیگرى را براى لقاء حضرت أحدیّت اختیار نمود؟
🔺فرمودند: خیر، زیرا محبّت پروردگار محیى انسان است و جان را زنده میکند.
🔺اگر کسی با مبانی طبی آشنا بود میدانست که این فشار های قلبی را میتوان با استفاده از چند چیز ساده مثل استفاده از عرق بهارنارنج و فرنجمشک و کمی عسل و یا استخودوس و سنبل طیب و یا عرق بیدمشک التیام بخشید.
💎طب سنتی اسلامی به دلیل کل نگر بودن و اهمیتی که به رابطه ی متقابل نفس و بدن میدهد بسیار نقش مهم و اساسی در سیر و سلوک الی الله دارد.
💎به عنوان مثال برای کسی که میخواهد در راه خدا حرکت کند اگر این شخص غلبه سودا ( خلط سودا ) داشته باشد خوب نمیتواند در نفی خواطر و کنترل قوه خیال قوی باشد و یا اگر شخصی غلبه صفرا داشته باشد و تدابیر لازم را برای متعادل کردن مزاج خود انجام ندهد ممکن است در خوش خلق بودن و خوب تمرکز کردن ضعیف باشد و یا به زحمت بیافتد.
💎همچنین اگر شخصی غلبه بلغم در اندام و سر داشته باشد به سختی میتواند برای نماز شب قیام کند و در عبادات ممکن است کمی سست باشد.
💎پس اهمیت طب سنتی اسلامی در تعادل مزاج روحی و جسمی نقش بسیار بالایی دارد که ان شاء الله در آینده نقش تغذیه درست در سلامت روح و تاثیری که بر روح بخاری می گذارد و رابطه آن را با روح بخاری توضیح خواهیم داد.
💢 نتیجه گیری :
تمامی این نکات دال بر این است ، انسان برای طی سیر انسانی :
اولا به دانش طبی نیاز دارد و ثانیا به پاکسازی اخلاط فاسد از بدن محتاج است و این میسر نیست مگر با روش های متقن و مستحکم طب سنتی و اسلامی ، شما می توانید با پرکردن «پرسش نامه پاکسازی» طنین حیات انسانی به اعاده تندرستی و پاکسازی بدنی بپردازید.
@Taninsalamati (دریافت پرسشنامه)
🌷 جهت آغاز «تحول انسانی» همراه شوید.
⚜ @hayate_ensani
🔴 توصیههای غذایی در ماه مبارک رمضان:
۱. غذای افطاری در #یک_وعده میل شود.
۲. از خوردن #تنقلات فراوان در فاصله افطار تا سحر خودداری شود و روزه داران برای خوردن وعده سحر کمی زودتر از خواب برخیزند.
۳. در وعده سحر از آشامیدن #آب_زیاد باید پرهیز نمود، زیرا موجب ایجاد #نفخ و اختلال در هضم میشود.
۴. هنگام افطار نیز از آغاز کردن تغذیه با آب سرد، نوشابه و .. خودداری شود. به جای آن میتوان از مقداری آب جوش، آب گرم و عسل یا شیر گرم استفاده کرد.
۵. مصرف بعضی از غذاها که در هنگام افطار متداول است مثل آش رشته با روغن فراوان، زولبیا بامیه، کله پاچه، سیراب شیردان و .. مناسب نیست. به جای آن روزه داران با توجه به مزاج خود میتوانند از آشها و سوپها، حریرهها، مرباها و شیرینیجات طبیعی مثل عسل کشمش، مویز، خرما و .. استفاده نمایند.
۶. معده خالی در زمان افطار تحمل غذای #سنگین را ندارد بنابراین استفاده از غذاهایی با هضم راحت مانند آش، سوپ و حلیم در این وعده توصیه میشود.
۷. استفاده از غذاهای تند و پرادویه، شور و سرخ کرده، غذاهای آماده و بسته بندی، غذاهای خمیری مثل ماکارونی، الویه، قارچ، انواع فست فودها، یخ، چای پررنگ، قهوه و کاکائو، انواع نوشابه ها و آبمیوههای #صنعتی چه در این ماه و چه در ماههای دیگر سال به هیچوجه توصیه نمیشود مگر به ضرورت. به جای آن روزهداران می توانند به تناسب مزاج خود از غذاها و شربتها و آبمیوههای #طبیعی استفاده نمایند.
۸. از پرخوری و روی هم خوری چه در وعده افطار و چه در وعده سحر پرهیز شود و #نوشیدنی و میوه حداقل با ۱_۲ ساعت فاصله از غذا مصرف شوند.
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
🆔 @hayate_ensani_teb
🔴 رفع #عطش در ماه رمضان:
شربت #سرکهانگبین با آب گرم با یک قاشق غذاخوری خاکشیر خیس خورده، سحر قبل از خوردن سحری.
نکته: مصرف سرکهانگبین بصورت #ناشتا در درمان کبد بسیار مجرب است.
طرز تهیه سرکهانگبین: یک لیوان سرکه طبیعی انگور را با دو لیوان عرق نعناء جوشانده، پس از سرد شدن با دو واحد عسل مخلوط کنید.
طرز تهیه شربت سرکهانگبین: یک چهارم لیوان سرکهانگبین، بقیه آب گرم.
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
🆔 @hayate_ensani_teb
🔴 چند نکته درباره #سحری از نظر طب اسلامی:
در ایام روزهداری غذای انسان دو وعده و فقط در شب میل میشود. دقت کنید "سحر" جزو شب به حساب می آید نه صبح.
وقت سحر بعد از نیمه شب شرعی تا اذان صبح است.
بهتر است نیم ساعت قبل از اذان صبح سحری تان را تمام کنید و در مدت باقی مانده به عبادت بپردازید و نزدیک اذان نصف لیوان شربت #آبلیمو و کمی عسل بنوشید.
چه در سحر و چه در افطار بیشتر از یک سوم معده را پر نکنید. که در افراد بالغ بطور نسبی چیزی حدود ۳۳۰ الی ۵۰۰ گرم میشود. یعنی در هر وعده بیشتر از این مقدار غذا میل نکنید و اگر باز هم میل داشتید دست از غذا بکشید که حدودا بعد از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه احساس سیری میکنید. زیرا پیام سیری از معده حدودا ۲۰ دقیقه دیرتر به مغز میرسد.
البته دقت شود که مجموع غذا و سبزیجات نباید بیشتر از ۵۰۰ گرم بشود. ( ترجیحا ۳۳۰ گرم)
در سحری از شیرینی های طبیعی استفاده کنید مثل خرما, کشمش, عسل و...
امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود: بهترین سحری شما سویق و خرماست. در واقع همین سویق و خرما به مقدار همان یک سوم معده (۳۳۰ الی ۵۰۰ گرم) برای سحری کفایت میکند. اما اگر دوست داشتید غذا بخورید, مجموع غذا با سویق و خرما را به همین اندازه حساب کنید تا بیشتر نشود و سویق و خرما را پس از اتمام وعده غذاییِ سحر بخورید.
خوردن چای علاوه بر اینکه مضرات بسیار زیادی دارد، موجب تشنگی در طول روز نیز میشود.
افراد گرم مزاج در وعده سحر حتما از سبزیجاتی مانند کاهو, خرفه، و سبزیجات سرد دیگر استفاده کنند.
به هیچ عنوان در وعده سحری میوه نخورید فقط بعضی از میوه ها را میتوانید قبل یا بعد از سحری میل کنید مثل سیب, به, گلابی و ...
اگر داروی ناشتا مصرف نمیکنید، حتما پس از بیداری در سحرگاه، یک عدد سیب بخورید چراکه ائمه اطهار(ع) فرمودند: خوردن سیب در سحر عمر را طولانی میکند.
نسیم سحری قبل از اذان صبح را حتما استشمام کنید.
به هیچ عنوان در بین الطلوعین نخوابید که مضرات بسیاری دارد. و اگر نهایتا نتوانستید خود را از خواب نگه دارید ابتدا در حد چند دقیقه به پهلوی راست دراز کشیده، سپس به پهلوی چپ شده و بخوابید و موقع بیدار شدن از پهلوی راست برخیزید.
این تصور غلط که خوردن مواد مختلف غذایی موجب ذخیره آنها تا زمان افطار هست را از ذهنتان پاک کنید. هرچقدر غذا در سحر ساده تر باشد بهتر است. پیشنهاد ما برای کسانی که میتوانند، همان سویق و خرماست. پس هرگز شکمتان را پر نکنید و اگر سعی کنید سحریتان را نیم ساعت قبل از اذان تمام کنید و بیشتر از یک سوم معده را پر نکنید، نزدیک اذان صبح احساس سیری بر شما غالب خواهد شد.
طعم خوش روزه داری که یک رژیم محدود کننده غذایی است و فوق العاده در تنظیم اخلاط بدن و اصلاح مزاج، کمک کننده است را با خمیردندانهای سرطان زا به کام بدن تلخ نکنید. برای تمیز کردن دهان از خلال و نخ دندان، چوب مسواک و نمک استفاده کنید.
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
🆔 @hayate_ensani_teb
💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢
🔴 نکاتی برای افزایش بهره مندی از خواص درمانی روزه از نظر طب اسلامی
💠 روزه داری روشی برای پیشگیری از بیماریها و پاکسازی بدن است. و درمانی برای انواع بیماری ها خصوصا بیماری های سخت و صعب العلاج
🔹 از ویژگیهای خاص روزهداری افزایش حرارت است که در ریزترین و در بین ریز ذرههای بدن آتشی مقدس و پاک کننده ایجاد میکند و بدین ترتیب آنچه از طریق مسهل، انفیه، حجامت، فصد، حقنه، آبزن، قیآورها و ... هنوز پاکسازی کامل نشده است، به وسیله روزه پاکسازی شده و پس از گذشت یکماه از زمان روزه داری، روزه دار با بدنی جوان و نو مانند آن که تازه خلق شده زندگی جدیدی را شروع میکند و برای تأکید بر این سلامتی و به شکرانه آن زکات فطره میپردازد. مگر نه اینکه زکات فطره زکاتِ سلامتی بدن است!؟
🔴 بدن روزه دار همواره گرم است؛ چراکه رطوبتهای غلیظ که در روزنههای بدن رسوب و جا خوش کردهاند ذوب شده و حرارت ایجاد میکنند. بهمین دلیل است که آب دهان روزه دار را اگر در دهان مار دهان گشوده بیاندازند مار را از پای در میآورد !
🔹🔷 روزه نه تنها رطوبات غلیظ، بلکه رسوبات هر خلطی را که روزنهها را بسته باشد را تحلیل میبرد و با حرارت ملایمی که ایجاد میکند، مانند اینکه کباب را با حرارت ملایم مغرپخت میکنیم روی بدن عمل میکند و هر خلطی که رسوب کرده را نیز آتش میزند. هنگامی که همه آلایندهها و کثافات را سوزاند آتش ماه مبارک رمضان با ظهور عید فطر خاموش و بهشت زندگی سالم برای یک سال بهزیستن فرا روی انسان قرار میگیرد.
💠 پزشکان و علمای محترم طب سنتی باید توجه کنند که ضعف و سستی روزه دار به معنای سرد شدن مزاج او نیست❗️
🔥توجه داشته باشیم که مزاج گرم و خشک با آتشی که میافروزد بسیاری از مواد غذایی قندی را نابود میکند. در نتیجه ضعف بر روزهدار غلبه میکند.
اخلاط مضر و فضولات که بوسیله روزه، پخته شده و آماده دفع از بدن هستند با مصرف آب فاتر یا همان آب جوشیده ولرم هنگام افطار، از بدن دفع می شوند و خواص روزه تکمیل می شود.
روزه در کنار تدابیر غذایی شرع مقدس از جمله زیاد جویدن غذا،ترک آب بین غذا، دست کشیدن از غذا قبل از سیری، نخوردن آب یخ و... درمان کلیه سنگ ساز است و منعی برای سنگ کلیه ندارد.
برای این بیماران مدرات و مایعات همچون خربزه و تخم آن، ترب، سرکنگبین و... در فاصله افطار تا سحر مصرف شود.
همچنین برای بیماری های دیگر
همچون اکثر مشکلات گوارشی، کبد چرب ، دیابت، و... روزه یک درمان یا کمک درمان بسیار عالی و مجرب است.
روزه به عنوان یک روش درمان در دنیا استفاده می شود. تصور غلط برخیکه روزه برای این افراد خوب نیست، غالبا درست نیست.
البته بیماران بهتر است روزه داری را با تمرین ترک ناهار یا کم کردن ناهار آغاز کنند تا دچار عوارض ترک یک باره عادت نشوند.
بعد ماه مبارک، حتما سنت اسلامی ترک ناهار را ادامه دهید.
🍎طراوت جسمانی،رشد روحانی👇
🆔 @hayate_ensani_teb
💢💢💢💢💢💢💢💢💢💢