#جلسات_هم_افزایی
❇️ جلسه مشترک «دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی» و «دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم»
معاون پژوهش دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم، جناب حجتالاسلام و المسلمین خوشنظر با جناب حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمدی، دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی، دیدار داشتند.
در این جلسه، عرصههای مختلف تعامل و همکاری علمی در قالب کتاب، پایاننامه، مجلات علمی، ترجمه، همایشهای علمی، فراخون ایده و آثار رسانهای مطرح و بر گسترش تعاملات علمی تأکید شد.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane
📢 رویداد مسأله محور هوش مصنوعی با محوریت مالکیت کلان دادهها برگزار میشود
🗓 جمعه ۲۸ دی ماه | ⏰ ساعت ۸ الی ۱۷:۳۰
📍 مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهمالسلام)، سالن امام خمینی (رحمتالله علیه)
👥 با حضور اساتید برجسته:
📌 آیتالله احمد مبلغی (عضو مجلس خبرگان رهبری)
📌 آیتالله محمد محمدی قائینی نجفی (استاد دروس خارج فقه و اصول حوزههای علمیه)
📌 دکتر رضا تقی پورانوری (رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس)
📌 دکتر علی اصغر پورعزت (رئیس دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران)
📌 حجتالاسلام دکتر سید حسن شبیری زنجانی (دانشگاه قم)
📌 دکتر محمود حکمتنیا (پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی)
📌 دکتر علی طالعزاده (پژوهشکده اطلاعات حوزه علمیه خواهران)
📌 دکتر محمدرضا قاسمی (دبیر راهبردی فناوریهای هوشمند حوزه)
📌 حجتالاسلام دکتر احمد کوهی (دانشگاه تهران)
📌 دکتر رضا حسان (پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران)
📌 دکتر سید حسین شاهرخی (شرکت دانش بنیان پندار کوثر)
📌 دکتر مهدی رضایی (دانشگاه قم)
📑 مراحل دوره:
گذراندن دوره آموزشی آفلاین
شرکت در نشست تبیین مسأله
جلسات هماندیشی گروهی
ارائه دستاوردها و ارزیابی نتایج
📋 مزایای دوره:
✅ گواهی پایان دوره از مرکز آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه
✅ گواهی شرکت در رویداد
✅ بهرهمندی از توانمندیهای نفرات برگزیده در بنیاد شیخ انصاری
🌟 برگزارکنندگان:
ستاد راهبری فناوریهای هوشمند حوزههای علمیه
بنیاد شیخ انصاری @bsheikhansari
🎙ستاد راهبری فناوریهای هوشمند
🌐@itsetad_ir
دبیرخانه حمایت
@hdabirkhane
#تازه_های_نشر
📚«نقش قم در فرهنگ و تمدن اسلامی از آغاز قرن دوم تا پایان حکومت آلبویه (448ق)»
🔹اثر حاضر نوشته «آقای دکتر محمد زاهدیمقدم»، توسط «دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی» و «انتشارات حوزههای علمیه» تدوین و به چاپ رسیده است.
🔹درباره اثر:
فرهنگ و تمدن بزرگ اسلامي زاييده تمدن ملت هايي است که به وسيله دين رسمي (اسلام) و زبان علمي و ادبي (عربي) با يکديگر متحد شدند و با استفاده از آموزه هاي اسلام، تمدن عظيم و باشکوهي آفريدند. شهر قم ازجمله شهرهايي است که مردمان آن توانستند در کنار ايجاد مصاديق فرهنگي و تمدني، آن را به يکي از بزرگترين و اثرگذارترين مراکز اسلامي و پرچمدار شهرهاي شيعه نشين تبديل کنند و بيشترين تأثير را در گسترش تشيع در برخي شهرهاي ايران ايفا و به همين مقدار در رشد و شکوفايي تمدن بزرگ اسلامي نقش آفريني نمود.
این کتاب در سه فصل، «کليات و مفاهيم»، «وﺿﻌﯿﺖ و ﻧﻘﺶ ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ ﻗﻢ از آﻏﺎز ﻗﺮن دوم ﻫﺠﺮي ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺣﮑﻮﻣﺖ آلبوﯾﻪ» و «وﺿﻌﯿﺖ و ﻧﻘﺶ ﺗﻤﺪﻧﯽ ﻗﻢ از آﻏﺎز ﻗﺮن دوم ﻫﺠﺮي ﺗﺎ ﭘﺎﯾﺎن ﺣﮑﻮﻣﺖ آلبوﯾﻪ» به دنبال نشان دادن چهره شهر قم بهعنوان يکي از شهرهاي مهم شيعه نشين و اثرگذار در طول تاريخ (به ويژه در بازه زماني مورد بحث) از زاويه فرهنگي و تمدني است.
✅🛒 برای تهیه این کتاب، میتوانید از «انتشارات حوزههای علمیه» واقع در بلوار معلم، کوچه 9 ،اقدام نمایید.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane
#تازههای_نشر
🔸 اثر «ماهیت گروه های نوپدید دینی و شیوه های مواجهه با آنها»
🔹 اثر حاضر نوشته «دکتر محمدمسعود سعیدی»، در «دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی» تدوین و توسط «مؤسسه انتشارات حوزههای علمیه» به چاپ رسیده است.
🔹درباره اثر:
جامعه ایران در دهه های اخیر، همچون بسیاری از جوامع دنیا در عصر کنونی، شاهد رشد گروه های دینی و معنوی جدید بوده است. در این وضعیت، به ویژه شماری از جوانان و نوجوانان (آگاهانه یا ناآگاهانه) در فرآیند جذب شدن به این گروه ها قرار میگیرند و بعد از مدتی، ممکن است نوعی تغییر آیین را تجربه کنند. مواجهه منطقی با واقعیت اجتماعی گروه های نو پدید دینی، علاوه بر اینکه ضرورتی فرهنگی یا دینی، به ویژه برای مبلغان است، ضرورتی اجتماعی برای حفظ نظم در جامعه نیز میباشد. مسئله اصلی این اثر مسئله ای است که برای مسئولان و متولیان امور فرهنگی، ارشادگران و مبلغان دینی مطرح میشود؛ یعنی اولاً، مهمترین ویژگی های مشترک گروه های نو پدید دینی و معنوی چیست؟ ثانیاً چگونه میتوان افرادی را که بهگونهای درگیر این گروه ها هستند ارشاد نمود؟
این کتاب در پنج فصلِ «روش حل مسئله»، «پیشینه تحقیقات جامعهشناختی درباره گروههای نوپدید دینی»، «مباحث مفهومی و نظری»، «ویژگیهای مشترک گروههای نوپدید دینی و شیوههای خاص تبلیغ» و «بسترهای مشترک ظهور گروههای نوپدید دینی و شیوههای تبلیغ مناسب» به این موضوع میپردازد.
🛒✅ این اثر را میتوانید از نمایشگاه دائمی «انتشارات حوزههای علمیه» در بلوار معلم، کوچه 9 تهیه نمایید.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane
#تازههای_نشر
🔸«عقلانیت و معنویت غیرمبتنی بر دین خاص در ترازوی نقد»
🔹 اثر حاضر نوشته «سیدمحمد فاطمی»، در «دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی» تدوین و توسط «مؤسسه انتشارات حوزههای علمیه» به چاپ رسیده است.
🔹درباره اثر:
مطلوب اصلی زندگی انسانی، تحقق زندگی آرمانی و سعادتمندی است. مقوله دین با مؤلفه هایی همچون عقلانیت و معنویت، پیوند وثیقی داشته و تحلیل جامع از دین در گرو بررسی این دو موضوع و نیز رابطه آنها با دین است. در این زمینه، دیدگاه های فراوانی ارائه شده است و برخی نو اندیشان و روشنفکران، دیدگاه های متمایزتری مطرح نموده اند که نگریستن به آنها از دریچه نقد ضروری می نماید. بدیهی است که با توجه به کارکرد های دین در دو عرصه پیش گفته، ارزیابی نظریات بدیل در این زمینه بسیار مهم است؛ چراکه اگر اثبات شود غیر از دین، مقولات دیگری هستند که عقلانیت و معنویت را فراهم می کنند، آنگاه سخن در برتری دین و سنجش کارکرد آن در این مقوله ها است.
آقای ملکیان یکی از این شخصیت هاست که در منظومه فکری ایشان در نظریه عقلانیت و معنویت، سه عنصر عقلانیت، معنویت و دین جایگاه ویژه ای دارد. عنصر عقلانیت از منظر ایشان اهمیت فراوانی دارد؛ بهگونه ای که معنویت را منتهی الیه عقلانیت و برترین راه رهایی می داند.
این اثر طی سه فصل به تبیین این نظریه پرداخته و در ادامه قسمتهای مهمتر، پیش فرض ها و محتوای نظریه آقای ملکیان را مورد نقد قرار میدهد.
🛒✅ این اثر را میتوانید از نمایشگاه دائمی «انتشارات حوزههای علمیه» در بلوار معلم، کوچه 9 تهیه نمایید.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane
#جلسات_هم_افزایی
❇️ حجتالاسلام و المسلمین محمدی، دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی ضمن بازدید از مؤسسه مطالعات و آموزشهای تطبیقی احسن با رئیس مؤسسه، حجتالاسلام و المسلمین سیدمهدی علیزاده موسوی دیدار کرد.
❇️ در این جلسه عرصه همکاری و تعاملات علمی مؤسسه احسن و دبیرخانه در موضوعات فرق و مذاهب، مطالعات بینالملل و ترجمه مطرح و بر تقویت و تداوم همکاریهای علمی تأکید شد.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane
#جلسات_هم_افزایی
❇️ حجتالاسلام و المسلمین محمدی، دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی، با حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا اسدی، مسئول ستاد همکاری حوزه و مؤسسه امام خمینی«ره»، دیدار نمودند.
❇️ در این جلسه زمینهها و عرصههای همکاری و تعاملات علمی مؤسسه امام خمینی«ره» و دبیرخانه مطرح و بر تقویت و تداوم همکاریهای علمی تأکید شد.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane
#تازههای_نشر
🔸«بررسی فقهی موضوعات اعتقادی؛ معنا و امکان سنجی»
🔹 اثر حاضر نوشته «حسن حیدرزاده»، در «دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی» تدوین و توسط «مؤسسه انتشارات حوزههای علمیه» به چاپ رسیده است.
🔹درباره اثر:
در راستای توسعه مرز های دانش فقه، لازم است با روش شناسی اجتهادی و استنباطی در حوزه علوم اعتقادی وارد شده و آن را از دریچه فقه بهمعنای اخص آن مورد بررسی قرار داد و حکم شرعی تصرفات اختیاری متصور در اعتقادات (اکتساب، اجتناب، تشدید و تضعیف) را بهدست آورد. به عبارتی دایره فقه اصطلاحی را که تنها به استنباط حکم فقهی رفتارهای جوارحی مکلفین بسنده کرده است را گسترش داده و رفتارهای جوانحی و عقیده مندی را نیز داخل در گستره فقه کرده و از حکم فقهی اکتساب یک عقیده یا اجتناب از عقیده ای یا در صورت ذو مراتب بودن عقیده ای، از حکم فقهی تشدید و تضعیف آن عقیده بحث کرد.
در این اثر بعد از بیان مقدمات و کلیاتی که پایه استدلالات در فصول بعدی خواهد بود، به مفهوم شناسی «فقه» و «عقیده» پرداخته و تعریفی از «فقه العقیده» ارائه خواهیم نمود و با مشخص شدن مفهومی باب جدید فقهی، در فصل نهایی، به امکان سنجی «فقه العقیده» پرداخته و نظرات مخالفین و موافقین را بههمراه استدلالات آنها بیان کرده و با نقد استدلال و ادله مخالفین، مسیر امکان گشودن بابی بهعنوان «فقه العقیده» در علم فقه هموار خواهد شد.
🛒✅ این اثر را میتوانید از نمایشگاه دائمی «انتشارات حوزههای علمیه» در بلوار معلم، کوچه 9 تهیه نمایید.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane
#جلسات_هم_افزایی
❇️ حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمدی، دبیر دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی، با حجتالاسلام و المسلمین بهاری، مدیر بنیاد شیخ انصاری (ره)، دیدار نمودند.
❇️ در این جلسه زمینهها و عرصههای همکاری و تعاملات علمی بنیاد شیخ انصاری (ره) و دبیرخانه مطرح و بر تقویت و تداوم همکاریهای علمی تأکید شد.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane
#دبیرخانه_در_آئینه_نشر
📚کتاب «زمینه روان شناسی دین» نوشته رحیم ناروئی، محمدرضا جهانگیرزاده و جمعی از نویسندگان،محصول همکاری علمی «دبیرخانه حمایت از پژوهشهای مورد نیاز نظام اسلامی» و «موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره)»، توسط «انتشارات موسسه امام خمینی(ره) » چاپ و منتشر گردید.
🔸درباره اثر: تحلیل رفتار دینی آدمی در چارچوب قواعد روان شناختی، دریچه ای نو به روی دین پژوهان می گشاید، شکل گیری رفتار دینی در زندگی انسان را تبیین می کند و چگونگی تأثیر رفتارهای دینی بر سلامت روان و همچنین جنبه های آسیب زای آن را برملا می سازد. این نگرش ها که بر اساس مبانی اصول و روشهای روان شناسی معاصر شکل گرفته اند، با نقدها و چالش های درونی و بیرونی روبه رو شده اند. اندیشمندان مسلمان نیز با نگاهی درون دینی این مبانی اصول و یافته ها را بررسی و نقد کرده و نظرات سودمندی را بر آن افزوده اند.
🛒✅ این اثر را میتوانید از «انتشارات موسسه امام خمینی(ره)» و نمایشگاه دائمی «انتشارات حوزههای علمیه» در بلوار معلم، کوچه 9 تهیه نمایید.
#دبیرخانه_حمایت
@hdabirkhane