eitaa logo
فرج‌الله هدایت‌نیا | حقوق و اخلاق خانواده
2هزار دنبال‌کننده
1.1هزار عکس
199 ویدیو
61 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
لینک دانلود قسمت جدید درس حقوق خانواده؛ مبحث انحلال نکاح- فسخ مدت زمان این ویدئو حدود 38 دقیقه است. https://uupload.ir/view/fayv_9-_انحلال_نکاح-_فسخ.mp4/
قسمتی از کتاب رضایت زناشویی به قلم اینجانب درباره قدرشناسی از همسر خدوم: لازمه شکر خداوند، قدردانی از کسانی است که در حق ما نیکی می‌کنند. زیرا آنان در حقیقت واسطه، وسیله، و مجرای فیض خداوند و نعمت او بر ما هستند. این مطلب در روایات متعدد گوشزد شده است. از جمله در روایتی از رسول گرامی اسلام (ص) آمده است: بنده‌ای را روز قیامت می‌آورند و فرمان می‌دهند که وی را به آتش جهنم مجازات کنند. وی می‌گوید: پروردگارا! مرا به آتش می‌سوزانی، در حالی که اهل قرائت قرآن بودم؟ خدای متعال می‌فرماید: آری! من به تو نعمت دادم ولی تو سپاسگزار نبودی. بنده می‌گوید: تو به من چنین و چنان نعمت دادی- تک تک نعمت‌ها را می‌شمارد- و من بابت هر کدام سپاسگزار بودم. خدای سبحان می‌فرماید: آری! شکر مرا به جا آوردی، ولی سپاسگزار و قدردان نبودی کسانی را که به دست آنان به تو نعمت دادم. من سوگند خوردم که شکر بنده را نپذیرم مگر وقتی که قدرشناس و قدردان کسی باشد که به دست او به او نعمت دادم: «أَنَّكَ لَمْ تَشْكُرْ مَنْ أَجْرَيْتُ لَكَ (النِّعْمَةَ عَلَى يَدَيْهِ)- وَ إِنِّي قَدْ آلَيْتُ عَلَى نَفْسِي- أَنْ لَا أَقْبَلَ شُكْرَ عَبْدٍ لِنِعْمَةٍ أَنْعَمْتُهَا عَلَيْهِ- حَتَّى يَشْكُرَ مَنْ سَاقَهَا مِنْ خَلْقِي إِلَيْهِ»؛ (وسائل الشیعة، ج16، ص312). خداوند روز قیامت از بنده‌ای سؤال می‌کند که آیا فلانی را شکرگزار بودی؟ می‌گوید: من تو را شکرگزار بودم. خداوند می‌فرماید‍: اگر فلانی را شکرگذار نبودی، مرا نیز شاکر نبودی. سپس امام فرمود: شکرگزارترین شما کسی است که نسبت به مردم شکرگزارتر باشد: «أَشْكَرُكُمْ لِلَّهِ أَشْكَرُكُمْ لِلنَّاسِ»؛ (الكافي، ج‌2، ص99).
027.Tanbih Kardan Farzandan.mp3
4.7M
محتوای این فایل صوتی از آقای تراشیون درباره تنبیه فرزندان است. بسیار مفید است. اگر فرزند خردسال یا نوجوان دارید این فایل را از دست ندهید.
الگوی سوم.pdf
4.62M
فایل کامل کتاب الگوی سوم که به قلم اینجانب نگارش و بیش از ده‌بار تجدید چاپ شده است. مطالب این کتاب درباره الگوهای رفتاری زنان در خانواده و جامعه است.
007.Aya Baraye Farzandan Mobail Bekharim.mp3
6M
فایل صورتی درباره خریدن موبایل برای فرزند (زمان مناسب و شرایط آن)
لینک قسمت دیگر درس حقوق خانواده. موضوع مباحث این قسمت طلاق و مدت زمان ویدئو 32 دقیقه است: https://uupload.ir/view/ftkx_10-_انحلال_نکاح-_طلاق.mp4/
لینک ویدئوی مربوط به ادامه مبحث طلاق؛ مدت زمان ویدئو حدود 20 دقیقه: https://uupload.ir/view/9dp_11-_انحلال_نکاح-_ادامه_مباحث_طلاق.mp4/
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این ویدئو کوتاه سه دقیقه‌ای را از دست ندهید. موضوع: اهمیت و ارزش معنوی ایجاد نشاط و شادی در روابط اجتماعی و خانوادگی
009.Sen Monaseb Baraye Ferestadan Kodakan.mp3
2.21M
فایل صوتی درباره تربیت فرزند. موضوع: سن مناسب برای فرستادن فرزند به مهد کودک
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موضوع: روش‌های گفتگوی زن و شوهر و والدین و فرزندان. مدت زمان ویدئو، حدود پنج دقیقه
به وعده‌های خود به کودکان عمل کنید: کلینی، الكافي، ج6، ص50: «الصَّيْدَاوِيِّ قَالَ قَالَ لِي أَبُو الْحَسَنِ ع إِذَا وَعَدْتُمُ الصِّبْيَانَ فَفُوا لَهُمْ فَإِنَّهُمْ يَرَوْنَ أَنَّكُمُ الَّذِينَ تَرْزُقُونَهُمْ إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَيْسَ يَغْضَبُ لِشَيْ‏ءٍ كَغَضَبِهِ لِلنِّسَاءِ وَ الصِّبْيَانِ». امام رضا عليه السلام: هرگاه به كودكان وعده‌اى مى‌دهيد، آن را برايشان عملى كنيد؛ زيرا آنان مى‌پندارند شما همان كسانى هستيد كه روزى شان مى‌دهيد. و بى‌گمان خداوند عزوجل به اندازه‌اى كه براى (رعايت نكردنِ حقوق) زنان و كودكان خشمناك مى‌شود، براى چيز ديگرى خشمناك نمى‌شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
محتوای گفتگو در این ویدئو، شناسایی عوامل تولید خشم است. مدت ویدئو حدود چهار دقیقه است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حدیثی درباره نیاز انسان به شادی و پیامدهای غم و اندوه- یک دقیقه و نیم
انتشار مقاله جدید اینجانب با عنوان انزجار زوجه و وجوب طلاق خلع
تأملی درباره روایات کفرآمیزبودن غیرت زنان: مرحوم کلینی (ره) در کافی روایات متعددی درباره مذمت غیرت زن نسبت به شوهر ذکر کرده است. از جمله آن روایتی از امام باقر علیه‌السلام است که فرمود: «غَیرَةُ النِّساءِ الْحَسَدُ وَالْحَسَدُ هُوَ اصْلُ الْکفْرِ، انَّ النِّساءَ اذا اغَرْنَ غَضَبْنَ وَاذا غَضَبْنَ کفَرْنَ الّا الْمُسَلِّماتِ مِنْهُنَ»؛ غیرت زنان حسد و حسد ریشه کفر است، زنان آنگاه که غیرت ورزند، خشمگین گردند و چون خشم گیرند، کفر ورزند مگر آنها که تسلیم حق شده‌اند (الكافي، الإسلامية، ج‏5، ص505). بعضی مردان که قصد ازدواج مجدد دارند و با مخالفت همسر خود مواجه می‌شوند، با دست‌آویز قرار دادن این قبیل روایات، رفت همسر خود را کفرآمیز شمرده و آنان را متهم به انکار یا مخالفت با حکم خدا می‌نمایند. در حالی که این برداشت از روایت فوق و روایات مثل آن نادرست و ناقص است. غیرت بانوان نسبت به ارتباطات مشروع همسرانشان را می‌توان به دو نوع متفاوت تقسیم‌بندی کرد: 1. غیرت زن نسبت به مرد و مخالفت به ازدواج مجدد وی ممکن است ناشی از عدم پذیرش حکم شرعی ازدواج مجدد باشد. 2. گاهی غیرت زن ناشی از محبت به شوهر، حسّ تملک نسبت به شوهر و همچنین نگرانی نسبت به آینده زندگی مشترک است. بیشتر بانوان به همین دلیل می‌کوشند شوهران خود را از این تصمیم باز دارند. روایاتی که به آنها اشاره کردید مربوط به قسم اول است. مؤید این مطلب روایتی از اسحاق بن عمار از امام صادق علیه‌السلام است. اسحاق بن عمار می‌گوید: به امام صادق (ع) عرضه داشتم که بانویی نسبت به شوهر خود غیرت ورزیده و او را از این جهت، مورد اذیت و آزار قرار می دهد! امام علیه‌السلام (بدون آنکه چنین زن را مذمت کند) فرمود: این غیرت ناشی از عشق و علاقه آن بانو به شوهر خویش است: «أَبُو عَلِيٍّ الْأَشْعَرِيُّ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ عَبْدِ الْجَبَّارِ عَنْ صَفْوَانَ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ قَالَ: قُلْتُ لِأَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع الْمَرْأَةُ تَغَارُ عَلَى الرَّجُلِ تُؤْذِيهِ قَالَ ذَلِكَ مِنَ الْحُبِّ»؛ (الكافي، الإسلامية، ج‏5، ص506). لازم است توجه داشته باشیم که کلینی (ره) روایت فوق را ذیل عنوان «بَابُ غَيْرَةِ النِّسَاء» ذکر کرده است. اگر آنطور که بعضی از ظاهر روایات فوق برداشت کرده‌اند، مخالفت زن با ازدواج شوهر به صورت مطلق کفرآمیز باشد، چه توجیهی برای روایت اسحاق بن عمار از امام صادق علیه‌السلام می‌توان ذکر کرد؟