▪️حفظ هدفمند▪️
5⃣3⃣آیه #سی_و_پنجم(چشم) 📍موضوع:پاکی چشم قُلْ لِلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ_ وَيَحْف
#مرور_محفوظات (آیه ۳۵)
ز دست دیده و دل هر دو فریاد
که هرچه دیده بیند دل کند یاد...
•┈┈••✾••┈┈
❇️ کانال حفظ هدفمند
@hefzeroozaneh
•┈┈••✾••┈┈•
▪️حفظ هدفمند▪️
7⃣3⃣آیه سی و هفتم(سوره انفطار) 📌موضوع(اخلاق) ❇️يَا أَيُّهَا الْإِنسَانُ مَا غَرَّكَ بِرَبِّكَ الْك
8⃣3⃣آیه #سی_و_هشتم(تقوا)
📌موضوع:ثمرات تقوا
📍تَزَوَّدوُا فَاِنَّ خَيْرَ الزّادِ التّقوى(بقره۱۹۷)
زاد و توشه برگيريد؛ زيرا [اين سفر الى اللّه هم مثل بقيه سفرها توشه مى خواهد و] بهترين زاد و آذوقه در اين سير، تقوى است).
📍تِلْكَ الجَنّةُ الّتى نُورِثُ مِنْ عِبادِنا مَن كانَ تَقِيّاً(مریم۶۳)
اين بهشتى است كه بندگان متقى و پرهيزگار خود را وارث آن مى گردانيم).
🔆تفسیر
خداوند در اين آيه دو آیه تقوى را به عنوان بهترين زاد و توشه براى عبور از گذرگاه زندگى و رسيدن به قرارگاه آخرت معرفى مى كند كه: «الدُّنيا دارُ مَمَرٍّ وَ الاخِرَةُ دارُ مَقَّر» و بهترين آذوقه را نيز براى نجات از دار الفناء به دارالبقاء تقوى مى داند كه «الدُّنيا دارُ فَناء و الاخِرَةُ دارُ بَقاء».و همچنین سند مالکیت بهشت را به نام بندگان با تقوایش زده است...
شايسته است كه براى توضیح بیشتر اين آيه به سراغ نهج البلاغه على(عليه السلام) برويم، تا ببينيم چگونه على(عليه السلام) مولاى متقيان، اين معلم بزرگ بشريت، راه زيستن را به يارانش نشان مى دهد؟
حضرت على(عليه السلام) وقتى از جنگ صفين همراه با اصحاب خود بازمى گشتند، به قبرستان بيرون كوفه رسيدند، و خطاب كردند: اى ساكنين ديار وحشت، و محلهاى بى كسى و بى آب و علف، و اى اهل قبور تاريك، اى ساكنين خاك، اى اهل غربت، اى بى كسان، و اى اهل وحشت و ترس، شما پيشرو و جلودار ما بوديد كه رفتيد، و ما پيرو شماییم كه به شما ملحق مى شويم [اگر درباره دنيا و حالاتش از ما بپرسيد] مى گويم: امّا خانه هايتان را ساكن شدند، همسران شما ازدواج كرده و همسرى ديگران را برگزيدند، و اموال شما را نيز تقسيم كردند، اين خبرى است كه نزد ما است، شما چه خبر داريد از آنجا؟ سپس رو به اصحابش كرده، فرمود: اگر اذن سخن گفتن به آنها داده مى شد شما را خبر مى دادند به اين كه بهترين زاد و توشه اين سفر تقوا است).
تِلْكَ الجَنّةُ الّتى نُورِثُ مِنْ عِبادِنا مَن كانَ تَقِيّاً» (اين بهشتى است كه بندگان متقى و پرهيزگار خود را وارث آن مى گردانيم).
خداوند در اين آيه سند مالكيت بهشت را براى متقين صادر و در دفتر اسناد رسمى خود يعنى قرآن به ثبت مى رساند.
#۳۸
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ترجمان عملی آیات تقوا با رنگ و بوی شهدا آن با تقوایان حقیقی و بی ادعا...
💠کانال حفظ هدفمند
@hefzeroozaneh
▪️حفظ هدفمند▪️
8⃣3⃣آیه #سی_و_هشتم(تقوا) 📌موضوع:ثمرات تقوا 📍تَزَوَّدوُا فَاِنَّ خَيْرَ الزّادِ التّقوى(بقره۱۹۷) زا
9⃣3⃣آیه #سی_و_نهم(دنیا و آخرت)
📍موضوع(ماهیت دنیا و آخرت)
📍يَٰقَوۡمِ إِنَّمَا هَٰذِهِ ٱلۡحَيَوٰةُ ٱلدُّنۡيَا مَتَٰعٞ وَإِنَّ ٱلۡأٓخِرَةَ هِيَ دَارُ ٱلۡقَرَارِ(۳۹ غافر)
مَنۡ عَمِلَ سَيِّئَةٗ فَلَا يُجۡزَىٰٓ إِلَّا مِثۡلَهَا_ۖ وَمَنۡ عَمِلَ صَٰلِحٗا مِّن ذَكَرٍ أَوۡ أُنثَى_ٰ وَهُوَ مُؤۡمِنٞ فَأُوْلَـٰٓئِكَ يَدۡخُلُونَ ٱلۡجَنَّة_َ يُرۡزَقُونَ فِيهَا بِغَيۡرِ حِسَابٖ(۴۰غافر)
سپس افزود: "اى قوم من! به اين دنيا دل نبنديد كه اين زندگى دنيا متاع زودگذرى است، و آخرت سراى هميشگى و ابدى شما است" ( يٰا قَوْمِ إِنَّمٰا هٰذِهِ اَلْحَيٰاةُ اَلدُّنْيٰا مَتٰاعٌ وَ إِنَّ اَلْآخِرَةَ هِيَ دٰارُ اَلْقَرٰارِ ).
گيرم كه با هزار مكر و فسون ما پيروز شويم و حق را پشت سر اندازيم، دست به انواع ظلم و ستم دراز كنيم، و دامان ما به خونهاى بيگناهان آغشته شود، مگر عمر ما در اين جهان چه اندازه خواهد بود؟ اين چند روز عمر به سرعت مىگذرد، و چنگال مرگ گريبان همه را مىگيرد، و از فراز قصرهاى با شكوه به زير خاك مىكشاند، قرارگاه زندگى ما جاى ديگرى است.
سپس افزود: "اى قوم من! به اين دنيا دل نبنديد كه اين زندگى دنيا متاع زودگذرى است، و آخرت سراى هميشگى و ابدى شما است" ( يٰا قَوْمِ إِنَّمٰا هٰذِهِ اَلْحَيٰاةُ اَلدُّنْيٰا مَتٰاعٌ وَ إِنَّ اَلْآخِرَةَ هِيَ دٰارُ اَلْقَرٰارِ ).
تنها فانى بودن اين دنيا و باقى بودن سراى آخرت نيست، مساله مهم مساله حساب و جزاست: "هر كس عمل بدى انجام دهد فقط به اندازه آن به او كيفر داده مىشود، اما كسى كه عمل صالحى انجام دهد خواه مرد باشد يا زن در حالى كه مؤمن باشد وارد بهشت مىشود و روزى بيحسابى به او داده خواهد شد" ( مَنْ عَمِلَ سَيِّئَةً فَلاٰ يُجْزىٰ إِلاّٰ مِثْلَهٰا وَ مَنْ عَمِلَ صٰالِحاً مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثىٰ وَ هُوَ مُؤْمِنٌ فَأُولٰئِكَ يَدْخُلُونَ اَلْجَنَّةَ يُرْزَقُونَ فِيهٰا بِغَيْرِ حِسٰابٍ ).
او در اين سخنان حساب شدهاش از يك سو اشاره به عدالت خداوند در مورد مجرمان مىكند كه تنها به مقدار جرمشان جريمه مىشوند.
و از سوى ديگر اشاره به فضل بىانتهاى او كه در مقابل يك عمل صالح پاداش بيحساب به مؤمنان داده مىشود و هيچگونه موازنهاى در آن رعايت نخواهد شد، پاداشى كه هيچ چشمى نديده و هيچ گوشى نشنيده و حتى به فكر انسانى خطور نكرده است.
و از سوى سوم لزوم توام بودن ايمان و عمل صالح را ياد آور مىشود.
و از سوى چهارم مساوات مرد و زن در پيشگاه خداوند و در ارزشهاى انسانى.
به هر حال او با اين سخن كوتاه خود اين واقعيت را بيان مىكند كه متاع اين جهان گرچه ناچيز است و ناپايدار، ولى مىتواند وسيله رسيدن به پاداش بيحساب گردد، چه معاملهاى از اين پرسودتر؟! ضمنا تعبير به "مثلها" اشاره به اين است كه مجازاتهاى عالم ديگر شبيه همان كارى است كه انسان در اين دنيا انجام داده است، شباهتى كامل و تمام عيار.
تعبير به "غير حساب" ممكن است اشاره به اين مطلب باشد كه نگاهداشتن حساب عطايا مخصوص كسانى است كه مواهب محدودى دارند و مىترسند اگر حساب را نگه ندارند گرفتار كمبود شوند، اما كسى كه خزائن نعمتهاى او نامحدود و بىپايان است و هر قدر ببخشد كاستى در آن پيدا نمىشود (زيرا هر قدر از بىنهايت بر دارند باز هم بىنهايت است!) نياز به حسابگرى ندارد. در اينجا اين سؤال پيش مىآيد كه آيا اين آيه با آيهاى كه مىگويد: "هر كس كار نيكى انجام دهد ده برابر پاداش به او عطا مىشود" منافات ندارد؟ " مَنْ جٰاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثٰالِهٰا " (انعام 160).
در پاسخ بايد به اين نكته توجه كرد كه ده برابر حد اقل پاداش الهى است و لذا در مورد انفاق به هفتصد برابر و بيشتر ارتقا مىيابد، و سرانجام به مرحله پاداش بيحساب مىرسد كه هيچكس جز خدا حد آن را نمىداند
#۳۹
🔰یکی از رسالت های مهم قرآن کریم برای بشر،جلوگیری از روزمرگی و فراموشی مبدا و مقصد خلقت در شلوغی ها و مشغولیت های زندگی است.
🌊اقیانوس(بهشت برین)را به کرم سر قلاب(لذت های حرام زودگذر )نفروشیم...
📌انما هذه الحیوه الدنیا متاع...
💠کانال حفظ هدفمند
@hefzeroozaneh
▪️حفظ هدفمند▪️
9⃣3⃣آیه #سی_و_نهم(دنیا و آخرت) 📍موضوع(ماهیت دنیا و آخرت) 📍يَٰقَوۡمِ إِنَّمَا هَٰذِهِ ٱلۡحَيَوٰةُ ٱ
0⃣4⃣آیه چهلم (دنیا و آخرت)
📍موضوع:(دنیا)
📍فَمَا أُوتِيتُمْ مِنْ شَيْءٍ فَمَتَاعُ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا ۖ وَمَا عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ وَأَبْقَىٰ لِلَّذِينَ آمَنُوا وَعَلَىٰ رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ
🔅ترجمه
پس چیزی که نصیب شما گردیده متاع (فانی) زندگی دنیاست و آنچه نزد خداست بسیار بهتر و باقیتر است اما آن مخصوص است به آنان که به خدا ایمان آوردهاند و بر پروردگار خود توکل میکنند.
🔆تفسیر
خدا زندگى دنیا را به این اوصاف توصیف کرد و آن را «متاع» خوانده و متاع به معناى هر چیزى است که خود آن هدف نباشد بلکه وسیلهاى براى رسیدن به هدف باشد
♨️نکته ها:
1.آنچه داريم هنر ما نيست بلكه لطف اوست كه به ما داده است. «أُوتِيتُمْ»
2- آنچه در اختيار ماست چيزى نيست كه به آن دل خوش كنيم. همه هستى
ناچيز است. فَما أُوتِيتُمْ ... فَمَتاعُ الْحَياةِ الدُّنْيا
3- خدايى كه دنيا و آخرت براى اوست، تنها آخرت را از آنِ خود دانسته است.
«ما عِنْدَ اللَّهِ»
4- آنچه را مؤمن در دنيا از دست مىدهد، خداوند بهترش را به او در قيامت مىدهد. «ما عِنْدَ اللَّهِ خَيْرٌ وَ أَبْقى»
5- دنيا به همه داده مىشود. «أُوتِيتُمْ»
6- آخرت مخصوص مؤمنان متوكّل است. «لِلَّذِينَ آمَنُوا وَ عَلى رَبِّهِمْ يَتَوَكَّلُونَ»
7- دنيا زودگذر است و آخرت پايدار. ما عِنْدَ اللَّهِ ... أَبْقى
8- توكّل، پيشه دائمى مؤمن است. «يَتَوَكَّلُونَ»
#۴۰