بسيارى از اهل كتاب (نه تنها خودشان ايمان نمىآورند، بلكه) از روى حسدى كه در درونشان هست، دوست دارند شما را بعد از ايمانتان به كفر بازگردانند، با اينكه حقّ (بودن اسلام و قرآن،) براى آنان روشن شده است، ولى شما (در برابر حسادتى كه مىورزند، آنها را) عفو كنيد و درگذريد تا خداوند فرمان خويش بفرستد، همانا خداوند بر هر كارى تواناست.
فاعفوا: عفو: گذشت و بخشودن.
معناى ديگرى نيز دارد كه بعدها خواهد آمد.
اصفحوا: صفح به معنى اغماض و ناديده گرفتن است،
به نظر راغب اصفهانى: آن از عفو ابلغ است، به قول طبرسى عفو و صفح هر دو به يك معنى مى باشند
«عفو» بخشيدنِ خلاف و «صَفح» ناديده گرفتنِ خلاف است.
دشمن كه در دل آرزوى كفر شما را دارد، در عمل از هيچ توطئه و نقشهاى خوددارى نخواهد كرد. روشهاى اقدام آنها همان طرح سؤالات بىجا، وسوسهها، القاى شبهات و ... مىباشد كه بايد نسبت به آنها هشيار بود.
پیام ها
۱- نسبت به روحيّات وبرنامههاى دشمنان خود، مراقب و مواظب باشيد. «وَدَّ ... يَرُدُّونَكُمْ»
۲- در برخورد با دشمن نيز بايد انصاف داشت. «وَدَّ كَثِيرٌ» (آيه مىفرمايد: بسيارى از اهل كتاب چنين هستند، نه همهى آنان.)
۳- شعلهى حسادت، چنان خطرناك است كه بعد از علم و آگاهى نيز فرو نمىنشيند. «حَسَداً ... مِنْ بَعْدِ ما تَبَيَّنَ لَهُمُ الْحَقُّ»
۴- شما با ايمان آوردن به اسلام، عظمت و عزّتى مىيابيد كه دشمنان به شما رشك و حسد مىورزند و مىخواهند شما به جهل، شرك و تفرقهى زمان جاهليّت برگرديد. «وَدَّ كَثِيرٌ ... لَوْ يَرُدُّونَكُمْ»
۵- با مخالفان نبايد فوراً به خشونت برخورد كرد، گاهى لازم است حتّى با علم به كينه و حسادت آنها، با ايشان مدارا نمود. «فَاعْفُوا»
۶- فرمان عفو دشمن، به صورت موقّت و تا زمانى است كه مسلمانان دلسرد و دشمنان جسور نشوند. «فَاعْفُوا وَ اصْفَحُوا حَتَّى»
۷- عفو، نشان ضعف نيست. خداوند بر انجام هر كارى تواناست و امروز نيز مىتواند شما را بر دشمنان غالب گرداند. «إِنَّ اللَّهَ ... قَدِيرٌ»
⚘️⚘️⚘️حدیث هفته ⚘️⚘️⚘️
🌹پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلم فرموده اند:
وقتی معلم به کودک یاد بدهد: بگو «بسم الله الرحمن الرحیم» و کودک بگوید «بسم الله الرحمن الرحیم»، خداوند برای کودک، والدین او و معلم او رهایی از آتش جهنم را مینویسد.
منبع:جامع الأخبار
#حدیث_هفته
🌸🌱
سلام علیکم
ان شاءالله حفظ جدید : #آیه۱۱۰
سوره مبارکه بقره، تقدیم خواهد شد.
قبل از حفظ آیه جدید، آیه ۱۰۶ تا ۱۰۹ را مرور بفرمایید.
🌸
🌸🍃
🌸🍃🌸
وَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ ۚ وَمَا تُقَدِّمُوا لِأَنْفُسِكُمْ مِنْ خَيْرٍ تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ
و نماز را برپا داريد و زكات را پرداخت نماييد و هر خيرى كه براى خود از پيش مىفرستيد، آنرا نزد خدا (در سراى ديگر) خواهيد يافت، همانا خداوند به اعمال شما بيناست.
«أَقِیمُوا»: به جای آورید.
به طور بایسته بخوانید.
«آتُوا»: بپردازید.
«تَجِدُوهُ»: آن را خواهید یافت.
بعد از اوّلين خطاب در آيه ۱۰۴؛ «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا»، اين آيه حامل سومين دستور براى مسلمانان است.
دستور اول؛ عفو و اغماض از كينه و حسادت اهل كتاب تا زمان صدور دستور جديد بود.
«فَاعْفُوا وَ اصْفَحُوا»
دستور دوم؛ اقامه نماز و پرداخت زكات است. در زمانى كه مسلمانان در تيررس انواع كينه و حسادتها بودند و مأمور به عفو و اغماض شدهاند، لازم است رابطهى خودشان را با خداوند از طريق اقامه نماز، و پيوند با محرومان جامعه را از طريق زكات، تقويت كنند.
پیام ها
۱- معمولًا دستور به نماز همراه با زكات در قرآن آمده است. شايد اشاره دارد به اينكه ياد خدا بايد همراه با توجّه به خلق خدا باشد. «أَقِيمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّكاةَ»
۲- مقدار كار خير مهم نيست، هركس به هر مقدار مىتواند بايد انجام دهد.
«مِنْ خَيْرٍ»
۳- كارهاى خير، براى قيامت محفوظ مىماند. «تَجِدُوهُ»
۴- ايمان به نظارت الهى وپاداش در قيامت، قوىترين انگيزه عمل صالح مىباشد. «ما تُقَدِّمُوا ... تَجِدُوهُ عِنْدَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بِما تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ»