ایتاجان خیلی عالی
واقعا دست مریزاد و خداقوت
تغییراتت فوق العاده است
مخصوصا دسترسی راحت به روشندلان عزیز
حتما از مایکت به روز کنید
روش های نوظهور.mp3
8.58M
سلام بر اهل قرآن
🖇 گروه همیار حفظ قرآن کریم:
http://eitaa.com/joinchat/3822977046Cde185d9b3a
📢 کانال تخصصی همیار حفظ قرآن کریم:
https://eitaa.com/hefzqurannajafi
📢 کانال همیار تعالی :
http://eitaa.com/hamyartaali
📢 کانال همیار مباحثه:
https://eitaa.com/hamyaremobahese
.
دوشنبه های قرآنی _ ۲۲ اسفند ۱۴۰۱.mp3
10.98M
✨پخش زنده دوشنبه های قرآنی✨
با حضور استاد حسین زهدی علیپور
۲۲ اسفند ۱۴۰۱
🔮#مصاحبه با استاد گرانقدر جناب آقای سید عدنان موسوی رابطی حافظ کل قرآن کریم
📱۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🖇سید عدنان موسوی رابطی هستم متولد۱۳۵۴، شهر آبادان استان خوزستان، اکنون در رشته زبان و ادبیات عرب در مقطع دکترا مشغول تحصیل هستم.حوزه فعالیت ما ضمن پژوهش در فعالیت های مختلف قرآنی، پژوهش در خصوص تجوید، تفسیر، صوت لحن، وقف ابتدا و علوم قرآنی و حوزه های مختلف علوم قرآنی که در بعضی هاشون الحمد الله تدریس هم داریم.
📱۲- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🖇برای نگه داری حفظ، حافظی که حفظ هست باید حداقل روزانه ۲ جزء رو مرور داشته باشه و این مرور برای کسانی که تازه دارن حفظ میکنن باید همراه با دیدن و حتی شنیدن هم باشه تا تثبیت بشه حالا بعدش دیگه یه مرور به صورت حدر، در حد یک ربع قابل خوندن هست.
📱۳- از موفقیتها و برنامه های قرآنیتان بگویید!
🖇همینکه آدم با قرآن رفاقت کنه خودش یه موفقیت هست، اینکه انسان قرآن رو بتونه باز کنه نگاهش کنه خودش یک موفقیت هست، اینکه انسان بتونه تلاوت قرآن گوش کنه، اینکه انسان بتونه یک آیه رو حفظ کنه، اینکه انسان بتونه یک آیه از قرآن رو بفهمه خودش یک موفقیت هست و برای ما افتخار هست که درکنار قرآن هستیم.
این آثار و برکات قرآن هست که در زندگی انسان میتونه، اون رو با خدا آشنا کنه الحمد الله.
📱۴- لطفا در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🖇هر انسانی در وهله اول، به عنوان مسلمان باید با قرآن آشنا بشه و در مرحله دوم تلاوتش رو یاد بگیره، عظمت قرآن رو بدونه و مفاهیمش رو بفهمه و از اون پیروی کنه.
ادامه در صفحه ۲›››
صفحه ۲
📱۵- در این مدتی که مشغول فعالیت های قرآنی بودید ، آیا دیداری با مقام معظم رهبری داشتید ؟ اگر نکته ی خاصی به شما فرمودند لطفاً بیان کنید !
🖇بله الحمد الله ما چند بار در ماه رمضان خدمت مقام معظم رهبری با جمع قاریان و حافظان خدمتشون رسیدیم و فکر میکنم که امسال هم به ما گفتن که در ابتدای ماه رمضان خدمت ایشون برسیم و البته به صورت شخصی نه، من این توفیق رو نداشتم. هرچند که خیلی به ایشون نزدیک بودم یعنی جزء صف های نزدیک اولی بودیم حتی وقت افطار، فاصله ی ما با ایشون ۲ یا ۳ نفر بود که ایشون افطاری میل میکردن و بقیه سوال میپرسیدن و صحبت میکردن و ایشون هم ابزار محبت میکردن، ولی اینکه شخصا توفیق داشته باشم که دست ایشون رو ببوسم در عالم شهود چنین اتفاقی برای ما نیوفتاده.
📱۶- از چند سالگی شروع به حفظ قرآن کریم کردید؟
🖇حفظ هم در اویل دهه ۷۰ آشنا شدیم یک تلاوت مارو جذب کرد به قرآن ولی به هر حال همین جو مذهبی خانواده هم خیلی موثر هست پدربنده روحانی بود و اهل نماز و تهجد و عبادت های شبانه تا طلوع آفتاب و گریه های صبح واینها که خدا رحمتشون کنه، همین در روحیه ما اثر داشت و مارو به قرآن جذب کرد.
📱۷- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🖇در ۵ سالگی ما یک حسینیه بزرگی در آبادان داشتیم و اون موقع ها تلاوت های بدوی رو میزاشتن از اونجا علاقه مند شدیم و وقتی جنگ شد و ما اوایل ابتدایی رو قم اومدیم، ابتدایی و راهنمایی و دبیرستان قرآن رو سر صف میخوندیم، بعدش اومدیم مسابقات شهرستانی واستانی و کشوری و مجالس مختلف و جاهای مختلف و کم کم وارد کار قرآنی شدیم.
📱۸- جناب استاد آغاز فعالیتهای قرآنی شما به چه زمانی باز میگردد؟
🖇فعالیت ما میشه گفت که از سال ۶۹ با تدریس روخوانی آغاز شد و آرام آرم دیگه این فعالیت ها به شکل های مختلف ادامه پیدا کرد و الحمد الله که الان سال هاست در خدمت قرآن هستیم.
📱۹- آیا در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🖇بله در مسابقات مختلف شرکت کردیم ،در مسابقات سال ۶۷ فکر میکنم در قم در بین زیر ۱۶ سال نفر دوم شدم این اولین باری بود که در مسابقات شرکت کردم و بعد که استان خوزستان اومدیم چندین بار در مسابقات استانی اول و دوم و.. در مسابقات بنادر فکر میکنم نفر دوم کشوری شدیم و دیگه کم کم ازمسابقات کنار کشیدیم و دیگه به تدریس و تعلیم پرداختیم
📱۱۰- اگر زمانی از کثرت فعالیت خسته شدید، چگونه به خودتان انگیزه می دهید؟
🖇ما بعضی اوقات از فعالیت ها خسته میشم حالا به دلایل مختلف ولی به خودمون این اجازه رو نمیدیم که بخوایم از قرآن جدا شیم، چون واقعا چنان آمیخته شده تو زندگی ما، که نمیتونیم ازش جدا شیم یعنی مارو در بر گرفته که اولا جرأتش رو نداریم که جدا بشیم که انگیزه پیدا کنیم برگردیم، اصلا نمیشود و عرض کنم ما خدمت گزار قرآنیم نوکر قرآنیم ما همه آنچه رو که داریم از قرآن داریم وظیفمون هم هست که هر آنچه داریم در خدمت قرآن عزیز داشته باشیم.
📱۱۱- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی و فعالیت قرانی تان دارید رو بیان کنید!
🖇البته خاطراتم زیاده ولی خاطره ام برمیگرده به سال ۷۲ یا ۷۳, هنوز خیلی در مدرسی وارد نبودم و به جای یکی از دوستان که یه بار رفتم تدریس کنم، یک نوجوانی بلند شد و جلوی جمعیت و بقیه دوستانش در کلاس، توهین کرد، به من گفت شما بلد نیستید تدریس کنید و معلم ما خیلی بهتر از شما بود، شما قرآن درس دادن بلد نیستید ما نمیفهمیم شما چی میگید. خاطرم هست که من اون لحظه خندم گرفت و با محبت باهاش برخورد کردم اسمش مهدی بود، باهاش دوست شدم و الان فکر میکنم که پسراش باید راهنمایی دبیرستان باشن بزرگ شدن، ولی اون موقع با من حسابی دوست شد و تا موقعی که مهندس شد و مشغول شد در شرکت نفت آبادان، هروقت من رو میدید من رو در آغوش میکشید و به من محبت میکرد و دوست داشت هم ایشون هم خانوادش خیلی منو دوست داشتن، به خاطر اینکه یه ذره محبت کردیم. و گاهی اوقات سعه صدر و محبت کردن چه تحولی ایجاد میکنه، و واقعا خاطره قشنگی ست که آقا مهدی الان به هرحال زندگی خوبی داره الحمد الله زندگیش داره میچرخه
📱۱۲- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🖇فعالیت های غیر قرآنی، چون ما هر آنچه داریم در رابطه با قرآن هست به هرحال مطالعه زیاد میکنیم و سر کارمون میریم که مدیر یک مدرسه ایم و آنچه رو داریم مطالعه است یعنی اکثر اوقات به مطالعه میگذره و فعالیت دیگری به ذهنم نمیرسه یعنی چیزی نیست جزء این ها.
ادامه در صفحه ۳
صفحه ۳
📱۱۳- چگونه با قاریان مصری و تلاوتهای آنها آشنا شدید؟
🖇فکر میکنم از ۵ سالگی با قراء مصری آشنا شدیم ، در ابتدایی با تلاوت بدوی عبد الباسط آشنا شدیم، یکی از دوستان قاری ما در دوره ابتدایی و راهنمایی که افغانی هم بود، مارو با منشاوی آشنا کرد،و بهم اون زمان میگفت صدای تو خیلی شبیه منشاوی هست، حالا ایشون خیلی قشنگ تر از من میخوند ولی به من میگفت شبیه منشاویه صدات. تا اینکه تقریبا اواخر دبیرستان که ما اومدیم سمت آبادان، با یکی از قاریان اراک آشنا شدیم که به مناسبتی اومده بودن در خرم شهر، ایشون ما رو با شحات انور و مصطفی اسماعیل آشنا کردن و دیگه ما سال ها با مصطفی و شحات و بعد با بقیه قراء آشنا شدیم و به هر حال اون موقع نوار خانه ی مفصلی رو برای مسجد تهیه کردیم از طریق مسجد با قاری های دیگه آشنا شدیم الحمد الله.
📱۱۴- تلاوت کدام یک از قراء مصری یا ایرانی را بیشتر میپسندید؟
🖇من توی ترتیل ها ترتیل استاد پرهیز کار رو دوس دارم، خیلی باهاش خاطره دارم و توی قراء مصری من همیشه به شاگردانم میگم اینها مثل گل هستن هر گلی یک شکلی داره که نمیشه گفت این گل زیبا تر از این گله و هر گلی یک بویی یک رنگی یک شکلی داره که به هرحال برای خودش قشنگ و جذابه و نمیتونیم بگیم که این قشنگ تر از اونه، بعضی از قراء مصری بعضی چیز هارو خیلی خوب اجراء کردند به همین خاطر ممکنه که ما بعضی جا، بعضی چیزها رو خیلی بپسندیم، مثلا حجاز فلان استاد خیلی خوبه و مثلا نهاوند فلان استاد رو بپسندیم ولی در کل میشه گفت که قرائت های محمد عمران رو بیشتر میپسندم و دوس دارم گوش بدم و البته استاد منشاوی که دیگه جای حرف زدن نداره واقعا تلاوت های ایشون آدم رو از خود بی خود میکنه.
📱۱۵- چند توصیه به قاریان و حافظان کشورمان بفرمایید؟
🖇البته ما خودمون نیاز به توصیه داریم ولی به نظرم میرسه که با قرآن رفاقت کنن رفیق بشن دوست بشن ، چون قرآن اینطوره که با انسان رفیق میشه دوست میشه و در عالم خواب و بیداری با انسان هست.
یکی از شاگردانمون که حافظ کل هست، یک ذره اشکالاتی رو براش مطرح کردم که از من قبول نمی کرد، در عالم رویا دید که در یک مکانی هست که ایشون رو راه نمیدن، ظاهراً قرآن جلوی ایشون رو گرفته بود، و بهشون گفته بود که شما جزء اینها نیستی، ما بودیم و قراء و حفاظ و اساتید بزرگی هم بودن که اسم نمیارم.
و یک بار همون بنده خدا من بهش توصیه کردم صبح ها مرور کنه، صبح خوابش میگیره و در عالم رویا باز خود قرآن میاد تو خوابشون و میپرسه چرا امروز قرآن نخوندی؟ و بعد بهشون میگه اگه کسی با قرآن رفیق بشه قرآن تو خواب و بیداری باهاشه.
واین رو هم در یاد داشته باشید که آنچه در روز قیامت از انسان پذیرفته میشه فقط عمل با اخلاص و خالصانه هست، اول به خودم و بعد همه اونایی که نوشته های بنده رو میخونن، یاد آوری میکنم که اخلاص داشته باشن اخلاص اخلاص اخلاص.
پایان.
ماه رمضان و اهل قرآن.m4a
9.82M
🔮#مصاحبه با حافظ کل قرآن کریم جناب آقای یحیی عمر
📃۱. لطفاً خودتون رو معرفی کنید!
🌼سلام و عرض ادب یحیی عمر هستم از نیجریه، استان غمبه، شهر غمبه، ٣٨ساله دارای تحصیلات ارشد فقه واصول.
📃٢.قران رو از چند سالگی، کجا و چطور شروع کردید؟
🌼حفظ را در مدرسه امام صادق علیه السلام و از ابتدای جزء سی شروع کردم. تقریباً از جزء ۱۵ با #موسسه_همیار آشنا شدم و حفظم را در آنجا به لطف خدا ادامه دادم
📃٣.انگیزه اصلی شما برای پرداختن به حفظ قرآن چه بود؟
🌼انگیزه اصلی من این بود که به عنوان مبلغ دین اسلام، اگر قرآن را از حفظ همراه خودم داشته باشم خیلی بهتر و موفق تر خواهم بود.
📃۴.غیراز فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید؟
🌼غیر از فعالیت های قرآنی مشغول تحصیلات حوزه و تبلیغ در تلویزیون haditv هستم.
📃۵.شما چه تجربه اثرگذاری در روند حفظ قرآن دارید که برای دیگران مفید باشد؟ روش حفظ خود را به طور کلی بیان کنید.
🌼تجربه من این است که وقتی در بحث علمی یا تاریخی مشغول تبلیغ هستم بوسیله آیات قرآن براحتی ارتباط برقرار می کنم، و روش حفظم را بر اساس برنامه ای که اساتید قرآنی ام ارایه داده اند، انجام می دهم.
📃۶.کسی که میخواهد حافظ قرآن شود باید چه شرایطی داشته باشد؟
🌼بنظرم باید برای حفظ، تمایل و علاقه داشته باشد، قرآن را دوست بدارد، وگر نه حفظ قرآن را ترک می کند.
ادامه در صفحه ۲ ›››
صفحه ۲›››
📃٧.انس با قرآن چه برکاتی در زندگی شما داشته است؟
🌼احساس میکنم یکی از برکات های حفظ قرآن، آرامش قلبی ام است، و از فضایل حفظ قرآن و حدیث الثقلین و درس گرفتن از تاریخ گذشتگان را میتوان نام برد.
📃٨.وقتی قرآن میخوانید چه احساسی دارید؟
🌼احساس اطمینان خاطر و لذت دارم.
📃٩.در اوقات فراغت معمولاً چه فعالیتی انجام میدهید؟
🌼مشغول به خانواده هستم.
📃۱۰.بنظرتان از چه روشهايي ميتوان براي ايجاد انگيزه و تشويق دیگران به حفظ قرآن كريم استفاده كرد؟
🌼بنظرم اولا برای بچهها راه علاقهمند کردن به قرآن را از طریق داستانهای شیرین قرآن پیدا کنیم، و بعد بگوییم اگر قرآن را حفظ کنی، داستانهای قرآنی خیلی زیاد یاد میگیری.
ثانیا برای بزرگسالان دلایل علمی مطرح کنیم که بفهمد قران کتاب علمی است.
و فضائل حفظ قرآن را از طریق احادیث بیان کنیم بنظرم اینها کافی ست برای تشویق به حفظ قرآن.
📃۱۱. از بین امتیازهای مادی قرآن کریم، کدام برای شما مهم بود و ایجاد انگیزه میکرد؟
🌼بیشتر انگیزه معنوی برایم مهم بود.
📃۱۲. از کدام یک از حافظان قرآن کریم بیش از سایرین الگو گرفتید؟
🌼از استاد منشاوی الگو گرفتم.
📃۱۳.اساتید و مربیان شما در حفظ قرآن چه کسانی بودند؟
🌼استاد آقای علی نظر زاده و در موسسه همیار جناب استاد عابدی هستند.
📃سخن پایانی
🌼 از مسئولین خیلی تشکر می کنم چون بدون کمک آنها نمی توانستم قرآن را حفظ کنم.
🌐Hamyarquran.com
💠@hamyarequran
🔮#مصاحبه با استاد گرانقدر، سر کار خانم عطیه سادات نوابی حافظ قرآن کریم
🌼۱-لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.
🍃 عطیه سادات نوابی هستم ۲۶ ساله از استان اصفهان تحصیلات لیسانس علوم قرآنی، در زمینه تجوید، صوت و لحن، تواشیح و حفظ فعالیت میکنم.
🌼۲- اساتید آن موقع و الگوهای شما چه کسانی بودند؟
🍃 اساتید زیادی رو در خدمتشون بودیم اما اساتیدی که خیلی در سرنوشت زندگی من تاثیر گذار بودن خانم جعفری و خانم بارانی و خانم رضوی بودن که میتونم بگم تقریبا مسیر زندگی منو به کلی تغییر دادن، خیلی دوست داشتم که مثل این دو بزرگوار شاگرد تربیت کنم و کلاس هام رو به سبک این بزرگواران اداره کنم.
🌼۳- آرزویی که ذهنتان را به خود مشغول کرده چیست؟
🍃 آرزویی که همیشه دارم اینکه که در هر زمینه ای که کلاس قرآن هست بچه ها مشتاق اون کلاس باشن و روز شماری بکنن که کی کلاس قرآن مون شروع میشه، و به شدت میترسم و نگرانم از افرادی که میگن وای دوباره کلاس داریم، نگرانم که از قرآن و اهل قرآن زده بشن، آرزوم اینه که آرامشی که قرآن داره رو بچشند و معلم قرآن براشون یه نماد از قرآنی بودن باشه.
ادامه در صفحه ۲ ›››
صفحه ۲›››
🌼۴- شما برای تثبیت و نگهداری محفوظاتتان چقدر وقت میگذارید؟
🍃 از اونجایی که تخصصی تر به تجوید و بعدش صوت لحن و تواشیح میپردازم حفظ رو به صورت دلی پیش میبرم و حفظ برام حالت اتصال به قرآن رو داره و به همین جهت برنامه ی حفظم خیلی منظم نیست و سعی میکنم آهسته و پیوسته پیش برم و عجله ای برای تموم شدنش ندارم و دوست دارم از کنار قرآن بودن لذت ببرم و جایی که فکر کنم، برام لذتی نیست سعی میکنم که یک راهی پیدا کنم و این مسیر رو تغییر بدم.
🌼۵- لطفاً در مورد رشته قرآن و ضرورت یادگیری و آموزش آن توضیح دهید.
🍃 دنیای امروز ما دنبال آرامش هست و به نظر من آرامش در مسیر قرآن و قرآنی بودن به دست میاد که ابتدا از خانه و خانواده و سپس از آموزشگاه های قرآنی شروع میشه و به آنجا نباید ختم بشه و همچنان باید ادامه پیدا کنه، در جامعه امروز ما با توجه به شرایطی که به وجود اومده به نظرم جذب کردن افراد به این مسیر خیلی میتونه مهم باشه و مسیر زندگی افراد رو به طور کلی تغییر بده چون خیلی از افراد به صورت ناآگاهانه و کاملاً غافل از خیلی از موضوعات متاسفانه مسیرشون در این راه نیست و یا تغییر کرده.
🌼۶- از چند سالگی شروع به تلاوت و حفظ قرآن کریم کردید؟
🍃 از سن ۱۳ سالگی در موسسه ثامن الائمه به مدت ۴سال کلاس های روخوانی و روان خوانی و تجوید رو شرکت کردم، و از سن تقریبا ۱۶ سالگی تا ۱۸ سالگی در جامعه القرآن کریم در رشته ترتیل و قرائت تحقیق به یادگیری مشغول بودم و از ۱۹ سالگی در مهد قرآن وارد رشته ی حفظ شدم و تونستم ۱۵ جزء رو حفظ کنم و هنوز توفیق اینکه حافظ کل باشم رو نداشتم.
🌼۷- چه عاملی باعث جذب شما به قرآن شد؟
🍃 موسسه ای که به کلاس میرفتم رده های سنی مشخصی داشت، و من با هم سن های خودم توی کلاس بودم، از طرف دیگه معلم های شاد و پر انرژی داشتیم که در کنار درسی که میدادن بسیار کلاس شادی داشتیم و من همیشه منتظر بودم که سه شنبه بیاد با اینکه مسیر نسبتاً طولانی طی میکردم به کلاس برسم ولی نشاطی که کلاس داشت و اون انرژی که به من میداد باعث شد که من به این مسیر جذب بشم.
🌼۸- شما در مسابقات قرآن هم شرکت میکردید؟
🍃 در سال ۹۳ رتبه اول مسابقات قرائت دانش آموزی رو کسب کردم، رتبه اول مسابقات کشوری حفظ ۵ جزء دانشجويان دانشگاههای علوم قرآنی رتبه چهارم مسابقات تواشیح، سال ۹۴ در گروه انسیة العذراء از گروه های اصفهان و در مسابقات اوقاف کشوری رتبه چهارم رو به دست آوردیم، در سال ۱۴۰۱ در مسابقاتی که در رشته تواشیح در قزوین برگزار شد رتبه سوم مسابقات کشوری اوقاف رو مجدد تونستیم به دست بیاریم، رتبه اول مسابقات حفظ ۵ جزء سازمان اوقاف در سطح استان اصفهان و مدرک درجه ۵ سازمان تبلیغات رو دارم و در مسابقه های مختلف در سطح استانی و شهرستانی در رشته های قرائت و حفظ به یاری خدا حائز رتبه هایی شدیم. و به بزرگواران پیشنهاد میکنم حتما در مسابقات شرکت کنند بسیار باعث پیشرفت هست.
🌼۹- بهترین خاطره ای که از زمان مدرسی دارید رو بیان کنید!
🍃 خاطره ای که خیلی پر رنگ در ذهنم مونده سال ۱۴۰۰ نزدیک های تولدم بود، بچه ها یه آزمونی داشتند که برخلاف تلاش خوبی که کرده بودن، ولی اکثرا در اون آزمون مردود شدند، بچه ها خیلی ناراحت بودن بهشون دلداری دادم و باهاشون هم دردی کردم، هفته ی بعدش زحمت کشیدن یه برنامه جشنی تدارک دیده بودن و در اون جشن بچه ها حرف هاشون رو زدن و یکی از حرف هایی که زده شد این بود که گفتن اینجا کلاس امنی هست و ما منتظریم که هر هفته چهارشنبه برسه که ما بیایم سر کلاس، و اون موقع شاید اولین باری بود که من مستقیماً شنیدم این حرف رو و به آرزویی که چندین سال براش تلاش کرده بودم اون موقع رسیدم و هیچ گاه این خاطره از ذهنم پاک نمیشه.
🌼۱۰- غیر از فعالیت های قرآنی در چه زمینه ای فعالیت میکنید، و به چه کارهایی مشغول هستید؟
🍃 فعالیت های اصلی من در زمینه قرآنی هست اما به فعالیت های هنری خیلی علاقه مند و پیگیر هستم، در زمینه های چرم دوزی، تریکو بافی، روبان دوزی، گل دوزی و فعالیت های مختلف هنری هم در اوقات فراغت سعی میکنم مشغول باشم.
🌼۱۱- چگونه با قاریان مصری و تلاوتهای آنها آشنا شدید؟
🍃 اوایل که در کلاس تجوید و روخوانی شرکت کرده بودم با استاد منشاوی کار میکردیم اما به واسطه کلاس های قرائت با قاریان مصری بیشتر آشنا شدم.
ادامه در صفحه ۳ ›››