eitaa logo
محمد حیدری زاده|مشاور کودک
1.5هزار دنبال‌کننده
528 عکس
147 ویدیو
0 فایل
🧑‍🦱آموزش فرزند پروری اصولی و علمی 💢اینجا نگاه تون به تربیت فرزند تغییر میکنه 🔰کارشناس ارشد مشاوره جهت سوالات 👇: @mohheidarizade ادمین👇: @adminheidarizade جهت وقت مشاوره وارد کانال👇بشید: https://eitaa.com/joinchat/2543256057C05b00d4d6a
مشاهده در ایتا
دانلود
🔹بازی "قصه‌گویی زنجیره‌ای" 🔻هدف: تقویت مهارت‌های زبانی، خلاقیت، تخیل، بیان احساسات و کار گروهی ❗️مخاطب: کودکان 3 تا 10 سال 🔻تعداد بازیکن: 2 تا 4 نفر (می‌تونه بیشتر هم باشه) ❗️مکان: در خانه 🔻وسایل لازم: * کاغذ و قلم (اختیاری) ❗️شرح بازی: ✅1. یکی از بزرگسالان یا کودکان بازی را با گفتن جمله اول یک داستان شروع می‌کند. مثلاً: "روزی روزگاری، در یک جنگل سرسبز، یک پری کوچولو به نام فاطمه زندگی می‌کرد." ✅2. نفر بعدی باید جمله بعدی داستان را با توجه به جمله قبلی بگوید. به همین ترتیب، هر نفر به نوبت یک جمله به داستان اضافه می‌کند تا زمانی که داستان به پایان برسد. ✅3. می‌توان از کاغذ و قلم برای نوشتن داستان استفاده کرد و بعد از اتمام بازی، آن را با هم خواند. ✅4. برای خلاقیت بیشتر، می‌توان از حرکات و صداها برای بیان داستان استفاده کرد. 🔹نکات: * هیچ محدودیتی برای داستان وجود ندارد و هر کس می‌تواند هر چیزی که در ذهنش می‌آید را به داستان اضافه کند. * اگر کودکی در ادامه دادن داستان مشکل دارد، می‌توانید به او کمک کنید و ایده‌هایی بدهید. * مهم‌ترین چیز در این بازی، خلاقیت و سرگرم شدن با هم است. 🔹فواید بازی: * این بازی به کودکان کمک می‌کند تا مهارت‌های زبانی خود را تقویت کنند و یاد بگیرند که چگونه ایده‌های خود را به صورت شفاهی بیان کنند. * همچنین به تقویت خلاقیت و تخیل کودکان کمک می‌کند و آنها را تشویق می‌کند تا به ایده‌های جدید فکر کنند. * این بازی یک فعالیت سرگرم‌کننده و گروهی است که به کودکان کمک می‌کند تا با یکدیگر تعامل داشته باشند و کار گروهی را تمرین کنند. 🔹ایده‌های دیگر برای داستان‌سرایی زنجیره‌ای: * می‌توانید به جای یک داستان، یک شعر یا آهنگ زنجیره‌ای بسازید. * می‌توانید از شخصیت‌های داستان‌های مورد علاقه کودکان در داستان خود استفاده کنید. * می‌توانید از اسباب‌بازی‌ها و وسایل دیگر برای کمک به داستان‌سرایی استفاده کنید. با کمی خلاقیت، می‌توانید از این بازی ساده برای ایجاد لحظات سرگرم‌کننده و آموزشی برای کودکان خود استفاده کنید. @heidarizade
. سلام و درود .
. امروز میخوام ده نکته برای مقابله با لج بازی کودک رو بهتون بگم: .
. ۱ حفظ آرامش: اولین قدم برای مقابله با لجبازی کودک، حفظ آرامشِ خودتون هست. داد زدن و عصبانی شدن اوضاع را بدتر می‌کنه! .
. ۲ درک علت لجبازی: سعی کنید علت لجبازی کودکتون رو پیدا کنید. خسته، گرسنه یا آزرده خاطره؟ یا به دنبال جلب توجه شماست؟ .
. ۳ انحراف توجه: اگر کودکتون برای جلب توجه لجبازی می‌کنه، سعی کنید توجه اش رو به چیز دیگه ای جلب کنید. مثلاً یک اسباب‌بازی جدید بهش بدید یا باهاش شروع به بازی کنید. ( این روش برای بچه های کم سن و سال جواب میده) .
. ۴ انتخاب‌های محدود: به جای اینکه از کودکتان بپرسید "چه می‌خوای؟" که منجر به لجبازی اون می‌شه، بهش دو یا سه گزینه محدود برای انتخاب بدید. .
. ۵ قاطعیت و ثبات قدم: در برخورد با لجبازی کودکتان قاطع و ثابت قدم باشید. قوانین مشخصی رو تعیین کنید و به اونها پایبند باشید. .
. ۶ عواقب منطقی: برای رفتارهای نامناسب کودکتون، عواقب منطقی در نظر بگیرید. مثلاً اگر اسباب‌بازی‌اش را پرتاب کرد، برای مدتی اسباب بازی رو ازش بگیرید. .
. ۷ نادیده گرفتن رفتار نامناسب: اگر لجبازی کودکتون به خاطر جلب توجهه، رفتار نامناسب اون رو نادیده بگیرید. بهش توجه نکنید تا زمانی که رفتارش را متوقف کنه. .
. ۸ دادن فرصت انتخاب: تا جایی که امکان داره به کودکتون فرصت انتخاب بدید. این کار بهش احساس استقلال می‌ده و از لجبازی اش کم می کنه. فرقش با مورد چهارم چیه ؟! .
. ۹ صبر و حوصله: به یاد داشته باش که لجبازی بخشی از فرآیند رشد و تکامل کودکه. با صبر و حوصله به کودکتون کمک کنید تا این مرحله رو پشت سر بذاره. .
. ۱۰ تشویق رفتار مثبت: رفتارهای مثبت کودکتون رو تشویق و تمجید کنید. این کار به اون انگیزه می‌ده تا رفتار خوبش را تکرار کنه. .
هدایت شده از الهادی
* 💠 نماز توبه یکشنبه ماه ذی‌القعده 🔻«انس‌بن‌مالک» می‌گوید: رسول خدا (صلی‌الله‌علیه‌وآله) در یکشنبۀ ماه ذی‌قعده از منزل بیرون آمدند و فرمودند: ای مردم! کدام‌یک از شما می‌خواهد توبه کند؟ عرض کردیم: همه می‌خواهیم توبه کنیم. فرمود: ‌‌‌ 1⃣ غسل کنید؛ 2⃣ و وضو بگیرید؛ 3⃣ و چهار رکعت نماز (دو نماز دو رکعتی) _در هر رکعت یک بار «سوره حمد»،‌ سه بار «قل هو الله احد» و هر کدام از دو سوره معوذتین (سوره فلق و سوره ناس) را یک بار_ بخوانید؛ 4⃣ سپس (پس‌از اتمام ٤ ركعت نماز) ۷۰ بار استغفار کنید 5⃣ و آن را به «لا حولَ و لا قوةَ الا بالله العلی العظیم» ختم کنید؛ 6⃣ آنگاه بگویید: «يَا عَزِيزُ يَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِي ذُنُوبِي وَ ذُنُوبَ جَمِيعِ الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذُّنُوبَ إِلَّا أَنْت». ‌‌‌ 🔸 سپس رسول خدا (ص) فرمود: هر بنده‌ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسمان به او ندا می‌شود: ای بندۀ خدا! عمل خود را از نو آغاز کن؛ زیرا توبۀ تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد... ‌‌‌🔹 در ادامه روايت آثار زيادى براى اين نماز ذكر شده كه عبارتند از اينكه در روز قیامت، دشمنانت را از تو راضی می‌نمایند. با ایمان از دنیا می‌روى. دینت از تو گرفته نشده و قبر تو وسیع و نورانى خواهد شد. پدر و مادرت راضی می‌شوند، پدر و مادر، تو و خاندانت بخشیده شده و در دنیا و آخرت خوشرزق خواهى بود. جبرئیل با فرشته مرگ پیش تو آمده و به او دستور می‌دهد که با تو خوش‌رفتار بوده، به‌خاطر مرگ آسیبی به تو نرسانیده و به نرمى، روح را از بدنت خارج نماید». ‌‌‌🔸 اين روايت در كتاب اقبال‌الاعمال ذكر شده و در كتاب المراقبات و همچنين مفاتيح‌الجنان به آن اشاره شده است. 🎞 در مورد اهمیت و آثار این نماز، پیام تصویری حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ جعفر ناصری را ببینید (۴دقیقه): 🎥 eitaa.com/nasery_ir/7831 ‌ ‌ ‌ ┄┅═✧❁ااا❁✧═┅┄ 🔺 کانال رسمی حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری: @nasery_ir ‌ ‌ ‌ ‌
. 📌نماز یکشنبه ماه ذی القعده .
. یکی از مواردی کـــــــــه در مسیر تربیت فرزند به اون توجه کنیم توکل بخدا است... .
. با هر گونه بهانه ای و به هر طریقی منِ پدر و مادر باید سعـــــی کنم در مواقعی به خــــــــدا پناه ببرم و از او بخواهم... از او بخواهم که در این مسیر تنهایم نگذارد. .
. مسیر تربیت فرزند و حفاظتِ از او ،در این دوران شاید کــــــار ساده ای نباشد... من برای شما عزیزانم در این کانال دعا میکنم و شما هـــم برای من دعا کنید. .
. این نماز پر خیر و برکـــــــــت یکشنبه ی ذی القعده لحظه و زمــــــــــــان و بهانه ی خوبی است برای راز و نیاز با خدا ... علاوه بر این برکات زیادی برای اون بیان شده... از این فرصت استفاده کنید. اگه حوصله ندارید ایستاده بخونید نشسته بخونید.(من نشسته خوندم😅😢) .
. انا لله و انا الیه راجعون...❤️🖤🖤 .
. ۱ یکی از موارد که باید روی کودکان کار کنیم، مهارتهای ظریفِ حرکتیه... .
. ۲ اول به این سوال جواب بدیم که این مهارت چی چی هست؟! .
. ۳ حرکات کوچکی که با استفاده از عضلات کوچیک دست، مچ و انگشتان انجام می‌شه رو میگیم مهارت های حرکتی ظریف .
. ۴ این مهارت‌ها برای انجام بسیاری از فعالیت‌های روزمره، مانند نوشتن، نقاشی، غذا خوردن، لباس پوشیدن و بستن بند کفش ضروری هستند. .
. ۵ اما اهمیت یاد دادن این مهارتها به بچه ها چی هست؟ .