این نمک نشناس
«ترکر ارتورک» روزنامهنگار ترکیهای در توییتر نوشت: اجلاس سوچی بسیار بد گذشت. پوتین از ما خواست ادلب را ترک کنیم!
این روزنامهنگار فاش کرد که ولادیمیر پوتین از اردوغان خواسته نیروهای خود را از سوریه خارج کند. او نوشـت: از ما خواسته شد سوریه را ترک کنیم، قیمت گاز طبیعی افزایش یافت، خرید موشکهای اس -۴۰۰ از دستور کار خارج شد و گفته شد که ادلب، زمستان امسال بخشی از دولت سوریه خواهد بود.
روزنامهنگار ترک از دولت کشورش انتقاد کرده و افزود: «اردوغان هیچ برگ برندهای نداشت و ضعیف بود.» در همین حال خبرگزاری روسی اسپوتنیک، با اشاره به نمکنشناسی اردوغان نسبت به ایران نوشت: ایران اردوغان را از کودتا نجات داد.
این خبرگزاری مینویسد: نباید فراموش کرد در همین ترکیه که امروزه برای ایران مزاحمت ایجاد میکند، این ایران بود که چند سال پیش، اردوغان را از کودتا نجات داد. برخی منابع خبری در آن زمان تاکید میکردند تنها جای امنی که اردوغان برای پناه دادن به خانوادهاش در کل جهان پیدا کرده بود ایران بود.
یادآور میشود اردوغان ۱۱ مرداد ۹۵ -یک ماه بعد از کودتا- اذعان کرد: «با وجود دشمنی میان من و بشار اسد، او کودتا را محکوم کرده، در حالی که همپیمانان ما، آمریکا و اروپا و عربستان، وقتی که نیازمند کمکشان بودیم، از پشت به ما خنجر زدند.
💠 ایران تغییرات مرزی را تحمل نمیکند؟!
👤 #سعداله_زارعی
🔹 آنچه اکنون در مرزهای شمال غربی ایران مشاهده میشود، شکلگیری یک اتحاد نامرئی بین آمریکا، ترکیه، آذربایجان، ارمنستان و رژیم صهیونیستی است و هدفگذاری آن ایجاد یک تغییر ژئوپلتیک با نتایج راهبردی علیه دو کشور ایران و روسیه است.
✅ در این خصوص گفتنیهایی وجود دارد:
1️⃣ نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان محور گوریس قاپان در ارمنستان را مسدود کرده و اجازه عبور خودروهای سنگین ایران به ارمنستان را نمیدهند که این به منزله نقض حاکمیت دو کشور جمهوری اسلامی و جمهوری ارمنستان است و اگر استمرار پیدا کند در نهایت به کاهش نقش ایران در این منطقه منجر میشود.
🔹 همزمان با این فعل و انفعالات، ادبیات رسانهای و محافل بهظاهر غیررسمی -که در واقع بیان رسمی جمهوری آذربایجان بهحساب میآید- به سمت خصومت و حتی الفاظ کودکانه کشیده شده است. این در حالی است که - ما بدون آنکه قصد تحقیر داشته باشیم - نمیتوانیم اندازه این جمهوری را با اندازه ایران و هر چیزی که معیار قدرت یک واحد جغرافیایی است، مقایسه کنیم؛ چرا که مقایسه فیل و فنجان است.
2️⃣ حذف خط ۲۱ کیلومتری مرزی ایران با منطقه ارمنستان و نیز حذف مرز ارمنستان در این منطقه که احتمالاً با تسلیم استان ارمنی سیونیک به آذربایجان صورت میگیرد، وضع ژئوپلتیکی ایران در منطقه قفقاز را دچار مشکل میکند.
3️⃣ در این میان دولت ارمنستان و شخص پاشینیان که در مقایسه با دولت سابق این کشور، غربگرا محسوب میشود، در چارچوب یک طرح آمریکایی - ترکیهای و به امید واهی برخوردار شدن از مواهب سیاسی و اقتصادی به این طرح پیوسته است در حالی که خیانت به کشور ارمنستان میباشد. دولت پاشینیان به این وعده آمریکا و ترکیه دلخوش کرده است که در صورت واگذاری استان سیونیک، میتواند از روابط مناسب و بیدغدغه با جمهور آذربایجان و ترکیه برخوردار شود .
4️⃣ بسیاری از تحلیلگران گفتهاند اردوغان و حزب او بعد از یک دوره مانور اسلامگرایی و پس از یک دوره مانور روسیهگرایی، به مرور روی واقعی خود را که هیچ ارتباطی با اسلامگرایی و شرقگرایی ندارد، نشان میدهد.
5️⃣ دولتهای ترکیه و آذربایجان در حال دست زدن به ریسکهای بزرگی هستند که میتواند پیش از دیگران خود آنان را در بحران وجودی فرو ببرد. دولت علیاف با شش میلیون جمعیت شیعه که بدون شک دل بسته مرکزیت شیعه هستند، مواجه است و دولت اردوغان در ترکیه با حدود ۲۳ میلیون شیعه علوی روبهرو میباشد. جمهوری اسلامی هیچگاه نخواسته است از این ظرفیتها برای گوشمالی اردوغان یا علیاف استفاده کند. ما برخلاف آنان و براساس اصول اخلاقی خود، حسن همجواری را رعایت کردهایم؛ تا جایی که فراتر از آن در دو نوبت حکومتهای این دو خانواده را از ویرانی نجات دادهایم.
💢 هم اردوغان و هم علیاف میدانند که دست ایران برای برهم زدن این توطئه خالی نیست و انگشت اشاره جمهوری اسلامی ایران میتواند توطئه طراحیشده را برای آنها به گونهای پشیمانکننده برهم بزند .
جمهوری آذربایجان با تحرکات ضد ایرانی خود چه اهدافی را دنبال می کند؟
نظامیان جمهوری آذربایجان با اقدامات غیر قانونی خود عملا در راهبرد بلند مدت قصد دارند یکی از مسیرهای مهم دسترسی ایران به اروپا را مسدود کنند.
در هفتههای اخیر تحرکات ضد ایرانی و ضد شیعی دولت جمهوری آذربایجان به شدت افزایش یافته و این کشور تلاش کرده با انجام برخی از اقدامات نظامی، مسیرهای دسترسی ایران به ارمنستان و اروپا را مسدود کند. نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان، نخستین بار با ورود به بزرگراه گوریس ـ کاپان در منطقه وروتان ارمنستان جلوی تردد کامیون های ایرانی را گرفتند.
دومین بار به اخاذی روی آوردند و از هر راننده ١٣٠ دلار دریافت کردند. سومین اقدام نیز دستگیری راننده های ایرانی بود.
نظامیان جمهوری آذربایجان با این اقدامات غیر قانونی خود نه تنها به خاک ارمنستان تجاوز کرده اند و مدعی حاکمیت بر سرزمین هایی شده اند که در طول 30 سال گذشته (از زمان استقلال تا کنون) هیچ ادعایی بر آن نداشتند، بلکه عملا در راهبرد بلندمدت خود قصد دارند یکی از مسیرهای مهم دسترسی ایران به اروپا را مسدود کنند.
شایان توجه است که در حال حاضر سه مسیر دسترسی برای ایران به اروپا وجود دارد که از جمهوری آذربایجان، ارمنستان و ترکیه می گذرند. اگر چه مسیر ارمنستان کم استفاده ترین و پر پیچ و خم ترین جاده به شمار می آید اما اگر هرگونه تغییری در حاکمیت این مسیر پیش آید، آنگاه باکو و آنکارا به راحتی می توانند مسیرهای سرزمینی خود به سمت اروپا را به روی ایران ببندند. کما اینکه در سال های گذشته نیز بارها به دلایل متعدد، فشار علیه رانندگان ایرانی از این مسیرها وجود داشته است.
بر این اساس ضرورت دارد با توجه به بیانات صریح مقام معظم رهبری مبنی بر مخالفت با تغییر مرزهای بین المللی در شمال کشور و همچنین الزامات ناشی از منافع و امنیت ملی ایران، واکنش مناسب به اقدامات طرف آذری نشان داده شود.
🌐 پرسمان سیاسی
15.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘️
🎥 روزمان را با قرآن آغاز کنیم/ ترتیل صفحه ۳ قرآن کریم (آیات ۶ تا ۱۶ سوره مبارکه بقره )
🍃🌹🍃
🌺 امام علی علیهالسلام میفرمایند: «اِنَّ القُرآنَ ظاهِرُهُ اَنیقٌ وَ باطِنُهُ عَمیقٌ» ظاهر قرآن شگفتانگیز و زیبا و باطنش ژرف و عمیق است. (اصول کافی ۲/۵۹۹)
🎙 استاد: مرحوم منشاوی
#روشنگری
#ثامن
#قرآن
🆔 eitaa.com/samenbr
🍀
👈 ضرورت قدرت نمایی در مقابل دشمن
(رزمایش نظامی در مقابل دشمن۳)
الأنفال
✅وأَعِدُّوا لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ وَمِن رِّبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِن دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ وَمَا تُنفِقُوا مِن شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنتُمْ لَا تُظْلَمُونَ
👈ﻭ ﺩﺭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﻗﺪﺭﺕ ﻭ ﺗﻮﺍﻥ ﺩﺍﺭﻳﺪ ﺍﺯ ﻧﻴﺮﻭ [ ﻭ ﻧﻔﺮﺍﺕ ﻭ ﺳﺎﺯ ﻭ ﺑﺮﮒ ﺟﻨﮕﻲ ] ﻭ ﺍﺳﺒﺎﻥ ﻭﺭﺯﻳﺪﻩ [ ﺑﺮﺍﻱ ﺟﻨﮓ ] ﺁﻣﺎﺩﻩ ﻛﻨﻴﺪ ﺗﺎ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺩﺷﻤﻦ ﺧﺪﺍ ﻭ ﺩﺷﻤﻦ ﺧﻮﺩﺗﺎﻥ ﻭﺩﺷﻤﻨﺎﻧﻲ ﻏﻴﺮ ﺍﻳﺸﺎﻥ ﺭﺍ ﻛﻪ ﻧﻤﻰ ﺷﻨﺎﺳﻴﺪ ، ﻭﻟﻲ ﺧﺪﺍ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻣﻰ ﺷﻨﺎﺳﺪ ﺑﺘﺮﺳﺎﻧﻴﺪ. ﻭ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺩﺭ ﺭﺍﻩ ﺧﺪﺍ ﻫﺰﻳﻨﻪ ﻛﻨﻴﺪ ، ﭘﺎﺩﺍﺷﺶ ﺑﻪ ﻃﻮﺭ ﻛﺎﻣﻞ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺩﺍﺩﻩ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ، ﻭ ﻣﻮﺭﺩ ﺳﺘﻢ ﻗﺮﺍﺭ ﻧﺨﻮﺍﻫﻴﺪ ﮔﺮﻓﺖ .(٦٠)
🔻 کارشناس علوم قرآنی
علی اکبر صیدی
🔹 خدای متعال در آیه ۶۰ سوره انفال دستور میدهد که سازههای #قدرت (نظامی و...) خود را آنچنان تقویت کنید که دشمن را به وحشت اندازید. "وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّكُم".
🔸 و در آیه دیگر امر میکند که این قدرت را به دشمن نشان دهید: وَ لْيَجِدُواْ فِيكُمْ غِلْظَةً؛ باید دشمن، قدرت شما را احساس کند (توبه/۱۲۳).
مهمترین محورهای شبکههای ماهوارهای فارسی زبان- ۱۱ مهر
🍃🌹🍃
1️⃣ چالش زا و تهدیدآمیز القاء کردن قدرت نمایی نظامی و رزمایش ارتش در شمالغرب و منفعلانه جلوه دادن دیپلماسی ایران درجریان تنش های لفظی با آذربایجان، استیلای سیاسی و تفوق دیپلماتیک و نظامی ترکیه در منطقه و برجسته سازی چشم طمع همسایگان به تمامیت ارضی ایران
2️⃣ توجیه نقض عهدهای برجامی آمریکا و اروپایی در قالب اعتمادزدایی از جمهوری اسلامی و برچسب زنی حمایت از تروریسم به ایران و متهم کردن تهران به وقت کشی
3️⃣ هراس افکنی درباره موج ششم کرونا در پیوند با بازگشت زائران اربعین، القاء شکنندگی شیب نزولی کرونا در ایران و ناکافی القاء نمودن روند واکسیناسیون و تشکیک و غیرقابل اعتماد القاء کردن آمار اعلامی کرونا
4️⃣ مخدوش سازی عملکرد نظام درقبال امور اهل سنت به بهانه ناکارآمد جلوه دادن رویکردهای مدیریت بحران کشور در مواجهه با طوفان شاهین در سیستان و بلوچستان، تشریح هدفمند خسارت های وارده در این رخداد و ارتباط دهی آن با ملاحظات قومیتی و سیاسی
5️⃣ بازتاب احتمال قطع کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان ایرانی در کره جنوبی به دلیل بسته شدن حسابهای بانکی آنها
6️⃣ برجسته سازی اعتصاب غذای تعدادی از زندانیان سیاسی به بهانه ادعای فشارهای امنیتی بر آنها و خانواده هایشان
7️⃣ بازتاب گفتگوی چالشی زهرا مشتاق با سخنگوی طالبان
#روشنگری
#ثامن
#جهاد_تبیین
در ۲۴ ساعت گذشته در رسانه های فارسی زبان خارجی چه گفتند ؟
در ادامه هجمه خبری رسانه های فارسی زبان خارجی علیه جمهوری اسلامی ، در ۲۴ ساعت گذشته ( منتهی ۱۴۰۰/۷/۱۱) این رسانه ها محورها و مطالب زیر را در مورد ایران منتشر کردند:
- موثر دانستن تحریم ها در افزایش نرخ بیکاری در ایران( رادیو فردا )
- معرفی طرح مجلس در مورد تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار به عنوان یک فاجعه حقوقی ( ایران اینترنشنال )
- دامن زدن به ادعای زمین گیر شدن دولت در حوزه اقتصاد و مهار تورم ( صدای آمریکا )
- بزرگنمایی مخالفت ها با توافق نامه تجاری ایران و ترکیه( رادیو فردا )
- بحرانی نشان دادن وضعیت وضعیت بی آبی در استان اصفهان با برجسته سازی فرونشست زمین و متروکه شدن یک شهرک در این استان( بی بی سی )
- رو به نابودی دانستن خلیج گرگان به دلیل خشکسالی و عقب نشینی دریا ( رادیو فرانسه و رادیو فردا )
- فرافکنی نامیدن مقصر قلمداد کردن تغییرات اقلیمی به عنوان تنها عامل کمبود آب در ایران ( صدای آمریکا )
- ادعای دچار چالش شدن برنامه های دولت برای واکسینه کردن ۷۰ درصد جمعیت به علت کثرت مخالفان دریافت واکسن( دویچه وله، رادیو فردا و رادیو فرانسه )
- مانور خبری روی دستگیری تعدادی کتاب فروش خیابانی به اتهام عرضه کتاب های غیر مجاز( صدای آمریکا )
- نگران کننده خواندن وضعیت جسمانی سهیل حجاب در زندان قرچک ورامین( بی بی سی و رادیو فرانسه)
- برجسته کردن تهدیدها از سوی ایران علیه جمهوری آذربایجان( یورونیوز، دویچه وله ، رادیو فرانسه و ایران اینترنشنال )
- اهمیت دادن به درخواست مذاکره پیرامون فعالیت های موشکی جمهوری اسلامی( دویچه وله و رادیو فردا )
- متناقض خواندن اظهارات مقام های اسراییلی در مورد ساخت بمب هسته ای توسط ایران( رادیو فردا و دویچه وله )
رسانه های مورد بررسی : بی بی سی ، ایران اینترنشنال ، رادیو فردا ، صدای امریکا ، رادیو زمانه ، العربیه ، یورونیوز ، دویچه وله ، رادیو اسراییل ، آناتولی و رادیو فرانسه.
🌐 پرسمان سیاسی