✍ علی حجازیان
💢حیاط،تنفسگاه خانه است.تمدن غرب با ازبین بردن حیاط،حیات را از ساکنین شهرها گرفت و از طریق تنفس مصنوعی با ایجاد فضاسازی های کاذب اما جذاب و فریبنده
کنترل سیستم اقتصادی و سبک زندگی شهرها را بدست گرفت.
یکی ازکلیدی ترین نقاط خانه وسیع ومعیشت محور،حیاط خانه است.
خانه های حیاط دار می توانند بستر ساز جهش تولید مردمی باشد و حیات اقتصادی شهرها را پویا کنند.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
🔹یکی از مسائل اصلی در دنیای امروز مسئله تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین است. مهمترین راه حل برای این چالش جهانی کاهش گازهای گلخانه ای به خصوص کاهش انتشار کربن است. اصلی ترین راهکار برای کاهش تولید و انتشار کربن، کاهش استفاده از وسایل نقلیه موتوری و افزایش پیاده روی یا دوچرخه سواری است؛ بنابراین رویکردهای نوین برنامه ریزی و طراحی شهری بر این اساس استوار هستند. یکی از این رویکردها شهر ۱۵ دقیقه ای است که در سالیان اخیر بخصوص پس پاندمی کرونا، مورد توجه بسیاری از شهرداران و مدیران جهان قرار گرفت. شهر ۱۵ دقیقه ای در تلاش است هر آنچه یک نفر در زندگی روزمره نیاز دارد، در فاصله ۱۵ دقیقه ای از محل زندگی یا کار آن فرد (در صورت پیاده روی یا دوچرخه سواری) قابل دسترس باشد.
🤏ارتباط توسعه شهری با کاهش کربن و گازهای گلخانه ای و همچنین توافق نامه پاریس به وضوح در شهرهای ۱۵ دقیقه ای قابل رویت است.
مسأله اصلی در شهرهای ۱۵دقیقه ای نظارت و کنترل جوامع شهری است.
ازاین رو تراکم بالای ساختمانی و جمعیتی در این گونه از توسعه شهری مشاهده خواهد شد.
👈تراکم بالا، کنترل هوشمند،ارتباط از نوع مجازی و مصرف گرایی شاخصه های اصلی این نوع از توسعه شهری است که در راستای سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ اجرا شده است.
#شهر_۱۵دقیقهای
#سند۲۰۳۹
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
1621232595-10364-19-5.pdf
266.2K
✍علی حجازیان
🔹معرفی مقاله: پارادایم شهرسازی اسلامی
باتوجه به اهمیت جهان بینی و چارچوب ذهنی در شکل گیری فرایند پژوهش و تحقیق، در این مقاله تلاش شده تا براساس مبانی اسلامی پارادایمی برای شهرسازی اسلامی ارائه شود.
🤝راه ارتباطی:
🆔@hejazialihejazi0
#شهرسازی_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
🔹سند توسعه پایدار ۲۰۳۰ و قانون اساسی
👈طبق اوصاف بیان شده در اصل دوم،سوم و نهم قانون اساسی،نظام موظف به نفی هرگونه ستمگری وسلطه گری و حفظ و رعایت قسط و عدل و استقلال سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی است.
👂پذیرش دستور کار ۲۰۳۰, مستلزم موجه سازی نظام برنامهریزی توسعه غربی و جهت دهی به ارزش ها و توانمندی ها و سرمایه های مادی،انسانی و قوانین و عملکردهای ملی براساس راهبردهای کلان القایی از سمت سازمان های جهانی است.
تمکین به این اهداف و راهبردها سبب افزایش نفوذ و قدرت استکبار بر شریان های سیاسی_اقتصادی و فرهنگی کشور خواهد شد.
این موارد بر خلاف دلالت ها و مقالات قوانین اساسی است.
ادامه درمتن بعدی...
#سند۲۰۳۰
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🗣طبق اصل ۴۳,یکی از وظایف دولت در زمینه تامین استقلال اقتصادی جامعه و ریشه کن کردن فقر و محرومیت و برآوردن نیازهای انسان در جریان رشد با حفظ آزادگی و جلوگیری از سلطه اقتصادی بیگانه بر اقتصاد کشور است.
👀در دستور کار ۲۰۳۰ آمده است:
دولت ها اکیدا از انجام و ترویج هرگونه اقدام یک جانبه مالی و اقتصادی که در راستای منشور سازمان ملل نباشدمنع شده اند.
👈دولت در سالی که تاکید بر مشارکت مردم در اقتصاد شده است آیا سیاست های نظام در مورد اقتصاد مقاومتی را اجرا میکند یا ملزم به اجرای دستورات سند ۲۰۳۰ خواهد بود؟
#سند_۲۰۳۰
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
✅وضعیت پوشش و حجاب در کلانشهر ها به مراتب بدتر هست.در شهرمذهبی چون مشهد مقدس این ولنگاری در سطح شهر قابل قبول نیست در کنار کم کاری همه نهادها و ارگان ها نباید از کم کاری شهرداری گذشت.
بر اساس قانون گسترش راهكارهاي اجرايي عفاف و حجاب در جامعه مصوب شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وظايف و تکالیف ده گانه شهرداري ها در زمينه " گسترش عفاف و حجاب " به شرح ذيل است:
1⃣گسترش فرهنگ عفاف در سطح شهر، مراکز فرهنگی ،مراکز تحت پوشش شهرداری ها و مراکز عمومی
2⃣ایجاد مراکز مشاوره محلی جهت اطلاع رسانی به خانواده ها و جوانان به صورت حضوری ،تلفنی و مکاتبه ای
3⃣جلوگیری از تبلیغ کالاهای فرهنگی تجاری مغایر با فرهنگ عفاف و حجاب در سطح شهرها
4⃣ درج آیات و روایات دینی، فتواهای علماء، وصیتنامه حضرت امام (ره) و توصیه های مقام معظم رهبری به منظور توسعه فرهنگ عفاف در اماکن عمومی با استفاده از ابزارهای فرهنگی مناسب
5⃣ تاسیس فرهنگسرای موضوعی حجاب برای برگزاری جلسات مرتبط، پرسش و پاسخ و..
6⃣تهیه تندیس و عکس و تصاویر مناسب از شخصیت های اسلامی، وقایع مهم تاریخی و طرح های نمادین و نصب در اماکن عمومی مهم و تفرجگاه ها، همراه با ترمیم و بازسازی مستمر آن ها
7⃣ گسترش اماکن عمومی، پارکها و مراکز ورزشی مناسب برای زنان و دختران
8⃣ حمایت از فعالیت های عام فرهنگی و هنری دستگاه ها در ارتباط با گسترش فرهنگ عفاف
9⃣افزایش تسهیلات حمل و نقل شهری ویژه بانوان به منظور تامین آسایش بیشتر آن
🔟 رعایت موازین شرعی در ساخت اماکن مسکونی
#عفاف_و_حجاب
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
🔹هر تغییري در محیط به تغیییر در رفتار اجتماعی و ارزشهاي زیبایی شناختی منجر می شود. اگر مدیران و برنامه ریزان شهری اعتقاد راسخ به عفاف وحجاب داشتند باید نسبت به فضاسازی محیطی تلاش بیشتری می کردند. فضا سازي محيطي در خصوص عفاف و حجاب در سطح شهر ها كم رنگ است .
😢امروزه در سطح شهرها فضاهای گم شده و بی هویت متعددی پیدا می شود که بستر ساز ایجاد ارتباط افراد نامحرم بایکدیگر بدون حضور چشم ناظر می شود. این نقاط بستر مناسبی برای خلوت بانامحرم و انجام ناهنجاری های اخلاقی است.
🗣 درحوزه فرهنگ ،تبلیغ کالاهایی مغایر با فرهنگ عفاف وحجاب در مال های تجاری به وضوح دیده می شود شهرداری ها فقط به فکر فروش تراکم نباشند کمی هم نسبت به وظایفشان در زمینه فرهنگ اههتمام بورزند.
🤏درفضاهای تجاری باید با استفاده از خلاقیت و نوآوری به تبلیغ حجاب پرداخت. درحوزه حمل ونقل شهری نیز باتوجه به این که نیمی از جمعیت شهری متعلق به بانوان هست اما درصد کمی از بخش حمل ونقل دراختیاربانوان است.شهرداری باید بخشی از حمل ونقل عمومی را برای افزایش حس امنیت به بانوان تخصیص بدهد.
#شهرسازی_اسلامی
#عفافگرایی
#عفاف_و_حجاب
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَه
به پروردگار کعبه سوگند، رستگار شدم.
السلام علیک یا امیرالمومنین علی علیه السلام
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
صحبت ها ومواضع عجیب ایت الله محمد جواد لنکرانی در خصوص معماری و شهرسازی اسلامی
📍معماری وشهرسازی در نگاه آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی
🔹در فقه ما ضوابطی برای ساخت شهر و ساختمان تعیینشده که باید رعایت شود، اما همانطور که بسیاری از بزرگان ما میگویند ما چیزی به نام شهر اسلامی نداریم. اسلام نمیگوید در این شهر بیمارستان کجا باشد، آتشنشانی و دانشگاه و پارک کجا باشد، اینها را باید به مقتضا و شرایط هر زمانی ساخت.
🔹فقیه نمیتواند ملتزم به این معنا شود شهر اسلامی به این معناست که اسلام بگوید خیابان کجا باشد، خانه کجا باشد، بیمارستان کجا باشد، پُل زده بشود یا نه؟ کجای متون فقهی داریم که باید پل بزنیم یا نه؟
🔹صنعت شهرسازی یک علم است که مبانیای دارد هرچند برخی از این مبانی از غرب آمده باشد، چنانچه با مبانی دینی ما سازگار باشد از آن باید استفاده کرد. مثلاً برای خروج فاضلاب شهری آنها نشستند فکر کردند، نمیشود گفت هر چه در غرب هست برای سلطه بر جهان سوم است
🔹اسلام با آپارتمانسازی مخالف است. در متون دینی ما آپارتمانسازی مذموم و مرجوح است؛ لذا در مواردی باید باشد که ضرورت اقتضا کند. آپارتماننشینی آسیبهای فراوان دارد که قابلانکار نیست، آسیبهای اخلاقی، روانی و پزشکی فراوانی دارد، چه بسا هزینه آسیبهای آپارتماننشینی چندین برابر خانههای ویلایی برای مردم باشد
🌐 متن گزاش:
📚 https://ihkn.ir/?p=37147
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
🔴 لیبرال های ایرانی مسلمان در برابر هرچیزی که نسبتی با اسلام دارد می ایستند!
🔹 دین مبین اسلام به عنوان یک برنامه زندگی برای لحظه به لحظه و جای جای زندگی یک انسان برنامه ارائه کرده است و این موضوع نص صحیح قرآن و روایات است. قرآن كتابى جامع براى بيان همه نيازهاى جامعه است. «تِبْياناً لِكُلِّ شَيْءٍ»
حال اینکه بعضی افراد ورود دین اسلام در بعضی از علوم را نمیخواهند بپذیرند و آن را رد میکنند باید جواب این آیه قرآن را بدهند
البته در زمان انقلاب خیلیها به امام خمینی هم میگفتند که نباید در سیاست و حکومت دخالت کند، ولی امام خمینی مقابل آنان ایستاده و فرمودند سیاست ما عین دیانت ماست.در حالی که مقام معظم رهبری چندین بار از عنوان شهر اسلامی استفاده کردند این که ادعا شود این عنوان درست نیست چه معنی می تواند داشته باشد؟
👌 شهرسازی اسلامی بهعنوان ظرف و بستر زندگی شهری تاثیر بسزایی در سبک زندگی انسان دارد.
#شهرسازی_اسلامی
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
🔴 بعد از یکسال و نیم رواج برهنگی و رقص و مشروب و فحشا، اکنون جمهوری اسلامی برای احداث مسجد در پایتخت خودش یا جلوگیری از ورود برهنهها به مساجد خودش میجنگد!!
مسجدی که کمتر از یک درصد پارک مساحت دارد.
احتمالاً فردا به صدای اذان و طبل هیئت و درس قرآن مدارس...اعتراض می کنند.
هزاااار بار فریاد زدیم که اگر یک قدم در مقابل این جماعت عقب نشینی کنید ده قدم جلو خواهند آمد.
گوش نکردند.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
پس از ایجاد حاشیه های متعدد درباره ساخت مسجد در بوستان قیطریه
تصمیم براین شد که یادداشتی بنویسم که در پایگاه خبری598 منتشر شد.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
درک «مسجد» به مثابه جغرافیایی چندکارکردی که حضور در آن متضمن بهرهمندی از انواع خدمات معنوی، اجتماعی، سیاسی، آموزشی، اقتصادی و حتی تفرجی و تفریحی باشد. نوعی تلقی نسبتاً جدید است که همگام با پیروزی انقلاب اسلامی متبلور گردید و به موازات تعالی و رشد آن شناخته شدهتر و جاافتادهتر شد.
🔹وقتی اسلام، خود دینی چند بُعدی است، چگونه عبادتگاه برآمده از آن ممکن است صرفاً در حد «نمازخانه» باقی بماند. پیوند بوستانهای شهری با مساجد شهری، علاوه بر اینکه تقویت گفتمان فرهنگی مساجد را در پی دارد، زمینهی مناسبی برای ساماندهی فرهنگی و ارتقای اخلاقی تفرجگاههای شهری محسوب میشود.
👈تبدیل شدن پارک به گذرگاه مومنین، در ارتقای استانداردهای اجتماعی و اخلاقی آن بسیار مؤثر است؛ در عین حال باعث ارتباطات مثبت بین اهل مسجد و شهروندان حاضر در بوستان میشود.
🤌 نظام شهرسازی غربی و مدرن، فضای اصلی اغلب شهرهای مهم کشور را شکل داده، سنت سکولار شهرسازی قریب به اتفاق پارکهای شهری ایران را در انقطاع غلیظی از مسجد شکل داد و جالبتر اینکه اغلب مساجد شهری نیز در انقطاع کاملی از فضاهای تفرجی و بوستانی قرار گرفتهاند.
#شهرسازی_اسلامی
#مسجد
#قیطریه
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
این جریان شهرسازانه، به رغم پیروزی انقلاب اسلامی و تقویت نگرشهای چند بُعدی به مسجد همچنان در نظام برنامه ریزی کشور باقی مانده است؛ چنان که اغلب پارکهای بزرگ و کوچک احداث شده پس از انقلاب هم فواصل دوری از مساجد به وجود آمده است. دربرخی پارکها نیز مسجد به یک نمازخانه تقلیل پیدا کرده است. وجود مسجد درپارک، مزیت ویژهای برای خانوادهها دارد، نشاط و تفریح همراه با عبادت، فرصت ویژهای برای شهروندان مخصوصا خانوادهها ایجاد میکند. مسجد به عنوان کالبد مسلط در شهر اسلامی بر تمامی ابعاد شهر تآثیر گذار است و با حذف آن و یا کاستن از نقش آن مانند آنچه در دنیای مدرن رخ داده است، جریانات اجتماعی، فرهنگی و... دچار اختلال میگردند و حتی زمینه جرم خیزی و گسست اجتماعی و فرهنگی در فضاهای شهری مانند پارکها به وجود میآید.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
یکی از مباحث چالشی درچند وقت اخیر ساخت مسجد درپارک قیطریه بوده، ساخت مسجد در بوستانهای فرامنطقهای (پارکهای بزرگ غیر محلهای) مصوبه شورای عالی مساجد تهران را دارد. در ٣دهه گذشته ۴٣مسجد در آنها ساخته شده و برای ٣۴ بوستان فرامنطقهای دیگر از جمله پارک قیطریه مصوبه وجود دارد. همچنین، از سالها پیش مطالبه مردمی نیز برای احداث مسجد در این پارک وجود داشته است. بررسیها نشان میدهد که سرانه احداث مسجد در تهران در مقایسه با دیگر شهرهای ایران و همچنین پایتختهای کشورهای اسلامی بسیار پایین است. دربرنامه ششم شهرداریها موظف شدند نسبت به احداث یا اختصاص فضای کافی و مناسب برای مسجد در بوستانهای ملی و بوستانهای شهری اقدام کنند. باتوجه به مساحت پارک قیطریه که حدود ۱۲ هکتار هست ظاهرا حتی نمازخانه جزو کابریهای مجاز به استقرار دراین پهنه نبوده است. مساله اصلی اینجاست که چرا در طراحی پارک با این وسعت حتی نمازخانه در طرح ظرح تفصیلی لحاظ نشده است. مساحت در نظر گرفته شده برای ساخت مسجد چیزی حدود ٨٢٠ متر مربع یعنی چیزی کمتر از ٧ دهم درصد از کل مساحت پارک را شامل میشود. فضای درنظر گرفته شده در بخش شمال شرقی پارک در آستانه خیابان و در کمتراکمترین بخش پارک به لحاظ فضای سبز واقع شده است (طبق گفته مدیران شهری). برخی ادله مخالفین ساخت مسجد ازجمله وجود حسینیه و مسجد در معابر نزدیک به مسجد و یا نوع مداخله شهرداری درساخت مسجد، بیش ازآن که علمی باشد، به نظر میرسد ازحیث عقیدتی –سیاسی باشد.
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi
✍ علی حجازیان
از جمله ترفندهای استعمار و دشمنان داخلی و خارجی برای محو اسلام، خاموش کردن چراغ و رونق مساجد بوده است که این حیله خائنانه در رژیم گذشته تا حد زیادی مؤثر افتاد، و الان نیز تمام سعی و تلاش دشمنان در خلوت کردن مساجد به عنوان پایگاه ضداستکباری است. ازآنجایی که دشمن برای کمرنگ کردن دین درفضای جامعه در تلاش هست و ازترفندهایی همچون خاموش کردن چراغ مساجد و ازرونق افتادن این نهاد مقدس استفاده میکند باید دربرابرهیاهوی رسانهای و واکنشهای همسو با دشمن ایستاد.
#شهرسازی_اسلامی
#مسجد
🔗https://eitaa.com/hejazialihejazi