مادربزرگم از همون روز اول، با اشک و حزن، به ما میگن:
مرگ پدر و مادر، ارث و میراثه
الهی داغ «اولاد» نبینی 💔❤️🔥
انگار واقعا از همه داغدار تر و مصیبت زده ترن مادربزرگم...
نگاه کردم دیدم چقد حدیث درباره اجر از دست دادن فرزند داریم...
پیامبراکرم صلی الله علیه و آله فرمود: خداوند متعال بزرگوارتر از آن است که جگرگوشه شخصی را از او بگیرد و او در مقابل این امر صبر نماید و از خدا اجر و ثواب طلب کند و حمد الهی را بجای آورد، سپس چنین شخصی را به عذاب آتش گرفتار نماید. الکافی ج ۳ ص ۲۱۹
از ترجمه کتاب مُسکن الفواد شهید ثانی:
از امام صادق روايت شد كه آن حضرت فرمود: اگر انسان يك فرزند پيش بفرستد بهتر از اين است كه هفتاد فرزند بعد از خودش باقى بگذارد و تمام آنها سوار بر اسبان شوند و در راه خدا جهاد كنند.
هر گاه براى بنده در نزد خداوند متعال منزلت و مقامى آماده شود كه بنده به وسيله عمل نتواند به آن برسد خداوند او را در بدن يا مال يا فرزندش مبتلا مىكند تا بنده در برابر ابتلاءات صبر نمايد و خداوند او را به آن منزلتى كه قبلا برايش آماده كرده بود نايل فرمايد
من قدّم اولادا يحتسبهم عند اللَّه تعالى احجبوه من النّار باذن اللَّه تعالى عزّ و جلّ.
مرحوم صدوق به اسناد خود به جابر از امام باقر روايت كرد كه آن حضرت فرمود: هر كس فرزندانى از پيش بفرستد و آنها را به حساب خدا بگذارد (يعنى در مصيبت آنها براى خدا صبر كند) آنها او را از آتش جهنم به اذن خداوند حفظ مىكنند.
ولی از دعاهای همیشگی من اینه که خدایا منو به اولاد، امتحان و مبتلا نکن. فقط داغ و از دست دادن نیست که. مهم تر از اون، انواع کژی و انحرافات و اولاد ناخلف داشتنه ...
@hejrat_kon
زن باز
و زن ستیز!
شاه مخلوع
محبوب جنبش ز ز آ
@hejrat_kon
خاطرات و صحبت هاش چندش آوره
سؤال این بود که چرا مردم در آن سالها با انقلاب خمینی همراه شدند؟
@hejrat_kon
ایراد کار
کجاست؟
برای کسانی که
از کل فلسفه و دلیل و دستاورد موردانتظار انقلاب ۵٧،
فقط آب و برق مجانی در ذهنشون هست؟
ساده است:
#تاریخ نخواندن
@hejrat_kon
ایران قبل انقلاب کجا بود
بعد انقلاب کجا رسید؟
ملت ایران قبل انقلاب که بود
بعدش دارای چه شخصیتی شد؟
سالهاست بحث این است که جمهوری اسلامی گفته بوده که آب و برق را هم مجانی خواهد کرد و خیلی ها فریاد فریاد که دیدید نشد!
در حالی که هم این حرف از ریشه شایعه بوده و برگرفته از کلامی از دولت موقت بوده و هم اینکه اصلا حرف معقولی نیست هرکه بگوید...
الان در دنیا در توسعهیافتهترین کشورها بجهت اقتصادی که قرنی از انقلابهاشون گذشته، هزینه انرژی بالاترین هزینه هاست. اما با این وجود باز جمهوری اسلامی هزینههای انرژی را بسیار پایین نگه داشته که در زمستان عموما با لباس نازک و راحتی در خانه میچرخند و اگر باز هم گرمشان شود بخاری و شوفاژ را کم نمیکنند پنجره را باز میکنند...
یا در تابستان در هر اتاق یک کولرگازی کار گذاشتهاند، چون هزینه برق و گاز رقمی نمیشود که در این خصوص صرفهجویی کنند. و این در حالی است که ایرانیان خارجنشین فقط درک میکنند وقتی زمستان میشود سیستم گرمایشی اتاقهای دیگر را قطع میکنند و فقط یک فضا را گرم نگه میدارند. چون هزینه سنگینی متحمل نشوند.
طبق تجربهام چه در هلند چه در فرانسه یعنی کشورهایی که باید غرق نعمت باشند، هزینههای انرژی بسیار گران بود. و اصلا از این بریز به پاشها نبود. خوب خاطرم هست در دانشگاه با کاپشن و دستکش باید سر کلاس مینشستم و در خانه سیستم گرمایشی تا ماه زمستان اصلا از مرکز روشن نمیشد! در تابستان هم که اصلا کانال کولر یا کولرگازی در خانه وجود نداشت و این دو سه سال اخیر که تابستان گرمی داشت، واقعا تحمل گرما آزاردهنده بود.
در تمام این مدت هم کسی نمیآمد بگوید چرا مصرف انرژیها را رایگان نمیکنید؟! مگر شما کشور توسعهیافته نیستید به زعم خودتان. اینهمه استعمار مواد خام کشورها و اینهمه جنگ و اینهمه فروش کالا به کشورهای دیگر بعد از انقلاب صنعتی، چرا هزینههای انرژی را صفر نکرده؟ این چه حکومتی است!
اعتراض مردم فرانسه با عنوان جلیقهزردها که خودم از نزدیک شاهدش بودم که چقدر شیشههای مغازهها را خرد کرده بودند یا سطل زباله و عابربانکها را به آتش کشیده بودند، این بوده که تو رو خدا بیش از این، مالیات بر همه چیز را بیشتر نکنید. همهٔ اعضای خانواده داریم کار میکنیم باز نمیتوانیم دخل و خرج را هماهنگ کنیم!
یا در هلند همین یکسال اخیر همه چیز دو تا سه برابر گران شده و ۵۵ درصد حقوق افراد برای مالیات کسر میشه و میگویند همینه که هست و انتظار از این بیشتر گران شدن هم داشته باشید.
اینگونه است که در هلند غالب مردم نه چون ماشین ندارند، چون هزینه بنزین و شارژ برق ندارند، در سرما که تصورش برای ما باورنکردنی است، زیر برف و باران با دوچرخه به مدرسه و دانشگاه و سر کار میروند.
جمهوری اسلامی که متشکل از عموم مردم مومن و متعهد است، داشت مدینه فاضله برای ایران میساخت که الگوی جدید حکومتداری شود و نظم نوین جهانی را به نمایش بگذارد که
غربیها این را فهمیدند و ظالمانهترین تحریمها را اعمال کردند که مردم دنیا به سرشان انقلابی دیگر نزند که تازه مردم ایران فریادشان بلند شده است که این بود ادعای شما برای آب و برق مجانی؟؟
الان در اوج گرانی هنوز هزینه های ایران به پای اروپا با همان درآمد خودشان نمیرسد. با اینکه زن، مرد و فرزند از سن دبیرستان، سر کار میروند. چون صرفا پدر نمی تواند تامین کننده هزینههای زندگی یک خانواده و گاهی حتی تک همسرش باشد.
اما در ایران همچنان بسیار بسیار بسیار خانوادهها هستند که فقط مرد در آن شاغل است و با همین گرانی تامین کننده نیاز پایه خانواده هست. و تازه خانوادههایی هستند که فاجعهای در جمهوری اسلامی میدانند که زن هم مجبور شود کار کند که خرج خانواده در بیاید. آن هم نه فرزندان. فقط زن.
بعد هم در بسیاری موارد مشخص میشود که هدف از کار کردن زن نه برطرف کردن نیاز اولیه خانواده که بالا بردن امکان خرج کردن راحت برای تشریفات زندگی شخصی و خانوادگیاش است.
از خرید انواع لازم بهداشتی و آرایشی تا پوشاک و دکوریهای جورواجور و زر و زیور...
هرکس یک تامل و مطالعه ساده در خصوص ۲۰ خانواده اطراف خود در ایران داشته باشد. به صحت و درستی این نکات پی میبرد.
همچنین اگر دنبال کننده ۲۰ خانواده در خارج از ایران باشد. هر نقطه جهان که صادقانه از هزینههای زندگی و سبک حکومت داری آن کشورها بگویند عالی میشود.
این مطلب را داشته باشید تا از مکالماتم با دو خانم ایرانی ساکن خارج بنویسم. ان شالله
✍ثبت مشاهدات، تجارب و یادداشتهای یک ایرانی 🇮🇷 در هلند، فرانسه و ایران
@ninfrance
17.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یک بار
برای
همیشه 😎
پاسخ به یک شبهه قدیمی؛ آیا امام خمینی وعده آب و برق مجانی داد؟
در قسمت ۹۴ برنامه حافظه تاریخی ایرانی، امیرحسین ثابتی ضمن پاسخ به این سوال، چند نکته تاریخی_تحلیلی دیگر را نیز توضیح داده و در پایان نیز کتابی را معرفی کرده که از زاویه نگاهی متفاوت به مساله انقلاب اسلامی و ظهور پرداخته است.
https://eitaa.com/hafezeh_tarikhi_irani
کانال حافظه تاریخی ایران
#ماجراهای_من_و_مترو
رسیدم پایین، قطار رفته بود.
دستم داشت خواب میرفت بخاطر بچه به بغل بودن طولانی.
چندتایی صندلی خالی بود اما یه خانم اشاره کرد بیا اینجا. یه خانم شل حجاب. قصد داشتم برم جلوتر اما دعوتش رو رد نکردم.
نشستم.
گفت: آخی نینی دارین؟
گفتم: آره 😊
- میشه ببینمش؟
+ بله 😊
و حین ذکر گفتن و تعویذ، روی بچه رو باز کردم.
یه کم قربون صدقهش رفت.
گفت: اسمش چیه؟
و بدون فرصت دادن به من، پرسید: محمد؟
گفتم: آره 🙂
خودش باورش نمیشد درست حدس زده باشه!
- جدی؟
+ آره
- صاحب اسمش نگه دارش باشه.
+ ممنونم 😊 انشاءالله
چند لحظه ای ساکت شد و گفت یکی از اقوام ما حامله که بود بهش تو سونو گفتن احتمالا بچه ت ناقص الخلقه است و این حرفها. ولی اون گفت «هرچی میخواد باشه، من اسمش رو محمد گذاشتم. سپردم به صاحب نامش. هرچی باشه نگهش میدارم و بزرگش میکنم». الانم پسرش بزرگ شده ماشالا انقد خوشکل و عزیز!
گفتم: آخی... خدا خیرش بده... چه دل بزرگی... 🥰
گفت: آره... ظاهرش خیلی مذهبی نیست ولی دل خدایی داره. نگاه به ظاهر منم نکن، درسته لاک دارم ولی نماز هم میخونم. حالا بندهی خدا میخواد قبول نکنه نکنه، خدا قبول میکنه.
در حالی که تو دلم میگفتم والا ظاهرتم تو این افتضااااح ول شده ای که الان داریم میبینیم و خون به جگر شدیم، خیلی هم عالیه، با لبخند گفتم: خدا حفظ تون کنه.
و ساکت شدم
اونم دوباره سرش رفت تو گوشی؛
با همون ناخن های کاشته، بازی…
با خودم کلنجار میرفتم.
باید بهش بگم که نماز و ناخن کاشته با هم جمع نمیشه؟ چون وضو و همه غسلهاش باطله؟
یا نه، اینجوری که این گفت، یعنی خودش میدونه که وضوش باطله؟
آره میدونه! ولی خب... شاید نیاز به یه تذکر و تلنگر داره؟
یادم افتاد به دوستم.
چندروز پیش تعریف کرد که تو دانشگاه (یکی از دانشگاه های علوم پزشکی)، یه نفر رو قرار بوده جذب کنن. ایشون به عنوان رده بالاتر همون اول باهاش صحبت میکنه و میگه بخشی از قوانین اینجا، قوانین پوشش حرفه ای هست و من رو رعایت ظاهر و نداشتن آرایش و لاک و... حساس هستم. روابط ما اینجا باید علمی و حرفه ای و سالم باشه و همکار و مراجعه کننده آقا داریم و باید رعایت کنیم.
و روز بعد اون خانم زنگ میزنه به دوستم و میگه اومدم آرایشگاه ناخن های کاشتهمو ریموو کنم.
دوستم با چند جمله باعث شده بود این فرد یه مسئله #شرعی پایهای رو رعایت کنه و برگرده به #طهارت.
افتادم دنبال دوباره باز کردن سر صحبت.
+ خسته داری از سر کار برمیگردی یا درس و دانشگاه؟
- هیچکدوم... امروز حالم خوب نبود... نرفتم... الان دارم میرم هوایی بخورم
+ آخی... انشاءالله زندگی تون همیشه به شادی و خوشی
- ممنون
قطع مکالمه 🙄
جور نمیشد و نمیچسبید چرا🤪
بیخیال«غیرمستقیم» شدم!
گفتم: نماز ظهر و عصرتو چند رکعتی میخونی؟
نگاه متعجبانه کرد و خندید.
+ از کجا میدونی ظهر چند رکعته مغرب چند رکعت؟
- از همون ۹ سالگی بهمون گفتن دیگه.
با خنده گفتم خب ببین همونی که اونو گفته و شما قبول کردی، اینم گفته که لاک و ناخن کاشته مانع وضوئه دیگه 😅 نمازم که بی وضو نمیشه😊نمیشه اونو قبول کنی اینو نکنی دیگه😉 کامله! یا همهشو قبول کن یا هیچی😁
با خنده و نرمش گفت: همهشو قبول دارم
+ ای ول 🥰
+ حالا آرایشگاه و گروه بهت معرفی کنم برا ریموو ناخن؟
خوش رو بود کلا.
خندید و گفت: نه، خواهرم آرایشگاه داره. هم میکاره هم ریموو میکنه.
گفتم خب پس خداروشکر. برو پیشش برات برداره ناخن ها رو 😉😎
خندید. «باشه» ای گفت که احتمالا از سر تعارف و شیرین موندن تعامل بود.
و بعد تشکر کرد: ممنون که گفتی، ممنون که تذکر دادی
+ قربون شما، خواهش میکنم. انشاءالله زندگیت روبه راه باشه.
قطار اومد.
- همچنین. خدا حفظش کنه (بچه رو)، خداحافظ.
+ خداحافظ تون 🥰
@hejrat_kon
پینوشت:
متأسفانه آرایشگرها برای رونق کارشون احکام فقهی نادرستی رو درباره کاشت ناخن جا انداختن و رواج دادن! یعنی «وضو و غسل جبیره». که با یک تماس کوچک با دفتر مرجع تقلید میشه متوجه شد که این #جبیره درست نیست و اینجا جبیره جایی نداره (مگر اینکه مثلا مانعی ایجاد شده و شخص، فردا میتونه برطرفش کنه. تو اون مدت محدود، تا رفع مانع، میتونه جبیره وضو بگیره و ادامه ماجرا. نه اینکه کلا همه وضو و غسل هاش رو نیت جبیره کنه!)
این داشتنِ دائمیِ مانع، یه فاجعه ایجاد میکنه ها. يعنی این فرد علاوه بر بی نماز بودن (ولو اینکه به زعم خودش میخونه)، کلا از حیض و جنابت پاک نیست چون با ناخن کاشته یا لاک زده، غسل صحیح نیست.
البته تأکید میکنم هرکس حکم مرجع خودش رو بخونه.