تلاش برای جلب توجه دیگران، شرک محسوب میشود؛ زیرا فرد در این حالت، غیر خدا را مؤثر میداند و حال آن که تنها مؤثر حقیقی در عالَم، خداوند متعال است.
افرادی که به دنبال جلب توجه دیگران هستند، بعد از مدتی دچار تنشهای روحی و روانی میشوند؛ زیرا به دنبال توجه کسانی بودهاند که هیچ تأثیر حقیقی برای وی نداشتهاند و هیچ کمالی برای او به وجود نیاوردهاند.
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
مرحوم رفسنجانی معتقد بود دنیای آینده دنیای #گفتمان است، نه موشک. برخی نیز در مقابل، تنها راه تولید قدرت را در #موشک خلاصه میکنند.
هر دو نظر به راه خطاست. #تولید_قدرت، به ویژه در دنیای امروز، امری چند وجهی است که اگر در وجوهی از آن سستی شود، امکان فروپاشی بسیار بالاست.
رهبر حکیم انقلاب به تبع #اهل_بیت علیهمالسلام کاملا به این نکته توجه داشتهاند و در چند دهه اخیر، ایجاد یک #قدرت_چند_ضلعی را در دستور کار نظام قرار دادهاند، اگرچه که بسیاری از مسؤولین در برهههای مختلف، با این راهبرد همراهی نکردهاند.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
واقعه ۷ اکتبر، سرعت تحولات دنیا را به طور بینظیری بالا برده است.
احتمال میدهم غرب کم کم وارد واقعه #هرج_الروم شود.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
به مناسبت ایام ولادت امام رضا ع، نماهنگی از #شبکه_پویا در حال پخش است که متأسفانه در آن، یک گزاره غلط و خطرناک تکرار میشود: «امام بچگیهام».
بنده نمیخواهم بر تئوری نفوذ دامن بزنم، اما معتقدم بر برخی از شعرا و مداحان باید نظارت بیشتری إعمال شود تا مبادا ذهن صاف و پاک کودکان ما از همین دوران با مفاهیم غلط شکل بگیرد و دیگر نتوان آن را از ذهن آنها زدود.
این گزاره غلط، گزارهای است که اروپای چند قرن اخیر را از انبیا و آموزههای آنان دور کرد؛ به ویژه در قرن ۱۹ #آگوست_کنت با تئوریهای بی مبنای خود به این اغلاط خطرناک دامن زد.
کنت دوران زندگی بشر را به سه بخش تقسیم نمود که بخش اول آن را دوران کودکی بشر نامید. بنا بر نظر کنت، ویژگی آن دوران این بود که بشر مذهبی بود و گرایشات دینی داشت. در نظر کنت، این دوران، دورانی بوده که بشر به دلیل کودکی، به انبیا و وحی نیاز داشته، اما با بزرگ شدن و دور شدن از کودکی، در مرحله دوم، عقل او کامل شده و در مرحله سوم، به مرحله علم و تحقیق قدم گذاشته است. در این دو مرحله، بشر به دلیل بزرگ شدن، بینیاز از دین شده است.
#ویل_دورانت نیز به تبع کنت، یکی از جلدهای کتاب #تاریخ_تمدن را «عصر ایمان» مینامد و تمدن اسلامی و نبوت پیامبر اکرم ص را در همین جلد مطرح میکند و جالب این که در همین جلد، اروپای مسیحی را عصر ظلمت مینامد.
ویل دورانت سپس قرون اخیر را دوران عقل مینامد. مفهوم این نامگذاری این است که بشر، دیگر از کودکی در آمده و عاقل شده و دوران ظلمت او تمام شده و دیگر نیازی به وحی ندارد.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
انسانهایی که تحمل باخت را ندارند و میخواهند در امور دنیوی همیشه بالانشین باشند، اگر جلوی این میل خطرناک را نگیرند، به تدریج به خطرناکترین موجودات کره زمین تبدیل میشوند.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
☀️ استاد فاطمى نيا(ره) :
🍀 دیدار و ملاقات با امام زمان (علیه السلام) ارزش بسیار زيادي دارد ، اما اینکه انسان همواره بهدنبال آن باشد که کجا و چگونه میتوان امام زمان (علیه السلام) را ملاقات کرد ، امری حاشیهای است.
🍀 نکتهٔ مهم این است که انسان به گونهای زندگی کند که موجب ناراحتي امام زمان (علیه السلام) نشود و حضرت از او رضایت داشته باشند.
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
5.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به نظر بنده، برنده اصلی انتخابات اخیر، آقای مهدی عسگری بود که حاضر نشد زیر بار #دیکتاتوری_حزبی برود، اگرچه که انتخابات را ببازد و رأی نیاورد.
در #قیامت مشخص خواهد شد که چه باختها که چه لذتها در آخرت به وجود میآورند و چه بردها که مأوایی جز آتش نخواهند داشت!
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
🔰 عامل انواع فساد
✨ امام جعفر صادق علیه السلام فرمودند:
✨ فَسَادُ الْجَسَدِ فِي كَثْرَةِ الطَّعَامِ وَ فَسَادُ الزَّرْعِ فِي كَسْبِ الْآثَامِ وَ فَسَادُ الْمَعْرِفَةِ فِي تَرْكِ الصَّلَاةِ عَلَى خَيْرِ الْأَنَامِ.
✨ خرابی بدن به دلیل زیاد غذا خوردن، خرابی زراعت به دلیل گناهان، و خرابی معارف و اعتقادات به دلیل ترک صلوات بر حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) است.
📚 مستدرک الوسائل ج۱۶ ص۲۱۳
به نقل از کانال «استاد الهی»
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
مدتی است بحثهای بسیار مضحک و توجیهات بسیار خنکی درباره لزوم تعطیلی شنبهها مطرح میشود. البته امیدواریم شورای نگهبان همچون همیشه بدون ملاحظه، این مصوبه را به دلیل مغایرت با قانون اساسی رد کند، اما فارغ از این مسأله جا دارد کمی درباره این طرح دقت نظر داشته باشیم تا متوجه شویم چه توجیهاتی پشت این مسأله وجود دارد.
استدلال طرفداران تعطیلی شنبهها این است که دنیا در روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل است و ایران نیز جمعهها تعطیل و پنجشنبهها نیمه تعطیل است؛ بنابراین ما چهار روز در هفته را نمیتوانیم با دنیا مراودات مالی داشته باشیم. نتیجه خندهدار این است که برای حل این مشکل، شنبهها تعطیل شود.
لازم است عرض کنیم که شنبهها که در دنیا خود به خود تعطیل است و به همین دلیل، مراودات ما با دنیا تعطیل است. حال اگر در ایران نیز شنبهها تعطیل باشد یا نباشد تفاوتی نمیکند و در هر حال، مراودات تجاری ما با دنیا تعطیل است. بنابراین تعطیلی شنبه تأثیری در مراودات ما ندارد و فقط یک روز کاری مفید خود را در تجارت داخلی از دست دادهایم و دو ضرر به جان خود خریدهایم. یکشنبه نیز در هر صورت، مراودات ما با دنیا تعطیل است.
تعطیلی شنبه فقط زمانی مثمر ثمر است که تعطیلی جمعه و نیمه تعطیلی پنجشنبه برداشته شود و یکشنبه نیز تعطیل شود؛ اما طراحان این طرح چنین چیزی را مد نظر ندارند یا لااقل جرأت طرح آن را ندارند؛ زیرا روز جمعه، یک روز تعطیل آیینی است. پنجشنبه نیز بر طبق عادت دیرینه و بنا به دلایل مختلف، از حالت نیمه تعطیل در نخواهد آمد. یکی از دلایل آن این است که بسیاری از مردم ما بر طبق رسوم دینی پنجشنبه بعد از ظهر به زیارت اهل قبور میروند و شبهای جمعه بر طبق عادات دیرینه مهمانی میدهند و مهمانی میروند. بنابراین، این طرح نه تنها مراودات تجاری ما با دنیا را بهبود نخواهد بخشید بلکه یک روز کاری داخلی ما را نیز کم خواهد کرد.
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
دنیا کم کم حال و هوای سال ۵۷ ایران را به خود خواهد گرفت.
#ر_ک
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
#اقتصاد_اسلامی_به_زبان_ساده (۹)
#کمونیسم، مالکیت فردی را از بین میبرد و دسترنج افراد را از آنِ دولت میداند. این نظام، رابطه میان کار و درآمد را لغو میکند. کمونیسم میگوید: از هرکس به اندازه توانش، به هرکس به اندازه نیازش (نه به اندازه کارش)
در کمونیسم، #جهش_تولید اتفاق نمیافتد؛ زیرا کارگر انگیزهای برای تولید ندارد؛ به همین دلیل کمونیستها به تجدید نظر در قواعد خود پرداختند.
#سرمایهداری، کالای تولید شده توسط کارگر را از آنِ سرمایهدار میداند و حقوق بخور و نمیری به کارگر میپردازد تا زنده بماند و فردا هم بتواند سر کار بیاید و البته اگر زنده نماند هم باکی نیست؛ زیرا ارتش بیکار در صف انتظار است.
در نظام سرمایهداری، جهش تولید میتواند اتفاق بیفتد، اما با زور دستگاههای پیشرفته که متعلق به سرمایهدار است، اما کارگر انگیزه زیادی برای جهش تولید ندارد؛ زیرا هرچه بیشتر تولید کند، برای سرمایهدار تولید کرده است؛ به همین دلیل، جهش تولید میتواند اتفاق بیفتد، اما به نفع سرمایهدار تمام میشود و نظام طبقاتی شکل میگیرد.
در #اسلام، کالای تولید شده، از آنِ کسی است که آن را تولید کرده و او اجاره ابزار تولید را نیز میپردازد. در بدترین حالت، کارگر با صاحب سرمایه، به نحو کسر مُشاع در کالای تولید شده شریک میشود. به همین دلیل، کارگر انگیزه زیادی برای تولید پیدا میکند. در این حالت، هم جهش تولید اتفاق میافتد و هم نظام طبقاتی به وجود نمیآید.
#روحالله_کریمی
کانال ⬅️ حکمت و تمدن
آیتالله بهجت رضوان الله علیه: «ما در دریای زندگی، در معرض غرق شدن هستیم. دستگیری ولیّ خدا لازم است تا سالم به مقصد برسیم. باید به ولیعصر علیهالسلام استغاثه کنیم که مسیر را روشن سازد و ما را تا مقصد همراه خود ببرد.»
کانال ⬅️ حکمت و تمدن