یکی از هویتهای هر سرزمینی، ظرفیتهای طبیعی آن است. نظام سلطه هر کجا وارد شد منابع طبیعی آن سرزمین را تحت سلطه گرفت و تا حد امکان مردم آن سرزمین را در جهل و بیخبری نسبت به آن منابع قرار داد و مخفیانه آن را به تاراج برد.
در مواردی نیز ظرفیتهای طبیعی آن سرزمینها را از بین برد و متناسب با اهداف خود، ظرفیتهای کاذبی ایجاد کرد. یکی از بارزترین مثالها در این زمینه، ایران است. شاید کمتر کسی بداند که ایران تا پایان دوره صفویه قطب ابریشم دنیا بوده است. با فروپاشی صفویه و تسلط تدریجی انگلیس بر ایران این ظرفیت به نابودی کشیده شد و در دوره قاجار، ایران تبدیل به قطب تریاک دنیا شد.
#یادداشت
#ایران
#غرب
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
4_5904307742427843434.mp3
11.71M
#هستی_شناسی_تمدنی
جلسه اول
#تمدن_اسلامی
#فلسفه
#هستی_شناسی
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
حکمـت و تمدن
#هستی_شناسی_تمدنی جلسه اول #تمدن_اسلامی #فلسفه #هستی_شناسی کانال "حـکـمــت و تـمـدن" 💠 @hekmat_
پنج ویژگی در مباحث #هستی_شناسی_تمدنی وجود دارد که آن را از مباحث رایج فلسفی، متفاوت میسازد:
۱-بیان ساده
۲-در عین سادگی، بیان فنی
۳-دارای مثالهای کاربردی
۴-بیان امتدادات تمدنی فلسفه اسلامی
۵-رویکرد تطبیقی با مبانی فلسفی و تمدنی غرب
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
بحث هستیشناسی، پایه و مبنای تمام مباحث تمدنی است.
علاوه بر آن، فهم بسیاری از آیات و روایات، متوقف بر فهم دقیق هستیشناسی است.
در مباحث هستیشناسی، سعی بر این است که بیانی بسیار روان و کاربردی از مباحث مغلق و پیچیده فلسفه اسلامی ارائه دهیم.
#هستی_شناسی_تمدنی
#تمدن_اسلامی
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
4دی.mp3
56.48M
#هستی_شناسی_تمدنی
جلسه دوم
#هستی_شناسی
#فلسفه
#تمدن_اسلامی
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
مبانی تربیت حکمی ج۱.mp3
14.04M
#مبانی_تربیت_حکمی
جلسه اول
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
انرژی در وجود انسان همانند آبی است که در صورت راکد ماندن متعفن میشود و ذهن و روان و جسم انسان را به فساد میکشاند؛ در او بدبینی و کینه ایجاد میکند و او را به فساد میکشاند.
شباهت دیگری که بین آب و انرژیهای متراکم در درون انسان وجود دارد این است که گاهی انرژیهای انباشته، در مسیر و مجرایی ناصحیح میافتد و ویرانی میآفریند.
نظام تربیتی، آموزشی، معماری، شهرسازی، رسانه و سبک زندگی ما به گونهای است که یا موجب انباشت انرژیهای منفی در وجود انسان میشود و یا موجب جاری شدن آن در مجراهای مخرب میشود.
انرژی کودکان و نوجوانان باید در مسیر صحیح تخلیه شود، وگرنه خسارت بار خواهد بود.
#یادداشت
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
گاهی انسان احساس میکند برنامه آموزش و پرورش ما توسط رابرت مالتوس طراحی شده و یا طراحان، رودربایستی خاصی با وی دارند. در هر صورت فکر میکنم روح وی از ما بسیار راضی است.
چه کسی گفته سالهای مدرسه حتما باید دوازده سال باشد و دوره کارشناسی چهار سال و ...؟ چند درصد درسهایی که میخوانیم در زندگی ما کاربرد دارد؟ کسی که مثلا بیست سال پیش در مدرسه انتگرال خوانده پس از بیست سال چند دقیقه از آن استفاده کرده؟ بله کسی که میخواهد رشتههای مرتبط را بخواند انتگرال یاد میگیرد، اما چند درصد از آنهایی که انتگرال خواندهاند به کارشان آمده؟ آیا طراحان نظام درسی در قیامت میتوانند پاسخگوی این عمر هدر رفته باشند؟
در فقه قاعدهای داریم که «من اتلف مال الغیر فهو ضامن» کسی که مال غیر را تلف کند ضامن است؛ کسی که عمر دیگران را تلف کند چه حکمی دارد؟
طولانی شدن #نظام_آموزشی، علاوه بر اتلاف عمر، موجب بالا رفتن سن ازدواج و به تبع بالا رفتن سن فرزند دار شدن و تبعات مابعد آن است. عامل بسیاری از معضلات اجتماعی در همین نکته نهفته است.
#یادداشت
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
شاید برای برخی عزیزان سؤال شود چرا در اوج بحرانها و اغتشاشات، درباره وقایع روز، کمتر تحلیل میکنیم.
اولا مسؤولیت امثال بنده، دفع اورژانسی بحرانها نیست؛ هرکس باید به وظیفه خود عمل کند و وظایفه حوزویان و دانشگاهیان، اصلاح علل و ریشههاست.
ثانیا تا زمانی که به اصلاح ریشهها و علل نپردازیم هر سال همین آش و همین کاسه خواهد بود؛ امسال اغتشاش (بخوانید معلول) را جمع کردیم، سال آینده باز از جایی دیگر بیرون خواهد زد. اما اصلاح ریشهها موجب از بین رفتن معلولها خواهد شد.
#یادداشت
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
در شرایط فعلی، هرگونه لشکرکشی و راهپیمایی شاید به دوقطبی شدن شدید و تشدید تشنج منجر شود.
مقطع فعلی با مقطع ۹ دی ۸۸ متفاوت است. ۹ دی در شرایطی به وجود آمد که نیرو و انگیزه اغتشاشگران به حداقل رسیده بود، اما در حال حاضر، به دلیل موجهای جدیدی که توسط دشمن ایجاد میشود، آتش فتنه پس از فروکش کردن، مجددا شعلهور میشود و هیجانات تهییج میشود. در چنین شرایطی، لشکرکشی ممکن است به تحریک طرف مقابل منجر شود.
در این شرایط، نیروهای امنیتی و انتظامی باید به وظایف خود که بخشی از آن در کف خیابان است عمل کنند. اما ملاحظات و وظایف دیگری نیز برای افراد و گروههای دیگر وجود دارد که توجه به آن لازم است:
۱-مسؤولین، همچون سخنگوی محترم دولت، باید به دانشگاهها بروند و البته به جای سخنرانی، برای منتقدین و معترضین، همچون گوشی شنوا باشند. البته این جریان نه فقط در ایام اعتراضات، بلکه باید دائمی باشد.
گوش دادن به حرف مردم و منتقدین، هرچند کاری از دست مسؤولین بر نیاید، موجب آرامش و تخلیه روانی آنها میشود. این انرژیهای منفی اگر در جای خود تخلیه شود، موجب آشوبهای اجتماعی نمیشود.
۲-متخصصان تربیتی و مبلغین متخصص در امور نوجوانان باید به مدارس بروند و البته آنها نیز نباید به سخنرانی بپردازند، بلکه با ایجاد نشاط به تخلیه هیجانات بپردازند، مسابقات ورزشی برگزار کنند و به انحاء مختلف، هیجانات مزمن انباشت در نوجوانان را تخلیه کنند و البته بگذارند آنها حرف بزنند و درد دلهای خود را بیان کنند.
در این شرایط باید سعی کنیم فحش خورمان خوب باشد.
۳-مسؤولان نیز باید با رونمایی از طرحهای مناسب و مسرتبخش، در مردم امید و نشاط ایجاد کنند.
۴-و البته باید بازداشتیهای نوجوان و جوانی که از سر احساسات و از روی ناآگاهی وارد فضاهای اغتشاش شدهاند دریابیم و برای آنها دلسوزی کنیم و با کار فرهنگی مناسب، تهدید را به فرصت تبدیل کرد.
#یادداشت
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon
تاریخ جهان مدرن. ج۳.mp3
17.1M
تاریخ جهان مدرن؛ مبانی، اندیشهها و وقایع
جلسه سوم: آغاز قرن شانزدهم
#تاریخ_تطبیقی_ایران_و_جهان
#تاریخ_جهان_مدرن
کانال "حـکـمــت و تـمـدن"
💠 @hekmat_tamaddon