جهت ورود به جلسه مجازی لطفا از لینک زیر، گزینه گروه فلسفه هنر و ارتباطات وارد جلسه شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=10685
@hekmateislami
جهت ورود به جلسه مجازی لطفا از لینک زیر، گزینه سایر گروه ها وارد جلسه شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=10685
@hekmateislami
جهت ورود به جلسه مجازی لطفا از لینک زیر، گزینه سایر گروه ها وارد جلسه شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=10685
@hekmateislami
جهت ورود به جلسه مجازی لطفا از لینک زیر، گزینه گروه فلسفه هنر و ارتباطات وارد جلسه شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=10685
@hekmateislami
جهت ورود به جلسه مجازی لطفا از لینک زیر، گزینه سایر گروه ها وارد جلسه شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=10685
@hekmateislami
▪️ارتحال عالم ربانی حضرت آیت الله یزدی را به محضر مقام معظم رهبری، حوزه های علمیه و بیت مکرم ایشان تسلیت عرض می کنیم.
مجمع عالی حکمت اسلامی
@hekmateislami
#همایش
#هفته_پژوهش
🔻 به مناسبت سالروز جهانی فلسفه
🔸 توسط قطب علمی فلسفه دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، با همکاری نهادهای علمی از جمله مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)؛ برگزار میشود:
📙 همایش ملی "فلسفه دین اسلامی"
✅ با پیام تصویری حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی (دام ظله)
🎙 سخنرانان:
🔸 آیتالله علیاکبر رشاد
🔸 حجتالاسلام دکتر ابوالفضل ساجدی
🔸 حجتالاسلام دکتر علیرضا قائمینیا
📅 پنجشنبه ۲۷ آذرماه ۹۹ ساعت ۱۵:۰۰
📣 پخش زنده و مستقیم از :
🌐 aparat.com/iictchannel/live
🌐 instagram.com/iict.ac_ir
#هفته_پژوهش_گرامی_باد
@hekmateislami
◀️یکصد و نهمین جلسه گروه علمی فلسفه سیاسی سه شنبه ۱۱ آبان ۹۹ از ساعت ۲۰ بمنظور بررسی موضوعات: ۱-ضرورت تاسیس دولت از منظر فلسفه سیاسی اسلامی ۲-تبیین منظر انسان شناسی با تاکید برمحور فطرت و طبیعت " با حضور اعضای محترم گروه به صورت مجازی برگزار شد. در ابتدای این جلسه آقایان دکتر غلامرضا بهروزی لک، دکتر محمد حسین طالبی، دکتر مرتضی یوسفی راد و دکتر محسن مهاجرنیا به ارائه دیدگاههای خود در خصوص ضرورت تاسیس دولت از منظر فلسفه سیاسی اسلامی پرداختند.
🔸دکتر غلامرضا بهروزی لک:
در فلسفه اسلامی آنچه محقق شده بر اساس طبع مدنی و بر اساس دیدگاه مدنی بالتبع ارسطو و افلاطون است و از این پرسش که انسان چگونه آفریده شده است، براساس این دیدگاه فاصله گرفته است. در خصوص نسبت طبیعت و فطرت، علامه طباطبایی در المیزان فطرت و طبیعت را با هم اعلام کرده است. طبع همان ویژگی حیوانی که با این زندگی هماهنگ شده ولی فطرت بُعد روحانی انسان است. البته فطرت فقط بُعد روحی محض نیست بلکه در زندگی دنیوی هم وجود دارد.
آیت الله جوادی آملی میفرماید فطرت غیر از طبیعت و غیر از غریزه است و ویژگی انسان است که با بینش شهودی به آن میرسد.
پس فطرت غیر از طبیعت و غریزه است و فطرت انسان را به راه درست هدایت میکند و فطرت در دو بُعد شناخت و احساس بیان شده است. (بینش و گرایش) اگر فطرت از مسیر خودش خارج شود فطرت محجوبه (حجاب) میشود. پس وقتی فطرت این مقدار مهم است و برخی اوقات به مدنی بالفطره بودن هم خوب اشاره نشده است.
سوالی که مطرح است اینکه آیا خدا انسان را بگونهای آفریده است که بطرف فطرت واقعی کشش پیدا کند؟اگر فطرت الهی است پس باید یک کشش حقه را در انسان جستجو کنیم.
🔹اینکه فطرت چگونه سبب میشود که دولت مطلوب شکل گیرد تا دولت محجوبه شکل نگیرد. دولت محجوبه به خاطر موانع است که با جنود جهل این موانع شکل می گیرد، لذا استضعاف شکل میگیرد، استضعاف به معنای فقر معیشتی نیست؛ بلکه آنکه باید در جایی باشد و از آنجا کنار گذاشته شود، استضعاف شکل میگیرد.
مردم انسانهایی هستند که از فطرت الهی برخوردار هستند و به دنبال هدایت میگردند و این اقتضائات که از نظریه فطرت میتوان در حکمت متعالیه استفاده شود فواید بسیاری خواهد داشت.
🔸در آیه ۲۱۳ سوره بقره یکی از چیزهایی که مغفول واقع شده، ماهیت امت واحده است، امت واحده، ناقص است یا خیر؟ یا اینکه امت واحده امت بسیطی است که در آن دولت وجود داشته و در راس آن نبی و هادی بوده، تا زمانی که نیازهایی برایشان پیش آمده و وقتی روابط گسترده شد، اختلاف بوجود آمد لذا بخاطر پیچیدگی جوامع و وجود موانع شریعت می آید که شریعت از زمان حضرت نوح نبی آغاز میشود، پس اینگونه است که شریعت میآید...
ادامه در...
✅http://hekmateislami.com/?p=11305
@hekmateislami
گروه روش شناسی علوم انسانی برگزار میکند:
نقد کتاب قانون اخلاق؛ تالیف آیت الله عابدی شاهرودی
باحضور: دکتر سید محمدرضا حسینی بهشتی، دکتر محسن جوادی، دکتر حمید رضا حسنی
مورخ سه شنبه 25 آذر 99
ساعت 14-16
لینک ورود به جلسه: https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-g6r-ved
@hekmateislami
جهت ورود به جلسه مجازی لطفا از لینک زیر، گزینه گروه فلسفه سیاسی وارد جلسه شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=10685
@hekmateislami
جهت ورود به جلسه مجازی لطفا از لینک زیر، گزینه گروه فلسفه دین وارد جلسه شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=10685
@hekmateislami
جهت ورود مجازی به نشست علمی لطفا از لینک زیر، وارد شوید.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=991
@hekmateislami
🔹پخش زنده نشست علمی "گفتگوی فلسفه اسلامی و فیزیک؛ ظرفیت ها و چالش ها "
امروز ساعت 10 از سایت مجمع عالی حکمت اسلامی
http://hekmateislami.com/?page_id=991
@hekmateislami
◀️هم اکنون نشست علمی"گفتگوی فلسفه اسلامی و فیزیک؛ ظرفیت ها و چالش ها"
🔹پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹
🔸مجمع عالی حکمت اسلامی
🔻این نشست به صورت زنده از سایت مجمع عالی حکمت اسلامی در حال پخش می باشد.
✅http://hekmateislami.com/?page_id=991
✔️http://instagram.com/hekmate_islami
@hekmateislami
یکصد و دهمین جلسه گروه علمی فلسفه سیاسی مجمع عالی حکمت اسلامی با موضوع "عدالت، جنسیت و خلاءهای نظری در دیدگاه اسلامی" با ارائه خانم دکتر فریبا علاسوند( استادیار پژوهشکده زن و خانواده)– سه شنبه 22 آذر 99 :
در طول تاریخ، تعداد کسانی که به تقدم و برتری عدالت بر سایر ارزش¬ها باور داشته¬اند کم نیستند. در این نگرش «عدالت به عنوان یک امر اخلاقی، بهتر و برتر از همه امور سیاسی و اخلاقی دیگر است» (Sandel, 1998. 2). جان استوارت میل معتقد بود عدالت رئیس سایر اخلاقیات، مقدسترین و الزام¬آورترین اخلاق است (Sandel, 1998. 2). از آنجا که عدالت به مثابه یک ارزش به دنبال سامان دادن به زندگی اجتماعی است، برخی عدالت¬پژوهان معتقدند عدالت تنها یک ارزش در میان ارزش¬های دیگر نیست بلکه معیاری است که ارزش¬های دیگر را محاسبه و ارزیابی کرده و می¬تواند به عنوان یک استاندارد به کار گرفته شود تا تضادها میان مفاهیم دیگر را حل و سازگار کند (Sandel, 1998, 15-16).
از سوی دیگر، رویکرد اخلاقی به عدالت، کوششی برای دست¬یابی به راهی برای تحقق عملی آن بوده است. از نظر مکینتایر، زمانی که ارسطو ادعا کرد اولین ارزش در زندگی سیاسی، عدالت است می¬خواست راهی برای توضیح این مهم پیدا کند که جامعه، فاقد راه و توافق عملی برای مفهومی از عدالت و همچنین فاقد اصول لازم برای اجتماع سیاسی است (Macintyre, 1981, chapter 17). مراد مکینتایر این است که ارسطو به دنبال این بود که عدالت از سطح مباحث انتزاعی و توصیفات نظری به صحنه عملی و میدان زندگی وارد شده، جامعه و سیاست را سامان دهد. این رویکرد در دو قرن اخیر شتاب گرفت و مباحثات عملگرایانه درباره عدالت رونق ویژه¬ای یافت.
با وجود غنای عدالت¬پژوهی در این زمان، متون جدید اختلاف در تعریف و معیار برابری¬ها و نابرابری¬ها درباره عدالت را بازمینمایانند. اهمیت درک نابرابری¬ها در پروژه¬های عدالت تا بدان جاست که بی¬تردید یکی از شاخه¬های مهم عدالت¬پژوهی مطالعات نابرابری است. جیمز کونو اساسا برابری را بخشی از مطالعات نابرابری دانسته است (Konow, 2003: 1194). این اختلاف ممکن است به اختلاف درباره معنای تبعیض، اهمیت یافتگی برابری تحت هر شرایطی، و حدود اصل عدم تبعیض برگردد. پیچیدگی¬ها درباره این مفاهیم تا حدی به مفاهیم هم¬عرض مانند انصاف (یا تناسب) و شایستگی و عدالت جنسیتی هم کشیده شده است. به همین جهت توسعه این مطالعات مهم به نظر می¬رسد. تعدادی از پژوهشگران غربی طی دو قرن اخیر، وجوه نوپدید عدالت مانند عدالت توزیعی در جامعه برابر، چالش آزادی و برابری در نظریه عدالت، عدالت جنسیتی و نقاط تمایز برابری در فرصت¬ها با برابری در نتایج را کاویده¬اند (Rowls, 1990; Nozick, 1979; sandel, 1982; Kirp and others, 1986).
در قرن بیستم، اندیشه فمینیستی برش زنانه¬گرای خود را درباره عدالت ارائه و در موضوعات مختلفی بر این اساس اظهار نظر کرد. نظریه¬های مختلف فمینیستی در سطح سیاسی و عرصه حقوق اجتماعی، اقتصادی و سیاسی، به طور نسبتا یکدست، درباره عدالت یک معیار جدید به معیارهای سنتی آن افزوده و ضلع جدیدی در مباحثات آن ایجاد کرده¬اند که عبارت است از جنسیت. از این رو آنها علاقه¬مند هستند برای صحبت درباره عدالت از واژه عدالت جنسیتی استفاده کنند تا دغدغه خود را به عرصه¬های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی وارد نمایند. برای مثال، این اندیشه در یکی از رویکردهایش با انتقاد از نظریه¬ها و مدل¬های اقتصادی معتقد است همه آنها برای انسان اقتصادی نوشته شده و انسان اقتصادی بدون جنسیت است و این یعنی تاکنون انسان همگن فرض شده است در حالی که باید انسان را در دوگانه زن و مرد فرض کرد و نظریه¬های اقتصادی را برای زنان مجددا راه¬اندازی کرد (international asociation of feminist economics http: // www.iaffe.org).
اهمیت و جایگاه این برش فمینیستی به عدالت، با کمک توضیح مختصری درباره منشاء پیدایش نظریه¬های عدالت ارائه معلوم می¬گردد. در دوره مدرن، دعواها درباره عدالت، در واقع در پاسخ به این پرسش شکل گرفتند که «آیا آزادی مقدم است یا برابری؟» بنابراین اگر چه برابری همواره یکی از ارکان عدالت بوده است (واعظی، ۱۳۸۸: ۳۰۸)، تقدم و تأخر آن نسبت به آزادی، نظریه¬های متنوعی را برای عدالت پیش کشیده است. برای برخی بار اخلاقی عدالت مهم بوده و معتقد بودند تقدم آزادی فردی برای رسیدن به اهداف شخصی از برابری مهم¬تر نیست...
ادامه در...
✅http://hekmateislami.com/?p=11391
@hekmateislami
🔹کتاب “یادنامه علمی علامه طباطبایی(دفتر پنجم)” توسط مجمع عالی حکمت اسلامی تهیه و تنظیم و به همت انتشارات حکمت اسلامی منتشر شد.
🔸علامه سیدمحمد حسین طباطبایی(ره) در طول عمر با برکت خود، با گفتوگوهای علمی، تدریس، تألیف و پرورش شاگردان فرهیخته و اندیشمند، نقشی کمنظیر و ستودنی در احیاء و گسترش حکمت اسلامی در دوران معاصر داشتند. تبییـن شخصیـت علمـی و اخلاقی این حکیم متأله و بازخوانی آراء، آثار و اندیشههای ماندگار این عالم عامل، تأثیر بهسزایی در ترویج و توسعه گفتمان حکمت اسلامی در عرصه داخلی و بین المللی دارد. دفتر پنجم یادنامه علمی علامه طباطبایی(ره) حاوی مجموعه مباحث و مطالب پنجمین ویژه برنامههای بزرگداشت علامه طباطبایی میباشد که در سال ۱۳۹۸ از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی برنامهریزی و اجرا شد.
✅http://hekmateislami.com/?p=11408
@hekmateislami