💢تازههای مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران / از «اصول الهیات» تا «سیر منطق»
📌 امسال انتشارات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با عناوین متعددی به سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران آمده است.
📚 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، امسال انتشارات مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با عناوین متعددی به سیوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران آمده است.
کتابهای «تأویل متن مقدس در اندیشه ابوزید» نوشته میثم توکلیبینا، «تأملی در وجودشناسی ابونصر فارابی» نوشته فاطمه شهیدی، «دو رساله فلسفی ـ عرفانی»، «تحفه سلیمانی» و «سؤال و جواب» به ضمیمه نسخهبرگردان رسالۀ ترکی «عقاید اولیاء سبعه» نوشته محمود بن برهانالدین زاهدى ترجمه از ترکی و اضافاتِ محمدرفیع پیرزاده زاهدی مقدمه و تصحیح محمد سوری و مهدی عسگری، حکایات الصوفیة؛ تصحیح و تحقیق سه گزیده کهن از کتاب حکایات الصوفیة و گردآوری حکایات پراکنده ابنباکویه از منابع تاریخی و عرفانی نوشته ابوعبدالله محمّدبن عبداللهبن باکویه شیرازی تصحیح و تحقیق و گردآوری اکبر راشدینیا، الأنوار الالهیة نوشته شمسالدین سمرقندی تصحیح غلامرضا دادخواه، اصول الهیات نوشته پروکلوس ترجمه امیرحسین ساکت از یونانی به انضمام متن یونانی و شرح دادز، از جمله آثاری است که در نمایشگاه کتاب به علاقهمندان ارائه میشوند.
متن کامل خبر ...
https://www.ibna.ir/fa/tolidi/338109
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 تعویق زمان برگزاری همایش بینالمللی «محییالدین ابن عربی: میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر»
📌 با سپاس فراوان از استقبال گستردۀ علاقهمندان از همایش بین المللی «محییالدین ابن عربی: میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر»، به اطلاع میرساند که با تصمیم شورای اجرایی همایش و ریاست محترم مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، زمان برگزاری این همایش به 20 و 21 آذرماه سال 1402 موکول میشود.
گفتنی است که با توجه به تعویق زمان برگزاری همایش، علاقهمندان میتوانند چکیدۀ پژوهشهای خود را تا پایان تیرماه 1402 از طریق سامانۀ همایش ارسال بفرمایند. نتیجۀ داوری چکیدهها تا پایان مردادماه 1402 به اطلاع نویسندگان گرامی خواهد رسید.
🔹 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، همایش بینالمللی «محییالدین ابن عربی؛ میراث او و اهمیت آن در جهان معاصر» توسط گروه ادیان و عرفان مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با همکاری همچنین همکاری و حمایت تعدادی از دانشگاهها و مراکز پژوهشی داخلی و خارجی برگزار خواهد شد. کمیتة علمی همایش از فرهیختگان، پژوهشگران و علاقهمندان فلسفه دعوت میکند آثار پژوهشی خود را در قالب مقاله به دبیرخانه همایش ارسال نمایند.
🌐محورهای همایش؛
میراث ابن عربی:
🔅در ایران
🔅در اسیای میانه و آناطولی
🔅در خاورمیانه
🔅در شمال و غرب آفریقا
🔅در هندوستان و شرق آسیا
🔅در مغرب زمین
🔅 ابن عربی و فهم اسلام
🔅ابن عربی و عرفان حکمت شیعی
🔅ابن عربی و گفتگوی ادیان و مذاهب
🔅تاثیر ابن عربی در فلسفه و کلام اسلامی
🔅تاثیر ابن عربی در فرهنگ و تمدن اسلامی
🔅تعالیم ابن عربی و چالشهای عالم معاصر
فرارسیدن سالروز ولادت کریمه اهل بیت حضرت معصومه (سلام الله علیها) و آغاز دهه کرامت را تبریک می گوییم.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 سوم خرداد، سال روز حماسه بزرگ، با شکوه و ماندگار آزادسازی خرمشهر، روز ملی مقاومت، ایثار و پیروزی گرامی باد.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
هدایت شده از مدیریت حوزه علمیه استان تهران
گروه علوم عقلی پژوهش سرای حوزوی امام رضا ع برگزار می کند:
#کرسی_دروس_حکمت
🔴 شرح منظومه ملا هادی سبزواری
✅ استاد: منوچهر #صدوقیسها
شروع دوره از چهارشنبه سوم خردادماه ۱۴۰۲
🔴 تلفن #ثبت_نام
۰۹۱۲۳۲۳۹۴۸۹
🔵 حضوری و مجازی
لینک شرکت در کلاس
https://www.skyroom.online/ch/qangkhani/soha
📚#دروس_حکمت
🆔🌐https://eitaa.com/dhheer
💠 روابط عمومی
مدیریت حوزه علمیه استان تهران
🇮🇷 https://eitaa.com/howzehtehran
معرفی همایش
انقلاب اسلامی با رهبری حضرت امام خمینی قدسسره و فداکاری و همّت مؤمنانة ملت بزرگ ایران به پیروزی رسید و برپایی حکومت، نظام، جامعه، و تمدن نوین اسلامی را به مثابة اهدافی مترتب بر یکدیگر فراروی خود قرار داد. نیل به این آرمانهای بلند نیازمند زیرساختهای نظری است، و بهرهگیری روشمند و کامل از گنجینه گرانبها و بیبدیل آموزههای اسلامی میتواند این نیاز اساسی را برآورده سازد. از آنجا که علوم انسانی بهمنزلة نرمافزار مدیریت جامعه است، اسلامیسازی این علوم را میتوان مهمترین پیششرط به بارنشستن شجرة طیبة انقلاب اسلامی و تحقق تمدن نوین اسلامی دانست. اسلامیسازی علوم انسانی و تولید علوم انسانی اسلامی، متناسب با نیازهای انسان معاصر، اموری ضروریاند که توجه و اهتمام ویژة عالمان امت اسلام را طلب میکنند.
طرح سترگ اسلامیسازی علوم انسانی را متفکرانی بصیر بر اساس مبانی عقلی و آموزههای وحیانی پایهگذاری کرده و به پیش بردهاند. فیلسوف، فقیه، مفسر و حکیم الهی، حضرت آیت الله علامه محمدتقی مصباح یزدی «ره» یکی از پیشگامان و پرچمداران این حرکت عظیم بود که با گام نهادن در مسیر معرفت توحیدی، مرزهای دانش در حوزههای مختلف علوم انسانی را درنوردید، و با تکیه بر اندیشه ناب اسلامی، تحولی عظیم در این عرصه رقم زد. استمرار این حرکت مستلزم تبیین، تحلیل، و تداوم اندیشههای این متفکر برجسته و حکیم متأله است.
📌 سایت همایش
https://ihsam.iki.ac.ir/about
💢«فلسفه تحلیلی» نقد میشود
نشست نقد و بررسی کتاب «فلسفه تحلیلی» گزیده مقالات حمید وحید، برگزار میشود.
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه نهم خرداد از ساعت ۱۶ به نقد و بررسی کتاب یادشده اختصاص دارد که با حضور رضا اکبری، علی حسینخانی، محمود مروارید و حمید وحید در مرکز فرهنگی شهر کتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش کوچه سوم برگزار میشود.
در خبر برگزاری این نشست عنوان شده است: کتاب «فلسفه تحلیلی»، گزیده مقالات حمید وحید، ثمره سالها تحقیقات او در حوزه فلسفه در پژوهشگاه دانشهای بنیادی است.
بخش نخست این کتاب ۹ مقاله در حوزه معرفتشناسی را در بر میگیرد. بخش دوم شامل پنج مقاله متاثر از بحثهای جدید درباره «دلیل و عقلانیت» در فرااخلاق است. بخش سوم دو مقاله در زمینه فلسفه دین با محور معرفتشناسی است. این کتاب به همت انتشارات هرمس به چاپ رسیده است.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢انتصاب دکتر سیداحمد غفاری قرهباغ به سمت معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢 همچنین، رئیس مؤسسه از زحمات ارزشمند دکتر اسماعیل علیخانی، معاون اسبق پژوهشی، تشکر و قدردانی به عمل آوردند
🔹 به گزارش روابط عمومی، حجتالاسلام و المسلمین دکتر عسکر دیرباز، رئیس محترم مؤسسه، طیّ حکمی دکتر سیداحمد غفاری قرهباغ، استادیار گروه عرفان و ادیان مؤسسه، را به معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منصوب کرد. در ادامه متنِ حکمِ ایشان از نظر میگذرد:
بسمهتعالی
برادر و استاد گرامی حضرت حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر سیداحمد غفاری
سلام علیکم
با عنایت به توانمندیهای علمی و شایستگیهای اخلاقی و تجارب ارزشمند جنابعالی در مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، بدینوسیله جنابعالی از تاریخ 1402/3/3 به سمت معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه منصوب میشوید.
امید است با استعانت از الطاف خدای متعال و با همکاری همهجانبه تمامی همکاران با برنامهریزی دقیق و اجرا نمودن آنها شتاب بسیار خوبی در مسیر پیشرفت مؤسسه بویژه در بُعد بینالمللی ایجاد گردد. همکاری مؤثرتر متقابل با مؤسسات پژوهشی در داخل و خارج کشور، هماهنگی با سیاستهای وزارت عطف، اصلاح و تکمیل آییننامههای حوزه پژوهشی، تقویت اثربخشی مؤسسه در محدوده حوزه مناسب آن مطابق اساسنامه، تلاش برای ارتقای مؤسسه به پژوهشگاه و جهتدهی پژوهشها در مسیر پیشبرد مرزهای دانش و سیاستهای کلان علمی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مورد انتظار میباشد.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/567
💢 انتصاب دکتر حسن امیری آرا به سمت مدیریت گروه مطالعات علم مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢همچنین، رئیس مؤسسه از زحمات ارزشمند دکتر حسین شیخ رضایی، مدیر سابق گروه مطالعات علم، تشکر و قدردانی به عمل آوردند
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر حسن امیری آرا به مدیریت گروه مطالعات علم مؤسسه منصوب شد. این حکم توسط رئیس مؤسسه، دکتر عسکر دیرباز، ابلاغ شده است.
در پیام دکتر دیرباز آمده است:
باسمهتعالی
برادر و استاد گرامی جناب آقای دکتر حسن امیریآرا
سلام علیکم
با عنایت به توانمندیهای علمی و شایستگیهای اخلاقی و تجارب ارزشمند جنابعالی در گروه مطالعات علم، بدینوسیله جنابعالی از تاریخ 1402/3/1 به سمت مدیر گروه مطالعات علم منصوب میشوید. امید است با استعانت از الطاف خدای متعال و با همکاری اعضای محترم گروه و هماهنگی با معونت محترم پژوهشی و با برنامهریزی دقیق گامهای بلندی در مسیر ارتقاء و پیشرفت گروه بردارید. جهتگیری پژوهشها در مسیری که مرزهای دانش را در این زمینه پیش بُرده در راستای ارتقاء جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه تولید علم نافع باشد مورد انتظار است.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/569
💢انتصاب دکتر عسکر دیرباز به «ریاست» مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر محمدعلی زلفی گل، وزیر محترم علوم، تحقیقات، و فناوری، حجتالاسلام و المسلمین آقای دکتر عسکر دیرباز را به ریاست مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران منصوب فرمودند.
روابط عمومی مؤسسه ضمن تبریک به دکتر دیرباز، برای ایشان موفقیت و توفیقاتِ روزافزون را آرزومند است.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢خجسته میلاد با سعادت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) بر همگان مبارک باد
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢منتشر شد:
🔹البلغة في الحکمة | قطبالدین ابوالفضائل عبدالقادر بن حمزة بن یاقوت الأهري | با مقدّمه و تصحیحِ سیّدمحمود یوسفثانی | چاپ اول ۱۴۰۲ | انتشارات مؤسسۀ پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران | ۳۹۲ صفحه | قطع وزیری | کاغذ تحریر | جلد سخت سلفون | ۰۰۰ ,۲۵۰ تومان
🔹 اطلاعات بیشتر و خرید با تخفیف بیست درصد و ارسال رایگان:
https://www.irip.ac.ir/u/14o
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢منتشر شد: 🔹البلغة في الحکمة | قطبالدین ابوالفضائل عبدالقادر بن حمزة بن یاقوت الأهري | با مقدّمه
البلغة في الحکمة تألیفِ عبدالقادربن حمزةبن یاقوت أهری، درگذشتۀ سال ۶۵۷ هجری قمری، کتابی است در حوزۀ حکمت اسلامی- ایرانی. و مشتمل بر امهات مسائل حکمی. که در آن هم از روش تعقلی و استدلالی استفاده شده است و هم در جایجایِ مباحث به آیات بیّنات قرآنی و احادیث نبوی و مرویات صحابه و تابعان استناد شده است و هم به مواجید و دریافتهای عرفانیِ عرفا و اهل شهود ارجاع داده شده است. به تعبیری، میتوان گفت که در این کتاب، سه ساحتِ عقل و شهود و نقل با یکدیگر تلاقی میکنند و مباحث کتاب براساسِ این تلاقی و تلقی شکل میگیرند.
نویسندهْ کتابِ خود را به دو فن تقسیم کرده است: فنِ نخست به بحث دربارۀ ماهیت عالم و اقسام و اعراضِ آن میپردازد و فنِ دوم به بحث دربارۀ سببِ وجود عالم و صفات ذات و فعل او. هر فن نیز خود به دو قطبِ شمالی و جنوبی تقسیم می شود. قطبِ شمالیِ فنِ اول، خود دو باب دارد که بابِ نخست دربارۀ عنصریات است و بابِ دوم دربارۀ فلکیات. قطبِ جنوبیِ فنِ اول هم دربارۀ امور روحانی یا عالم غیب و ملکوت که آن نیز خود دو باب دارد: بابِ نخست دربارۀ نفوس سفلی و بابِ دوم دربارۀ نفوس عالیه است. فنِ دوم هم مشتمل بر دو قطب است که قطب اولِ آن دربارۀ مبدأ مطلق و مشتمل بر چهار اصل درباۀ ذات و صفات و افعال و اسماء الهی است و قطب دوم دربارۀ معاد. در این قطب، دربارۀ دو معادِ روحانی و جسمانی و مسائل مربوط به نفس و قدرتها و قوای خارقالعادۀ آن، و از وحی و نبوت و معجزه و کرامت و حقیقتِ بهشت و جهنم بحث میشود و از جهت اشتمال بر مسائلی دربابِ نفسشناسی و وحیشناسی و مباحث مرتبط با آنها اهمیت دارد. کتاب با ذیلی دربابِ انواع معقولات و روشهای عامِ کسب مجهولات از معلومات و نیز بحثی دربارۀ ریاضت و مجاهدت پایان مییابد.
نکتۀ مهم آن است که این کتاب از منابع و مراجع ملاصدرا در تبیین برخی مباحث فلسفی و تفسیری است و در موارد متعددی از آن مطالبی مستقیماً اخذ یا نقل به مضمون شده است ولی در هیچیک از آثارِ وی نامی از این اثر و نویسندۀ آن نیامده است. بیشترین منقولاتِ ملاصدرا از این کتاب در مفاتیحالغیب است.
پیشتر، این کتاب با عنوانِ الأقطاب القطبیة بهوسیلۀ استاد مرحوم محمدتقی دانشپژوه تصحیح و منتشر شده است. تصحیحِ فعلی برمبنای چهار نسخۀ خطیِ موجود از کتاب در کتابخانههای مختلف انجام شده است و مصحح کوشیده است مآخذ و منابعِ مطالب منقول در آن را بازیابی کند و با افزودن یادداشتهایی توضیحی در رفع برخی ابهامات و مشکلاتِ آن بکوشد.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢 برگزاری جلسه نقد و بررسی کتاب «ختم الاولیاء: نبوت و ولایت از دیدگاه ابن عربی»
🔹 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، جلسه نقد و بررسی کتاب «ختم الاولیاء: نبوت و ولایت از دیدگاه ابن عربی» (Le Sceau des Saints, Prophétie et Sainteté dans la doctrine d'Ibn 'Arabî) نوشتۀ میشل شوتکیویچ (Michel Chodkiewicz) با حضور استادان شهرام پازوکی، سیدرضا فیض، سیداحمد غفاری، بابک عالیخانی، و اسماعیل باغستانی در تاریخ 21 خردادماه 1402، ساعت 14-17 در محلّ مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میگردد.
📚 معرفی کتاب:
این کتاب در زمرۀ معدود کتابهایی است که تبیین و توضیح مفهوم ولایت و گشودن بسیاری از رازهای این مفهوم کانونی در نوشتههای ابن عربی را طی تحلیل علمی کاملاً دقیقی بر عهده گرفته است. نویسنده با حضور منحصربهفرد و خاصش در قلمرو میراث شیخ اکبر توانسته است صفحات فراوانی را روشن سازد که در نظر بسیاری از دانشمندان و پژوهندگان تاریک و مجهول مینموده است.
در واقع این کتاب اثر محققانۀ دستاولی است در بررسی تاریخی و تشریحی یکی از مهمترین مفاهیم در قلمرو عرفان و تصوف، یعنی مفهوم «ولایت» و ابعاد مختلف آن بهویژه موضوع «ختم ولایت» و ارتباط آن با «نبوت» از دیدگاه ابن عربی به قلم استاد میشل (علی) شوتکیویچ، یکی از بزرگترین متخصصان عرفان ابن عربی در سطح جهانی در عصر کنونی. اصل کتاب به زبان فرانسوی است و اهمیت و شهرتش موجب شده به چند زبان از جمله انگلیسی و ایتالیایی و عربی و ترکی ترجمه شود.
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/575
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
⚫️ فرا رسیدن سالگرد ارتحال ملکوتی بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) و قیام خونین 15 خرداد را تسلیت عرض می نماییم.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
عارف کامل در نگاه امام خمینی (ره) به مثابه یک مصلح اجتماعی و حاکمِ حکیم است
🔹حجتالاسلام و المسلمین«غفاری قرهباغ» با اشاره به شاکله اندیشه عرفانی امام راحل گفت: عارف کامل در نگاه امام خمینی (ره) به مثابه یک مصلح اجتماعی و حاکمِ حکیم است.
حجتالاسلام و المسلمین«سیداحمد غفاری قرهباغ» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به ماهیت اندیشههای عرفانی امام خمینی (ره) اظهار کرد: چند ویژگی محوری را میتوان در عرصه اندیشههای عرفانی امام راحل مورد توجه قرار داد که میتواند چراغ راه پژوهشهای مختلف اندیشمندان باشد.
معاون پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران ادامه داد: نخستین مساله در رابطه با این موضوع آن است که امام خمینی (ره) احیاگر عرفان راستین است
متن کامل خبر
http://shabestan.ir/detail/News/1271501
💢به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر سیداحمد غفاری، معاون پژوهشی و تحصیلاتِ تکمیلی مؤسسه، در روز شنبه 13 خردادماه 1402، ضمن بازدید از کتابخانه مؤسسه، با مدیریت محترم مجموعه، دکتر محمدجواد اسماعیلی، دیدار و گفتگو داشتند.
🔷حجت الاسلام و المسلمین سیداحمد غفاری ضمن بازدید و بررسی کتابهای تازه خریداریشده، بر بهروز بودنِ کتابخانه و تهیه آرشیوی کامل از منتشراتِ اخیر تأکید کردند. ایشان همچنین، بر ضرورتِ مراقبت از فضای فیزیکی کتابخانه اشاره داشته و بهینهسازی فضا جهتِ بهرهمندی بیشتر و بهترِ مراجعهکنندگان را یادآور شدند.
🔷معاون محترم پژوهشی مؤسسه بر لزومِ حضور مؤسسه در نمایشگاههای کتابِ خارجی و ارائه آثار انتشارات مؤسسه در آنها تأکید داشتند. ایشان افزودند: بایستی برنامهای در راستای ایجاد سازوکار به منظور شرکتِ مؤسسه در رویدادهای فرهنگی خارج از کشور، تدوین شده و در اسرع وقت در دستور کار قرار گیرد.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢انتشار کتاب «فلسفه اسلامی» به زبان انگلیسی
🔹 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، «فلسفه اسلامی» عنوان کتابی آموزشی است که با ویراستاری حجج اسلام دکتر محمدعلی شمالی و دکتر مهدی عبداللهی و با هدف معرفی و آموزشِ فلسفه اسلامی به دانشجویان انگلیسیزبان در کشور انگلستان به چاپ رسید.
🔶 یکی از مشکلات آموزش فلسفه اسلامی همواره متون درسی متناسب با سطح دریافت و ذهنیت مخاطب بوده است، متونی که بتوانند به زبانی گویا و بیانی روشن، محتوای عمیق فلسفه اسلامی را به مخاطبان منتقل کنند. این مشکل هنگامی دوچندان میشود که با مخاطبی مواجه باشیم که ذهنیتی به کلی متفاوت و فاقد پیشینه و آشنایی با سنت عقلانی اسلامی داشته باشد. از این رو، تلاش برای ساده گویی مطالب، اجتناب از بهره گیری از مقدمات ناگفته و پرهیز از اجمال و اطناب در بیان ضرورت دوچندان می یابند.
📚کتاب آموزش فلسفه در پنج بخش کلی "کلیات، معرفتشناسی، انسانشناسی، هستیشناسی و خداشناسی" به معرفی دیدگاههای فیلسوفان اسلامی پرداخته است. ساختار، شیوه نگارش و نحوه بیان مسائل به گونهای تنظیم شده است که قابلیت تدریس در مراکز آموزشی و دانشگاهی در کشورهای مختلف را داشته باشد. به لطف سبک نگارش و رویکرد این کتاب نسبت به سایر سنتهای فلسفی قدیم و جدید و همچنین مواد آموزشی متنوع، مباحث این کتاب میتوانند بدون داشتن مطالعات پیشینی درباره فلسفه اسلامی مورد استفاده علاقهمندان به ویژه دانشجویان غربی قرار گیرند.
📌این اثر حاصل چهار سال همکاری علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و مؤسسه...
متن کامل خبر
https://www.irip.ac.ir/fa/news/578
انتصاب دکتر احمد شهگلی به سمت مدیریت گروه «فلسفه اسلامی» مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
🔹به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر احمد شهگلی به سمت مدیریت گروه «فلسفه اسلامی» مؤسسه منصوب شد. این حکم توسط رئیس مؤسسه، دکتر عسکر دیرباز، ابلاغ شده است.
در پیام دکتر دیرباز آمده است:
باسمه تعالی
برادر و استاد گرامی جناب آقای دکتر احمد شهگلی
سلام علیکم
احتراماً، با عنایت به توانمندی علمی، شایستگیهای اخلاقی و تجارب ارزشمند جنابعالی در گروه فلسفة اسلامی، بدینوسیله جناب عالی از تاریخ 1402/03/17 به سمت مدیرگروه فلسفة اسلامی منصوب میشوید. امید است با استعانت از الطاف خداوند متعال و با همکاری اعضای محترم گروه و هماهنگی با معاونت محترم پژوهشی و با برنامهریزی دقیق گامهای بلندی در مسیر ارتقاء و پیشرفت گروه بردارید. جهتگیری پژوهشها در مسیری که مرزهای دانش را در این زمینه پیش برده در راستای ارتقاء جایگاه نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه تولید علم نافع باشد موردانتظار است.
عسکر دیرباز، رئیس مؤسسه
همچنین، رئیس مؤسسه از زحمات ارزشمند دکتر محمد حسینزاده، مدیر سابق گروه فلسفه اسلامی، تشکر و قدردانی به عمل آوردند. متن پیام ایشان به شرح زیر است:
برادر و استاد گرامی حجتالاسلام و المسلمین جناب آقای دکتر محمد حسینزاده
سلام علیکم
با احترام و آرزوی توفیقات بیشتر، بدینوسیله مراتب تقدیر و سپاس و قدردانی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفة ایران بابت مدیریت جنابعالی در گروه فلسفة اسلامی، پیشبرد اهداف گروه و مؤسسه ...
متن کامل خبر ...
https://www.irip.ac.ir/fa/news/579
هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢برگزاری نشست علمی «یک برش تاریخیِ گریزناپذیر برای فهم فلسفۀ اسلامی (معرفی طرح تصحیح طبقات)»
🔷به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، به همتِ گروه «فلسفه اسلامی» نشست علمی «یک برش تاریخیِ گریزناپذیر برای فهم فلسفۀ اسلامی (معرفی طرح تصحیح طبقات)» در روز شنبه 20 خردادماه 1402 ساعت 18-14 در محلّ مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار میگردد.
📎اخبار تکمیلی:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/580
🌎لینک مجازی:
http://irip.ac.ir/u/136
💢انتصاب دکتر علی حسینخانی به سرپرستی «امور آموزشهای تخصصی و تحصیلات تکمیلی»
🔷 به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر علی حسینخانی به سرپرستی «امور آموزشهای تخصصی و تحصیلات تکمیلی» مؤسسه منصوب شد. این حکم توسط معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه، دکتر سیداحمد غفاری قرهباغ، ابلاغ شده است.
📎اخبار تکمیلی:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/581
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢انتصاب دکتر اسماعیل رادپور به سرپرستی «امور پژوهشی»
🔹به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر اسماعیل رادپور به سرپرستی «امور پژوهشی» مؤسسه منصوب شد. این حکم توسط معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه، دکتر سیداحمد غفاری قرهباغ، ابلاغ شده است.
📎اخبار تکمیلی:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/582
گزارش تصویری (و ویدیوی کامل) جلسه نقد و بررسی کتاب «ختم الاولیاء: نبوت و ولایت از دیدگاه ابن عربی» را در لینک زیر ببینید:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/584
محمد حسینزاده، عضو هیئت علمی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، مطرح کرد: در حال حاضر عامل تعیینکننده در مسئله اشتغال، نفع مادی و اقتصادی است. لذا فارغالتحصیلان رشتههای فنی و تجربی که ارتباط بیشتر و نزدیکتری با تولید ثروت و پول دارند، نسبت به اهالی علوم انسانی وضع مناسبتری دارند.
متن کامل مصاحبه ایشان با خبرگزاری ایکنا را در لینک زیر بخوانید:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/583
💢گزارشی تفصیلی از نشست علمی «یک برش تاریخیِ گریزناپذیر برای فهم فلسفۀ اسلامی (معرفی طرح تصحیح طبقات)»
✏به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، نشست علمی «یک برش تاریخیِ گریزناپذیر برای فهم فلسفۀ اسلامی (معرفی طرح تصحیح طبقات)» در روز شنبه 20 خردادماه 1402 ساعت 18-14 در محلّ مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران برگزار شد. در این مراسم آقایان حسین نجفی، داوود حسینی، سیداحمد حسینی سنگچال، و رضا درگاهیفر به ایرادِ سخنرانی پرداختند که در ادامه مشروح مطالبِ ایشان از نظر میگذرد:
🔷هدفِ این نشست معرفی طبقات صدری و جلالی، نشان دادن اهمیت آن برای تاریخ فلسفه، و فلسفهورزی در دورۀ معاصر بوده است. بدینمنظور، سخنرانی نخست به معرفی طبقات و پروژۀ تصحیح پرداخت. سخنرانی دوم به اهمیت تاریخی و محتوایی طبقات در یک نگاه کلی توجه داشت. سخنرانیهای سوم و چهارم این اهمیت تاریخی و محتوایی را در دو موضوع بنیادین فلسفۀ صدرایی با جزئیات به تصویر کشید.
📎مشروحِ گزارش را در لینک زیر بخوانید:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/585
💢مراسم تکریم و معارفه معاونان اداری-مالی و پژوهشی مؤسسه و نیز، مدیران امور مالی، امور پژوهشی، و امور تحصیلات تکمیلی و آموزشهای تخصصی، و همچنین تکریم و معارفه مدیران گروههای فلسفه اسلامی، فلسفه غرب و مطالعات علم روز یکشنبه، 28 خرداد، ساعت 12-10:30 در سالن دکتر نصر مؤسسه برگزار شد.
📎گزارش کامل این برنامه را در لینک زیر ببینید:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/586
«روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران»
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
💢به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، دکتر محمدجعفر جامهبزرگی، عضو هیئت علمی مؤسسه، به سمت «سرپرست کتابخانه و مرکز اسناد و مدارک علمی» مؤسسه منصوب شد. این حکم توسط معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی مؤسسه، دکتر سیداحمد غفاری قرهباغ، ابلاغ شده است.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe