eitaa logo
حکمتانه. #سخنان_گهر_بار / #حکمت_زندگي
2هزار دنبال‌کننده
5.4هزار عکس
3.6هزار ویدیو
69 فایل
✨🌸🌿🌟 به نام الله که حکمت را در اختیار ما قرار داد . ☀️✨🌟🌿🌸🌿 🌿 @hekmatkhoban 🌸
مشاهده در ایتا
دانلود
چونکه با حق متصل گردید جان ذکر آن اینست و ذکر اینست آن خالی از خود بود و پر از عشق دوست پس ز کوزه آن تلابد که دروست
🌸❄️🌸 نوروز یعنی🌸 هیچ زمستانی❄️ ماندنی نیست ... 🎈 سال نو🌸 زندگی نو 🌸 احساس نو 🌸 🌸 بهاری شدنتون مبارک🌸
✅زندگی آزمون است خیلی از مردم مردود می شوند 🌼چون سعی در کپی از بقیه دارند ✅متوجه نیستند هرکس برگه سوالات متفاوتی دارد. 🌼دوست من زندگی کن به شیوه خودت.
🔹زن با نقاط قوت زنانه‌ی خود همراه با ایمان عمیق، استقرار ناشی از اتکاء به خداوند و عفت و پاکدامنی می‌تواند در جامعه یک نقش استثنایی ایفا کند؛ هیچ مردی قادر به ایفای چنین نقشی نیست. زن مثل کوهی از ایمان، و در عین حال مثل چشمه‌ی جوشانی از عاطفه و محبت و احساسات زنانه، تشنگان و محتاجان نوازش را از چشمه‌ی صبر و حوصله و عاطفه‌ی خود سیراب می‌کند. انسان‌ها در چنین آغوش پر برکتی می‌توانند تربیت شوند.
🌸از مشرقِ نگاهِ تو ☀️خورشیـد می‌دمد 🌸صبحی که با تو می‌شود آغاز، ☀️دیدنی‌ست
💠 بدون این سه عامل محال ست 💠 به آرامش دست یابی : 💚 رها کردن گذشته 💚 لذت بردن از حال 💚 امیدواری به آینده
✨ مومن به هر مقداری که توکلش بیشتر باشد به همان مقدار عقربه قلب او رو به سمت عالم بالاست... و به جای اینکه اراده اش از عالم پایین چیده شود از عالم بالا تنظیم شده و با اشاره های غیبی کارهایش پیش می رود... 🧡 و به جهت همین اتصال قلب به عالم بالا،تصمیم گیری هایش متفاوت است؛ به حسب ظاهر هم حساب و کتاب خاصی ندارد اما از عالم بالا به دلش می اندازند که این کار را بکن یا نکن.
سَيِّئَةٌ تَسُوءُكَ خَيْرٌ عِنْدَ اللَّهِ مِنْ حَسَنَة تُعْجِبُكَ. (موضوع: ارزش پشیمانی و زشتی غرور زدگی) امام (عليه السلام) می‌فرمایند: گناهی كه تو را ناراحت و پشيمان کند، سازنده تر از كار نيكى ست كه تو را مغرور كند. ✍️ شرح حکمت: امام (ع) در اين سخن كوتاه و پر محتوا به نكته مهم (عُجب، بمعنای:غرور)، خطری که متدینین را بسیار تهدید می‌کند اشاره مى فرمايند. 🔹 چرا امام (ع) می‌فرمايند: گناه همراه با پشیمانی سازنده تر از کار خیر همراه با غرور است؟ زیرا 👇 ۱- انسان پشیمان به سمت توبه و جبران حرکت می‌کند، اما انسان مغرور به سمت ریاکاری... ۲- توبه آثار شوم معصيت را پاک می‌کند، اما غرور عامل عجب و ریاکاری می‌شود و توفیق کار خیر را از انسان سلب می‌کند... 💠 امام صادق (عليه السلام): خداوند به داود وحى فرستاد: گنهگاران را بشارت ده و صديقين را بيم ده... داود باتعجب عرض كرد: اى پروردگار چگونه چنين چيزى ممكن است...❗️خداوند فرمود: گنهكاران (پشيمان) را بشارت ده كه من توبه آنها را مى پذيرم، و صديقين را بيم ده كه از اعمالشان عُجب به خود راه ندهند... 👈 نمونه هایی از عجب: 🍂 بزرگ شمردن خود 🍂 بزرگ شمردن اعمال صالح خود 🍂 شاد شدن به عبادات (که انسان خود را مستحق ثواب بداند) 🍂 کارهای کوچک را بزرگ دیدن 🍂 خود را فردی صالح و با کمالات پنداشتن 🍂 خود را بی تقصیر و بی عیب دیدن 👈 درجات عجب: ۱- اعمال بد خود را خوب دیدن ۲- توجه به اعمال خوب خود و ستایش خود، و تحقیر دیگران را توقع داشتن ۳- برای خود وجود مستقلی قائل بودن (بمعنای احساس بی نیازی کردن نسبت به خالق = شرک)
🔹مواظب باشید قلبتان بی حس نشود حضرت آیت الله استاد حائری شیرازی قلب انسان نسبت به گناه بی‎تفاوت نیست، چنان که دست نسبت به آتش بی‎حس نیست. 👈 قلب از دروغ، همان رنجی را می‎برد که دست، از آتش می‎برد؛ اگر بعد از دروغ گفتن عذاب وجدان گرفت و جبران کرد، مثل این است که آتش در دست تو افتاده باشد و تو آن را پرتاب کرده باشی، اما اگر آتش را مدتی روی دستت بگیری، این دست اعصابش می‎میرد. اگر انسان پیوسته دروغ بگوید قلب بی حس می شود مثل دستی که اعصابش سوخته است.
حکمت ۴۸ نهج‌البلاغه الظَّفَرُ بِالْحَزْمِ، وَالْحَزْمُ بِإِجَالَةِ الرَّأْي، وَالرَّأْيُ بِتَحْصِينِ الاَْسْرَارِ. (موضوع: رازداری و پیروزی) پیروزی در دوراندیشی، و دوراندیشی در به کارگیری صحیح اندیشه، و اندیشه صحیح به رازداری است. ✍ شرح حکمت: ✅ امام (عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه و پرمايه در سه جمله كوتاه رمز پيروزى را در كارها بيان مى كنند. 🌱 نخست مى فرمايند: پيروزى در گرو تدبير است. دورانديشى و مطالعه عواقبِ كار، يكى از مهم ترين عوامل پيروزى است، زيرا افراد سطحى نگر، در برابر حوادث پيش بينى نشده به زودى به زانو در مى آيند و شكست میخورند. 🌱 سپس در جمله دوم مى فرمايند: حزم و دورانديشى در گرو به كار گرفتن فكر است. «اجالة» بمعناى جولان دادن و «رأى» به معناى فكر است و منظور از جولان دادن فكر اين است كه انسان همچون اسب سوارى كه در تمام اطراف ميدان نبرد، قبل از شروع گردش مى كند تا از نقاط ضعف و قوت با خبر شود، بايد در مسائل مهم نيز چنين كند و تمام جوانب يك مسئله را بررسى كند و در عاقبت آن بينديشد، اگر كار صحيحى بود انجام دهد، و اگر گمراهى بود از آن خوددارى كند. به يقين حزم و دورانديشى ايجاب مى كند كه انسان افزون بر استفاده از فكر خويش، از افكار ديگران نيز بهره بگيرد. (دوراندیشی = مشورت) 👌 🌱 و در آخرين جمله حكمت آميز فوق مى فرمايند: تفكر صحيح در گرو نگه دارى اَسرار است. از بعضى روايات معصومين استفاده مى شود كه اَسرارتان را به دوستان نگوييد، زيرا احتمال تغيير حالت در آنان وجود دارد. گفتنى ست كه انسان گاهى سِّرِ خود را براى دوست مطمئنى بيان مى كند، غافل از آنكه آن دوست نيز ممكن است دوست مطمئن ديگرى داشته باشد و سومى نيز به همين صورت... ناگاه متوجه مى شود كه اسرارش همه جا بر سر زبان هاست.
10.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جوک گفتن حاج آقا قرائتی در حضور رهبر انقلاب / خاطره فوق العاده زیبا و شنیدنی حاج آقا قرائتی از دیدار با رهبر انقلاب و سه خنده معروفش که هر ایرانی از شنیدنش چند دقیقه ای می خندد و بر شهامت و بیان حاج آقا آفرین می گوید! ببینید حاج آقا چگونه با چندتا جوک رهبری و بزرگترین آیت الله های زمان را شیفته خود کرد! این قدرت واقعی خنده و شادی در جامعه است!