eitaa logo
حکمت و حکومت
158 دنبال‌کننده
165 عکس
59 ویدیو
6 فایل
محور پیامهای این کانال حکمت، حکومت و خصوصا حکمتهایی که در حکومت به کار آید ادمین: @sjfadak (سجاد فدک طلبه درس خارج شهر مقدس قم و دانشجوی دکتری فقه سیاسی)
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندگی در غزه چه شرایطی دارد؟ کودکان غزه چگونه میخوابند و چگونه بیدار میشوند؟😔😔
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
دیدم بعضی از دوستان گفته اند در هر شرایطی نباید رای سفید میدادم و حتما باید بین آقایان قالیباف، ذوالنور و متکی یک گزینه را انتخاب میکردم. درحالیکه توجه ندارند رای سفید بنده ناشی از سرگردانی یا عدم قدرت تشخیص نبوده، اتفاقا به خاطر شناخت دقیق این سه بزرگوار و شرایط سیاسی کشور چنین تصمیمی را گرفتم. چون بنده خود را نسبت به رایی که میدهم‌ پاسخگو میدانم، هیچ حجت شرعی و عقلی برای رای دادن به این سه نفر نداشتم و نمیتوانم امروز به آنها رای دهم و فردا هم پاسخگوی عملکردشان به مردم باشم. ضمن اینکه عده ای دیگر نیز با تحریف سخنان ایشان مدعی شده اند رای ممتنع نماینده حرام شرعی است! در حالیکه ایشان قبلا توضیح داده اند که در جریان قانونگذاری نیز اگر نماینده ای تلاشش را کرد ولی به نتیجه نرسید میتواند رای ممتنع دهد. اگرچه حتما اولویت با رای فکر شده و کارشناسی به لوایح و طرحهاست که بنده هم تلاش خواهم کرد تا در این مسیر حرکت کنم. این سخنان ایشان در خرداد ۹۲ بخوانید: "رأی ممتنع مال آنجائی است که انسان زحمت خودش را کشید، کار خودش را کرد بالاخره ذهنش به جایی نرسید. خب، اینجا البته انسان رأی ممتنع میدهد؛ مثل فقیه و مجتهدی که زحمت خودش را میکشد، به منابع مراجعه میکند، ادله‌ی اجتهادی و ادله‌ی فقاهتی را می‌بیند، بعد ذهنش به جائی نمیرسد؛ میگوید خب، اینجا احتیاط کنید؛ میگوید من رأی ندارم، فتوا ندارم. رأی ممتنع مال اینجا است" @Sabeti
آقای ثابتی به اشکالات مطرح شده پاسخی دادند. بنده ناظر به متن ایشان اشکالاتی را که مطرح کرده بودم، بیشتر توضیح میدهم: اشکال بنده از ناحیه اشکال شرعی رأی سفید یا ممتنع نبوده و نیست. و کاملا واقف بودم که رای سفید ایشان از سر عدم شناخت هم نیست. اشکال از جهت نوع تصمیم گیری ایشان است. اگر انقلابی ها نتوانند با هم تعامل کنند و فرمول ایشان تسری پیدا کند انشقاق در کشور بیشتر و بیشتر خواهد شد. حفظ انسجام و همگرایی و لابدیت تعیین رئیس عناوینی هستند که برای نماینده حجیت شرعی و عقلی می آورد که بتواند در مقابل خداوند پاسخگو رأی خودش باشد و خیرالموجودین را انتخاب کند. رأی دادن به شخصی به معنای تأیید همه عملکردهای او نیست. چنین رأیی را جز به معصوم نمیتوان داد! چون همه انسانها ممکن الخطا هستند. رأی دادن برای انتخاب رئیس مجلس از این باب است که کار جمعی و تشکیلاتی نیازمند انتخاب رئیس برای ساماندهی امور است. پيامبر خدا (ص) می‌فرمایند: هرگاه سه نفر همسفر شدند، از ميان خود يك نفر را به سالارى انتخاب كنند. اگر سفر سه نفره رئیس لازم دارد مجلس به طور قطع ریاست لازم خواهد داشت و این جهات شرعی و عقلی برای رأی دادن به خیرالموجودین کفایت میکند.
🔸آزمون تاریخی غزه از ما چه امتحانی می گیرد؟ تردیدی نیست که همه بشریت در قبال مسأله غزه و استغاثه اهل آن، مسئولیت دارند و خون مظلومان فلسطین دادگاه سختی را در روز قیامت برای مسببان و حامیان و رضایت دهندگان به این جنایات رقم خواهد زد. (هم چنان که انسانهای عصر امام حسین (ع) در قبال کربلا و «ندای هل من ناصر» او دادگاه سختی خواهند داشت) ❓نسبت ما با مسئولیت تاریخی در قبال نبرد غزه چیست؟ جمهوری اسلامی علیرغم تمام حمایتهایی که انجام میدهد، محدودیت‌های زیادی هم در عرصه دفاع از ملت فلسطین دارد. همین که طرف اسرائیلی تا امروز به خود جرأت داده این همه جنایت انجام دهد و حدود ۴۰ هزار نفر را به شهادت برساند و غزه را به ویرانه ای تبدیل کند شاهد بر این مدعاست. یکی از مسئولیت های بزرگ ملت ایران در قبال قضیه فلسطین و غزه انتخابات پیش روست. محور غربی حداکثر تلاش خود را خواهد کرد که دولتی سر کار بیاید که موضع مقاومت را تضعیف کند. غربزدگان داخلی علی القاعده در راستای منافع غرب «معیشت را به مقاومت» و «سفره را به غزه» گره خواهند زد. تمام دو قطبی ها را زنده خواهند کرد. اولویت کرامت انسانی بر حجاب، اولویت مبارزه با اختلاس بر مبارزه با بی حجابی، اولویت فقر و ظلم داخلی بر فقر و ظلم خارجی، اولویت آزادی بر امنیت و... قدرت یافتن رئیس جمهوری غربگرا دست محدود ایران را در قبال غزه بسیار محدودتر خواهد کرد و اینجاست که مسئولیت تک تک ما در قبال مظلومیت غزه معنا پیدا میکند. خدا میداند که این انتخاب و این انتخابات تا چه حد اهمیت دارد. خدا کند که ما در برابر این آزمون بزرگ تاریخی رفوزه نشویم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶 نمایش هنرمندانه قاب‌های ماندگار رئیس‌جمهور شهید سید ابراهیم رئیسی به سبک کاغذ و تا یادش گرامی💐
«ربنا اغفرلنا ذنوبنا و اسرافنا فی امرنا و ثبت اقدامنا و انصر علی القوم الکافرین» 🔸نگاه به این دعای قرآنی از دید دشمن شناسی! - در صدر دعا توجه میکنیم به دشمن درون و در ذیل دعا توجه میکنیم به دشمن بیرونی یعنی نگاه به دشمنان درون و بیرون با هم باید مورد توجه انسان باشد - اثر دشمن درون، خطا و معصیت(ذنوب) و تضییع سرمایه هاست(اسراف) - تقدم احساس خطر از دشمن درون بر دشمن بیرون. رهبر انقلاب تعبیری دارند که هوای نفس انسان از صهیونیسم و استکبار جهانی خطرناکتر است(۱۳۸۰/۶/۵ در دیدار با مسئولان وزارت اطلاعات) اگر ما با هوای نفسمان تقابل نکنیم در برزخ و قیامت حشر و نشر با موجودی خواهیم داشت که از صهیونیستهای جنایتکار بدتر است! آنجاست که ندای انسان بلند میشود: حَتّٰى إِذٰا جٰاءَنٰا قٰالَ يٰا لَيْتَ بَيْنِي وَ بَيْنَكَ بُعْدَ اَلْمَشْرِقَيْنِ فَبِئْسَ اَلْقَرِينُ ﴿۳۸﴾ از این جهت شناخت پلیدی و دشمنی اسرائیل جنایتکار برای شناخت و تصوریافتن از دشمن درون کمک شایانی به انسان میکند. به عبارت دیگر اسرائیل نفسانیت و شیطنت تجسم یافته است. - صفت اصلی دشمن بیرونی کفر است. هم چنان که دشمن درون هم ما را از طریق ذنوب و اسراف از وادی ایمان به کفر میکشاند لذا ثبات قدم خواستن دعایی برای هر دو سنخ دشمن است. - پیش فرض انسان است که دشمن درون به موفقیتهایی رسیده و به انسان ضربه هایی زده! لذا درخواست میکنیم که تبعات دشمنی او را خداوند پاک کند ولی دعا در برابر دشمن بیرونی چنین پیش فرضی ندارد. - پیروزی بر این دو دشمن بدون استمداد از خداوند ممکن نیست و همین احساس خطر است که احساس استغنا و بی نیازی انسان را به احساس فقر تبدیل می کند و زمینه طغیان را کم میکند.
🔸تصویر ناخوشایند از روز اول مجلس شهید رئیسی در طول سالها مدیریت در دو قوه مجریه و قضاییه هیچگاه تصویر نزاع و اختلاف را به فضای داخل و خارج منتقل نکرد. ولی متاسفانه امروز مجلسی که خود را هم جبهه با او میداند در روز اولش تصویری از نزاع را به نمایش گذاشت. ما باید از نمایندگان خود مطالبه کنیم که بهشتی وار و رئیسی وار رفتار کنند. ما به تازگی الگوی حلم و بردباری را از دست داده ایم و ثمرات حلم و بردباری او را در اجتماع قلوب، مشاهده کرده ایم!
🔸دلالت های قرآنی عملیات وعده صادق (۲) در پیامی که تحت عنوان دلالت‌های قرانی عملیات وعده صادق، نگاشتم از آیات مربوط به تقابل حضرت موسی ع با سحره فرعون نکاتی را برداشت کردم. شباهت های این دو واقعه، خیلی بیش از آن چه گفته شد، میتواند برای ما درس آموز باشد. قٰالَ آمَنْتُمْ لَهُ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ إِنَّهُ لَكَبِيرُكُمُ اَلَّذِي عَلَّمَكُمُ اَلسِّحْرَ فَلَأُقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَ أَرْجُلَكُمْ مِنْ خِلاٰفٍ وَ لَأُصَلِّبَنَّكُمْ فِي جُذُوعِ اَلنَّخْلِ وَ لَتَعْلَمُنَّ أَيُّنٰا أَشَدُّ عَذٰاباً وَ أَبْقىٰ ﴿طه: ۷۱﴾ - فرعون، ساحران خودش را به خاطر ایمان به حضرت موسی ع توبیخ میکند (قٰالَ آمَنْتُمْ لَهُ قَبْلَ أَنْ آذَنَ لَكُمْ) همچنانکه حاکمان غربی جریان دانشگاهی معترض را به خاطر ایمان به جریان مقاومت توبیخ می کند. - ایمان آوردن فرهیختگان متعلق به فرعون برای او بسیار گران تمام شده است لذا او جنگ روانی راه می اندازد و اصل انتساب سحره را به خود نفی کرده و آنها را عاملان حضرت موسی ع معرفی میکند که از قبل از او خط گرفته اند(إِنَّهُ لَكَبِيرُكُمُ اَلَّذِي عَلَّمَكُمُ اَلسِّحْرَ) حاکمان غربی هم اصالت قیام دانشجویان علیه رژیم صهیونیستی را زیر سوال برده و اصل حرکت را برنامه ریزی شده توسط جمهوری اسلامی معرفی میکنند. - فرعون تهدید به خشونت و شکنجه میکند و تهدید خود را برای بازگرداندن آنها عملی میکند (فَلَأُقَطِّعَنَّ أَيْدِيَكُمْ وَ أَرْجُلَكُمْ) به گونه‌ای که عبرت دیگران شوید(لَأُصَلِّبَنَّكُمْ فِي جُذُوعِ اَلنَّخْلِ) و کسی دیگر جرئت قیام نکند. حاکمان غربی هم مسیر فشار و سرکوب و آزار را در پیش گرفته اند و پیش بینی میشود جریان فشار و آزار آنها و در مقابل مقاومت جریان دانشجویی بیشتر و بیشتر شود. فرعون وقتی در عملیات نرم شکست خورده بنا دارد با قدرت نمایی منافعش را پیش ببرد(لَتَعْلَمُنَّ أَيُّنٰا أَشَدُّ عَذٰاباً) از این فراز میتوان نتیجه گرفت که با شکست خوردن گفتمان غرب، خشونت غرب افزایش خواهد یافت هم در بعد داخلی و هم در بعد خارجی فرعون بقای سلطنتش را در خطر دیده است(و ابقی) غرب هم سلطه و استعمار چند صد ساله خود در خطر بقا می بیند و بیشتر هم چنین احساسی را خواهد داشت ولذا ذات خشنش را بیشتر بروز خواهد داد.
🔸دلالت های قرآنی عملیات وعده صادق (۳) قٰالُوا لَنْ نُؤْثِرَكَ عَلىٰ مٰا جٰاءَنٰا مِنَ اَلْبَيِّنٰاتِ وَ اَلَّذِي فَطَرَنٰا فَاقْضِ مٰا أَنْتَ قٰاضٍ إِنَّمٰا تَقْضِي هٰذِهِ اَلْحَيٰاةَ اَلدُّنْيٰا ﴿۷۲﴾ إِنّٰا آمَنّٰا بِرَبِّنٰا لِيَغْفِرَ لَنٰا خَطٰايٰانٰا وَ مٰا أَكْرَهْتَنٰا عَلَيْهِ مِنَ اَلسِّحْرِ وَ اَللّٰهُ خَيْرٌ وَ أَبْقىٰ ﴿طه:۷۳﴾ سحره در برابر تهدیدات و شکنجه های فرعون کوتاه نمی آیند و مقاومت میکنند. همچنان که به نظر میرسد جریان دانشگاهی مخالف با صهیونیسم چنین مسیری را رفته رفته طی خواهد کرد. رهبر انقلاب در نامه اخیرشان به همین نکته اشاره می کنند: «شما اکنون بخشی از جبهه‌ی مقاومت را تشکیل داده‌اید، و در زیر فشارِ بی‌رحمانه‌ی دولتتان ــ که آشکارا از رژیم غاصب و بی‌رحم صهیونیست دفاع میکند ــ مبارزه‌ای شرافتمندانه را آغاز کرده‌اید.» از جملات ایشان استفاده میشود جریان فشار و مقاومت در برابر این فشار، هم ادامه دارد و هم رو به افزایش است. - منشأ مقاومت سحره ایمانی بود(إِنّٰا آمَنّٰا بِرَبِّنٰا) و سنخ مقاومت دانشگاهی در غرب هم ایمانی و الهی است. - بر خلاف این که فرعون به بقای سلطه خود فکر میکند(أینا أشد عذابا و أبقی) سحره به بقای دیگری می اندیشند(و الله خیر و أبقی) حرکت مقاومت دانشگاهی در غرب هم بقا و نفع خود را کنار گذاشته و با اندیشه بقای حق و حقیقت فریاد می زند.
🔸مطابقت راهبرد امام روح الله با راهبرد حضرت روح الله نبی(ع) در برابر ظلم اسرائیل حضرت مسیح (ع) ملقب به روح الله در تمثیلی روشن و گویا، وضعیت ظلمی به مانند اسرائیل را تشریح میکنند و راهبرد تقابل با این ظلم را نیز بیان می کنند. بیان نورانی حضرت روح الله نبی با آنچه که امام روح‌الله خمینی در این خصوص بیان کرده اند مطابقت کامل دارد. 🔹قَالَ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ لِأَصْحَابِهِ: ....بِحَقٍّ أَقُولُ لَكُمْ إِنَّ اَلْحَرِيقَ لَيَقَعُ فِي اَلْبَيْتِ اَلْوَاحِدِ فَلاَ يَزَالُ يَنْتَقِلُ مِنْ بَيْتٍ إِلَى بَيْتٍ حَتَّى تَحْتَرِقَ بُيُوتٌ كَثِيرَةٌ إِلاَّ أَنْ يُسْتَدْرَكَ اَلْبَيْتُ اَلْأَوَّلُ فَيُهْدَمَ مِنْ قَوَاعِدِهِ فَلاَ تَجِدَ فِيهِ اَلنَّارُ مَعْمَلاً وَ كَذَلِكَ اَلظَّالِمُ اَلْأَوَّلُ لَوْ يُؤْخَذُ عَلَى يَدَيْهِ لَمْ يُوجَدْ مِنْ بَعْدِهِ إِمَامٌ ظَالِمٌ فَيَأْتَمُّونَ بِهِ كَمَا لَوْ لَمْ تَجِدِ اَلنَّارُ فِي اَلْبَيْتِ اَلْأَوَّلِ خَشَباً وَ أَلْوَاحاً لَمْ تُحْرِقْ شَيْئاً (تحف العقول عن آل الرسول علیهم السلام ج ۱، ص ۵۰۲ - الوافي ج ۲۶، ص ۲۸۸ - بحار الأنوار ج ۱۴، ص ۳۰۴) 🔹«حضرت عیسی (ع) به اصحابشان فرمودند: به حق، به شما بگویم اگر اتاقی آتش بگیرد، آن آتش پیوسته از اتاقی به اتاق دیگر سرایت می‌کند تا جایی که اتاق‌های بسیاری می‌سوزد، مگر این که همان نخستین اتاق را دریابند و آن را از بیخ و بن بر اندازند که در این صورت، جای پای آتش نخواهد ماند. چنین است آفت ستمگر نخست که اگر جلویش گرفته شود، بعد از او پیشوای ستمگری پیدا نخواهد شد؛ چرا که دیگران از او سرمشق گیرند؛ چنان که اگر آتش در اولین خانه، چوب و تخته‌ای نیابد چیزی را نمی‌سوزاند.» 🔹نکات و برداشتها: 🔺 اسرائیل در نظر و عمل نشان داده است که به تعبیر حضرت روح الله نبی، مانند آتش سرایت کننده و به تعبیر امام روح الله مانند سرطان گسترش می یابد و راهبرد تقابل با آتش و غده سرطانی انهدام از بیخ و بن است. اسرائیل تنها دولتی است که مرز مشخصی برای خود تعریف نکرده است. نه تنها اراضی فلسطین را اشغال کرده و در صدد اخراج فلسطینیان از کرانه باختری و غزه است بلکه به تمام همسایگانش از جمله مصر، سوریه، لبنان و اردن تعدی سرزمینی کرده است. 🔺 بر اساس این توضیح از ماهیت اسرائیل، راهکار دو دولت در مقابل اسرائیل، این آتش سرایت کننده و غده سرطانی را مهار نخواهد کرد و تنها راه برطرف شدن این ظلم و جنایت طولانی و سخت، از بین رفتن دولت اسرائیل است. 🔺 چنانچه از متن روایت استفاده میشود پیروی از این راهبرد، نتیجه کوتاه مدت ندارد و بلکه وسیله ای برای رسیدن به امنیت پایدار و جلوگیری از تعدی های آینده مستکبران است. البته دوام نتیجه منوط به دوام پیروی از این راهبرد است یعنی خاموش کردن ظلم در نقاط ابتدایی. 🔺 این بیان منطقی و عقلانی حضرت مسیح (ع) میتواند برای پیروان امروزی حضرت مسیح (ع) ارائه گردد ‌و گفتمان مشترکی میان مسلمانان و مسیحیان برای تقابل با ظلم اسرائیل پدید آورد و نکته مشترکی برای گفتگوی ادیان ایجاد کند.
🔸خطر آبی و قرمز شدن سیاست در عرصه انتخابات با گرم شدن فضای انتخابات در کشور، قاعدتا مجدد ادبیات مذاکره و سازش با کدخدا برای رفع تحریمها زنده خواهد شد. ممکن است بگوییم مگر میشود دوباره این گفتمان شکست خورده با همه بدعهدی های آمریکا و برجام، با دستاورد تقریبا هیچ احیا شود؟ فارغ از آن نتایج، مگر غیر از این است که شرایط کشور، منطقه و جهان با سال 1392 بسیار متفاوت شده است: - تحریم نفتی بدون برجام و FATF و سند 2030 و... تقریبا بی اثر شده است. - ایران به بزرگترین سازمانهای اقتصادی متصل شده است: اوراسیا، بریکس، شانگهای - سلطه اقتصادی دلار در حال کاهش است - مبادلات اقتصادی با همسایگان توسعه یافته است - شرکای جدید سیاسی و اقتصادی در قاره آفریقا پیدا شده است - موضع آمریکا و اسرائیل بعد از طوفان الاقصی و وعده صادق تضعیف شده است - دو قدرت جهانی یعنی چین و روسیه از محور غربی جدا شده اند - از همه مهمتر نظم جهانی در حال تغییر است و تجربه تاریخی نشان داده است تغییر نظم بدون درگیری نظامی صورت نگرفته است و مذاکرات در زمان تغییرات نظم جهانی تعیین کننده نبوده است و... با همه این اوصاف چطور ممکن است گفتمان شکست خورده مذاکره با کدخدای بدعهد مجدد مطرح شود؟ پاسخ آن است که بستر طرح این نزاع ارتجاعی همچنان وجود دارد زیرا اولا جبهه انقلاب به صورت سنتی در عرصه تبیین و تبلیغ ضعف دارد و ثانیا عرصه سیاسی کشور ما متاسفانه تا حدودی، عرصه دوقطبی های آبی و قرمزی شده است. آن که طرفدار آبی است همیشه از او طرفداری میکند ولو اینکه خیلی بد بازی کند و آنکه طرفدار قرمز است به شرح ایضا. عقلانیتی در این گونه دوقطبی ها حاکم نیست. این بلایی که در فرهنگ سیاسی ما رسوخ کرده است در غرب و خصوصا آمریکا هم به شدت جریان دارد برخی از ایالتها در آمریکا به صورت سنتی به دموکراتها و بسیاری از ایالتها به صورت سنتی به جمهوری خواهان رای میدهند. هر چه گفتمان و منطق عقلانیت در کشور رواج یابد در نقطه مقابل این فرهنگ سیاسی منحط غربی خواهد بود وظیفه ما در گفتگوها و کنشگری های سیاسی، در وهله اول، دعوت به عقلانیت است در این راستا حتی از کنشگری غیرعقلانی و سطحی در پشتیبانی از کاندیدای انقلابی و مورد تایید خودمان هم باید پرهیز کنیم.