✍️ آنچه امروز در جنوب لبنان اتفاق افتاد برای بنده اصلا قابل پیش بینی نبود. اینکه مردم با «حضور حماسی و شجاعانه» خودشان اسرائیلی را وادار به عقب نشینی کنند که به تازگی نهایت سفاکی و درنده خویی خودش را بروز داده، دور از انتظار بود.
میتوانم بگویم حرکتی خالص از عصر امام خمینی(ره) رقم خورد با تمام شاخصه های عصر امام خمینی(ره) که عبارت باشد از:
🔺 نقش اعتقاد و معنویت در تحولات
🔺 حضور مؤثر توده های مردمی
🔺 آزادی از سلطه و نفوذ قدرتهای بزرگ
سابقا متعرض این نکته شدم که طوفان الاقصی و وقایع فلسطین، تسریع کننده عصر امام خمینی(ره) است.
@hekmatvahokumat
هر امتی میلادی دارد و یادبود این میلاد اثر عظیمی در نفس انسان میگذارد.
ای امت مسلمان بزرگ روز مبعث پیامبر صلیاللهعلیهوآله - که نقطه عطفی در تاریخ بشریت است - روز ولادت تو و فجر دین بزرگ توست؛ دینی که زندگی و مرگ تو برای آن است.
آیت الله شهید سید محمد باقر صدر
🌷«مبعث رسول اكرم ، تجلی الاعظم ،حضرت رحمة للعالمین صلی الله عليه و آله و سلم» بر شما بزرگواران مبارک باد🌷
🔸سعودی مفتخر به کسب رتبه اول ذلت پذیری در برابر ترامپ
✍️ترامپ در همان روزهای اول ریاستش در راستای خوی استکباری آمریکا، مطالبات زورگویانه ای را طرح کرد نسبت به کانادا، گرینلند، پاناما، مکزیک، کلمبیا، اروپا، عربستان و...
تمام این دولتها نسبت به زورگویی ترامپ عکس العملهایی نشان دادند. تنها عربستان سعودی بود که با ذلت تمام، پیش دستانه اوامر ملوکانه ترامپ را پذیرفت.
چگونه میشود که یک دولت به ظاهر اسلامی از تمام مکاتب و نحله ها بدتر عمل کند؟
پاسخش را کربلا به ما میدهد.
سپاهیان عمرسعد جنایاتی را مرتکب شدند که عرب جاهلی هم مرتکب آن نمیشد.
اسلام اگر از مسیر خود منحرف شود میتواند در پلیدی از کفر هم سبقت بگیرد. همچنان که قرآن، جایگاه منافقین را در پایین ترین مراتب جهنم تصویر میکند:
«إِنَّ الْمُنافِقِینَ فِی الدَّرْکِ الْأَسْفَلِ مِنَ النَّارِ» نساء: ۱۴۵
@hekmatvahokumat
🔸 بیان "تُسِرّون الیهم بالموده" توسط رهبر انقلاب حامل چه پیامی بود؟ "حاطب بن ابی بلتعه"های امروز چه کسانی هستند؟
🔻مقام معظم رهبری:
"بدانیم پشت لبخندهای دیپلماسی، دشمنیها و کینههای پنهانی و باطنی خبیث نهفته است. چشمهایمان را باز کنیم "وَ فَهما فی خَلقِک". چشمهایمان را باز کنیم. "تُسِرّون الیهم بالموده" [ارتباط و دوستی پنهانی برقرار کردن] نباشیم. حواسمان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله میکنیم و حرف میزنیم. این را بدانیم".
🔻آیه مورد اشاره رهبر انقلاب:
"يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاءَ تُلْقُونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَقَدْ كَفَرُوا بِمَا جَاءَكُمْ مِنَ الْحَقِّ يُخْرِجُونَ الرَّسُولَ وَإِيَّاكُمْ ۙ أَنْ تُؤْمِنُوا بِاللَّهِ رَبِّكُمْ إِنْ كُنْتُمْ خَرَجْتُمْ جِهَادًا فِي سَبِيلِي وَابْتِغَاءَ مَرْضَاتِي ۚ تُسِرُّونَ إِلَيْهِمْ بِالْمَوَدَّةِ وَ أَنَا أَعْلَمُ بِمَا أَخْفَيْتُمْ وَ مَا أَعْلَنْتُمْ ۚ وَمَنْ يَفْعَلْهُ مِنْكُمْ فَقَدْ ضَلَّ سَوَاءَ السَّبِيلِ. ممتحنه: ۱
آیه اول سوره ممتحنه در مورد نهی دوستی گرفتن از دشمن خدا و مومنان است و این فراز بالخصوص اشاره دارد به ارتباط پنهانی و خائنانه گرفتن با دشمن.
مقام معظم رهبری در تفسیر سوره ممتحنه، که در تاریخ ۱۳۶۱ ایراد شده است مفاد آیه و شأن نزول آن را مفصلا تبیین میکنند. شأن نزول آیه در بیان ایشان:
"در يكى از جنگها شخصى در ميان اصحاب پيغمبر بود به نام حاطب بن ابىبلتعه كه مؤمن شده بود و آمده بود در مدينه و جزو مهاجرين بود، امّا زن و بچّهى او مانده بودند در مكّه و هجرت نكرده بودند. نگران زن و بچّهاش بود... ميترسيد كه نبادا زن و بچّهى او مورد آزار كفّار مكّه قرار بگيرند. كفّار مكّه هم كه حواسشان جمع بود، از اين نقطهى ضعف استفاده كردند؛ آمدند پيش زن و بچّهى ايشان و گفتند كه شما اگر ميخواهيد از دست ما راحت باشيد، به شوهرتان و به پدرتان بنويسيد كه خبر بدهد كه آيا پيغمبر در صدد حملهى به ما هست يا نيست؛ اينها هم نامه نوشتند به حاطب كه اين خبر را به ما بده، تا ما از شرّ كفّار محفوظ بمانيم. اينجا بود كه ضعف ايمان به سراغ حاطب بيچاره آمد... اين بيچاره اينجا خام شد و اين نقطهى ضعف اثر كرد؛ يك نامهاى نوشت كه پيغمبر در فلان تاريخ ميخواهد حمله كند به شما؛ يعنى يك خيانت بزرگ و آشكار. اين نامه را داد به يك زنى و او برداشت نامه را و بهطرف مكّه روانه شد. خب، پيغمبر اكرم بهوسيلهِ ى جبرئيل از اين قضاياى پنهان آگاه ميشد..." (تفسیر سوره ممتحنه، ص ۲۴ـ۲۶)
🔹با توجه به این نکات سوالاتی به ذهن می رسد:
- آیا انتخاب این فراز از ناحیه رهبری اشاره دارد به وقوع یکسری ارتباطات خائنانه با دشمن؟
- امروز حاطب بن ابی بلتعه، مؤمن ضعیف الایمانی که در صدد ارتباطات پنهانی و خائنانه با دشمن است چه کسی است یا چه کسانی هستند؟
- آیا از قضا حاطبهای امروز هم خانواده شان در بلاد دشمن زندگی میکنند و به تعبیر امروز دو تابعیتی هستند؟
@hekmatvahokumat
🔸خلیج مکزیک به مانند خلیج فارس
✍️ماجرای تغییر نام خلیج مکزیک به نام خلیج آمریکا شباهت های زیادی دارد به تغییر نام خلیج فارس به خلیج عرب:
🔻هر دو تغییر نام نابحق است و هیچ مستند تاریخی ندارد.
🔻هر دو خلیج دارای منابع بزرگ نفت و گاز هستند و نقش بزرگی در تجارت جهانی دارند.
🔻هر دو تغییر نام به غرض برجسته تر کردن حق استفاده و مدیریت بر آن خلیج انجام میشود.
به نظرم جا دارد وزارت خارجه از این ظرفیت برای دیپلماسی عمومی با مردم مکزیک و آمریکای لاتین استفاده کند.
هر چه ملتها هم دغدغه و هم درد شوند به یکدیگر نزدیک تر میشوند و ظرفیتهای بسیاری به وجود خواهد آمد.
@hekmatvahokumat
دو حادثه به فاصله یک روز در آمریکا:
🔻سقوط گرانترین جنگندهٔ آمریکا در آلاسکا
🔻 تصادف مرگبار هوایی در آسمان آمریکا؛ یک هواپیمای مسافربری با هلیکوپتر نظامی برخورد کرد!
🔹این دعای حضرت موسی ع را بیشتر بخوانیم:
وَ قٰالَ مُوسىٰ رَبَّنٰا إِنَّكَ آتَيْتَ فِرْعَوْنَ وَ مَلَأَهُ زِينَةً وَ أَمْوٰالاً فِي اَلْحَيٰاةِ اَلدُّنْيٰا رَبَّنٰا لِيُضِلُّوا عَنْ سَبِيلِكَ رَبَّنَا اِطْمِسْ عَلىٰ أَمْوٰالِهِمْ وَ اُشْدُدْ عَلىٰ قُلُوبِهِمْ فَلاٰ يُؤْمِنُوا حَتّٰى يَرَوُا اَلْعَذٰابَ اَلْأَلِيمَ
و موسى گفت: «پروردگارا، تو به فرعون و اشرافش در زندگى دنیا زیور و اموال داده اى، پروردگارا، تا[خلق را] از راه تو گمراه کنند، پروردگارا، اموالشان را نابود کن و آنان را دل سخت گردان که ایمان نیاورند تا عذاب دردناک را ببینند.»
اگر نبی اولوالعزم که در زمره دلسوزترین انسانها است و مظهر رحمت الهی است در مورد فرعون چنین دعایی میکند که خدایا کاری کن دلهای اینها سخت شود و ایمان نیاورند، این شیوه دعا قابل تأسی است در مورد فرعون زمانه.
🔻آنهایی که به «مرگ بر آمریکا» گفتن ایراد میگیرند به دعای حضرت موسی ع دقت کنند این دعا خیلی شدیدتر از مرگ بر آمریکاست!
🔸دیوانه واقعی کیست؟
أَبِي جَعْفَرٍ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ اَلْبَاقِرِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ سَمِعْتُ جَابِرَ بْنَ عَبْدِ اَللَّهِ اَلْأَنْصَارِيَّ يَقُولُ: مَرَّ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ بِرَجُلٍ مَصْرُوعٍ وَ قَدِ اِجْتَمَعَ عَلَيْهِ اَلنَّاسُ يَنْظُرُونَ إِلَيْهِ فَقَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ عَلَى مَا اِجْتَمَعَ هَؤُلاَءِ فَقِيلَ لَهُ عَلَى مَجْنُونٍ يُصْرَعُ فَنَظَرَ إِلَيْهِ فَقَالَ مَا هَذَا بِمَجْنُونٍ أَ لاَ أُخْبِرُكُمْ بِالْمَجْنُونِ حَقَّ اَلْمَجْنُونِ قَالُوا بَلَى يَا رَسُولَ اَللَّهِ قَالَ إِنَّ اَلْمَجْنُونَ حَقَّ اَلْمَجْنُونِ اَلْمُتَبَخْتِرُ فِي مِشْيَتِهِ اَلنَّاظِرُ فِي عِطْفَيْهِ اَلْمُحَرِّكُ جَنْبَيْهِ بِمَنْكِبَيْهِ فَذَاكَ اَلْمَجْنُونُ وَ هَذَا اَلْمُبْتَلَى
معاني الأخبار ج ۱، ص ۲۳۷
پيامبر خدا ص از کنار مردى كه مبتلا به بيمارى صرع بود عبور کردند. مردم اطراف او را گرفته بودند و به او مىنگريستند
رسول خدا (ص) پرسيد: اينجا چه خبر است و اينان براى چه گرد آمدهاند؟
گفتند: ديوانهايست از پا در آمده.
رسول خدا (ص) فرمود: اين شخص ديوانه نيست بلكه دردمندى است مبتلا. آيا مايليد شما را آگاه كنم از ديوانۀ واقعى؟
عرض كردند: بلى يا رسول اللّٰه!
حضرت فرمود: ديوانۀ واقعى آن كس است كه از خودپسندى و باليدن بر خود روى زمين، با تكبّر گام برمىدارد و با گوشۀ چشم به چپ و راست خود مىنگرد و پهلو را با شانه به اين سو و آن سو مىبرد، چنين شخصى ديوانه است و ليكن اين مرد ديوانه نيست بلكه مبتلاست.
قال رجلان من الذين يخافون أنعم الله عليهما ادخلوا عليهم الباب فإذا دخلتموه فإنكم غالبون و على الله فتوكلوا إن كنتم مؤمنين ﴿۲۳﴾
طبق برداشت بنده «رجلان من الذین یخافون» در زمانه ما یحیی سنوار و محمد ضیف هستند. با توجه به آیات ۲۱ تا ۲۳ سوره مائده شباهتهای زیادی با آن دو مؤمن دارند با این تطبیقات:
🔻برای تحقق دستور ورود به ارض مقدس قیام کردند: (ادخلوا الارض المقدسة التی کتب الله لکم)
🔻آنها به این تکلیف و تقدیر الهی باور داشتند: (کتب الله لکم)
🔻روبروی آنها قوم جباری بود: (قالوا یا موسی ان فیها قوما جبارین)
🔻آنها بر خلاف جریانی که ترس و عقب نشینی را برگزید (قالوا لن ندخلها حتی یخرجوا منها) ، مقاومت را انتخاب کردند و دفاع تهاجمی را برگزیدند: (ادخلوا علیهم الباب)عملیات طوفان الاقصی مصداق بارز آن بود.
🔻خدا ترس بودند و دشمن نترس(یخافون)
🔻مشمول نعمت ولایت بودند(انعم الله علیهما)
🔻بسیار اهل توکل و توصیه به توکل بودند (و علی الله فتوکلوا)
به تعبیر آیت الله عابدی حفظه الله «رجل» هر جا در قرآن استعمال شده انسان بلند همت و با اراده ای، توصیف شده است. سنوار و محمد ضیف مصداق بارز بلند همتان امروز هستند.
با تشکیل دادگاه منافقین مجدداً پرونده «عملیات مهندسی» مورد بررسی قرار گرفت و نکاتی در مورد شدت شکنجه این سه شهید مظلوم در دادگاه مطرح شد. (برای مشاهده بخشی از دادگاه اینجا کلیک کنید)
بنده نمیتوانم از این ماجرا عبور کنم. طالب طاهری ۱۶ ساله آنچنان شکنجه هایی را برای این انقلاب تحمل کرده است که قابل تصور نیست.
سخن این شهیدان مظلوم با ما چیست؟
آیا میتوان در چشمان معصومانه طالب طاهری نگاه کرد(چشمانی با قساوت از حدقه بیرون آمد😔) و از ضعف و عقبگرد و پشیمانی از آرمانهای انقلاب سخن گفت؟ او به ما چه خواهد گفت؟ او با این سن اندکش چقدر مقاومت کرده و ما قرار است چقدر مقاومت کنیم؟
🔺مطابق روایات، صبر حسنه ای است که میتواند رحمت واسعه الهی را جلب کند؛ رحمتی که فراتر از شخص صابر، دایره بسیار بزرگتری را شامل شود. در روایتی آمده است که خداوند به واسطه صبر حضرت یوسف(ع) امت او را مورد رحمت قرار داد.(رحم به امة) طبیعتاً امت حضرت یوسف(ع)، مادامی که قابلیت از خود نشان داد، از این رحمت بهره مند شد. با از دست دادن قابلیت، گرفتار ظلم و شرک فرعونی شد.
غرض اینکه ما نیز در سایه رحمت صبر طالب طاهری ها زندگی می کنیم. اگر خدایی نکرده از مرام و مسلک آنها عدول کنیم و نوکری آمریکا و شیطان را انتخاب کنیم آن سایه رحمت از ما هم دور خواهد شد و خون مظلومیت آنان دامان ما را دنیا و آخرت خواهد گرفت.
🔸اصلی - فرعی کردن مسائل
اظهار نظر سردار غضنفری جانشین معاون سیاسی سپاه در مورد انتقادات به مصاحبه ظریف با فرید زکریا:
«موضع گیریها نباید آرامش جامعه را مخدوش کند و جای مسائل اصلی و فرعی را جابجا سازد.»
✍️ این موضع گیری سردار غضنفری بنده را به یاد حواشی مربوط به مشایی در دولت دوم احمدی نژاد انداخت؛ آنجایی که مساله مشایی تبدیل به مساله اصلی رسانه ها و مجامع انقلابی شده بود و از طرف دیگر احمدی نژاد نسبت به مشایی موضع ناموسی و حیثیتی گرفته بود. در این موقعیت حضرت آقا فرمودند مسائل را اصلی-فرعی کنید. این مساله فرعی است.
با این تدبیر، کشور را از تشدید موضع لجوجانه رئیس جمهور حفظ کردند. در صورتی که آن فضا کنترل نمیشد لجاجت و سماجت رئیس جمهور مانع از ادامه دوره ریاست جمهوری میشد و میتوانست بحران آفرین باشد.
علی الظاهر امروز هم شرایط مشابه همان ایام است. عده ای از اطرافیان رییس جمهور قصد دارند ظریف-پزشکیان را به مانند مشایی-احمدی نژاد کنند و رییس جمهور را به بن بست برسانند.
البته منظور آن نیست که مواضع و برنامه اقای ظریف، خصوصا در مورد سیاست خارجه مسأله ای کاملا فرعی است و لازم نیست به آن پرداخته شود، منظور بحث معاونت ایشان و طرح بحثها به صورت هیجانی و احساسی است، به گونه ای که منجر به تشدید فضای دو قطبی و لجاجت شود.
مرور بخشی از سخنان رهبری در مورد حواشی مربوط مشایی و حلقه موسوم به حلقه انحرافی، خالی از لطف نیست:
«یکی از دوستان گفتند ما از دست چپ و راست رئیس جمهور دلمان خون است. خوب، حالا دل شما خون- که خدا نکند خون باشد- اما به شما عرض بکنم؛ اینها جزو مسائل تعیین کننده و اصلی نیست. ممکن است ایراد و اشکال وارد باشد- من در این مورد هیچ قضاوتی نمیخواهم بکنم- ممکن است کسی به یک شخصی یا به یک کاری ایراد داشته باشد؛ منتها باید توجه کنیم که مسائل را اصلی- فرعی کنیم. مسائل درجهی دوم جای مسائل اصلی را در انگیزههای ما، در همت ما، در صرف انرژیای که میشود، نگیرد.»
۱۳۸۹/۰۵/۳۱
🔸دعای مطالعه اخبار و تحلیل های سیاسی!
با توجه به جنگ شناختی همه جانبه دشمنان و شیاطین که قصد دارند اذهان را از حق منحرف کنند
و هم چنین با توجه روایاتی که دلالت میکنند بر اینکه فتنه های شناختی در اخرالزمان زیاد میشود و اهل ایمان غربال میشوند، جا دارد این ادعیه را بیشتر بخوانیم خصوصا در ابتدای مطالعه اخبار و تحلیلهای سیاسی اجتماعی:
🔻دعای امام سجاد(ع):
«اللهم أرنی الاشیاء کما هی، ثم أرنی الحق حقاً و ارزقنی اتباعه و ارنی الباطل باطلا و ارزقنی اجتنابه»
(بحارالانوار، ج ۱۴، ص۱۰ و ۱۱)
خدایا چیزها را همانگونه که هستند، به من بنما. پس حقیقت را نشانم بده و آنگاه (توفیق) پیروی از آن و باطل را بر من بنما و سپس دوری از آن رانصیبم کن
🔻دعای امام صادق (ع):
«اللَّهُمَّ أَرِنِی الْحَقَّ حَقّا حَتَّی أَتَّبِعَهُ وَ أَرِنِی الْبَاطِلَ بَاطِلًا حَتَّی أَجْتَنِبَهُ وَ لَا تَجْعَلْهُمَا عَلَیَّ مُتَشَابِهَیْنِ فَأَتَّبِعَ هَوَایَ بِغَیْرِ هُدًی مِنْکَ»
(بحارالانوار،ج ۸۶، ص ۱۲۰)
خداوندا! واقعیت و حق را به من نشان بده تا از آن پیروی کنم و باطل را به من بنمایان تا از آن دوری کنم و حق و باطل را برای من مبهم و نامشخص نکن که در نتیجه از هوای نفس خود به دور از راه هدایت تو پیروی کنم.»
به مناسبت روز پاسدار
🔸پاسداری انقلاب مقوله ای متحرک نه ایستا
لفظ پاسداری و نگهبانی ظاهرش اینگونه است که مقوله ای است ایستا و صرفا کارکردش «حفظ یک موضوع گرانبها از تهدیدات» است. در نتیجه پاسداری فاقد پویایی و رشد است و برای حفظ وضع موجود است. نگهبانان معمولا حافظ یک مجموعه ارزشمند هستند ولی به آن مجموعه، ارزش افزوده ایجاد نمی کنند.
اما با دقت به سخنان رهبر انقلاب دقتی ژرف در مورد پاسداری مشاهده میشود. پاسداری در نگاه رهبر معظم انقلاب یک مقوله متحرک، پویا و پیشرونده است. این دقت معظم له شایان توجه است.
روشن است که جریان باطل، حرص، ظلم و مادیگرایی جریان مهاجم و در جهت خود پیشرونده است. اگر پاسداری جریان حق ایستا باشد لازمه این رویارویی دائما انفعال خواهد بود. یک طرف دائما تهاجم کند و طرف دیگر صرفا در لاک دفاعی باشد.
با توجه به نکته رهبر انقلاب فهمیده میشود که پاسداری «انقلاب اسلامی»، به مثابه تعیّنی برای جبهه حق، وقتی حقیقتا حاصل میشود که همیشه به جلو حرکت کند.
جملات رهبر انقلاب در این خصوص:
«انقلاب، زنده و پویاست. پاسدار انقلاب، پاسدار چنین موجود زنده و پویا و متحرک و پیشروندهای است. اگر این نبود، تا کنون انقلاب اسلامی و نظام اسلامی باید ده کفن پوسانده باشد. اما موجود زنده را نمیشود دفن کرد و از تحرک باز داشت؛ زنده است و زنده خواهد ماند.»
۱۳۸۱/۰۶/۲۴