eitaa logo
حکمت و حکومت
220 دنبال‌کننده
382 عکس
150 ویدیو
9 فایل
محور پیامهای این کانال حکمت، حکومت و خصوصا حکمتهایی که در حکومت به کار آید(تفسیر الهیاتی سیاست) ادمین: @sjfadak (سجاد فدک طلبه درس خارج شهر مقدس قم و دانشجوی دکتری فقه سیاسی)
مشاهده در ایتا
دانلود
🔸گفتگوی قرآنی در مورد وظیفه جهاد برای مستضعفان: 🔹ندای استغاثه مستضعفان بلند شده است. خداوند با لحن «عتاب آلود» می فرماید: وَ مٰا لَكُمْ لاٰ تُقٰاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اَللّٰهِ وَ اَلْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ اَلرِّجٰالِ وَ اَلنِّسٰاءِ وَ اَلْوِلْدٰانِ اَلَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنٰا أَخْرِجْنٰا مِنْ هٰذِهِ اَلْقَرْيَةِ اَلظّٰالِمِ أَهْلُهٰا (نساء ۷۵) و چرا شما در راه خدا[و در راه نجات ] مردان و زنان و کودکان مستضعف نمى جنگید؟ همانان که مى گویند: «پروردگارا، ما را از این شهرى که مردمش ستم پیشه اند بیرون ببر» در این آیه خداوند عتاب میکند همه کسانی را که ندای استغاثه مستضعفان(یعنی مظلومان حتی اگر مسلمان نباشند) را میشنوند ولی اقدام نمی کنند. طبیعتاً پاسخ این سوال و عتاب نمی تواند مرزهای اعتباری تحمیلی سایس پیکویی باشد! یعنی خداوند می پذیرد این جواب را که چون مردم غزه، جزو محدوده مرز جغرافیایی کشور من نبودند من هم احساس وظیفه نکردم؟! به تعبیر حاج آقای قرائتی «نه غزه نه لبنان» یعنی «نه قرآن» خداوند اصل این تشریع یعنی جهاد برای مستضعفان را «با عتاب» بیان کرده به خاطر چند نکته: ۱- فطرت و عقل شما هم گواهی میداد. زنان و کودکان را تصریح کرد که ترحم فطری انسان را به یاد آورد. ۲- میداند همیشه ظریف مسلکان و غربگرایانی در جوامع هستند که بگویند «مستضعفان به ما چه؟» ۳ـ از همان ابتدا «غیرت الهی» را نسبت به مستضعفانی که از خدا کمک می‌خواهند به ما نشان بدهد. 🔹چه کسانی میتوانند به مضمون این آیه عمل کنند؟ پاسخش در آیه قبل آمده است: فَلْيُقٰاتِلْ فِي سَبِيلِ اَللّٰهِ اَلَّذِينَ يَشْرُونَ اَلْحَيٰاةَ اَلدُّنْيٰا بِالْآخِرَةِ ملت هایی می توانند "قتال فی سبیل الله" بکنند که "الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ" باشند. بتوانند دنیایشان را با آخرت معامله کنند اهل این معامله باشند. 🔹چه کسانی نمیتوانند به آن آیه عمل کنند؟ پاسخ این سوال در آیه ۳۸ توبه به صراحت آمده است. يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا مٰا لَكُمْ إِذٰا قِيلَ لَكُمُ اِنْفِرُوا فِي سَبِيلِ اَللّٰهِ اِثّٰاقَلْتُمْ إِلَى اَلْأَرْضِ أَ رَضِيتُمْ بِالْحَيٰاةِ اَلدُّنْيٰا مِنَ اَلْآخِرَةِ به زمین چسبیدن و راضی به دنیا شدن به جای آخرت، نتیجه اش کوتاهی نسبت به وظیفه جهاد فی سبیل الله است. 🔹اگر به آن عتاب عمل نکنید نتیجه اش چه میشود؟ پاسخ: آیه ۴۰ سوره توبه إِلاّٰ تَنْفِرُوا يُعَذِّبْكُمْ عَذٰاباً أَلِيماً وَ يَسْتَبْدِلْ قَوْماً غَيْرَكُمْ پاسخ ندادن به آن «عتاب الهی» برای یاری مستضعفان«عقاب الهی» است و به دنبال آن سنت استبدال، قوم دیگری را جایگزین میکند.
🔸رب النار قَوْلِ اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : لاَ يُعَذِّبُ بِالنَّارِ إِلاَّ رَبُّ اَلنَّارِ (إثبات الهداة ج ۳، ص ۳۹۶) پیامبر (ص): غیر از پروردگار آتش هیچ کس نباید با آتش عذاب کند.
🔸آیا میتوان آتش سوزیهای آمریکا را عقاب الهی دانست؟ 🔹گفته میشود: آتش سوزی لس انجلس یک حادثه طبیعی است. حوادث طبیعی در هر جای دنیا ممکن است رخ بدهد و نمیتوان حوادث طبیعی را عذاب الهی دانست. این کار تکیه کردن به ظن و گمانی بیش نیست. ضمن اینکه مردم آمریکا خود مستضعف فکری و قربانی سیاست های آمریکا هستند در نتیجه: عقاب الهی نامیدن، نتیجه جنایات غزه دانستن، دل خنک شدن، دلخواه ادامه این آتش سوزی بودن همگی خطاست 🔹برداشت بنده: بله بنده هم نمیتوانم قسم بخورم که این حوادث عذاب و عقاب الهیست، فعل تکوینی صامت است ولی با مثال برداشتم رو عرض میکنم. ما در تحلیل بلاها بین این افراد فرق میگذاریم: 1- ولیّ الهی 2- انسان معمولی 3- قاتل دزد و تجاوزگری که سابقه چندین فقره قتل، غارت و تجاوز به عنف دارد و دائما به ظلم خود ادامه میدهد در مورد اینها چه میگوییم: در مورد اولی میگوییم: بلا برای ارتقا درجه اوست دومی میگوییم برای امتحان اوست در مورد سومی چقدر احتمال میدهیم که چوب خدا و عقاب الهی باشد خصوصا اگر بلا غیر عادی باشد؟ ممکن است بگویید این ذهنیت های ما از کجا معلوم که حجت باشد؟ پاسخ این است که این نگاه مطابق با آموزه های دینی ماست: پیامبر اکرم (ص): إنَّ الْبَلاءَ لِلظّالِمِ اَدَبٌ وَ لِلْمُؤمِنِ اِمتحانٌ وَ لِلاَنبياءِ دَرَجَةٌ وَ لِلاْولياءِ كَرامَةٌ. بلا براى ظالم مايه ادب و تنبیه، براى مؤمن آزمايش و براى پيامبران مايه ترفيع درجه و براى اولياء بزرگوارى است. [جامع الأخبار، ص 310، ح 852] 🔹در مورد مردم آمریکا: بخشی از آنها عالما عامدا با دستگاه استکباری آمریکا همکاری میکنند خصوصا ثروتمندان هالیوودی و غیرهالیوودی لس آنجلس بخشی دیگر ممکن است در غفلت و درجه ای از استضعاف باشند ولی این اتفاقات برای آنها میتواند تنبه باشد قطعا مردم آمریکا در جنایات این کشور مقصرند. خداوند حتی در مورد مردم تحت ستم فرعون، آنها را مقصر میداند: "فاستخف قومه فاطاعوه انهم کانوا قوما فاسقین" بسیاری از آیات و روایات وعده عذاب دنیوی را به ظالمان داده اند و طبیعی است که با وقوع بلایای طبیعی این ذهنیت در انسان تقویت شود که این ها میتواند همان وعده الهی باشد: قالَ أَمَّا مَنْ ظَلَمَ فَسَوْفَ نُعَذِّبُهُ ثُمَّ يُرَدُّ إِلى‌ رَبِّهِ فَيُعَذِّبُهُ عَذاباً نُكْراً فَلَمَّا نَسُوا۟ مَا ذُكِّرُوا۟ بِهِۦۤ أَنجَینَا ٱلَّذِینَ یَنهَوۡنَ عَنِ ٱلسُّوۤءِ وَأَخَذۡنَا ٱلَّذِینَ ظَلَمُوا۟ بِعَذَابِۭ بَـِٔیسِۭ بِمَا كَانُوا۟ یَفسُقُونَ
یکی از اهل علم که انسی با قرآن دارد امروز می گفت قران را به نیت حوادث آمریکا باز کردم. صفحه 410 قران کریم آمد. آیه اول این صفحه: وَ لَئِنْ أَرْسَلْنا ريحاً فَرَأَوْهُ مُصْفَرًّا لَظَلُّوا مِنْ بَعْدِهِ يَکْفُرُونَ(روم: 51) و البته اگر بادى [داغ و سوزان] فرستيم كه كشتۀ خود را زرد بينند، پس از آن به كفر و ناسپاسى پردازند بسیار جالب و قابل توجه است تناسب و مضمون این آیه: - باد سوزان - زرد شدن حاصل کار آنان - ماهیت تنبیه و تنبهی این باد سوزان - کفر و ناسپاسی آنان پس از مشاهده عقاب الهی به جای اینکه متنبه شوند
🔴 سپاهیانی از بادها امام محمد باقر علیه السلام: إِنَّ لِلَّهِ عَزَّوَجَلَّ جُنُوداً مِنْ رِیَاحٍ یُعَذِّبُ بِهَا مَنْ یَشَاءُ... خداوند عزّوجلّ سپاهی از بادها دارد که به‌وسیله‌ی آن‌ها هرکدام از گناهکارانش را بخواهد، عذاب می‌کند و بر هرکدام از آن بادها، فرشته‌ای گمارده شده است. اگر پروردگار بخواهد که قومی را با یک نوع عذاب معذّب کند، به فرشته‌ای که موکّل آن نوع باد است وحی می‌کند که می‌خواهد با آن، قوم را عذاب کند. پس فرشته به آن باد فرمان وزیدن می‌دهد و باد همانند شیر خشمگین برانگیخته می‌شود. هرکدام از آن بادها نام خاصّی دارند آیا سخن خداوند را نشنیده‌ای: - کَذَّبَتْ عادٌ فَکَیْفَ کانَ عَذابِی وَ نُذُرِ إِنَّا أَرْسَلْنا عَلَیْهِمْ رِیحاً صَرْصَراً فِی یَوْمِ نَحْسٍ مُسْتَمِرٍّ (قمر/۱۹) - و الرِّیحَ الْعَقِیمَ (ذاریات/۴۱) - و رِیحٌ فِیها عَذابٌ أَلِیمٌ (احقاف/۳۴) - و فَأَصابَها إِعْصارٌ فِیهِ نارٌ فَاحْتَرَقَتْ.(بقره/۲۶۶) 📚 الکافی، ج۸، ص۹۱ ♦️اشاره قرآن به دو نوع عذاب الهی از نوع باد و طوفان ۱- عذاب با باد آتشین فَأَصَابَهَا إِعْصَارٌ فِيهِ نَارٌ فَاحْتَرَقَتْ ۗ كَذَٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُمُ الْآيَاتِ لَعَلَّكُمْ تَتَفَكَّرُونَ (بقره/۲۶۶) پس آن دچار گردبادی سخت (طوفانی) می‌شود که در آن آتش است، و می‌سوزد. این‌گونه خداوند آیات خود را برای شما بیان می‌کند، باشد که بیندیشید. ۲- عذاب با باد سخت و سرد (صرصر) كَذَّبَت عَادٌ فَكَيفَ كَانَ عَذَابِي وَنُذُرِ○ إِنَّا أَرسَلْنَا عَلَيهِم رِيحاً صَرصَراً فِي يَوْمِ نَحسٍ مُستَمِرٍّ○تَنزِعُ النَّاسَ كَأَنَّهُم أَعجَازُ نَخلٍ مُنقَعِرٍ (قمر : ۲۰-۱۹-۱۸) قوم عاد (پيامبر خود را) تكذيب كردند، پس عذاب و هشدار من چگونه بود؟○ما بر آنان در روز شومِ دنباله دار تند بادى سخت و سرد فرستاديم.○ (تندبادى كه) مردم را همچون تنه هاى درخت خرماى ريشه كن شده از جا برمى كند.
🔸انگلیس شریک جهانی عراق؟!! السودانی نخست وزیر عراق: ما در پی یک شریک جهانی دارای ثقل سیاسی و اقتصادی هستیم و انگلیس در جایگاه و موقعیت خوبی برای ایفای این نقش حیاتی قرار دارد!! ✍️نوع نگاه برخی مقامات سیاسی عراق را میتوان از این جملات پی برد.😔 انگلیس سابقه اشغال و استعمار عراق را دارد. انقلاب 1920 عراقی ها علیه استعمار انگلیس با حضور و فتوای علمای تراز اول عراق صورت گرفت. میرزای شیرازی دوم، صاحب عروه و شیخ الشریعه اصفهانی از بزرگانی بودند که علیه انگلیس فتوای جهاد دادند انگلیس مجددا در اشغال عراق در سال 2003 با مشارکت آمریکا در اشغال عراق همراهی کرد و بصره را نیروهای انگلیسی تصرف کردند. انگلیس مادر تمام اختلافات قومی-مذهبی، فرقه سازی ها و مذاهب جعلی از جمله وهابیت، بهائیت و بابیت در منطقه است. با توجه به آرایش جمعیتی کرد، سنی و شیعه تقویت حضور انگلیسی ها میتواند دامنه اختلافات میان انها را تشدید کرده و به تجزیه کامل عراق منجر شود. انگلستان در سیاستهایش مخالف سرسخت محور مقاومت است و در اکثر عملیاتها علیه یمن مشارکت دارد و عراق کشوری با مشخصات نزدیک به محور مقاومت تعریف میشود. با این مشخصات، چطور نخست وزیر عراق انگلستان را به عنوان شریک جهانی خود انتخاب میکند؟!!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🔸لیلة الهریر صفین، موقعیتی نزدیک قله و پیچ تاریخی حکومت امیرالمومنین ع امیرالمومنین ع در «ليلة الهرير» در جمع یارانش خطبه ای ایراد کرد: ای مردم، کار بر شما و بر دشمن شما بدین جا رسیده است که می بینید: جز نفس های پایانی از دشمن باقی نمانده است. از همان آغاز کارها می توان به سرانجامش پی برد. اگر دشمنان شما تاکنون ایستادگی داشتند به دلیل انگیزه دینی نبود و برای همین است که در آستانه شکست قرار دارند و من فردا، صبحگاهان، بر آنان خواهم تاخت تا کار جنگ را یکسره کنم و آنان را در پیشگاه خداوند به محاکمه کشانم. ای مردم کیست که جان خویش را برای نتایج ارزنده ای که امروز حاصل خواهد شد، ایثار کند؟ امروز پایه روزهای بعد است و روزهای دیگر با امروز اعتبار خواهند یافت. آری به خدا سوگند اگر حدود الهی تعطیل نمی شد، حق ها باطل نمی گشت ظالمان به پیروزی نمیرسیدند و اهداف شیطان برتری نمی یافت هرگز آسایش زندگی را از دست نمیدادیم و وارد میدانهای سخت بلا نمیشدیم. اکنون که وارد این میدان شده ایم بدانید که اگر حنا رنگ موی زنان است خون نیز رنگ محاسن مردان به شمار می رود و در میان کارهایی که عاقبت خیر دارد هیچ کاری بهتر از صبر و ایستادگی نیست. فَقَاتِلُوا أَئمةَ الكُفْرِ إِنَّهُم لَا أَيْمَانَ لَهُمْ لَعَلَّهُم يَنتَهُونَ پس با پیشوایان کفر پیکار کنید چرا که آنها پیمانی ندارند؛ شاید دست بردارند! جنگ تا پاسی از لیلة الهرير ادامه داشت و شکست معاویه قطعی شد. میدان جنگ بعد از نیمه های شب آرام گرفت؛ اما با روشن شدن سپیده، سپاهیان امیرالمومنین ع با صحنه جدیدی روبه رو شدند لشکر شام از آرایش نظامی خارج شده بود و بر بالای نیزه ها قرآنهای بزرگ دیده میشدند که با طنابها محکم بسته شده بودند. سخن گویانی از لشکر شام با صدای بلند میگفتند ای جماعت عرب، شما را به خدا قسم میدهیم که به زنان و دختران خویش رحم کنید اگر شما نابود شوید، فردا چه کسی در برابر بیگانگان خواهد ایستاد؟ دینتان را حفظ کنید این کتاب خدا میان ما و شما داور باشد. بعد از نابود شدن اهل شام مرزهای شام را چه کسانی محافظت خواهند کرد؟ و بعد از نابود شدن اهل عراق چه کسانی مرزهای عراق را نگهداری کنند؟ علی (ع) از زبان علی (ع) - ص ۴۱۷ و ۴۲۴ 🔹پ ن: جزییات شب و روز هریر در جنگ صفین بسیار برای امروز ما مفید است. این که حضرت در خطبه لیله الهریر آیه ای را میخواند که علت مقاتله با ائمه کفر را بی تعهدی آنها به پیمانها می شمارد، گویا از این جهت است که پیش بینی می کند که در نفس های آخر، دشمن میخواهد با ابزار مذاکره و معاهده آنچه را در میدان به دست نیاورده با دیپلماسی به دست آورد و با این ابزار لشکر حضرت را به اختلاف و شکست بکشاند.
✍ با فرزندانم به سینما رفتیم و کارتون «ساعت جادویی» را تماشا کردیم کارتون خوش ساخت، خوش مضمون و زیبایی است ولی سناریو و بستر داستانی آن کودکانه نیست. کودک بعضی از اتفاقات و پیامهای کارتون را بدون دانسته های قبلی متوجه نمی شود. روی هم رفته توصیه میکنم که با فرزندانتون این کارتون رو ببینید ولی قبل از آن لازم است مقداری فضای سال ۱۳۱۴ را برای اونها تشریح کنید. دستور کشف حجاب، اجبار کلاه پهلوی و برداشتن عمامه و کلاه های سنتی توسط رضاخان، ماجرای تحصن معترضان در مسجد گوهرشاد، قتل عام متحصنین، جشنها و مهمانیهای امرا و درباریان با همراهی همسرانشان به صورت بی حجاب را قدری توضیح دهید تا بستر اتفاقات داستانی بهتر فهمیده شود.
26.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸ترک های بی منفعت حکیمت میکند نکات بنده ذیل فرمایشات خوب حجت الاسلام اسماعیل رمضانی: ۱ـ به نظرم ترک بی منفعت و پوشیده خصوصیتی ندارد فعلهای بی منفعت و پوشیده هم میتواند بسیار موثر باشد. یک عبادتی که احدی مطلع نشود چه فرقی میکند با ترکی که احدی مطلع نشود؟؟ فرق بین فعل و ترک چیست؟ بله این را قبول دارم که ترک محرمات در سلوک مهمتر از فعل عبادات و انجام واجبات است. اما این اهمیت و اولویت، در بحث ایشان که تاثیر منافع دنیوی در اخلاص است، تفاوت ایجاد نمی کند. ۲ـ به نظرم برای دور انداختن، ترکها و فعلهای بی منفعت هم جا دارد چون هوای نفس انسان همانها را هم میتواند بگیرد! اساسا لایه های نفس بسیار پیچیده است و اخلاص سخت است. کتاب چهل حدیث امام خمینی ره را ببینید. در بحث هوای نفس بیش از آن مقداری که عقل ما میرسد از انگیزه های اولیاء را ذکر میکند و میگوید اینها هم گرفتار هوای نفسند! پس همان بهتر که انسان پس از هر ترک یا فعلی که ظاهر خوبی دارد، آن را به حساب نیاورد. همان ترک بی منفعت هم میتواند عُجب آفرین باشد. بلکه عُجب در آن ترک بی منفعت می تواند غلیظتر باشد! ۳ـ در حین عمل یا ترک باید فکر اطاعت و اخلاص در آن بود و امید جلب رحمت در پی آن داشت و پس از عمل یا ترک باید آن را فراموش کرد و آن را در پرونده خود ننوشت و به آن دل نبست. ۴ـ همانطور که ترک های بی منفعت حکمت آور است. ترک بی منفعتها هم حکمت آور است. از همین جهت است که سکوت و کمتر سخن گفتن اگر انگیزه اش نفسانی نباشد، حکمت آور است. ترک لغوها موجب حکمت است.
18.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺️ آیت الله سید محمد صادق حسینی طهرانی: اینها پاسخ خداست، حوادث آمریکا مقدمات ظهور است. ➕️در مسئله‌ اخیر پیش آمده در آمریکا، بدون اینکه موشکی زده بشود؛ خانه به خانه، یکی از زیباترین شهرهای آمریکا می‌سوزد‌. اینها پاسخ خداست. پاسخ خدا عجیب است. در غزه شما مردم را می‌سوزانید از طفل صغیر تا خانه‌ها را با بمب های یک و دو تنی. در ماجرای آمریکا میگویند خشم طبیعت است! طبیعت خشمی ندارد بلکه خشم، خشم پروردگار است.طبیعت چه فهمی دارد؟ این عالم خدا دارد و خدا دارد کار می‌کند. اینها تمام مقدمات ظهور است.
✍️ آمریکا نسبت به دوستانش هم نگاهش «تحمیل اراده» است چه برسد به دشمنانش. و چه برسد به دشمنی که از خود ضعف نشان بدهد! کانادا یعنی دومین کشور دنیا از نظر مساحت را ادعای مالکیت کرده! در حالیکه کانادا نزدیک ترین روابط و مواضع را نسبت به آمریکا دارد. نسبت به گرینلند، جزیره دانمارک به دنبال مالکیت است. در حالیکه دانمارک عضو ناتوست و شریک سیاسی نظامی آمریکا محسوب می شود. @hekmatvahokumat