May 11
✴️چاقوی کُند و بیاثر تحریم
همانطور که قابل پیشبینی بود، مصوبه پارلمان اروپا مبنی بر قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در «فهرست سازمانهای تروریستی اروپا»، در نشست اخیر شورای اروپا، رأی نیاورد و وزرای خارجه اروپا تنها به اعمال تحریمهای بیشتر علیه افراد و نهادهای ایرانی بسنده کردند.
🔸️گزاره خبری: در جدیدترین اقدام اتحادیه اروپا، ۱۸ شخصیت و ۱۹ نهاد ایرانی را در فهرست تحریمها قرار داد. سجادی وزیر ورزش و جوانان، محمداسماعیل کوثری، سیدمصطفی آقامیرسلیم، محمدتقی نقدعلی و موسی غضنفرآبادی از نمایندگان مجلس و تعدادی از فرماندهان نظامی از جمله افراد تحریم شده هستند. به این ترتیب فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا علیه ایران به بهانه مسائل حقوق بشری، به ۱۷۳ شخصیت و ۳۱ نهاد افزایش یافت. به موازات اتحادیه اروپا، وزارت خزانهداری آمریکا هم اعلام کرده بنیاد تعاون سپاه و پنج نفر از اعضای هیئت مدیره آن، معاون وزیر اطلاعات و چهار نفر از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران را تحریم کرده است. دولت آمریکا ۱۶ دیماه هم اسامی هفت شخص دیگر را به فهرست تحریمهای خود علیه ایران اضافه کرده بود. همزمان دولت انگلیس نیز هفت نام جدید را تحت «رژیم تحریمهای حقوق بشری ایران» قرار داده است. انگلیس تاکنون ۵۰ تحریم جدید ضد ایرانی را از زمان آغاز اغتشاشات در ایران اعمال کرده است.
🔸️گزارههای تحلیلی:
1️⃣ از ابتدای مهرماه تاکنون، آمریکا، اتحادیه اروپا، انگلیس و کانادا با هدف اعلامی «فشار حداکثری» در مجموع حدود 20 دور تحریم ترکیبی و جدید علیه جمهوری اسلامی اعمال شده کردهاند.
2️⃣ یکی از نکات «قابل تأمل» در خصوص تحریمهای اعمالی این است که قریب به اتفاق این تحریمها علیه افراد و نهادهایی که است که پیش از این و در ماهها و سالها و حتی دهههای گذشته بارها تحریم شدهاند و اسامیشان در بستههای مختلف تحریمی که آمریکا و اروپا از سالها قبل اعلام کرده است وجود دارد.
3️⃣ نکته دیگر اینکه، اروپا و آمریکا اعلام کردهاند ضمن مسدود کردن دارایی افراد تحریم شده، اشخاص فوقالذکر از سفر به اروپا و آمریکا نیز منع میشوند. این در حالی است که تمام افرادی که در لیستهای تحریم قرار دارند، فاقد هرگونه دارایی و اموال منقول و غیرمنقول در خارج از کشور هستند، ضمن اینکه بنا به مسئولیتها و مشاغلی هم که دارند، اداری و غیراداری مسیرشان به این کشورها نمیافتد که از سفر به آنجا ممنوع شوند!
نکته آخر؛ تحریمهای اخیر و قبلتر از اینها، بنا به ماهیتی که دارند، در زمره تحریمهای بیاثر هستند. آمریکا و اروپا نیز این مسئله را به خوبی میدانند. اما از اعلام و اعمال آنها، عمدتاً دنبال بهرهبرداری در قالب «عملیات روانی» با هدف اثرگذاری بر بازارهای اقتصادی (قیمت اقلام و ارزهای خارجی و...) و افکار عمومی (ناامیدسازی و...) هستند.
@sedayehegmatane
الزامات ماندگاری حماسه ها
🔹#دهه_فجر دهه حماسه های متعدد است. ورود حضرت امام، حضور مردم در صحنه، بیعت همافران، پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ...
برخی رازها و الزامات ماندگاری این حماسه ها را براساس بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی می توان شمارش کرد:
1⃣. حرکت و خروش و بیعت بر اساس هدف
مقام معظم رهبری نیروی های جوان کنونی را شریک در بیعت همافران ۱۳۵۷ می دانند. دلیل آن ای است که "این بیعت، بیعت با شخص نبود؛ این بیعت، بیعت با هدفها بود، بیعت با آرمانها بود؛ بیعت با آن جهاد مقدّسی بود که امام فرمانده مقتدر آن جهاد بود. اینها آمدند نیروی هوایی را آوردند زیر چتر این فرماندهیِ مقتدر و باعظمت و شگفتیآفرین. این کار یک کار معنوی بود، لذا این کار جریان دارد؛ این کار یک قضیّهای نبود که حالا آن روز اتّفاق افتاد و تمام شد؛ نه، این کار در جریان است"
2⃣. حرکت بر اساس نیاز لحظه
حرکت بهنگام و در لحظه باعث ماندگار و اثربخشی جریان است.
"این حرکت، #نیاز_لحظه بود. من روی این قضیّه خیلی تکیه میکنم و بارها تکیه کردهام. ما همیشه باید در کارهای خودمان نیاز لحظه را درک کنیم. یک کارهایی وجود دارد که شما اگر الان انجام دادید، این به هدف اصابت میکند."
4⃣.ایمان و اطمینان به امدادهای غیبی
#امدادهای_غیبی متعدد است از جمله ضربه خوری دشمن از جایی که تصورش را نمی کند مانند ضربه از همافران تحصیل کرده در آمریکا.
مهم ورود و حرکت در جبهه حق است.
"اگر شما در میدان جهاد -هر جهادی؛ در هر دورهای یک جور جهاد لازم است؛ جهاد نظامی داریم، جهاد علمی داریم، جهاد تحقیقاتی داریم؛ همه جور جهادی- حضور داشته باشید و فعّال باشید، دشمن را شکست خواهید داد؛ چرا؟ چون خدای متعال این جور قرار داده که محاسبات دشمن غلط از آب در میآید، درست نمیتواند محاسبه کند، درست نمیتواند برآورد کند. امروز خود آمریکا هم دچار این مشکل «فَاَتاهُمُ اللهُ مِن حَیثُ لَم یَحتَسِبوا»"
4⃣.عمق داشتن حرکت ها
ماندگاری حماسه ها و حرکت ها به عمق و پشت داشتن و هدایت شدگی وابسته است.
حرکت های احساسی زودگذر و هیجانی مانایی ندارد.
البته ماندگاری این حرکت های عمقی را در هر زمانی به گونه ای می توان مشاهده کرد.
مقام معظم رهبری جهاد خودکفایی نیروی هوایی، خنثی سازی توطئه پایگاه تبریز و پایگاه هوایی شهید نوژه همدان و درخشش در دفاع مقدس را نشانه های عمق داشتن حرکت همافران می دانند.
"اینها استمرار همان حرکت اوّل است. اینکه من میگویم این حرکت، حرکت هیجانی نبود، به خاطر این است که این حرکت استمرار پیدا کرد و ادامه پیدا کرد در داخل نیروی هوایی. آن وقت همین روحیه و بصیرت موجب میشود که هم در نیرو و هم در کلّ ارتش، شهیدان برجستهای چهرهی خودشان را بنمایانند: شهید صیّادشیرازی، شهید بابایی، شهید ستّاری، شهید کلاهدوز و امثال اینها و هزاران شهدای دیگر"
5⃣.جهاد تبیین
به مرور زمان، حماسه ها اگر خوب تبیین نشوند، فراموش می شوند یا دشمنان با جنگ روایت ها حماسه ها را تحریف خواهند کرد."من میخواهم بگویم آن روز که این حرکت تاریخی نوزدهم بهمن در برابر امام انجام گرفت، اگر آن عکسی که از این واقعه منتشر شد منتشر نمیشد، یعنی این کار تبیینی اگر انجام نمیگرفت، این حادثه نه این جور ماندگار میشد، نه اثرگذار میشد؛ یک حادثهای بود مثل حوادث فراوان دیگری که اتّفاق میافتد و فراموش میشود. عامل ماندگاری و اثرگذاری این حادثه عبارت بود از همان قاب تصویر هنرمندانهای که از این منتشر شد."
6⃣. تهاجم ترکیبی
دشمنان برای از بین بردن حماسه ها حمله ترکیبی را در پیش می گیرند. راه خنثی سازی این طرح، #تهاجم_ترکیبی از طرف جبهه حق است.
"دشمنان از همه جهت یک حملهی ترکیبیِ دستهجمعی را شروع کردهاند.ما هم در مقابل بایستی حرکتمان حرکت ترکیبی باشد؛ از همه جهت بایستی تلاش کنیم. البتّه دفاع باید بکنیم امّا همیشه در موضع دفاعی نمیتوانیم بمانیم؛ این را باید توجّه داشت. این که من میگویم باید دفاع کنیم، خب دفاع یک کار لازم است امّا همیشه نمیشود در موضع دفاعی ماند؛ دشمن تهاجم میکند، ما هم باید تهاجم داشته باشیم."
@sedayehegmatane
May 11
⭕️اهداف دشمن
🔹 #هدف_دشمن به زانو درآوردن انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است. البتّه خلافِ این را میگویند. رئیسجمهور آمریکا (باراک اوباما) ده پانزده سال پیش به بنده نامه نوشت، صریحاً در نامهاش گفت که ما قصد تغییر نظام شما را نداریم؛ همان وقتها ما گزارش داشتیم که در مراکز خصوصیشان، بحثشان این است که چه جور میشود نظام اسلامی را، جمهوری اسلامی را، واژگون کرد و از بین برد! دروغ میگویند دیگر؛ هدف این است. چرا میخواهند جمهوری اسلامی را به زانو دربیاورند و نابود بکنند؟ خب علل مختلفی دارد.
🔹بالاخره #جمهوری_اسلامی آمده این منطقهی مهم و راهبردی و پُرمنفعت و پُرمعدن طبیعی و انسانی را از دست اینها خارج کرده؛ یک علّتش این است، امّا یک علّت دیگرش هم این است که این #جمهوری_اسلامی ندای استقلال و ندادنِ باج را بلند کرده. درست توجّه کنید! این کسانی که میخواهند مستقل از آمریکا و استکبار جهانی باشند، فقط ما نیستیم؛ کشورهای دیگر هم هستند که میخواهند مستقل باشند، میخواهند زیر فرمان آنها نباشند؛ تفاوتش این است که [برای] آنها یک سیاست است، اینجا یک ایمان و باور دینی است؛ این مهم است؛ آنچه برای دشمن مهم است این است.
بیانات مقام معظم رهبری ۱۴۰۱/۱۱/۱۹
@sedayehegmatane
May 11
🔺ممانعت از تحصیل دختران اسم رمز پروژه جدید اعتراض!
✍ نوید مستفیضی
➕ جمهوری اسلامی هرچی باشه بابت تسهیل شرایط تحصیل دختران سرش بالاست و بدهکار نیست؛ خیلی باید فلان باشید که این مسمومیت مدارس دخترانه رو به تفکرات جمهوری اسلامی نسبت بدید!
▪️احتمالا چندسال دیگه هم یکی میاد برای همین فیلم هم میسازه که تهش بندازه گردن جمهوری اسلامی!
@sedayehegmatane
🔻اهداف برنامه مسمومسازی دانشآموزان
پس از مرحله اول مسمومسازی فکری دانشآموزان دختر و شکست جریانهای ضد انقلاب اکنون مرحله دوم حمله به مدارس دخترانه با رمز تهدیدات بیولوژیک و مسمومسازی تنفسی شروع شده است تا نظام اسلامی را متهم کنند که ضد زنان و دختران است.
🔘گزارههای خبری:
1️⃣ از مظلومیتهای نظام جمهوری اسلامی ناشناخته ماندن خدماتش است که مهمترین موضوع آن در بحث زنان است. وزیر بهداشت لبنان که یک، خانم بود، از مسیر فرودگاه تا وزارت خارجه، پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها و بیمارستانها با حالت کنجکاوانهای همه را با دقت و آمار و اطلاعات دقیق دنبال میکرد اما موضوعی که وی را متعجب کرده بود و آمارهایش به هم نمیخورد برایش سؤال ایجاد کرده بود که چرا اطلاعات قبلی من در مورد ایران با واقعیتهای در مورد ایران متفاوت است؟! او در نهایت سؤال خود را بیان میکند چرا آنچه که در بیرون از ایران در مورد زنان میشنوم یا آنچه که الان میبینم متفاوت است؟! رسانههای خارجی ادعا میکنند که زنان و دختران ایرانی با محدودیت گسترده مواجهه هستند اما من در پارکهای علم و فناوری، دانشگاهها و بیمارستانها مشاهده کردم که تعداد دختران و زنان جوان بیشتر از مردان است و در خیابانها هم شاهد پوششهای متنوع آنان بودم.
2️⃣ در طول چهار دهه گذشته نرخ باسوادی زنان ۱۵ـ۲۴ سال از ۲۴ درصد به بالای 97 درصد رسیده است، اکنون به گونهای تبلیغات انجام میشود که دوران سیاه پهلوی برای زنان ایرانی به یک آرزو تبدیل شود.
3️⃣ در سالهای اخیر میزان شرکت کنندگان دختر در کنکور سراسری از پسران هم جلوتر زده است. امسال بیش از یک میلیون و ۴۸۹ هزار نفر برای کنکور اقدام کردهاند که از این تعداد ۶۱ درصد زن و ٣٩ درصد مرد هستند. در سال 1399 هم دانشجویان زن، ۵۳ درصد قبولیها را به خود اختصاص دادند.
◀️نکته مهم؛ در حالی ما شاهد این حرکت بسیار سخیف علیه مدارس هستیم که تروریسم رسانهای هم پای کار آمده است تا با گرو گرفتن افکار عمومی آنچه نقطه قوت نظام را علیه نظام استفاده کند. انقلاب اسلامی در حالی شکل گرفت که حضور زن و دختران در جامعه براساس آمارها بسیار پایین و نگاه به زن هم نگاهی محدود و بسته بود. انقلاب اسلامی به زنان و دختران هم جایگاه اجتماعی داده و هم موجب مشارکت آنان در فرآیندهای سیاسی شد. حرکت اخیر را باید در راستای ناامنسازی روانی جامعه و در راستای زنده نگهداشتن خط التهاب در فضای روانی جامعه دانست. آنها که نتوانسته بودند دانشگاه و مدارس را به بهانه کرونا و اغتشاشات به تعطیلی بکشانند اکنون با تهدید خانوادهها در حال ایجاد این نگرانی هستند.
@sedayehegmatane
May 11
💠بازگشت به ریل همسایگی
روابط سینوسی با آلسعود مختص دوره جمهوری اسلامی نیست این روند حتی در دوره پهلوی هم وجود داشته است. از اعدام ابوطالب یزدی در دوره پهلویـ که منجر به قطع ارتباط به سعودیها شدـ تا به امروز ما با عربستانیها روابط پرچالشی داشتهایم. اما آنچه در نگاه اصیل نظام و رهبر معظم انقلاب وجود دارد این است که ما ارتباط با همسایگان را نفی نکرده بلکه معتقدیم که روابط منطقهای یک امر ضروری است. به همین دلیل است که رهبری در بیاناتشان بر امنیت دسته جمعی با همسایگان تأکید داشته و میفرمایند: «سالهاست که ما اعلام کردهایم آماده هستیم با کشورهای منطقه دور هم بنشینیم و به کمک همدیگر خلیجفارس را امن کنیم، دست متجاوزان را در این منطقه کوتاه نماییم و نگذاریم کسی به حقوق دیگری تجاوز کند.»
اما آنچه در روابط ایران و عربستان اتفاق افتاد را باید از دو منظر متنی و فرامتنی دید. از حیث متنی توافق اخیر را باید کنار گذاشتن برخی اختلافات و نزدیک شدن دو همسایه پس از هفت سال دانست. از سرگیری ارتباطات و بازگشایی سفارت طرفین میتواند خبر خوبی برای همه کشورهای منطقه باشد.
اما از حیث فرامتنی دو نکته ضروری است نکته اول؛ دشمن ماهها به براندازی جمهوری اسلامی و فروپاشی ایران چشم دوخته بود. اما شرایط حاضر را باید بازشدن چشم دنیا به واقعیات داخلی ایران نام نهاد. امروز همه به این اصل رسیدهاند که ایران و جمهوری اسلامی بیدی نیست که به این بادها بلرزد.
نکته فرامتنی دوم؛ معمولاً تحولات منطقه غرب آسیا در سده اخیر یک بازیگر مهم داشته است و آن هم ایالات متحده بوده است. اما غیبت آمریکاییها در این پدیده و حضور رقیب چشم بادامیشان را باید گونهای دیگر تفسیر کرد و آن هم بیان حکیم انقلاب است که فرمودند: «علائم زیادی وجود دارد که نظم کنونی جهان دارد تغییر پیدا میکند و نظم جدیدی بر جهان حاکم خواهد شد... دست و پای آمریکا از حضور در سراسر جهان جمع خواهد شد.»
نکته پایانی؛ این نکته درست است که روابط ما با عربستان وارد فاز جدیدی شده است؛ ما قطعاً با سعودیها در برخی موارد میتوانیم همکاری کنیم و این موضوع برای تقویت امنیتی منطقه مفید است. این یک گام آغازین در مسیری پر فراز و نشیب است و به معنای پایان اختلافات نیست. برای همگرایی بیشتر و رفع اختلافات موجود باید گامهای بسیار دیگری را هم برداشت. این همافزایی به غیر صهیونیستها و آمریکاییها برای همه خوب خواهد بود.
@sedayehegmatane
May 11
فیلم سینمایی غریب را حتما ببینید.
🔹علیرضا پناهیان در مراسم تشییع شهید ارتشی و ارمنی تازه تفحص شده، شهید "جانی بت اوشانا":
اخیراً فیلم سینمایی غریب را دیدم، فکر میکردم این فیلم صرفا برای شهید بروجردی است که فرمانده سپاه بودهاند. ولی انصافاً شخصیت ارتشی شهید نصرتزاد که در این فیلم از او تقدیر شد، بسیار زیبا و باصلابت بود. وقتی شهید بروجردی بر دستان آن فرمانده ارتشی شهید بوسه میزند، بسیار تاثیرگذار و باشکوه است.
فرقی بین سپاه و ارتش در دفاع از وطن نیست، سپاه هم خیلی حماسه آفرید و نقش شهید بروجردی در نجات ایران از تجزیه بیبدیل است. ولی در این فیلم غربت ارتش هم در آن دوران بحران به سهولت دیده شد. ارتشی که حماسه آفرید.
بعضی از کلمات را در آن بحران کردستان باید از زبان یک فرماندۀ ارتشی میشنیدیم. خیلی فیلم قابل تقدیری است.
واقعاً من از دستاندرکاران و تولیدکنندگان این اثر فاخر که یکی از آثار بهیادماندنی در تاریخ سینمای دفاع مقدس خواهد بود، تشکر میکنم.
این فیلم را حتماً ببینید. هم غربت و مظلومیت مردم کردستان و هم حماسهسازی آنها به خوبی روایت شده است.
مغزمان باید سوت بکشد❗️
🔰در جایی از مجموعه آثار شهید مطهری، در مورد مرحوم محقق اردبیلی اینگونه آمده است:
« نجف را بعد از شیخ طوسی، محقق اردبیلی احیاء كرد... مردی بوده در #نهایتِ زهد و ورع و تقوا و بحق به او كراماتی نسبت داده اند و نقل كرده اند. در عین حال می گویند از همین مرد پرسیدند (یك مرد عارفِ به خود و خودشناس و خداشناس این طور جواب می دهد) اگر شما در جایی قرار بگیرید كه در آنجا یك #زن اجنبی زیبایی باشد و خلوت مطلق، احدی غیر از خدا اطلاع نداشته باشد و از عاقبتش صددرصد مطمئن باشید چه می كنید؟ گفت: به خدا #پناه می برم. نگفت ما برتر از [این هستیم، ] ما دیگر بعد از این حرفها [به خودمان اطمینان داریم. ] ما و ما ندارد. گفت: به خدا پناه می برم؛ یعنی به خود اعتماد نمی كند ».
👈 در نظر بگیرید که محقق اردبیلی با چنین مقامی که شهید مطهری از او نقل می کند، این طور جواب داده است❗️
آنگاه ما باید در مورد نوجوانان، جوانان و مردم عادی که این روزها نه با یک نامحرم بلکه در هر لحظه در معرض بمبارانی از فیلم ها و تصاویر مستهجن یا مبتذل قرار دارند، چه بگوییم؟ نباید مغزمان سوت بکشد؟
⚠️چرا مردم را در معرض اقیانوسی که پر از فحشاء و فساد است رها کرده ایم؟! چرا به وظیفه خود که استاندارد سازی فضای مجازی است، اهمیت نمی دهیم⁉️
🔺آیا می دونستید یکی از قاتلین شهید #حمیدرضا_الداغی قبلا مرتکب قتل عمد شده و با وساطت بزرگان شهر و استان و باپرداخت دیه از قصاص در رفت تا جان جوان دیگری رو سلب کنه؟
▪️هیچی،میخوام بگم واسه هر بی سروپایی وساطت نکنید،اجازه بدید جامعه از لوث این اشرار پاکسازی بشه، بنفع نوامیس خودتونه.
رهبر انقلاب:
باید فکرکردن را در جامعه نهادینه کرد/ کودک باید فکر کردن صحیح و منطقی را یاد بگیرد/سطحی نگری و سطحی آموزی جامعه را زمینگیر میکند...
#بیانات_رهبر_انقلاب
#دیدار_فرهنگیان
#منطقی
#روز_معلم
✍ازسطل ماست تادشنه بلند:
1️⃣ شهادت شهید الداغی شهید غیرت و امر به معروف از یکسو موجب افتخار است و از یکسو محل کنکاش با برخی فعالان مجازی. محل افتخار از این جهت که با وجود جنگ شناختی تمامعیار هنوز رگ غیرت در جامعه خشک نشده و زنده است. شهید الداغی نشان داد که هنوز جامعه به حجاب، ناموس، تعرض به دختران جامعه و... حساس است. اما نکته قابل تأمل این است که چه میشود که اقدام یک فرد خاطی در کوبیدن یک سطل ماست بر سر یک خانم بیحجاب به تیتر یک و دغدغه فعالان مجازی و اینفلوئنسرها و شاخهای مجازی تبدیل میشود اما به خون غلتیدن یک جوان ضریب و اهمیت کمتری مییابد.
2️⃣ باید بپذیریم که ما در یک جنگ شناختی قرار گرفتهایم. در این جنگ شناختی رسانههاست که برای ما مشخص میکنند به چه بیندیشیم و کدام موضوع برای ما ضریب و اهمیت بیشتری یابد.
3️⃣ تکلیف ما با بیبیسی و کسانی که سعی میکنند هر پدیدهای را برای تاختن به نظام استفاده کنند کاملا مشخص است اما اینجا بحث بر سر تأثیر جنگ شناختی بر برخی نیروهای مذهبی و بعضاً ارزشی جامعه است. در قضیه دبه ماست برخی ضریب دادنها توسط افرادی با گرایشات مذهبی صورت پذیرفت. آیا شهید الداغی میتواند تلنگری به این جماعت باشد تا از هول عقب نیفتادن از لایکهای شبکههای اجتماعی وارد بازی جنگ شناختی طرف مقابل نشوند.
◀️در جنگ شناختی جریان ارزشی ۲ وظیفه دارد اول سواد رسانهای را ارتقا دهد تا اسیر بازی طرف مقابلش نشود و دوم اینکه بتواند در این عرصه مهآلود تبیین کند.
May 11
✍پیامهای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
۱۲ سال از اخراج سوریه از اتحادیه عرب میگذرد و اکنون این اتحادیه بعد از ۱۲ سال دوباره درخواست عضویت سوریه را داد که این امر طی چند روز اخیر اتفاق افتاد.
❇️گزارههای تحلیل:
1️⃣ در طول یک سال گذشته، یک نوع رقابت بین کشورهای غربی در جهت ایجاد ارتباط با سوریه برقرار شده بود که مقامات سیاسی بسیاری از کشورهای عربی همچون وزیرخارجه عربستان نیز راهی دمشق شدند. همه این تحولات نشان میدهد که آنچه در تثبیت قدرت دولت سوریه نقش اصلی را داشته و موجب گرایش کشورهای عربی به سمت آن شده است، رویکرد مبتنی بر مقاومت بوده است.
2️⃣ دولت سوریه طی چند سال اخیر با افزایش مشروعیت داخلی، منطقهای و بینالمللی مواجه بوده است و همین عامل مهمی در تغییر گرایش کشورها به سمت آن بوده است.
3️⃣ بخشی از قدرت چانهزنی امروز سوریه حاصل پایمردی و ایستادگی شخص بشار اسد بود. چند روز پیش نشریه فایننشالتایمز در مطلبی با اشاره به تمایل اعراب به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب نوشته و گفته است: «آمریکا زمانی میگفت که جرئتش را دارید با بشار اسد روابط را عادیسازی کنید اما حالا موضعش این است که اگر شما با بشار اسد عادیسازی میکنید حواستان باشد که امتیازی را از آن بگیرید. در این میان بشار اسد احساس اطمینان خاطر دارد. برخی مقامها در جریان یک نشست اخیر وزرای امور خارجه با موضوع بحث درباره پذیرش مجدد سوریه به اتحادیه عرب گفتند، بشار اسد هیچ علاقهای به دادن هیچ امتیازی نشان نداده است.»
4️⃣ تثبیت دولت سوریه و افزایش نقش آن در معادلات منطقهای که یکی از نشانههای آن پذیرش در سازمانها و اتحادیههای عربی دو دستاورد مثبت عینی دارد:
الفـ منجر به تقویت محور مقاومت و کمربند امنیتیـ اقتصادی تهرانـ بغدادـ دمشقـ بیروت خواهد شد که منجر به بازیگری بیشتر اینمحور در معادلات آتی منطقهای و بینالمللی دارد.
بـ منجر به تضعیف محور عبری و شکست پروژه تجزیه آن در منطقه خواهد شد که سوریه را به عنوان نقطه ابتدایی در طرح خاورمیانه بزرگ مطرح کرده بودند.
5️⃣ باتوجه به همگرایی ایران و سوریه در معادلات منطقهای، افزایش نقش بازیگری سوریه در میان کشورهای غربی منجر به افزایش همکاریهای ایران با دیگر کشورهای عربی منطقه خواهد شد و همین عاملی در جهت کاهش تنشهای منطقهای و افزایش تعاملات درونمنطقهای خواهد شد که متضرر اصلی آن نیز آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند.
🛑واشنگتنپست: آمریکا در سودان شکست خورده است
روزنامه آمریکایی واشنگتنپست:
رویکرد نامشخص آمریکا در قبال وضعیت سودان با تلاشهای ناکافی آن برای تخلیه شهروندان آمریکایی نشان داده شد؛ اگرچه دولت آمریکا توانست سفارت خود را در خارطوم تخلیه کند، اما نتوانست شهروندان عادی را نجات دهد، در حالی که سایر کشورها موفق به تخلیه شهروندان خود شدند.
بسیاری از کارشناسان بر این باورند آمریکا باید نقش بیشتری در شکل دادن به رویدادهای سودان ایفا میکرد.
«جِی پیتر فام» سفیر آمریکا در منطقه ساحل آفریقا، در این باره میگوید که ما باید البرهان و حمیدتی را در طرحی برای پیشبرد امور سودان دخالت میدادیم؛ به جای آنکه انگشت اتهاممان را به سمتشان بگیریم.
ملت در انتظار عدالت؛مسئول عدالتـــخانه به دنبال کمپین معرفی وزیر!
اخیرا یکی از مسئولین عدالتـــخانه در اقدامی عجیب از مردم #همدان خواسته است که برای فردی خاص کمپین مطالبه گری برای وزارت برپا کنند!!!
-نکته اول:شان عدالتخانه به دلیل حفظ موضوع بسیار مهم "عدالت" بالاتر از آن است که خرج مسائل تبلیغاتی افراد شود.
-نکته دوم :اساسا جایگاه عدالتخانه در این است که ورود به مسائل حاشیه ای نداشته باشد و بر موضوع "عدالت" متمرکز باشد تا شائبه و شایعه در اذهان عمومی فراگیر نشود.
-نکته سوم:ملت از عدالتـــــخانه انتظار دارند که بدون جهت گیری و تشویق و ... همه را براساس عدالت قضاوت کند و پشتوانه محکم آن ها باشد.
-نکته نهایی :فردی که جناب مسئول عدالتــــخانه برای وزارت معرفی میکند شخص گمنامی نیست که نیاز به مطالبه داشته باشد اگر بنابر تشخیص دولت انقلابی فرد شایسته این انتصاب باشد به مجلس معرفی می شود و نیازی به انجام چنین کارهایی نیست.
#عدالتخانه
#کمپین_تبلیغاتی
#معرفی_وزیر
#همدان
☑️چند نکته در مورد عملیات ترور دیشب اسرائیل
🔸️هواپیماهای رژیم اسرائیل دیشب از طریق بمب های هوشمند و بالکدار GBU-39 sdb ۳ فرمانده ارشد گردان های قدس شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین در غزه را ترور کردند .
🔺برجسته ترین فرد ترور شده، جهاد غنام فرمانده ارشد نظامی جهاد اسلامی بود.
🔸️در خصوص عملیات دیشب اسرائیل و واکنش ها به آن چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ پس از نبرد سیف القدس ، عمده بار مبارزه با اسرائیل روی جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود و به همین جهت دولت نتانیاهو در این مقطع سعی دارد حداکثر ضربه را به گردان های قدس وارد کند.
2️⃣ عملیات هایی از این قبیل، وضعیت نتانیاهو را در افکار عمومی به خصوص راستگرایان تقویت می کند؛ خصوصا که او در ماههای اخیر درگیر چالش های جدی داخلی است.
3️⃣ پس از عملیات تروریستی دیشب ، از مهاجران اشغالگر اطراف نوار غزه خواسته شد که به پناهگاه بروند و برخی مناطق صهیونیست نشین تخلیه شد؛ که این وضعیت از ترس صهیونیست ها از واکنش راکتی و شاید موشکی مقاومت فلسطین حکایت دارد.
4️⃣ به نظر میرسد پاسخ مقاومت فلسطین به این اقدام تروریستی ، شدید باشد و حتی ممکن است از لبنان نیز حمله راکتی صورت بگیرد زیرا حزب الله لبنان به عناصر فلسطینی اجازه داده در صورت لزوم از آن منطقه علیه صیونیست ها اقدام کنند.
5️⃣ ترور فرماندهان مقاومت چیز جدیدی نیست و در گذشته نیز دولت صهیونیست به کرات مسئولان سیاسی و نظامی فلسطینی را ترور کرده است اما نتوانسته مانع قدرت گیری روزافزون گروههای مبارز شود.
🔸️آیا ترور یحیی عیاش، خلیل الوزیر ، صلاح شهاده ، ابوعلی مصطفی ، احمد الجعبری و ... مقاومت فلسطین در برابر اسرائیل را تضعیف کرد؟
6️⃣ موضع میانجیگری مصر در این بین دچار آسیب شد و به باور نگارنده بازنده اصلی عملیات تروریستی دیشب قاهره بود، زیرا توانسته بود آتش بسی هرچند شکننده میان طرفین ایجاد کند اما دیگر فلسطینی ها به آنان اعتماد گذشته را نخواهند داشت.