هدایت شده از دکتر علی سعیدی
#یارانه_پنهان_انرژی نهتنها عددی پرمناقشه و موهوم است که اساساً مسئلهای انحرافی به نظر میرسد. پررنگشدن یارانه پنهان، باعث غفلت از چالش اصلی کشور یعنی نحوۀ تخصیص انرژی به نیازهای کشور است. درواقع نیازهای داخلی کشور براساس نیازهای صنایع مختلف و نیازهای مصرفی مردم، محتاج مبنای مشخصی برای ارزیابی و اولویتگذاری است. بهجای اینکه پژوهشها و مطالعات انرژی به این سمت جهتدهی شود متأسفانه بخش اعظمی از توان کشور صرف بازی با اعداد و محاسبات مربوط به یارانه پنهان میشود.
متن کامل را در پیوند زیر ببینید:
https://qudsonline.ir/x9Zb6
🆔 @DrSaeedi
گاز مایع.jpg
882.9K
بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در مورد قیمت گاز مایع
1- گاز مایع سهمیه ای همان قیمت قبل
2- گاز مایع آزاد به قیمت فوب خلیج فارس
@hemmatgholizadeh
یانیه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در مورد قیمت گاز مایع
1- گاز مایع سهمیه ای همان قیمت قبل
2- گاز مایع آزاد به قیمت فوب خلیج فارس
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
⚙ نشانههای جدیِ فشار هزینه بر تولیدکننده و مصرفکننده و صدای پای رکودتورمی
🔖 عرضه گوشت گوسفند و انواع گوشت قرمز، مهر ۱۴۰۲ به ترتیب حدود ۴۰٪ و ۳۰٪ کاهش داشته است.
🔖 این حاصل تجویز نسخههایی مبتنی بر «کاهش رشد نقدینگی»(با روش غلط کنترل ترازنامه) و «حذف ابزارهای کنترل قیمت ارز» است.
📌 آنهم در شرایطی که تولید و مصرف شدیدا تشنه نقدینگی است
📌 قابل تامل است که تا پایان تابستان ۱۴۰۲ رشد هزینههای تولیدکننده(تورم تولیدکننده-PPI) در تولید گوشت قرمز ۱۷۲٪ بوده است
🔖 بدیهی است که سیاستهای انقباضی پولی توام با چنین فشارهزینه ارزی(حذف دفعی و بدون لوازم ۴۲۰۰) تحمیل شده به مصرفکننده و تولیدکننده باعث کاهش همزمان مصرف و تولید خواهد شد.
📌 اگر سیاستهای انقباضی و عدم تزریق نقدینگی به اقتصاد در شرایط وجود فشارهزینه تحمیل شده به ترازنامه بنگاه و مصرف نامکفی خانوار تداوم داشته باشد، علاوه بر آثار اجتماعی، اقتصاد را وارد رکود تورمی جدی خواهد کرد و خروج سرمایه تولیدکنندگان از بخش حقیقی اقتصاد را تسریع میکند.
@Economics_Finance
این مقاله را در 5 مهرماه 1394 در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر کرده ام، توصیه می شود با دقت مطالعه کنید:
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D9%BE%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%B4%DB%8C%D9%85%DB%8C-35/935399-%DA%86%D8%B1%D8%A7-%D8%AC%D9%87%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%AA-%D8%B1%D8%A7-%DA%A9%D9%86%D8%AA%D8%B1%D9%84-%D9%86%DA%A9%D8%B1%D8%AF
این مقاله را در 8 شهریور ماه 1394 در دنیای اقتصاد منتشر کرده ام توصیه می شود با دقت مطالعه شود:
https://donya-e-eqtesad.com/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AE%D8%A8%D8%B1-64/920819-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D8%A7%D8%AA%D9%81%D8%A7%D9%82%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%B4-%DB%8C%D9%85%D9%86
چالشهای هدفمندسازی یارانه ها.docx
36K
مقاله ای دیگر از بنده در سال 1394 در حوزه آسیب های جهانی سازی قیمت انرژی با عنوان "چالشهای اجرای هدفمندسازی یارانهها مبتنی بر نتایج" که توصیه می شود عزیزان کانال ایتا آنرا مطالعه کنند. مسأله فلسفه فکری خراب و یارانه جعلی پنهان حاصل یک جرقه فکری نبوده بلکه ماحصل سالها مطالعه و تجربه در حوزه اقتصاد انرژی کشور می باشد.
barnameh_shomare02 (3).pdf
20.95M
در تاریخ اول اردیبهشت سال 1394 مقاله ای ترکیبی (بخش اول تحلیلی و بخش دوم ترجمه) در مجله برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور توسط بنده منتشر شد. فایل پی دی اف این مجله تقدیم عزیزان می شود. مقاله مورد نظر در صفحات 51 الی 54 این مجله را مطالعه کنید. آنچه که مهم و حائز اهمیت است دو صفحه نخست این مقاله است که به مبحث تفاوت هزینه فرصت و یارانه و ... می پردازد. مطالعه و انتشار این مقاله را به عزیزان توصیه می کنم. این مقاله یکی از مهم ترین مقالات تاریخ یارانه پنهان انرژی می باشد. چیزی که امروز شنیده می شود حاصل بیش از یک دهه مطالعه و تحقیق در این زمینه می باشد.
جایگاه های پمپ بنزین.docx
225.4K
یکی دیگر از مقالات مفید با عنوان "حمایت دولت از فعالیت مجاری عرضه سوخت" درباره اقتصاد جایگاهداری (پمپ بنزین) می باشد. مطالعه این مقاله به همه عزیزان علاقمند به اقتصاد انرژی کشور توصیه می شود. مسأله جایگاه عرصه سوخت از حوزه هایی است که به دلایل متعدد عیان نمی شود که این مقاله کمک می کند روابط و فعالیت آنها تبیین شود.
nefrin for donya.doc
123.4K
مقاله "نفرین منابع ) نفت : نعمت یا نقمت؟" که در تاریخ 8 مرداد 1394 توسط بنده در دنیای اقتصاد منتشر شده نیز از مقالات خوب حوزه اقتصاد انرژی می باشد.
پایش جامع صنعت پالایش و پخش فرآورده های نفتی جمهوری اسلامی ایران.docx
829.9K
یکی دیگر از مقالات سال 1394 مقاله ای با عنوان "پایش جامع صنعت پالایش و پخش فرآورده های نفتی جمهوری اسلامی ایران" می باشد. این مقاله حاوی اطلاعات مهمی درباره محاسبات یارانه انرژی و نحوه محاسبه سهم سازمان هدفمندسازی یارانه ها می باشد. تأکید می کنم عزیزان این مقاله را مطالعه نمایند.
صد افسوس که به هیچکدام از این تحلیل ها و نوشته ها هیچ اهمیتی داده نشد و تاریخ نشان داد که چه کسی دلسوزانه برای کشور قلم زده است. این مطلب در پاسخ به برخی هتاکان روی صحنه و پشت صحنه فضای مجازی است که ببینند برای هر کدام از این حرفهای به ظاهر عجیب ( که در زمان خود منتشر شده است) نوشته و تفکر وجود دارد.
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فردا...
««سلام علیکم اگر فردا انشالله کسی خواست برای جلسه از بیرون دانشگاه حضور پیدا کند بفرمایید تا اسم بدن و ورود رو هماهنگ کنیم»»
پی نوشت: متن فوق پیام هماهنگ کننده جلسه است، اگر عزیزانی تمایل به حضور دارند مشخصات خود را در دایرکت ارسال کنند تا هماهنگی انجام شود.
شبِ تاریک و بیمِ موج و گردابی چنین هایل
کجا دانند حالِ ما سبکبارانِ ساحلها
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨اقتصاد در عداد فیزیک نیست...
انگس استوارت دیتون برنده جایزه نوبل اقتصاد و استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون در کتاب "اقتصاد در آمریکا":
🔸بر خواننده این کتاب حرجی نیست اگر فکر کند که ما [اقتصاددانان نئوکلاسیک] انسانهای رذلی هستیم که صرفا منافع مادی خودمان برایمان اهمیت دارد. اینکه ما لابیگر و توجیهگر سرمایهدارانی هستیم که سخاوتمندانه بابت کارهایمان به ما پاداش میدهند.
🔹️به نظر میرسد علم اقتصاد فاقد محتوای علمی است و کارش صرفا دنبالهروی از جریانهای سیاسی است.
🔹️ من متوجه شدهام که دولت آمریکا برای مردم عادی این کشور کار نمیکند، بلکه در خدمت یغماگران ثروتمند است که مردم عادی را فقیرتر کنند.
@syjebraily
درجلسه دیروز با دانشجویان دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی ابعاد جدیدی از مشکلات رابطه مالی نفت که مبتنی بر یارانه جعلی پنهان است، را مطرح کردم. با اینکه طرف مناظره یک حقوقدان برجسته بود از پاسخ به سئوالات حقوقی ما درباره مفهوم حقوقی ”نفت ملی“ پرهیز کرد. امیدوارم مؤثر بوده باشد.
فایل صوتی مناظره بنده و یکی از اساتید دانشکده حقوق در دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی درباره جهانی سازی قیمت انرژی از طریق لینک کانال تلگرام زیر در دسترس عزیزان قرار دارد:
https://t.me/hemmatgholizade/9256
حالا که کلمه ”ناترازی“ مد شده چند روز پیش در مصاحبهای به #علت_العلل همه ناترازی ها پرداختم:
«ناترازی مدیریتی»
همه هم نظر هستند آن چه که طی سه دهه متوالی اقتصاد کشور رو به اینجا رسانده در اصل ”#ناترازی_مدیریتی“ بوده است و سایر ناترازی ها معلول همین مسأله است.
- ناشناس.mp3
78.37M
فایل صوتی مناظره در دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی درباره جهانی سازی قیمت انرژی
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
ایران فقط ۱٪ و فرانسه ۶۳٪ برق خود را از انرژی هستهای تامین میکند. یعنی فرانسه ۶۳ برابر ایران انرژی هستهای مصرف میکند. اما نئولیبرالهای ایرانی مرتب در بوق و کرنا میکنند که ایرانیان سه برابر اروپاییها گاز مصرف میکنند تا زندگی را بر ملت ما گران کنند.
#نه_به_نئولیبرالیسم
@syjebraily
این دوست عزیز مدیر کل دفتر انرژی مرکز پژوهشهای مجلس است که باید به نمایندگان ملت مشورت دهد. مدعی شده است که مصرف انرژی در ایران، سه برابر اروپاست! اگر مرکز پژوهشهای مجلس این ادعا را با عدد و رقم ثابت کند، ما منبعد هیچ ادعایی در رابطه با بحث انرژی مطرح نمیکنیم.
@hemmatgholizadeh
من بارها در مناظره ها و گفتگوها تأکید کرده ام:
«بلد نیستند!»
اما، واقعا همینطور است، به همین سادگی و باور نکردنی:
بلد نیستند
اشتباهی در جایی اشتباهی هستند.
این «اشتباهی» ها در تاریخ چه بلاهایی که سر این مملکت نیاورده...
#جهانی_سازی_قیمت_انصاف_نیست