وقتی سیاست اقتصادی اشتباه و مردم فقط مشتری تلقی شوند، فشار اقتصادی موجب شیوع حرفهای غیرمستند میشود.یکی از آنها مساله انرژی ارزان برای مساجد و... است.در عربستان هربشکه نفت رابا ۴/۲۴$ به پالایشگاهها و نیروگاهها میدهند تا از مردم، مدارس ومساجد حمایت کنند ولی اینجا برعکس است. دلیل مشکلات اقتصاد ایران حمایت از مساجد و.... نیست. اصل مشکل، جهانی سازی قیمتهای انرژی و سایر منابع طبیعی کشور است.
@hemmatgholizadeh
می گویند در دهه ۶۰ شورای نگهبان پیوست بودجه ارزی کشور را به این دلیل که چه معنی دارد بودجه یک کشور اسلامی حاوی ارز دشمن باشد، حذف کرد.حالا چه می شود حتی با وجود تأکید رهبر انقلاب مبنی بر دلارزدایی از منابع ملی کشور، هیچکس هیچ واکنشی نشان نمی دهد؟
دلارزدایی چگونه معنا شد که به دلارزایی تبدیل شد!
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
به همین صراحت با انگیزه تامین کسری بودجه بنزین را گران کردند، اما به مردم گفتند میخواهیم عدالت برقرار کنیم و با رانت و فساد و قاچاق مبارزه کنیم. تمام!
اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
به همین صراحت با انگیزه تامین کسری بودجه بنزین را گران کردند، اما به مردم گفتند میخواهیم عدالت برقر
قبلا بارها عرض کرده ام کلماتی مانند مصرف بهینه، قاچاق، عدالت و... فقط یک دروغ است. اتفاقا، در پشت پرده، ذینفعان از مصرف بالای انرژی در کشور خرسند هستند.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
به همین صراحت با انگیزه تامین کسری بودجه بنزین را گران کردند، اما به مردم گفتند میخواهیم عدالت برقرار کنیم و با رانت و فساد و قاچاق مبارزه کنیم. تمام!
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
بررسی صورتهای مالی توانیر نشان میدهد این شرکت که سال 96 سودده بوده، سال گذشته 6 همت و سال پیش از آن 19 همت زیان شناسایی کرده است. پارسال معاون شرکت گفته هر انشعاب را که به طور متوسط ۲ میلیون تومان میفروشیم، #قیمت_تمام_شده ۱۰ میلیون تومانی دارد. به نظر شما علت این وضع چیست؟
@syjebraily
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
#یارانه_پنهان_انرژی نهتنها عددی پرمناقشه و موهوم است که اساساً مسئلهای انحرافی به نظر میرسد. پررنگشدن یارانه پنهان، باعث غفلت از چالش اصلی کشور یعنی نحوۀ تخصیص انرژی به نیازهای کشور است. درواقع نیازهای داخلی کشور براساس نیازهای صنایع مختلف و نیازهای مصرفی مردم، محتاج مبنای مشخصی برای ارزیابی و اولویتگذاری است. بهجای اینکه پژوهشها و مطالعات انرژی به این سمت جهتدهی شود متأسفانه بخش اعظمی از توان کشور صرف بازی با اعداد و محاسبات مربوط به یارانه پنهان میشود.
متن کامل را در پیوند زیر ببینید:
https://qudsonline.ir/x9Zb6
🆔 @DrSaeedi
گاز مایع.jpg
882.9K
بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در مورد قیمت گاز مایع
1- گاز مایع سهمیه ای همان قیمت قبل
2- گاز مایع آزاد به قیمت فوب خلیج فارس
@hemmatgholizadeh
یانیه شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در مورد قیمت گاز مایع
1- گاز مایع سهمیه ای همان قیمت قبل
2- گاز مایع آزاد به قیمت فوب خلیج فارس
@hemmatgholizadeh
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
⚙ نشانههای جدیِ فشار هزینه بر تولیدکننده و مصرفکننده و صدای پای رکودتورمی
🔖 عرضه گوشت گوسفند و انواع گوشت قرمز، مهر ۱۴۰۲ به ترتیب حدود ۴۰٪ و ۳۰٪ کاهش داشته است.
🔖 این حاصل تجویز نسخههایی مبتنی بر «کاهش رشد نقدینگی»(با روش غلط کنترل ترازنامه) و «حذف ابزارهای کنترل قیمت ارز» است.
📌 آنهم در شرایطی که تولید و مصرف شدیدا تشنه نقدینگی است
📌 قابل تامل است که تا پایان تابستان ۱۴۰۲ رشد هزینههای تولیدکننده(تورم تولیدکننده-PPI) در تولید گوشت قرمز ۱۷۲٪ بوده است
🔖 بدیهی است که سیاستهای انقباضی پولی توام با چنین فشارهزینه ارزی(حذف دفعی و بدون لوازم ۴۲۰۰) تحمیل شده به مصرفکننده و تولیدکننده باعث کاهش همزمان مصرف و تولید خواهد شد.
📌 اگر سیاستهای انقباضی و عدم تزریق نقدینگی به اقتصاد در شرایط وجود فشارهزینه تحمیل شده به ترازنامه بنگاه و مصرف نامکفی خانوار تداوم داشته باشد، علاوه بر آثار اجتماعی، اقتصاد را وارد رکود تورمی جدی خواهد کرد و خروج سرمایه تولیدکنندگان از بخش حقیقی اقتصاد را تسریع میکند.
@Economics_Finance