🔴 #تحلیل| کدام چهرهها شانس بیشتری برای انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۰ دارند؟
🖌 #پرویز_امینی (جامعه شناس)
✅ #توجه: این یادداشت انتخاباتی صرفاً بیان دیدگاه جناب امینی جهت اطلاع عزیزان است؛ فلذا لزوماً ذکر یادداشت به معنای تایید تام و مطلق آن توسط شورای تحلیلی زمانه نخواهد بود
🔻 سه نزاع ۱-عدالت-نابرابری، ۲- کارآمدی در برابر ناکارآمدی و شعارگرایی و ۳- حل مسائل از طریق داخل در برابر خارج، نزاعهای اصلی انتخابات ۱۴۰۰ خواهد بود.
🔹 نزاع آزادی-محدودیت نزاع اصلی انتخابات ۱۴۰۰ نیست اما میتواند به عنوان یک نزاع مکمل به کمک یک کاندیدا بیاید یا علیه او باشد.
🔹 «سیدابراهیم رئیسی» در گفتمان عدالت-نابرابری، افرادی مانند «قالیباف» و «لاریجانی» در گفتمان توسعه برونزا و درونزا و افرادی مانند آقایان «جلیلی» و «ظریف» در نزاع داخل و خارج موضوعیت دارند.
🔹 بهترین سناریو برای اصولگرایان شکلگیری نزاع حول گفتمان عدالت-نابرابری و بدترین سناریو برای اصولگرایان شکلگیری نزاع داخل در برابر خارج(نزاع حول سیاستخارجی) است.
🔹 هر کاندیدایی که از جریان اصولگرا به میدان بیاید و این نزاع را شکل دهد یا این نزاع را تشدید کند و آن را مرکز انتخابات قرار دهد، یک کار ضد سیاستورزانه انجام داده است.
🔹 بحث توسعه و کارایی و کارآمدی هم یک موضوع بینابینی برای دو جناح مطرح است؛ برای جناح مقابل اصولگرایان نیز بدترین نزاع، نزاع عدالت و نابرابری و بهترین نزاع، نزاع داخل و خارج است.
🔹 آرای ایدئولوژیک و سیاسی، آرای گفتمانی و آرای برآمده از قدرت سیاستورزی، ۳ سبد اصلی رای برای کاندیداها در انتخابات است.
🔹 افرادی میتوانند در انتخابات ۱۴۰۰ موثر باشند که یکی از نزاعها را فعال کنند، یکی از گفتمانها را نمایندگی کنند و یا یکی از ۳ شکاف اصلی اجتماعی را فعال کنند.
🔻چهرههایی که تاکنون اعلام نامزدی کردهاند، کاندیداهای متوسطی هستند:
🔹 نامزدهایی مانند آقایان «ضرغامی» و «دهقان» مزیت گفتمانی ندارند و بیشتر میتوانند نقش کاتالیزور را به نفع دیگری در انتخابات داشته باشند. یعنی موثرند ولی نه برای خود.
🔹 «لاریجانی» پایگاه ایدئولوژیک مستقلی ندارد، لذا مجبور است مثل روحانی از پایگاه عاریتی استفاده کند؛ اما با توجه به تجربه روحانی، این کار برای او سخت است.
🔹 به میدان آوردن زوج لاریجانی-ظریف،حدود توانایی اصلاحطلبان برای انتخابات است؛ بقیه کاندیداهایی که از آنها نام میبرند یا معرفی میکنند، واجد آن ویژگیها یا شرایط اجتماعی یا ذهنیت اجتماعی برای عمل سیاسی نیستند.
🔹 یکی از محدودیتهای مهم «لاریجانی» برای انتخابات ۱۴۰۰، انگیزه منفی «احمدینژاد» برای مقابله پادگفتمانی با اوست که میتواند موثر باشد.
🔹 «محسن رضایی» پایگاه ایدئولوژیک ندارد و هیچ گفتمان خاصی را هم نمایندگی نمیکند؛ افرادی مانند سعید محمد و تیپهایی مانند او غیر از خلأ پایگاه ایدئولوژیک، در حوزه سیاستورزی هم چالشهای بسیار جدی است
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1082982416Cf0d9d1e22d
🆔 sapp.ir/kh_basij_tollab_mashhad
🔴آزادی آمریکایی را هم دیدیم!
غربی ها می گفتند همه آزادند مگر حریم دیگران را نقض کنند.
ما که می گفتیم آزادی نیاز به مرزهای دیگری هم دارد را متهم به نقض آزادی می کردند.
حالا خودشان انواع و اقسام خط قرمز برای آزادی تعریف می کنند.
مثال:
🔻 قطع پخش زنده سخنان رئیس جمهور آمریکا در هنگام شمارش آرا به علت سخن گفتن از تقلب
🔻 برچسب گذاری توییت های ترامپ با عناوینی مانند: نیاز به صحت سنجی، دستکاری شده، ناقض قوانین، ترویج خشونت، تحریف، انکار واقعیت و ...
🔻 حذف توییت ها و حذف امکان لایک، ریتوییت و ریشیر توییت های ترامپ
🔻 تعلیق اکانت های ترامپ در فیس بوک، توییتر و اینستاگرام
🔻حذف تصاویر درگیری های کنگره آمریکا از فیس بوک به بهانه مقابله با ترویج خشونت
🔻 شلیک گلوله جنگی و کشتن ۴ نفر از معترضان
و ...
خدا رحمت کند حضرت امام(ره) را که می دانست غربی ها فقط با راهپیمایی های خنثی کاری ندارند وگرنه اگر تظاهراتی برای آنها ضرر داشته باشد، دیگر آزادی نمی دهند.
امام(ره) می فرمود:
"افراد ساده دلی تصور می کردند که دنیای به اصطلاح متمدن جهانخواران به مخالفان خود اجازۀ حیات و تظاهرات و راهپیمایی خواهند داد و دلیل این مدعا اجازۀ راهپیمایی هایی است که در کشورهای به اصطلاح آزاد غرب داده می شود. ولی این مسئله باید روشن باشد که آنگونه راهپیماییها هیچ گونه ضرری برای ابرقدرتها و قدرتها ندارد".
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1082982416Cf0d9d1e22d
🆔 sapp.ir/kh_basij_tollab_mashhad
🔴 روحانی: امروز 60 میلیون نفر در ایران از حمایت معیشتی برخوردار هستند.
🔸حدود 35 میلیون نفر نیز از یک ماه قبل از حمایت مربوط به کرونا استفاده می کنند.
🔸◾️
یعنی میخواست اونچنان رونقی ایجاد کند که مردم به 45 هزار تومان یارانه نیازی نداشته باشند ؛ اما امروز 60 میلیون نفر از جمعیت 80 میلیونی ایرانی مستحق بسته معیشتی شده اند ❗️
⁉️ ‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
❌ طلاب انقلابی، دقایقی پیش آزاد شدند
🔹 در حاشیه تشییع باشکوه پیکر مرحوم #آیت_الله_مصباح_یزدی، تعدادی از طلاب انقلابی و دلسوز با اعتراض به تولیت حرم از رفتار دو گانه او بابت فوت هاشمی و ارتحال آیت الله مصباح یزدی در حرم انتقاد کردند.
🔹 این طلاب معترض بودند که چه طور برای فوت هاشمی، حرم سیاه پوش و بنرهای متعدد و فراوان از او زده شد ولی برای ارتحال آیت الله مصباح یزدی، در حرم تقریبا هیچ گونه عکس و بنری زده نشد.
🔹ولی محافظین، این طلاب را بازداشت کردند و تحویل دادگاه ویژه دادند.
🔹 با پیگیری های صورت گرفته این طلاب انقلابی آزاد شدند.
🔸 اطلاعیه نیروی دریایی سپاه پاسداران درباره شناور توقیفی
🔻 روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران در اطلاعیهای با اعلام توقیف یک فروند شناور متعلق به کرهجنوبی توسط این نیرو در آبهای خلیجفارس، آورده است:
🔹 این نفتکش که از مبدأ بندر "الجبیل" عربستان در خلیجفارس در حرکت بود، بهدلیل نقض پیاپی قوانین زیستمحیطی دریایی توسط ناوگروه "ذوالفقار" منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شد. این کشتی با پرچم کرهجنوبی و تحت نام HANKUK CHEMI حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی است.
🔹 خدمه این شناور نفتی از ملیتهای کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند. این شناور به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی و با حکم دادستانی استان هرمزگان در ساعت ۱۰ صبح پانزدهم دیماه توقیف شد.
🔴(سلیمانیسازی) درخاورمیانه
♦️نیوزویک مجله آمریکایی مینویسد : «ترور سردار سلیمانی او را به قهرمانی تبدیل کرده است که حال بیلبوردهای بزرگ او سرتاسر خاورمیانه را فراگرفته نه تنها مناطق شیعه نشین بلکه مناطق سنی نشین چون کرکوک و غزه و ساحل غربی ...»
♦️نویسنده، این روند را
« سلیمانیزاسیون خاورمیانه » نامیده و نشانه #توسعه_نفوذ_ایران دانسته است
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1082982416Cf0d9d1e22d
🆔 sapp.ir/kh_basij_tollab_mashhad
🔴واقعه ی کشف حجاب
♦️حدود شش ماه پس از فاجعه مسجد گوهرشاد، رضا خان با بي اعتنايي به علما و مردم، در روز 17 دي 1314 در جشن فارغ التحصيلي دانشسراي مقدماتي دختران در تهران، قانون کشف حجاب زنان را به طور آشکار و رسمي اعلام کرد و خود به اتفاق همسر و دخترانش که بدون حجاب بودند، در اين جشن که به ابتکار علي اصغر حکمت، وزير معارف و #فراموسونر معروف تشکيل گرديد، شرکت و سخنراني کرد و دوره اي سياه براي زنان ايران در تاريخ شروع شد.
♦️🔖 یادداشت بسیار زیبا و خواندنی استاد #رحیم پور_ازغدی
⭕️ سلیمانی، آیتالله عرفان عملی در جهاد کبیر تا جهاد اکبر بود / علامه از پیشتازان تحول در حوزه و از خطشکنان تحجر و مشعلداران نوآوری و نواندیشی بود
🔺یادداشت مهم و خواندنی استاد حسن رحیمپور ازغدی(قسمت اول)
۱. از دی ۹۸ تا دی ۹۹، یک سال کامل، برگریزان بود. ازمداد علما تا دمائ شهدا، از ترور مجاهد نبردهای بین الملل و شهید جنبشهای آزادیبخش، قاسم سلیمانی و ابومهدی و ترور فیزیکدان بزرگ و بنیانگذار، فخری زاده و... تا فقدان آیتالله مصباح که قهرمان موشکاف عرصه معرفت و عقلانیت بود، ایران، مردان بزرگی را یک به یک ازدست داد و چه بدست آورد؟
در باب سلیمانی، آیتالله عرفان عملی در جهاد کبیر تا جهاد اکبر و از شاهکار برادران گمنامش در سپاه قدس، شهیدان دفاع از مستضعفین جهان و رهایی ملتهای دربند، با دهها سلیمانی بینام که اسماعیل قاآنی، شهید دیروز و فردا، یک تن از آنانست همچنان باید گفت و خواهیم گفت، چه تازه اول عشق است و قافله شهر آشوبان کربلا تا همه جا در پنج قاره جهان خواهد رفت و غافلان و بخواب رفتگان را فرمان برپا خواهد داد. دیدید ملتها و نسلها درسراسر عالم با پیکر سوخته و دست بریدهاش چه کردند؟ جوانان عالم، باز تشنه الگوی معاصر بودند و یافتند( الگوهای بیشتری در راهند و تا سال بعد، خداکریم است!)، انقلابیون مسلمان، «چهگوارا»ی صد پله الهام بخشتر خود را، و حکومتها، تهدید اصلی بقای خود را، و دولتمردانمان راز محبوب نبودن خود را یکجا یافتند. جهان نیز اسلام «ترور و خشونت» را در تقابل با اسلام «جهاد و شهادت» شناخت و تفکیک طلا و مطلا، ممکن شد. هزار سلیمانی باید خاکستر شوند تا مکتب سلیمانی، هربار دوباره ققنوسوار برخیزد، مکتبی که سلیمانی را ساخت، باز هم خواهد ساخت، و مکتبی نبود که سلیمانی ساخته باشد.
ترامپ و پمپئو درآینده، بیحفاظتر و در تیررس «رزمندگان بدون مرز» خواهند بود و چون سلمان رشدی، دیگر خواب راحت نخواهند داشت اما ضربه اصلی، برباد رفتن هفت هزار میلیارد دلار سرمایهگذاری آمریکا و چند هزار جنازه سرباز آمریکایی است که مخفیانه و بدون تشییع، دفن شدند در کنار بزرگترین تشییع پیکر در سراسر جهان و شکست اشغالگران غربی در عراق و سوریه و یمن و غزه و افغانستان و... جای مهر انگشتر سلیمانی بر پیشانی تاریخ.
۲. اما رحلت آیتالله مصباح، اتفاق مهمی در حوزه معرفت است و گرچه مردان معرفت، «بی زمان» و بیشتر، مسئله آینده مایند تا گذشته، اما بر ماست تا داغ او تازه است، به آوردههای ذهن خلاق آن نظریهپرداز بزرگ، ادائ احترام کنیم. ملایی اهل معنا و فرهنگساز در معرکههای فلسفی و علوم انسانی، بیپروا در مواضع علمی بدون چرتکه اندازیهای رائج، نکته سنج، فریب ناپذیر و متخصص در آسان کردن سختترین معقولات و جراح غدههای بدخیم و پیچیده در تحریف دین که شاید اگر فداکاری و پایمردی او نبود، موج یک انحراف خطیر در فکر دینی و حاکمیت سیاسی بهویژه در دهه هفتاد با پوشش تقلبی «نواندیشی دینی» و با القائ سکولاریزم در لباس «عرفان»، و تزریق «لیبرال دمکراسی» در پرده «جامعه مدنی»، در کار تخریب مبانی انقلاب خمینی، حتی بدست معممین درس نخواندهای که بهتدریج از گرداب فروپاشیده چپ، به مرداب عفن راست لیبرال در غلتیدند، بهثمر مینشست. آن مقاومتها بود که کینهها برانگیخت اما هنر «فریب نخوردن» و «دقیق بودن» را به جامعه علمی و سیاسی کشور آموخت و بساط شعبده با دین را برهم زد، دینسازان را رسوا ساخت تا پس ازسالها عوامفریبی با افاضات پوششی و عناوین انحرافی در باب «نسبیت معرفت دینی» و «دین منهای معرفت و شریعت و عدالت»، آنان را بیلباس و بدون گریم و چهرهپردازی، انگشت نما کرد، پس معلوم باشد چرا بی بی سی و صدای آمریکا بر پیکر او، جشن گرفته و نقل و نبات میپاشند! بپاشند اما کار از کار گذشت و با عینکی از جنس منطق که مصباح بر چشم نخبگان نهاد، کار ایشان بشد.
آن افشای معرفتی اگر نبود، دینستیزان مخفی شده در پس نقاب «نواندیشی دینی»، تن به خود افشایی نمیدادند که پس ازسالها رنگ و نیرنگ، خود بهصراحت، به همان چه مصباح میگفت اعتراف کرده، و انکار کلمه الله، و تحریف وحی و نفی عصمت و رد خطاناپذیری رسول (ص) و طرد ولایت خدا و اولیائش، و باقی فاضلاب فروخورده دهه هفتاد را عاقبت در دهه نود، بالا آوردند و قرآن کریم را نیز ساخته محمد (ص) و دیوان شعر او خواندند.
پس از دو دهه نبرد مظلومانه دوباره باید به هزاران برگ تفکر نوبرانه این مرد، نگاهی خیرهتر داشت.
۳. آقای مصباح را شاید پنج، شش نوبت، بیشتر زیارت نکرده باشم و عمده شناخت بنده ازمسیر کتابها بلکه کتابخانه نظریات او در دهها موضوع تخصصی بود...
👇👇
(قسمت دوم)
...و هربار برخلاف چهرهای که از او ساختند، ایشان را منصف و نقدپذیر یافتم، خاصه، یک ملاقات که تماما صرف نقد طلبگی بر برخی فرمایشات ایشان کردم و هر چه کردم، ذرهای امتناع و خود برتربینی که بیماری اخلاقی برخی علمای حوزه و دانشگاه است، در آن مرداخلاقی و متواضع، نیافته و مثقالی بیانصافی و بیتوجهی در آن متفکر صبور ندیدم.
مجتهد در «اصول دین» و بری از بیتفاوتی و بیحسی در دفاع از حق بود، در دورانی که بسیاری فاضلان فضل فروش، فاقد درک تحلیلی از اصول و محروم از مهارت خودسازی و جسارت خودسوزی، و بیشتر گرفتار اظهار خودند تا درد دین.
مصباح از پیشتازان تحول در حوزه و از خطشکنان تحجر و مشعلداران نوآوری و نواندیشی و زخم خورده اصلاحطلبی خویش در نظام آموزشی و پژوهشی حوزه نیز بود.
۴. پس از سلطنت رضا پهلوی و سپس شهریور ۲۰ و اشغال مادی و معنوی ایران که چیزی از ایران نماند و از هر جهت دچار فروپاشی شد، هستههای مقاومت فکر دینی در کشور بهتدریج فعال و در برابر ایدئولوژی اسلامستیز رژیم شاه، کمونیستها، بهاییت، کسرویگری و... خط دفاعی تشکیل دادند. از جمله، حلقهای که در قم، برگرد امام و آقای طباطبایی شکل گرفت، از کارآمدترین هستههای مقاومت علمی و عملی بود که تا امروز برکاتش پیداست. دهها متفکر بزرگ و صدها روحانی مبارز، در «معرکه معرفت» و در «جبهه سیاست»، براستی سرنوشت ایران، تشیع و جهان اسلام را ظرف چند دهه تغییرات اساسی دادند. شاگردان مشترک حلقه طباطبایی و مکتب امام، «عقلانیت دینی» را تکثیر و به روز کرد و این جنبش در تفکر دینی، معادله قوا را تغییر داد؛ مطهری و جوادی آملی و مصباح یزدی و حسن زاده و دهها تن دیگر، به رغم فراز و فرودها و تفاوتها، هریک، جهانی بنشسته درگوشهای بودند و تاریخ تفکرمعاصر رابه پیش راندند.
کارکرد تئوریک شهید مطهری در دهه سی تا شصت در برابر التقاط چپ، و کارکرد سیاسی شهید بهشتی در برابر لیبرالیزم مذهبی در ساختار حکومت پساانقلاب، هرچه بود، آقای مصباح از دهه ۴۰ در کنار آنان و از دهه ۶۰ تا آستانه ۱۴۰۰، بار شهیدان را بردوش کشید، و تداوم همان کارکرد علمی و طبعا هدف همان بمبارانها بود که آنان را نیز تا بودند، یک روز بینصیب نگذارد.
اهمیت کار مصباح و نقطه زنی او در فلسفههای مضاف و علوم انسانی را همه میتوانستند از شدت کینهورزیها حدس بزنند حتی اگر آشنا به دهها نظریات جدیدی نباشند که در ذهن خلاقش در فلسفه، کلام، عرفان نظری، اصول فقه، معرفت شناسی، فلسفه حقوق و فلسفه اخلاق، فلسفه سیاسی و فلسفه علم به ویژه علوم اجتماعی و نوآوریهای متدیک در تفسیر قرآن و طبقهبندی سنت به تناسب آخرین پرسشهای جهانی شکفت و روئید و پاسخ گفت و گفت و سوخت و سوخت.
شاید در جهاتی، غرب شناسترین میان شاگردان علامه طباطبایی بود. نمونه بنبست شکنیهایش در فلسفههای مضاف و علوم انسانی، شنیدنی است و شاید در آینده بدان بپردازم اما نقدا به مخالفانش پیشنهاد میکنم حال که خیالشان از رفتن او راحت و شاید کینهها کمی آرام گرفته باشد، آثار و نظریات او را پس از همه افترائاتی که به او بستند، بخوانند و فلسفه موضعگیریهای او را دریابند گرچه همچنان منتقد شیوه یا سلیقه ایشان بهویژه در سیاست ورزی باشند.
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1082982416Cf0d9d1e22d
🆔 sapp.ir/kh_basij_tollab_mashhad
#صبحگاهی
💠 مقام معظم رهبری
« اگر ما حادثهی نوزدهم دی را مبدا تاریخ تحولات جدید دنیا بدانیم، شگفتآور نیست و سخنی به گزاف گفته نشده است.»
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1082982416Cf0d9d1e22d
🆔 sapp.ir/kh_basij_tollab_mashhad
💢 سخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلاب در سالروز قیام ۱۹ دی
🔻 سخنرانی رهبر معظم انقلاب روز جمعه ۱۹ دی ۱۳۹۹ در سالروز قیام ۱۹دی ساعت ۱۱ صبح به صورت زنده از شبکه یک سیما و Khamenei.ir پخش خواهد شد.
🔴 #تبر_مجاهدان_قم| بازخوانی روایت ماجرای اولین تبر ابراهیمی به بت بزرگ
🔻 | ۱۷ دی ۵۶ شاه جهت ترور شخصیت امام راحل مقاله ای موهون در روزنامه اطلاعات منتشر کرد. فردای روز ۱۷ دی ماه ۵۶، اولین پس لرزه های انتشار این مقاله، در شهر قم به وقوع پیوست. در این روز طلاب مدارس و حوزه علمیه، کلاس های درس خود را تعطیل کرده و در مسجد اعظم دست به تجمع زدند. اما حرکت اصلی مردم قم همزمان با روز ۱۹دی ماه ۵۶ بود که در این روز بازار نیز علاوه بر دروس طلاب در حمایت از امام خمینی(ره) تعطیل شد.
🔹صبح روز نوزدهم دی ماه جمعیت زیادی در مسجد اعظم تجمع کردند و سپس راهی بیوت مراجع و آیات عظام میرزا هاشم آملی، علامه طباطبایی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی و آیت الله مشکینی شدند و به سخنان آنان مبنی بر حمایت از امام خمینی(ره) گوش جان می سپردند.
🔹 اما درگیری بین مردم و عمال رژیم شاه از حدود عصر ۱۹ دی ماه و در زمانی که ماموران در یکی از میادین شهر قم راه را بر مردم سد کردند، شروع و این درگیری و زد و خورد منجر به شهادت تعدادی از اهل قم شد.
🔹به دنبال شهادت جمعی از مردم قم و همزمان با چهلم این شهدا مردم تبریز نیز دست به تظاهرات زدند و در ادامه اربعین شهدای تبریز، مردم یزد به پا خاستند و بعد از این، اعتراض ها به جهرم، تهران، مشهد و سراسر کشور کشیده شد. نهایتاً حماسه چهلم ها نهضت را به ثمر رساند و با بازگشت امام خمینی (ره) به کشور به پیروزی انقلاب اسلامی انجامید.
✅ #سرخط| رهبر معظمانقلاب (۱۹ دی۹۹): ۱۹ دی اولین تبر ابراهیمی به بت بزرگ آمریکا بود.
🖌 #محمدصادق_سلطانزاده