﷽
ای که زمانی که به او پناهنده شوم، پناهم دهد و گاهی که نزد سختیها از او نجات خواهم، نجاتم بخشد و زمانی که به گاه پیشآمدها، دادرسی خواهم به فریادم رسد و زمانی که برای پیروزی بر دشمنم از او یاری جویم یاریام دهد و کمکم کند. پناهگاه، تنها درگاه توست و تویی مورد اطمینان. کسی که مرا قصد سوء کرده از جانب من سرکوب کن و غلبه کن به سود من بر کسی که نسبت به من بداندیشی نموده، ای آنکه فرمود: اگر خدا شما را یاری کند، غلبهکنندهای بر شما نخواهد بود...
👇
https://eitaa.com/heyatey
🌺نکته تفسیری صفحه ۴۸:🌺
آیة دَین:
این آیه ـ که بلندترین آیه قرآن است ـ به آیة«دَیْن» معروف می باشد. دین به معنای بدهکاری است و خداوند در این آیه به مردم دستور می دهد که اگر در انجام یک معامله، یکی از دو طرف؛ بدهکار و دیگری طلبکار شد، حتماً محتوای بدهی و طلب خود را با دقت بنویسند. ممکن است این بدهی به خاطر قرض گرفتن، اجاره گرفتن، خرید و فروش، خرید نسیه و...به وجود بیاید. در هر صورت قرآن به ما توصیه می کند که آن بدهی حتماً نوشته شود و برای اینکه با دقت بیشتر ثبت گردد، بهتر است شخصی به غیر از دو طرف معامله، آن را بنویسد. همچنین از دو نفر به عنوان شاهد درخواست شود که هنگام معامله حاضر باشند تا اگر در آینده بین دو طرف معامله اختلاف پیش بیاید، حقیقت را در دادگاه بیان کنند. حتی خدا در مورد بدهکاری کودک یا شخصی که از نظر ذهنی، مشکل دارد، توصیه هایی فرموده است. آنگاه خدا تأکید می کند که: «از نوشتن بدهی چه کوچک باشد، چه بزرگ خسته نشوید زیرا این کار در نزد خدا عادلانه تر است و برای گواهی دادن در دادگاه و جلوگیری از شک و تردید، مؤثّرتر می باشد.» آیة بعد که درحقیقت ادامه دستورات این آیه است نیز به مسلمانان توصیه می کند که اگر در سفر بودند و نمی توانستند سند معامله را به خوبی تنظیم کنند و کسی هم برای گواهی حضور نداشت، میتوانند بدون نوشتن سند و با گفتنِ گرو، با هم معامله کنند و اگر به دلیل اطمینان چیزی به عنوان گرو گرفته نشود، در این صورت بدهکار نیز باید خدا را در نظر بگیرد و بدهی اش را به موقع پس دهد. در آخر، خداوند به گواهان هشدار می دهد که در دادن گواهی راست و درست، کوتاهی نکنند و اگر لازم باشد، با دقت در دادگاه گواهی دهند. به راستی این آیه یکی از نشانه های حقانیت قرآن است؛ زیرا چنین توصیه های دقیقی در آن جامعه عقب مانده که تعداد افراد باسواد بسیار کم بود، آن هم به واسطة کسی که در تمامی عمر، نه چیزی خوانده و نه نوشته بود، نشانگر این است که این مطالب از جایی فراتر از جامعه انسانها گفته شده است.[1] همچنین این آیه دلیل بزرگی است که دین اسلام به روابط اقتصادی مردم اهمیت ویژهای می دهد. از نظر قرآن همة مسلمانان باید مانند برادر یکدیگر با هم خوب و مهربان باشند، ولی هنگام معامله و داد و ستد، باید دقت و احتیاط را کاملاً رعایت کنند تا حق هیچکس در جامعه ضایع نشود. حتی لازم است که این مطلب در مورد افراد غیرمسلمان نیز رعایت شود. در تاریخ آمده است که پیامبر اسلام(ص) از شخص غیرمسلمانی مبلغی را به عنوان وام گرفت و زره خود را به عنوان گرو در نزد او گذاشت.[2] بدون شک بی توجهی به این دستور، ممکن است موجب زیان های فراوانی شود و راهی برای جبران خسارت ، باقی نگذارد. در حدیثی از امام صادق(ع) آمده است:
«دعای چهار نفر مستجاب نمی شود ... یکی از آنها کسی است که مالی داشته و بدون اینکه سندی تنظیم کند، آن را وام داده است (و مالش از بین رفته است. او از خدا می خواهد که مالش را به او بازگرداند» خدا به او میگوید: آیا به تو دستور ندادم که (سندی تنظیم کنی و)شاهد بگیری؟»[3]
[1]اقتباس از تفسیر نمونه، ذیل آیه مورد بحث
[2]تفسیر نمونه، ج2، ص393
[3] تفسیر نورالثقلین، ج1،
👇
https://eitaa.com/heyatey
39.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#برنامه_زندگی_پس_زندگی
تجریه نزدیک به مرگ آقای اکبر بابا مرادی
👈🏻 وقتی که مادر ایشان، آقا امام حسین (علیه السلام) را به حضرت علی اکبر (علیه السلام) قسم می دهند و امام حسین فرزند از دنیا رفته ایشان را شفاعت و زنده می کنند.
👇
https://eitaa.com/heyatey
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اهمیت شب زنده داری و #نمازشب
🔸️امیرالمومنین علی علیه السلام:
کسـی که یک ششم شب را به عبـادت بپردازد، نامـش در زمـره بـازگشتـگان به سوی خـدا ثبت شود و گنـاهـان قبـل و بعـد او بخشیـده خواهـد شـد.
📚گرد آوری از کتاب اخلاق اسلامی در نهج البلاغه
👇
https://eitaa.com/heyatey
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم بعدد ما احاط به علمک
👇
https://eitaa.com/heyatey
در کربوبلا بی طرفان بی شرفانند
تاریخ همان است حسینی ویزیدی
👇
https://eitaa.com/heyatey
💫 #دعایزمانغیبت مدام بخوانید 💫
اَللّهُمَّ عَرِّفْنى نَفْسَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى نَفْسَكَ، لَمْ اَعْرِف نَبِيَّكَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى رَسُولَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى رَسُولَكَ، لَمْ اَعْرِفْ حُجَّتَكَ؛ اَللّهُمَّ عَرِّفْنى حُجَّتَكَ، فَاِنَّكَ اِنْ لَمْ تُعَرِّفْنى حُجَّتَكَ، ضَلَلْتُ عَنْ دينى.
👇
https://eitaa.com/heyatey
🍃 قرآن
🔸سوره #حجر، آیه ۴٢:
إِنَّ عِبَادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطَانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْغَاوِينَ
⚡️ ترجمه :
همانا براى تو بر بندگان (برگزيده) من تسلطّى نيست، مگر بر گمراهانى كه تو را پيروى كنند.
💥توضیح :
وسوسه هاى شيطان، گرچه مؤثر است ولى تصميم نهائى با شيطان نيست، با خود انسانهاست; چرا كه انسان اگر با عبادت و تقوا در مدار بندگان خاص خدا درآید، مى تواند در برابر وسوسه هاى او بايستد و دست ردّ بر سينه او بگذارد.
و بنابراین شیطان حكومت بلامنازعى بر انسانها ندارد.
👇
https://eitaa.com/heyatey
#فضیلت_سوره #ملک
◾️ابنعبّاس (رحمة الله علیه)- إِنَّ رَجُلًا ضَرَبَ خِبَاءَهُ عَلَی قَبْرٍ وَ لَمْ یَعْلَمْ أَنَّهُ قَبْرٌ فَقَرَأَ تَبارَکَ الَّذِی بِیَدِهِ الْمُلْکُ فَسَمِعَ صَائِحاً یَقُولُ هِیَ الْمُنْجِیَهًُْ فَذَکَرَ ذَلِکَ لِلنَّبِیِّ (صلی الله علیه و آله) فَقَالَ هِیَ الْمُنْجِیَهًُْ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ؛
◾️ابنعبّاس (رحمة الله علیه)- مردی چادرش را بر روی قبری زد و نمیدانست که آن قبر است و تَبارَکَ الَّذِی بِیَدِهِ الْملْکُ (سورهی ملک) را خواند. سپس شنید که کسی با آواز بلند میگوید: «آن نجاتدهنده است». سپس آن را به پیامبر (صلی الله علیه و آله) گفت. پیامبر (صلی الله علیه و آله) فرمود: «آن نجاتدهنده از عذاب قبر است».
📚تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۶، ص۴۱۰/بحارالأنوار، ج۷۹، ص۶۴
👇
https://eitaa.com/heyatey