🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_537
🌹 آیه 64 سوره نساء
🌸 وَمَآ أَرْسَلْنَا مِنْ رَّسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذ ظَّلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ جَآءُوكَ فَاسْتَغْفَرَوُاْ اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُواْ اللَّهَ تَوَّاباً رَّحِيما
ً
🍀 ترجمه: و ما هیچ پیامبرى را نفرستادیم مگر براى آنكه با اذن خداوند اطاعت شود و اگر آنان وقتى كه به خود ستم كردند نزد تو مى آمدند و از خداوند مغفرت مى خواستند و پیامبر هم براى آنان استغفار مى كرد قطعاً خداوند را توبه پذیر و مهربان مى یافتند.
🌷 #أرسلنا: فرستاديم
🌷 #أنفسهم: خودشان
🌷 #جآءوک: می آمدند
🌷 #لوجدوا: می یافتند
🌷 #تواب: توبه پذیر
🌷 #رحیم: مهربان
🌸 اگر ما با انبیا و اولیای #خداوند همراه و همدل باشیم حقیقتا از برکات آنها بهره مند می شویم و زندگی ما عطر دل انگیزتری پیدا خواهد کرد. علاوه بر ارتباط عاطفی در عمل هم باید از آنها پیروی کرد و این اطاعت هم خواسته ی خود خداوند است. #قرآن در آیات گذشته مراجعه به داوران طاغوت را محکوم نمود و در این آیه می فرماید: و ما أرسلنا من رسول ليطاع بإذن الله: و ما هيچ پیامبری را نفرستادیم مگر برای آنکه با اذن خداوند اطاعت شود. زیرا انبیا فرستاده خداوند هستند بنابراین #مردم موظف هستند هم از نظر بیان احکام خداوند و هم از نظر چگونگی اجرای آن از آنها پیروی کنند و تنها به ادعای ایمان قناعت نکنند.
🌸 سپس در ادامه آیه راه بازگشت را به روی گناهکاران و آنهایی که به طاغوت مراجعه کردند باز می کند و می فرماید: و لو أنهم اذ ظلموا أنفسهم جآءوك: و اگر آنان وقتی که به خود ستم کردند نزد تو می آمدند. با توجه به اين جمله #گناه یعنی به خود ظلم و ستم کردن است. سپس می فرماید: فاستغفروا الله و استغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحيما: و از خداوند مغفرت می خواستند و پیامبر هم برای آنان استغفار می کرد قطعا #خداوند را توبه پذیر و مهربان می یافتند.
🌸 از این آیه پاسخ بعضی افراد که از روی بهانه جویی می گویند #توسل به پیامبر و یا امام شرک است را می دهد زیرا این آیه به روشنی و کاملا واضح می گوید که آمدن به سراغ پیامبر و او را بر درگاه #خداوند شفیع قرار دادن و وساطت و #استغفار او برای گناهکاران مؤثر است و موجب پذیرش توبه و رحمت الهی است و به هیچ وجه شرک نیست. #خداوند توابا رحیما است یعنی کسی که با زیبایی تمام و با مهربانی توبه را می پذیرد.
🔹 پيام های آیه 64 سوره نساء 🔹
✅ هدف از فرستادن #انبیا، هدایت مردم از طریق اطاعت از آنان است.
✅ #اطاعت مخصوص خداست. حتّى اطاعت از پیامبران باید با اذن خدا باشد.
✅ رها كردن #انبیا و رجوع به #طاغوت، ظلم به مقام انسانى خود است.
✅ پیوند همه مردم با رسول اللّه باید محكم باشد. چه مؤمن چه فاسق. #مؤمن براى كسب فیض و #فاسق براى درک شفاعت.
✅ راه بازگشت و #توبه براى خطاكاران و حتّى منافقان باز است.
✅ #زیارت رهبران آسمانى و استمداد و توسل از طریق آن عزیزان، مورد تأیید قرآن است.
✅ #پیامبر بخشنده ى گناه نیست، پیامبر واسطه ى عفو الهى است.
✅ خطاكار، ابتدا باید #پشیمان شود و به سوى حقّ برگردد، سپس براى استحكام رابطه با خدا، از مقام رسالت كمک بگیرد.
✅ گناهكاران نباید مأیوس شوند، #استغفار، توبه و زیارت اولیاى خدا، وسیله اى براى بازسازى روحى آنان است.
✅ در زیارت رسول خدا و اقرار به لغزش و استغفار خود احساس سبک شدن از گناه به #انسان دست مى دهد.
✅ اگر خطاكاران را بخشیدید به آنان #محبّت نیز بكنید.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
⭕️ سوال:
🔰 یکی از ادلّه محکم شیعه برای اثبات ولایت و امامت بلافصل امیرالمومنین(ع) قضیه «غدیر» است؛ شیعه معتقد است پیامبر اکرم(ص) در روز غدیر، امیرالمومنین(ع) را به عنوان امام و خلیفه و جانشین خود، منصوب کرد و به تمام مسلمانان حاضر دستور داد که با حضرت بیعت کنند. این جمله از پیامبر اکرم(ص) در روز «غدیر» نیز بسیار معروف و قطعی است «من کنت مولاه فهذا علی مولاه».
💢 علمای اهل سنت برای فرار از پذیرش امامت امیرالمومنین(ع) سعی در توجیه و تاویل روایت دارند، چرا که از حیث سندی هرگز نمیتوانند آن را انکار کنند، لذا گفتهاند: در اینجا منظور از «ولی» تنها «نصرت» و یاری و مهربانی است؛ یعنی هر کس من را دوست دارد و یاری میکند، بعد از من علی(ع) را هم دوست داشته باشد و کمک کند.
🔸 اما اینجا قرائن متعددی وجود دارد که با این تفسیر و تاویل اهل سنت سازگاری ندارد؛
👈 یکی از این قرائن تبريك گفتن اصحاب و همسران رسول خدا(ص) به اميرالمومنين(ع) است. روایات بسیاری در منابع اهل سنت وجود دارد که بعد از سخنرانی پیامبر اکرم(ص) و بالا رفتن دست امیرالمومنین(ع) تمام کسانیکه آنجا بودند، به حضرت به عنوان امام و پیشوا تبریک گفتن و ایشان را به عنوان «مولای تمام مسلمین» خواندند.
🔹 از جمله اینکه «زيد بن ارقم» میگويد: «در اين حال مردم به گفتن «سمعنا و أطعنا على أمر الله و رسوله بقلوبنا: ما گوش مىدهيم و امر خدا و رسول خدا را با جان و دل مىپذيريم» مبادرت ورزیدند.
🔸 سپس رسول خدا(ص) در خيمه مختصّ به خود نشست، و امر كردند: اميرالمومنين(ع) در خيمه ديگرى بنشيند، و طبقات مختلف مردم، به آن خيمه بروند و به على بن ابيطالب(ع) تبریک بگويند.
✍ و چون تمام مردم از تهنيت به اميرالمومنين(ع) فارغ شدند، رسول خدا(ص) امر كرد تا أمّهات المومنين و زنهاى خودش براى تهنيت به خيمه على بروند، و تهنيت گويند، زنها رفتند، و تهنيت گفتند.
🔹 همچنین از جمله افرادی كه تهنيت گفت «عمر بن خطّاب» بود كه گفت: «هنيئا لك يابن أبى طالب! أصبحت مولاى و مولى جميع المؤمنين و المؤمنات».
📌 مردم نیز فوج فوج مىآمدند و با على بن ابیطالب(عليهالسلام) به عنوان امير مومنان بيعت مىكردند، و با لفظ «السلام عليك يا أمير المؤمنين» تهنيت مىگفتند، و دست بيعت مىدادند به طورى كه كف دست راست آنها بر كف دست راست آن حضرت قرار مىگرفت».
___________
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/50083
📎 #اعتقادی
📎 #امامت
📎 #عید_غدیر
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
آلزایمر مرگبار بعد از وفات پیامبراکرم(ص)
#سایت_اندیشه_برتر
فراموشی غدیر بعد از وفات پیامبر(ص) گرامی اسلام تبعات شوم و خطرناکی را برای جامعه اسلامی به دنبال داشت که به طور کلی می توان در این خصوص به سه مورد اشاره کرد:
1-تفرقه و چند دستگی.
2-کشته و از بین رفتن مسلمانان.
3-اختلافات فقهی و کلامی.
#اعتقادات
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 https://btid.org/fa/news/145602
💢 مقام معظم رهبری:
💠 «در نگاه تاریخی به اسلام و در تحلیل تاریخی حوادث صدر اسلام، موضوع غدیر یک ضرورتی بود که اگر آن چنان که تدبیر شده بود عمل می شد، بدون تردید مسیر تاریخ بشر عوض می شد.»
🔸 1384/10/29
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #امامت
📎 #عید_غدیر
📎 #بیانات_رهبری
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠امام رضا علیه السلام:
🍃خداوند در روز غدیر، دو برابر آن تعداد از افردی که در ماه رمضان می آمرزد را خواهد آمرزید.
📚تهذیب الاحکام، ج 6، ح 52
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #اخلاق
📎 #حدیث
📎 #عید_غدیر
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 مقام معظم رهبری:
💠 « اگر ما می گوییم اتّحاد اسلامی و پایش هم می ایستیم، نباید تصوّر شود که این مفهومِ مهم، مترقّی، اصلی و نجات بخش اسلامی، یعنی مفهوم ولایت و غدیر را فراموش خواهیم کرد. موضوع غدیر نباید فراموش شود.»
🔸 1374/2/28
📎 #گرافیک_ثابت
📎 #امامت
📎 #عید_غدیر
📎 #بیانات_رهبری
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله:
🍃این علی (علیه السلام) و شیعیان او هستند که در روز قیامت رستگار خواهند بود.
📚 تفسیرالدر المنثور، سوره بینه، آیه 7
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #امامت
📎 #حدیث
📎 #عید_غدیر
📎 #من_غدیریام
🔰 معاونت تبلیغ و امورفرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_541
🌹 آیه 71 سوره نساء
🌸 يَا أيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ خُذُواْ حِذْرَكُمْ فَانفِرُواْ ثُبَاتٍ أَوِ انفِرُواْ جَمِيعا
ً
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! سلاح خود را بردارید، پس به صورت گروه گروه یا همه با هم بسوى دشمن خارج شوید.
🌷 #خذوا: بگیرید
🌷 #حِذْر: به معناى بیدارى، آماده باش و وسیله دفاع است.
🌷 #انفروا: برای جنگ خارج شوید
🌷 #ثُبات: گروه گروه، دسته دسته
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و دستور جامع و همه جانبه به تمام مسلمانان در همه قرن ها می دهد که برای حفظ امنیت خود و #دفاع از مرزهای خود دائما مراقب باشند و یک نوع آماده باش همیشگی داشته باشند نخست مى فرمايد: يا أيها الذين ءامنوا خذوا حذركم: اى کسانی که ایمان آورده اید! #سلاح خود را بردارید. یعنی هوشمندانه رفتار کنید و همیشه در حال آماده باش باشید ممکن است دشمن به شما حمله کند.
🌸 سپس دستور می دهد که برای مقابله با #دشمن از روش ها و تاکتیک های مختلف استفاده کنند اگر دشمن با تعداد کم به جنگ شما آمد شما بصورت چند گروه به #جنگ با دشمن خارج شوید ولی اگر دشمن تعدادش زیاد بود شما بصورت #بسیج_همگانی برای جنگ با او خارج شوید. که می فرماید: فانفروا ثبات أو انفروا جميعا: پس به صورت گروه گروه یا همه با هم به سوی دشمن خارج شوید. مسلمانان باید مرزهاى كشور خود را حفظ كنند. عمل به این آیه، رمز #عزّت و غفلت از آن، رمز سقوط و شكست مسلمانان مى باشد.
🔹 پيام های آیه 71 سوره نساء 🔹
✅ #مسلمانان باید در هر حال آماده و بیدار باشند، و از طرح ها، نفرات، نوع اسلحه، روحیّه، همكارى داخلى و خارجى دشمنان آگاه باشند و متناسب با آنها طرح بریزند و عمل كنند.
✅ آمادگى رزمى در سایه ى #ایمان ارزش دارد.
✅ مسلمانان باید #بسیج شوند.
✅ مسلمانان باید از تاكتیک هاى مختلف، براى مقابله با #دشمن استفاده كنند.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
🌿💚
*حکایت خواندنی و قابل تامل*
گویند قبل از انقلاب مردی در شهر خوی بود که به او ترمان (terman) میگفتند. او شیرینعقل بود و گاهی سخنان حکیمانهی عجیبی میگفت. روزی از او پرسیدند: «مصدق خوب است یا شاه؟ بگو تا برای تو شامی بخریم.» ترمان گفت: «از 2 تومنی که برای شام من خواهی داد، 2 ریال کنار بگذار و قفلی بخر بر لبت بزن تا سخن خطرناک نزنی!!!»
مرحوم پدرم نقل میکرد، در سال 1345 برای آزمون استخدامی معلمی از خوی قصد سفر به تبریز را داشتم.
ساعت 10 صبح گاراژ گیتیِ خوی رفتم و بلیط گرفتم. از پشت اتوبوسی دود سیگاری دیدم، نزدیک رفتم دیدم، ترمان زیرش کارتُنی گذاشته و سیگاری دود میکند. یک اسکناس 5 تومانی نیت کردم به او بدهم. او از کسی بدون دلیل پول نمیگرفت. باید دنبال دلیلی میگشتم تا این پول را از من بگیرد. گفتم: «ترمان، این 5 تومان را بگیر به حساب من ناهاری بخور و دعا کن من در آزمون استخدامی قبول شوم.» ترمان از من پرسید: «ساعت چند است؟» گفتم: «نزدیک 10.» گفت: «ببر نیازی نیست.» خیلی تعجب کردم که این سوال چه ربطی به پیشنهاد من داشت؟ پرسیدم: «ترمان، مگر ناهار دعوتی؟» گفت: «نه. من پول ناهارم را نزدیک ظهر میگیرم. الان تازه صبحانه خوردهام. اگر الان این پول را از تو بگیرم یا گم میکنم یا خرج کرده و ناهار گرسنه میمانم. من بارها خودم را آزمودهام؛ خداوند پول ناهار مرا بعد اذان ظهر میدهد.» واقعا متحیر شدم. رفتم و عصر برگشتم و دنبال ترمان بودم. ترمان را پیدا کردم. پرسیدم: «ناهار کجا خوردی؟» گفت: «بعد اذان ظهر اتوبوس تهران رسید. جوانی از من آتش خواست سیگاری روشن کند. روشن کردم مهرم به دلش نشست و خندید، خندیدم و با هم دوست شدیم و مرا برای ناهار به آبگوشتی دعوت کرد.» ترمانِ دیوانه٬ برای پول ناهارش نمیترسید، اما بسیاری از ما چنان از آینده میترسیم و وحشت داریم که انگار در آینده دنیا نابود خواهد شد؛ جمع کردن مال زیاد و آرزوهای طولانی و دراز داریم.
حضرت علی (ع) میفرمایند: از آنچه که داری، فقط آنچه که میخوری مال توست، سرنوشتِ بقیهی اموالِ تو٬ معلوم نیست
🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹🍀🌹
💢 #درباره_مباهله
⁉️ آیا آیه ی مباهله اثبات امامت حضرت امیرالمومنین (علیه السلام) است؟
💠 شیخ مفید (رحمه الله علیه) در اثبات برترى امام على (علیه السلام) بر همگان به جز رسول خدا (صلی الله علیه و آله)، چند استدلال ذکر مى کند و پیش از هر دلیل دیگرى به سراغ آیه مباهله (آل عمران: ۶۱) مى رود و مى گوید:
👈 این آیه مى فهماند که على (علیه السلام) به منزله جان رسول خداست و مى دانیم که رسول خدا (صلی الله علیه و آله) در میان همه انسانها افضل است [پس على افضل از همه انسانها به جز رسول خداست.]
🔹 در این آیه «ابنائنا» بر حسن و حسین (علیهما السلام) صدق مىکند و منظور از «نساءنا»، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و مقصود از «انفسنا»، على (علیه السلام) است و منظور از «نفس» چیزى همانند خون و هوا که قوام پیکره مادى انسان بدان مى باشد، نیست
🔰 و مراد از «انفسنا»، رسولخدا(صلی الله علیه و آله) نیست؛ چرا که درست نیست انسان به سوى خود، نفس خود را فراخواند بلکه مراد کسى است که در عزت، کرامت، محبت، ریاست، ایثار، بزرگى و جلالت در نزد خداوند سبحان جایگاهى چون رسول خدا (صلی الله علیه و آله) داشته باشد و اگر هیچ دلیل دیگرى وجود نمى داشت که حاکى از برترى پیامبر بر على (علیه السلام) باشد.
📚 شیخ مفید، رساله تفضیل امیرالمؤمنین(علیه السلام)، ص ۳۵
📎 #روز_مباهله
📎 #مباهله
📎 #امامت
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🔰 امام رضا (ع): "بزرگترین فضیلت امیرالمومنین در #آیه_مباهله است "
💠 روزى مأمون به حضرت رضا (ع) گفت: بزرگترين فضيلت امير المؤمنين عليه السّلام را برايم نقل كن كه شاهدى از قرآن داشته باشد.
🍃 حضرت رضا (ع) فرمود: فضيلتى كه در آيه مباهله است كه خداوند می فرمايد: فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ تا آخر آيه.
💠 پيغمبر اكرم امام حسن و امام حسين كه دو فرزندش بودند آورد با فاطمه عليهما السّلام كه در آيه تعبير به زنان شده
🍃 امير المؤمنين عليه السّلام را نيز آورد كه او #نفس_پيامبر [#جان_پیامبر] است تصريح آيه، پس ثابت شد كه هيچ كس از پيامبر اكرم بالاتر و برتر نيست، در نتيجه كسى نيز از #نفس_پيامبر بالاتر نخواهد بود بنا بحكم خدا.
«قَالَ الْمَأْمُونُ يَوْماً لِلرِّضَا ع أَخْبِرْنِي بِأَكْبَرِ فَضِيلَةٍ لِأَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ ع يَدُلُّ عَلَيْهَا الْقُرْآنُ؟
قَالَ فَقَالَ لَهُ الرِّضَا ع فَضِيلَتُهُ فِي الْمُبَاهَلَةِ قَالَ اللَّهُ جَلَّ جَلَالُهُ «فَمَنْ حَاجَّكَ فِيهِ مِنْ بَعْدِ ما جاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعالَوْا نَدْعُ أَبْناءَنا وَ أَبْناءَكُمْ وَ نِساءَنا وَ نِساءَكُمْ وَ أَنْفُسَنا وَ أَنْفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَلْ لَعْنَتَ اللَّهِ عَلَى الْكاذِبِينَ»(آل عمران/61) فَدَعَا رَسُولُ اللَّهِ ص الْحَسَنَ وَ الْحُسَيْنَ ع فَكَانَا ابْنَيْهِ وَ دَعَا فَاطِمَةَ ع فَكَانَتْ فِي هَذَا الْمَوْضِعِ نِسَاءَهُ وَ دَعَا أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع فَكَانَ نَفْسَهُ بِحُكْمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ قَدْ ثَبَتَ أَنَّهُ لَيْسَ أَحَدٌ مِنْ خَلْقِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ أَجَلَّ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ ص وَ أَفْضَلَ فَوَجَبَ أَنْ لَا يَكُونَ أَحَدٌ أَفْضَلَ مِنْ نَفْسِ رَسُولِ اللَّهِ ص بِحُكْمِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ»
📚 الفصول المختاره، ص38
📎 #روز_مباهله
📎 #مباهله
📎 #امامت
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم در روز مباهله، به منظور روشنگری مردم و شاخص سازی برای حق و باطل، عزیزترین انسان ها را به صحنه آورد.
📚 مقام معظم رهبری، 88/9/22
📎 #روز_مباهله
📎 #مباهله
📎 #امامت
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 عید مباهله؛ بزرگترین سند فضیلت پنج تن آل عبا
📎 #روز_مباهله
📎 #مباهله
📎 #امامت
🔰 معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
✨﷽✨
🌼دعای چهارکس مستجاب نمیشود
✍حضرت امام صادق (علیه السلام) :
1⃣ کسی که در خانه بنشیند و بگوید :
خدایا روزی مرا برسان ، که خدا به او میگوید : آیا دستور ندادم که پی روزی بروی و تلاش کنی.
2⃣ مردی که مغلوب زنش شده است ، که خداوند می گوید : آیا اختیار او را به دست تو واگذار نکردم ؟
3⃣ فردی که دارای مال و ثروت باشد و آن را تباه کند و گوید : خدایا روزیم را برسان که خداوند میفرماید : آیا دستور ندادم که میانه رو باش و اسراف نکن ، سپس این آیه را خواند : بندگان خدا کسانی هستند که هنگام انفاق اسراف نمی کنند و بخل هم نمی ورزند بلکه میان این دو راه میانه را میگرند.
4⃣ مردی که پول داشته و آن را قرض داده بدون آنکه سندی بگیرد . خداوند میفرماید : مگر تو را دستور ندادم که شاهد بگیری ؟
📚 بحار الأنوار ، ج ۱۰۳ ، ص ۱۲
💠 خدا با شماست!
🍃 هو معکم این ما کنتم : خدا با شماست هرجا که باشید ( سوره حدید آیه 4).
🔹 این آیه چهار کلمه ای هزاران راز و رمز نهفته در خود دارد و در بر دارنده حقایق و اسرار بسیار عظیمی است مافوق فلسفه و عرفان بشری؛ که همانند دریایی مواج هرکس به قدر توانش می تواند در آن موج سواری کند اما دریا و امواجش فراتر از این موج سواری ها هستند و رام موج سواران نمی شوند بلکه موج سواران را در خود غرق می کنند.
✳️ او با شماست؛ یعنی همراه و همدم شما و انیس و مونس شماست؛ که هیچ گاه احساس نگرانی و تنهایی نکنید بلکه وجود یک حامی توانمند مهربان و خیر رسان را بالای سر خود و در اطراف خود و در نزدیکی و کنار خود و در درون خود باور کنید؛ بلکه حس کنید و لمس کنید و از این همراهی بهره مند شوید. یعنی از کانون انرژی لایتناهی هستی برخوردار شوید.
👈 خدا با شماست؛ یعنی ظاهر سازی نکنید و سعی نکنید وجدان خودتان و خدا را فریب دهید و اعمال ریاکارانه و مزورانه انجام ندهید و فکر زهد ریایی و نماز ریایی و انفاق ریایی و عرفان ریایی را از سرتان بیرون کنید. چون خدایی که با شماست از ریز و درشت اعمالتان به دقت آگاه است ( وَ هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ ما كُنْتُمْ وَ اللّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصيرٌ _ حدید: 4). همان خدایی که امروز مخفیانه با شماست، روزی آشکارا بر شما داوری خواهد کرد.
📎 #خانواده_سبک_زندگی
📎 #مشاوره
📎 #تربیت_دینی
📎
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_552
🌹 آیه 82 سوره نساء
🌸 أَفَلَا يَتَدَبَّرُونَ الْقُرْءَانَ وَلَوْ كَانَ مِنْ عِنْدِ غَيْرِ اللَّهِ لَوَجَدَواْ فِيهِ اخْتِلاَفاً كَثِيرا
ً
🍀 ترجمه: آیا در قرآن تدّبر نمى كنند؟ و اگر این قرآن، از طرف غیر خدا بود قطعاً اختلاف بسیارى در آن مى یافتند.
🌷 #أفلا_یتدبرون: آیا تدبر نمی کنند
🌷 #لو: اگر
🌷 #عند: نزد
🌷 #لوجدوا: می یافتند
🌷 #کثیر: زیاد
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. از تهمت هایى كه به پیامبر اسلام صلى الله عليه و آله و سلم مى زدند، آن بود كه #قرآن را شخص دیگرى به محمّد صلى الله علیه وآله یاد داده است: این آیه در پاسخ آنان نازل شده است.
🌸 #قرآن یعنی خواندنی ، یعنی اگر در تمام عالم یک کتاب برای خواندن باشد همین قرآن است. ظاهر آیات قرآن هر چقدر #زیبا باشد باطن آن زیباتر است. به این خاطر قرآن ما را به تدبر و تفکر در آیات قرآن دعوت می کند. #قرآن کتاب هدایت است و این هدایت با تدبر در آیات دریافت می شود. در اینجا به همه کسانی که در حقانیت قرآن شک و تردید دارند می فرماید: أفلا يتدبرون القرآن: آیا در قرآن #تدبر نمی کنند؟ سپس می فرماید: و لو کان من عند غير الله لوجدوا فیه اختلافا کثیرا: و اگر این #قرآن، از طرف غیر خدا بود قطعاً اختلاف بسیاری در آن می یافتند.
🌸 معمولاً در نوع سخنان و نوشته هاى افراد بشر در درازمدّت تغییر، تكامل و تضاد پیش مى آید. امّا این كه #قرآن در طول 23 سال نزول، در شرایط گوناگون جنگ و صلح، غربت و شهرت، قوّت و ضعف، و در فراز و نشیب هاى زمان آن هم از زبان شخصى درس نخوانده، بدون هیچگونه اختلاف و تناقض بیان شده، دلیل آن است كه كلام خداست، نه آموخته ى بشر. فرمان تدبّر در #قرآن براى همه و در هر عصر ونسلى، رمز آن است كه هر اندیشمندى هر زمان، به نكته اى خواهد رسید. حضرت على علیه السلام درباره ى بى كرانگى مفاهیم قرآن فرموده است: «بَحراً لایُدرك قَعره» #قرآن، دریایى است كه عمق آن درک نمى شود.
🔹 پیام های آیه82سوره نساء 🔹
✅ #تدبّر در قرآن داروى شفابخش نفاق است.
✅ راه گرایش به #اسلام و #قرآن، اندیشه و تدبر است نه تقلید.
✅ #قرآن همه را به تدبّر فراخوانده است و فهم انسان به درک معارف آن می رسد.
✅ #قرآن، دلیل حقّانیت رسالت پیامبر است.
✅ یكدستى و عدم اختلاف در #آیات نشان آن است كه سرچشمه ى آن، وجودى تغییر ناپذیر است.
✅ هرچه از طرف خداست #حقّ و ثابت و دور از تضاد و پراكندگى و تناقض است.
✅ در قوانین غیر الهى همواره #تضاد و تناقض به چشم مى خورد.
✅ #اختلاف، تغییر و تكامل، لازمه ى نظریات انسان است.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸