خوبی #خواندن این است که کلمات میتوانند حس مشترکی را به تصویر بکشند که همان لحظه تشنه هستم برای شنیدنشان، مثلا این چند روز گذشته مسالهای داشت آزارم میداد که یک چیزی بود مثل حس گرفتار شدن بین دو راهی که تهش یا سقوط است و یا هبوط، یا پیروزیست و یا شکست و احساس میکردم باید حرف بزنم یا چیزی بنویسم، تا اینکه رسیدم به اینجای مرگ وزیر مختار نوشتهی یوری نیکلایویچ تینیانوف:
《و سرانجام برای اولین بار، با آسودگی نفس عمیقی کشید. کسی که شکست بزرگی نخورده باشد نمیداند شکست چگونه موجب میشود آدمی نفس عمیق و راحتی بکشد. بارهای سنگین از دوش آدم فرو میافتد. آدم سبکبال میشود و به پرواز در میآید. آزاد، آزاد!》
آرام شدم.
#کتابها
@hibook💫
🎙#معرفی_کتاب
ادبیات علیه استبداد، یک شاهکار است، روایت خلق یک شاهکار ادبیست، داستان جنگ ادبیات هست علیه استبداد، نبرد کلمات هست با دیکتاتوری.
پاسترناک، دیکتاتوری استالین را از نزدیک لمس می کند و در فضای اختناق استبداد، آرام آرام داستان دکتر ژیواگو را می نویسد. با مرگ استالین، به امید چاپ داستانش، کتاب را در اختیار دولت جدید می گذارد، اما شرایط طوریست که امکان چاپ در دوران جدید هم وجود ندارد. پاسترناک از روی استیصال، کتاب را در اختیار یک ناشر ایتالیایی قرار می دهد، و ماجرای نبرد از همین جا آغاز می شود: کتاب در سرتاسر دنیا پرفروش می شود و جایزه ی نوبل ادبیات را برای نویسنده اش به ارمغان می آورد، تبدیل می شود به محل مناقشه ی بلوک غرب و شرق، یک جنگ سیاسی به راه می اندازد و یک تنه کاری می کند که پایه های دیکتاتوری شوروی به لرزه بیفتد. پایان این ماجرای نفسگیر مشخص است: پاسترناک در تنهایی می میرد، اما کلمات راه خودشان را پیدا می کنند، دیکتاتوری محکوم به شکست است، #ادبیات به تنهایی و یک تنه، استبداد را به زیر می کشد.
و این تنها راه مبارزه است: گسترش آگاهی.
#معرفی_کتاب
#ادبیات_علیه_استبداد
#پاسترناک
#دکتر_ژیواگو
@hibook🖊
📓#برشی_از_کتاب
در جوابش میگویم که من تلاش میکنم قصههای واقعی بنویسم ولی، یکدفعه، قصه به خاطر همان واقعی بودنش غیرقابلتحمل میشود، از اینرو مجبور میشوم عوضش کنم. به او میگویم که من تلاش میکنم قصهی زندگیام را تعریف کنم، ولی نمیتوانم، جراتش را ندارم، خیلی عذابم میدهد. آنوقت، همه چیز را خوشگل میکنم و اتفاقها را نه آنطور که افتادهاند، بلکه جوری تعریف میکنم که دلم میخواست بیفتند.
میگوید:
- بله، زندگیهایی هست که از غمگینترین کتابها هم غمانگیزترند.
میگویم:
- دقیقا همین است. یک کتاب، هر چقدر که غمانگیز باشد، نمیتواند به غمانگیزی زندگی باشد.
#دروغ_سوم
#آگوتا_کریستوف
#اصغر_نوری
#سه_گانه_ی_دوقلوها
#انتشارات_مروارید
@hibook📖
9تنگسیر_۲۰۲۲_۰۹_۱۶_۲۰_۱۲_۵۶_۸۵۷.mp3
13.24M
📓#برشی_از_کتاب
« اگه گیرشون هم بیفتم به درک!من کار خودمو کردم. همین چل، چلوپنج سال زندگی آبرومند بهتر از صد سال زندگی با ننگ و سر به زیریه.»
#تنگسیر
#صادق_چوبک
#قسمت9
#کتاب_صوتی
@hibook🎙
📖#برشی_از_کتاب
کسانی که احساس خالی بودن میکنند، هرگز با یکی شدن با فرد ناکامل دیگری شفا نمییابند.
دو پرنده بالشکسته که یکی شدهاند تنها پرواز دست و پا شکستهای خواهند داشت.
انتظار پرواز کشیدن بیفایده خواهد بود، تا زمانی که افراد، جدای از هم، زخمهایشان را درمان کنند.
📕 #دژخیم_عشق
✍🏽 #اروین_د_یالوم
📚 @hibook
«نفس علی ز فراتها محبوسه، یا لیتها خرجت مع الزفراق، لا خیر بعدک فی الحیاه و انما، ابکی مخافه ان تطول حیاتی:
جانم زندانی نفسهایم گشته است، ای کاش این جان و این نفسهایم با هم از وجودم رخت میبستند، بعد از تو هیچ خیر در این زندگانی نیست، و گریهام از این است که مبادا حیاتم پس از تو طولانی شود.» *
* جملهها از کتاب کشتی پهلو شکستهی سید مهدی شجاعیست.
نوشتهاند که فاطمه در فراق پدر این را زمزمه میکرد، بعدها جاهای دیگر خواندم که علی نیز در دوری فاطمه همین رباعی مانند را تکرار میکرد، در خیالم به این فکر میکنم احتمالا حسن و حسین هم همین ابیات را در دوری علی سر داده باشند، و بعدها زینب در غم #حسین، عزیزی برای عزیزی دیگر.
🏴#اربعین
@hibook
هنر مجاهد
«معیار سواد در دنیای مجازی ، قدرت تشخیص داده های درست زیر رگبار بی رحمانه دروغ است» #سواد #کتاب_خ
[ملت شایعه پذیر قوی ترین ابزار جنگی دشمنه!]
#مهسا_امینی
@hibook🌱
تمدن مدرن و تمدن اربعینی:
«زیمل» میگوید روحِ مدرنیته #پول است. «وبر» اضافه میکند عقلانیت مدرن، عقلانیتی مبتنی بر هدف است و هزار چرتوپرت دیگر که حوصله ندارم تایپ کنم. خلاصهاش این میشود که در دنیای مدرن حتی سلام کردن، لبخند زدن و ابراز احساسات هم مبتنی بر این میشود که آیا برایم #سود دارد! یا نه!؟ #پول و #سود سنگبنای اصلی این دنیای مدرن است و همهچیز بر اساس بهدست آوردن آن معرفی میشوند؛ عشق، وفاداری، رفاقت، ایثار و حتی امر کوچکی مانند انتخاب رفقا و بستگان برای معاشرت، همه در خدمت یک شاخص به نام #پول است.
هنر مجاهد
تمدن مدرن و تمدن اربعینی: «زیمل» میگوید روحِ مدرنیته #پول است. «وبر» اضافه میکند عقلانیت مدرن، ع
اما در تمدن اربعینی «حسین» و «مکارم اخلاق» بالاتر از پول مینشیند. از لحظه ورود به نجف و آغاز پیادهروی پول از ارزش ساقط میشود. رقابتی اگر در اهالی اربعین هست، رقابت برای خدمت به زائران #حسین است، در جا و مکان دادن به زائران #حسین است، در پذیرایی از زائران #حسین است، در اینجا همهچیز #حسین است، اختلافی اگر هست بخاطر #حسین کنار گذاشته میشود، بعضی اگر هست بخاطر #حسین فرو میرود. تبعیضی اگر هست، نیست میشود، رانت و پارتیبازی اینجا نیست. انسان دیگر یک ابژه تک ساحتی نیست که برای مقاصد نفسانیاش به ارزشهای اخلاقی تجاوز کند. این جا همه ابزارهای دنیای مثلا مدرن برای رسیدن به #حسین و مکارم اخلاقش حقیر شدهاند. تنها چیزی که در این چند روز به آن فکر نمیشود پول است. هر انسانی در این مسیر پا میگذارد ارزشمند میشود چون #زائرالحسین هست و مضاف بر #حسین شده.
اندیشمندان تاریخ را بگویید این جا همه بیمزد و منت به هم کمک میکنند. شبیه آن اتوپیایی که برای خود ترسیم کردهاید را ما داریم اینجا زندگی میکنیم.
#تمدنمدرن
#تمدناربعینی
#اربعین
@hibook