✅در بین اهل بیت(علیهم السلام) فقط یک امام به [کریم اهل بیت(ع)] ملقب است و آن هم امام حسن مجتبی(علیه السلام) است.
✍اما کریم کیست؟!
کریم؛
۱)کسی است که قبل از اینکه سائل درخواستش را بکند، شروع به بخشش می کند.
(الِابْتِدَاءُ بِالْعَطِيَّةِ قَبْلَ الْمَسْأَلَةِ)
۲)کسی است که بی منّت و بدون هیچ چشم داشتی می بخشد، برخلاف (واهب) که در قبال بخشش، توقع چیزی را دارد.
۳)کسی است که برای خودش چیزی را نگه نمی دارد و همه را به دیگران مىبخشد، برخلاف (سخیّ) که هم برای خودش نگه می دارد و هم به دیگران می بخشد!
۴)کسی است که همه چیزش را می بخشد و چیزی برای خودش نگه نمی داره، برخلاف (جواد) که می بخشد، اما برای خودش چیزی را هم نگه می دارد!
۵)کسی است که وقتی سائل از نزدش بازگردد، دیگر نیازمند محسوب نمی شود، برخلاف (باذل) که فقط به اندازه رفع نیاز سائل، به او می بخشد!
۶)کسی است که بخشش او هیچگاه تمام نمیشود، و کرامتش همیشگی است، برخلاف (منعم) که عطای او گاهی به خاطر مصلحت قطع می گردد.
۷)کسی است که به همه می بخشد و میان سائلان فرقی نمی گذارد، برخلاف (محسن) که سائلان را گلچین می کند.
۸)کسی است که بیشتر از آنچه که خداوند بر او واجب نموده، پرداخت می نمايد، برخلاف (جواد) که (يُؤَدِّي مَا افْتَرَضَ اللَّهُ عَلَيْهِ) به همان میزان که خداوند بر او واجب نموده، پرداخت می نمايد.
.
👤در روایتی نقل شده است که؛
📋《أَنَّ اَلْحَسَنَ بْنَ عَلِيٍّ(ع) خَرَجَ مِنْ مَالِهِ مَرَّتَيْنِ وَ تَصَدَّقَ بِهِ》
♦️همانا امام حسن(ع) دو نوبت همه مال خود را در راه خداوند بخشید و آن را به فقراء صدقه داد.(۱)
👤ابن صباغ مالکی عالم اهل سنت می نویسد :
📋《الكَرَمُ وَ الجُودُ غَرِيزَةُ مَغرُوسَةُ فِيهِ》
♦️کرم و جود، غریزهای بود که در امام حسن(ع) کاشته شده بود.(۲)
📝باید که برای تو کـــرَم خانه بسازند
از بس که زیاد است، گدایی که تو داری!
📚منابع :
۱)کشف الغمة اربلی، ج۱، ص۵۵۵
۲)الفصول المهمة ابن الصباغ، ج۲، ص۷۰۷
@TarikhEslam
1⃣متحول شدن مرد شامی با رفتار #امام_حسن_علیه_السلام !👇
✅در تاریخ آمده است که؛
📋«أَنَّ شَامِيّاً رَآهُ رَاكِباً فَجَعَلَ يَلْعَنُهُ وَ اَلْحَسَنُ(ع) لاَ يَرُدُّ»
♦️روزی یکی از اهل شام که به مدینه آمده بود، همین که با امام حسن(ع) برخورد نمود، شروع کرد به ناسزاگویی نسبت به امام حسن(ع) و امام(ع) به او پاسخی نداد تا سخنانش تمام شود.
زمانی که سخنان مرد شامی تمام شد، آن حضرت(ع) به مرد شامی سلام کرد و لبخندی زد و سپس فرمود :
📋«أَيُّهَا اَلشَّيْخُ أَظُنُّكَ غَرِيباً وَ لَعَلَّكَ شَبَّهْتَ فَلَوِ اِسْتَعْتَبْتَنَا أَعْتَبْنَاكَ وَ لَوْ سَأَلْتَنَا أَعْطَيْنَاكَ وَ لَوِ اِسْتَرْشَدْتَنَا أَرْشَدْنَاكَ وَ لَوِ اِسْتَحْمَلْتَنَا أَحْمَلْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ جَائِعاً أَشْبَعْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ عُرْيَاناً كَسَوْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ مُحْتَاجاً أَغْنَيْنَاكَ وَ إِنْ كُنْتَ طَرِيداً آوَيْنَاكَ وَ إِنْ كَانَ لَكَ حَاجَةٌ قَضَيْنَاهَا لَكَ فَلَوْ حَرَّكْتَ رَحْلَكَ إِلَيْنَا وَ كُنْتَ ضَيْفَنَا إِلَى وَقْتِ اِرْتِحَالِكَ كَانَ أَعْوَدَ عَلَيْكَ لِأَنَّ لَنَا مَوْضِعاً رَحْباً وَ جَاهاً عَرِيضاً وَ مَالاً كَثِيراً»
♦️ای شیخ! گمان میکنم که غریب باشی و گویا بر تو اموری مشتبه شده باشد، پس اگر از ما حلالیت بطلبی و بخواهی که از تو راضی شویم، از تو راضی و خشنود میشویم و اگر چیزی سؤال کنی برایت باربر فراهم میکنیم و اگر از ما طلب ارشاد و هدایت کنی تو را ارشاد میکنیم و اگر بار برداری بطلبی عطا میکنیم و اگر گرسنه باشی تو را سیر میکنیم و اگر برهنه باشی تو را می پوشانیم و اگر محتاج باشی بینیازت میکنیم و اگر رانده شدهای تو را پناه میدهیم و اگر حاجتی داری حاجتت را برمیآوریم و اگر بار خود را به خانهی ما فرود آوری و میهمان ما باشی، تا وقت رفتن برای تو بهتر خواهد بود، زیرا که ما خانهی بزرگ و جاه و مال فراوان داریم.
آن مرد وقتی این برخورد را از امام حسن مجتبی(ع) دید، گریست و گفت :
📋«أَشْهَدُ أَنَّكَ خَلِيفَةُ اَللَّهِ فِي أَرْضِهِ اَللّٰهُ أَعْلَمُ حَيْثُ يَجْعَلُ رِسٰالَتَهُ وَ كُنْتَ أَنْتَ وَ أَبُوكَ أَبْغَضَ خَلْقِ اَللَّهِ إِلَيَّ وَ اَلْآنَ أَنْتَ أَحَبُّ خَلْقِ اَللَّهِ إِلَيَّ»
♦️شهادت میدهم که تو جانشین خدا در زمین هستی و خدا میداند که رسالت خویش را در کجا قرار دهد. من پیش از این سرسختترین دشمن تو و پدرت بودهام، اما الان دوست داشتنیترین شخص نزد من تو هستی.(۱)
📚منبع :
۱)بحار الأنوار مجلسی، ج۴۳، ص۳۴۴
@TarikhEslam
✍📚✍📚✍📚✍📚✍📚✍
7️⃣5️⃣ #معرفی_کتاب : 📚
کتاب «سبط اکبر» جلد چهارم از کتاب «پیشوایان هدایت» ترجمه کتاب «اَعْلَامُ الْهِدَایَةِ» در شرح تاریخ تحلیلی زندگانی حضرت امام حسن مجتبی(علیه السلام)؛ اثر جمعی از مولفان و دانشمندان شیعه در مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام)✍📚👇
#پیشوایان_هدایت ۴
#امام_حسن_علیه_السلام
@TarikhEslam
4_5764798954021588957.pdf
2.1M
📚✍📚✍📚✍📚✍📚
کتاب «سبط اکبر»
@TarikhEslam
📸 اعتراف به نابودی
🔹 سران ارشد #رژیم_صهیونیستی در سالهای گذشته همواره به نزدیک بودن فروپاشی حکومت جعلی خود اعتراف کردهاند
#اسراییل #فلسطین_اشغالی
•┈┈•❀🕊🍃🌺🍃🕊❀•┈┈•
کپی کن
#روشنگری = گسترش آگاهی 👇👇
👉 @Roshangarii 🚩
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#امام_حسن
🎥 #گرگیعان یا #قرقیعان نام یک آئین سنتی رایج بین شیعیان کشورهای #عربی و مردم عرب استان های #خوزستان، #هرمزگان و #بوشهر است که در نیمه #ماه_رمضان توسط کودکان اجرا میشود که در شهریور ماه ۱۳۹۵ به عنوان میراث معنوی مردم عرب ایران به ثبت ملی رسید.این رسم در شهرهای دیگر خوزستان از جمله #دزفول با نام #ثوابه یا #جوابه اجرا می شود.
در این روز #کودکان پس از #افطار با پوشیدن لباسهای نو و محلی یعنی #دشداشه برای #پسران و #عبا برای #دختران، به خانه های مختلف میروند و عیدی و شیرینی میگیرند.
روایت است در زمان #میلاد_امام_حسن مجتبی علیه السلام، کودکان و مردم مدینه برای گرفتن مژدگانی از رسول خدا صلیاللهعلیهوآله برای تولد اولین نوه پیامبر، به سوی خانه ایشان رفته و کلمه #قرة_العین را تکرار می کردند.
این شادی مردم #مدینه، رفته رفته به یک آیین بین مردم #عرب کشورهای مختلف تبدیل شد. کلمه قرة العین هم به قرقیعان و در عربی محلی به گرگیعان تبدیل شد.
•┈┈•❀🕊🍃🌺🍃🕊❀•┈┈•
کپی همه مطالب آزاد است
روشنگری = گسترش آگاهی 👇👇
👉 https://eitaa.com/joinchat/1244856320Ccc8cd009b9 🚩
🔴 توافق ایران و عربستان، چرا؟ چگونه؟ آینده؟
توافق ایران و عربستان، بسیاری از تحلیلگران را غافلگیر کرد که چه اتفاقی افتاده؟ آیا واقعا عربستان به امریکا و اسرائیل پشت کرده؟ انگیزه های ایران و عربستان از توافق چه بوده؟ چرا چین؟ داده ها و ستانده های طرفین چه بوده؟ آیا چنانکه رسانه های امریکایی میگویند این توافق به معنای شکست امریکا در منطقه است و یا چنانکه اسرائیلی ها میگویند بازنده اصلی توافق اسرائیل است؟ آیا این یک توافق صوری است یا واقعی؟
🔷 1. انگیزه های طرفین از توافق چیست؟
بن سلمان وعده داده که طی پروژه اصلاحات 2030 اقتصاد عربستان را دگرگون کند و چهره عربستان را به عنوان کشوری مدرن و پیشرفته تغییر دهد. (حضور رونالدو را در این بستر ببینید). از طرفی، عربستان در جنگ فرسایشی یمن شکست خورده و برای سرمایه گذاری گسترده نیاز به فضایی امن و آرام دارد. حملات یمن به تاسیسات نفتی و شهری، کابوسی برای عربستان است و این تنها عاملی است که عربستان را به مذاکره با تهران واداشته است.
اما ایران. هم منافع اقتصادی هم منافع سیاسی، ایران را به توافق کشانده است. از لحاظ داخلی، ایران نیازمند پول داغ و مراودات اقتصادی است. عربستان یکی از مهمترین تامین کنندگان مالی گروهکها و رسانه های معاند است و ایران درنظر دارد با توافق، آنها غلاف شوند. همچنین ایران پایان جنگ در یمن را با پایان جنگ در سوریه تاخت میزند. ایران تنها زمانی به پایان جنگ یمن اجازه میدهد که اشغال سوریه خاتمه یابد.
انگیزه چین: عربستان بزرگترین صادرکننده نفت به چین است؛ چین بیش از 25 درصد نفت عربستان را خریداری میکند وعربستان بزرگترین شریک تجاری چین در خاورمیانه است. چین منافع خود را در آرامش منطقه می بیند، درست برعکس امریکا و اسرائیل که نانشان در بلوا و آشوب است. پس انگیزه اقتصادی، نخستین انگیزه چین است.
🔷 2. آیا واقعا عربستان از آمریکا روی گردانده؟! آمریکا متحد راهبردی عربستان در منطقه است و 7 دور مذاکره ایران و عربستان با میانجیگری عراق طی 2 سال گذشته، همواره با اطلاع و رضایت امریکا بوده. آنچه نارو زدن عربستان به آمریکاست نه اصل توافق که بازیگری چین در منطقه است. امریکا غرب آسیا را منطقه نفوذ خود میداند و ورود چین به دایره هژمونیک آن، نوعی دهن کجی به آمریکاست.
سعودی ها بعد از ناکارامدی سامانه های پدافندی امریکا در حملات به ارامکو و نابودی نیمی از ظرفیت صادراتی نفت عربستان، یا در آتش سوختن مخازن نفت دمام با موشکهای کروز به عینه دریافتند امریکا قادر به حفاظت آنها نیست. احساس تحقیرشدگی جوانان عربستان پس از «گاو شیرده» خطاب شدن توسط ترامپ و مخالفت آمریکا با هسته ای شدن عربستان، بن سلمان را ترغیب کرد با «حربه چین» قدرت چانه زنی خود را بین امریکاییها بالا برد. به نظر نمیرسد عربستان از امریکا واقعا چرخش استراتژیک کند، بلکه برای پایان جنگ یمن، مجبور به روی آوردن به یک میانجی مورد قبول ایران بوده است.
🔷 3. آیا عربستان واقعا با اسرائیل درافتاده؟ علت مواضع لفظی ضداسرائیلی سعودیها و اماراتیها چیست؟ سعودیها به خوبی میدانند پروژه عادی سازی با اسرائیل، هزینه حیثیتی سنگینی در جهان اسلام برای آنها خواهد داشت. بنابراین از احیای روابط با ایران بعنوان اهرم فشار بر اسرائیل استفاده میکنند. هر چه که هست این توافق حداقل در کوتاه مدت، پروژه عادی سازی اعراب و اسرائیل و ایده «ناتوی خاورمیانه» را به تعویق میندازد و اتحاد خصومت آمیز کشورهای عربی علیه ایران را باطل میکند. لذا بدون شک اسرائیل، اولین و بزرگترین بازنده این توافق است و بهمین دلیل رژیم صهیونیستی تنها رژیمی بود که آشکارا از این توافق ابراز ناراحتی کرد.
🔷4 . این توافق واقعی است یا صوری؟ برخی داده ها و ستانده های طرفین در این توافق، نقد است و برخی زمان بر. بعنوان مثال، تعطیلی شبکه ها و غلاف کردن گروهکهای تروریستی، اقدامی عاجل و فوری است. سرمایه گذاری اقتصادی یا پایان جنگ سوریه و یمن، نیازمند گذشت زمان است. از همین رو باید منتظر ماند و دید که سعودی ها واقعا تغییر رفتار میدهند و به تعهدات خود پایبندند یا به توافق صرفا به عنوان اقدامی تاکتیکی و مفری از جنگ یمن می نگرند.
🔷5. آنچه در این میان، ناگفته مانده هدف نهایی ایران زیرک از این توافق است. چنانکه رهبر انقلاب فرمود: «ما میدانیم در منطقه چه کار داریم میکنیم» این توافق، نه فقط صلح با عربستان که پایان اشغالگری امریکا در سوریه و عراق خواهد بود. چنانکه ضربت های داغ، عربستان را به تسلیم واداشت، ضربتهای داغ، امریکا را نیز از سوریه و عراق خارج خواهد کرد. نه اینکه ضربتهای داغ، مانع صلح باشند. مقدمه صلح اند. ضمن آنکه این صلح، مقدمه نابودی اسرائیل نیز هست. علت جزع و فزع های امریکا و اسرائیل و دنباله های داخلی آنها نیز دقیقا همین نقطه است. نابودی اسرائیل نزدیک است.
مصطفی حسینی
👉 @Roshangarii 🚩
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوال مجری درباره اینکه آیا کم آبیِ بدن در زمان #روزه داری خطرناک و آسیب زننده است؟
جواب #پزشک_آلمانی رو ببینید و ببینانید...
چیزهایی که #اسلام ۱۴۰۰ سال پیش گفته، اینها تازه دارن بهش میرسن...
•┈┈•❀🕊🍃🌺🍃🕊❀•┈┈•
کپی کن
#روشنگری = گسترش آگاهی 👇👇
👉 @Roshangarii 🚩