۴ اسفند ۱۴۰۱
8⃣سوم شعبان سال ۶۰ هجری قمری ورود امام حسین(ع) به شهر «مکه معظمه» :👇
#روز_شمار_عاشورا
@TarikhEslam
۴ اسفند ۱۴۰۱
✅سرانجام کاروان امام حسین(ع) به مکه رسید.
👤شیخ مفید می نویسد :
📋《لَمَّا دَخَلَ اَلْحُسَيْنُ(ع) مَكَّةَ كَانَ دُخُولُهُ إِلَيْهَا لَيْلَةَ اَلْجُمُعَةِ لِثَلاَثٍ مَضَيْنَ مِنْ شَعْبَانَ دَخَلَهَا وَ هُوَ يَقْرَأُ [وَ لَمّٰا تَوَجَّهَ تِلْقٰاءَ مَدْيَنَ قٰالَ عَسىٰ رَبِّي أَنْ يَهْدِيَنِي سَوٰاءَ اَلسَّبِيلِ] ثُمَّ نَزَلَهَا وَ أَقْبَلَ أَهْلُهَا يَخْتَلِفُونَ إِلَيْهِ وَ مَنْ كَانَ بِهَا مِنَ اَلْمُعْتَمِرِينَ وَ أَهْلِ اَلْآفَاقِ》
♦️امام حسین(ع) پس از پنج روز در روز سوم شعبان سال ۶۰ هجری قمری به مکه رسید در حالی که آیه فوق را قرائت می فرمود.
و وابستگان و ساکنان مکّه و زائران بیت الله الحرام با شنیدن خبر ورود امام حسین(ع) به مکه بسیار شادمان شدند و به استقبال ایشان آمدند.
مردم در این مدت اقامت امام حسین(ع) در مکه، صبح و شام، نزد حضرت(ع) در حال رفت و آمد بودند.
📋《وَ هُوَ أَثْقَلُ خَلْقِ اَللَّهِ عَلَى اِبْنِ اَلزُّبَيْرِ قَدْ عَرَفَ أَنَّ أَهْلَ اَلْحِجَازِ لاَ يُبَايِعُونَهُ مَا دَامَ اَلْحُسَيْنُ(ع) فِي اَلْبَلَدِ وَ أَنَّ اَلْحُسَيْنَ(ع) أَطْوَعُ فِي اَلنَّاسِ مِنْهُ وَ أَجَلُّ》
♦️و این امر بر عبداللّه بن زبیر، سخت گران میآمد؛ چرا که امید داشت مردم مکّه با وی بیعت کنند و میدانست که تا امام حسین(ع) در مکّه هست، کسی با او بیعت نمیکند؛ زیرا جایگاه امام حسین(ع) در نزد مردمان مکّه، بسیار بالاتر از جایگاه پسر زبیر بود.(۱)
اما در میان مخالفان یزید در مدینه، وجود شخصیت ممتازی چون امام حسین(ع)، همانند خورشید تابان، تمام ستارگان و سیارگان را بی فروغ مینمود و به عنوان تنها یادگار جدش حضرت محمد(ص) و جانشین پدر و برادر مظلومش حسن بن مجتبی(ع)، در رسیدن به مقام خلافت و رهبری مسلمانان، شایستهتر از همه بود و نگاه همگان به سوی او معطوف بود.
بدین لحاظ، یزید بیش از همه، از ایشان واهمه داشت و درصدد تسلیم کردنش برآمد.
بنابراین، امام حسین(ع) با توجه به نامناسب بودن شرایط مدینه برای اظهار مخالفت علنی و قیام و نیز در خطر بودن جان خود در این شهر بدون امکان حرکتی مؤثر، تصمیم به ترک آن گرفت و از آیهای که در هنگام خروج از مدینه قرائت کرد، این نکته که ترک این شهر به علّت عدم احساس امنیت بوده است آشکار میشود.
امام حسین(ع) در این مدت ۶۵ روزه اقامتش در مکه در حضور مردم به صورت علنی مشغول سخنرانی و افشای ماهیت پلید یزید بود و جلسات تفسیر قرآن خود را دائر نمود.
📚منابع :
۱)الارشاد شیخ مفید، ج۲، ص۳۶
@TarikhEslam
۴ اسفند ۱۴۰۱
جلد05_710636819120652757.pdf
2.1M
📚✍📚✍📚✍📚✍📚
کتاب «سید الشهداء»
@TarikhEslam
۴ اسفند ۱۴۰۱
✍📚✍📚✍📚✍📚✍📚✍
7️⃣4️⃣ #معرفی_کتاب :📚
کتاب «سید الشهداء» جلد پنجم از کتاب «پیشوایان هدایت» ترجمه کتاب «اَعْلَامُ الْهِدَایَةِ» در شرح تاریخ تحلیلی زندگانی حضرت #امام_حسین_علیه_السلام؛ اثر جمعی از مولفان و دانشمندان شیعه در مجمع جهانی اهل بیت(علیهم السلام)✍📚👇
#پیشوایان_هدایت ۵
@TarikhEslam
۴ اسفند ۱۴۰۱
۴ اسفند ۱۴۰۱
🔰 ۴داستان جذاب به بهانه ۴اسفند، سالروز تصویب لایحه #راه_آهن_رضاشاهی
💢 توئیت و ویراست #حجت_الاسلام_راجی درباره ابعاد راهآهن سراسری
📌 منبع داستان ۱:
Robert Graham, Iran the Illusion of Power, p43
📌 منبع داستان ۲:
Homa katouzian, The Political Economy of Modern Iran: Despotism and Pseudo-Modernism, 1926 – 1979, p115 -116.
📌 منبع داستان ۳:
Yann Richard, Jean-Pierre Digard & Bernard Hourcade, Iran in the 20th century, Between nationalism, Islam and globalization, p60.
📌 منبع داستان ۴:
John Foran, Fragile Resistance: Social Transformation in Iran from 1500 to the Revolution, p234
💠 اندیشکده راهبردی #سعداء
🆔 @soada_ir
۴ اسفند ۱۴۰۱
۴ اسفند ۱۴۰۱
🔆 شاهنشاه در عروسی چندم و مردم در عزای گرسنگی
✍ بر اساس اسناد ساواک؛ فقط برای دوخت لباس فرح پهلوی (سومین همسر محمدرضاشاه) یک میلیون فرانک به موسسهای در پاریس پرداخت شد. برای تهیه لوازم عروسی و لباس و غیره مبلغ 500 هزار دلار در اختیار دوشیزه فرح دیبا و خانم قطبی زن دایی ایشان قرار دادهاند...
✍ پ.ن:
ولخرجیهای حیرت انگیز دربار در حالی بود که به گفته ارسنجانی، وزیر کشاورزی رژیم پهلوی، 80 درصد از مردم گرسنه و نیمه گرسنه بودند.
#پهلوی_بدون_روتوش
#لبیک_یا_خامنه_ای
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
۵ اسفند ۱۴۰۱