بسم الله الرحمن الرحیم
انا لله و انا الیه راجعون
ارتحال عالم عظیم الشأن، مورخ شیعی حضرت استاد سید جعفر مرتضی عاملی قدس سره را تسلیت می گویم.
پژوهش های ایشان در تاریخ را در اثر گذاری و اهمیت باید با الغدیر علامه امینی مقایسه کرد.
تاریخ نویسی جامع از منظر امامیه کاری ویژه از او است که خدمتی بزرگ شمرده می شود و طلاب و دانشجویان جوان را از غوطه خوردن در منابعی که صحیح و سقیم در هم آمیخته شده است، در امان می دارد.
در کار خود آنقدر ویژه دان است که تحریف های واقع شده در کتاب ها را براساس چاپ های مختلف اثبات کرده و تاریخ اسلام را از تحریف و انحراف مصون داشته است؛ وی در ماجرای سوزاندن کتابخانه اسکندریه که از مثالب خلیفه دوم است بر آن است که ابن العبری مورخ مسیحی در کتاب مختصر الدول طبع آکسفورد شبیه همین روایت را آورده است؛ اما این مطلب از طبع کاثولیکیه بیروت، سال 1958م حذف شده، با اینکه در مقدمه تصریح کرده اند که سقطات طبع آکسفورد را با نسخه های دیگر تصحیح کرده اند (ر.ک: الصحیح من سیرة النبی الاعظم ص، ج1، ص71). با این وجود پژوهش های منتشره از خود را در حد پیش نویس یا به عبارت خود در حد مسوده اولی می دانست که از حساسیت و دقت بالا حکایت دارد.
نام او بر تارک تدوین و تحقیق تاریخ اسلام و امامیه جاودان خواهد ماند و راه او برای دانش پژوهان علوم اسلامی و مستعدان دانش تاریخ الگو خواهد بود که ره چنان روند که سید جعفر مرتضی رفت.
نور چشمان من، در کتابخانه ام در بخش تاریخ آثار او است که حشر و نشر بسیار با آن دارم و امید وارم که خداوند بزرگ او را قرین رحمت کند و در جوار حضرت ختمی مرتبت ص و امیرالمومنین ع مکانت دهد.
سید مرتضی حسینی کمال آبادی
پژوهشکده ادیب فقه جواهری
28 صفر 1441
5 آبان 1398
@hkamal
هدایت شده از پژوهشکده ادیب فقه جواهری
شماره یکم #مجله ادبی فهم نص به چاپ سوم رسید.
خرید از کتابگاه:
https://basalam.com/ketabeadib/product/62223
هدایت شده از پژوهشکده ادیب فقه جواهری
شماره یکم #مجله ادبی فهم نص به چاپ سوم رسید.
#مجله_فهم_نص منتشر شد
مجله فهم نص، اولین مجله ادبیات عربی در حوزه علمیه است که از سوی #پژوهشکده_اديب_فقه_جواهری منتشر می شود.
این مجله که تا کنون دو شماره از آن منتشر شده است مورد استقبال حوزویان قرار گرفته است و با توجه به نایاب شدن نسخ شماره یکم مجله، دفتر مجله بر آن شده تا شماره یکم را ویرایش و بازنشر کند.
شماره یکم از امتیازهای ویژه ای بر خوردار است و محتوای آن به شرح ذیل است:
1. مقالات
یکم: بازخوانی رساله #اختلاف_قرائت علامه حسن زاده آملی/ هادی ولی پور
دوم: جلوه های بلاغی #دعای_یستشیر/ الهام آباد
سوم: تاثیر بازخوانی #صاحب_بن_عباد از قرآن کریم/ زینب نجفی
چهارم: معنا شناسی #واژه_محروم در قرآن / فهیمه رمز علی
پنچم: تحلیل نظر اهم مفسرین ادبی فریقین در مورد عطف آیه دهم #سوره_منافقین/ فاطمه سادات پور رضوی
ششم: نقد الهدایة فی ثوبها الجدید/ محمد علی جوان
2.باز نشر
فهم نص بر آن است که مقالات خوبی و سودمندی که در دهه های گذشته توسط اساتید برجسته نگاشته شده است در این قسمت بازنشر می شود تا نسل های بعد نیز از آن دست مقالات استفاده کنند، در شماره یکم دو مقاله به شرح ذیل باز نشر شد ه است:
یکم: #نقش_شعر در فهم معانی #قرآن_کریم/ مرحوم استاد فیروز حریر چی
دوم: نقدی بر نظریه #بنت_الشاطی در عدم ترادف میان واژه های قرآن کریم/ دکتر سید محمود طیب حسینی نشست ها
پژوهشکده ادیب فقه جواهری، نشست های مختلفی را در دستور کار دارد، برخی از این نشست ها عبارتند از:
سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط، سلسله نشست های ادبیات عربی در حوزه علمیه هست ها و بایدها؛ نقد و بررسی های کتاب های ادبی؛ رونمایی از تازه های نشر و . . . در شماره یکم فهم نص، نشست های ذیل تقریر شده است:
یکم:
#اولین_نشست_مدیریتی_ادبیات_عربی_در_حوزه_علمیه، هست ها و بایدها
دوم: نقد و بررسی #کتاب_معناشناسی_بلاغی_قرآن
مصاحبه
مصاحبه در چیستی و بایسته های #تحلیل_ادبی/ استاد محمد #عشایری_منفرد #یادبود
زندگی نامه آیت الله محمد علی #مدرس_افغانی «قدس سره»
استادی که شاگردانش او را به فراموشی سپردند
مدرس جاودان
6. #کتابشناسی
#سلسبیل فی اصول التجزئه و الاعراب
#در_آینه_فقه
نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط
#میراث_خلیل
لینک خريد آنلاین نسخه چاپی مجله فهم نص از کتابگاه:
https://basalam.com/ketabeadib/product/62223
#کتابگاه
#نشر_ادیب
#ادبیات_کاربردی
#ادبیات_عربی_در_حوزه_علميه
#حوزه_علمیه
#طلاب
#طلبه
کانال پژوهشکده:
@adab89
این جلسه در جمع طلاب مدرسه علمیه امام خمینی ره به عنوان پیش نشست های جشنواره علامه میرداماد ره در تهران برگزار شد.
استاد حسینی کمال ابادی از موارد ذیل سخن گفتند:
۱. ماهیت شناسی گرایش ادب عربی در فهم نصوص
۲. تعیین افق دید طلاب در ادب عربی
۳. ضرورت اهتمام به کتب درسی
۴. کاستی های نظام آموزشی
۵. گسترده سازی گنجینه لغوی
۶. ضرورت ایجاد و تقویت ذوق عربی
۷. تفسیر معنوی و تفسیر اعرابی
۸. اطلاقات مصطلح اجتهاد در ادبیات و تعیین ما هو المراد
کانال پژوهشکده ادیب فقه جواهری
https://t.me/joinchat/AAAAAEAwVpc5Wr3QjRZsgQ
بسم الله الرحمن الرحیم
مِنَ الْمُؤْمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُوا مَا عَاهَدُوا اللَّهَ عَلَيْهِ فَمِنْهُمْ مَنْ قَضَى نَحْبَهُ وَمِنْهُمْ مَنْ يَنْتَظِرُ وَمَا بَدَّلُوا تَبْدِيلًا
از ميان مؤمنان مردانى اند كه به آنچه با خدا عهد بستند صادقانه وفا كردند برخى از آنان به شهادت رسيدند و برخى از آنها در [همين] انتظارند و [هرگز عقيده خود را] تبديل نكردند.
چه صبح غم انگیزی است امروز 13 دی ماه 1398 و چه قدر جانکاه است خبر شهادت سردار عزیز حاج قاسم سلیمانی حشره الله تعالی مع الأبرار.
در بزرگی او همان بس که دود سیاهی از عراق بلند شده بود و قصد ایستادن نداشت به دست این مرد و یاران و همکاران باوفایش پس زده شد و آسمان سلامت و امنیت بر سر مردم عراق و ایران پایدار شد، این نعمت بزرگ را خداوند به نوادر روزگار افاضه می کند.
هر چه بزرگی مقام او به وصف نیاید، حقارت و شقاوت قاتلان او نیز وصف ناپذیر است. بی تردید شهادت او قلب ها را به راه مستقیم هدایت و استقامت می بخشد و انتقام خون او مرهمی بر دل های رنجور است.
به محضر فرمانده کل قوا و مراجع محترم تقلید، تمامی مردم ایران و عراق به ویژه خانواده ها و همکاران نزدیک عرض تسلیت دارم و همچنین یاد شهید والا مقام ابو مهدی المهندس، فرمانده بزرگ حشد الشعبی را گرامی می داریم، امیدواریم که به حق آیه مَا نَنْسَخْ مِنْ آيَةٍ أَوْ نُنْسِهَا نَأْتِ بِخَيْرٍ مِنْهَا أَوْ مِثْلِهَا خداوند متعال گوهرهایی همسان یا بهتری را از دل انسان های آزاده، جانشین آنان قرار دهد.
در پایان یاد سردار شهید کاظمی، سردار شهید عماد مغنیه، سردار شهید همدانی، سردار شهید صیاد شیرازی و مجاهد بزرگ شهید چمران و دیگر بزرگان آسمان شهادت را گرامی می دارم.
سید مرتضی حسینی کمال آبادی
13 دی ماه 98=7 جمادی الاولی 1441
قم عش آل محمد ع